PDA

Pokaż pełną wersje : Wyniki - Zaprojektuj własny przedmiot do gry!

Atimcia
12-05-2008, 02:00
WYNIKI
"Stwórz swój własny przedmiot!"

Zgodnie z obietnicą, wyłoniliśmy zwycięzców konkursu. Spośród wielu zgłoszeń wybraliśmy 3 najlepsze, naszym zdaniem prace które z przyczyn oczywistych nie pojawią się w grze.

Pierwsze miejsce: (nagroda PACC 90 dni + niespodzianka)
http://images.tibia.pl/news/12052008/1.png - Adus3k (http://forum.tibia.pl/member.php?u=118411)

Drugie miejsce: (nagroda PACC 90 dni + niespodzianka)
http://images.tibia.pl/news/12052008/2.png - dogmeat (http://forum.tibia.pl/member.php?u=103272)

Trzecie miejsce: (nagroda PACC 90 dni)
http://images.tibia.pl/news/12052008/3.png - elwin levarthul (http://forum.tibia.pl/member.php?u=74577)

Spodobała Nam się również jeszcze jedna praca i postanowiliśmy ją wyróżnić:
http://images.tibia.pl/news/12052008/4.png - Nether (http://forum.tibia.pl/member.php?u=71136)

Jeśli znajdujesz się na liście zwycięzców - napisz do mnie PW ze swoimi danymi. Ponieważ przewidzieliśmy nagrody niespodzianki w wiadomości podaj: Imię i nazwisko, adres do wysyłki nagrody, postać oraz świat na jakim grasz.

Prace nie zostaną zapomniane i nie przepadną w czeluści Internetu.

KaCzKa.pl
12-05-2008, 03:27
Bardzo ładne pracki chociaż moja była lepsza :]
Gz. dla zwycięsców, czy można się dowiedzieć co to są za niespodzianki dla Nich?

Urzytkownik
12-05-2008, 06:11
Prace bardzo ładne :D
elwin levarthul pokazal nam chyba jakis armor.. xd!
Ciekawe co to ta niespodzianka..;]

Angeerfire
12-05-2008, 06:14
Woohoo :p Nareszcie wyniki. Gratuluję zwycięzcom i życzę dalszych sukcesów :D Chociaż widziałem lepsze prace które po przerobieniu przez CipSoft pod odpowiednim kątem byłyby lepsze to i tak wybraliście dobre i mi osobiście się podobają. Szkoda że nie wygrałem, bo niestety nie stać mnie na pacca :// Ale mówi się trudno .. Więcej konkursów bez płacenia(nie takich jak konkurs SMS)! Plis :P

Pozdro!!!

dogmeat
12-05-2008, 06:48
No, nie ma to jak miła wiadomość na dobry początek tygodnia ;] Konkurs był świetny, a wyniki jeszcze lepsze :P
I graty Adus3k, elwin i Nether :)

Nether
12-05-2008, 06:50
Ahh a ja tak liczyłem na pacc :(
Mówi sie trudno- może wygram w jakimś kolejnym konkursie graficznym...

Atimcia
12-05-2008, 07:13
Woohoo :p Nareszcie wyniki.

Pozdro!!!

konkurs zakończył się 9 maja o 23:59 a Ty mówisz,że nareszcie?
Uważam,że bardzo szybko podaliśmy wyniki.
Gratulacje zwycięzcom.

Rybzor
12-05-2008, 07:15
Gratulacje zwycięzcom.
Ja też tak uważam o.0

@
Gratuluję zwycięzcom.

--Cienius--
12-05-2008, 07:22
Amatorskie ale dosc ladne prace

Artur4
12-05-2008, 07:26
Nether zrobił najładniejsze, czemu nie wygrał ...

Kulikos
12-05-2008, 07:29
Moje gratulacje. Choć fakt, że praca Nethera najbardziej przypadła mi do gustu. Brak jej jednak "polskości" ;p

Nether
12-05-2008, 08:06
Nie wiedziałem, ze w Virtuti Militari brak polskości jest :)
Tu jest link do reszty mych prac
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2047835&postcount=531

Sasukekeuhn
12-05-2008, 08:10
Cip Soft TO dupa ze olała konkurs tibia.pl :/ CrEAW

Mufinek
12-05-2008, 08:11
Hmm nie wiem dlaczego ale jakby po odejsciu od cipsoftu Tibia.pl przyspiesza? ale to tylko moje zdanie... A co do topicu to praca Nethera nie wygrala poniewaz nie jest zwiazana z Polska ale jest niezla... gdyby dodal bialo czerwone barwy to pewnie byl by w gronie zwyciescow.
Gratulacje dla zwyciescow:cup:

/EDIT: Moim zdaniem skoro tibia pl brala udzial w konkursie przed odejsciem to powinna byc w gronie uczestnikow.

/EDIT2: Nether ty masz talent jak cholera! Piekne te prace ;]

Shivek
12-05-2008, 08:18
szkoda, że nie wygrałem xd i szkoda, że itemek nie pojawi się w grze...

Kusnier
12-05-2008, 09:14
Eh jedynie ostatnia praca jakos wyglada, te 3 trzy co wygraly to jakas popelina, szczegolnie ta korona... wiem wiem polska no ale kurde przeciez to okropne ;/

Drakon
12-05-2008, 09:22
Nie ma to jak pixeloza...
Cieszmy sie że cipsoft nie wsadza tego do tibii bo by sie cała polska wstydziła.
Oprócz ostatniej wyróżninej pracy nie ma tu nic godnego uwagi!

Ja nie wiem kto to wybierał i wole nie wiedzieć, ale na prawde było sporo lepszych prac.
A znająż życie niespodzianką będą kubki i koszulki z napisem tibia.pl

Bądźmy szczerzy tym konkursem zwaliliście misje po całej linii, najpeirw wypad z supportu i uniemożliwienie ludziem otrzymania głównej nagrody, a teraz wybierazie prace bez krztyny cieniowania...

http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2019654&postcount=163

Edit:
Po zobaczeniu prac Nethera upewniłem sie w tym co powiedziałem. 3 pierwsze prace to zwykły shit...
Przyjżałem sie też pracom pod lupą moje wnioski:
Pierwsza praca ma niekompletna czarna obwódke, łamie więc regulamin
Druga praca to ewidetnie pomniejszone zdjecie, a stylistyka kompletnie nie pasuje do grafk tibijskich.
Trzecia praca totalnie nie wiadomo co przedstawia i jak poza barwami ma sie do polskości...
Czwarta z kolei jest w porzadku, ale mimo to widzialem lepsze (nawet u samego autora)

Neff
12-05-2008, 10:35
Tylko korona i praca Nethera są ładne, reszta to jakieś kolorowe wycinanki...
Ktoś na początku tematu komentarze napisał, że chodzi o oryginalność pracy i że nie powinny być to medale, flagi etc. Tu mnie wprowadził w błąd xD.

No to kiedy następny konkursik :D

Tompior
12-05-2008, 10:51
Zgadzam sie. Pierwsze 3 prace sa strasznie jaskrawe i swieca sie jak...
Praca Nethera z pewnoscia nadawala by sie do Tibii, w przeciwienstwie do tych pozostalych.
Btw. Nether, bardzo mi sie podobaja skrzydla husarskie.
@edit: a tak w ogole, to co przedstawia praca, ktora zajela 1 miejsce?

kowi87
12-05-2008, 11:07
Ustawione te wyniki konkursu czy co? Komisja dostała łapówkę?
Od razu widać, że prace Nether'a (Virtuti Militari, skrzydła husarskie, sygnet oraz puchar) były najlepsze...

Ullerios
12-05-2008, 12:10
Taa.. Kiedy Następny Konkurs ??? Bo Mi Się Tak Nudzi... :x:

Xofis
12-05-2008, 12:24
Moim zdaniem Nether powinien spokojnie wygrac ale coz... tibia.pl to tibia.pl ;)

Wald_Kerius
12-05-2008, 12:27
Ja też tak uważam o.0

@
Gratuluję zwycięzcom.

I ja uważam tak jak Ryba uważa że Atimka tak uważa.

@
Gratuluję zwycięzcom.

Vyohman
12-05-2008, 12:38
Fajne grafiki, GZ:)

Pan i Wladca
12-05-2008, 12:59
Na pytanie "Jaka to ma być ramka" uzyskałem odpowiedź "zobacz sobie u innych". Wnioskuje więc, że sami nie wiedzieliście. Znalazłem więc na innej fanowskiej stronie "dokładnie" to opisane.
http://www.tibiacity.org/forum/showpost.php?p=85751&postcount=108
Zgodnie z tym, wasza "zycięzka" praca, powinna odpaść :confused:

Nether
12-05-2008, 13:09
Szczerze to sądziłem, że bede w top 3 prac ale niestety zawodłem się na sobie./.. musze być lepszy na przyszłość...

Gratuluje zwycięzcom

Freezquest
12-05-2008, 13:21
nie no chyba gorszych prac wybrac niemogli
tylko korona jest fajna a reszta to syf szczegulnie to pierwsze miejsce
i amulet ;s

:D:D:D:D:D:D:D:D

CinkoL
12-05-2008, 13:50
Uważam, że praca Nethara i tak była najleprza, bo , że tak powiem popatrzcie na grafiki itemków z tibii i reszte, a potem na grafiki itemków z tibii i Nethara i sami zrozumiecie :>

dabano
12-05-2008, 14:02
Przepraszam bardzo to naprawdę są zwycięskie prace czy może to jakiś żart??? praca wyróżniona bardzo dobra, pierwsze 3 miejsca to nieporozumienie, było wiele innych lepszych. I te pracy niby nawiązuje do polskości, tak? Normalnie żal.pl.....

Zalgadis
12-05-2008, 14:12
Wyróżniona praca powinna wygrać, reszta to shit.

Neff
12-05-2008, 14:14
Moim zdaniem konkursy powinny być prowadzone w taki sposób:
1. Admini wybieraja 10-20 najlepszych prac.
2. Robią sondę.
3. Ta praca która otrzyma najwięcej głosów wygrywa.
I wtedy wszyscy będą Happy 8o

qq2
12-05-2008, 14:15
Porównanie 1 i 3 miejsca z amuletem/medalem (nie wiem co to dokładnie xD) Nethera, to jak porównywanie maulucha do lamborghini ;/
Nie wiem kto to wybierał, ale jestem zawiedziony, no dobra rozumiem trud jaki włożyli zwycięzcy, ale to nie jest na 6+, tylko zaledwie 3... ;\

Btw. może by tak wszcząć bunt ? Kto za ? xD

Rybzor
12-05-2008, 14:17
Cip Soft TO dupa ze olała konkurs tibia.pl :/ CrEAW
Swoje prace wciąż można było zgłaszać na innych supported fansites.

@Wszyscy którzy biadolą, że wyróżniona praca jest najlepsza;

Praca miała zastępować stare odznaczenie, którym był order. Już z początku mówione było, że lepiej aby przypominało to coś innego, niżeli jakieś odznaczenie, ale nie zabraniano tego. Tak też powstała setka tych odznaczeń, więc raczej powinniście się cieszyć, że spośród tylu prawie takich samych prac wyróżniono jakąś, bo ja bym pewnie znalazł następne dziesięć które by były zmienione o dosłownie kilka pikseli od tej Nethera.

To jasne, że jeżeli w komisji sędziowskiej jest ~10 osób (czy ile, ja tam nie wiem), to prace które wygrały jednym będą się podobać, a innym nie; to normalna kolej rzeczy. Po prostu trzeba się nauczyć przegrywać ;)

DDoS
12-05-2008, 14:43
Na innych stronach fanowskich była większa różnorodność rodzajów prac, choćby np.

http://www.tibiamx.com.mx/item_gallery.html

, a u nas "Nie mogą być to misie ani rzeczy tego typu."

Może po prostu to wina tego, że mało osób mogło wymyślić coś ciekawego charakteryzującego Polskę, co by mieściło się w kryteriach danych przez t.pl.

Duke Dran
12-05-2008, 14:44
Gratki dla wszystkich zwycięzców pla pla pla.

Angeerfire
12-05-2008, 15:00
Gratulacje zwycięzcom.

Jasne że szybko jak na tyle prac... Źle mnie zrozumiałeś. Nie miałem na myśli że długo to trwało tylko się ucieszyłem że już są wyniki :D Może źle sformuowałem, ale już trudno :}

Varra
12-05-2008, 15:03
Jak to mój kumpel powiedział "chyba zjarali kilo zielska"
..że tak spytam: co przedstawia 3 praca?
Wogole sprawdziliście wszytkie prace, czy w polowie wam sie odechciało?
Masakra :confused:

Rybzor
12-05-2008, 15:23
Jak to mój kumpel powiedział "chyba zjarali kilo zielska"
..że tak spytam: co przedstawia 3 praca?
Wogole sprawdziliście wszytkie prace, czy w polowie wam sie odechciało?
Masakra :confused:
Na pewno sprawdzili, po prostu się postarali : P.

Freezquest
12-05-2008, 15:37
no dobra Ryba niech ci bedzie ale te prace wybrane to zwykle smieci!!
5min w paincie pixelek po pixelku
tibia.pl = zal.pl

Xerden
12-05-2008, 15:38
Gratulacje zwycięzcom.

On napisał "nareszcie" co oznacza że się cieszy, a ty to zinterpretowałeś jako "wreszcie". Według mnie najlepsza praca - Virtuti Militari

Rybzor
12-05-2008, 15:45
no dobra Ryba niech ci bedzie ale te prace wybrane to zwykle smieci!!
5min w paincie pixelek po pixelku
tibia.pl = zal.pl
Kwestia gustu, jak wspomniałem. Wybrałbyś Ty, to innym też by się nie podobało, a Tobie tak.

On napisał "nareszcie" co oznacza że się cieszy, a ty to zinterpretowałeś jako "wreszcie". Według mnie najlepsza praca - Virtuti Militari
Ati to kobieta ;x

@down
Orzeł niewątpliwie.

@edit
No a co!

Michoss
12-05-2008, 15:47
To samo pytanie co Varra:
Co to do cholery jet to trzecie O.o?!

I, jak wszyscy, uważam że ta wyróżniona praca powinna wygrać.

@edit
@up
Z czerwoną głową? o.o
#Bolerko!

Ullerios
12-05-2008, 15:56
Lol To Były 1 Prace Jakie Im Sie Podobały Idom 1Strona nic 2 nic 3nic 4 oO Fajna Będzie 1 Miejsce Idom Dalej I Widzom ... A Do Tego Co ja Pamiętam To Nie Miała Być Żadna Korona Ino Jakiś Medal Albo Coś Takiego

Każda grafika musi być podobna stylistycznie do reszty tibijskich grafik
Grafika musi posiadać nawiązanie do naszego ojczystego kraju (dla przypomnienia do Polski >>>To Jest Powiązane Z Polską ?? Elwin levarthul
Grafika ma zastąpić Medal of Honor i ma do niego nawiązywać. Nie mogą być to misie ani rzeczy tego typu. Nie mogą to też być bronie, hełmy, ani ekwipunek. Ma to być unikalny przedmiot, nie służący walce. Poczytajcie Jakie Warunki Były A Jakie Prace Wygrały. X(

Może Przejrzyjcie Jeszcze Raz Wszystkie Prace I Wyciągnijcie Z Tego Wnioski Że Źle Zrobiliście.

Rybzor
12-05-2008, 16:02
Lol To Były 1 Prace Jakie Im Sie Podobały Idom 1Strona nic 2 nic 3nic 4 oO Fajna Będzie 1 Miejsce Idom Dalej I Widzom ... A Do Tego Co ja Pamiętam To Nie Miała Być Żadna Korona Ino Jakiś Medal Albo Coś Takiego

Każda grafika musi być podobna stylistycznie do reszty tibijskich grafik
Grafika musi posiadać nawiązanie do naszego ojczystego kraju (dla przypomnienia do Polski >>>To Jest Powiązane Z Polską ?? Elwin levarthul
rafika ma zastąpić Medal of Honor i ma do niego nawiązywać. Nie mogą być to misie ani rzeczy tego typu. Nie mogą to też być bronie, hełmy, ani ekwipunek. Ma to być unikalny przedmiot, nie służący walce. Poczytajcie Jakie Warunki Były A Jakie Prace Wygrały. X(

Może Przejrzyjcie Jeszcze Raz Wszystkie Prace I Wyciągnijcie Z Tego Wnioski Że Źle Zrobiliście.
Może Naucz Się Pisać Jak Człowiek.

Ullerios
12-05-2008, 16:07
Taa Zawsze Jak Ktoś Ma Racje To Takie Odp. Się Dostaje Bo Wy Nic Innego Nie Umiecie.

Może Naucz Się Pisać Jak Człowiek.

To Powiedz Jak Ta Wiadomość Ma Wyglądać ok ?

Michoss
12-05-2008, 16:13
Taka luźna Propozycja Żebyś Nie Pisał Każdego Słowa Z Dużej Litery Bo To Niezgodne Z Regulaminem A I Używanie znaków Interpunkcyjnych Też By Było Fajne

Rybzor
12-05-2008, 16:14
Matko, zlitujcie się... Nie wiem w jakim przedszkolu się wychowałeś ale nie zaczynami z wielkiej litery każdego wyrazu. No i naucz się EDYTOWAĆ POSTY.

Paruv
12-05-2008, 16:14
To moze ja zacznę.

1.Praktycznie każdy wyraz piszesz z WIELKIEJ LITERY
2.Zdawało mi się, że idą a nie idom
<btw. mozesz mi napisać, gdzie oni IDOM?>
3.Powtorzenia
4.Interpunkcja
5.Naprawdę, mogłbym tak długo wypisywać.

@up
w tym samym czasie

Grats swycienscom <z pozdrowieniami dla Ulleriosa>

themindfields
12-05-2008, 16:25
"Wytyczne grafik:

Grafika ma zastąpić Medal of Honor i ma do niego nawiązywać. Nie mogą być to misie ani rzeczy tego typu. Nie mogą to też być bronie, hełmy, ani ekwipunek. Ma to być unikalny przedmiot, nie służący walce."

Czy hełmem jest korona? Mnie się troche wydaje, że chyba tak. A może to taka korona, której nie można założyć - np, jest za duża i spada z głowy?

Mam jedynie żal do komisji, że nie nakierowała trochę co będzie najbardziej oceniać - mam na myśli np. staranność, przedmiot w stylizacji tibijskiej czy oryginalność. Ale jakbym wiedział, że korona jakoś nawiązuje do przedmiotu Medal of Honor to pewnie też bym zrobił... :P

Aha, ten "orzeł" mi przypomina raczej jakiegoś sępa czy jakąś figurke z wyznań indian ;p

@down

Ok, dzięki że mi to wyjaśniłeś ;p

Rybzor
12-05-2008, 16:30
Czy hełmem jest korona? Mnie się troche wydaje, że chyba tak. A może to taka korona, której nie można założyć - np, jest za duża i spada z głowy?

Chodziło o to, że nie ma to być przedmiot użyteczny w walce, taki jak pancerz, czy miecz, albo coś co zadaje obrażenia. Koronę można potraktować jak "Crown (http://tibia.wikia.com/wiki/Crown)"

Andromen
12-05-2008, 16:35
X( Moje prace ładniejsze X(

;( BUUUUUUU chlip ;(

Ale gratz dla zwycięzców :p

Drakon
12-05-2008, 17:25
Przyjżałem sie też pracom pod lupą moje wnioski:
Pierwsza praca ma niekompletna czarna obwódke, łamie więc regulamin
Druga praca to ewidetnie pomniejszone zdjecie, a stylistyka kompletnie nie pasuje do grafk tibijskich.
Trzecia praca totalnie nie wiadomo co przedstawia i jak poza barwami ma sie do polskości...
Czwarta z kolei jest w porzadku, ale mimo to widzialem lepsze (nawet u samego autora)

Może wyjde na samochwałe, ale nawet moje prace są lepsze od pierwszych trzech...

http://img228.imageshack.us/img228/5906/zl2kopiaqj3.png
http://img228.imageshack.us/img228/6844/orzeek4dh7.png

I Rybucia nie mów mi tu o przegrywaniu, bo co innego przegrać z kretesem, a co innego zostac oszukanym przez opieszałość żuri...

W krótce postaram sie przedstawić wam liste 5 najlepszych prac według mnie.

KuraDominator15
12-05-2008, 18:16
up@

Zgadzam się z Tobą.
Tibia.pl sie ostro poniżyła. Troche bardzo żałosne te prace X(
Według mnie ŻADNA Z TYCH PRAC oprucz tej wyrużnionej nie jest tak dobra żeby wygrać -.-'

Rybzor
12-05-2008, 18:17
No tak, tak, jakie by nie były wy i tak znajdziecie lepsze : o.

Michoss
12-05-2008, 18:38
No tak, tak, tak jak gó***ane by nie były, tobie się i tak spodobają.

Ddamianek11
12-05-2008, 18:45
http://img228.imageshack.us/img228/5906/zl2kopiaqj3.png
http://img228.imageshack.us/img228/6844/orzeek4dh7.png

Te 2 zł takie troche dziwne ale to drugie jest boskie xD. Jak ja bym miał ocenieć miałbyś pierwsze miejsce :]

Angeerfire
12-05-2008, 18:51
Powiem tak... Praca która zajęła 1 miejsce jest wg. mojej opinii najgorsza (na przybliżeniu wygląda lepiej)

Druga nie ma powiązania z Polską ani trochę!! I gdzie w koronie honor!

3 to co... napakowany orzeł z gwiazdą betlejemską? :D

A 4.. Jest najlepszy ale autor miał lepsze.

Prace są po prostu średnie były dużo bardziej dobre!
Wydaje mi się, że gdyby miały pójść do rl Tibii wybralibyście inne...
Huh :/

@up
Zgadzam się

Aekal
12-05-2008, 19:30
Jestem wielce zdziwiony, że te prace wygrały. Było kilka naprawdę ładnych prac, a na takie jak te nie zwróciłem nawet uwagi. Już sam Drakon zrobił o niebo lepsze. Pozdro :cygaro:

Ullerios
12-05-2008, 19:32
Taka luźna Propozycja Żebyś Nie Pisał Każdego Słowa Z Dużej Litery Bo To Niezgodne Z Regulaminem A I Używanie znaków Interpunkcyjnych Też By Było Fajne

H^% Tak Pi#r%^lisz że all z dużej litery pisze a K^%wa jak sam piszesz ?
jaki cw$% a ryba od razu upomnienie o zal pisać będe jak mi sie chce i nikt nie ma prawa mi tego zabronić jak już to ino administrator jak chcesz ryba to zaczynaj z równymi sobie a odemnie się odczep! bo ja ci nic nie robie a ty że jesteś lepszy nie znaczy że do każdego prawie tak możesz. NARA JAK Chcesz to postaw mi bana bo i tak na 70% tak zrobisz bo tak się ino bronisz.

Mati1235
12-05-2008, 19:47
Szkoda, że nie ma podane, co przedsatawia rysunek... ;p

Freezquest
12-05-2008, 19:49
tibia.pl przechodzi ostatnio kryzys z powodu odejscie z supported fansites
i kompletnie udezylo im na mozg wybierajac takie prace bo juz nie zalezy im
na dobrej pracy skoro item i tak niewejdzie do gry.Wybrali pierwsze lepsz prace byle by nie anulowac konkursu

Ultrazoo
12-05-2008, 20:00
Ej przestańcie kur** nażekać bo to się probi nudne . Postawcię się na miejscu Ryby , który stara się utrzymać pożądek na forum a wy ciągle mu utrudniacie prace .

A tak na marinesie... To wiem co czujecie ... Też mi żal dupe ściska że takie
(a nie leprze) prace zostały wybrane ale to już po fakcie . Nie da się cofnąć opini.

Ptakuba
12-05-2008, 20:02
OT: Zróbcie teraz konkurs na wymyślenie potworka ;< Drugą edycję Frankenstein Competition.
Topic: Najlepsze są 2 i 4 miejsce ;P

Rybzor
12-05-2008, 20:07
Ej przestańcie kur** nażekać bo to się probi nudne . Postawcię się na miejscu Ryby , który stara się utrzymać pożądek na forum a wy ciągle mu utrudniacie prace .

A tak na marinesie... To wiem co czujecie ... Też mi żal dupe ściska że takie
(a nie leprze) prace zostały wybrane ale to już po fakcie . Nie da się cofnąć opini.
Ja się nic nie staram, jak nie potraficie kulturalnie komentować prac, albo w ogóle, to temat się zamknie bo wątpię aby komuś chciało się użerać z bandą dzieci które są złe bo to nie ich grafika wygrała tylko kogo innego.

bosal
12-05-2008, 20:17
Sluchajcie, niektorym podoba sie nasz wybor, a tym innym nie. Zawsze tak bylo i tak bedzie. Po co sie wyzywacie i po co dyskusja na tak niskim poziomie.

Liczba zwyciezcow byla ograniczona. Przejzelismy wszystkie prace bardzo dokladnie zanim podjelismy decyzje.

Bylo duzo inny dobrych prac, ale wybralismy naszym zdaniem najodpowiedniejsze.

Zamykam dyskusje, ze wzgledu, na wyzwiska i klutnie.