PDA

Pokaż pełn± wersje : Problem z Internetem

ArcherMisiek
20-05-2008, 19:59
Witam!

Mam Lifeboxa, internet 1 mega.
Podł±czone s± do niego 3 komputery, w tym u mnie 2 i 1 dla upierdliwego s±siada, który cały czas ¶ci±ga i nie daje mi grać -.-

Czy jest jaki¶ sposób aby ograniczyć mu ł±cze z mojego komputera?
I czy jest jaki¶ program do mierzenia przepływu danych ze wszystkich 3 komputerów?

Z góry dziękuję :D

Walekifa
20-05-2008, 20:19
Ja jak tak miałem,to odpinałem gnojowi kabel ^^ "Panie,Awaria" Spróbuj :P Jaki¶ czas będzie działać. Gorzej,jak się skapnie.

ArcherMisiek
20-05-2008, 20:42
a jak ma bezprzewodowo? xd

MiodUs
20-05-2008, 20:45
Zobacz, czy w ustawieniach live boxa nie możesz mu czego¶ ograniczyć, ew zablokować port, z którego korzysta do pobierania.

Rothes
20-05-2008, 20:56
Z tego co się orientuję to udostępnianie neta s±siadowi jest nielegalne (no przynajmniej tak było jaki¶ czas temu), ale to inna bajka... wł±cz filtrowanie adresów MAC w panelu Liveboksa - jego wpisuj jedynie, gdy chcesz mu dać dostęp do neta.

Rethfing on Aldora
20-05-2008, 22:08
chociażby firewallem mozesz go odci±ć :P ale jak ograniczyć to niestety nie wiem.

Zalgadis
21-05-2008, 06:33
Program ¶ci±gnij co się nazywa WINGATE.
Napisz czy o to Ci chodziło i czy Ci działa.

Tompior
21-05-2008, 09:25
Jezeli az tak ci to przeszkadza, to przestan od niego brak kase za neta i mu go odetnij.
Jezeli chcesz miec od niego kase to musisz sie liczyc z tym, ze bedzie dalej sciagal.

MiodUs
21-05-2008, 17:40
Z tego co się orientuję to udostępnianie neta s±siadowi jest nielegalne (no przynajmniej tak było jaki¶ czas temu), ale to inna bajka... wł±cz filtrowanie adresów MAC w panelu Liveboksa - jego wpisuj jedynie, gdy chcesz mu dać dostęp do neta.

Neostrada zabrania tego w regulaminie, chyba że kupisz liveboxa :)

Ja się tym nie przejmuję i po zmianie tego ich ¶miesznego modemiku dzielę routerem.