PDA

Pokaż pełną wersje : Nigdy nie akceptuj Premium Time od nieznajomych

Wolf
15-05-2008, 17:32
W ciągu ostatnich kilku miesięcy duża liczba nieuczciwych płatności została anulowana. Gracze, którzy są w to zamieszani mają poważny problem, ponieważ ich konta zostają zablokowane dopóki nie zapłacą za wykorzystane dni premium. W każdym razie może być jeszcze gorzej, gdyż każda anulowana płatność jest zapisywana. Konta na których będzie dużo takich przewinień zostaną skasowane.

Z powodu ryzyka chcielibyśmy przypomnieć, aby Ci którzy kupują premium time od innych graczy, byli bardzo ostrożni. Jeśli polegasz na innych osobach, pamiętaj aby prosić o to jedynie bliskich przyjaciół. Nigdy nie akceptuj premium time od osób, których nie znasz! Zaakceptowanej płatności nie da sie anulować i odpowiedzialność za nią spoczywa na Tobie. Jeśli zostanie anulowana Twoje konto poniesie konsekwencje.

skiter
15-05-2008, 19:39
A jak tak z ciekawości, czy jak kupie komuś PACC za pomocą PayPal, to moge ją anulować? Czy tylko anulować można w przypadku krat kredytowych?

Qaziqs
15-05-2008, 19:41
Fajnie ze skasowaliscie moj topic. Siedzmy cicho nic sie nie stalo CIP ROX!

KlonAdam
15-05-2008, 19:43
OK! Szkoda że warna nie dostałem. :]

@up A po co ci to wiedzieć, chciałbyś komus na złość robić i anulować? Ludzie tak robią dla wyższych lvl by mieli bana. Lecz latwo się go pozbyć doładowująć kolejne premmy (wtedy lepiej samemu lub od kogoś innego ;])

@Qaziqs Też skasowali mojego posta ;]

Kusnier
15-05-2008, 21:08
delete <znaki>

Rybzor
15-05-2008, 21:14
Fajnie ze skasowaliscie moj topic. Siedzmy cicho nic sie nie stalo CIP ROX!
Bo łamał regulamin forum (nie jeden raz) którego pewnie nawet nie przeczytałeś
OK! Szkoda że warna nie dostałem. :]

@Qaziqs Też skasowali mojego posta ;]
Bo łamał regulamin forum którego pewnie nawet nie przeczytałeś

No szkoda, szkoda.

@topik
Przypominają, czy coś to da? Wątpię.

Ep'Dulin
15-05-2008, 21:18
Banished: permanently because of invalid payment
Pozdrawiam wszystkich którzy zobaczyli taki sam napis na stronie swojej postaci.

Jak dla mnie to już koniec z tą grą. Zostały tylko screenshoty i świadomość ze zmarnowało sie rok czasu (życia).

Pozdro dla wszystkich maniaków i nie życzę im tego ...

Crassus
15-05-2008, 22:02
a kto akceptuje od nieznajomych?.........

Nie wiesz nie wypowiadaj sie.X(
Irytuja mnie tacy ludzie ktorzy nic nie wiedza a wypowiadaja swoje glupkowate zdania.:baby:
Cale zamieszanie dotyczy 2 szwedow ktorzy graja/grali na hibernie shadow dragon mage/joker'san dorobili sie 20kk + za pacce Cipy usunely im chary(nie wiem jak z kasa jedni mowia ze caly domek im wyczyscili/inny mowia ze ich real fat baldy wszedl do domku i zabral kase zanim gm wszystko wyszyscil) nastepnie kupili Lord Blade of hell i blade the mage i dalej zakladali pacca ostanio zaczeli wycofywac wszystkim pacce po okolo 3-4 tygodniach na hibernie polowa serwera miala/ma od nich pacce rowniez ci dwaj grali na antica/nova/nerana/ doszly mnie sluchy takze o 7 osobach na aldorze i 8 na thori(mowa o high lvlach z top 300);)

W tej chwili na hibernie jest zbanowych conajmniej 100 osob( mowie tu o 100lvl+ tych ktorych mozna znalesc w top 300) nie wspominajac o 50lvl+
Ludzie brali od nich pacce gdyz cena byla niska pacc szybko dochodzil a shadow i joker szukali znajomych po obu stronach wyniszczajacej i ciagnacej sie od lat wojny Dm vs Alliance a takze poprzez neutralnych ludzi aby tylko jak najwiecej ludzi moglo od nich kupic.

thoro
15-05-2008, 22:31
Jak sie ma perm bana to trzeba zapłacić za premium i konto zostanie przywrocone, ludzie opanujcie sie ;]
Trzeba po prostu zaplacic za to co sie pogralo na cofnietym PACC'u.
A wy od razu nerwówki :D

//sprawdzilem dla pewnosci ;]

My account has been banished for invalid payment. What do I have to do now?

Banishments for invalid payment are imposed automatically if a previous payment
has been cancelled and you have used premium time that is no longer covered by
a payment. Please send an email to [email protected] and give us the name of one
of your characters. We will tell you which premium time period you have to buy
in order to have the banishment lifted.

Please note that the premium time you have used already will be deducted from
your new premium time period.

Tak wiec, z tego co tu pisze, musicie wysłać e-mail na adres [email protected] z prośbą o wysłanie wam danych za jaki czas premium musicie zapłacić. Z tego co wiem jeżeli kiedyś znowu sytuacja się powtórzy, postać zostanie automatycznie usunięta.
Pozdro :)

xoz
15-05-2008, 22:32
to przez jaki czas mozna cofnac wplate?

bosal
16-05-2008, 01:26
przez ok. rok

Alanus Lutinum
16-05-2008, 05:15
A czemu aż tak dużo? A jeśli mój pacc się skończył i już wykorzystałem 90 dni przez co mam facc account to po wycofaniu wpłaty przez osobę od której kupiłem premium dostanę bana?

Rybzor
16-05-2008, 07:07
A czemu aż tak dużo? A jeśli mój pacc się skończył i już wykorzystałem 90 dni przez co mam facc account to po wycofaniu wpłaty przez osobę od której kupiłem premium dostanę bana?
No tak, a co sobie myślałeś?

kelvin19
16-05-2008, 07:08

Tak
i wtedy musisz kupić pacca który "pójdzie na spłatę kredytu"

Przykład.
Masz debet na 90 dni
Kupiłeś pacca (już legalnie:)) na 90 dni
te 90dni idzie na "spłate"
masz konto odblokowane, ale pacca nie, bo poszedł na spłate.

Albo inaczej

Masz 3miesięczny debet
kupujesz pacca na 12m.
3 z 12 idzie na spłate
I masz konto odblokowane i 9m pacca

Ja jak narazie nie dałem się nabrać (dostałem propozycje 2 pacc) ale mój kolega, naiwniak, tak.
Aż dziw bierze, że ma słabe oceny, bo woli w tibie grać.

PS.Ups. Ryba szybsza:)

Obdarciuch
16-05-2008, 07:41
Cipy idą po najmniejszej lini oporu. Dla nich to jest najłatwiejszy sposób aby załatwić to całe zamieszanie. I znowu CIPpsot wykazał sie jak można gracza rżnąć na każdym zakręcie.

KlonAdam
16-05-2008, 07:46
Bo łamał regulamin forum którego pewnie nawet nie przeczytałeś

No szkoda, szkoda.Serio? Zarzucasz mi coś, czujesz się wyższy ode mnie, czujesz sie dumniejszy? Czy czujesz sie jak ostatnie dziecko NEO? Prawa Autorskie to nie regulamin forum lecz WŁASNOŚĆ! Przestrzegaj tego.
A regulamin czytałem. Więc napisze (zgodnie z regulaminem):

Na innej lepszej stronie poświęconej Tibi z Polskim interfejsem ( coś_tam.org.pl ) przestrzegają praw autorskich, nie kasuję postów jak BOGOWIE!!!

Dodam jeszcze, to co dodałem wcześniej: Dobrze Wam z powodu zabrania wam Supporta, widać nie nadajecie się, jak nawet kultury nie macie.

Dodam coś do topica bo będzie że nie przestrzegam regulaminu. ;] HAIL TIBIA.pl
[to]topic.
Trochę mają zwalony ten system. Ale cóż to Niemcy :P

stanek000
16-05-2008, 07:48
czyli jak ktos dal mi premium time zablokwali mi konto??;(

Qaziqs
16-05-2008, 08:10
przez ok. rok

to jest jakis zart?? Czy jak kupujesz bułki w sklepie to masz prawo przez rok czasu zwrócić je sprzedawcy? Niech mi ktos wyjasni jakim prawe mozna wycofywac te wpłaty po ZAAKCEPTOWANIU pacca przez tak długi okres czasu? Przeciez to na kilometr smierdzi przekrętem.

Etal
16-05-2008, 08:28
nooby akceptuja od nieznajomych. Ja tak zaakceptowalem dobilem to 95 levela i mnie zbanowali po 5 miesiacach. Cip traktuje graczy jak kupe gnoju z ktorej wyciska sie co tylko mozńa. W ogole co to za kurewskie tłumaczenie??? ZApłaciłem za pcca. Dostałem pacca. ZAakceptowałem pacca. Grałem na Paccu przez ponad 5 miechow i co - teraz mam bana? Cip oft to banda nieudaczników leni i smierdzieli. Czy to moja wina ze Cip ma chory i zidiociały system płacenia ??? 5 miesiecy grałem na paccu którego nie było a te chuje nawet mejla nie wysłały ze ktos cofnał payment. Zwykła banda s*****ałych nieudaczników od gierki o hipkach lego bez dzwieku.

Co Ty gadasz....
Premium Time można anulować maximum po 2 tygodniach. Więc takie bajeczki to wiesz... Do Disneya

Qaziqs
16-05-2008, 10:08
niewiem jak długo mozna wycofywac wpłate wiec sie pytam.

Crassus
16-05-2008, 13:02
Co Ty gadasz....
Premium Time można anulować maximum po 2 tygodniach. Więc takie bajeczki to wiesz... Do Disneya

Osoba ktora zamowila tego pacca moze tak
Mowa tu o osobie ktora zakladala pacce przez kradzonie paypale i to firma paypal wycofala te pacce np znany boter z hiberny (Kubach 200ek) kupil pacca na rok zostalo mu 3 miesiace i ma teraz iles dni na minus pacca (nie wiem dokladnie ile)

http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2136247

Ps wkoncu Vdlair bedzie wolne:D

Erhion
16-05-2008, 14:00
Na innej lepszej stronie poświęconej Tibi z Polskim interfejsem ( coś_tam.org.pl ) przestrzegają praw autorskich, nie kasuję postów jak BOGOWIE!!!

To co tu jeszcze robisz? Idź tam = mniej problemów.

Jak ci się nie podoba, że kasują posty = nie pisz ich. Albo się dostosujesz do regulaminu albo nie masz co pisać.

Temat:

Wystarczy nie akceptować od nieznajomych. Lol na świecie nie ma Św. Mikołaja co za darmo daje pacca.

Rybzor
16-05-2008, 14:56
Serio? Zarzucasz mi coś, czujesz się wyższy ode mnie, czujesz sie dumniejszy? Czy czujesz sie jak ostatnie dziecko NEO?
Czuje się jak dziecko NEO ;<

Chyba źle rozumiesz pojęcie 'prawa autorskie', w większości postów nie ma ono nic wspólnego z nimi. Posty łamiące regulamin się kasuje i to chyba całkiem normalne, chociaż nie wiem jak to tam u ciebie bywa.

Mufinek
16-05-2008, 15:59
Jezu ale nie ma co popadac w przesade. Ja dla "kolegi" z tibii raczej dla znajomego bo tak by bylo porpawnie kupilem 3 pacce na 3 misiace kazdy [ mial 72 poziom wiec moglem mu zablokowac konto] Ale tego nie zrobilem. Wiec? Jak ktos dosyc dobrze znany to mozna wziasc pacca ale nie od kompletnie obcej osoby B)

/up do ryby Masz racje z tymi postami a on robi z siebie debila nie marnuj swojego cennego zycia na rozmowy prowadzace do nerwicy.

Phoelerius
16-05-2008, 16:48
lol, co za kretyni, z miesiac temu jednej osobie kupilem pacca moja WLASNA karta i zostal on wczoraj anulowany... najsmieszniejsze jest to, ze ani kasa na konto nie wrocila, ani pacc na moim koncie ktorym gram nie zostal anulowany, a zostal on oplacony z tej samej karty. LLLLLLLOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLL

Apr 27 2008 payment transfer from this account -90 Apr 27 2008 26 Jul 2008
ZAL

Co Ty gadasz....
Rok czasu jest, kup pacca karta i przeczytaj e-maila ktorego dostaniesz, jest tam link za pomoca ktorego mozna platnosc cofonac, jak dobrze pamietam...

djbuhos
16-05-2008, 16:59
Hail to znaczy ze nie mozna juz kupowac pacca za gp :ban:

Mufinek
16-05-2008, 19:28
/up No myslalem ze mnie nikt bardziej nie zdziwi. Czytales tibia rules? a poza tym nawet ich czytac nie trzeba to jest powszechnie wiadome: PACC NIE MOZNA KUPYWAC ZA ITEMY ANI INNE RZECZY Z GRY! TAK SAMO JAK ITEMOW NIE MOZNA SPRZEDAWAC ZA PRAWDZIWE PIENIADZE! TO JEST NIELEGALNE! a ze ludzie to robia to juz inna sprawa... ich sprawa.

Knorek
16-05-2008, 19:36
Pozdrawiam wszystkich którzy zobaczyli taki sam napis na stronie swojej postaci.

Jak dla mnie to już koniec z tą grą. Zostały tylko screenshoty i świadomość ze zmarnowało sie rok czasu (życia).

:/ ja mam taki napis ecch , tez zmarnowalem tylko czas robiąc postać.. kiedyś tibia była w miare ale teraz to tylko maszynka do kasy a jak kupisz sracca nie tak jak Super cipsux chce to masz bana... ;/ Pozdrawiam elmer knorek

KlonAdam
16-05-2008, 19:38
To czemu nie kasujesz swojego OT?

Zapraszam do dyskusji: http://wwwforum.tibia.pl/showthread.php?p=2060108 (http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?p=2060108)

Dachowiec
16-05-2008, 19:49
Osoba ktora zamowila tego pacca moze tak
Mowa tu o osobie ktora zakladala pacce przez kradzonie paypale i to firma paypal wycofala te pacce np znany boter z hiberny (Kubach 200ek) kupil pacca na rok zostalo mu 3 miesiace i ma teraz iles dni na minus pacca (nie wiem dokladnie ile)

http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2136247

Ps wkoncu Vdlair bedzie wolne:D

Kim Ty wogole jestes ze niby tak sie na Hibernie znasz? Bo prawie all co mowisz nie jest zgodne z prawda

Phoelerius
16-05-2008, 19:55
/up No myslalem ze mnie nikt bardziej nie zdziwi. Czytales tibia rules? a poza tym nawet ich czytac nie trzeba to jest powszechnie wiadome: PACC NIE MOZNA KUPYWAC ZA ITEMY ANI INNE RZECZY Z GRY! TAK SAMO JAK ITEMOW NIE MOZNA SPRZEDAWAC ZA PRAWDZIWE PIENIADZE! TO JEST NIELEGALNE! a ze ludzie to robia to juz inna sprawa... ich sprawa.

Pokaz gdzie pisze ze nie wolno.

Nattii
17-05-2008, 03:17
Ja Ci pokażę ;]

Rule 2c) Illegal Advertising
Advertising content which is not related to the game or offering Tibia items for real money.

(...)

Offering Tibia items for real money:
Do not advertise or request trades of Tibia items for real money. You should try to earn your ingame possessions rather than purchasing them for real money. Please keep in mind that premium time periods also represent real money. Consequently, advertising the trade of premium time for Tibia items is prohibited. Besides, there is always the risk to get tricked in such trades. Keep in mind that we cannot help you in such cases, so never accept such offers and follow the rules for your own safety.

;]

Phoelerius
17-05-2008, 09:12
To nie dotyczy samego zakupu/sprzedazy pacca, badz kasy, tylko oglaszania tego typu rzeczy, sam zakup/sprzedaz kasy/pacca jest legalny. Cip Soft po cichu wspiera to(przeciez dali mozliwosc zakupu pacca innej osobie ktorej kiedys nie bylo), bo maja z tego kase, co w cale nie dziwi, tylko ze nie moga zrobic za duzo gdy platnosci byly wykonywane z kradzionych kont i itp, dlatego zaleca ostroznosc.

Tom@$Z
17-05-2008, 09:22
@up
Dokładnie.

A te cholerne Cipy sami sobie grób kopią...

Rafals from hell
17-05-2008, 09:44

W takim razie dziękuję za pozdrowienia ;]

Powiem tyle... w tej chwili od nikogo nie kupujcie premmy na TIBII, bo idą straszne przekręty. Myślisz, że masz PACC'a a tu bach nie ma... po paru dniach jedyne co masz to bana... jeżeli osoba od której kupujesz pacc'a jest osobą jaką możesz widywać na co dzień to proszę bardzo. Jednak jeżeli tak nie jest to po prostu nie kupywać. Teraz już nie ma jak to kiedyś można było określić "pewnych źródeł", każdy może cię zrobić na szaro.

Simi
17-05-2008, 10:24

Ja tak mam :P, pozdro

I teraz jak kupie pacc to bede dalej free acc :P

@Up
Dokładnie... i dzieje się tak nie tylko na Hibernie, ale też na innych serwach :/ przykładowo na forterze połowa polaków ma wycofaną kasę za pacc czyt. ma bana...

Wenusska
17-05-2008, 18:41
Tak naprawdę ,żenujący jest tylko stosunek liczby graczy z banem do liczby graczy komentujących tego posta.Nie ma co ukrywać ,że wielu graczy nawet z wysokim levelem i z długim stażem gry dało się zwieść obietnicy pacca z gp.
Nie wiem czy uważają to za dyshonor ,ponieważ porażające jest tempo w , którym odbanowali się.Zrobili to błyskawicznie i cicho

kakademona111
19-05-2008, 07:11
Ja mam do was pytanie odnosnie Pacca. Kolega ktorego troche znam z tibi wczoraj do mnie napisal z offerta, ze sprzedaje pacc na 30 dni za 50k oraz na 90 dni za 120k. Ja sie zastanawiam nad kupnem pacca na 30 dni. Slyszalem ze w innych krajach juz to weszlo ale zeby w polsce nic o tym niewiem 8o. Czy jest to mozliwe? Czy on chce mnie tez oszukac ? :baby:
Noi czy z paccem na 30 dni jest mozliwe kupienie domku ?

Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam !

Dr. Omader
19-05-2008, 11:28
Ja mam do was pytanie odnosnie Pacca. Kolega ktorego troche znam z tibi wczoraj do mnie napisal z offerta, ze sprzedaje pacc na 30 dni za 50k oraz na 90 dni za 120k. Ja sie zastanawiam nad kupnem pacca na 30 dni. Slyszalem ze w innych krajach juz to weszlo ale zeby w polsce nic o tym niewiem 8o. Czy jest to mozliwe? Czy on chce mnie tez oszukac ? :baby:
Noi czy z paccem na 30 dni jest mozliwe kupienie domku ?

Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam !

Kolega, żeby Ci mógł kupić pacc na 30 dni musiałby znać Twoje hasło i account number. A do tego musiałby mieć kartę kredytową z jednego z krajów w którym można kupić PACC na 30 dni, bo w Polsce nie można.

A tak ogólnie to zrób sobie rachunek... 10k kosztuje przeważnie około 3zł, czyli on chce Ci sprzedać pacc za 36zł... Co oznacza, ze dokłada do niego 50zł z swojej kieszeni... ;)

I jak? Dalej myślisz, że kolega jest uczciwy? Chce Cię okraść i to widać na kilometr ;)

Dragon-Fly
19-05-2008, 18:05
O ile mi Slythia opowiadała, to było to na pvp-enforced, gdzie tibijskie pieniądze są sporo warte...

Nonex
20-05-2008, 18:50
Panowie coraz bardziej odchodzimy od istoty tego tematu. B)
Proste info niech każdy sobie zakoduje nie akceptujemy pacc'a od nie znajomych nam osób ( nie wliczając w to oferte która zakupiliśmy) i to powinien być koniec dyskusji bo zaczynam się zagłębiać czy kupywanie pacc'a za rl kase jest mniej opłacalne od wymiany za gp.
Pozdrawiam
~Nonex & Kasia

misieqq
25-05-2008, 21:39
to kupowanie pacc od tibia.pl jest bezpieczne? :baby:

Fureyka
25-05-2008, 21:44
to kupowanie pacc od tibia.pl jest bezpieczne? :baby:

Jest. <znaki>

VDimaV
23-06-2008, 10:08
A jak tak z ciekawości, czy jak kupie komuś PACC za pomocą PayPal, to moge ją anulować? Czy tylko anulować można w przypadku krat kredytowych?

ogrodbotaniczny
27-06-2008, 11:33
oddam konto na wysokim poziomie
screen - http://gos.pl/?cc