PDA

Pokaż pełną wersje : Zapowiedź Teaserów

Rybzor
16-05-2008, 17:51
Dobra wiadomość dla tych, którzy z niecierpliwie czekają na informacje dotyczące letniego update. Jak zapowiada CipSoft, od przyszłego tygodnia, a dokładniej już w piątek, zaczniemy dowiadywać się o nowościach, które dla nas przygotowują.

Ze wstępnych zapowiedzi wynika, że tego lata mapa Tibii nie powiększy się, dodane zostaną za to questy, oraz zmieni się wygląd Rookgaardu - wyspy nowych, oraz Kazordroonu - miasta krasnoludów. Prócz tego interakcja z NPC zostanie polepszona, oznacza to, że komunikacja z nimi nabierze innego kształtu, jakiego? Póki co nikt tego nie zdradza.

Przypominamy o konkursie sms (http://sms.tibia.pl):
18 maja o godzinie 23oo - 3x PACC (dwa losowane, trzeci dla osoby, która wyśle najwięcej SMS).
(Wszystkie PACC dotartły do zwycięzców.)
31 maja o godzinie 23oo - 3x PACC (dwa losowane, trzeci dla osoby, która wyśle najwięcej SMS).

Undeadzik
16-05-2008, 18:07
No to zaje******... pewnie znow cos popsuja, moze questy i fajne ale zmiana rooka i kopalni ... jak zwykle pewnie wszystko zje*** :(

Edit: HaHa ferst :p

Johanes19
16-05-2008, 18:10
@Up
kto powiedzia, ze kopalnie? Pisze ze miasto ma byc zmienione...

@Topic
Zobaczymy czy cos teraz zwala czy poleprza xD

Mapetek
16-05-2008, 18:15
Zmieni sie roogaard !!! Woow myslałem ze tego nie dożyje xD
Bardzo Bardzo fajnie ! Aż mi sie miło zrobiło :D

KrystianO
16-05-2008, 18:16
Duże nadzieje wiąże z nowymi questami, nie dosyć że nagroda to i jeszcze rozrywka, a nie ciągłe i monotonne hunty :p

--Cienius--
16-05-2008, 18:19
Szkoda ze nie bedzie nowych terenow ... Mialo byc na wschod od svargrond z jakimis smokami ... To pacca w takim razie nie kupie ;]

Vryysas
16-05-2008, 18:28
Ze wstępnych zapowiedzi wynika, że tego lata mapa Tibii nie powiększy się, dodane zostaną za to questy, oraz zmieni się wygląd Rookgaardu - wyspy nowych, oraz Kazordroonu - miasta krasnoludów.

Coś mi się nie uśmiecha ta zmiana mapy na Rookgaardzie. :/
Mam nadzieję, że zmiany będą nieznaczne.

Sild
16-05-2008, 18:45
Mam nadzieje ze nieczego nierozwala... Bo moze byc tak samo jak bylo z uptadem na zmiane potionkow... niby tylko potiony a tu caly system potworow zostal zmieniony na gorszy.. No ale coz sie zobaczy, mam nadzieje ze powstanie duzo fajnych questow dla FACCa ktore beda troche dluzsze i ciekasze niz te co sa teraz :)

Arcan
16-05-2008, 18:45
Coś mi się nie uśmiecha ta zmiana mapy na Rookgaardzie. :/
Mam nadzieję, że zmiany będą nieznaczne.

Żartujesz? Jak Cipsoft ma coś spaprać to zrobi to od razu z hukiem.

Undeadzik
16-05-2008, 18:46
@up6

A jak pogarsza rooka ? :( albo dadza wyjscie z rooka na 1lvl xDD

neopostman
16-05-2008, 18:47
Mhm, to pół roku czekania na byle co jednym słowem, powoli zmieniam podejście do CipSoftu z miana porządnej formy, do amatorszczyzny Xd.

Tariel
16-05-2008, 18:52
Wszystko fajnie nowe questy i wiele innych ale co z przeludnionymi światami gdzie po prostu czasami nie ma gdzie ekspić.

Sild
16-05-2008, 19:04
Wszystko fajnie nowe questy i wiele innych ale co z przeludnionymi światami gdzie po prostu czasami nie ma gdzie ekspić.

Bo przeciez gdy CipSoft dodaje jakies nowe tereny to i tak wszystko idzie dla PACCa, chyba nigdy niedodadza czegos porzadnego dla FACCa...

A jeszcze co do tego z rozmowami z NPC, zamiast zrobic cos nowego i fajnego, to oni zajmuja sie czyms co jest dobre i niewymaga zadnych zmian... Tibia z czasem robi sie coraz gorsza i gorsza...

moja_postac_to
16-05-2008, 19:07
Mam nadzieję, dotyczące rook-a, czyli:
-Mam nadzieję, że zostanie jakos powiększony resp potworów na rook-u;
-Mam nadzieję, że będzie większa mapa rook-a (bo jest strasznie mały)
-Mam nadzieję, że pokażą sposób na zdobycie Spike swroda ^.^

Mystlich
16-05-2008, 19:07
Zmiany na rookgardzie ???

Oooo.....czyli quest na Spike Sworda będzie wreszcie skończony ;]
Ale na bank wyrzucą potionki z rookgardu bo "Rookgard to wyspa bez magii" a potiony używają magii leczenia czyli:

BYE BYE POTIONS ROOKGARD

WELCOM SPIKE SWORD QUEST XD

:)

MasterTusk
16-05-2008, 19:18
Co do Rookgaardu, boję się że wymyślą coś na skuteczne, stopniowe pozbywanie się graczy None 9lvl+
Ciekawi mnie, czy zmienią loot rate trolli(mam na myśli gp - rookstayer z account balance 1kk to średnio jakoś 70lvl+)

Neff
16-05-2008, 19:19
Update mają wnosić coś nowego, a nie poprawiać stare.
Jak coś zjebali to niech to nadrobią, a nie marnują czas poświęcony na tworzenie nowych obszarów. MiniUpdate byl bardzo fajny, w końcu został zwiększony stopień trudności. No ale ,,co za dużo to nie zdrowo".
Powinni dodać kilka takich expowisk jak banuta, of, ef, etc. o różnych stopniach trudności.

SadaelusPL
16-05-2008, 19:23
moze nie kazdy update jest super kozacki ale zawsze cipsoft stara sie urozmaicic gre :p

Kusnier
16-05-2008, 19:29
Kurde, a ja chcialbym ze 3-4 nowe dragon lairy conajmniej takie jak na edron bo to co sie dzieje w venore to ... a edron zawsze zajete :/

Co do rooka - wrescie cos sie tam zmieni, i bardzo dobrze. Rowniez ciesze sie ze znowu nic dla Faccow ;d

Askaral
16-05-2008, 19:31
Jak zwykle pelno narzekan...ja sie zajebiscie ciesze ze bedzie nowy update.
Tibia to nie tylko exp i levelcie...

--Cienius--
16-05-2008, 19:32
Jezeli tylko powstana 4 servery n pvp to zmieniam zdanie i moze pacc kupie bo bedzie mniej ludzi na fajnych expowiskach

Nosferatu_Niedziel
16-05-2008, 20:09
Jezeli tylko powstana 4 servery n pvp to zmieniam zdanie

Wierzysz w cuda?

Sasukekeuhn
16-05-2008, 20:32
pfff, troche lipa ze nie bedzie nowych terenow dla pacc, bo te mi sie juz nudza ;/ mam nadzieje ze Rook zmienia na dobrze :D

..::QRAS::..
16-05-2008, 20:40
czuje ze rozmowy z npc beda teraz wygladaly tak ,ze bedzie tabelka do wyboru odpowiedzi gdzies z boku ? mysle ze cos na podobe tego dodadza

tibifux
16-05-2008, 20:42
DOBRANOC TIBIO

cipsoft z każdym updatem coś musi rozjebać (np uhy - drut nie ma juz tlye kasy). Co do chętnie używanego przeza cipsoft wyrażenia "balansowanie profesji" - udało się to znakomicie (wszytkie profesje są ch*** warte). tibia się stacza.. co prawda gram od tibii 7.8 ale troche doświadczenia mam

Vlad Dracula
16-05-2008, 20:42
@up
jak grasz od 7.8 to nie mogłeś zauważyć jak Tibia bardzo się stoczyła przez tak krótki okres czasu.

Myślę, że nie będzie już Spike Sworda, ani Ghoula żeby było jak najmniej rookstayerów.
Ale update bez powiększenia terenów??

R3T
16-05-2008, 20:43
Co ty, dodadza wiecej slow na ktore dany NPC bedzie reagowal.
Czekam na zmiane systemu leczenia knighta, ewentualnie obnizenie ultimate potiona do 110 poziomu, narazie mozemy tylko gdybac czekamy na teasery

DOBRANOC TIBIO

cipsoft z każdym updatem coś musi rozjebać (np uhy - drut nie ma juz tlye kasy). Co do chętnie używanego przeza cipsoft wyrażenia "balansowanie profesji" - udało się to znakomicie (wszytkie profesje są ch*** warte). tibia się stacza.. co prawda gram od tibii 7.8 ale troche doświadczenia mam
Na uhach zarabia sie na promo ;D

psyhopatka
16-05-2008, 20:54
Nie zgadzam się że pół roku czekania na byle co.
Poczekajcie a nie jak zwykle marudzicie , wam to nikt nie dogodzi.

Mlecziii
16-05-2008, 21:04
Już długo nie było upka bez nowych terenów .Widać chyba skączyły się im pomysły na nowe miasta ;p .Cieszy mnie większa ilość qlestów (mam nadzieję , że z dobrymi nagrodami ). A co do terenów to nie załamujcie się może w zimowym coś dorzucą :D

Robin
16-05-2008, 21:05
Wyobrażam sobie...
Zamiast spike sworda będzie leżał Magic Long Sword.
Na miejscu Mino Maga pojawi się demon.
A zamiast ghoula będziemy mogli zobaczyć demodrasa...

lucek006
16-05-2008, 21:06
Pewnie będzie tak jak w MU, Metin, Silkroad czy innym czymś takim. Pojawiające się okienko z itemami które ma NPC i metoda przytrzymaj i upuść... Tibia zapatruje się w inne MMORPG, a to źle bo kiedyś tworzyła własną jakość...

Elleshar997
16-05-2008, 21:16
Pewnie będzie tak jak w MU, Metin, Silkroad czy innym czymś takim. Pojawiające się okienko z itemami które ma NPC i metoda przytrzymaj i upuść... Tibia zapatruje się w inne MMORPG, a to źle bo kiedyś tworzyła własną jakość...

A moim skromnym zdaniem tak nie będzię, ponieważ wtedy Tibia straci to cos.(Co ja gadam??) A to że NPC będą reagowac na więcej komend to efekt wprowadzanych przez Cip Questów

LookamZzaRogu
16-05-2008, 21:22
Ze wstępnych zapowiedzi wynika, że tego lata mapa Tibii nie powiększy się, dodane zostaną za to questy, oraz zmieni się wygląd Rookgaardu - wyspy nowych, oraz Kazordroonu - miasta krasnoludów.

Co do rookgaardu - może dodany ( czy tam naprawiony ) będzie quest na Spike Sword'a na rooku :mrgreen: O.o Wiem, że to pewnie nierealne, ale przeszło mi to przez myśl, więc postanowiłem napisać ;-) Coś nowego na rookstayerów, jeśli dodadzą nowe tereny na rookgaardzie... już dawno nie było tam żadnych zmian. Jestem nastawiony pozytywnie do tego update i czekam do piątku :)

M.J.
16-05-2008, 21:51
Update będzie wyglądał tak:
-NPC pomałpują z innych MMORPG
-Na pewno odmłodzą Kazz, wszystko powinno być ok,no bo trudno tam coś zepsuć(jednak z doświadczenia wiem, że i tak zjebią)
-Rook może będzie większy, ale w części dla PACC, oczywiście jak ktoś u góry powiedział zrobią coś z fluidami(chyba to samo co z antidote rune), oczywiście coś z tym Spike Swordem, mino magiem i ghoulem(tu mogą je usunąć, albo zrobić quest8o).
No, ale zwolennicy teorii, że narzekamy, a update będzie świetny przekonają się na updacie. Wszystko zawsze ma być ładnie i pięknie, ale później i tak są narzekania...

Rybzor
16-05-2008, 21:55
Nie zgadzam się że pół roku czekania na byle co.
Poczekajcie a nie jak zwykle marudzicie , wam to nikt nie dogodzi.
Marudzą, marudzą, odkąd pamiętam. Ja już tam się przyzwyczaiłem...

tibifux
16-05-2008, 22:04
ja bym chciał żeby przywrócili wartość uhom ( to nierealne ale pomarzyć można...) tibia to juz sam pacc;(

Arka_Sath_Wielki
16-05-2008, 22:14
informacja zmiany rooka i nowych questow od razu skojarzyła mi się z mino magiem :P gdzie napisali ze nowe questy tylko na mainie ? :D

Xana36
16-05-2008, 22:54
Ponieważ nie wiem gdzie napisać- pisze Tu. Po pierwsze nowy wygląd tibia.com po drugie nie pisze ...=subtobic%latesnews (coś w tym stylu) tylko http://www.tibia.com/free-mmo-2/free-multiplayer-online-role-playing-game.php

EDIT:

3 strony!!!

http://www.tibia.com/
to co dałem
http://www.tibia.com/free-mmo-1/free-multiplayer-online-role-playing-game.php

Erhion
16-05-2008, 23:23

Ta? A gdzie masz tak napisane?

Co do zmian - oj coś mi się wydaje, że spadnie ilość kupowanych pacców. :D A co do rooka, to według mnie zrobią coś byle udupić rook(slayerów,stayerów czy co tam chcecie).

BaxCrow
16-05-2008, 23:24
Kocham Polską mentalność. Ludzie nie wiecie co i jak, a już narzekacie i tak było, jest i chyba będzie do końca świata.

Rook będzie zmieniony. Wszyscy o tym mówili wcześniej, a teraz narzekają.

Nowe questy, nareszcie... nie tylko exp exp exp. PG.
"Mamo nie moge spać musze expić!"

Poczekamy i zobaczymy co będzie, a potem będziemy wyrażać opinie.

VicuseK
16-05-2008, 23:52
Wreszcie coś zmienią na rookgaardzie :)

Multikonciarz
17-05-2008, 00:01
Chciałbym żeby nie zrypali mino hellu bo tam fajnie się trapuje, a fajnie by było jakby dodali jakieś inne potworki o wiele trudniejsze do zabicia na rooku np. orc berserker, dwarf guard, soldier lub inne tylko żeby nie uzdrawiały się bo będzie ciężko zabić :) najlepiej aby powiększono rookgaard i jak najdalej umieścić te potwory żeby newbie nie mieli problemów, jakby dało się metodą up/down to by nie było problemu z zerkiem, ale bez możliwości up/down lipa jak ... i przynajmniej by było ciekawie na tej wyspie, albo niech dadzą gdzieś głęboko w jaskini warlocka, z chęcią bym oglądnął jak ktoś go ubija chociaż mało to możliwe :P

Myst Rydan
17-05-2008, 00:34
Mam nadzieje ze wreszcie Colossus bedzie wygladal jak ogromna rzezba a nie jak niewiadomo co :D Szkoda troche ze mapy nie powieksza, ale pewnie i tak bedzie dosc nowosci. Swoja droga w tamtym roku zapowiedzi update zaczely sie 11 Maja. Mozna przypuszczac ze i tym razem update przyjdzie w czerwcu :)

Dagus
17-05-2008, 00:49
Nie wiem jak jest u was z czytaniem ze zrozumieniem ale w newsie osobiscie wyczytalem ze swiat Tibii sie nie powiekszy wiec gdzie tu wogole mowa o dodawaniu czegos do mapy (pomijajac oczywiscie drogi do nowych questow) w dodatku napisane jest ze poprawia wyglad czytaj nowe grafiki wiec nie widze powodow do obaw. Poki nie bawia sie z mapa to nic nie zepsuja a wyglad jak wyglad kazdy ma swoj gust.

Zalgadis
17-05-2008, 01:20
Marudzą, marudzą, odkąd pamiętam. Ja już tam się przyzwyczaiłem...

Rybo, a pamiętasz może kto to powiedział na forum "Jakby nie zrobili i tak wam nie będzie pasić" albo coś podobnego xD?
Ja tam w tibie nie gram to mi to wisi, po upie zobaczę tylko co z tym rookiem zrobili moim rookstayerkiem ^^.

Balnazar00
17-05-2008, 07:09
Zmienia interakcje z NPC 8o ciekawe B) teraz do NPC zamiast hi to ziom... :D

Nedomanus
17-05-2008, 07:23
moze bedzie mozna spokojnie gadac w pare osob z npcem sellajac loota / kupujac potionki. przydatna sprawa by byla. bo kolejki dobijaja.

Ultrazoo
17-05-2008, 07:50
Bo przeciez gdy CipSoft dodaje jakies nowe tereny to i tak wszystko idzie dla PACCa, chyba nigdy niedodadza czegos porzadnego dla FACCa...

A jeszcze co do tego z rozmowami z NPC, zamiast zrobic cos nowego i fajnego, to oni zajmuja sie czyms co jest dobre i niewymaga zadnych zmian... Tibia z czasem robi sie coraz gorsza i gorsza...

No tak masz rację , też przydało by się coś dla Facc ...
Ale im sie to nie opłaca . Wolą zrobić więcej dla Pacc i sprzedać więcej Premium Account.

mana'potion
17-05-2008, 07:54
Hmm. Śmiałbym jak by Cip-Soft zrobił na rooku tp. Wbijasz 8 lvl. Automatyczny prze teleportowania do komnaty z samym Orlace. I bb roock8o

Uaitpradnik
17-05-2008, 08:02
Czemu tak caly czas narzekacie :D nowe questy to duzy plus, nie wazne jakie beda, trudne, latwe, dlugie, glupie, ale wiecej zabawy bedzie niz bicie tych glupich dl albo destroyerow 24 na h :P co do tego, ze zmienia wyglad kazo, (moje ukochane miasto) powinno wyjsc na duzy plus ^^

i mysle ze zmiana rookgaardu tez sie przyda, czasami nie ma gdzie expic jak 30 ludzi leci za 1 wolfem albo jak jakis 50+ rookstayer wybije ci resp zanim sie ruszysz tym 3 lvlem chocby o 1 sqm :P

@Nedomanus: to bylo by dobre, mysle ze kazdy z was byl kiedys w banku w carlin i czekal dobre 15 minut zanim nooby sobie poszly i mógl spokojnie wyplacic hajs xD

Pozdro, wasz Uait~

ShosVern
17-05-2008, 08:10
Jak coś zjebali to niech to nadrobią, a nie marnują czas poświęcony na tworzenie nowych obszarów. MiniUpdate byl bardzo fajny, w końcu został zwiększony stopień trudności. No ale ,,co za dużo to nie zdrowo".
Powinni dodać kilka takich expowisk jak banuta, of, ef, etc. o różnych stopniach trudności.

Jeżeli masz tylko 30 lvl to proszę, nie wypowiadaj się na temat mini update.

--Cienius--
17-05-2008, 08:13
Ciekawy jestem czy dodadza jakies nowe potwory.... Bo pol roku czekania na nic to smieszne jest

Modliszka11
17-05-2008, 08:19
Tibia Schodzi Na Psy Człowiek Miał Nadzieje Że Dodadzą Jakieś Nowe Tereny Do Expienia A Tu Tylko Nowe Wystroje i Questy No Bo Teraz Na Serverach Non Pvp Już Praktycznie Niema Gdzie Expić Wszystko Pozajmowane :(

Oryginalnie napisane przez Neff

Żeby Pojawiła Sie Większa Ilość Botów

Creativ
17-05-2008, 08:30

.... na których ty w zyciu jeszcze nogi nie postawiłes... może na EF ok. Ale nic pozatym :P:baby:

popolz
17-05-2008, 08:46
Z tego co widze to tylko dzieci narzekaja bo przciez taki dzieciak idiota ktory nie umie angielskiego nie poradzi sobie z questem i dlatego chce jakies miejsca do expienia im w glowie tylko jebany exp ludzie wyluzujcie gra ma miec duzo funkci a nie tylko 1 kurwa exp ! .
Co do upade fajnie ze dadza nowe qesty jebie mnie ich trudnosc czy sobie znimi poradze czy nie w koncu wszystkie zrobie .
Co do naprawy kazo MIODZIO!!! fajnie ze robia cos z miestem gdzie jest mało noobow pierdzielonych ; ) pozdro dla tych co pierdziela expa a graja dla przyjemnosci .

Modliszka11
17-05-2008, 09:10
Oryginalnie napisane przez popolz
Z tego co widze to tylko dzieci narzekaja bo przciez taki dzieciak idiota ktory nie umie angielskiego nie poradzi sobie z questem i dlatego chce jakies miejsca do expienia im w glowie tylko jebany exp ludzie wyluzujcie gra ma miec duzo funkci a nie tylko 1 kurwa exp ! .
Co do upade fajnie ze dadza nowe qesty jebie mnie ich trudnosc czy sobie znimi poradze czy nie w koncu wszystkie zrobie .
Co do naprawy kazo MIODZIO!!! fajnie ze robia cos z miestem gdzie jest mało noobow pierdzielonych ; ) pozdro dla tych co pierdziela expa a graja dla przyjemnosci .

Questy Bardzo Lubie Wykonywać Mam Wykonane Wszystkie Questy Poniżej 70 lvl Explore Socienty,Banute,Ice Island Itd No Ale Tibia Niepolega Tylko Na Samych Questach i Żeby Móc Je Wykonywać Trzeba Wbić Dany lvl A Jak Mam To Zrobić Jak Niema Gdzie Dobijać Ten lvl Gdzie Kolwiek Nie Pójdziesz Tam Zajęte
Na Pacc Dużo Jest Miejsc Pozajmowanych Nie Mówiąc O Terenach Dla Facc

Monte
17-05-2008, 09:12
Narzekacie, narzekacie ale tak naprawdę nie możecie się doczekać tej aktualizacji. Poza tym przy każdej zapowiedzi multum użytkowników spamuje jaki to CIPsoft jest zły, itp. a 'w praniu' wychodzi, że wcale nie jest tak źle.

Ja jestem zadowolony głównie z kolejnych nowych questów. Przynajmniej jakieś urozmaicenie gry będzie.

Elitek70
17-05-2008, 09:31
Moglibyscie nie narzekac?? Tak z kazdym update, a i tak nic tym gadaniem nie zmienicie... Moze na rooku w koncu uaktywnia/ulatwia te zagadki - spike sword, mino mage, dzwignia toma, ghoul... Czyzby cipsoft ulitowal sie nad rookstayerami , ktorzy bez skutku szukaja na nie odpowiedzi?

Mati_Paurel
17-05-2008, 09:36
DOBRANOC TIBIO

czyli balansacja im sie udała, kazda profesja jest "chuja warta" wiec zadna nie jest lepsza ;)
osobiscie zrobilem sobie przerwe od tibii, gram w Divine Divinity (zajebisty klimat :D) ale jak przejde to wróce. najbardziej ciesze sie z nowych questow, tylko zeby byly takie których nie da sie wyczyscic, zeby polegaly na mysleniu ;)

Sild
17-05-2008, 09:50
a fajnie by było jakby dodali jakieś inne potworki o wiele trudniejsze do zabicia na rooku np. orc berserker, dwarf guard, soldier lub inne tylko żeby nie uzdrawiały się bo będzie ciężko zabić :)

A po co ci na rooku zerk?... Nawet gdyby poszlo na niego 20 osob to i tak all na hita leca.

Co do rozmów z NPC co wy mowicie o tych tabelkach i ze sie przeciaga itemki do plecakow itp. to mi to jakos niepasuje do klimatu tibii i watpie w to zeby takie cos zrobili, ale poczekamy zobaczymy.

UNholy90's
17-05-2008, 10:08
No i lipa :/ Jak oni chcą zachęcić do kupna PACC jak nie będzie "narazie" nowych terenów.
No bez przesady, "zmienić" Rook :o <żal> 8 level to max. 3h roboty. A co do zmiany wyglądu Kazz, :P no to mało jak na Update.
A questy? Hmmm jak by zrobili coś w stylu PoI, Banuty, albo chociaż Paradox Tower to spoko, bo jak dadzą jakieś lajtowe że idziesz i bierzesz nagrode to będzie znowu nuda....

Prezydent_czuwa
17-05-2008, 10:25
Oby nie zmieniali mapki Rooka, bo jest idealna. Ale gdyby jeszcze jedno expowisko dla Rookstayerów tym razem z waspami/bearami to ja się zgadzam, jestem na tak.

Uaitpradnik
17-05-2008, 10:30
najbardziej ciesze sie z nowych questow, tylko zeby byly takie których nie da sie wyczyscic, zeby polegaly na mysleniu ;)

questy w stylu dreamer's challenge quest byly by super, poszedlem na to z ziomkami i nikt nie mogl rozwiazac dopiero ja zrobilem jak sie skaplem ze z tymi poduszkami to jak w kostce rubika xD takie questy sa najlepsze, trza pomysles, a nie jak necro quest gdzie wchodze Exevo gran mas frigo razy 2 i czysto

Vryysas
17-05-2008, 10:34
Moglibyscie nie narzekac?? Tak z kazdym update, a i tak nic tym gadaniem nie zmienicie... Moze na rooku w koncu uaktywnia/ulatwia te zagadki - spike sword, mino mage, dzwignia toma, ghoul... Czyzby cipsoft ulitowal sie nad rookstayerami , ktorzy bez skutku szukaja na nie odpowiedzi?

Uwierz mi, bardzo mały procent graczy bez profesji z 50+, chciałaby: spike sword, Ghoula czy Mino maga. Dlaczego? Odpowiedz sobie sam.

Varmass
17-05-2008, 10:37
ŻAL mi Was. Marudzicie jak stare baby (bez urazy)! "bo oni jak zwykle dajom tylko paccom a nam niee to to nie fer" itp. jak Wam nie pasuje to KUPCIE sobie PACC i zamknijcie się... a jeśli nie to przestańcie grać. "nie dali nowych terenuf o bosze!" Wiem że walisz z ruszczki trolle, ale wyobraź sobie, że Tibia i tak jest bardzo duża i jest wiele ciekawych miejsc, które można zwiedzać, a Ty zapewne nie byłeś w połowie z nich...

Co do zmian to odmłodzenie Rookgardu i Kazordoon to bardzo dobry pomysł. Martwię się tylko, że zniszczą mit tych miejsc... Wszystkie zmiany niezależnie od tego czy dobre czy złe, są potrzebne. Bez nich granie było by nudne i wtórne.
Mam nadzieję, że nowe questy będą polegały na myśleniu. Właśnie to sprawia Tibijczykom największy problem. Prościej jest zatłuc potężnego demona niż ułożyć poduszki.... (Hail DCQ) :)

Segalczuk
17-05-2008, 10:40
Maja polepszyc potworki z poi , udoskonalic paradox tower , dodac kilka questow w molts/molt i zrobic cos z tym wielkim terenem obok ofa i pozatym dodadza kilka nowych itemkow i tyle ;) , ALE zapowiada sie fajnie

Driger
17-05-2008, 10:46
Ponieważ nie wiem gdzie napisać- pisze Tu. Po pierwsze nowy wygląd tibia.com po drugie nie pisze ...=subtobic%latesnews (coś w tym stylu) tylko http://www.tibia.com/free-mmo-2/free-multiplayer-online-role-playing-game.php

co to za link , gdzie Ty go znalazles ? =P

Andromen
17-05-2008, 11:10
SUPER !!! :p :p :p

diwisnia
17-05-2008, 11:41
Jeżeli chodzi o Rooka to cipki widza jak wiele osób tam gra dłużej i chcą zarobić na graczach którzy kupią tam pacc więc dodadza jakieś qesty (spike sword na bank) oraz jakieś nowe expowiska dla pacc z nowymi potworkami.

Fajnie, że zmienia wygląd Kazoo:)

Pomyślcie, że po to co piątek będą inne informacje, żeby zaskoczyć graczy czymś nowym czego jeszcze nie podali-zawsze tak było....

*Imprezka*
17-05-2008, 11:49
Pfff. Mam gdzieś ich questy, nowy rook i kazz. Co z tego jak beda questy. Zanim zrobisz ten quest to minie pół wieku. Servery są tak przepełnione że kupienie jakiegokolwiek przedmiotu potrzebnego do wykonania będzie wyzwaniem. Prędzej niech zrobią nowe servery (najlepiej na klient 7.4 tak jak jest temat w proposals) niż jakies dziadowskie updaty.

Ptakuba
17-05-2008, 11:54
Ciekawe, czy pacc dostanie outfity świecące w ciemnościach ;P

Ale jak zrobią dialogi z NPC takie, że wybierasz opcje z listy - zginą marnie.

Michoss
17-05-2008, 12:01
Mogliby zrobić gadanie z NPC pełnymi zdaniami xd. Fajno by było xd.

Patrickus
17-05-2008, 12:06
Taaa, żeby większość Polaczków nie wiedziała jak gadać z NPC. ;P

matij
17-05-2008, 12:12
Ciekawe, czy pacc dostanie outfity świecące w ciemnościach ;P

Ale jak zrobią dialogi z NPC takie, że wybierasz opcje z listy - zginą marnie.

ja sie zgadzam z ta wypowiedzią

Cloudres
17-05-2008, 12:20
Taaa, żeby większość Polaczków nie wiedziała jak gadać z NPC. ;P

To by było cudnie, przynajmniej te 12sto latki poszły by do szkoły pouczyć się trochę a nie wchodzić na game chat/trade/help i krzyczeć z caps lockeim "PL?"

questy... mogli by zablokować możliwość zrobienia tylko końcówki vocation quest, żeby trzeba się było trochę pomęczyć na te 10k a nie tylko wejść i wyjść.

djbuhos
17-05-2008, 12:26
Ja najwieksze najdzieje wiąże z questami oby były jakieś opłacalne a rogard jak jest to mógl by zostac jest sporo expowisk a na mainie coraz mniej ;C oby dodali cos dla palka :elf:

Duda1992
17-05-2008, 12:54
@up6

A jak pogarsza rooka ? :( albo dadza wyjscie z rooka na 1lvl xDD

już jest wyjście z rooka na pierwszym lvl xD

Xana36
17-05-2008, 13:10

1 link jak wpisałem tibia.com to mi się sam włączył... sam się włącza za 1 razem, potem jest ciasteczko i normalna tiba... a ten, co zamiast 2 pisze 1: pomyślałem i zmieniłem link... ale trudne...

Co do update.. chciałem mieć PACCa, nie stać mnie, a po upie będzie (chyba) jeszcze gorzej, gram na FACC i jak coś dodadzą, to FACC odejmą, np.: Z@%$^#& jeszcze bardziej Druta, by go Pal o 10 lvl niższy 1 ciosem zrąbał... i poewnie zrobią, że po dedzie nie tracisz exp, tylko około 10 lvl, a jak miałeś powiedzmy 2 lvl i straciłeś, to albo kupisz PACCa i masz 2 szansę, albo masz dożywotnią blokadę IP :baby::baby:

Uaitpradnik
17-05-2008, 13:13
tez mi wyskoczyl, jak wpisalem www.tibia.com xd jakis facelift zrobili, ale balem sie wlazic gdziekolwiek xD

Vyohman
17-05-2008, 13:37
Już długo nie było upka bez nowych terenów .Widać chyba skączyły się im pomysły na nowe miasta ;p .Cieszy mnie większa ilość qlestów (mam nadzieję , że z dobrymi nagrodami ). A co do terenów to nie załamujcie się może w zimowym coś dorzucą :D
2 upki temu dodali svargrond.

QbaSkcCnt
17-05-2008, 14:03
Mojim zdaniem gadacie bez sensu jak mówicie że z update na update coraz gozej

to po co gracie ?

<Forl>
17-05-2008, 14:07

Czy wy nigdy nie zrozumiecie, że dodają tylko nowe tereny dla PACC bo za to się płac. I by było nie w porządku gdyby w każdym updatecie dodawali nowe tereny dla FACC, i tak powinniście się cieszyć, że za każdym razem coś sie wam dostaje.

Leskov
17-05-2008, 14:25
Mam nadzieję, że zakończy się takie wykonywanie questów z NPC jak:
-hi
-quest
-yes
-yes
-bye

Może będzie coś takiego, że dla każdego gracza inna kwestia do powiedzenia, to by zakończyło częściowo spoling.

Każdy Update jest dobry :) i śmieszni są, ci którzy mówią, że zły update, tibia sux i dalej grają w to godzinami. JNo chyba, że Tibia 3D - to jest ZŁY update

Afb
17-05-2008, 14:28
Wszystkim wydaje sie ze rook i kazo się zmienią i bedzie zaje***ste a tak naprawde to jak zwykle cos zepsuja

Hail stara dobra tibia 7.5:)

Nataniel
17-05-2008, 14:42
Nie moge się doczekać nowych wiadomości dotyczących upadate, myśle, że uleprzą sorców (jakis nowy czar) bo przez siochanie prawie każdy woli druida.

A najbardziej ciekawią mnie informacje o nowych serwerach.

Albertus
17-05-2008, 14:51
A jeszcze co do tego z rozmowami z NPC, zamiast zrobić coś nowego i fajnego, to oni zajmują sie czymś co jest dobre i niewymaga zadnych zmian... Tibia z czasem robi sie coraz gorsza i gorsza...

gorszej głupoty nie widziałem

-powiedziałeś ze coś jest dobre i nie wymaga zmian (npc system )

-cip chce to zmienić

wiec czemu tibia robi sie coraz gorsza? jak już coś to jest taka sama
(chodzi o ten przykład )

bo chcą ulepszyć coś co jest dobre na jeszcze lepsze

jestem pewny ze ty byś wolał żeby robili nowy teren dla darmozjadów z facc
i ulepszyli palka i knighta ( jezeli grasz sorkiem albo drutem to będziesz tak marudził gdy ich zjebią )

pozdro NORMALNYM !! graczom

@edit

co do update , fajnie ze znowu coś robią tylko powinni zrobić przede wszystkim kilka rzeczy :
-przy zakładaniu konta ( test na inteligencie 10 pytań przetłumaczone na języki tibijskie (angielski ,Polski , Niemiecki , portugalski , hiszpański i Szwedzki ) -40 % noobow w tibii

-przy wyjściu z rooka na main (dość skomplikowana rozmowa a nie hi , yes .... ) -10 % noobow na mainie

-każda postać która wbije 30 level zostaje zablokowana dopóki nie kupi pacc ( 1 pacc to odblokowanie konta na zawsze później można grac na facc ) -60 % noobow w dalszej grze

co by to dało?
np.
100 ludzi zaczyna grę = 40 odpada na starcie = 60 ludzi gra na roku = 54 ludzi wychodzi na main = 32 osoby grają dalej z czego polowa zrezygnuje z powodów takich jak hack czy coś w tym stylu
servery nie były by przeciążone... a gra była by mila i przyjemna

Trastix
17-05-2008, 15:01
A wczoraj widzialem posta na forum ze rookgard to jedyne miejsce jeszcze nie zniszczone przez cipsoft. No nic juz nie dlugo!

Jedyna taka okazja! Juz w te wakacje Cipsoft pozbawi nas ostatnich elementow RPG!

Duke Dran
17-05-2008, 15:45
Za mało informacji żebym mógł wyrazić zdanie. Zobaczymy za ten tydzień : ).

dawid2
17-05-2008, 15:48
ja jak już gram tak hmm z 18 miesięcy przeżyłem 4 większe upy (w 1 nie za bardzo wiem co sie zmieniło bo byłem na roku :D) i jakoś nie zauważyłem żeby "zjebali" tibie choć zawsze znajdzie sie jakiś 12 latek który po tym jak osłabili sorce i druty potnie sie różową żyletką z brokatem. Metoda prosta i skuteczna : nie podoba sie nie graj. A na tym forum co pół roku to samo :"cipsioft sux dajcie mojemu pro evul czekoladowemu dyziowi spowrotem uhy" itp po update i tak zawsze jest mniej monotonii niż było ;D pozdro all nie nażekający :D

Modliszka11
17-05-2008, 16:14
bo chcą ulepszyć coś co jest dobre na jeszcze lepsze
moim zdaniem chcą pogorszyć z dobrego na gorsze

jestem pewny ze ty byś wolał żeby robili nowy teren dla darmozjadów z facc

na facc są też dobrzy gracze nie tylko darmozjady tak samo można ciebie określić

co do update , fajnie ze znowu coś robią tylko powinni zrobić przede wszystkim kilka rzeczy :
-przy zakładaniu konta ( test na inteligencie 10 pytań przetłumaczone na języki tibijskie (angielski ,Polski , Niemiecki , portugalski , hiszpański i Szwedzki ) -40 % noobow w tibii

-przy wyjściu z rooka na main (dość skomplikowana rozmowa a nie hi , yes .... ) -10 % noobow na mainie

-każda postać która wbije 30 level zostaje zablokowana dopóki nie kupi pacc ( 1 pacc to odblokowanie konta na zawsze później można grac na facc ) -60 % noobow w dalszej grze

co by to dało?
np.
100 ludzi zaczyna grę = 40 odpada na starcie = 60 ludzi gra na roku = 54 ludzi wychodzi na main = 32 osoby grają dalej z czego polowa zrezygnuje z powodów takich jak hack czy coś w tym stylu
servery nie były by przeciążone... a gra była by mila i przyjemna

Po Pierwsze CipSoft Nie Obchodzi Ile Noobów Gra Tylko Ile Osub Pacc Kupuje To Tylko By Zmniejszyło Zyski CipSoftu

Po Drugie Dzięki Takim Początkującym Postacią Ma Sie Najlepsze Chwile Np Taki Nowebie Znajdzie Bohy I Sprzeda Ci je Za 500 gp Bez Takich Graczy Ta Gra Niemiala By Sensu Zresztą Każdy Był Kiedyś Facc i Każdy Kiedyś Zaczynał Grać i Każdy Sie Uczył W Tą Gre Grać

Po Trzecie Płakać Mi Ze Śmiechu Mi Sie Chce Jak Widzę Jakie Głupoty Piszesz Jakby Zrobili Tak Jak Ty Piszesz To By Nikt Nie Grał w Tą Gre

Sild
17-05-2008, 17:07
I by było nie w porządku gdyby w każdym updatecie dodawali nowe tereny dla FACC

A kto tu mowi ze w kazdym upie maja jakies expowiska dla FACCa dodac?... Od czasu do czasu a ja juz niepamietam kiedy takie cos doszlo

Sild
17-05-2008, 17:10
ja jak już gram tak hmm z 18 miesięcy przeżyłem 4 większe upy (w 1 nie za bardzo wiem co sie zmieniło bo byłem na roku :D) i jakoś nie zauważyłem żeby "zjebali" tibie choć zawsze znajdzie sie jakiś 12 latek który po tym jak osłabili sorce i druty potnie sie różową żyletką z brokatem. Metoda prosta i skuteczna : nie podoba sie nie graj. A na tym forum co pół roku to samo :"cipsioft sux dajcie mojemu pro evul czekoladowemu dyziowi spowrotem uhy" itp po update i tak zawsze jest mniej monotonii niż było ;D pozdro all nie nażekający :D

18 miesiecy? To nie wypowiadaj sie na temat czy tibie zjebali czy nie, bo gowno o tym wiesz ;]

Multikonciarz
17-05-2008, 17:30
18 miesiecy? To nie wypowiadaj sie na temat czy tibie zjebali czy nie, bo gowno o tym wiesz ;]

znalazł się 9 latek który w tibię gra od 7 lat albo od wersji 2,34

KaMiLSpAwW
17-05-2008, 17:51
Skończcie narzekac ;] Jak sie nie podoba to po co gracie? Ale wielki problem..

btw skonczcie ciagle zyć tibia bo rl tez istnieje ;]

bajerfull
17-05-2008, 17:51
A kto tu mowi ze w kazdym upie maja jakies expowiska dla FACCa dodac?... Od czasu do czasu a ja juz niepamietam kiedy takie cos doszlo

a tomby miedzy kazo a thais? nie mowiac o DC...

Sild
17-05-2008, 17:52
znalazł się 9 latek który w tibię gra od 7 lat albo od wersji 2,34

9 lat to miala twoja stara jak cie urodzila :baby::baby::baby::baby::baby:
gram od 7.5~ i wtedy tibia byla w chuj lepsza (nieliczac tylko grafiki, nowych miejsc i jesczze kilku innych rzeczy)

Instynkt
17-05-2008, 18:05
Ze wstępnych zapowiedzi wynika, że tego lata mapa Tibii nie powiększy się, dodane zostaną za to questy, oraz zmieni się wygląd Rookgaardu - wyspy nowych, oraz Kazordroonu - miasta krasnoludów. Prócz tego interakcja z NPC zostanie polepszona.

Heyah

Coz ... wypadaloby dorzucic swoje 2 gp ... zwlaszcza po przeczytaniu 5 stron bzdur i idiotycznych nadziei ...

Zmiana na Rookgaardzie - przyznam, ze nie licze na nic rewelacyjnego. Z kazdym nastepym Update'm tej wyspy tracimy (Rookstayerzy) a nie zyskujemy. Przez ostatnie lata doszly Outfity (zalosne), 2 Bossy (jeden zalosniejszy od drugiego), zwiekszono sile uderzen (zalosne), usunieto jedyny run (zalosne), zniszczono podwojny resp i zlikwidowano waskie podziemne przesmyki (zalosne) ... jednym slowem kazda kolejna zmiana byla jedynie banka mydlana, ktora pekala zaraz po wprowadzeniu owych zmian w zycie ...

Jedyny plus w tym calym zamieszaniu to taki, ze znowu bedzie Test Serwer ... na ktory <qrvva> nie wejde ^^' ...

Czego mozna sie spodziewac w 2008 roku panskiego?? Jak to czego hehe ... tego, ze CipSoft znow da popis swoich genialnych pomyslow, zas te, ktore byly prezentowane na tibia.com pozostana jedynie poboznym zyczeniem setek tysiecy graczy, pomimo iz Ci jednoglosnie glosowali na TAK.

Nie powieksza mapy? FoF ... Zmienia wyglady tego i owego? FoF ... wystarczy wspomniec, ze obecnie jest juz 10 x 100+ na Rookgaardzie ... nie wspominajac o calej reszcie ...

... ktos kiedys BA nie ktos tylko cala masa ludzi biadolila, ze CipSoft nie toleruje Rookstayerow ... czyzby? =]

Spike Sword / Minotaur Mage / Ghoul / inne smieci - na co to komu skoro byle 20 lvl da sobie rade ze wszystkim co moze spotkac na drodze? Rozwiazywanie zagadek? udostepnienie q na SS? Ludzie ... poszukajcie resztek mozgu ... ta gra lata temu stracila caly urok i obecnie kazdy kto gra i bawi sie w PG robi to tylko dla lvli itp.

A kiedys mozna bylo lurowac Giant Spidery ... bywaly niekonczace sie respy ... trapowanie bylo na porzadku dziennym ... Mino Hell bylo wyzwaniem nawet dla 50 lvlu ... < gdzie to sie podzialo?

Cala ta zalosna sytuacje ratuje Test Serwer =] (ale nie w moim przypadku -.-' ) gdzie mozna pokazac co tak naprawde sie potrafi, wykorzystac potencjal swojej postaci, dokonac niemozliwych rzeczy, zmierzyc sie z innymi (zarowno graczami jak i bossami), poznac ludzi z innych serwerow i najwazniejsze - zobaczyc co Ci z hlvlami tak naprawde potrafia poza expieniem =] (poki co prawie nikt niczym mnie nie zaskoczyl przez ostatnie 5 lat ... chyba, ze 6 lvl, ktory stosujac sie do moich wytycznych blokowal Tarantule ze smiesznym eq - Rihekel (50+), pamietasz jak padles na tej Tarantuli? xD )

Poczekamy, zobaczymy i po otwarciu Test Serwera ocenimy nadchodzace zmiany ^^'

PeZet Dr. =]

Mystlich
17-05-2008, 18:16
A ja mam takie jedno pytanie:

Co z tym niebieskim smokiem w tibia.spr ???
Może go dodadzą akurat na rookgard8o

Ale to tylko moje przypuszczenia i nie brać tego na poważnie...

...ino co z tym niebieskim smokiem , skoro go wprowadzali do tibia.spr to na bank nie daremno bo co kolejny uptade jest zmieniania i niestety szersza wersja co nie ?

Maelion
17-05-2008, 18:22
Ajj i z tej informacji wynika, ze niewiele sie zmieni, a juz myslalem ze kupie PACC a tu kicha... Questy i questy i co niby zmienia w tych questach, ludzie chca ODKRYWAC nowe tereny czy to tak trudno zrozumiec? :confused: Questy i nowy system... juz to widze ten nowy system. Mowili ze bedzie tak pieknie rok czy 2 lata temu z tymi hotkeyami a tu co? jajco, magowie tylko chodza i klikaja F8 i F9. Takie UPki najbardziej mnie denerwuja... zamiast zajac sie botterami to zajmuja sie akuratnie najmniej waznymi rzeczami... system rozmowy z NPC. Powinni dodawac, w kazdymUPie mase nowych terenow dla PACC, jeszcze wieksza ilosc czarow i potworow. Ludzie chca BALANSACJI, rozrywki, a nie ze idzie sobie 49EK i jak widzi 180 maga to ma pod reka marnego health potiona, i jak tu sie bronic?!?! Nie wiem co robia te CIPy, ale wydaje mi sie, ze w tym roku ne zarqaobia na mnie... a szkoda bo juz myslalem ze zakupie kolejnego pacca. Szkoda mi ich i graczy, ktorzy liczyli na nowe expowiska(wiekszocz zajete nawet dla pacc... dvorce etc.) i szlag mnie trafia jak widze 200MS scaigajacego 55EK 1 UE. Po prostu od zimowego UPka CIPy opier...ly sie.
P.S - mam w dup.e questy gdzie musze wydac 5k na podroze i dostane jakis medalik... zal quest to ma byc quest, ladna albo cenna nagroda, proste.
P.S - mam nadzieje, ze oslabia palkow bo to co sie tera dzieje to smiech an sali

krytyk44
17-05-2008, 18:23
Nie bedzie kontynuacji telenoveli pod tytulem "Balansacja Profesji" :(
A liczylem ze magicznych udupia bo maja za latwo;/

Rybzor
17-05-2008, 18:30
Spike Sword / Minotaur Mage / Ghoul / inne smieci - na co to komu skoro byle 20 lvl da sobie rade ze wszystkim co moze spotkac na drodze? Rozwiazywanie zagadek? udostepnienie q na SS? Ludzie ... poszukajcie resztek mozgu ... ta gra lata temu stracila caly urok i obecnie kazdy kto gra i bawi sie w PG robi to tylko dla lvli itp.
Dziwisz się? Chyba zapominasz o całej ideologii rookgaardu. To wyspa, na której gracz nabywa podstawowe umiejętności, jest to dobre rozwiązanie aby po jednym "świecie" nie biegali pro oraz totalne newbie. Nic dziwnego zatem, że każdy z 20lvlem może zabić to co napotka na drodze, bo ostatni lvl na rooku powinien być 8. Nikt nie ma obowiązku tworzenia lepszych potworów ze względu na przeznaczenie całej tej malutkiej wyspy, które każdy zna i tylko przypomniałem.

Nataniel
17-05-2008, 19:12
Zobaczymy w piątek co dojdzie, jak narazie wydaje się, że upadate wiele nowego nei wniesie, lecz może wynika to z braku informacji nie narzekajcie póki się nie dowiecie faktów.

Czytając posty wyczytałem jeden ciekawy pomysł mianowicie ktoś sobie wymyślił, że można by wprowadzić blokade np na 30 lev, która miała by polegać na tym, że nie da się expić dopóki nie kupi się pierwszego pacc.
To by kilka rzeczy uprosciło (mniej noobów i mniej pk charów - na Morganie powstała zorganizowana grupa "AB PK TEAM" gdzie masa postaci na 45 lev pkują 130+ knightów)

Urzytkownik
17-05-2008, 21:35
taki mały offtop
Zobaczcie co znalazlem
http://www.tibia.com/free-mmo-2/free-multiplayer-online-role-playing-game.php
i
xD?
Zawsze chcialem zobaczyc, jak wyglada ta nowa strona dla nowych xD!
@topic
W koncu updejt!
Teraz co piatek bedzie next teaser?

Xana36
17-05-2008, 21:55
taki mały offtop
Zobaczcie co znalazlem
http://www.tibia.com/free-mmo-2/free-multiplayer-online-role-playing-game.php
i
xD?
Zawsze chcialem zobaczyc, jak wyglada ta nowa strona dla nowych xD!
@topic
W koncu updejt!
Teraz co piatek bedzie next teaser?

Czytaj posty... napisałem to samo... a co do up to żal... może też zrobią, żę FACCa się gra na miesiąc, potem Tibia się odinstalowuje i nie da się zainstalować??? Żal mi Cipów... już pomysłów nie mają...;(;(

Redrio
17-05-2008, 23:54
I po co sie podniecać...
Narzekacie przed update'ami [zawsze] a po 3-4 dniach po update gracie normalnie... No ludzie ja pierdziu...
Moja opinia jest taka, że zapewne zmienią wygląd kazzo i rookgardu na jakiś ładny i oryginalny...
Szansa na to, że dodadzą quest na ss są znikome bowiem ss na rooku jest mitem od ładnych paru lat i raczej nie zmienią nic lub dodadzą małą pomoc w zrobieniu tego "questa"...
Dziwne natomiast jest to, że jeżeli patrzeć na to z innego pkt widzenia to zauważmy, że to właśnie w kazz i na rooku są questy/itemy nie do rozwiązania/zdobycia.. może jedno z drugim nie wiele się wiąże ale kto wie...
Czas pokaże, czekamy na teaser :)
@Edit
Hah, ale miniupdate roxował :D Zwłaszcza te nowe coca-cole do picia xD.
Pozdrawiam.

Multikonciarz
18-05-2008, 02:04
I po co sie podniecać...
Narzekacie przed update'ami [zawsze] a po 3-4 dniach po update gracie normalnie... No ludzie ja pierdziu...
Moja opinia jest taka, że zapewne zmienią wygląd kazzo i rookgardu na jakiś ładny i oryginalny...
Szansa na to, że dodadzą quest na ss są znikome bowiem ss na rooku jest mitem od ładnych paru lat i raczej nie zmienią nic lub dodadzą małą pomoc w zrobieniu tego "questa"...
Dziwne natomiast jest to, że jeżeli patrzeć na to z innego pkt widzenia to zauważmy, że to właśnie w kazz i na rooku są questy/itemy nie do rozwiązania/zdobycia.. może jedno z drugim nie wiele się wiąże ale kto wie...
Czas pokaże, czekamy na teaser :)
@Edit
Hah, ale miniupdate roxował :D Zwłaszcza te nowe coca-cole do picia xD.
Pozdrawiam.

zazwyczaj to robią sobie retired, a po 3 dniach wracają do normalnej gry, czytając wasze posty należałoby udupić każdą profesję bo jednemu pal nie pasi, a drugiemu mag... jakby cipsoft nie chciał rookstayerów to by po osiągnięciu 8 lvlu pokazało się nam okienko z wyborem profesji bez możliwości zamknięcia go... a jeśli to jest wyspa początkujących to powinna wyglądać inaczej coś ala arena, dostajesz jakiś tam lvl i masz zabić danego potwora i różne inne training room'y, albo 8 lvl i natychmiastowy teleport na main...

Elitek70
18-05-2008, 09:16
Uwierz mi, bardzo mały procent graczy bez profesji z 50+, chciałaby: spike sword, Ghoula czy Mino maga. Dlaczego? Odpowiedz sobie sam.
Nom, masz racje, nie pomyslalem o tym :P

Elitek70
18-05-2008, 09:27
Ja najwieksze najdzieje wiąże z questami oby były jakieś opłacalne a rogard jak jest to mógl by zostac jest sporo expowisk a na mainie coraz mniej ;C oby dodali cos dla palka :elf:
Dla palka? Bez zartow... Pallek to najlepsza i najliczniejsza postac w tibi... Chyba wystarczy co?

druidek123
18-05-2008, 09:44
Zmieni sie roogaard !!! Woow myslałem ze tego nie dożyje xD
Bardzo Bardzo fajnie ! Aż mi sie miło zrobiło :D
tylko jeśli będzie fajnie wyglądał to dopiero będzie miło xD
topic:
lubię takie updaty dla rooku bo jestem rookstaylerem tylko mnie ciekawi jedno - kazo

Robixen
18-05-2008, 10:46

Właśnie w ostatnim upie dodali expowisko, tam gdzie sa cyce kolo thais pod ziemia jest pelno ghouli, crypt shamblerow, beholderow, mumie i dragi.

Aevolana
18-05-2008, 11:16
no to możecie zobaczyć pierwszy post w którym narzekam na cipsoft...

A więc, co mi się nei podoba? To, że letni up to coś dużego, jakaś duża zmiana, a nie naprawianie, od tego są tzw. mini up'y. Chciałbym: jakiś jeden nowy potworek dla FACC i jakas rasa nowa dla PACC. Rasa na nowych terenach (PACC oczywiście) . Z tymi Questami to całkiem nieźle, a rooka się troche boje ale może bedzie dobre więc nie chce źle tego komentować

Neodai
18-05-2008, 12:11
Oby te upade było fajne :cup: . Zimowe mi się podobało tylko szkoda, że broń jest od danego poziomu :(

Xenhil
18-05-2008, 13:04
wedlug mnie,powinni troche udupic paladyna,a "podniesc" druida.druid ma "najgorsze zywioly,a paladyna dlatego:
Ze skill 50 wbija w 2dni i hunci ze spearow 80-do 120,a np:knight przy tym skilu o wiele mniej waliX(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(
i jeszcze 1.czemy przy skilu 50 dystansie 1 rota ubija sie w 1min na full defie ( wali sie small stonsami).
A knightem z np sickle(tyle samo ataku co small stone) starcza na 10 min. i gdzie tu balans postaci???

--Cienius--
18-05-2008, 13:18
wedlug mnie,powinni troche udupic paladyna,a "podniesc" druida.druid ma "najgorsze zywioly,a paladyna dlatego:
Ze skill 50 wbija w 2dni i hunci ze spearow 80-do 120,a np:knight przy tym skilu o wiele mniej waliX(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(
i jeszcze 1.czemy przy skilu 50 dystansie 1 rota ubija sie w 1min na full defie ( wali sie small stonsami).
A knightem z np sickle(tyle samo ataku co small stone) starcza na 10 min. i gdzie tu balans postaci???

Pisz o tym do bravo

Vyohman
18-05-2008, 14:44
Czytaj posty... napisałem to samo... a co do up to żal... może też zrobią, żę FACCa się gra na miesiąc, potem Tibia się odinstalowuje i nie da się zainstalować??? Żal mi Cipów... już pomysłów nie mają...;(;(

Przestańcie z tym "żalem", strasznie to denerwujące. -_-
Może w update dodadzą Zoralurk'a? Ostatniego z Triangle of Terror? :)

Styervo
18-05-2008, 15:05
W mieście porozrzucają parę dodatkowych pomniczków i innych ozdóbek żeby newbie mogli podziwiać kunszt CipSoftu, Questy będą dla PACCa (otwórz skrzynkę a dostaniesz 10cc i golden legi) Nic tylko dziękować

Cashtan
18-05-2008, 15:14
Narzekacie narzekacie, a jak ladnie odnowili mount sternum itp, po prostu w kazz sa jeszcze te stare gory wiec tez pewnie dodadza takie wygibasy jak sa na mount, albo jakies nowe ktore dorysuja :P

Aevolana
18-05-2008, 16:43
W mieście porozrzucają parę dodatkowych pomniczków i innych ozdóbek żeby newbie mogli podziwiać kunszt CipSoftu, Questy będą dla PACCa (otwórz skrzynkę a dostaniesz 10cc i golden legi) Nic tylko dziękować

No patrz... wyjawiłeś co będzie w upie, a przeciez to mieli dodawać co tydzień, popsułeś nam zabawę...

abdull1
18-05-2008, 17:18
Można spytać czy znana jest data test serwera ?
Kiedy można spodziewać sie TS ? wstyd sie przyznać ale nigdy nietrafiłem na test serwer :/

23 dni do końca pacc. niewiem czy to wystarczy a chciałbym skorzystać z przywileju wchodzenia bez kolejki bo te będą straszne z tego co mi wiadomo

Xana36
18-05-2008, 18:25
Można spytać czy znana jest data test serwera ?
Kiedy można spodziewać sie TS ? wstyd sie przyznać ale nigdy nietrafiłem na test serwer :/

23 dni do końca pacc. niewiem czy to wystarczy a chciałbym skorzystać z przywileju wchodzenia bez kolejki bo te będą straszne z tego co mi wiadomo

To na FACC da się wejśc...X(

No, ale jak już coś będzie, to CS(Costumer Support, a nie Counter...) powysyłają "nieistniejące" potwory, by ludzie "podziwiali" CipSoft

zynamar
18-05-2008, 18:55
Nic nie daja na facc? a dark catedra, mount, pozatym na facc nadal pozostaja guardy (na ktorych nawet paccowie expia) poh, of, ef. Teraz gdy 50% graczy ma pacca latwiej znalezc wolna kopalnie niz wolnego tomba. W tej chwili jedyne co daje pacc to exori i ue (wszelkiego rodzaju).

Cos do panow z 20 lvl i pacckiem
Skoro jestescie takie kozaki to czemu nie gracie na premi? Cipsoft zrobil premie i teraz wie ze nie moze zrezygnowac z graczow na facc. Nie kazdy ma stowke zeby od razu walnac na pacc gdy mu sie konczy. Ja mialem pacca, teraz gram na facc bo pacc oprocz nowych czarow nie daje nic, potrafie expic z tym samym tepem co na pacc tylko z wiekszym wastem mfow( w chwili obecnej mam druta na 32lvl i 32 mlvl zrobilem go w nieco ponad 2 tygodnie, a pozwole se zaznaczyc ze nie gram wiecej niz 3 godziny dziennie)

Decade
18-05-2008, 18:58
Nie bedzie kontynuacji telenoveli pod tytulem "Balansacja Profesji" :(
A liczylem ze magicznych udupia bo maja za latwo;/

Za latwo?
Zrob 60 maga to pogadamy.
Ciekawe ile kasy dokupisz na allegro bo co z tego ze niby magiczni szybko expia skoro kasy nie ma na manasy.

LarvaExotech
18-05-2008, 20:43
Wyobrażam sobie...
Zamiast spike sworda będzie leżał Magic Long Sword.
Na miejscu Mino Maga pojawi się demon.
A zamiast ghoula będziemy mogli zobaczyć demodrasa...

i oczywiscie stworza nowego bossa ktory bedzie wygladal jak DEMON, mial XXX hp i combo do 6000 hp, zlozy sie ekipa i tak czy tak go zajebia i zlootuja 20 gp i steel helmet.. potem CIP wpadnie na genialny pomysl i stworzy ojca ojca ojca syna najwazniejszego z demonow (po raz N-ty) ktory bedzie mial XXXX hp i combo do 12.000hp, zlozy sie ekipa i tak czy tak go zajebia i zlootuja 22 gp i war hammera (very rare)... eh ;/

Damianoo
18-05-2008, 21:59
Myślę, że po update porozumiewanie się z NPC będzie koszmarem. Przecież każdemu zależy na czasie więc po co coś zmieniać?? Teraz wystarczy napisać 3-4 słowa i wszystko jest załatwione... Oby po update nie trwało to wieczności... Wydaje mi się, że właśnie to będzie ogromnym minusem tego update. Natomiast co do rookgardu to myślę, że pójdą w inną stronę i dodadzą silniejsze potworki dla doświadczonego grona graczy z "wyspy nowych". Ale znając życie wszystko dla Pacc będzie...

Xentrio
19-05-2008, 13:05
Nie wiem czy się cieszyć czy płakać. Cieszę się ,że wreszcie zrobią coś z Rookgaardem (i pewnie tylko dla PACC ale to już mnie nie dziwi). Ale te rozmowy z NPC ehh... pewnie i tak spier**** X(

Mufinek
19-05-2008, 14:47
Hmm... Ale wy ludzie jestescie... zapomnialem slowa ale myslicie zawsze ze kazdy update bedzie zly. A z kad wiecie? Moze wam sie spodoba? Trzeba spokojnie czekac i patrzec na kazdy teaser i po kilku mozna plakac dopiero a nie nie wiecie jeszcze o co chodzi i juz... A ten wyzej to warna powinien dostac :cup:

Sild
19-05-2008, 16:13
Ja mialem pacca, teraz gram na facc bo pacc oprocz nowych czarow nie daje nic, potrafie expic z tym samym tepem co na pacc tylko z wiekszym wastem mfow( w chwili obecnej mam druta na 32lvl i 32 mlvl zrobilem go w nieco ponad 2 tygodnie, a pozwole se zaznaczyc ze nie gram wiecej niz 3 godziny dziennie)

Skoro mowisz ze na PACC expisz z tym samym tepem co na FACC, to ty chyba na PACC porzadnie expic niepotrafisz...

Kicek
19-05-2008, 19:07
Po przeczytaniu 3/4 postów muszę się zgodzić, ze Polska narodowość to jedna z najgorszych. Wam to trzeba odrazu dac konta 100lvle i exp x1010000. Moze i CipSoft cos niszczyl ale dajcie im szanse na poprawe, a nie z gory zakladacie, ze wszystko zniszcza...

bartek_kivan
19-05-2008, 20:38
Ja akurat po dość dlugiej przerwie znów zajrzalem do Tibii i powiem, że im będzie więcej questów tym lepiej. Dobra alternatywa dla ludzi którym ludzi się expienie lub po prostu im to nie wychodzi;)

Pablo134
19-05-2008, 23:42
Będą zmiany na Rookgaardzie nie mogę się doczekać.
A tak poza tym Cipsoft uważa Rookstayerów za wrogów, a jest takie stare porzekadło jak nie możesz pokonać wroga to się do niego przyłącz. Może wreszcie i oni to pojmą:)

Mazajka
20-05-2008, 00:16
Ajj i z tej informacji wynika, ze niewiele sie zmieni, a juz myslalem ze kupie PACC a tu kicha... Questy i questy i co niby zmienia w tych questach, ludzie chca ODKRYWAC nowe tereny czy to tak trudno zrozumiec? :confused: Questy i nowy system... juz to widze ten nowy system. Mowili ze bedzie tak pieknie rok czy 2 lata temu z tymi hotkeyami a tu co? jajco, magowie tylko chodza i klikaja F8 i F9. Takie UPki najbardziej mnie denerwuja... zamiast zajac sie botterami to zajmuja sie akuratnie najmniej waznymi rzeczami... system rozmowy z NPC. Powinni dodawac, w kazdymUPie mase nowych terenow dla PACC, jeszcze wieksza ilosc czarow i potworow. Ludzie chca BALANSACJI, rozrywki, a nie ze idzie sobie 49EK i jak widzi 180 maga to ma pod reka marnego health potiona, i jak tu sie bronic?!?! Nie wiem co robia te CIPy, ale wydaje mi sie, ze w tym roku ne zarqaobia na mnie... a szkoda bo juz myslalem ze zakupie kolejnego pacca. Szkoda mi ich i graczy, ktorzy liczyli na nowe expowiska(wiekszocz zajete nawet dla pacc... dvorce etc.) i szlag mnie trafia jak widze 200MS scaigajacego 55EK 1 UE. Po prostu od zimowego UPka CIPy opier...ly sie.
P.S - mam w dup.e questy gdzie musze wydac 5k na podroze i dostane jakis medalik... zal quest to ma byc quest, ladna albo cenna nagroda, proste.
P.S - mam nadzieje, ze oslabia palkow bo to co sie tera dzieje to smiech an sali

e no bez przesady ja gram 48 ek i mnie 170 ms nie mugl ubic ale masz racje te nooby sa w*****ajcy ja tam expie dla przyjemnoscie i dla kumpli a chetnie bym zagral na serwie 7.5 choc nigdy nie gralem tk serio gram wiekszym lvlem od 7.92 i to knghtem i wole 8.0 bo na 7.92 w potwora best explo 230 exori 300 i bralo 470 many a teraz gran bieze 340 i wieksze hity wiec spox a pall ma fajnie nawet ale assassinki sa hamskie ale znowu knight ma dobra bron i dobre czary a pall tylko dobra bron aczary hujowe a sorkiem zanim wbijer ten lvl na ue czy cos to w huj czasu minie a na malym lvl to z ruzga poganiasz a ja moim pallem na 8 lvl mialem skile 70/55 na monku wbite z z arrows w ludzi po 90 wchodzilo i co mi taki drut czy sork mugl zrobic?mogli by runki odblokowac zeby nie byly od lvli git

Mazajka
20-05-2008, 00:18

przesada wole grac pallem najlepszy teraz co innego gdyby runy od lvl nie byly bym gral magiem

VanDaan
20-05-2008, 03:36
moze teraz bedzie mozna rozmawiac na migi z NPC ?? :baby:8o8o:p

Nonex
20-05-2008, 09:17
Wasze plotki i opinie na temat letniego update są przekraczające kreatywność CipSoft. Z jednej strony wszyscy chcą zmian a jak dochodzi do nich wszyscy narzekają kiedyś ktoś powiedział "nie ważne co zrobisz i tak psy bedą szczekać więc niech szczekają" CipSoft i tak bedzie robił swoje czy wam się będzie podobał ten update czy nie. Dostaliście dopiero kilka informacji na temat zmian a już opowiadacie takie bajeczki że niewiem co o tym myśleć. Więc jeśli interesuje was moja opinia to po 1 nie będzie nowych rozbudowanych terenów takich jak poprzednio ale CipSoft dorzuci kilka fajnych expowisk być może coś dobudują dla Facca oczywiście plus tereny związane z fabułą questów. Wkącu nowe grafiki dla dwóch dosyć sporych terenów pewnie rozbuduje je też troche. Co do tych npc'ów myśle że to dobry pomysł gruntownie zmienić algorytmy npców i możliwości rozmowy z nimi bo dzięki temu świat Tibi nieco nabierze życia w miastach. Do tej pory wygląda to tak że idziemy do npca mówimy hi sell 100 x weapon yes bye. to jest troche żenujące ^^. Pozatym myśle że CipSoft napewno ma dla nas conajmniej kilka niespodzianek, takie małe bajery jak pływanie a cieszy powinno być więcej takich rzeczy by odciągnąć graczy od nonstop expienia robienia runek i stania pod depo.
Pozdrawiam . ~Nonex B)

Modliszka11
20-05-2008, 13:11
Z Jednej Strony Lipa Bo Nie dodadzą Nowych Terenów A Na Non PvP Niema Już Gdzie Expić. Rooka Poprawią i Być Może Dodadzą Nowe Questy Na Rooku Na Lepsze Itemki Albo Odbiorą Coś Z Rooka i Dadzą Lepsze Potworki. Na Manie Zmienią Wygląd Kazordroonu i Dodadzą Nowe Questy Ale Jak Nie Dodadzą Nowych Terenów To Szykują Coś Dużego Albo Wiele Questów Być Może Te Questy Będą Udostępniały Addony Trójki Trzeba Poczekać A Dopiero Potem Narzekać W Końcu W Jeden Piątek Wszystkiego Nie Zdradzą

raziel1669
20-05-2008, 16:04
a jak myślicie dadza nowy świat ???

Kenti
20-05-2008, 16:26
a jak myślicie dadza nowy świat ???

Mysle ze nadszedl juz ten czas, aby stworzyc nowy server, ale pomyslcie 1 nowy server wiele nie zmieni. Ile osob chcialoby grac na takim nowym swiecie? Powiem wam ze od HUJA!!! Mysle ze CIP dokladnie o tym wie i mysle ze dadza przynajmniej 3 servery nowe odrazu bo 1 niczego zbytnio nei zmieni, bedzie tylko wielkie zamieszanie :)

Styervo
20-05-2008, 16:38
Co do tych npc'ów myśle że to dobry pomysł gruntownie zmienić algorytmy npców i możliwości rozmowy z nimi bo dzięki temu świat Tibi nieco nabierze życia w miastach.
Obudź się :) W oryginalnej wersjii pisze "also the interaction with NPCs has been improved", czyli po prostu ulepszona. Polscy tłumacze dodali do posta "oznacza to, że komunikacja z nimi nabierze innego kształtu": dzięki za mieszanie rodakom. Zobaczycie, skończy się na tym że dadzą NPC losowe kwestie przy powitaniu, rozmowie i pożegnaniu, to wszystko.

Nonex
20-05-2008, 18:41
Tak ale w takim razie ten update zejdzie na psy. To są drobiazgi i mogłybyć poprostu dorzucone do update a nie być kwestią tego letniego update. żal cipy schodzą coraz niżej.

Kicek
20-05-2008, 20:52
@up

A skąd wiesz co bedzie?! Moze nastanie jakis przelom? Moze CipSoft wyciagnie ASa z rekawa?

Wnioskujac po Twoim poscie masz z 12 lat wiec dobrze by bylo jakbys zakonczyl granie w tibie... Oszczedzisz nerwy innym.

Modliszka11
20-05-2008, 21:14
CipSoft Nigdy Nie Ujawnia Wszystkiego Naraz Tak Samo Było Z Areną Podali Informacje Że Dodadzą Arene Dopiero Po Jakimś Czasie Na Pewno Można Sie Spodziewać Że Dodadzą Jakieś Nowe Addony I Outfit

Nonex
21-05-2008, 09:35
Kicek @up

A skąd wiesz co bedzie?! Moze nastanie jakis przelom? Moze CipSoft wyciagnie ASa z rekawa?

Wnioskujac po Twoim poscie masz z 12 lat wiec dobrze by bylo jakbys zakonczyl granie w tibie... Oszczedzisz nerwy innym.

1. Nie , nie możesz wnioskować że mam 12 lat.
2. Nie zakończe grania w tibie bo w nią od dawna nie gram.
3. Nie oszczędze nerwów takim fanom Tibi i CipSoftu jak ty. Nic nie mam w sumie do Tibi i ogólnie do CipSoftu no ale na przełomie miesięcy/lat[nie potrzebne skreślić] Tibia tak upadła straciła to coś dla mnie i dla wielu moich znajomych z Lublina a CipSoft poprostu zajmuje się już pierdołami by zapchać kolejny update , to już nie to co kiedyś.

Pozdrawiam Nonex :)
PS: Dadzą kolejne piksele na miasta i na wypasiony ubiór dla twojej postaci i dzieci kupią pacca z radości letniego update.

Kicek
21-05-2008, 09:49
@up

Nie jestem fanem CipSoftu lecz patrzę na sprawę z kazdej strony, a nie ze strony gracza, ktoremu wiecznie malo. Dyskusja nie ma sensu jezeli wszyscy sa po tej samej stronie...

Jakbys zobaczyl ten update jest inny niz wszystkie. Nie bedzie nowych terenow wiec pewnie wzieli sie za techniczna strone gry. Zreszta poczekajmy do updatu...

Hawan
21-05-2008, 11:55
Ahh jak dobrze mieć Senior Tutora, obiecuje, że wszystkie zmiany wam pokaze, bede robil foty testy etc. xd

@Topic
Rook~ cnie da sie pogorszyc, chyba ze zrobia mniej expa po 8 lvl cyli np rat daje 5 expa normalnie po 8 lvl bedzie dawal 1-2 xd, Taka jest moja opinia.

Pozdro. Hawan~

Aevolana
22-05-2008, 12:29
no, panowie ( i panie) już jutro nowe informacje, zobacze czy będę cipsoft chwalił czy gnoił, ale jestem ciekawy... pozatym, ktoś tam zauważył że może to być tylko taki podstęp, wszyscy się gotujemy tutaj, aż nagle jakiś wypas tereny expowiska etc. etc.

--Cienius--
22-05-2008, 12:35
Tez bede wrzucal ssy jak bede mial czas

Vaszu
22-05-2008, 16:40
Ja po cichu licze, że dodadza jakies nowosci dla Knighta moze nowy czary albo cos ;]

Maciekxd
22-05-2008, 16:56
Ja sie nie mogę doczekać może dodają kilka fajnych questów dla PACCB)

Cygan Slejter
22-05-2008, 17:57
Haha, czekajcie sobie na wieksze gó*** :D

Fisher
22-05-2008, 18:42
Większość liczy na nowe expowiska. Ja chciałbym osobiście, żeby była masa questów w stylu explorer society i inne długie zadania. Dla mnie liczy się wszystko co ma fabułę i gdyby zadowolił mnie ten update z pewnością kupił bym kolejnego pacca tylko po to, żeby pobawić się w exploracje i wykonywanie nowych, nieodkrytych questów.

Fureyka
22-05-2008, 23:40
Nowych expowisk czy też miast jest wystarczająco i każdy znajdzie coś dla siebie, więc też jestem za questami. Dawno nie został wprowadzony żaden ciekawy, trudny i długi quest ;) Więc mam nadzieje ^^

Xana
23-05-2008, 09:10
POI 4h?

widać że niebyłeś ;P

Duke Dran
23-05-2008, 09:25
I ja liczyłbym na jakieś nowe questy. Pisząc nowe questy mam na myśli zadania zarówno dla niskopoziomowych graczy i tych ze średnim poziomem. Większość ostatnio dodanych questów to zadania dla h-lvl nie mówiąc już, że tylko dla tych z Pacckiem.

--Cienius--
23-05-2008, 09:54
pozostaje nam tylko czekac

mana'potion
23-05-2008, 10:28
I ja liczyłbym na jakieś nowe questy. Pisząc nowe questy mam na myśli zadania zarówno dla niskopoziomowych graczy i tych ze średnim poziomem. Większość ostatnio dodanych questów to zadania dla h-lvl nie mówiąc już, że tylko dla tych z Pacckiem.

Żeby przejść Tibia Tales na pewno trzeba mieć h-lvl.

PS. Dawać tego teasera

Fureyka
23-05-2008, 11:23
@KOwal
Jedyne co w POI jest fajne to po kilku godzinach bloczenia respu dostajesz nagrody. Tak wygląda ten quest dla zwykłych ludzi, którzy wcześniej jeszcze muszą zapłacić. Przyjemność ma tylko główny team, który czyści.
Mówiąc dłuższe questy miałam na myśli coś gdzie można zebrać swoją mniejszą ekipę, nie być uzależnionym tylko od hlvli. Coś w stylu hota, explorer...

mana'potion
23-05-2008, 11:40
Jak dla mnie mógł by wyglądać nowy quest.

1. Idziesz do NPC<nowy gość> on Ci opowiada legendę o Tibianusie I
2. Idziesz do Tibianusa III pytasz o jego TI. On mówi o człowieku który go pamięta.
3. Idziesz do tego gościa on chce żebyś mu przyniósł ognisty miecz. Jak to zrobisz opowiada Ci o królu i o jego grobowcu.
4. Płyniesz na Isle of King szukasz jego grobowca spotykasz tam BK <nowy resp> zabijasz. Niedaleko znajdujesz strażnika grobowca który mówi o kradzieży korony i że zrobił to jeden z czarnych rycerzy.
5. Lecisz do BK Villa lecz tam znajdujesz papier na którym napisane jest że koronę kupił pewien mieszkaniec Fibuli.
6. Lecisz na fibułę Simon <za 10k>mówi że ktoś z koroną uciekł przez studnie.
7. Lecisz w dół tam gdzie są DL ubijasz wchodzisz w tp. Przenosi Cię na pewno wyspę <znów nowy teren>
8. Na wyspie wybijasz dragi <zielonych po frosty> znajdujesz gościa który ukradł koronę on mówi że koronę ma król smoków.
9. Idziesz do niego. Wybijasz wszystkie zielone które mu towarzyszą. Piszesz Hi on sumuje 1 frosta, 2 lordy i 3 zielone. Mówisz o koronie. On chce byś mu zaniósł 50 zielonych i 10 czerwonych skór smoków. Przynosisz on Ci daje Crown

Quest od 50 lvl.

shoq
23-05-2008, 11:46
@up:
Twój plan ma kilka słabych puktów.
1. BK ma własną legendę i nie może być więcej niż 1 BK.
2. Nie będzie nowych terenów.
3. Król smoków chce 60 skór smoczych? To tak jakby cię namawiał do zabicia 60 swoich poddanych, co raczej mało prawdopodobne.

loonyxd
23-05-2008, 13:11
O której to będzie ? bo sie już niecierpliwie xd

Elleshar997
23-05-2008, 13:15
O której to będzie ? bo sie już niecierpliwie xd

Na tibia.com jeszcze nie ma a ty juz bys chcial przetlumaczone ta tibia.pl

Ja bym chcial tez troszke questów i żeby wprowadzili 3 addon:evul:

Sorry za błędy ortograficzne :P

P.S
Na tibia.com jest news o rozszerzeniu kraji w których bedzie nowy system platnosci za pacc( ten z karta kredytowa co przedluza nam pacc za odpowiednia kwote), ale teasera wciaz nie ma

Evil Maul
23-05-2008, 13:17
@KOwal
Jedyne co w POI jest fajne to po kilku godzinach bloczenia respu dostajesz nagrody. Tak wygląda ten quest dla zwykłych ludzi, którzy wcześniej jeszcze muszą zapłacić. Przyjemność ma tylko główny team, który czyści.
Mówiąc dłuższe questy miałam na myśli coś gdzie można zebrać swoją mniejszą ekipę, nie być uzależnionym tylko od hlvli. Coś w stylu hota, explorer...

Explorer to szitowy quest xP tyle łażenia i nagroda beznadziejna. Co do Hota to mam tylko nadzieje że zrobia do tego questa jakis bonusowy quest na ten "soul" stone ? gem ? (niepamietam teraz xd ) co daje 11 arm już na cały czas. Co do nowych questów które mają być w letnim update to tylko chciałbym coś nowego żadnych questów w pokroju : Anni~ , d-helmet , lub PoI (ja swojego robiłem 10h omg już mnie te ostatnie dwa throne roomy tego Bazira i tam jeszcze kogoś xP to do zapaści doprowadzały :s)

Fureyka
23-05-2008, 13:39
Explorer to szitowy quest xP tyle łażenia i nagroda beznadziejna. Co do Hota to mam tylko nadzieje że zrobia do tego questa jakis bonusowy quest na ten "soul" stone ? gem ? (niepamietam teraz xd ) co daje 11 arm już na cały czas. Co do nowych questów które mają być w letnim update to tylko chciałbym coś nowego żadnych questów w pokroju : Anni~ , d-helmet , lub PoI (ja swojego robiłem 10h omg już mnie te ostatnie dwa throne roomy tego Bazira i tam jeszcze kogoś xP to do zapaści doprowadzały :s)

Tylko sobie wyobrażam tych siedzących przed kompem i blokujących resp haha
No może explorer to zły przykład, chociaż gdyby był trochę trudniejszy (misje typu calassa) to nie byłoby źle. O! Takie questy mogłyby być jak Banuta i Banshee (tylko nie na takim poziomie).

Ten przykład mana~ też nie jest zły xd

Modliszka11
23-05-2008, 15:54
Kiedy tą informacje podadzą mam nadzieje że ta informacja to nie jest nowy system płatności

Monte
23-05-2008, 17:09
No i jest zapowiedź. W sumie, przydatne to może nawet będzie ;-)

Pacz_knight
23-05-2008, 17:16
Heh zmiany wizualne Rookgardu mysle ze beda mile dla oka. Prucz tego (zmian przy NPC) mysle ze tez beda przydatne, szczegolnie dla nowych graczy. ;)

mana'potion
23-05-2008, 17:19
Tłumaczyć bo ja się uczę Niemieckiego w szkole. Na tibia.COM już jest!

Nie no żal.pl ta rozmowa na fotce.
http://static.tibia.com/images/news/npc_talk.jpg

--Cienius--
23-05-2008, 17:22
wreszczcie zeby w venore czy carlin dopchac sie do banku nie bedzie trzeba pchac sie z noobami

bajerfull
23-05-2008, 17:27
no i jak dla mnie kawal (no moze kawalek) dobrej roboty jesli chodzi o tego teasera i info w nim (odnosnie npc, tego co na tibia.com jest)

ErAgOg
23-05-2008, 17:36
No, jak na razie dobrze się zapowiada update. Chciałem już pisać tłumaczenie żeby tu wkleić na forum (jak to zawsze ktoś robi co pół roku), ale stwierdziłem, że screen na tibia.com mówi sam za siebie i nawet ktoś kto w ogóle nie zna englisha zrozumie o co chodzi..

Xana36
23-05-2008, 17:50
Dla niekumatych, nie chodzi oto, że to co możecie odpowiedzieć jest na inny kolor(choć to też..), ale oto, że ot teraz z NPC gadacie przez private... niby nie będzie kolejek, ale CipSoft o czymś zapomniał:
po 1. To odejmie klimat.. już nie będziemy mogli podsłuchiwać rozmów innych, chwalić się w banku... i niekture "tajemne" NPC już będą odkryte...

po 2. :evul::evul::evul: A co jeśli sobie takie okienko zostawie włączone i pójdę na questa??? POdczas questa mówię: "10 meat" , "yes" i czary mary!! Pojawiło się!!!:evul::evul::evul::evul:

Michoss
23-05-2008, 17:52
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=176021

Nonex
26-05-2008, 09:46
Dla niekumatych, nie chodzi oto, że to co możecie odpowiedzieć jest na inny kolor(choć to też..), ale oto, że ot teraz z NPC gadacie przez private... niby nie będzie kolejek, ale CipSoft o czymś zapomniał:
po 1. To odejmie klimat.. już nie będziemy mogli podsłuchiwać rozmów innych, chwalić się w banku... i niekture "tajemne" NPC już będą odkryte...

po 2. :evul::evul::evul: A co jeśli sobie takie okienko zostawie włączone i pójdę na questa??? POdczas questa mówię: "10 meat" , "yes" i czary mary!! Pojawiło się!!!:evul::evul::evul::evul:

"po 1. To odejmie klimat.. już nie będziemy mogli podsłuchiwać rozmów innych, chwalić się w banku... i niekture "tajemne" NPC już będą odkryte..." Hmm ale klimatu zabierze nie ma co. Wiesz co lepiej naucz się polaczku czytać po polsku ze zrozumieniem to się może dowiesz że pochwalisz się w banku swoim żałosnym stanem konta.

"po 2. :evul::evul::evul: A co jeśli sobie takie okienko zostawie włączone i pójdę na questa??? POdczas questa mówię: "10 meat" , "yes" i czary mary!! Pojawiło się!!!:evul::evul::evul::evul:" Powiem ci co będzie ale na przyszłośc naucz się czytać ze zrozumieniem chyba że masz wyjątkowy z tym problem ;(. Rozmowa z NPC'em będzie się odbywać w tej samej lub podobnej odległości co dotej pory WIĘC NiEBęDzIę CzArYmArY

kornelus
22-06-2008, 16:49
to niech na zime zrobioł większy rookgard nowe outfity dal FACC i nowe potworki i przedmioty na rook˛u takie jak np

Elf i Orc Warrior i jakiegos questa z tym orciem warriorem
a przedmioty to np chain legs z jakiegos questa wtedy rookstayerzy mieli by latwiej niech ktos o nich pomysli X( X( X(

VDimaV
23-06-2008, 10:08
No to zaje******... pewnie znow cos popsuja, moze questy i fajne ale zmiana rooka i kopalni ... jak zwykle pewnie wszystko zje***

Edit: HaHa ferst