PDA

Pokaż pełną wersje : Ośmio letnia terrorystka.

Vasudanin
15-05-2008, 16:58
8-letnia dziewczyna obwieszona zdalnie sterowanymi materiałami wybuchowymi została użyta przez irackich rebeliantów jako żywa bomba. Podchodząc do żołnierzy uśpiła ich czujność. W tym czasie mordercy zdetonowali ładunek – pisze brytyjski dziennik "The Daily Mail".
Czytaj Dalej (http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=496901#more)
Co o tym myślicie. Według mnie to jest... ładnie mówiąc, chore. Dzieci wysyłane na śmierć podczas wojny, którą nie oni wywoływali.

Sozemego
15-05-2008, 17:00
Dla nas - chore. Dla nich - wojna.

Shanhaevel
15-05-2008, 17:03
Wojna często jest chora.

Duke Dran
15-05-2008, 17:05
"Wojna to nic przyjemnego"
Barbara Bush

Vasudanin
15-05-2008, 17:11
poza tym jakby nie patrzeć, rodzina pewnie się tym aż tak nie przejęła ponieważ to była dziewczynka, ale jak by to był chłopiec to wszyscy by mieli żałobę przez 10 lat Stfu! Chłopcu by bomby nawet nie dali, ale powiedzmy że ten temat jest trochę odrębny więc nie będę go zabardzo poruszać.

Slythia
15-05-2008, 17:13
Wg mnie to lekka przesada... Po przeczytaniu tej wiadomosci dlugo zastanawialam sie, czy to czasem nie jest glupi zart.

Wojna wojna, lecz dlaczego niewinni ludzie maja cierpiec? Mamy przeciez ten XXI wiek... To dziecko na pewno nie zdawalo sobie sprawy z tego, co je czeka... Nawet mogla nie rozumiec do konca pojecia "smierc"...

Serious Sam
15-05-2008, 17:17
Pewnie dla nich to normalne...Ciekawe kiedy ludzie zdadzą sobie sprawę, że wojna jest niepotrzebna.

Peace ;S

Voon
15-05-2008, 17:24
Pewnie dla nich to normalne...Ciekawe kiedy ludzie zdadzą sobie sprawę, że wojna jest niepotrzebna.

Peace ;S

Wtedy kiedy przez wojne nie będzie można sie nachapać.

A i popieram, peace.

Dr.Unknown
15-05-2008, 17:25
A jednak kobieta może się do czegoś przydać.

Slythia
15-05-2008, 17:27
A jednak kobieta może się do czegoś przydać.
Troche nie na miejscu...

Xendriel
15-05-2008, 17:30
Żywcem z torga, jak większość tematów...

Donas
15-05-2008, 17:31
Wg mnie to lekka przesada... Po przeczytaniu tej wiadomosci dlugo zastanawialam sie, czy to czasem nie jest glupi zart.

Wojna wojna, lecz dlaczego niewinni ludzie maja cierpiec? Mamy przeciez ten XXI wiek... To dziecko na pewno nie zdawalo sobie sprawy z tego, co je czeka... Nawet mogla nie rozumiec do konca pojecia "smierc"...
Na wojnie nic, co jest skuteczne, nie jest przesadą. I od zarania dziejów zawsze to niewinni najbardziej cierpieli na wojnie.

Pogratulować pomysłu wykonawcom - sam w sobie okazał się skuteczny. I okrutny.

Lynx
15-05-2008, 17:43
Żywcem z torga, jak większość tematów...

a moze to ten sam autor?;>

Vasudanin
15-05-2008, 17:54
Nie brałem tego z TORG'a tylko po prostu robię prasówkę na WOS i przypadkiem się natknąłem

Chesterkaa
15-05-2008, 17:56
Taaa... "Zdziwilbym sie gdybym potrafil sie jescze zdziwic"

Ditto
15-05-2008, 18:02
http://rotfl.pl/img.php?360terroristkid.jpg

To chyba mówi wszystko...

Mapa_Europy
15-05-2008, 18:13
na początku myślałem, że to prowokacja...
inaczej na to patrzymy my, a inaczej oni

Slythia
15-05-2008, 18:19
Na wojnie nic, co jest skuteczne, nie jest przesadą. I od zarania dziejów zawsze to niewinni najbardziej cierpieli na wojnie.

Pogratulować pomysłu wykonawcom - sam w sobie okazał się skuteczny. I okrutny.
Pozwole sie nie zgodzic. Wojna rzadzi sie swoimi prawami, to prawda... Lecz istnieje cos takiego jak "miedzynarodowe prawo humanitarne", czy jak mu tam, i niektore dzialania sa zabronione oraz pozniej rozliczane. Wszystko po to, by czlowiek pozostal czlowiekiem, a nie stal sie zwierzeciem... Miedzy innymi jest zasada, iz ludnosc cywilna jest chroniona. A watpie, by ta osmiolatka byla w jakiejs zbrojnej organizacji.

Jednak roznimy sie od zwierzat...

Dr.Unknown
15-05-2008, 18:25
Wszystko po to, by czlowiek pozostal czlowiekiem, a nie stal sie zwierzeciem...
Zwierzęta nie praktykują zamachów samobójczych, tylko właśnie ludzie.

Slythia
15-05-2008, 18:31
Zwierzęta nie praktykują zamachów samobójczych, tylko właśnie ludzie.
W sumie prawda, lecz ja i tak bym ich ludzmi nie nazwala...

Rafayen
15-05-2008, 18:39
Nie pojmuje :/ ...

ripper
15-05-2008, 18:42
To już lepiej zapłaczmy nad krucjatą dziecięcą.

Voon
15-05-2008, 18:58
W sumie prawda, lecz ja i tak bym ich ludzmi nie nazwala...

O zgrozo. Samobójca czy chory psychicznie, Arab czy Azjata, jest człowiekiem i nikt tego w najbliższym czasie nie zmieni.

Kajulec
15-05-2008, 19:20
Jakos nie powstaja nowe tematy gdy gina niewinne dzieci podczas zamachow terrorystycznych dokonanych przez doroslych ludzi. A przynajmniej nikt sie na tym konkretnie nie skupia.

Osore
15-05-2008, 19:28
To już lepiej zapłaczmy nad krucjatą dziecięcą.

O tym się nie mówi, bo nie dość, że niepewne, to jeszcze kościół musiałby sam siebie potępić, a takiej możliwości nie ma. ;<

@topic
Ojej. To smutne.

Ditto
15-05-2008, 19:28
(...) Arab czy Azjata, jest człowiekiem. (...)

Cytuję: ŁAJT PAŁER!

@Down

Widzisz, nawet w avatarze masz białasa.

Ja zwalczam łajt pałer ;[ A ty nawet w avatarze masz łysego białasa.

Michoss
15-05-2008, 19:34
O zgrozo. Samobójca czy chory psychicznie, Arab czy Azjata, jest człowiekiem i nikt tego w najbliższym czasie nie zmieni.

Masz racje. Tylko człowiek jest tak kur***ko perfidnym zwierzęciem, że potrafi zabijać "żeby mieć lepiej". Inne wierzę nie zabije drugiego, chyba że umiera z głodu.

@up
A Ditto zaprojektowali japońce. Łyso?

Kajulec
15-05-2008, 19:38
nne wierzę nie zabije drugiego, chyba że umiera z głodu.
Phehehe, dobre. Najprostszy przyklad - psy zagryzaja koty, for fun, bo ich potem nie jedza.

Michoss
15-05-2008, 19:41
Taa? Nie spotkałem się z tym. Spotkałem się z tym, że właściciel debil szczuje "Reks, bierz kiciusia". A nawet jeśli-wybacz, mój błąd. Słyszałeś o czymś takim jak "Terytorium"?

ripper
15-05-2008, 19:42
Masz racje. Tylko człowiek jest tak kur***ko perfidnym zwierzęciem, że potrafi zabijać "żeby mieć lepiej". Inne wierzę nie zabije drugiego, chyba że umiera z głodu.
Doucz się nieco, bo głupoty opowiadasz.

Shanhaevel
15-05-2008, 19:44
@Michoss
Z tego co wiem, to orki (NIE orkowie) zabijają dla frajdy. Podobno.

Oerciak
15-05-2008, 19:45
Taa? Nie spotkałem się z tym. Spotkałem się z tym, że właściciel debil szczuje "Reks, bierz kiciusia". A nawet jeśli-wybacz, mój błąd. Słyszałeś o czymś takim jak "Terytorium"?

To widocznie ci terroryści bronili swojego terytorium ;).

A co do tematu- Mimo że to dość okrutne to jednak wojna pozostaje wojną i nie zmienią tego żadne traktaty.

Michoss
15-05-2008, 19:47
@Shan
Chętnie bym to sprawdził, niestety, google gdy wpiszesz "Orki polowanie" lub "orki walka" reagują hasłami "Poradnik dla orków" itp xd.

@up
To amerykanie (czy czyikolwiek żołnierze byli celem) do nich wleźli, więc, bronili terytorium xd.

Milan ognia
15-05-2008, 19:48
Szympansy w Afryce polują na ludzi. Biorą dzieciaki/niemowlaki i je rozszarpują w dżungli. Z zemsty.
Co do tematu - ktoś tam napisał, że i wojna ma swoje prawa. Szczerze? Jeżeli już zacząłeś mordować to nie po to, by potem się z tego wycofać. Lepiej wygrać za wszelką cenę niż przegrać i być sądzonym, czyż nie? A to dziecko? Jedno z wielkiej farmy terrorystów.

ripper
15-05-2008, 19:51
@Shan
Chętnie bym to sprawdził, niestety, google gdy wpiszesz "Orki polowanie" lub "orki walka" reagują hasłami "Poradnik dla orków" itp xd.
To poczytaj książki Jane Goodall (jeśli dobrze zapamiętałem imię i nazwisko - dawno to czytałem), bo ta pani dość ciekawe rzeczy odkryła na temat agresji zwierząt.

Michoss
15-05-2008, 19:52
Dziękuje, poczytam.

Arrivald
15-05-2008, 19:53
"Iraccy terroryści jako żywych bomb użyli dwie kobiety z zespołem Downa." Hahahaha! Ten swiat na prawde juz totalnie zszedl na psy. Nie ma jak tego nawet skomentowac.

Glamri
15-05-2008, 19:54
A za holocaust nazwiecie naród niemiecki zwierzętami? ; \ Wojna jest okrutna. Skoro tam posuwają się do wysyłania na nią dzieci no to trudno, taka jest ich mentalność i tego się nie zmieni.

Valard
15-05-2008, 22:38
Okrutne, ale skuteczne.

Donas
15-05-2008, 22:48
Pozwole sie nie zgodzic. Wojna rzadzi sie swoimi prawami, to prawda... Lecz istnieje cos takiego jak "miedzynarodowe prawo humanitarne", czy jak mu tam, i niektore dzialania sa zabronione oraz pozniej rozliczane. Wszystko po to, by czlowiek pozostal czlowiekiem, a nie stal sie zwierzeciem... Miedzy innymi jest zasada, iz ludnosc cywilna jest chroniona. A watpie, by ta osmiolatka byla w jakiejs zbrojnej organizacji.

Jednak roznimy sie od zwierzat...
Powiedz mi, kto by ich rozliczał, gdyby wygrali tę partyzantkę? Rosja? USA? A może inne mocarstwo? Dopóki nie zwąchają tam swojego interesu, dopóty nie sądzę, aby się tam pchano w tak - powiedzmy szczerze - błahej sprawie, jak wykorzystywanie ludności cywilnej do celów wojennych.

Niewykluczone, że ta dziewczynka należała do jakiejś organizacji. Pamiętaj, że im wpaja się nieco inne zasady moralne i religijne, niż nam. Fakt faktem - terroryści odnieśli sukces, zabili 8 wojskowych, samemu tracąc tylko 1 zamachowca-samobójcę.

neopostman
17-05-2008, 08:45
To jest arabska mentalność i głupota :F.

eerion
17-05-2008, 08:58
Pozwole sie nie zgodzic. Wojna rzadzi sie swoimi prawami, to prawda... Lecz istnieje cos takiego jak "miedzynarodowe prawo humanitarne", czy jak mu tam,
Ludzie są "ludzcy" tylko w cywilizowanych warunkach.
i niektore dzialania sa zabronione oraz pozniej rozliczane.
no właśnie później. A na wojnie później to możesz byc już chłodny. I to nie jest trudne
Wszystko po to, by czlowiek pozostal czlowiekiem, a nie stal sie zwierzeciem...
Nie obrażaj zwierząt.
To jest arabska mentalność i głupota :F.
Ta głupota, w okresie wojny jest skuteczniejsza od naszej mądrości.
Pokaż mi inne działanie partyzanckie, dające zawsze taki stosunek zabitych do straconych?

Dziecko umarło - bywa. Tysiące dzieci umiera dzień w dzień. To umarło inaczej. I dlatego taki hałas. Ale to i tak tylko jedno dziecko.
No.
Niech jeszcze ludzie sobie podreperują ego i poczują się spełnieni potępiając tak haniebny czyn.
oh ah

janek@
17-05-2008, 12:55
Wojna, wojną, ale TO JUŻ nie jest wojna tylko czysty terroryzm, którego trzeba zaprzestać.

A za holocaust nazwiecie naród niemiecki zwierzętami? ; \ Wojna jest okrutna.

Wojna jest okrutna fakt i rządzi się swoimi prawami... ale nic nie jest w stanie uniewinnić człowieka od zabicia brata. xd Idąc tokiem, bo "wojna" mielibyśmy tu qrwa czysty meksyk.

@u
Z drugiej strony gdyby to głupie "ego"* żydzi nie mieliby swojego kraju, nie byłoby tych wszystkich humanitarnych działań i tak jak powiedziałem wczęśniej w Polske panowałby czysty meksyk.

"ego"- Mam tu na myśli takie, pozwalające na pomoc innemu człowiekowi.

sphinx123
17-05-2008, 13:51
To forum też sie roi od małoletnich terrorystów ; P