PDA

Pokaż pełną wersje : Update a rookgaard.

Eugeniusz Siekiera
17-05-2008, 12:18
Dzisiaj zapowiedziano teasery. Pojawił się przeciek, że duża ilość zmian dotknie wyspy nowych. Jak myślicie, jakie one będą?

Pozdrowienia
Sven

Nunnezz
17-05-2008, 12:42
Wypuszczą Mino Mage do miasta !11!11 :cup: :cup:oneoneoneone
Myślę, że rozszerzą tereny dla PACC ; <

Mega_RobalXXL
17-05-2008, 12:59
Według mnie tym razem doczepią sie do zwykłej liny (rope) tzn. lina już nie bedzie potrzebna na Rookgaardzie bo każdy kto przestał grać w Tibie tylko dlatego że utkną w dziurze to potencjalny klient (pacc). Dalej skasuja zapewne pola trucizny bo każdy kto zgnie i wylaczy gre mógł by zostać potencjalnym klientem (pacc). Dalej kto wie może każdy pierwszy level bedzie zaczynał z jakaś bronią by było łatwiej i dzieki temu Cipsoft wiecej zarobi bo każdy nowy gracz = KLIENT

Wniosek:

Tibia stała sie 100% komercyjną gra

Pozdrawiam

Eugeniusz Siekiera
17-05-2008, 13:06
Heh, czekam tylko, aż za zmianę outfitu będzie trzeba zabulić 2 euro...

Prezydent_czuwa
17-05-2008, 13:09
albo minos spadnie z tamtej skały

MasterTusk
17-05-2008, 13:27
#Mega_RobalXXL

Nie wydaje mi się, by posunęli się tak daleko...
Myślę, że raczej zmienią wygląd elementów typu: dziury, jaskinie, drzewka etc(bardziej nadające klimat - oczywiście wg Cipsoftu)
Moim zdaniem mają powody do obniżenia częstotliwości i ilości wypadania GP z trolli.
Wątpię też, żeby umożliwili zdobycie Spike Sworda poprzez dodanie nowego questa)
Tokiem myślenia Cipsoftu, może warto byłoby spróbować dodać jakieś rzadkie najazdy na Rookgaardzie?

EDIT:
No i oczywiście z każdym update'm trzeba liczyć się ze zmianą rope place na Wasp Tower, oraz lekką zmianą Minotaur Hell.

EDIT2:
Idą na komercję czy nie - to nie ma znaczenia skoro tak czy siak gracze sobie ponarzekają WCIĄŻ grając.

Vadem
17-05-2008, 13:29
Według mnie tym razem doczepią sie do zwykłej liny (rope) tzn. lina już nie bedzie potrzebna na Rookgaardzie bo każdy kto przestał grać w Tibie tylko dlatego że utkną w dziurze to potencjalny klient (pacc). Dalej skasuja zapewne pola trucizny bo każdy kto zgnie i wylaczy gre mógł by zostać potencjalnym klientem (pacc). Dalej kto wie może każdy pierwszy level bedzie zaczynał z jakaś bronią by było łatwiej i dzieki temu Cipsoft wiecej zarobi bo każdy nowy gracz = KLIENT

Wniosek:

Pozdrawiam

Zgadzam się...

Mega_RobalXXL
17-05-2008, 14:40
@MasterTusk

A czy Cipsoft zarobi cokolwiek na "dziury, jaskinie, drzewka etc" :-) Wątpie.

Komercja, komercja, komercja :)

Z drugiej strony im sie nie dziwie bo w koncu to sa "normalni" ludzie którzy maja swoje prywatne życie i musza za coś żyć a Cipsoft to normalna firma która ma swoje wydatki.

Robal

Szymi_11
19-05-2008, 15:25
No to po co zakładali ten głupi Cip Soft w 2001 roku?
Żeby mieć nowe wydatki i zmuszać ludzi do PACC`a?

Szlaja
19-05-2008, 16:05
A ja sobie czytalem ciekawostki o Rooku... I... Mysle ze zmienia Amber w zwyklego potworka... Czemu?

Amber (z Rookgaardu)

Według niektórych źródeł Amber jest płatną zabójczynią.

:>

Albo wypuszcza MMa:

Dnia 03.09.2007 r. o godzinie 17:58 na świecie Askara wielu graczy zauważyło biały komunikat. Dotyczył on właśnie tego potwora.

Treść komunikatu:

17:58: Faithfully minotaur mage has escaped from secret room!

O.O

A tak czy inaczej, Bug bedzie niepokonany i bedzie dawac 400 expa!

Plotka głosi, że w wyjątkowym przypadku Bug nagle potrafi odjąć 300 HP na turę.

Lol.
Albo spuszcza z kaganca pieska...

Ponoć w jednym miejscu na Rookgaardzie można zobaczyć na battle wampira!

Wyobrazam se Vampira w miescie... Lolz...
"Ponoć ktoś niedawno znalazł przedmiot o nazwie Enchanted Rose... Bla, bla, bla... otworzył nią przejście w ścianie oddzielającej Ghoula od reszty świata!"
Muahahsuahaha.
http://wiki.hunted.pl/wiki/Plotki#Plotki_na_Rookgaardzie
Dla zaciekawionych :<

Garaa
19-05-2008, 16:24
Pewnie wyje**ą potionki, bo w koncu to jest wyspa bez magii .... ;/

TaTaskers
19-05-2008, 18:04
Heh ja bym postawił na powiększenie wyspy (terenów, więkrzości dla pacc) ale małe i nikłe (troche podziemi dodadzą). Na 100% zmienią wygląd niektórych itamzów... Możliwe, że dodadzą 1 nowy queścik (moja cicha nadzieja), lub DOKONCZA quest z spike swordem czy jakoś tak (patrz artykuł z Lesiem Oblesiem [HAIL!]) Tak czy inaczej wątpie żeby coś strasznie nowego dodali :/

Moje ciche marzenia:

Fajnie jakby dodali 5 domków i jedną guildhalle :], powiększyli tereny i expowiska, dodali z 5 nowych potworków i kilka questów (1 z bramką levelową), a także CERTYFIKAT ROOKGARDU dzięki któremu będziemy mieć dowód rookstayerstwa (30lvl) i który z wyjściem na main znika. XD ale To juz tyle z moich cichych marzen XD

HeppiChinol
19-05-2008, 19:11
Ale potiony to nie magia...

Milan ognia
19-05-2008, 20:30
Oby dodali, że każdą postać powyżej 8 lvl zerują/zniżają do stanu 8 lvl (skille, eq, etc).

Jarus_noobek
19-05-2008, 20:49
@up: Nie bądź taki brutalny

Fajnie by było jak by jakiś Quest dodali! Najlepiej to jakiś z naszego forum!

Undeadzik
19-05-2008, 22:03
Ej wjecje com??!/?

najlepjej jakpy dotali ekspowisko demonuf i orszabaluf aby karzdy rokstejer mukł szypko fbic pjentnasty i pul lewel :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup:

:D:D:D >>> DŻOŁK <<< :D:D:D

A na serio, my sie cos wydaje, mam zle przeczucia ze cos zrabia ;/

Tocallo
19-05-2008, 23:33
Czuje, ze zmienia tylko i wylacznie wyglad i może dodadza nowe quest'y :]

Duch Guardi
20-05-2008, 07:02
Moim zdaniem rookgaard będzie rozbudowany w stronę ułatwienia i zachęcenia nowych graczy do dalszej gry. A CipSoftowi nie zależy na graczach ,którzy zostali i graja nadal na rooku tylko na dużej liczbie nowych graczy ,a także na kasie.

Depeszowiec92
20-05-2008, 12:18
Myslę że zmodyfikują samą osadę , rozszerzą raty :D, no i coś tam pozdobią.

Ujo
20-05-2008, 13:26
Pewnie zrobią nowy teren dla pacc i questa no i pewnie dadzą większy resp
potworów.

Spiewacz_Karaoke
20-05-2008, 14:04
Wg. mnie cipsoft pomyślał, że na rookstayerach też może pozarabiać, więc rozbuduje teren dla facca, dużo dla pacca, jakieś nowe potworki itd.

Pzdro

Paciuch
20-05-2008, 14:23
Myślę że dodadzą nowe expowiska i potwory i może jakieś ciekawe i trudne questy :)

Mega_RobalXXL
20-05-2008, 14:28
Wg. mnie cipsoft pomyślał, że na rookstayerach też może pozarabiać, więc rozbuduje teren dla facca, dużo dla pacca, jakieś nowe potworki itd.

Pzdro

Raczej nie :P Cipsoft praktycznie nic nie zarabia na rookstayeach mało osób ma pacc na rookgaardzie więc moim zdaniem dla samych rookerów nic nie dodadzą ale zato dodadzą coś dla poczatkujacych graczy by im ułatwić im gre i w ten sposób zapewnia sobie wiecej postaci wyprowadzonych na main a każdya postać na mainie to potencjalny klient.

Robal

_BERCIK_
20-05-2008, 16:10
Mnie to się raz śniło, że nie ma komnaty mino maga, i wyspy z Spike Swordem.
Oby się nie spełniło, hoć...
oraz zmieni się wygląd Rookgaardu - wyspy nowych, oraz Kazordroonu - miasta krasnoludów.
Więc nie mogą to być zmiany typu trawa rope place itp., bo dali by je też na mainie. Boje się że ukradną nam komnate z minosem magikiem, wysepkę z SoFem, i nie będzie już kochanych tematów o "mieczu karbowanym jak frytki" :<

Pozdro:)

Cremacer
20-05-2008, 16:39
Boze koles ma sen o tibii
Lol2

Cremacer
20-05-2008, 16:41
Zgadzam sie absolutnie ROBAL

Disseny__
20-05-2008, 19:16
hymm.. zablokują wbijanie levela wyższego niż 8? ;>
k y a. oni nie lubią rookstayerów.

Jarryn the Rookguardian
20-05-2008, 20:16
A ja mam pytanie trochę takie offtopowe. Skąd Wy wiecie, że CipSoft nie lubi rookstayerów? Czy to są Wasze wnioski, czy też powiedzieli w jakimś wywiadzie, artykule o tym? Szczerze wątpię, by ludzi z CipSoftu otarcie krytykowaliby graczy za to, że zostają na rooku, a jeżeli się mylę i powiedzieli coś negatywnego o rookstayerach, to czy mogę poprosić o link do tej informacji w której CipSoft wypowiada się negatywnie o rookstayerach?

Wnioski i pozory nie zawsze muszą mówić prawdę!

Sorry, za trochę niepoprawne zdanie ;].

RookeR
21-05-2008, 20:04
Update na rooku ? Aaaa... Słyszałem... Ponoć nowe kwiatki mają zasadzić i trochę więcej dekoracji dodać... A kto wie może nawet zaszaleją i dodadzą nowe lerzaki do pływalni...

@Topic
A tak na serio, będą to głównie zmiany kosmetyczne... No i może zlikwidują Mino Maga i Ghoula no i SoF-a... Ok koniec ironi :D
Moim zdaniem oprócz zmian kosmetycznych dodadzą (oby) nowe respawny do expienia, ba może jakieś nowe kwiorzercze monstrum !(czyt. Goblin na facc), ale pewnie jak coś dodadzą to pewnie dla PACC. No bo w końcu na FACC nic nie zarobią :P. Jednym słowem "czysta" komercja się w tibi rozwija... I nie wiem czy to nam (czyt. faccowców) na dobrze wyjdzie...

Ps. Ktoś pisał że będzie można wibć max 8 lvl (wiem, wiem to była ironia =x), no ale tak czy siak tego nie zrobią bo by stracili kilkoro klientów ( ba nawet paruset), bo w naszych szeregach (czyt. Rookstaylerów) jest duuużo graczy z opcją PRENIUM. Więc by stracili klientów.
Ps.2 Aha bym zapomniał jak coś mają dodawać to niech dodadzą może pieska (jak NPC, inaczej by go noobki zabijały =<) który by łaził po bibliotece... Czemuż nie ? ;)

TaTaskers
21-05-2008, 20:40
Update na rooku ? Aaaa... Słyszałem... Ponoć nowe kwiatki mają zasadzić i trochę więcej dekoracji dodać... A kto wie może nawet zaszaleją i dodadzą nowe lerzaki do pływalni...

Loool tym tekstem wbiłeś mnie do ziemi i to na dodatek do sąsiadów... Ale dobrze kombinujesz, bo piesek to bardzo fajowska rzecza! Ale ja bym wolal, żeby dodali zamiast leżaka to 3 rzeczy, mianowicie:
- 1 Resp psa ale nie w bibli, tylko kolo dziór rotwormów (przecież tam jest plotka, że 3 podrózników, czy jakoś tak straciło życie przez rotwormy, to piesek to wyczół i to będzie npc z którym można będzie pogadać, a za znalezienie ciał zagubionych, będzie nam coś dawał)
- 1 resp wiewiórki (dodali by, żeby leciał z niej orzeszek, a resp nie byłby w tym samym miejscu tylko zawsze w innym miejscu (tam na wyspie spearmana)
- może 1 wyspe co? taką rokową, śnieżną, by można było ze statku amber wypłynąć, stawając na flagę na wysepkę (wyspa byłaby w wielkości miasta pacc i oczywiście na niej różne evul stwory i tam quest)

I to by wystarczyło, poza tym by dodali troche większą pustynię (jest tam jaka mała plaza na /\< od miasta (jakieś 6 kratek obejmuje i nikt niegdy tam nie zagląda).

+ oczywiście to co napisałem wyżej (str.1)

Co wy na to?

@Edit
A i jeszcze to...

A ja mam pytanie trochę takie offtopowe. Skąd Wy wiecie, że CipSoft nie lubi rookstayerów? Czy to są Wasze wnioski, czy też powiedzieli w jakimś wywiadzie, artykule o tym? Szczerze wątpię, by ludzi z CipSoftu otarcie krytykowaliby graczy za to, że zostają na rooku, a jeżeli się mylę i powiedzieli coś negatywnego o rookstayerach, to czy mogę poprosić o link do tej informacji w której CipSoft wypowiada się negatywnie o rookstayerach?

Wnioski i pozory nie zawsze muszą mówić prawdę!

Sorry, za trochę niepoprawne zdanie ;].

Dlatego, że kiedyś to tam mówili i zawsze byli przeciw nam źle nastawieni, dopiero na ostatnim upadete nas zaakceptowali (zauważyli, że możemy im dać tam jakieś zyski), więc dodali outy i addony.

Sory, że tak nie po polskiemu napisałem...

Dragones5
21-05-2008, 21:00
Mnie bardzo ciekawi ten temat o zmianie wygladu rooka. Moim zdaniem to bedzie jakies powiekszenie miasta, expowiska jakies malutkie i troche wyglad. Tak jak to napisal ktos tam mozliwe, ze bedzie to tak jak z Ab'dendriel, ktore zostalo zmienione wraz z wygladem liny(jesli dobrze pamietam) i nic specjalnego wtedy nie bylo. Jednego jestesm pewien, ze jak dodadza cos powazniejszego(czyt. potworka, quest, expowisko) to bedzie to dla pacc a jesli dodadza cos dla facc to bedzie to typu plaza.Zreszta ta plaza to tez tak odwiedzana, ze asz pusto wiec jesli cos bedzie powaznego to dla pacc, jesli sprawy kosmetyczne to facc i nic wiecej.

Rav
21-05-2008, 21:49
Najlepiej rookstayerzy wyszliby na tym updacie gdyby nic nie zostalo zmienione, a jesli juz zaglebiamy sie w marzeniach to fajnie byloby gdyby swoje zmianki zwiazane z rookiem zainwestowali w nowe tereny bo naprawde to co tutaj sie dzieje na tych paru expowiskach to porarzka, no i nagle sie obudziłem i okazalo sie ze to sen
a teraz racjonalnie- dodadza botNG w klienta + monstery beda slabsze i cos w stylu zmiany "pay me 5premDay and take it"

tenkeidan
22-05-2008, 09:05
wiecie co, z upami zawsze cipy dos walily. To runy od lvla to bronie od lvla, to teraz cos sie stanie z rookem. Cos zwala. Slabsze potwory itd. Nie wiadomo. Lecz wg. mnie rook juz nie bedzie taki ciekawy jak poprzednio.
Ale byoby milo gdyby dodano dp na rooku :baby:

CycuRookslayer
22-05-2008, 16:28
jak mówiliście pewnie wieksze zmiany dla pacc. może dla facca tez coś dadzą ale to zapewne nic poważnego . no i znów ludzie bedą wykonywac te same czynności jak z filmików rexa wymawiając sie że po tym upie questy napewno są już do wykonania :D

Ptakuba
22-05-2008, 17:21
Dadzą Magic Long Sworda zamiast cluba dla każdego kto od razu przy tworzeniu postaci ma pacca.

Askaral
22-05-2008, 20:31
Ja mam nadzieje ze wszystkich powyzej 8 levela wywala na maina. Rook jest dla nowych graczy a nie dla wyboconych kretynow. Ostatnio chcialem sobie zrobic nawb charka no ale nie wyszlo bo na pacc area expil sobie na bociku 105 noł wokatjon, na wolfach i snake. Zalosne...

RookeR
22-05-2008, 20:39
@up

Powiem jedno, szkoda że każdego Rookstaylera odrazu utosamiasz z botterem... A i jeszcze jedno, jak kogoś spotkasz i będziesz wiedział że na 100% leci na bocie to CRTL + R i pisz raport... Wiem co teraz powiesz " to nie ja jestem od pilnowania czy ktoś używa bota, a pozatym raport nic nie da...", Oj da i to dużo, uwierz. A jeśli chcesz żeby koleś miał większą sznase na bana to pisz na trade NICK i to że botuje... im więcej raportów na niego tym lepiej.

TaTaskers
22-05-2008, 21:06
@Up
Niestety, up2 ma racje... 70% Rookstayerow to bootery, 25% to ludzie co chca miec wszystko najlepsze, a pozostałe 5% to ludzie tacy jak ja co maja 30 lvl, lecz nie maja zadnej kolekcji, ani zadnej kaski, PONIEWAŻ WSZYSTKO DALI NEWBIE I NOOBOM, BO PRZECIEŻ TO JEST ZADANIE ROOKSTAYERÓW! Więc ja też uważam, że zbociałe dzieciaczki powinni wwalic na maina lub w razie sprzeciwu usunąc postać...

Dowód?
W 1 DZIEŃ ZNALAZŁEM 10 BOTERÓW NA ROOKU, PO PRZECIĘTNIE 15 LVL (3X 30) I 10 ROOKSTAYEROW, KTÓRYCH JAK ZAPYTAŁEM SIĘ DEPOCHAREM CZY COŚ DADZĄ TO ODPOWIADALI ,,DON'T MAKE ME LAUGHT" ...

I właśnie przez takich ludzi poziom rookgardu jest taki niski, a później ludzie wychodzący na main tylko kradną itp. ROOKSTAYERZY POWINNI DAWAĆ PRZYKŁAD, A NIE KRAŚĆ, ZABIERAĆ, PRZEKLINAĆ, BOTOWAĆ, ZABIJAĆ INNYM POTWORKI, PLUĆ NIEDOŚWIADCZONYM UŻYTKOWNIKOM W TWARZ!

Dlatego dokładam całych starań, żeby albo usunąć rookstayerów z rooka, albo ustabilizować ich poziom rozgarnięcia, albo chociażby próbować podnieść ogólne mniemanie o rookstayerach (przecież przez takich ludzi właśnie Rookstayerzy są znienawidzeni przez Cipsoft i innych graczy).

Sądzę, że prawdziwi rookstayerzy się ze mną zgodzą lub mi pomogą odmienić sytuacje, nienormalni zaczną przeklinać, a normalni chociaż spróbują poprawić siebie i innych.

Jeśli 40% rookstayerów zaczeła by pomagać ludziom, rook stałby się normalną wyspą, gdziebyśmy się uczyli, a nie chcieli na botach jak najszybciej z niego wyjść...

Co wy na to?

Sory, że takiego offtopa walnelem ale aż emocje się we mnie zagowowały i musiałem to wypuścić.

@Down
Dzięki za poparcie... Lecz to jest własnie pomoc, tez tak robie, wczoraj oddałem noobowi swoje eq XD został mi tylko bag, łuk, 500 strzał, jajko i 500 gp

Anitaaa
22-05-2008, 22:17
Z góry przepraszam za offtopa...

@up
Zgadzam się z Tobą, lecz nie we wszystkim. Jestem rookstayerem, który stara się pomagać newbie, ale musze przyznać że to jest bardzo trudne... Baaaaardzo często spotykam się z obraźliwymi tekstami, nie znają mnie a od razu oceniają. To jest nie fair. Przychodzi ci taki 1lvl i mówi "plx items". Ok. Zdobędę mu podstawowe eq, ale on zaraz chce żebym mu bloczyła wszystkie potwory! A jak powiem że nie mam czasu to od razu "noob, f*ck you" itp... I jak tu sie nie wkurzyć...? A jeśli chodzi o botterów, to fakt jest to duży problem na rooku, ale żeby od razu kasować all rook~? To raczej nie jest dobre rozwiązanie...

r4mz3s
22-05-2008, 22:23
ja pseudo "rokenzlajera" reportowałem przez 4dni po kilka h. Gm sie nie odezwał, a tacy gracze pozostają bezkarni :/
Sorry za offtop
@Topic
Myślę że powiększą obecne spawny i na tym Cip-y poprzestaną. Spike Sworda nikt nigdy na rooku nie bd mial. Mino Mag nie wyjdzie, a Ghoul zostanie też na swoim miejscu.

Elder-poskramiacz-katany
23-05-2008, 09:56
Mam nadzieje ze nie wypuszcza mm bo to by byla kleska zywiolowa na rooku* :(
Teraz juz jest zle * nawet jak by zmienili wyglad rooka to sie zrobi fala nubstayerow :o

* pseudo rookstayerzy,nooby

Askaral
23-05-2008, 11:04
@up

Powiem jedno, szkoda że każdego Rookstaylera odrazu utosamiasz z botterem... A i jeszcze jedno, jak kogoś spotkasz i będziesz wiedział że na 100% leci na bocie to CRTL + R i pisz raport... Wiem co teraz powiesz " to nie ja jestem od pilnowania czy ktoś używa bota, a pozatym raport nic nie da...", Oj da i to dużo, uwierz. A jeśli chcesz żeby koleś miał większą sznase na bana to pisz na trade NICK i to że botuje... im więcej raportów na niego tym lepiej.

Masz racje, nie powinienem od razu wyjezdzac na kazdego rookstayera. Co do raportowania - za wiele to nie daje, wiem to z doswiadczenia. Taki 105 lev na pewno ma alerta. Przylazi gm po tych 100 raportach a nasz botter po chwili staje i mowi "hi GM". W takiej sytuacjii gm nic nie moze zrobic.

Eugeniusz Siekiera
23-05-2008, 18:43
http://img359.imageshack.us/img359/9535/beztytuurx5.png (http://imageshack.us)

1. Nowe przedmioty. Za ladę wstawiono stojak na broń.
2. Seymur uzbierał kasę na pacca, notorycznie napadając emerytki pod pocztą.
3. Posadzka o.O Tiquanda wita...
4. Większe przerwy między kolumnami.. nie potrapujemy już sobie..

Pozdro
Sven

PS. A tak btw, maniacy gadający godzinami z npc, w poszukiwaniu spike'a sie zawiodą... (lub też nie, to sie okaże)

K4R0L
23-05-2008, 19:35
Według mnie:
-Będzie można zdobyć brass armor (Bo niby po co można go sellnąć u NPC ?!)
-Z jakiegoś nowego Questy, który prawdopodobnie będzie wymagał lvl (jaką sbramka lvl-owa czy cuś)
-Powinni dodać jeszcze jakieś potwory typu Dwarf, ale nie wypuszczą Ghoula ani Minotaur mage-a (Jak już to zrobią nowy najazd z tymi potworami)

I tyle. (bez obrazy, ale chyba tylko tyle umieją zmienić)

RookeR
23-05-2008, 20:29
@up
Brass Armor można było sprzedać już daaaawno (bo kiedyś był to loot z minosów)... A co do dwarfów pomysł nie głupi ale, copper shield z nich leci jak woda i iron ore (rzadziej ale leci)... Więc moim zdaniem nie były by nam potrzebne.

@2xup

Wiedziałem, wiedziałem ! Zmiany tylko kosmetyczne ! No może nie tylko ale po obrazku tylko to wiedze :) Co do Saymore-a, farciarz z niego PACC-a się dorobił.

Ps. Jeżeli tak ma wyglądać rookgaard, powiem jedno oprócz tego że komercja komercją, to ładniej będzie :d.
Ps2. A jeszcze jedno ! Jest jednen plus ( tak, tak ! ) tego update ! W końcu z NPC będziemy rozmawiać na private channel, czyli teoretycznie koniec ze staniem w kolejce ! :d

Eugeniusz Siekiera
23-05-2008, 20:59
Kolejki mają swój urok - możesz być miłym i się nie wpychać. Jak każdy się zastosuje to jest wesoło.

Pozdrawiam
Sven

Zalgadis
25-05-2008, 13:58
up@
Starcraft fan ^^

Topic@
Jestem rookstayerem z 20 levelem i wdłg. mnie nie powinni dodawac spike sword questa (jeżeli go jeszcze niema).
Mi się rookgard podoba jakim jest, po co mi niby 100 level na rooku?
Już na 20 nie da sie paść mając 2 life fluidy ^^ (no chyba że trap).
Wygląd fajny ale taki troche plastikowy (stuczny).

Birkart
25-05-2008, 15:11

Wniosek:

Pozdrawiam

i potowry przestana atakowac bo cipsoft traci ludzi ktorzy kupia pacci , bo ich zabily potworki :P , lol

TaTaskers
25-05-2008, 17:46
A kiedy test server dla tutowrów? Zamieżam se tutka zrobić i powklejałbym kilka zdjęć wam :], ja myśle, że jednak coś tam małego dodadzą, nie tylko wygląd, WIERZĘ W NICH! :D

@Edit
A idźcie :P Hmm... To sproboje za 2 miesiące :P

RookeR
25-05-2008, 20:29
@up

"zrobie se test na tutora"

Tjaa, już to widze jak go zdasz :P Wiesz ile osób próbowało go zdać (ja osobiście nie xD)... Jednym słowem życze powodzenia :P No i pamiętaj że go nie zrobiś od tak "se" ^^

Zerrotyx
25-05-2008, 20:52
Przeczytałem cały temat i się nieźle uhahałem :D

Zapominacie, że CipSoft zrobił dwie rzeczy dla Rookerów ostatnio - Dodał Shenga i dodał outfity (dobra, tylko dla PACC ale co z tego). Bo mi chyba żaden noob nie wmówi że koleś przed wbiciem 8 levela zebrałby 100 skór minosa? Żal.

A co do update to zmienia się tylko wygląd jak jest napisane. Może dodadzą nowego stworka (typu wiewiórka jak ktoś wspominał albo frog). Może pojawi się nowy quest (na maczetę albo na 10gp) i pewnie coś dla PACC.

A co do Rookstayerów - to sorry, po co Rookstayerzy mają być dobrzy? Kiedyś uzdrowiłem kolesia runką co red hp miał i poisoned był i na 100% by padł a on nic. I wiele, wiele innych podobnych przypadków. A poza tym po co dawać free items a raczej fri itenz? Niech każdy sam zarabia!

Szlaja
25-05-2008, 22:19
Offtop sorka.
WIdac ze zmienili polozenie lady Obi'ego! (Dobrze ze dolaczyl do Radia Maryi, bo ma darmowa sile roboczą - Mochery)
@Top
Platiki! Barbie plox! Szminki plox! Ja kcem Kena!
Wat de fak?! Na lewo od stojaka! Neejnnzzz! Svarground attack!

Pan Klocek
26-05-2008, 10:51
A kiedy test server dla tutowrów? Zamieżam se tutka zrobić i powklejałbym kilka zdjęć wam :], ja myśle, że jednak coś tam małego dodadzą, nie tylko wygląd, WIERZĘ W NICH! :D

@Edit
LOL MIAŁEM 1 PYTANIE ŹLE, PONIEWAŻ POMYLIŁY MI SIĘ PRZYCISKI... Kurde... Robie na 2 charze jak go odbanuje XD no i teraz będzie dobrze.. A propo pytań, łatwizna, wystarczy znać (mniej więcej paragrafy regulaminu, zasady i znać się na tibi, w 10 min odpowiedziałem na wszstko, ale widać za bardzo się spieszyłem)

Skad wiesz ile miales zle? Na koncu pokazuje tylko pierwsza bledna odpowiedz. A jak "se odbanujesz chara" to "se poczekasz" 6 miesiecy az ci criminal zniknie...... ale ty to wiesz, bo przeciez znasz mniej wiecej zasady tibi i paragrafy co nie? A po 6 miesiacach to ty "se wejdziesz" na test zimowy. Pozdrawiam.

Barosz
26-05-2008, 19:24
Mam nadzieje ze nie wypuszcza mm bo to by byla kleska zywiolowa na rooku* :(
Teraz juz jest zle * nawet jak by zmienili wyglad rooka to sie zrobi fala nubstayerow :o

* pseudo rookstayerzy,nooby

Fala juz sie powoli zaczyna (na moim world chociaz - Hiberna) Ja juz co 3 osobe widze 17 lv ;\ i duzo moich kumpli mniej gra i z kim tu pogramiac tych noobsteyrów i brazoli ( Ostatnio 22 lv padł xD) ;(
P.S 10% i 23 lv xD

shoq
26-05-2008, 20:04

Wniosek:

Pozdrawiam

Nie będzie minomaga, nie będzie ghoula, nie będzie Sword of Fury. Dlaczego? Bo dzięki temu są frajerzy, którzy łudzą się, że kiedys go zdobędą. A ja wam powiem: żeby to zdobyć, trzeba mieć pacc! I co? Teraz noobki kupia pacca i będą szukać SoFa, ale nie znajdą. Czemu? Bo się nie da, przecież mówiłem! Ale noobek dalej nie wierzy i kupuje kolejnego pacca. Proszę bardzo Cipsoft się cieszy. A niech się cieszy! Ja im nie zawiszczę. Mi jest żal nie tych, którzy zarabiają, nie tych, którzy dają im zarabiać, tylko tych, którzy nie płacą, a spodziewają się niewiadomo czego. Tibia stała się komercyjną grą? Tibia jest nastawiona na zysk? Chcą sprzedać jak najwięcej pacc? Straszne? A czy TY oddajesz wszystkie swoje pieniądze dla biednych? Robisz wszystko bezinteresownie i charytatywnie? Nie? No to się k***a zamknij! Ciesz się tym co masz, bo mogłeś tego nie mieć.

Pozdro.

Ps. Ja nie kupuję PACC, bo szkoda mi kasy. Ale mam przynajmniej na tyle rozumu, żeby zrozumieć zachowanie cipsoftu i nie potępiać ich w tak idiotyczny sposób. Nie podoba się? Nie graj! (Albo kup pacc :) )

Zalgadis
26-05-2008, 20:11
up@
Pomijając że twój post to offtop to masz racje.
Nie podoba się, nie graj. Po co pisać tak obszernie jak Ty to zrobiłeś.
Topic@
Na razie możemy tylko gdybać. Jedyne co wiemy to że zmienili nieco wygląd róóka tylko wizualnie.
A co dalej zobaczymy w kolejnych Teaserach.
ps. kiedy next teaser? ;pp

Pan Klocek
27-05-2008, 23:27
Nie będzie minomaga, nie będzie ghoula, nie będzie Sword of Fury. Dlaczego? Bo dzięki temu są frajerzy, którzy łudzą się, że kiedys go zdobędą. A ja wam powiem: żeby to zdobyć, trzeba mieć pacc! I co? Teraz noobki kupia pacca i będą szukać SoFa, ale nie znajdą. Czemu? Bo się nie da, przecież mówiłem! Ale noobek dalej nie wierzy i kupuje kolejnego pacca. Proszę bardzo Cipsoft się cieszy. A niech się cieszy! Ja im nie zawiszczę. Mi jest żal nie tych, którzy zarabiają, nie tych, którzy dają im zarabiać, tylko tych, którzy nie płacą, a spodziewają się niewiadomo czego. Tibia stała się komercyjną grą? Tibia jest nastawiona na zysk? Chcą sprzedać jak najwięcej pacc? Straszne? A czy TY oddajesz wszystkie swoje pieniądze dla biednych? Robisz wszystko bezinteresownie i charytatywnie? Nie? No to się k***a zamknij! Ciesz się tym co masz, bo mogłeś tego nie mieć.

Pozdro.

Ps. Ja nie kupuję PACC, bo szkoda mi kasy. Ale mam przynajmniej na tyle rozumu, żeby zrozumieć zachowanie cipsoftu i nie potępiać ich w tak idiotyczny sposób. Nie podoba się? Nie graj! (Albo kup pacc :) )

Amen..........

Mystlich
27-05-2008, 23:35
Na 99% wycofają life fluidy no bo nie może być magii na rooku ;p

@offtop
Czemu The Oracle jest pig-iem ????????

Ameriov
28-05-2008, 00:02
@up

Ponieważ masz włączony program do wykrywania niewidzialnych.

Ileś tam up@

Lifefluidów nie wycofają na 100%, bo po co 1 up temu zmieniali u farmera zamianę pan'a z anti na LF, skoro i tak teraz chcieli by to zmienić?

A co do zmiany rooka, nie ważne co Cipsoft zrobi, to i tak spi*****ą sprawę, jak to im sie udaje od update 7.6. Nie zdziwie sie jeśli po lesie wokół rooka zaczną biegać elfy, czy też pod trollami na PACC pojawią sie dwarfy. A znając ich nieprzewidywalność, to i może Orca Warriora dadzą i noobki będą biegały z Poison Daggerem.
W tym momencie przejde do konkluzji- Po co gdybacie? Z tymi waszymi pomysłami to odsyłam na na proporsal board, a nóż coś im sie spodoba. Poczekajcie te 20+ dni, 10+ jeśli będzie TS i wszystko sie okaże.

Ameriov.

Hakuoh
28-05-2008, 00:17
Dla każdego darmowy nawał 15 leveli, którzy napierniczają ze spearów w twojego minotaura i zabierają expa. Oferujemy również więcej zablokowanych respawnów, technikę gry przybliżoną do OTSów oraz nieograniczone nerwy. Tak, to właśnie wyspa Rookgaard!

Hynu
28-05-2008, 02:46
Huh...nie będę sie wypowiadał na temat zmian bo to studnia bez dna (i bez sensu...),
mimo to mam zastrzeżenia do jednej wypowiedzi:

70% Rookstayerow to bootery, 25% to ludzie co chca miec wszystko najlepsze, a pozostałe 5% to ludzie tacy jak ja co maja 30 lvl, lecz nie maja zadnej kolekcji, ani zadnej kaski, PONIEWAŻ WSZYSTKO DALI NEWBIE I NOOBOM, BO PRZECIEŻ TO JEST ZADANIE ROOKSTAYERÓW!

Z skąd ci sie wziął pomysł że zadaniem rookstayerów jest poświęcanie się dla "nowo przybyłych",
kosztem swojej kolekcji, kasy, i ogólnie spędzanego czasu?
Ktoś na tym forum kiedyś napisał że: wolną wolą jest wybranie czy się pomaga,
czy też nie - zgadzam się z tym bo w słowie "Rookstayer" nie ma nic o pomaganiu,
nie ma także żadnej oficjalnej strony Rookstayera,
w której pisze że kwestia pozostania "dobrym" jest obowiązkowa.

Btw. Powodzenia w gdybaniu. ;)

Aqua
28-05-2008, 10:12
Na 99% wycofają life fluidy no bo nie może być magii na rooku ;p

@offtop
Czemu The Oracle jest pig-iem ????????

Life fluidy, to nie magia tylko alchemia...

Topic.Niech zrobią że jeżeli ktoś straci premmium, to nie może już zostać na premmium area, tylko tp do temple ^^.

TaTaskers
28-05-2008, 20:28
@2x up

W takim razie po co są rookstayerzy?! Tylko przeszkadzają innym nowym graczom, wyjść z rooka (juz nie raz to zauważyłem gdy chciałem sobie zrobić nową postać... Wszystkie expowiska były zajęte przez -+25 lvl'e na bocie...) Tylko biją potwory innych, przeklinają, blokują kradną... Na dodatek nie można takiego zabić bo to Rookgaard... Niedawno mo przyjaciel, po tym jak nie mógł przez tydzień wyexpić 8 lvl przez boterów, przestał grać...

W prawdzie lubie se porozmawiać na rooku z innymi rookstayerami ale co tu zrobić jak 70% wszystkich rookstayerow to boterzy, którzy nawet mi nie odpowiadają? Dobrze by było jakby w końcu znaleźli jakiś sposób by zniszczyć takich booterów (stamina np. na 6h a nie na 60)

Jeśli chodzi o raporty to gówno to daje, jak mają taki prgram do stopowania bota jak Gm przyjdzie. Już z kolegami nie raz blokowaliśmy/raportowaliśmy/pisaliśmy na boardach booterów... Ale co to daje jak Gm'y albo na to nie patrzą, albo nawet nie mogą złapać ich bo odrazu bot się wyłącza?

Na te niepomaganie można jeszcze przymknąć oko ale jeśli chodzi o boty to aż wytrzymać nie mogę X(

To jest moje zdanie
Ukryłem je, żeby nie zaśmiecało forum

Sory za Offtopa, ale większość tylko komętuje moje posty... więc ja tez coś skomętowałem. :P Na temat testu nie będę się wypowiadał, bo nie warto, zawsze znajdziecie jakąś lukę w moich słowach, którą zaczniecie wyciskać...

A jeśli chodzi o temat to fajnie byłbo by jakby dodali jakiś nowy element, którego jeszcze na rooku nie było (nie chodzi o nowy wygląd, ani o trochę większy teren, tylko o coś nowego)

Hynu
29-05-2008, 00:18
W takim razie po co są rookstayerzy?!
Nie ma celu, Rookstayerzy to zwykli gracze i nie trzeba błogosławieństwa od Innosa aby zostać na Rookgaardzie.

Tylko przeszkadzają innym nowym graczom, wyjść z rooka...Wszystkie expowiska były zajęte przez -+25 lvl'e na bocie...
Przesada, poza tym nie mówisz teraz o Rookstayerach którzy nie mają takiego "powołania jak ty", tylko o noobach.

Jeśli chodzi o raporty to czasem pomaga więc warto choćby kliknąć te ctrl+r i napisać co trzeba...

Co do idei tematu to nadal życzę wam powodzenia w gdybaniu.

RookeR
29-05-2008, 18:15
@topic

Hmm... Wiecie co bym chciał żeby dodali do rookagaardu (ale to tylko moja wyobraznia nie mająca szans z rzeczywistością) ? Ok, już wam mówie... Chodzi mi o dodanie AREN ! Mogły by być w Venore, Thais itp oraz na rooku ! Pewnie powiecie mi teraz że są areny na mainie w których się robi questy, ale mi chodzi o Areny w stylu pewniej gry( Fable dokładniej =d ). Ale ok, ok już pisze o rooku.
Na rookgaardzie w taką arene mogli by zamienić traning room ! Tzn. nic w wyglądzie nie musiało by być zmieniane tylko wystarczyło by dodać NPC ( w wygląd Babarian ) który by zajmował się areną. U niego można by było kupić bilet na walkę (w której my byśmy walczyli) i przykładowo byś my wybierali poziom trudności np. easy (1-3 level) to walka z 2 Bearami, normal (4-7) 2 Orc, hard (8lvl +) 1 mino i 1 wolf, oraz ostatni poziom trudności imposible (9lvl+) 2 Mino w części pierwszej i 2 roty w drugiej. Nagrody były by symboliczne (np. za poziom easy 50 gp, normal 100gp, hard 150, imposiblle 300 gp). No i ważna uwaga na arenie żaden uczestnik (oprócz potworów) nie mółby zginąć (np. potwory znikają poniżej 30 hp. a my nic nie wygrywamy.).
Teraz ktoś komu się pomysł spodoba, powie a czemu by na rooku nie walczyć między sobą ? Odpowiem nie dało by się, tzn. walka trwała by baaardzo dłuuugo ponieważ na rooku mamy za słabe skille i broń żeby się przebić przez blok przeciwnika.
Ok koniec marzenia i tak tego nie zrobią ^^. Ale sami musicie przyznać że było by ciekawie ? :d

TaTaskers
29-05-2008, 19:03
@Up...
Nie :P Lekko bezsensowne, po co walczyć z takimi zwierzakami na rooku na arenie!? Moim zdaniem jest to nie potrzebne... Bardziej za to by się przydało coś w stylu Banshe questa lub czegoś dłuższego, potrzebnego na kilka osob, długiego questa z nagrodą w kształcie wszystich broni do wyboru. (tzn. topór jakis, mace jakiś, sword i strzały do łuku lub royal spear).

Chociaż jakby zrobili arene, tylko z trudniejszymi potworami bylo by świetnie :] (na końcu ostatniej byłby przykładowo Elf Scout!)

@Down
Taa... Wiem, ja też tak podałem przykładowo banshe, bo jest on długi i wymaga troche od wykonujących. :]

RookeR
01-06-2008, 11:09
@up

Potwory które podałem na poszczególnych poziomach były tylko przykładami. Mogli dać na każdy inny poziom zaróno Rota jak i dwarfa (z zablokowanym lootem)... A co do questów ... Wątpie by jakiś dodali i to w stylu Banshe questa jak na mainie ^^.

Pozdrawiam

Instynkt
11-06-2008, 15:43
Heyah

Jak donosza plotki z Forum tutorow w przyszlym tygodniu zostanie uruchomiony Test Serwer ......

Kolejny raz jestem w plecy - trudno, moze za 6 mc'y sie uda -.-'

W kazdym badz razie zycze szczesliwcom udanej zabawy i mam nadzieje, ze znajdzie sie ktos, kto podzieli sie z Nami swoimi odkryciami i uwagami nt przyszlych zmian Rookgaard'u ^^'

PS Czy moglibiscie z laski swojej napisac, ktory z Was ma tuta/s tuta? Ciekawi mnie kto tam zawita.

Hail tibia.pl . . . . .

PeZet Dr. =]

TaTaskers
11-06-2008, 19:34
Niestety jak wyżej powiedziałem, ja ni mam tuta (ale moze za 2 miechy...) :P

RookeR
13-06-2008, 18:48
Od dziś na www.tibia.pl możemy zobaczyć nowe screen shoty i kolejne informacje dotyczące updatu. Powiem jedno ! Moim zdaniem to będzie najlepszy update ^^. Dlaczego ? Hmm... Na rooku nowi NPC, na maine zaś szkoły dla początkujących magów, knightów itp (co ma związek z rookiem ^^).

Ps. Dla mnie to najlepszy update, bo nie moge ocenić starszych, gdyż jestem stosunkowo "młodym" graczem =] (zaczynałem z tibią7.9 bodajże ^^)

Pozdrawiam

CycuRookslayer
13-06-2008, 23:54
Ciekawe czy powiedzieli o wszystkim co dodadzą lub zmienią ?

Carbon
14-06-2008, 09:48
A ja tylko czekam kiedy będzie trzeba płacić za połączenie się z grą.
Uptade CipSoftu z dnia na dzień są coraz lepsze / gorsze ... Może w tym roku uda im się pomyśleć o nowych potworach , terenach dla facc...

Carbon

SquintZebra
14-06-2008, 10:19
Już ktoś to pisał i to popieram
update Rookgardu pojdzie w kierunku ułatwienia
a ponieważ już wiadomo że nie wywalą rookstayerów
to na pewno zwiekszą expowiska
nie będzie spajków, nie będzie minomagów, nie będzie ghouli, nie będzie nic ;)
pewno tylko lifting, bo rook wygląda jak wioska Rumunów na Slowacji
pozdrawiam
Freckled

Carbon
14-06-2008, 10:45
Już ktoś to pisał i to popieram
update Rookgardu pojdzie w kierunku ułatwienia
a ponieważ już wiadomo że nie wywalą rookstayerów
to na pewno zwiekszą expowiska
nie będzie spajków, nie będzie minomagów, nie będzie ghouli, nie będzie nic ;)
pewno tylko lifting, bo rook wygląda jak wioska Rumunów na Slowacji
pozdrawiam
Freckled

Raczej nie zdziwiłbym się gdyby wywalil Rookerów ;)
Nie lubie ich chociaż sam nim byłem , są oni wwielkimi noobkami jezeli potrafią robić trapa na 4 lvl żeby wylootować studded armor...

SquintZebra
14-06-2008, 11:22
a pewno że sa i tacy tylko czy nazwałbym ich rookstayerami
dla mnie rookstayer to nie taki co ma 100 lv i wbija 100-110 w ciagu miesiaca
tylko taki co idzie sobie pohuncić przez godzinę, pogada z kumplami a na końcu pozbiera to co zostawił na ziemi i rozrzuci na placu
każdy kiedys zaczynał i juz zapomniał jak to jest ocknąć się w światyni i zgłupieć

a jak sie komuś nie podoba pomoc newbiesom to niech nie bierze itemów z ziemi i sam wszystko zdobywa, na szczęście jest jeszcze wybór w tej grze

Carbon
14-06-2008, 11:35
a pewno że sa i tacy tylko czy nazwałbym ich rookstayerami
dla mnie rookstayer to nie taki co ma 100 lv i wbija 100-110 w ciagu miesiaca
tylko taki co idzie sobie pohuncić przez godzinę, pogada z kumplami a na końcu pozbiera to co zostawił na ziemi i rozrzuci na placu
każdy kiedys zaczynał i juz zapomniał jak to jest ocknąć się w światyni i zgłupieć

a jak sie komuś nie podoba pomoc newbiesom to niech nie bierze itemów z ziemi i sam wszystko zdobywa, na szczęście jest jeszcze wybór w tej grze

Możliwe że i tak ale rookstayer to i tak jest zawsze noob ... ; )
no raz był jedne miły i dał mi full seta na 1 lvl ale często oni blokują młodych graczy

Cod o upa jestem za tym ze jeżeli ktoś wbija 9 lvl na roku automatycznie teleportuje go do klatki gdzie musi wybrać profesję

Dindsuk
14-06-2008, 12:01
nie ogarniam was rookstayer gracz jak gracz, a co na mainie wam moze daja itemy? xD ale nie! teraz to sie zmieni itemki za free hura!!! teraz czekam na exp za samo bycie online!!! wtedy to bedzie dopiero supcio gra...

Gofin
14-06-2008, 19:45
Czy test serwer będzie udostępniony dla wszystkich tutorów czy tylko tak jak poprzednio dla wybrańców?

Elder-poskramiacz-katany
14-06-2008, 20:46
teraz czekam na exp za samo bycie online!!! wtedy to bedzie dopiero supcio gra...
nie no fajny pomysl! jestem za! :D
btw rook juz nie bedzie takim samym rookiem :( jak zrobie chara to juz nie bede musial paterzec na Cipfrajera tylko na jakiegos San costamB)
no ale nie bedzie moze w koncu tak duzo ( nuby pozostana nubami:confused:) ,,plax fri ajtynz"

.hobnail
14-06-2008, 22:24
Myślę, że ktoś dobrze się poczuje, jeśli pomoże nowemu, jednak nie noobowi... Jeśli rolą rookstayerów nie jest pomaganie nowym, to ich rolą jest jedynie przeszkadzanie nowym/szpanowanie, jaki to ja jestem fajny bo mam 30 lewel na rukgłardzie.

Hakuoh
14-06-2008, 22:51
Tak się zastanawiam...
Ten tutorial może niech jeszcze będzie, ludzie się odczepią prosząc "plixowato" i tym podobne o jakieś eq (bo dostaną coś na początek) lub przestaną padać jak ostatnie debile tylko nauczą się grać.
Jednakże nic teraz nie zatrzyma plagi botów. 2 aktualizacje zniszczyły doszczętnie Rookgaard - addony i wyrównanie profesji. Była jeszcze trzecia, jednak wyleciało mi z głowy. Niestety nic nie powstrzyma tej plagi. Już przepadło.
Chcę również zmieść nadzieje, że w nowych lochach dla 8 poziomów będą prawdopodobnie potwory, za które nie można zdobyć doświadczenia. Tak więc nie myślcie, że tam poexpicie (zwłaszcza, że będzie ostry tłok).
@.hobnail
A co z tymi, którzy po prostu mieli ochotę być rookstayerem bez żadnych celów (czyt: szpanowanie/pomaganie)? Ja na przykład wolę polegać na sobie nie patrząc na innych.

Na pełne rezultaty proponuję poczekać na Test Serwer/Update, ponieważ na dzień dzisiejszy nie wszystko jest jasne.

Ameriov
14-06-2008, 22:54
@Gofin
Dla wszystkich tutorów, ostatnim razem również był dla wszystkich... Z wyjątkiem tych, którzy zrobili test 3 dni przed TSem mając nadzieje, że sie załapią... Będą tam również Senatorzy i prawdopodobnie (co rzadko sie zdarza) kilku modów supported fansite.

A co do tematu to wg. mnie i tak i tak zepsują naszą mała wysepke... Czy Cipsoft updatem, czy nowa fala pseudo rookerów chcąca grać na nowym terenie. Co za różnica kto...

Hynu
15-06-2008, 01:40
Dzisiejszą wypowiedź zacznę od tego że nie będę odpowiadał na posty typu "rookstayerzy do nooby, bo trapują żeby zdobyć mojego studded armora!" Bo to poniżej mojej godności.

Od siebie dodam tylko że od "upka dla knightow" nic nie może być już gorsze na Rookgaardzie, i może być tylko lepiej.
Ogółem nie wiem co o tym myśleć

...będziesz miał dostęp do piwnicy, w której zdobędziesz ekwipunek pod warunkiem, że nie zdobyłeś jeszcze 9 poziomu...
Nie liczcie na to że piwnica będzie dla was. :)

TaTaskers
19-06-2008, 10:47
Teraz ludzie będą robić noob-chary by wejść do piwnicy i zabrac ekwipunek, który później sprzedadzą na targu. :P

Gofin
19-06-2008, 12:17
Jest szansa, że nowi gracze, którzy zaczęli grać "bo kolega gra" po zobaczeniu grafiki Tibii zrezygnują. Tylko że teraz trafiają na Rookgaard, a po upie zrezygnują już na tutorialu.

Anitaaa
19-06-2008, 16:17
Od update to Lily będzie sprzedawała small health potions, a nie "druid na skale". Ciekawe co się z nim stanie? :o Czyżby usuną go z Rooka?

Czy jak ktoś będzie na test servie (chyba dobrze napisałam) mógłby wkleić screeny? :)

Gofin
19-06-2008, 16:30
Podpisuję się pod prośbą Anityyy. Jeżeli się okaże że chcą zlikwidować H. to trzeba szybko z nim pożegnalne focie strzelać ;P

MasterTusk
19-06-2008, 16:56
Hear Mala (16:49)
mozna kupic ciastko
owocowe ze swieczka
na rooku
party cake
za 50 gp

Lipa =-\

Anitaaa
19-06-2008, 17:52
@up
Zgadzam się... Lipa z tym tortem :(

kolo511
08-07-2008, 20:32
Czy ja wiem.
Aż tak źle nie jest po tym up-date.
Po zrobieniu początkowych questow jakie maja NPC dla ciebie dostajesz 2,5 lvl.
Więc nie jest aż tak źle.
Szybciej wyjdziesz przynajmniej.

Jarryn the Rookguardian
09-07-2008, 11:49
Popsuli Mino hell, wasp tower i rot hell (2 kratki w bardzo ważnych miejscach zamiast jednej)... Mało zawzięci już mogą zrezygnować z trapowania. Niestety, wprowadzili olbrzymie utrudnienia, ponieważ trzeba blokować większą ilością osób wejście do powstającego trapa. Jednak dla chcącego nic trudnego. Da się jeszcze trapować. Na szczęście jeszcze mało znany orc tower zostawili - nic nie zmieniali.

Przy mino hell trzeba wmyślić całkowicie inną technikę. Muszę zasiąść z kolegami i pokombinować ;p.

OtakuGuy
09-07-2008, 11:51
Może ktoś zarzucić jakieś focie z rookgardu dla tych co nie grają w tibie? Mino Hell, wasp tower itd. :D Bardzo proszę.

MasterTusk
09-07-2008, 12:10
Oczywiście, na Hyacinth tower są teraz schodki =-\
http://img148.imageshack.us/img148/2588/rooofldv7.jpg

Niby było wiadome, że prędzej czy później coś z tym zrobią, ale jednak odczuwam pewien niedosyt mimo, że tak częśto nie trapowałem.

Dindsuk
09-07-2008, 12:46
Może ktoś zarzucić jakieś focie z rookgardu dla tych co nie grają w tibie? Mino Hell, wasp tower itd. :D Bardzo proszę.

mh i wasp tower sa w "Plotkach i ploteczkach'

Azestowy
12-07-2008, 05:32
Teren, rozmowę, początek, handel pozmieniali i tyle

Tocallo
12-07-2008, 08:24
Może byś do jasnej chole*y przestał spamować, jeżeli nic do tematów nie wnosisz?

Zobaczcie jak dziś wyglądała 1 strona z rana:

http://img135.imageshack.us/img135/412/spammmr0.png

Dindsuk
12-07-2008, 09:19
ta strona dalej tak wyglada do Az~ napisales cos madrego moze w...1 temacie chociaz i w to watpie

Duch Guardi
12-07-2008, 20:40
ja stanowczo jestem za paroma expowiskami, ludzie bez jaj oni hcą szybko ze ludzie wyszli na maina atu ja se expia to jakis gosc pszychodzi i wszystko wydeda X(. A na serio to wątpie zeby szczegulnie duzo sie zmienilo

marna prowokacja ... a jeśli nie to używaj Firefoxa