Pokaż pełną wersje : zarabianie
Witam,
zastanawiam się, jak w około miesiąc uzbierać 500k 60 paladynem ;]
Opcje które dopuszczam to
1. lootbagi na mino, ef [nudne.... postmana mam]
2. czekanie na foxa [nudne, nie leci skill, lvl, troche magiczny, bo nie chce mi sie tam expic... a juz w ogole nie chce mi sie dowiedziec ze fox sie zrespil, kiedy ja sobie ubijalem magi w wierzy obok, a jakis noob go ubil...]
3. trade. kupuje tanie, sprzedaje troche drozej. [troche duze ryzyko]
4. Wylootowanie CZEGOŚ w ilości KILKA, żeby sprzedac to za więcej niz kilka gp... [mam na myśli takie rzeczy jak rh, dsm czy cos... tyle, ze dragi to loteria, do tego zajeta loteria]
5. moglbym tez siedzien np na elfach i zbierac orchidy... ale watpie, ze zbiore ich ok 150 w miesiac... tym bardziej przy tylu osobach tam..
Dodam, ze nie mam pacc i gram na noob pvp...
Jakieś propozycje?
blackregis
19-05-2008, 00:02
1. Opcja najpewniejsza z tych wszystkich, tylko, że musiałbyś siedzieć po 3-4h dziennie, oczywiście na Mint~. Sprzedaż lootu również zajmie Ci kilka dni ;)
2. Musiałbyś siedzieć kilkanaście godzin na dobę i czekać ;) - tylko dla ludzi o mocnych nerwach :D
3. Maksymalnie do zarobienia kilkanaście K w przeciągu 3-4h. Opcja jak masz lagi i nie masz co robić.
4. Więcej Ci pójdzie na supplies, niż wylootujesz :)
5. wg uznania.
Proponuje opcję numer 1. Najbardziej efektowna w przeliczeniu spędzony czas/zdobyte pieniądze.
pozdrawiam
1. Opcja najpewniejsza z tych wszystkich, tylko, że musiałbyś siedzieć po 3-4h dziennie, oczywiście na Mint~. Sprzedaż lootu również zajmie Ci kilka dni ;)
2. Musiałbyś siedzieć kilkanaście godzin na dobę i czekać ;) - tylko dla ludzi o mocnych nerwach :D
3. Maksymalnie do zarobienia kilkanaście K w przeciągu 3-4h. Opcja jak masz lagi i nie masz co robić.
4. Więcej Ci pójdzie na supplies, niż wylootujesz :)
5. wg uznania.
Proponuje opcję numer 1. Najbardziej efektowna w przeliczeniu spędzony czas/zdobyte pieniądze.
pozdrawiam
1. niestety lootbagi sa strasznie nudne... :/ tachanie lootbaga, bo nie moge ladowac itemami sie do full cap, bo po prostu nie mam go. wystarcza mi rsy.
2. w sumie to stalbym sobie poziom wyzej, rozmawiam na rl chacie//gg... najgorsze, ze jezeli sie nie zrespi, to mam miesiac i 0 kasy do przodu...
3. tak myslalem, ze musialbym dziennie kupywac okazjonalnie bohy.dsm.demonke i sprzedawac minimalnie 5k wiecej... z doswiadczenia wiem, ze np z dsm da sie tak zrobic...
4. no niestety, w sumie z gory odrzucałem ten pomysł...
Ale dzięki ;)
Ktos ma jeszcze jakies pomysly?
WYdaje sie ze 1 i 3 sa najlepsze:
1. Tam można duzo zarobic tzn na mintwail( nie bede pisal co masz zbierac bo chyba sam wiesz co:P)
3.Tu tez mozna ladnie zarobic ja w ciagu 4 dni ze 140k zrobilem 200k. GRałem po 2-3h.
Oto pare dobrych rad jakie ja stosowałem:
A) skupuj terra rody po 1k - pozniej sellasz komus wieksza ilosc za1.5k albo wiecej
B) skupuj w ciagu tygodnia mniej wiecej do czwartku BLUE LEGSY po 20k( można nazbierac jakies 6-8 par)- w weekend jest popyt na na nie mniej wiecej 25k each
C) skupuj itemy na addony, np. holy po 2k albo 2.5k beho eye po 400 gp silki po 6.5k i sellaj drozej ( wiadomo im wiecej masz tym wiecej dostaniesz kasy)
D) stary sposob z fibula kusze i luki
E) tez kupowalem golden armory po 20k i sellalem po 23k -25k
F) BOHY po 35k i sellac 38k+
G) KTOŚ sella wieksze ilosci zawsze da rabat:P np. Dsm+demonka, dsm +bohy itd
H) po prostu obserwuj trade bo czasem zdazaja sie osoby ktore nie znaja cen produktowi sellaja za bezcen
Zaganiacz
19-05-2008, 10:35
Allegro ;p
a tak na serio
Lootbagi ef/of/mint
spokonie wyciagniesz w 2h lootbaga wartego kolo 12k
idz na pk noobcharem ;p moj kumpel w tydzien wyciagnol ponad 100k
team 3 osobowy (lvle 20-30)
co by tu jeszcze sprzedaj niepotrzebne itemy z depo zrob wszystkie questy ktorych nie robiles
@up:
gram na non pvp :P
chyba faktycznie sprobuje bramki nr 3... mysle, ze da rade kupywac dsm za 40k, sellac za 48+, bochy na moim servie to dosc ciezka sprawa, bo ceny spadaja, blue legi, tez sprobuje... ale w takie rzeczy jak 50gp na beho eye itp, to chyba nie chce mi sie bawic... chyba ze hurtowo i np wyjdzie 5k+...
Dzięki za rady, mam nadzieje, ze dam rade ;)
Jak ktos ma jeszcze jakies pomysly, to z przyjemnoscia poczytam ;)
Pozdrawiam :)
Offspringer
19-05-2008, 15:18
Siedź na mintwallin, rób lootbaga. Jak dojdzie do 5k oz w bagu. Wysyłaj. I co 5 minut sprawdzaj czy jest boss. Opcja chyba najzajebistrza.
@down
Kurwa mać człowieku, nie widzisz że to samo napisałem?
Boro_Moro
19-05-2008, 15:47
czekajac na foxa mozesz również robic loota z minos i i tak zarabial bedziesz...
blackregis
19-05-2008, 16:34
Życzę powodzenia na Nerania z buy/sell opcją ;)
Sam próbowałem i niestety ...
Chyba, że mi się nie poszczęściło :)
Życzę powodzenia na Nerania z buy/sell opcją ;)
Sam próbowałem i niestety ...
Chyba, że mi się nie poszczęściło :)
No po 1 dniu, takiego sredniego buy/sell, zarobilem 13k na mms... szału nie ma...
Chyba skoncze trenowac i bede siedzial na mino tower, robiac jakiegos lootbaga, wycinajac skorki [jest tam postman mailbox?] i czekajac na foxa. Jednoczesnie probujac sprzedac fish finy na trade [jest ktos z nerany kto kupi za 4k each? xD]
Dzięki za all posty ;)
Jest skrzynka kolo kopalni...
Radzę ci iść na małe zielone potworki zwane Dworc'e! Nie żartuję. Dosyć szybki spawn z 20k exp'a na godzinkę i DUŻO KASY! Ja sam na 20 lvl'u knightem wynosiłem tam około 10k loot'a + kasa w 30-60 minut, (Bast Skirt w sklepie 750 gp a Tribal Mask 250 ^^ i zawsze w sklepie sprzedawałem) nie patrząc na to że na respie było około 6 osób ^^. Mój kumpel Aziusko (52 pall) wyciągał 20k w loocie + kasa w 1h~~
blackregis
21-05-2008, 13:07
Radzę ci iść na małe zielone potworki zwane Dworc'e! Nie żartuję. Dosyć szybki spawn z 20k exp'a na godzinkę i DUŻO KASY! Ja sam na 20 lvl'u knightem wynosiłem tam około 10k loot'a + kasa w 30-60 minut, (Bast Skirt w sklepie 750 gp a Tribal Mask 250 ^^ i zawsze w sklepie sprzedawałem) nie patrząc na to że na respie było około 6 osób ^^. Mój kumpel Aziusko (52 pall) wyciągał 20k w loocie + kasa w 1h~~
Radzę Ci dokładnie przeczytać w całości pierwszego posta, a później odpisywać...
BRAK PACC.
ja bym zrobił tak : założył noob chara i stał nim w dp skupując itemki a normalnym expiac w wierzy czekając na foxa :D
Vamanaun
25-05-2008, 20:23
w nocke na mint da sie wyciągnąc 100k (wytestowane)- nie licząc sellania loota :)
Azkabanczyk
25-05-2008, 20:43
w nocke na mint da sie wyciągnąc 100k (wytestowane)- nie licząc sellania loota :)
Testowane botem? :o Znam go, nie bedzie siedzial do 5 w nocy by zarobic w jakiejs grze bo akurat w tych godzinach nie ma ludzi >.<
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.