Pokaż pełną wersje : Windows Vista.
Ddamianek11
22-05-2008, 11:59
Witam.
Mam pewien problem. 2 lata temu kupilem komputer wraz z systemem Windows Vista Home Premium 32bit w wersji OEM. Przeinstalowałem system, niestety zgubiłem klucz produktu :/. System zainstalował się jednak mogę z niego korzystać tylko przez 30 dni [chyba że zajerestruje go]. I tu mam pytanie. Jest możliwość przywrócenia klucza rejestracyjnego? System jest 100 % Legalny.
Pozdrawiam, Damian.
Ps. Wiem, że ten temat bardziej nadawał by się do forum komputerowego ale jakoś do tibia.pl mam większe zaufanie :P
Łoho, zdolna z Ciebie bestia. Łatwiej byłoby, gdybyś jednak miał system zainstalowany z kluczem, to by jakiś programik wystarczył. A tak jedyną opcją zdawałoby się uzyskanie nowego. Jednak bardzo zdziwiłbym się, gdyby MS pozwalał sobie na nadanie nowego klucza w przypadku ewentualnej utraty. Przeglądając pomoc techniczną na stronie MS zdaje się, że faktycznie tego nie da się zrobić.
Jednak możesz przecież z czystym sumieniem użyć innego, zdobytego w sieci. :P
Ale zastanawiają mnie 2 rzeczy:
1)Komputer kupiłeś z Windowsem OEM, wypadałby, żebyś dostał taką naklepkę już na obudowie. No chyba że w sklepie byli na tyle mili, by dać Ci wybór ulokowania jej. ;d
2)Gdzież ty kupił Windowsa Viste 2(słowinie: dwa) lata temu?!
Necromantor
22-05-2008, 13:16
2)Gdzież ty kupił Windowsa Viste 2(słowinie: dwa) lata temu?!
widze że powrotu do przyszlosci nie ogladales :P
Już widać, że niezły kit. Vista miała premierę 30 stycznia 2007, chyba, że jesteś właścicielem firmy lub korporacji, to w listopadzie 2006. Poza tym, powinieneś mieć naklejkę na obudowie z serialem. Tak więc, nie da się odzyskać. Już możesz ściągać cracki do Visty.
Lol, myśli, że jak zapytał na forum Tibii to nie znajdą się ludzie mający chodź małe pojęcie o tym.?
Dragon-Fly
22-05-2008, 14:05
Nie da rady. Potwierdzam to, co było napisane.
@UP: Jednak są ludzie, co się chociaż trochę znają na tym.
Chciałeś/łaś być znowu fajny/a ; /.
Korektor
22-05-2008, 14:29
I pewnie zaraz wyjedziesz, że się pomyliłeś i to nie było 2 lata temu, tylko niecałe 1,5. Jeśli na prawdę zgubiłeś klucz (odlepił się z książeczki i wyfrunął przez okno do kałuży, osiedle dalej) to możesz użyć innego, znalezionego w internecie. Chyba, że wciskasz kit i chcesz zarejestrować pirata, to lepiej tego nie rób, bo będziesz miał kłopoty. Byle gówniana akutalizacja jakiegoś programu domyślnego i od razu się kapną. Lepiej więc, jeśli mialeś tą Vistę i zgubiłeś klucz, niż jakbyś próbował nas teraz zrobić w jajo, bo w pierwszym przykładzie chociaż będziesz miał wymówkę.
sphinx123
22-05-2008, 15:32
Hah, wkopałeś się z tą Vistą kupioną 2 lata temu ; <
http://img186.imageshack.us/img186/47/belliul8.th.jpg
Ddamianek11
22-05-2008, 15:38
System jest oryginalny [sorry za jakość fotki :P] :http://img132.imageshack.us/img132/5388/dscn1674qg2.th.jpg (http://img132.imageshack.us/my.php?image=dscn1674qg2.jpg)
I źle mnie zrozumieliście [niedokładnie napisałem] komputer kupiłem 2 lata temu, a Viste rok temu :)
Korektor
22-05-2008, 15:47
Teraz to się do reszty wkopałeś. Ciekawe do czego Ci było zdjęcie swojego OS 26.03.08r? Wszystko co kupisz tak fotografujesz? Zrób zdjęcie płytki na tle tego tematu na forum.
Na odwrocie tego typu książeczek zawsze jest kod. Praktycznie ja się z owymi spotykam tylko tam. Również w owej książeczce są wszystkie informacje jak postępować w różnych przypadkach. Gdyby istniała możliwość przywrócenia klucza, to zawartoby tam takową informację. Przeczytaj dokładniej to co masz w pudełki. A teraz zobacz ile ja mam Vist:
http://img207.imageshack.us/img207/8915/vistahiddenpicture614edbj7.jpg
http://s1.slops.org/avaxhome/avaxhome/2007-09-12/3059_2945_2864_large_vista_disc.jpg
http://img132.imageshack.us/my.php?image=dscn1674qg2.jpg - ta też jest moja
2 lata temu kupilem komputer wraz z systemem Windows Vista
Czyżbyśmy na prawdę źle zrozumieli? A racja, jasno przecież napisałeś, że komputer kupiłeś 2 lata temu, a OS rok. Sory. ;)
I nie szukasz pomocy na forum komputerowym tylko na tibia.pl z większego zaufania, tylko dlatego, że masz nadzieję, że tu są więksi naiwniacy.
BTW, Napis na płycie i książeczce, ze zdjęciem, które zamieściłeś:
~"Do rozpowszechniania wyłącznie z nowym komputerem"
Jeśli Twój komputer był nowy, to Vista musiałaby być wtedy dorzucona. 2 lata temu? Niemożliwe.
A teraz proszę żebyś napisał swoje prawdziwe intencje i poddał się banowi, wedle regulaminowi.
I jeszcze jedno:
Długo ten komp stał, że po 2 latach na płycie jest nadal (w każdym razie była w marcu) folia ochronna. Jeśli instalowałeś system, co wynika z Twojego posta, to wyraźnie pojawia się sprzeczność, bo z folią chyba nic nie zaintalowałeś?
Daren Darkhammer
22-05-2008, 21:55
Windows Vista 2 lata temu o.O ?
Teraz to się do reszty wkopałeś. Ciekawe do czego Ci było zdjęcie swojego OS 26.03.08r? Wszystko co kupisz tak fotografujesz? Zrób zdjęcie płytki na tle tego tematu na forum.
Pic, pic...
Na odwrocie tego typu książeczek zawsze jest kod. Praktycznie ja się z owymi spotykam tylko tam. Również w owej książeczce są wszystkie informacje jak postępować w różnych przypadkach. Gdyby istniała możliwość przywrócenia klucza, to zawartoby tam takową informację.[/QUOTE]
Nie ma(m), ale jest to:
http://img339.imageshack.us/img339/2497/dsc01535cg4.jpg
BTW, Napis na płycie i książeczce, ze zdjęciem, które zamieściłeś:
~"Do rozpowszechniania wyłącznie z nowym komputerem"
Headshot!
I jeszcze jedno:
Długo ten komp stał, że po 2 latach na płycie jest nadal (w każdym razie była w marcu) folia ochronna. Jeśli instalowałeś system, co wynika z Twojego posta, to wyraźnie pojawia się sprzeczność, bo z folią chyba nic nie zaintalowałeś?
Ke? Na płycie nie ma folii, one takie są. Na zdjęciu wyżej też tak mam, to nie folia(drapałem i nie schodziło).
Korektor
23-05-2008, 08:46
@up,
No dobra, jesteś fajny i w ogóle. Jaaaa,,,
Zaraz mi powiesz, że Microsoft do pudełka dorzuca kod na cieniutkim pasku. Z nowych gierek, które mam itp. to wszystkich kody są z tyłu książeczki:
-SWAT4,
-Sim City 4,
-Supreme Ruler 2010,
-Flight Simulator 2004,
-Flight Simulator 2002,
-Flight Simulator 98,
-Capitalism II (nowa edycja taka),
-Ghost Master (nie wiem czy to nowe, ale w pudełku jak inne),
I jeszcze parę innych.
BTW. Co jest nie tak z tym rozpowszechnianiem? Oświecisz mnie?
Davido16
23-05-2008, 09:11
@up,
No dobra, jesteś fajny i w ogóle. Jaaaa,,,
Zaraz mi powiesz, że Microsoft do pudełka dorzuca kod na cieniutkim pasku. Z nowych gierek, które mam itp. to wszystkich kody są z tyłu książeczki:
-SWAT4,
-Sim City 4,
-Supreme Ruler 2010,
-Flight Simulator 2004,
-Flight Simulator 2002,
-Flight Simulator 98,
-Capitalism II (nowa edycja taka),
-Ghost Master (nie wiem czy to nowe, ale w pudełku jak inne),
I jeszcze parę innych.
BTW. Co jest nie tak z tym rozpowszechnianiem? Oświecisz mnie?
Huhu, Korektor nie piraci _/
@topic
Co 30 dni cofaj datę do początku i będzie git xd.
Niechce nic mówić, ale ja kupiłem laptopa z Vistą to naklejke z kodem mam naklejoną pod laptopem, na spodzie. Moze on tez mial? ;d
Vanhelsen
23-05-2008, 11:17
@topic
Co 30 dni cofaj datę do początku i będzie git xd.I co to da?... Hovno! Gdyby Vista w tej kwestii korzystała z tego zegara to by była kpina nie zabezpieczenie...
@down: sorry dude, ale argumentem przywaliłeś jak cholera... to może już lepiej w ogóle się nie wypowiadać, hmm? :<
Davido16
23-05-2008, 11:24
I co to da?... Hovno! Gdyby Vista w tej kwestii korzystała z tego zegara to by była kpina nie zabezpieczenie...
Coś musiałem napisać, żeby nie było samego offtopu ;p.
@edit
btw. miałem kiedyś programik do zobaczenia klucza seryjnego windowsa.
btw. miałem kiedyś programik do zobaczenia klucza seryjnego windowsa.
On tylko działa, gdy windows jest aktywowany.
@topic
Co 30 dni cofaj datę do początku i będzie git xd.
Nie przejdzie. xd Winda bez aktywacji może być przez 4 miechy, więc niech co tyle instaluje na nowo.
Vanhelsen
23-05-2008, 15:34
Nie przejdzie. xd Winda bez aktywacji może być przez 4 miechy, więc niech co tyle instaluje na nowo.
30 dni, tak przynajmniej było w przypadku mojej visty..
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.