Pokaż pełną wersje : Kraina Dinozaurów
Witam, mam pewien pomysł na duży update dotyczący nowego expowiska.
Po wprowadzeniu całego Hrodmir z miastem Swargrond cała mapa rozszerzyła się u góry i pozostała wielka północno-wschodnia część Tibii wypełniona tylko oceanem którego na pewno Cipsoft kiedyś zagospodaruje . I wpadłem na pewien pomysł jak można tą znaczną część zagospodarować. Pomysł może być wykonany gdzie indziej jeżeli Cipsoft już pracuje nad nowymi terenami w tamtej części. choć uważam że te tereny były by odpowiednie.
A konkretnie chodzi mi o stworzenie archipelagu , wysp , bądź lepiej całego kontynentu który był by w całości wypełniony dinozaurami . Przedsięwzięcie to jest porównywalne do wprowadzenia Hrodmir bądź Tiguandy . Miał by nazwę np: Dinosauria Land albo DinoLand bądź jakąkolwiek inną która by wskazywała na to że jest to kraina prehistorycznych stworzeń . Tylko na niej występowałyby specjalnie zaprojektowane potwory od najmniejszych jaszczurek , latających dinozaurów które jak pokazuje animacja Wyverny nie trudno było by stworzyć , po giganty o sile i wielkości dorównujące Demonom i Juggernaut`om. Powstało by tam około 20-30 nowych potworów wszystkie oczywiście wzorowane na dinozaurach. Były by one zróżnicowane siłą , szybkością , lootem . Parametrów danych potworów nie będę wymyślał bo to nie ma sensu jeżeli dyskutujemy w ogóle o tak wielkim projekcie , ale jeżeli kogoś ten temat natchnie niech da parę dinozaurów z parametrami :) . Były by także zróżnicowane wielkością , jedyne grafiki potworów jakie teraz znamy są zaprojektowane w wielkości jednej kratki , dwóch kratek bądź czterech . Największe dinozaury mogły by powstawać w wielkości 2x3 kratek bądź nawet 3x3 czyli 9 kratek . Nie mówcie że to niemożliwe ponieważ jak wiemy Cipsoft ciągle zaskakuje nas nowymi potworami a takie animacje i grafiki są możliwe do opracowania .
Z dostępnością do tej wyspy czy to dla FACC czy to dla PACC to też trudniejsze do opracowania . Może być ten teren cały dla premiowanych graczy , bądź jeżeli będzie to archipelag to mniejsze wyspy dostępne dla FACC a główne dla PACC - tak jak to ma miejsce teraz ze wszystkimi lodowymi wyspami . Choć za pewne i tak będzie wszystko dla PACC :) .
Jest to niby zwykły pomysł ale także wielki projekt jak już mówiłem dorównujący powstaniu Tiguandy , Hrodmir , bądź pustyni z Ankrahmun . Jednak pomyślcie ile nowych questów mogło by się tam znajdować , ile może nowych itemów wprowadzonych do gry . Na prawdę można z tego zrobić wyspę z paroma dinozaurami , a można stworzyć cały kontynent gdzie będą biegały i latały dinozaury od wielkości jaszczurki do wielkich i silnych Tyranozaurów bądź bardzo wytrzymałych i gigantycznych Sauroposeidonów .
Wiec komentujcie , wymyślajcie :D dyskutujcie , uważam że pomysł jest dobry choć wielki w realizacji, i nie mówcie że dinozaury nie pasują jak wiemy po Tibii biegają orki z toporami , mówiące cyklopy , mitologiczne minotaury :P , smoki , gady , dżiny , demony , chodzące ręce i wiele innych wymyślnych stworów :P.
Bardzo proszę żeby w tym temacie wypowiadały się osoby "normalne" by w kulturalny sposób podjąć dyskusje , i które potrafią skrytykować z zachowaniem zasad moralności...
Matis'Sorc
11-05-2008, 20:33
Nie Nie Nie Nie Nie !!!
To juz lepej Stworzyc wyspe Beholderów
@up
a dlaczego nie?
przydało by się coś nowego... nowe expowiska, tereny, bo na wielu światach wszystko jest pozajmowane.
tak jak autor napisał, mogłoby być to częściowo dla facc - mniejsze wyspy ze słabszymi potworkami.
wg. mnie pomysł b. ciekawy, ale Cipsoft i tak pewnie go nigdy nie wprowadzi...
Wylansowany
11-05-2008, 21:22
Pomysł fajny, lecz dużo przykładów można bybyło wymyślać, a i tak tylko Cip Soft wie co zostanie wprowadzone...
Ale pogdybać i pobawić wyobraźnią można...xD
blackdragon1994
11-05-2008, 21:29
Dinozaury zbyt nie pasują , gdyż Tibia jest grą średniowieczną a dinozaury żyły kilka milionów lat temu .
A jakby Cipsoft miałby dodać do update to napewno tylko dla pacc , gdyż więcej by zarobili .
Nefarian aka Rage
11-05-2008, 21:34
Pomysł jest ok. Nie wiem tylko czemu tak koniecznie chcesz, żeby owe miejsce miało nazwę wskazującą na potwory, które je zamieszkujące? Równie dobrze Cipsoft mógłby nazwać Venore - swamp city, ankrahmun - pyramid city, Daramę (pustynię) - desert, Tiquandę - po prostu jungle i tak dalej. Bez sensu.
edit:
@up
Masz 100% racji. Średniowiecze to z pewnością epoka minotaurów, mumii, skarabeuszy, smoków i kilku(nastu) innych przykładów potworów...
@2up
to w średniowieczu były chodzące dłonie? ;o
Patysiak
11-05-2008, 21:38
A mamuty to może też średniowiecze?
Temat. Osobiście mi taki pomysł oraz coś na wzór dzikiego zachodu też chodził po głowie, kto wie, może cipsoft też na to wpadnie (coś wymyślić muszą)?
Dragon-Fly
11-05-2008, 21:43
Pomysł podoba mi się. Tylko zrobić takie mniejsze dinozaury... 3x3 Oo'
A co do średniowiecza: można zrobić taki zaginiony ląd czy cuś. Niedostępne/prastare krainy, więcej klimatu : ).
demoninator
11-05-2008, 21:44
edit:
@up
Masz 100% racji. Średniowiecze to z pewnością epoka minotaurów, mumii, skarabeuszy, smoków i kilku(nastu) innych przykładów potworów...
Nie wydaje mi się żeby w średniowieczu były mumie i skarabeusze :P
Co do pomysłu. Jeden z lepszych, które wymyślane były. Kiedyś już chciałem o tym napisać ale jakoś nie znalazłem czasu. Jeżeli wam nie pasują do klimatu to czy nie można dorobić np. hmm... jakiegoś NPC czarownika, który chce przenieść się w czasie i po wykonaniu misji jak np. w postmanie można będzie cofać się do prehistorii i jakiś item będzie trzeba nosić cały czas coś jak helmet of the deep. Potworki to nie muszą być same dinozaury, można jaskiniowców dać. Ale znając życie to nie przejdzie ;p
EdwardMatiz
11-05-2008, 21:49
Nie wydaje mi się żeby w średniowieczu były mumie i skarabeusze
Ej no nie gadaj, nie wykryłeś ironi?
Nefarian aka Rage
11-05-2008, 22:13
sarkazm - złośliwa ironia, drwina lub szyderstwo
Pomysł jest ok. Nie wiem tylko czemu tak koniecznie chcesz, żeby owe miejsce miało nazwę wskazującą na potwory, które je zamieszkujące? Równie dobrze Cipsoft mógłby nazwać Venore - swamp city, ankrahmun - pyramid city, Daramę (pustynię) - desert, Tiquandę - po prostu jungle i tak dalej. Bez sensu.
edit:
@up
Oczywiście może być inna nazwa tylko mnie chodziło właśnie o wprowadzenie lądu na którym by były tylko stwory prehistoryczne , dinozauro-podobne więc uważam że nazwa powinna sie raczej kojarzyć z tym wszystkim .
No o tym średniowieczu się nie wypowiem:P . Jak wiadomo Tibia jest grą bardzo zróżnicowaną jest tu prawie wszystko :D demoniczne stwory , gady , ptaki , każdy z rodzajów "złych ludzi" - magów , rycerzy , piratów . Więc czemu nie dinozaury :) . Po za tym pomysł jest bardzo podobny do tego z Quarami - Calassa która jest po prostu krainą podwodnych stworzeń . I one są
zmyślone a dinozaury kiedyś żyły :)
Tukan pogromca sebka
12-05-2008, 08:45
Dinozaury zbyt nie pasują , gdyż Tibia jest grą średniowieczną a dinozaury żyły kilka milionów lat temu .
A to miałeś na myśli,że minotaury chodzą po moim ogródku ? :) to przecież też coś koło średniowiecza...ja myśle,że autor rzucił super pomysłem ;] teraz tylko ulepszyć i opracować modele tych potworów a potem przetłumaczyć i walnąc na tibia.com żeby wypowiedzieli sie gracze z zagranicy ;> to by było ekstra :D
pozdro :baby:
Dobry pomysl, mi sie te dinozaury podobaja. W tibii mamy juz antyczne potwory jak skarabeusze, mumie, mamuty czy starozytni faraonowie, a z kategorii dinozaurow niema za wiele. Pomysl 3x3 nie uderzyl do mnie, ale to tylko moja opinia. Cala wyspa oczywiscie tylko PACC, ew. jak wspomniales pojedyncze, pomniejsze wyspeki ze slabymi stworami dla FACC. 'Od malych jaszczurek do potworow rownym Demon'om czy Juggernaut'om' cos takiego napisales, i tu sie znow nie zgodze, kontynent ten powinien, w mojej opinii, byc przeznaczony dla graczy z poziomem 20-45, chodz jakis H-lvl'owy quest w podziemiach z silnymi potworami tez nie jest zlym pomyslem.
Ale i tak niema co gdybac, poniewaz szansa ze Cipy dostrzegą czy tez wpadna na ten pomysl jest nie wielka.
Prezydent_czuwa
17-05-2008, 21:03
tak jak ktoś up napisał: dinozaury nie pasują pod względem czasu występowania.
tak jak ktoś up napisał: dinozaury nie pasują pod względem czasu występowania.
Ludzie, pomyślcie kurwa, a mumie, faraony, skarabeusze, chodzące ręce, demony, czy elfy pasują? Żal.
Nie_a_ty
18-05-2008, 00:53
"Zrupcie wyspe jaszczompuf i szmokuffffff plx "
Yeyeyeyeyeye
Dizzy_Adventurer
18-05-2008, 16:45
Jakiś quest przydałby się tam z tymi "dinosałrami", skoro są jak demce...
Undeadzik
18-05-2008, 16:58
Dinozaury nie pasuja bo zyly 70mln. lat temu a tibia to chyba nie tak dawno :d
Marcin_17
18-05-2008, 17:00
Wg mnie to dobry pomysł aczkolwiek zastanawiam sie co będzie później po dinozaurach?Kosmici oO?
@2up. Ładnie Ci tibia naryła w głowie :O
Undeadzik
18-05-2008, 17:11
Dinozaury (Dinosauria – z gr. δεινός deinos – straszny, potężny + σαῦρος sauros – jaszczur) – grupa wymarłych lądowych archozaurów (gadów naczelnych), które zdominowały ziemskie ekosystemy przez ponad 160 milionów lat, pojawiając się w późnym triasie około 230 milionów lat temu. Pod koniec okresu kredy, około 65 milionów lat temu, katastrofalne wymieranie skończyło ich dominację na lądzie na wszystkich kontynentach. Jedna grupa dinozaurów przeżyła do dnia dzisiejszego: większość taksonomistów uważa, że współczesne ptaki są bezpośrednimi potomkami dinozaurów z grupy teropodów. Grupa obejmuje dwa rzędy: Saurischia (gadziomiedniczne) oraz Ornithischia (ptasiomiedniczne).
@up
chyba tobie cos narylo. -.-
Troche nie wyszlo ci te zdjecie w avku :( brzydko na nim wygladasz
Zaganiacz
18-05-2008, 23:08
dinosaury fajny pomysl
moglo by byc tak ze jakis szalony naukowiec pojawil siew np: venore
i zbiera on szczatki starozytnych jaszczorow
trzeba by bylo przyniesc hydra egg , luske draga , skore draga itp.
on wzamian (np po 48h od dostarczenia przedmiotow = 48 tibiskich dni) powiezalby nam sekret ze dzieki nam stworzyl wyspe dinosaurow i u niego mozemy tam podrozowac za kazdym razem kiedy bysmy tam plyneli dawal by nam zegarek kory dziala np 2h i nas teleportuje spowrotem
poteory by byly podobne do orkow
ork leader - tyranosaur (tylko kilka razy silnijeszy)
ork berserker - jakisz szybki dinosaur
byly by tez malpy , barbariani ,ktorych naukowiec namowil do osiedlenia sie tam
Galzan666
18-05-2008, 23:15
Większa część waszych odpowiedzi mnie dobiła...powód? tibia nie jest tym samym co reyal świat. I tam histori mogła by byc inna. Jak tak się czegoś uczepiliście to uczepcie się np: minotaurów(czemu?) dlatego że jak mówi grecka mitloogia(z krety bardziej) był 1 minotaur. Ale dinozaury nie powiny być silne jak demon. Najsilniejszy powineń być podobny siła do behemota.
Takie jest moje zdanie i nikt nie powineń mi zabraniać takiego mięć chociasz jak mówi polskie przysłowie ,,gdzie 2 Polaków tam 3 zdania na 1 temat``
Zaganiacz
18-05-2008, 23:20
up masz racje ;p
tak pozatym cipisoft zrobi tak jak zawsze z kazda rasa
mino- zwykly, mag ,rycerz ,lucznik
dworce - mag, rycerz , lucznik
orki -tak samo
czakoje ;p
napewno bedzie w rasie jaskiniowcow szaman , wojownik , i lucznik
(o ile takie powstana co w najblizszym upie raczej nie bedzie)
dinosaury fajny pomysl
moglo by byc tak ze jakis szalony naukowiec pojawil siew np: venore
i zbiera on szczatki starozytnych jaszczorow
trzeba by bylo przyniesc hydra egg , luske draga , skore draga itp.
on wzamian (np po 48h od dostarczenia przedmiotow = 48 tibiskich dni) powiezalby nam sekret ze dzieki nam stworzyl wyspe dinosaurow i u niego mozemy tam podrozowac za kazdym razem kiedy bysmy tam plyneli dawal by nam zegarek kory dziala np 2h i nas teleportuje spowrotem
poteory by byly podobne do orkow
ork leader - tyranosaur (tylko kilka razy silnijeszy)
ork berserker - jakisz szybki dinosaur
byly by tez malpy , barbariani ,ktorych naukowiec namowil do osiedlenia sie tam
Stworzył wyspe? Jesteś Boski : )
Zaganiacz
19-05-2008, 21:22
nie chodzilo mi oto ze stwzorzyl ta wyspe ale zadoptowal do swgo urzytku
troche jak park jurajski
3 tygodnie temu na jakimś innym forum czytałem że GM X powiedział, że taka wyspa powstanie, będzie na niej można huncić na potworach pokroju demona a także zdobyć outfit jaskiniowca ;)
Kubik1992
24-05-2008, 17:50
za dużo telewizji ...
wolałbym aby zrobili na rooku np resp dwarfów razem z guardami :) byłby hardcore i na rooku trzeba by było z teamem chodzic
Śmierdzi mi tu ściąganiem.
Czytałem parę tygodni temu na hunted.pl, że ktoś założył na tibia.com temat o wyspie dinozaurów i podał przykłady kilku oraz zaproponował dodanie outfitu jaskiniowca.
Jednak czy zostanie owa wyspa dodana nie wiadomo.
To w sredniowieczu byly zegarki?
adrianislaw
25-05-2008, 14:34
Mi się podobają pomysły których nigdzie wcześniej nie było dajmy na to beholdery (może gdzie były ale nie widziałem) takich orginalnych stworzeń powinno być więcej pozdro
Mati_Paurel
25-05-2008, 15:17
To w sredniowieczu byly zegarki?
idz do Venore to sie przkonasz :o
btw: moim zdaniem pomysl dobry, mozna by tam dac mala osade jaskiniowców którzy bronią sie przed innymi jaskiniowcami i dinozaurami ;)
Wole wyspe gumisiów teletubisiów i muminków wkącu zaczniemy zabijać coś co jest dobre a i sadyści kupią pacca.
CipSoft nie pozwolił nam zabijać foczek ;(! brutale
Punk-O-Muffin
27-05-2008, 16:44
DOdaj jeszcze muminki i będzie kul.
bartii10
28-05-2008, 17:07
uważam ze pomysl ciekawy. nie musza byc to stworzenia takie same jak dinozaury, moga byc to potwory do nich podobne, z podobnymi czy zupelnie innymi nazwami.
ich sila powinna zawierac sie w przedziale larva - behemot no i byloby fajnie.
nalezaloby pomyślec tez o magii.. dinozaury raczej jej nie uzywaly, a wyspa z potworami uzywajacymi tylko atakow fizycznych.. no wlasnie ;)
Gasioreczeq
30-05-2008, 19:33
No mi sie to podoba i pomysł ze dla facc też jest super bo jak by to bylo zrobiono to i tak dla pacc
Alanus Lutinum
30-05-2008, 19:54
nalezaloby pomyślec tez o magii.. dinozaury raczej jej nie uzywaly, a wyspa z potworami uzywajacymi tylko atakow fizycznych.. no wlasnie ;)
A żółwie biją z magii? Na wyspach laguny nie spotkałem się z żadną magią (no chyba że słaby atak ropuchy z trucizny i zatruwanie thornbacka).
Sam pomysł jest ciekawy, m.in. w Lineage ll jest coś takiego.
No cóż ja myśle że powinni rozbudować grupę naczelnych(małpy),3 rodzaje troche mało,mogli by jakies kameleony(na Tiquandzie),ale dinozaury nieźle albo zrobić bossa Warlocków (nie śmiać się) :pHarry Pottera:p
Albo jakiegoś Boga (księga Genesis ta z Tibii),sorki że się rozpisałem mój 1 post :cup:
Terrorex
30-05-2008, 23:36
to naprawde zaje**sty pomysł proponowalbym jeden kontynent a nie pare wysp
mozna by bylo tez dodac nowe outfity cos w stylu druid outfit tylko zeby sie zbieralo łuski dinosow fajny plan:D:D:]:p;):)
No właśnie ten projekt daje wiele do popisu .
Pomyślcie , oprócz wielu nowych potworów i przepięknych terenów rodem z prehistorii , nie mówiąc już o wielu nowych questach mogliby dodać tak jak barbarzyńców parę obozów jaskiniowców . Jeżeli chodzi o ich zróżnicowanie ataku no to wiadomo knight - jaskiniowiec z maczuga , palladyn - jaskiniowiec z procą (nowy item :P) albo włócznią no i jakaś pseudo magiczna postać nie wiem może jakiś stary jaskiniowiec co rozsypuje dookoła siebie starte trujące ziele albo coś innego , plus parę jaskiniowców leaderów bądź jakiś boss . W każdym razie jest to cała nowa kultura i zróżnicowana kraina do której można przypisać każdą rzecz jaka sie kojarzy z prehistorią .
Padło wcześniej stwierdzenie że ten pomysł mógł być ściągnięty . Nie czytam tibia.com ani tibia.org.pl tylko forum tibia.pl bo nie mam niestety na tyle czasu ale przysięgam że jest to całkowicie mój pomysł i tu się robi pewien spór bo w sumie bardzo mi miło że ktoś ma tibia.com i ktoś na tibia.org.pl wpadł na ten pomysł i nie może być on czyjś bo takie coś mogło chodzić wielu graczom po głowie no dinozaury dinozaury no przecież to jeden z głównych rodzai zwierząt jakie żyły na naszej planecie wielu mogło o tym pomyśleć a ja się podjąłem napisania tego ale nie wiedziałem że wcześniej na innych forach było to poruszane . A skoro było , to jest to pewien plus , znaczy że cieszy się w miarę jako takim poparciem .
Więc komentujcie proszę bardzo może coś porządnego z tego wyniknie :D:D:D
VanBobel
01-06-2008, 14:11
Tibia jest grą fantastyczną tak wiec wszystko jest możliwe...
Co do projektu, to nie ma róznicy i tak cipki by tego nie wprowadziły.
Frytasek
01-06-2008, 15:45
Dinozaury są zbyt stare by je dawać do czasów tibijskich, ale pomysł niezły.
Dinozaury nie przejdą, grafika Tibii jest zbyt prosta żeby dodać T-rexa nie zniekształcając jego proporcji, albo dłuuugiej szyi diplodoka. Moim zdaniem to dobry pomysł, ale nie odtwarzać prawdziwych dinozaurów, tylko jakiś szczep jaszczuropodobnych stworzeń wzorowanych na tych z prehistorii cos ala' wyspa z King Kong
bartii10
01-06-2008, 17:23
A żółwie biją z magii? Na wyspach laguny nie spotkałem się z żadną magią (no chyba że słaby atak ropuchy z trucizny i zatruwanie thornbacka).
Sam pomysł jest ciekawy, m.in. w Lineage ll jest coś takiego.
truczna to tez rodzaj magii. teraz to sie nazywa terra.
a poza tym zolwie to tlyko kolejne expowisko do bicia levelu przez srednio levelowych knightow. wyspa z dinozaurami to calkiem nowa kraina z duzym przedzialem potworow i moim zdaniem glupio by bez magii wygladala.
masz jednak prawo do odmiennego zdania.
ale nawiasem mówiąc już taką wyspę stworzyli, coś miało być na egzotykę i prehistorię, bo Goroma i jej wyspy z tym wulkanem to łudząco podobne jest.
dobijacie mnie z tekstami o tym ze to nie pasuje.
w sredniowieczu były fajerwerki albo zegarek na reke?
VanBobel
03-06-2008, 18:55
@up. Fajerwerki były około 3 tys. lat temu, zostały wynalezione przez chinczyków. W średniowieczu były małe zegarki <słoneczne> na ręke. Zresztą poczytaj sobie wiecej o tym na necie....
Tak więc idz lepiej do szkoły bo troche niedoedukowany jesteś, a nie graj w ta gre.
mana'potion
03-06-2008, 19:07
Co do średniowiecza. To były runki? Były napoje odnawiające życie. Były chodzące szkielety? Były banki? NIE.
Dragon-Fly
03-06-2008, 19:16
Co do średniowiecza. To były runki? Były napoje odnawiające życie. Były chodzące szkielety? Były banki? NIE.
Były banki.
nie róbmy z tibii super extra fantastic prechistorycznej gry...
@up
A ty idz tym swoim super extra fantastic charem expic...
@Topic
Pomysł mi sie podoba :)
Mi się podoba ten pomysł. Chcialbym żeby w Tibi był jeden kontynent z Dinozaurami i Jaskiniowcami.
A ja jestem wogóle przeciwko dzieleniu na wyspy tego i tamtego :P
Co to ma cholera być OTS?
jak już nowe potwory to wmieszane w tłum a nie posegregowane jak w szufladkach!. Tak jak to było z tymi z poi... tylko tam i nigdze więcej. Fajnie że potem na północy też ich trochę wrzucili. I fajnie by było jakby był np pojedynczy nightmare albo hellfire tu i tam. No i wogóle tibia jest za łatwa. Potworki nie są pomieszane. Często się zdarzają monotonne spawny a to mi śmierdzi otsami i brakiem wyobraźni. Kraina dinozaurów ostatecznie by pasowała na taki odrębny świat - wyłącznie z dinozaurami ale to wyjątek. A dinusie to fajny pomysł. :D No oczywiście jeśli nikt go nie zepsuje przy tworzeniu. Są setki możliwości. Latające, łażące, pływające... Tylko jakby to rozwiązać względem reszty świata? W jaki sposób się tam przenosić? bo łódką to troche lipa.. śmierdzi parkiem jurajskim. Teleport szalonego naukowca to był już lepszy pomysł. :D A mi przyszedł do głowy pomysł z długim teleportem. Żeby nie było że ludzie będą sobie latać albo pływać na wyspę dinozaurów kiedy tylko zechcą...
Do takiego teleportu wchodziłoby się jednego dnia i koniec... teleport zamknięty jesteś w malutkim pomieszczeniu i nie możesz wyjść... a na wyspie by się lądowało następnego dopiero... czyli jeden dzień by zajmowała podróż (w czasie?). Tak jak jest z niektórymi addonami że zanosi się produkty i się wraca następnego dnia dopiero po gotowy addon. To by zmusiło ludzi do planowania wyprawy i nie byłoby tam tylu noobów kręcących się pod nogami.
Osobne dp (nie połączone z resztą świata bo w końcu to miejsce cofnięte w czasie) i tylko parcelem by można było przesyłać rzeczy do innych miast (oczywiście paczka idzie też cały dzień)...
No ale czy CIPom się zechce robić taką fajną krainę? Jak ludzie będą o tym pisać to może się zechce...
PS: Szukam tego tematu o dinożarłach na forum na tibia.com jak ktoś ma linka to plx
Jednego Dinozaura juz mamy jaszczuropodobnego --->Snake
Jednego Dinozaura juz mamy jaszczuropodobnego --->Snake
aew. żal.. wąż to nie przypadkiem gad? ; o
aew. żal.. wąż to nie przypadkiem gad? ; o
dinożarły to też gady
adrianislaw
08-06-2008, 15:18
Kurwa Sa PrzecieŻ Lizardy Co Nie? :s
Ja mysle zeby zrobic tam z 3 banuty z 5 chorów i jeszcze 3 d lairy moze jakies roty dla low lvli aaa noi dworce bym zapomnial.
kamilosik
10-06-2008, 12:50
hehe a wywerny nie sa z czasow dinozaurow/>?;(:(:oB):]:);):p:evul::cup:
Były banki.
Nie było w średniowieczu.
kamilosik
10-06-2008, 13:12
byly ale dawales cos komus a puzniej nie bylo zwrotu ;p [taka pozyczka w niby banku]xD :baby:
Smash-Shady
10-06-2008, 20:34
wg MNIE mogliby zrobic cos takiego:
2 dosyc duze wyspy, na ktorych znajdowaly by sie 2 klany jaskiniowcow (roznily by sie np strojem czy kolorem wlosow) to by dawalo pole do popisu, nie trzeba by bylo dodawac jakis dinoskow czy innego badziewia (badz co badz MOIM zdaniem dinozaury nie pasuja do tibi, a nawet jezeli byly by dodane to na sile i nie dawalo by to zbytniego efektu...) walnac do tego jakis klan ogrow najezdzajacy na te klany jaskiniowcow (nowy quest: postaraj sie pogodzic 2 sklocone klany jaskiniowcow by mogl walczyc z ogrami-najezcami <- za wykonanie stroj jaskiniowca)
jak juz napisalem, jest to tylko moja propozycja (ktora i tak nic nie da)
przepraszam za bledy,
smash
Maxflayer
14-06-2008, 12:06
up@
Dobry pomysł z tymi 2 klanami ale może na 1 wyspie?:D
był by miedzy nimi spor np musisz dołaczyć do 1 a jak pójdziesz do 2 to zaczynają cię przechodnie atakować.:evul:
coś jak Nightmare Knights i Brotherhood of Bones
też byś dostawał darmowy Outfit jaskiniowca. oczywiście będą się różnic:baby:
Właściwie to mamy już troche tych dinożarłow... wiverny, dragi... krokodyle. Ja chce pterodaktyle!!!
Lepsze już takie potworki jak te przekombinowane... typu pojechany strach na wróble czy jakiś garbaty z mieczem wbitym w plecy. A już plaguesmith to wogóle masakra... Nightmare jest fajny. Ale ogólnie dla mnie te wszystkie potworki z POI wyglądają jak pluszowe zabawki...
A juggernaut? ktoś to projektował tego sprita chyba sie z kaszalotem na mózgi pozamieniał. Albo biegająca ręka... naprawdę CIPy miały chyba jakiś spadek formy.. albo sie im bardzo spieszyło.
Quary były zrobione fajnie, Svargrond też. Wyspy piratów też całkiem nieźle tylko trochę otsem jedzie... spawny podzielone na konkretne potworki... tu hydry tam gsy. Głupio. Jak dla mnie to za dużo dodają nowych wysp. Mógłby być jakiś większy kontynent wreszcie :P Nie ma gdzie się rozpędzić. Jak zrobią jak z piratami że na jednej wyspie tyranozaury na drugiej inne zaury to będzie idiotycznie.
Dragostino
14-06-2008, 20:30
Zaraz mi powiecie ze w sredniowieczu byly Mamuty... Tez daaaawno wygineły i co z tego? Hydry zaczerpnięte z mitologi .
Taka prawda ze w tibi wiekszosc jest zmyslona i pasuje do klimatu . Przydało by sie coś nowego a nie ciągle tylko dl/frosty/nightmary . Cos nowego , jak ostatnio dodano Hrodmir ze Svargrond .
wiewioreq
14-06-2008, 21:25
mogliby Cipsoft popracować nad dźwiękiem a nie tylko urozmaicienia na mapie i dla profesji...
VanBobel
14-06-2008, 21:52
mogliby Cipsoft popracować nad dźwiękiem a nie tylko urozmaicienia na mapie i dla profesji...
Nie potrafie sobie wyobrazić tibi z efektami dzwiękowymi, już nie mowiąc o muzyce xD
Piotrek Marycha
15-06-2008, 12:38
pierwsze banki pojawiły sie na przełomie XIV i XV wieku w miastach Włoskich, czyli w średniowieczu...
hehe a wywerny nie sa z czasow dinozaurow/>?;(:(:oB):]:);):p:evul::cup:
Wiwerna to jest potwor "mitologiczny" tak jak smok czy hydra
PS: spodobal mi sie ten pomysl z tymi jaskiniowcami, tylko... czemu jaskiniowcy? jakies dziwne to, czemu nie po prostu jakies dzikie plemiona?
Trzeba przyznac ze swietny pomysl. Jedna z mozliwosci na tym kontynencie mogłyby byc czestsze najazdy dinozaurów na wioski tych "dzikich plemion" niz te co sa aktualnie w tibii, tak żeby była ta adrenalina wracajac do miasta z huntu "hmm... ciekawe czy nadzieje sie na najazd dinozaurów?". Kolejnym krokiem ze strony Cipsoftu pewnie byłoby stworzenie podwodnego swiata dinozaurów np. naokoło kontynentu, albo w jednym miejscu blisko brzegu, jednak nie byłoby tam quar czy nowych wężów morskich, ale unikatowe dinozaury podwodne, które by były wytrzymałymi przeciwnikami, jednak te miejsce mogłoby być o wiele bardziej opłacalne od dzisiejszej calassy w której dzięki MWE gracze mają duże waste, a czego skutkiem jest niechęc do expienia tam.
Tibia to gra fantasy, więc wszystko w niej jest możliwe. Jak to ktoś zarzucił pomysłem - jest npc. Do niego przynosimy zegarek (nikt go prawie nie używa, znalazło by się dla niego zastosowanie) który po kilku mniej lub bardziej trudnych misjach zaklina go tak, że może przenosić w czasie. Pomysł imo fajny :)
Holihelper
18-06-2008, 23:05
hmmm ciekawe ale nie w klimacie tibia ;)
moim zdaniem juz lepiej zrobic w tibii szkolke pilkarska gdzie trenowaloby sie i moznaby grac z botami w lidze mistrzow i tak dalej, ale potrzebny bylby pad, dostawaloby sie wlasne korki i w ogole, trzebabyloby kupowac nowe, bo stopa by rosla i rozmiar by sie nie zgadzal. do tego moznaby wykupic stadion na wlasne i zmieniac w nim kolor krzeselek i takie tam - byliby kibice, ktorzy rzucaliby plate legsy na murawe...
Dinozaury nie pasuja bo zyly 70mln. lat temu a tibia to chyba nie tak dawno :d
No w sumie racja... czasy tibi byly pareset lat temu, jak scarabeusze biegaly pod pustyniami, a ludzie bili przy pomocy czarow. <ironia>
Wezcie im pisac nie pozwolcie! :D
Pomysl zajefajny. Mogloby to byc polaczenie EF, OF, Laguny i Cyclopolis + podziemia podobne do expa z quarami ( chodzi mi o stopien trudnosci owych potworkow). Co do samej wyspy/kontynentu moglby byc on bardzo zorznicowany: gorzysty teren, pelen dolin, tuneli, jaskin, rzek, czasami rozleglych lak (bez przesady) z nowym rodzaje podloza (taka jakby dosc wysoka trawa, jak sie po niech chodzi to wlacza sie animacja i widzimy jak ona sie "rozchyla" miedzy nami, zostawiamy slady, a potem one znikaja, jak slady na sniegu. Roslinnosc moglaby przypominac Tiquande, w sesie te kilku pietrowe drzewa i mysle, ze mogloby tam rosnac bardzo duzo radzajow paproci, one by nadaly pieknego wygladu tym lasom. Co do dostepu, moglby byc quest na jaka maszyne czasu, przy jej pomocy cofalibysmy sie. Jest juz w tibi maszyna snow przenoszaca nas do innego wymiaru 9snu) to czemu czasu by powstac nie miala? Wracajac jeszcze do terenu cipsof moglby wymyslic mniej strome zbocza gor, porosniete trawa i roslinnoscia, nie gole sklay jak top bylo do teraz, to by upiekszyla znacznie Tibie. na tej wyspie poza gadami, mogliby sie znajdowac jacys pierwotni ludzie, male plemionka i ich wioski, cos jak banuta, tylko mniejsze i z dzikusami. tez by mogl byc tam quest na outfit, jak na banucie. No ale jak wyobrazacie sobie nowy kontynet bez miasta? No oczywiscie! Moglby tam powstac fort osadnikow z Thais i venore, ktorzy w ucieczce przed kara/ starym zyciem zaciagneli sie do pionierow, ktorzy przybyli tak jako peirwsi. Wyobrazacie sobie to? Jest to motyw kolonii brytyjskich w ameryce. takie misto pelne przestepcow, wiele zadan dla skrytobojcow (questy), mozliwosc zawarcia przymierza z jedna ze stron (Thais, krol Tibianus albo kolonia). Dawaloby to wielkie mozliwosci i sposobnosc na wiele nowych questow (czy ja sie aby nie powtarzam?).
Co o tym sadzicie? Wiem, rozpisalem sie ale mysle, ze spodoba sie wam chociarz czesc moich pomyslow.
PS, nie czytalem teamtu calego, jak cos juz bylo, wybaczcie :)
I przepraszam za bledy i literowki :)
Mi się pomysł nie podoba, jak dla mnie dinusie nie pasują do świata Tibi :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.