PDA

Pokaż pełną wersje : Sonda o SD

Dizzy_Adventurer
13-05-2008, 19:39
Gdy w letnim update SD stanie się dla PACC to?

Czekam na odpowiedzi...

babcia666
13-05-2008, 20:01
... to bezsensowny pomysł, bo gra drutem, sorem nie będzie miała sensu + po trochu udupienie pallka = samobój cip
n\c
Skąd się biorą takie posrane pomysły?

Cacuss
13-05-2008, 20:29
(...) to życie straci smak.

Lynx
13-05-2008, 20:41
a kto gra na 50+Sorkiem/drutem na faccu :o

Dizzy_Adventurer
13-05-2008, 21:00
Np. Player którego zawsze podziwiam, spoko ziom, 68 sorc od zawsze FACC Fonszpon. W wakacje kupuje już PACCA

mc200
13-05-2008, 21:03
Wszyscy się powieszą :/
Troche dziwne pytanie, ale SD raczej nie będzie dla Pacca, bo horda sorców rzuci się na Cipy, ze tylko na kase lecą.

neopostman
13-05-2008, 21:48
Co się stanie ? W końcu będzie mniej noobstwa na FACC.
Czekam tylko jak cała gra będzie płatna, bez żadnego FACC, tylko wtedy będzie szła w dobrym kierunku.

Helodin
13-05-2008, 22:07
@up

mi sie wydaje ze niewiele to zmieni
wiele osob z paccem jest mniej "inteligentna"

anonymousexd
14-05-2008, 08:51
WTEDY CIPSOFT ZAROBI KOLEJNE 100 tysięcy euro na paccach xD

No i zwiekszy sie liczba samobójstw wsród nastolaktów o 150%

Wylansowany
14-05-2008, 12:56
Czekam tylko jak cała gra będzie płatna, bez żadnego FACC, tylko wtedy będzie szła w dobrym kierunku.

To bybyło samobójstwo dla Cip Softu zrobić całą grę only for PACC.
Czemu?
Tibia na początku nie jest zbyt przyciągająca, żeby od razu wyłożyć 90zł na trzy miechy. FACC musi w jakimś stopniu pozostać, aby zachęcić do kupna PACC-a. Żadna inna opcja nie jest dla Cip-ów opłacalna. ;0

@topic
Kto wie...skoro UH-ów drutowi nie opłaca się robić to może sorcom też jakoś zabiorą SD...

Johanes19
14-05-2008, 13:35
Wybralbym 2 pierwsze, ale ze mona tylko jedno zanzaczyc to wzialem pierwsze

Ptakuba
14-05-2008, 13:38

Racja. Kiedy cała gra będzie płatna, nikt ni będzie w to grał i Tibia upadnie. I według mnie będzie to rzeczywiście bardzo dobre :)
Mniej noobstwa na facc? Aha, racja, grać potrafi tylko ten, kto płaci, sorki, już rozumiem :)

Nunnezz
14-05-2008, 15:05
Walczący krzesłami i dzieci neo skoczą na "bandżi" z krawężnika (mniej prawdopodobne ale...)

neopostman
14-05-2008, 15:55
Czemu?
Tibia na początku nie jest zbyt przyciągająca, żeby od razu wyłożyć 90zł na trzy miechy. FACC musi w jakimś stopniu pozostać, aby zachęcić do kupna PACC-a. Żadna inna opcja nie jest dla Cip-ów opłacalna. ;0

@topic
Kto wie...skoro UH-ów drutowi nie opłaca się robić to może sorcom też jakoś zabiorą SD...

Spójrz na WoW i inne płatne MMORPG. Serwery ledwo wytrzymują z ilością graczy.

Bezmusk
14-05-2008, 16:03
Gdyby baba miała wąsy to by była emo ...

Gdyby uhy powróciły do obiegu to ...
Gdyby gfb atakowały całą tibijską mape to ...
Gdyby GMa można było kupic za 20 euro to ...
Gdyby tibia była na pegazusa to ...
Gdyby można było w tibii skakać to ...
Gdyby na calassie były rekiny ludojady co odgryzają głowy to ...
Gdyby nie było głupich tematów na forum to ... bym nie miał gdzie się udzielać ...

Pracujesz w cipsofcie? Nie, więc na chuj taki temat ... ? Nie wiesz co będzie, a takich spekulacji jest 8537489579834728949234729847328947839274924, a może 8537489579834728949234729847328947839274925, dlatego też nie bawcie sie we wróżki i innego rodzaju duperele bo żal:<

Mati_Paurel
14-05-2008, 18:24

ale prównaj WoW i Tibie ;)
w tibie gra tylu ludzi poniewaz jest darmowa
pozatym wielu ludzi (PACC) odzeszło by po tym gdzy ich kumple (FACC) nie mogli by grac :)

UNholy90's
14-05-2008, 19:03
Gdyby uhy powróciły do obiegu to ...Znowu J.Cmiał by sporo kasy.
Gdyby gfb atakowały całą tibijską mape to ...Wszystkie Dragony by przeżyły
Gdyby GMa można było kupic za 20 euro to ...<ale to głupie>
Gdyby tibia była na pegazusa to ...Kupił bym pegazusa
Gdyby można było w tibii skakać to ...to bym skakał
Gdyby na calassie były rekiny ludojady co odgryzają głowy to ...to było by fajnie
Gdyby nie było głupich tematów na forum to ... bym nie miał gdzie się udzielać ...i byśw końcu poszedł na dwór a nie męczył wzrok

W końcu będzie mniej noobstwa na FACC.

A jednak, przerzucasz się na FACC?

Czekam tylko jak cała gra będzie płatna

To sobie poczekasz, bo w brew pozorom to w CipSoft'cie nie pracują takie geniusze jak ty. :baby:

|* U ( K /\/30P0$7/\/\@/\/

babcia666
14-05-2008, 20:23
Taa neo, ale dowaliłeś, gdzie tam tibi do wow'a... to jak maluch z porsche, pentium I do IV itd, gforce 5200 do 8800...
Popatrz na zaludnienie premium worlda. Jak chcesz grać bez "noob'ów bez pacc" to graj tam, zresztą wiele osób bez pacc jest lepszych od pacc'ów... mając pacc'a dzieciakom odwala szajba i myślą że mogą robić co chcą.

Wylansowany
15-05-2008, 19:38

To znajdź mi gościa, który nigdy nie widział Tibii, pokaż mu ją i powiedz mu, że jeżeli chce grać to musi zapłacić 90zł na trzy miechy. "Ciekawe czy się zgodzi"...

Paciuch
18-05-2008, 14:17
UNholy90's 2 posty pod rząd 8o, wielu sorców by przestało grać

shoq
18-05-2008, 14:23
a kto gra na 50+Sorkiem/drutem na faccu :o

Ja. Może mi szkoda pieniędzy na pacc?

Richard56
18-05-2008, 16:44
Dla mnie byłoby fajnie gdyby SD było dla pacc
Teraz cały czas mi jakieś nooby się wcinają, walą z SD i gadają że są lepsze
a tak to część kupi pacca i w inne miejsca pójdą, inni przestaną grać, a inni przerzucą sie na inne profesje i upłynie czasu zanim wbiją 50-60lvl

Soul's
18-05-2008, 16:47
Ja. Może mi szkoda pieniędzy na pacc?

boś debil, to se graj na faccu

Alanus Lutinum
18-05-2008, 17:03
Einstein się mylił ludzka głupota jest... bardziej niż nieskończona, a to forum jest świetnym tego przykładem.

boś debil, to se graj na faccu

Osobnik piszący tą wypowiedź uważa za wszystkich posiadaczy darmowego konta za debili. zapewne sam nim jest

Arcan
18-05-2008, 17:32
Einstein się mylił ludzka głupota jest... bardziej niż nieskończona, a to forum jest świetnym tego przykładem.

Osobnik piszący tą wypowiedć uważa za wszystkich posiadaczy darmowego konta za debili. zapewne sam nim jest

Tak to jest jak rodzice mu kupują PACC'a i później uważa sie za lepszego, ehh...

jjakubos25
18-05-2008, 18:56

Osobnik piszący tą wypowiedć uważa za wszystkich posiadaczy darmowego konta za debili. zapewne sam nim jestPotwierdzam ja zaczynam graci w tibie nie mam pacca ale jak bym miał to by było do kitu bo kolega z ktorym grałem niemógł by ze mną expici i dupa lepij graci razem niż kupowaci pacca zazdroszcze tym co go mają ale większość to noooooby a prawdziwi gracze grają bez pacca bo potrafią nie ci na paccu

Pozdrawiam wszystkich co niemają pacca bo to prawdziwi tibijczycySory za błedy ja dyslektyk

sphinx123
18-05-2008, 19:22
@up

Rób przecinki do ch*ja, ciąg wyrazów bez sensu, aż sie czytać nie chce... Że mama nie chce dać kasy na PACC, to nie znaczy że ludzie z prem acc są gOrSi. Niech wszystko będzie dla PACC.

ervinius
18-05-2008, 20:02
humm, nie strzelą aż takiego samobója, jak SD dla pacc, oni się niszczą powoli.
prędzej usuną maga. [;

@neopostman
Zaciekawiła mnie twoja wypowiedź, o tym, że czekasz tylko na to aż cała gra będzie płatna, otóż z tego co wiem, żadna gra nie może być całkowicie płatna (wow też nie jest całkowicie płatny.) A co z ludźmi, którzy są inteligentni, młodzi,
załóżmy, że studiują a maja około 1-2h wolnego czasu i masę wydatków? Zastanów się co piszesz.

To co skomentowałem oczywiście nie umniejsza temu, że widzę po twoim postach, że jesteś bystry/inteligentny. (nie mam innego słowa.)

Monsword
20-05-2008, 09:45
ehhmm

SD - dla pacc - ODWALIŁO WAM!?
SD - od 45 lvla - świetny pomysł.. sam gram druidem( ledwo ponad 30 lvl)
ma pacca co nieznaczy że facc uważam za debili..
wyobraźcie se 30 druid podchodzi do 40 palka niczego nieświadomego i wali combo SD palek leży trupem na ziemi zanim się kapnie co się stało..

To tak jakby pozbawić druida uhów to z czego sie utrzymuje O to chodzi że każda profesja ma to coś sorc SD Druid UH Knight bolker palek shooter
druid może się utrzymywać z innych runów np sprzedaje runy lodu h lvlą chodzącym na demce i DL'e ( demce i ogniowe potwory czułe na lód czułe na lód), może też się utrzymywać z siochania...

Oryginalnie napisane przez Lynx
a kto gra na 50+Sorkiem/drutem na faccu
Hmmm całe mnóstwo osób..

Ujo
20-05-2008, 13:35
Gdyby wpadli na taki pomysłto było by masowe odejścia druidow i soccerow.Bo i tak każdemu skonczy się pacc

Asash
22-05-2008, 17:44
Oczywiście że: "Walczący krzesłami i dzieci neo skoczą na "bandżi" z krawężnika (mniej prawdopodobne ale...)"
@topic
Napewno wielu sorców przerzuciło bym się na knightów, pallków.

UNholy90's
31-05-2008, 14:20
Tak to jest jak rodzice mu kupują PACC'a i później uważa sie za lepszego, ehh...

Odczepcie się od niego. Rodzice nie mogli mu podarować miłości to kupili mu PACC. (chociaż ojciec z tą miłością nadrabia w nocy).
A czy on uważa się za lepszego. (widziałem go na żywo, przykro mi było na nigo patrzeć, już mu się strupy na nadgarstkach porobiły od klawiatury i myszki )

Decade
31-05-2008, 15:09
Jak masz pacc to sie nie musisz niczym martwic..

Pozatym dziwie sie graczom facc.. o co ta kłótnia.. facc to demo gry, niedlugo mi sie premium konczy, albo kupie kolejne albo nie bede gral w ogole bo gra bez pacca jest bez sensu.. to jak na*******ac w tonego hawka 5 lat na tej samej mapie w wersji demo :)

A wy jestescie bardzo zazdrosni i tyle... Nie potraficie przecierpiec ze ktos zarobil sobie na pacc w rl zyciu, kupil za gp, moze sprzedal jakas postac zeby miec na pacca... zawsze slysze ze rodzice cie nie kochaja i kupili ci pacca lol...
Jak w abdendriel na skrzynce depotu polozylem soft boots majac 35 level tez uslyszalem ze Krus allegro plx... nikomu nie przyszlo do glowy ze są chakoye albo dworce, jestescie zazdrosni i obrazacie bez powodu graczy z pacc a pozniej sie dziwicie ze sa na was w*****eni.

Edit:
A sd dla pacc trzeba bylo wprowadzic zamiast wymagan levelowych, nie byloby problemow z magebombami.

Decade
31-05-2008, 15:12
usuncie, zdublowalem.

Vadem
31-05-2008, 17:33
Apokalipsa _/

Zamne
31-05-2008, 17:42
Co się stanie ? W końcu będzie mniej noobstwa na FACC.

ale to zatrzymalo doplyw graczy do tibii, bo FACC to reklama dla tibii, WoW kazdy zna i wie, ze super, a jak ktos chce zagrac w tibie, nie bedzie mogl sprawdzic...

Shailo
31-05-2008, 18:32
Znajdzcie osobe ktora expi z sd na facc terenach z faccem :cup:

Hunter Of Mystery
01-06-2008, 20:36
Po pierwsze: to, ze FACCe nie beda mogli robic SD, nie znaczy, ze nie beda mogli ich uzywac i kupowac.
Po drugie: SD dzieki nowemu systemowi zywiolu bedacy priorytem akcji "lets make things better!" spowodowal, ze SD stracilo bardzo duze znaczenie. Przedtem to byla jedyna mozliwa bron na niektore potwory, teraz mozna je z powodzeniem lac czyms innym, tanszym i skuteczniejszym.

Decade
01-06-2008, 22:26
Po pierwsze: to, ze FACCe nie beda mogli robic SD, nie znaczy, ze nie beda mogli ich uzywac i kupowac.
Po drugie: SD dzieki nowemu systemowi zywiolu bedacy priorytem akcji "lets make things better!" spowodowal, ze SD stracilo bardzo duze znaczenie. Przedtem to byla jedyna mozliwa bron na niektore potwory, teraz mozna je z powodzeniem lac czyms innym, tanszym i skuteczniejszym.

SD nie dosc ze po update stanialo, to jeszcze ma teraz 3 uzycia zamiast jednego... Mi tam schodza jak swieze buleczki robie czasami po 10 bp dziennie i sprzedaje bez problemu. A na PVP swiatach to juz w ogole zajebiscie schodza, podstawowa bron PK glidii w walkach. (gram na pvp i non pvp).

Hmm jak dla mnie to fajnie jakby dla pacc zrobili skoczyla by cena na pewno moze robiac je na manasach wychodzilbym na zero? :)

Frytasek
02-06-2008, 18:02
Liczba sorcererów spadnie. Kur... już wystarczy że Icycle jest od PACC. Biedni Druidzi X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X( X(X(X(X(X(X(X(.

Utyszkodnik
03-06-2008, 18:18
@Up
Kiedyś nie było w ogóle icicle i było dobrze...;)
I druidzi wcale nie są biedni jak mówisz...
Plus to, że Cię nie stać na pacc to nie nasza wina...
@Topic
Według mnie nie ma znaczenia czy sd będzie dla pacc, czy nie.
Teraz i tak jest mało opłacalne w porównaniu z tym co było po update :p

Frytasek
03-06-2008, 20:24
Ale jak SD jest dla FACC to czemu takie Icycle nie X(

Decade
04-06-2008, 01:17
Bo na sd trzeba nabic 45 lev a na icicle tylko 28.
Przeciwdzialanie farmom.

Alanus Lutinum
04-06-2008, 14:34
Większość osób na 45lvlu nie robi SD, więc jakby CipSot umożliwił robienie tychże run tylko dla pacc, praktycznie nic by się nie zmieniło. Z resztą osoby, które sie tu wypowiadają nawet nie mają tego 45lvlu.

Boro_Moro
04-06-2008, 16:38
mhm , pytanie...

Na co pojdzie sorc 45 lvl z sd na faccu? , na draga? m dla? , non sens nic sie nie stanie , tylko gorzej bedzie kogos ubic....

Theourus
09-06-2008, 23:54
Taa neo, ale dowaliłeś, gdzie tam tibi do wow'a... to jak maluch z porsche, pentium I do IV itd, gforce 5200 do 8800...
Popatrz na zaludnienie premium worlda. Jak chcesz grać bez "noob'ów bez pacc" to graj tam, zresztą wiele osób bez pacc jest lepszych od pacc'ów... mając pacc'a dzieciakom odwala szajba i myślą że mogą robić co chcą.

k.... 1094710384732875928301 raz powtarzam ze grafika sie nie liczy

@sonda bez sensu ;/

Banor
10-06-2008, 08:10
Nie wiem skąd przyszło ci do głowy że SD stanie się dla PACC nigdy tak nie było i nie będzie! Mi to i tak wisi bo mam zamiar kupić pacc

Klawiatura
11-06-2008, 11:19
Jezus maria.... jak ja widzę niektóre wypowiedzi niektórych ludzi na temat pacca.... Bardzo kurwa dziwne,że ktoś jak kupi pacca dostanie więcej od kogoś kto nie ma takowego....A co do sd, to najlepiej jak to ktoś tam powiedział wcześniej(neopost coś tam),jak gdyby cała gra była płatna. Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie.A i pzdr dla tego, kto powiedział,że wow jest niepłatny:p

WielkiSorc
11-06-2008, 15:01
A i pzdr dla tego, kto powiedział,że wow jest niepłatny:p[/COLOR]

Istnieja prywatne serwery wowa, cos w stylu tibijskiego OTS. Z tym, że takie prywatne serwery z WOW'a charakteryzuja sie tym, ze sa identyczne do orginalu z jednym malym szczegolem - sa wlasnie bezplatne.

Darkk'Horseman
11-06-2008, 15:10
Istnieja prywatne serwery wowa, cos w stylu tibijskiego OTS. Z tym, że takie prywatne serwery z WOW'a charakteryzuja sie tym, ze sa identyczne do orginalu z jednym malym szczegolem - sa wlasnie bezplatne.

I maja w chuj bugow i graja na nich nuby ; o

Zamne
13-06-2008, 21:35
I maja w chuj bugow i graja na nich nuby ; o

nom, widze w mojej klasce takich .____.

@topik
to by mniej osob sprzedawalo, zreszta i tak wszyscy icicle kupuja

Vil
14-06-2008, 17:31
sa identyczne do orginalu z jednym malym szczegolem - sa wlasnie bezplatne.

nieporownywalna roznica w stopniu skomplikowania Tibii i WoWa powoduje, ze prywatne serwery WoWa, poza pojedynczymi wyjatkami sa tak zabugowane ze gra na nich nie ma najmniejszego sensu. To nie to co OTS ktory skonfigurowac do w miare poprawnej gry potrafi kazde dziecko.

W praktyce jesli sie chce grac w WoWa to trzeba zarowno kupic gre jak i placic abonament. Inna sprawa ze w porownaniu do kosztow PACCa taki wydatek jest jak najbardziej sensowny.

Przyzwyczajcie sie, ze za rozrywke sie placi - jakos nikt nie narzeka na to, ze bilety do kina czy na mecz reprezentacji nie sa bezplatne.

Kup.Se.Musk
14-06-2008, 18:44
Czemu?

@topic
Można wprowadzić podobny system tak jak w innych płatnych MMORPG - kilka dni masz na bezpłatne granie, a po określonym czasie(kilku dniach) wiesz czy warto wydać kilka groszy na daną grę, czy też nie.

@Up
Kiedyś nie było w ogóle icicle i było dobrze...;)
I druidzi wcale nie są biedni jak mówisz...
Plus to, że Cię nie stać na pacc to nie nasza wina...
@Topic
Według mnie nie ma znaczenia czy sd będzie dla pacc, czy nie.
Teraz i tak jest mało opłacalne w porównaniu z tym co było po update :p
Nie było icycle, ale były uh'y. Teraz są icycle, ale nie ma uhów.

Triplonq
21-06-2008, 03:16
Czary mary Hokus pokus nie wystarczy :O?