Pokaż pełną wersje : Obrona sworda
Fabian_wolf
15-05-2008, 14:30
Jesli się tylko domyślasz proszę nic nie pisz, interesuja mnie tylko pewne informacje a nie przypuszczenia ;)
Pytanie:
co oznacza def sworda i jak sie to ma do tarcz???
P.S --- Interesuje mnie czy biegając z JS i demonką mam taką samą obronę jak z Avengerem
Dziękuje bardzo :)
Fabian_wolf
15-05-2008, 14:49
tia szukalem ale lipa nic nie mogę znaleść ;(
tia szukalem ale lipa nic nie mogę znaleść ;(
To chyba szukać jednak nie umiesz:
http://www.forum.tibia.pl/search.php?searchid=4614897
Fabian_wolf
15-05-2008, 19:07
To chyba szukać jednak nie umiesz:
http://www.forum.tibia.pl/search.php?searchid=4614897
Żaden wynik nie został znaleziony. Spróbuj użyć innego wyrażenia.:p
Jak masz np MMS i BSa to twoja obrona jest to 37 bo tylko sie liczy tarcza gdy masz zalozona tarcze i sworda a jak masz np samego bsa bez tarczy to obrona twoja zalezy od obrony sworda :P czyli w przypadku bsa 30
A np: avanger ma 38 defa i jest 2 reczny to masz lepsza obrone niz SoV i MMs
blackregis
17-05-2008, 21:20
Jak masz np MMS i BSa to twoja obrona jest to 37 bo tylko sie liczy tarcza gdy masz zalozona tarcze i sworda a jak masz np samego bsa bez tarczy to obrona twoja zalezy od obrony sworda :P czyli w przypadku bsa 30
Taa ...
To idź z Avengerem blokować Behemoty ... Zobaczysz jakie kuku dostaniesz.
no to po co ludzie kupuja sova (jak avanger na celescie ponizej 100k a sov 1kk a mms 110k)..? wyjdz...
up*
bo sa tylko 2 róznicy ataku i wola chyba zeby im shielding rusl co nie?
blackregis
18-05-2008, 15:56
up*
bo sa tylko 2 róznicy ataku i wola chyba zeby im shielding rusl co nie?
taa ... bedzie im rusl shielding jak ...
Przede wszystkim nie tylko, ale aż dwa punkty ataku.
Po drugie jeżeli stać ich na takie bronie to oceniam, że mają shielding po 85-90, a podczas expienia ten shielding i tak im się w ogóle praktycznie nie zwiększy.
Taa ...
To idź z Avengerem blokować Behemoty ... Zobaczysz jakie kuku dostaniesz.
Blokowales czy jedynie przypuszczasz jak to wyglada ? Z tego co widzialem na wlasne oczy to obrona broni dwurecznej jest warta tyle samo ile obrona tarczy, i na full defie z avengerem wcale sie tak zle tych behemotow nie blokuje.
Czachul666
18-05-2008, 16:13
Jak masz Ave to masz 38 def tylko ze przy blokowaniu liczony jest skill sworda a jak masz sov + mms to masz 40 def ( 37 defu mmsa +3 od Sova ) i przy blokowaniu liczy sie shielding . Podsumowujac dla postaci z niskim shieldingiem wogole nie oplaca kupowac sie mms + sov :p
blackregis
18-05-2008, 16:18
z osobistego doswiadzczenia zauwazylem ze gdy blokuje jednego behe z ave na full defie zadko bije mnie po 300 +,lecz gdy blokuje 2 lub 3 to juz jest hard...
3 to już wiadomo ... Jeden behemoth przebija Ci się przez obronę i musi Ci zadawać mocne hity. Przy dwóch behemotach teoretycznie powinieneś dostawać dwa razy tyle co przy jednym.
Blokowales czy jedynie przypuszczasz jak to wyglada ? Z tego co widzialem na wlasne oczy to obrona broni dwurecznej jest warta tyle samo ile obrona tarczy, i na full defie z avengerem wcale sie tak zle tych behemotow nie blokuje.
Niestety na razie tylko mogę przypuszczać. Kiedy grałem postacią zdolną do blokowania behemotów to nie było czegoś takiego jak Avenger. Jednak Knight używający GS-a na full defie wtedy musiał się praktycznie cały czas UH-ać (70+lvl) przy jednym Behe.
Osobiście gdy wbije 75 lvl zamierzam sprawdzić jak to wygląda w praktyce.
@up:
Jak masz Ave to masz 38 def tylko ze przy blokowaniu liczony jest skill sworda
A ta wiedza została wzięta z ... ?
Czachul666
18-05-2008, 16:27
Zostala wzieta z wlasnego doswiadczenia i nawet jesli nie jest to do konca prawda to napewno cos w tym jest ; )
blackregis
18-05-2008, 16:34
Zostala wzieta z wlasnego doswiadczenia i nawet jesli nie jest to do konca prawda to napewno cos w tym jest ; )
Tłumaczyłoby to w pewnym stopniu fakt, że wielu graczy z wysokim poziomem (którzy mają zaburzone skille typu: 90/85 ; 95 / 89 ) twierdzi jednak, że z Ave blokuje się tak samo albo lepiej ;)
Fabian_wolf
19-05-2008, 16:40
Już sie dowiedzialem :)
sytuacja wygląda nastepujaco:
liczba przy def sworda 35 oznacza obrone i jest równoważna defowi tarczy ...
jednak np. JS ma jeszcze drugą liczbe +3 (JS 47/24+3) dodaje sie ją do def tarczy, tak wiec JS i MMS daje obrone 37+3=40 przy obronie ave 38.
gdybi isc expic z JS-em bez tarczy to obrona wynosic bedzie tylko 24 B)
dziekuję :) .. Proszę o skomętowanie
Czachul666
19-05-2008, 18:14
Czyli dokladnie to co ja napisalem tylko nie zapominaj ze przy blokowaniu avengerem lub JS bedzie sie liczyl twoj skill sworda a nie shieldingu =]
Jezeli blokujesz 1 moba to:
a) noszac tarcze liczy sie jej obrona (dodatkowo +x def broni)
b) blokujesz z efektem zaleznym od skillu shielding badz sword
Jezeli blokujesz 2 moby to:
a) jednego moba blokujesz bronia, a drugiego tarcza (najpierw tarcza). Magiczni pewnie nie raz zauwazyli, ze jak sa 2 moby to dostaja ostro, bo rozdzka nie ma defa :o
Up*
Nie prawda!
Gdy blokujemy 1 noba to wylacznie liczy sie obrona tarczy a nie zadne
obrona tarczy + obrona miecza
a jak np: mamy sam miecz bez tarczy i z niego bijemy to liczy sie obrona miecza :P
3 potwory przebijaja tarcze jak cie bija 3 lub wiecej potworow to tak jak bys nie mial tarczy :P
Depeszowiec92
20-05-2008, 17:22
Up*
Nie prawda!
Gdy blokujemy 1 noba to wylacznie liczy sie obrona tarczy a nie zadne
obrona tarczy + obrona miecza
a jak np: mamy sam miecz bez tarczy i z niego bijemy to liczy sie obrona miecza :P
IDIOTA!!!!!!!!!!!
jemu chodzi o ten +1 co przy podpisie broni jest np spike sword 24 atk 15 czy tam ile def i +1
Musielibyście sobie odszukac teorie Eternala tam jest w miarę wszystko fajnie wyjaśnione i oparte na testach ;)
ja nie wiem co tu do wyjaśniania ale ok .. masz np.
Magic Sword Atk: 48 Def: 35+3 i tarcze Mastermind Shield Def: 37 to wiec +3 od miecza dodaje sie do defa tarczy czyli mms ma wtedy 40 def. Proste ?! tak samo jest z innymi mieczykami obuchami i toporkami +1 ,+2, +3 od broni dodaje sie do def tarczy.
Edit@ a jeszcze w wypadku broni co odejmują defa to sie ma tak np:
Bloody Edge Atk: 43 Def: 21-3 i Mastermind Shield Def: 37 wtedy def mms wynosi 37-3=34
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.