Skowron1690
21-05-2008, 19:22
Witam , mam pewien problem . Mianowicie potrzebuje zedytowac save'a ktory jest zapisany w formacie cf aby zmienic misje w gierce poniewaz ma ona błąd .
Znalazlem w necie informacje jak to zrobic , probowalem wczytywac tego save'a w edytorze heksadecymalnym ale na nie wiele sie to zdało . Tutaj jest opis jaki znalazłem .
"Zapisz grę, wyjdź z gry i edytuj plik z zapisaną grą:
(trochę angielskiego)
OFFSET CHANGE TO EFFECT
~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~
00 00-47 wybierz misję. (od 00 do 71, pamiętaj, w trybie szesnastkowym ;) "
lub ang wersja troszke lepiej opisujaca co nalezy wykonac
" Save a game without playing a mission. Now, open up your saved game file (with a .CF extension) into your favorite hex editor. Offset 00 is the value of your starting mission. Change this between 00 and 47. "
Czy ktos wie co tu nalezy zrobic? Gdzie moge w edytorze heksadecymalnym znalezsc "offset" i zmienic wartosc od 00 do 47 ?
Jezeli ktos potrafi to prosilbym o dokladniejsze wytlumaczenie jak to zrobic :)
Z gory Dziekuje
Znalazlem w necie informacje jak to zrobic , probowalem wczytywac tego save'a w edytorze heksadecymalnym ale na nie wiele sie to zdało . Tutaj jest opis jaki znalazłem .
"Zapisz grę, wyjdź z gry i edytuj plik z zapisaną grą:
(trochę angielskiego)
OFFSET CHANGE TO EFFECT
~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~
00 00-47 wybierz misję. (od 00 do 71, pamiętaj, w trybie szesnastkowym ;) "
lub ang wersja troszke lepiej opisujaca co nalezy wykonac
" Save a game without playing a mission. Now, open up your saved game file (with a .CF extension) into your favorite hex editor. Offset 00 is the value of your starting mission. Change this between 00 and 47. "
Czy ktos wie co tu nalezy zrobic? Gdzie moge w edytorze heksadecymalnym znalezsc "offset" i zmienic wartosc od 00 do 47 ?
Jezeli ktos potrafi to prosilbym o dokladniejsze wytlumaczenie jak to zrobic :)
Z gory Dziekuje