PDA

Pokaż pełną wersje : Teaser

Stron : [1] 2

Rybzor
23-05-2008, 17:29
W tym tygodniu, CipSoft przedstawia nam nowy system komunikacji z NPC. W momencie, kiedy zapragniesz porozmawiać z wyżej wymienionymi, wpisz jego imię w polu dla nazwy gracza, tak jak to zwykle robisz. Kanał z NPC zostanie otwarty, a rozmowa będzie wyglądała podobnie jak ta z innym graczem. To świetne rozwiązanie, zapomnij już o kolejkach podczas wykonywania questów i tym podobnych, teraz w tym samym momencie z jednym NPC może rozmawiać niezliczona ilość graczy! Kompletna cisza może być jednak dość nudna, dlatego wiadomości pisane na swoim kanale z NPC będą widoczne również na kanale Default, co umożliwia nam odczytanie, kto w tym momencie rozmawia z danym 'non-player citizen'. W dodatku, od teraz nie będzie możliwości blokowania NPC. Gdy będziesz musiał kupić runy, bądź wykonać rozmowę na temat jakiegoś zadania, zrobisz to kiedy tylko chcesz, bez względu na wszystko. Prócz tego, długie monologi, podczas których NPC przekazują ważne informacje dotyczące questa, będą teraz znacznie bardziej czytelniejsze dzięki specjalnej zakładce z rozmową. Nie będziesz już musiał wyszukiwać się wszystkiego na kanale głównym.

http://images.tibia.pl/static/npc_talk.jpg

Co więcej słowa, na które mieszkańcy tibijskich miast będą reagować, podkreślone zostały specjalnym kolorem. Powinno pomóc Ci to w zrozumieniu całego systemu czatowania, oraz w zdobyciu cennych wskazówek, chociażby jak zacząć grę. Z tego powodu wszystkie NPC na Rookgaardzie zostały zaopatrzone w tą opcję, oraz część tych z Mainlandu, tj. sprzedawcy run, czy nauczyciele czarów, dzięki czemu nie będziesz musiał obawiać się, że wykonywanie questów stanie się dziecinnie proste.

To tylko jedno z rozwiązań, które polepszy interakcje z NPC. Następna ogromna zmiana zostanie przedstawiona w następnym teaserze.

Przypominamy o konkursie sms (http://sms.tibia.pl):
31 maja o godzinie 23oo - 3x PACC (dwa losowane, trzeci dla osoby, która wyśle najwięcej SMS).

ErAgOg
23-05-2008, 17:52
Ooo.. Sprężyliście się w tym roku z tłumaczeniem.. ;d

Valisha
23-05-2008, 17:54
wreszcie nie będzie tych nabków na rooku blokujących npc ^^
nawet mi się to podoba :)

..::QRAS::..
na pewno wziete z innych mmorpg gdzie niezliczona ilosc osob mogla prowadzic konwersacje z danym npc , ta opcja na +

Rafayen
Dobre na poi z szkieletami bedzie =PP

Mlecziii
23-05-2008, 17:55
Jak to będzie z tymi rozmowami czy na + czy na - to sie okaże w praktyce ale na pewno pomocne będzie podczas qlestow takich jak banuta czy poi i w sklepach :D

Thadel
23-05-2008, 17:55
#up
na torgu już dawno jest...

#topic
No chociaż dodali coś dla facc :) ten rozmowy z NPC oraz zmieniony Kazz, myle zę dają jeszcze jakieś itemy i czary, jeśli nie dodają innych terenów. A przez te rozmowy Tibia straci na klimacie (jeśłi jeszcze jakieśresztki klimatu ta "gra" posiada) Choć trochę denerwowało jak jakieś newbie kupowały po 1 manasku a mi się spieszyło na expowisko -.- tylko teraz trzeba będzie się przyzwyczaić do tych nowych rozmów

Gostex
23-05-2008, 17:56
Ooo.. Sprężyliście się w tym roku z tłumaczeniem.. ;d

jasne, torg byl 5-10 minut szybszy :P

@topic
noo zapowiada sie ciekawie ;P jednak takie rozmowy z npc moga troszke popsuc klimat tibii :(

Dobrodziej
Przy okazji na screenie widać nieco z nowego wyglądu Rook'a.
A co do nowego sposobu komunikacji nawet dobry pomysł.

EmErCe
Dobre na poi z szkieletami bedzie =PP

tu sie z toba zgodze, dzieki temu poi bedzie trwalo nawet 2h mniej

ErAgOg
23-05-2008, 17:59
jasne, torg byl 5-10 minut szybszy :P

No to mówię, że się sprężyli.. ;d Przecież o ile dobrze pamiętam w tamtym roku ktoś z normalnych użytkowników forum wkleił tłumaczenie i po kilku godzinach dopiero znalazło się ono (tłumaczenie zwykłego użytkownika) na stronie głównej jako news.

tu sie z toba zgodze, dzieki temu poi bedzie trwalo nawet 2h mniej

No to teraz pewnie rekord na Guardii będzie wynosił 1.5h zamiast 3.5h :o

MiniMan
23-05-2008, 17:59
Użytkowników czytających ten temat: 71 (zarejestrowanych: 27, gości: 44) ;o

bardzo mi sie to podoba ze sie rook zmieni :)) czekam na nowe zapowiedzi pozdro

Michoss
23-05-2008, 18:00
Dzisiaj, 17:29
To czemu pojawiło się jakieś 5 minut temu? -.- No ja was błagam...

Barosa7
23-05-2008, 18:02
Pomysł zaciągnięty prosto z APO.
Nie podoba mi się.

@Down
Ja grałem parę dni i od razu oddałem itemy koledze. Poza tym to było dawno ;p

ErAgOg
23-05-2008, 18:03
Nie podoba mi się.

Też tak najpierw skojarzyłem, ale tam chyba nie otwiera się nowe okienko, tylko na default się na niebiesko pisze :P

milibi
23-05-2008, 18:05
Teraz 80% polaczków nic niezrozumie :D own3d pomysl fajny

Thadel
23-05-2008, 18:11
Nie podoba mi się.

No jasne, Cipy mają tam swoich ludzi i ściągają pomysły!

K4R0L
23-05-2008, 18:11
tia...szybciutko. Mam pytanie. Załużmy że przez "NPCs Chat" Pogadam sobie z willym. Czy moge tak kupować przydmioty? I co jeśli np. Wybiorę jakiegoś NPC ze strefy PACC ?

loonyxd
23-05-2008, 18:14
No, fajne będzie ;)
A kiedy będzie następny Teaser ??? :D

@Down
Dopiero za tydzień ??? buuuu.... ;(
xD

Thadel
23-05-2008, 18:15
#up
w piątek

#2up

Jak podchodzisz to się włącza czat z danym NPC...

Fisher
23-05-2008, 18:15
Rozmowy na plus bo dlaczego ma być minus za coś co tylko usprawni komunikację z NPC'ami. Tylko szkoda tych noobków co nie będą miały co z sobą zrobić jak nie będą mogły już przeszkadzać :)
Jak już ktoś tutaj wspomniał na pewno będzie to przydatne przy takim POI queście gdzie potrafi iść kilkadziesiąt osób.
Kompletna cisza może być jednak dość nudna, dlatego wiadomości pisane na swoim kanale z NPC będą widoczne również na kanale Default, co umożliwia nam odczytanie, kto w tym momencie rozmawia z danym 'non-player citizen'
Tylko interesuje mnie jak to będzie wyglądać na deafult channel jak 50 osób zacznie pisać to jednego NPC w tym samym momencie :P
No cóż technicznie idziemy do przodu, ale nie pogodzę się z faktem, że nie planują dodać żadnych nowych terenów, bo to jedyne co ciągnie do nowych updatów - zwiedzanie nowych, tajemniczych miejsc.
To tylko jedno z rozwiązań, które polepszy interakcje z NPC.
Mam dziwne przeczucie, że będzie coś stylu komunikowania na odległość poprzez priv channel, ale to tylko moje nic nieznaczące zdanie hah xD
Wybiorę jakiegoś NPC ze strefy PACC ?
Zauważ, że na takim Rooku jest NPC tylko dla PACC'ów przed mostem na 2lvl i też nic u niego nie kupisz.

@Down
Jak najbardziej się z tobą zgadzam, bo zachęcanie do gry na facc też wiąże się z późniejszym kupnem pacc, bo któż z nas po jakimś czasie w końcu nie kupił tego pacca. Poza tym na stronie głównej tibia.com jest takie info, że możemy grać na facc tak długo jak nam się podoba dlatego też zachęcaja do rejestarcji konta. Sami dobrze wiedzą, że facc = późniejszy pacc.

Astilinek
23-05-2008, 18:17
#up
na torgu już dawno jest...

#topic
No chociaż dodali coś dla facc :) ten rozmowy z NPC oraz zmieniony Kazz, myle zę dają jeszcze jakieś itemy i czary, jeśli nie dodają innych terenów. A przez te rozmowy Tibia straci na klimacie (jeśłi jeszcze jakieśresztki klimatu ta "gra" posiada) Choć trochę denerwowało jak jakieś newbie kupowały po 1 manasku a mi się spieszyło na expowisko -.- tylko teraz trzeba będzie się przyzwyczaić do tych nowych rozmów

cholera mnie bierze jak czytam te komentarze... nic nie dają dla facc?
pozwól że wylicze:
-całe Mount Sternum łącznie z tombem
-teraz mają odnowić Rook i Kazo
-odnowione ab
-questy(tibia tales)
-poprawiona grafika
-wiwerny
-poprawiona senja (podziemia -3)
według mnie to i tak za dużo jak na tych wszystkich darmozjadów z FACC co tylko narzekają że "znowu wszystko dla PACC"

temat:
będzie łatwiej rozmawiać z NPC ale uważam że będzie troche nudno bez tych "przepychanek" w banku na rooku :p

Thadel
23-05-2008, 18:21
cholera mnie bierze jak czytam te komentarze... nic nie dają dla facc?
pozwól że wylicze:
-całe Mount Sternum łącznie z tombem
-teraz mają odnowić Rook i Kazo
-odnowione ab
-questy(tibia tales)
-poprawiona grafika
-wiwerny
-poprawiona senja (podziemia -3)
według mnie to i tak za dużo jak na tych wszystkich darmozjadów z FACC co tylko narzekają że "znowu wszystko dla PACC"

temat:
będzie łatwiej rozmawiać z NPC ale uważam że będzie troche nudno bez tych "przepychanek" w banku na rooku :p

pozwól że Ci coś wytłumacze, popatrz na ten termin:
- Ironia (http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia)

Jak już ci ktoś poczyta, to zrozum że to była ironia -.- w tym updacie narazie to dodali rozumiesz?

--Cienius--
23-05-2008, 18:23
KOlejki w carlin znikna :D(i tak tam nie mieszkam )

mana'potion
Rotfl. Jak dawać to wszystkim NPC-om. Przecież bankierzy/handlarze też są oblegani.

Duke Dran
Co tu dużo mówić? Bardzo fajny pomysł. Nareszcie skończy się czekanie jak jakiś noob po 2min stania napisze łaskawie bye/buy/sell itd. Tylko czekać na następną zapowiedź : ).

adrianeczeqq
23-05-2008, 18:26
Już sobie to wyobrażam na Puminie się wszyscy uwijają w 10min:D +ten tekst jest po angieslku tak łatwy że nie było sensu czekać na tlumaczenie, ja sobie go na tibia.com przeczytałem:)

Fisher
23-05-2008, 18:26
Rotfl. Jak dawać to wszystkim NPC-om. Przecież bankierzy/handlarze też są oblegani.
Zaczęło się czytanie ze zrozumieniem. Taki system będzie podlegał pod każdego NPC'a ale te podświetlone 'keywordy' na niebiesko już nie, żeby questów za łatwo nei dało się robić. Rozumiesz?

bosal
23-05-2008, 18:27
chwalisz sie czy sie żalisz ? :)

Cashtan
23-05-2008, 18:29
Głupki.
Po co wy myslicie ze to bedzie "dzwonienie" do npc.
No co:
stoi taki frodo w thais, ktos z venore do nieog pisze a on gada sam ze soba na default -.-? Na pewno bedzie jakis range takich rozmow, uspokojcie sie juz, cipsoft nie jest glupi.

BTW:
Na screenie widac na prawo od budynku 2 krzaczki i na 1 rosnie trawa :P

Rybzor
23-05-2008, 18:32
Dobra coś tam odpowiem;

To czemu pojawiło się jakieś 5 minut temu? -.- No ja was błagam...
Bo dla mnie wystawianie tematów to nie wyścig szczurów. Sytuacje typu "EJ SZYBKO SZYBKO BYLE PRZED T ORG FAST FAST" nie mają miejsca. 10 min w te a we wte nie robi różnicy.

tia...szybciutko. Mam pytanie. Załużmy że przez "NPCs Chat" Pogadam sobie z willym. Czy moge tak kupować przydmioty? I co jeśli np. Wybiorę jakiegoś NPC ze strefy PACC ?
Możesz, ale na pewno będziesz musiał stać blisko

#2up

Jak podchodzisz to się włącza czat z danym NPC...
Sam się raczej nie włączy, będziemy musieli sobie wybrać

Tylko interesuje mnie jak to będzie wyglądać na deafult channel jak 50 osób zacznie pisać to jednego NPC w tym samym momencie
No cóż technicznie idziemy do przodu, ale nie pogodzę się z faktem, że nie planują dodać żadnych nowych terenów, bo to jedyne co ciągnie do nowych updatów - zwiedzanie nowych, tajemniczych miejsc.
Będzie tak samo jak teraz, tylko czy teraz 50 osób chce rozmawiać z jednym NPC? Wyjątki to poi itp, ale wtedy masz własny kanał z NPC gdzie wszystko wyraźnie widzisz.
Mam dziwne przeczucie, że będzie coś stylu komunikowania na odległość poprzez priv channel, ale to tylko moje nic nieznaczące zdanie hah xD
Wątpie
A kto napisał, że tak nie będzie?

Co tu dużo mówić? Bardzo fajny pomysł. Nareszcie skończy się czekanie jak jakiś noob po 2min stania napisze łaskawie bye/buy/sell itd. Tylko czekać na następną zapowiedź : ).
100% true

Union_Aqua
23-05-2008, 18:35
Lol mam pytanie. Jak ide na OF, zwastuje all shp itp. Moge pogadac z npc w Veno i sprzedac 10 halberd a potem kupic potiony ? LOL

Cos mi sie podoba xD

Rybzor
23-05-2008, 18:36
Lol mam pytanie. Jak ide na OF, zwastuje all shp itp. Moge pogadac z npc w Veno i sprzedac 10 halberd a potem kupic potiony ? LOL

Cos mi sie podoba xD
Nie, nie możesz : OOO!!!

Addams
23-05-2008, 18:37
Rook na tym screenie jest "trochę" zmieniony. Na przykład podłoga w Akademii.

Redrio
23-05-2008, 18:45
Na zdjęciu z rookiem widać ścianki ze Svargrond ;]
Mnie sie podoba ta rozmowa z npc. Bardzo fajne rozwiązanie.
Śmieszy mnie natomiast to, że all myślicie, że można do npc gadac z veno a on jest w thais... bedzie pewno coś takiego jak 2-3 kratki żeby np za ladę gadać...
Np npce na rooku od fooda bedzie tak, że jak masz facc i próbujesz otworzyć chat z npc z pacc zone to po prostu mówi to co mówił wcześniej przed update i zamyka Ci chat. Banalne... to tylko moja teoria ale bardzo prawdopodobna...
Te wasze komentarze niektóre to aż ręce opadają xD...

No i nie można przeoczyć nowego koloru rozmów, bo takiego niebieskiego jeszcze nie było ;P... to też podchodzi pod update... xD

EdwardMatiz
23-05-2008, 18:46
według mnie będzie tak ze napisesz do niego hi i pojawi się okienko, fajny pomysł i nowy rookgard cool xd

vuxes
23-05-2008, 18:48

Cos mi sie podoba xD

To na serio było czy tylko udajesz?

Michael91
23-05-2008, 18:52
Ale super..... szkoda tylko, że nikt nie wspomniał o jakiejś "balansacji".

Dabek_trick
23-05-2008, 18:53
To jest super, wręcz idealny pomysł!!!
Nareszcie Cipsoft pomyślał o ludziach stojących w kolejkach po wrzucenie kasy do banku albo kupienie manasów :]
Jeżeli kolejne ogromne zmiany będą tak samo udane, to chyba będzie jeden z lepszych updatów.

Pozdro

Varmass
23-05-2008, 18:57
Tibia idzie z duchem czasu. ;) Całkiem ciekawy pomysł z tymi rozmowami. Mam nadzieję, że system się sprawdzi, ale coś czuje, że w przyszłości będzie mi brakować tych kolejek do NPC itd....

Esh'ar
23-05-2008, 18:59
heh, bardzo fajnie ^^ W końcu skończy się przesuwanie ludzi od npc albo mówienia "fasssttt!!!" czy "muw bye!!1". Bardzo mądry ruch w wykonaniu CIPsofta ;) Szczerze, to myślałem, że będzie coś napisane o wyglądzie rookgardu ale przecież zawsze coś ;) + dla CIPsoftu :)

Regoor
23-05-2008, 19:00
Bardzo mi się podoba ten pomysł. Chyba jeden z bardziej udanych przez te wszystkie lata. Na pewno to rozwiązanie bardzo ułatwi wszystkim życie.
Jestem bardzo zadowolony, bo w końcu na Rooku będzie porządek i względny spokój. :)

Fureyka
23-05-2008, 19:04
Pomysł udany ;)
Nareszcie nie będę musiała czekać aż ktoś nieradzący sobie z npc zakończy rozmowę czy aż ktoś skończy kupować wielkie ilości run/mf.

Thor of heaven
23-05-2008, 19:05
Przy okazji na screenie widać nieco z nowego wyglądu Rook'a.

Mapperzy Cipsuxu są idealni doskonali i.... nie potrafią bez błędu zrobić 1 kawałka mapy...

Piękne zmiany na rooku! Nowa podłoga jeje... Ikea przedostała się statkiem...
Lenistwo nie zna granic... żeby im sie nie chciało usunąć kępek trawy spod drzew to masakra.

Nowy system rozmów z npc? Gdzieś już to było od daaaawna.. tylko nie powiem gdzie bo mnie regulamin ogranicza.

http://img502.imageshack.us/img502/6286/npctalkvz3.jpg

dziękuje, proszę, dowidzenia

xavioli
23-05-2008, 19:06
Dlaczego sądzicie że to popsuje grywalność i klimat.. Czy dla Was jest frajdą gadanie z NPC przy kupnie manasów lub sprzedaży loota i użeranie się z noobami którzy wszystko tak wolno robią i często wypychają kolesi :D A przecież było wyraźnie napisane że w questach tego nie zrobią więc to raczej Cipsoft coś doskonałego wymyślił :D

Ps: Jeżeli grał ktoś kiedyś na Podkarpackim OTS to wie że tam jest to samo xD Gada się z NPC na Priv

--Cienius--
23-05-2008, 19:08
lenistwo nie zna granic co oni robia za te pieniadze z pacc? na laski ida czy cO? zby nie bylo nowych terenow co rok? W WoWie jest co chwila cos nwoego

Vaszu
23-05-2008, 19:09
Jak dla mnie bez fajerwerków... To powinno być już dawno zrobione, chociaż dla niektórych te kolejki to był klimat i coś co odróżniało Tibie od innych MMO

MrSB
23-05-2008, 19:09
Nareszcie koniec kolejek:cup: Bank w Carlin się w końcu odblokuje;) Czekam na kolejne info!!!Szkoda że dopiero w piątek:(

Oryginalnie napisane przez Union_Aqua

Cos mi sie podoba xD

Marzenia się spełniają niestety nie wszystkie:p

Wlazly1994
23-05-2008, 19:13
lenistwo nie zna granic co oni robia za te pieniadze z pacc? na laski ida czy cO? zby nie bylo nowych terenow co rok? W WoWie jest co chwila cos nwoego

Jak ci sie nie podoba tibia to spadaj do swojego WoWa :/ nic nie umiesz docenić?

Dobry pomysł z tymi NPS już nooby nie będą sie pluły xD:baby::baby:

Dzemen
23-05-2008, 19:15
Ciekawe czy jak np. będe expić na Dragonach będe mógl kupic np. Backpack mana potionów?? yy ?? Jak by tak bylo, przeważnie wiara bo do NPC nie chodziła :p

Tore
23-05-2008, 19:18
Pierwszy raz widzę tyle pozytywnych komentarzy.
Zapowiada się nieźle chociaż i tak nie gram w tibie ale updaty zawsze mnie kręciły :D.

Makuki
23-05-2008, 19:24
Te podkreślone słowa bardzo mogą pomóc w odnajdywaniu questów :).

Rdk92
Doby pomysł z tym Rookgardem. nareszcie coś tam zmienili. :) no i nie tylko z rookiem ;). Czekamy na następne "~Teasery~" xD

Dragones5
Nowy system rozmów z npc? Gdzieś już to było od daaaawna.. tylko nie powiem gdzie bo mnie regulamin ogranicza.

Czy chodzi Ci o Podkarpacki ots? ;p

@Topic
Jesli to bedzie dzialac dobrze i nie bedzie zadnych problemow z tym to okaze sie, ze cipsoft zrobil cos dobrego bo narazie to tylko dupili. No coz wkoncu to zrobili bo kiedys trzeba... Ogolnie pomysl mi sie bardzo podoba.

Nedomanus
23-05-2008, 19:25
badzmy szczerzy. cos takeigo jest w kazdym innym mmorpg. az dziw ze tibijczycy musieli tak dlugo czekac na to rozwiazanie. w kazdym razie cipy maja + za to sie w koncu domyslili...po 11 latach <lol2>

Galera_Warrior
23-05-2008, 19:26
Liczyłem że powiedzą coś więcej i coś bardziej ciekawego...

Mefjuu
23-05-2008, 19:29
Jeach! I kto mi powie, że cipy sie nie opier*? Przez pół roku wykminili nowy system rozmów z npc. Hell yeah. Przecież takie coś da się zrobić w tydzień, no chyba że jest się programistą pokroju naszych niemieckich mistrzów. Aż żal mnie bierze, że kiedyś kupowałem pacce =.=
pozdr dla tibiomaniaków

Iko419
23-05-2008, 19:29
A mi to sie nie podoba :(

Kinydrut
23-05-2008, 19:30
Ja mam pytanie.
A co z takimi NPC jak na przykład Markwin w Mintwalin czy król orców na OFie?
Przeciez jak 4+ osoby powiedza "hi" (pierwszy raz) to pojawi sie tyle potworow ze wszyscy padna...
Jak myslicie czy Cip to zauwazyl i cos z tym zrobi?

Thor of heaven
23-05-2008, 19:30
e podkreślone słowa bardzo mogą pomóc w odnajdywaniu questów .

I sprawić, że gra będzie przeznaczona dla kasiastych przedszkolaków..
choć tam jest napisane, że nie pomogą to coś trudno mi w to wierzyć..

Casquan
23-05-2008, 19:39
Mam sceptyczne zdanie co do niektórych zmian.

Po 1 ta rozmowa z NPC w oddzielnym oknie może być, trochę na pewno ułatwi grę, ale po co te zmiany kolorów.

Afb
23-05-2008, 19:44
Tylko w kazo i rookgaard zmienią sie te NPC ?:baby::baby:

Rybzor
23-05-2008, 19:46
Tylko w kazo i rookgaard zmienią sie te NPC ?:baby::baby:
Nie :f

Barosa7
23-05-2008, 19:46
Źle to zrozumiałeś
Zmiany będą dotyczyć wszystkich NPC, a Kazoo i Rook mają być zmienione wizualnie.

Articuno
23-05-2008, 19:49
Bezsens, kolejne ułatwienie. Może nie o ułatwienie chodzi, ale o kolejna opcję odbiegającą od realizmu...

Casquan
23-05-2008, 19:51
do każdych zmian da sie przyzwyczaić :)

Bazyllu
23-05-2008, 19:55
ktos tam pisal o szkieletach - znajac zycie w ktoryms teaserze bedzie pisalo cos po czym zaczniesz sie zastanawiac czy po update w ogole dojdziesz do poi...

Sqetchu
23-05-2008, 20:08
Czytanie ze zrozumieniem... NPCs channel bedzie dzialal jak default z taka tylko roznica, ze beda tam sie pojawiac wasze rozmowy z npc. Kiedy przywitamy npc otworzy sie channel (chyba, ze mamy juz go otwartego) i wtedy to co mowi npc i to co my mowimy do niego pokazuje sie w tymze channelu. Gdy odejdziemy zadaleko NPC powie bye lub gdy my sami powiemy bye npc znika z tego channelu... To ma za zadanie ograniczyc spam i umozliwic bezproblemowa komunikacja bez stania kilka min az ktos sprzeda/kupi cos, a nie gadanie i kupywanie/sprzedawanie na odleglosc... Jaki to mialoby sens? To jest cos co powinno byc zmienione i oczywiscie przyznam, ze nie lubie ulatwien, ale to jest cos co pomoze nam czerpac wieksza przyjemnosc z gry, a nie sd walace po 10k dla kazdej profesji, wiec nie ma co marudzic, nie?

Cvonio
23-05-2008, 20:11
Wreszcie NPC Sam w thais nie będzie blokowany :D :cup::cup::cup:

Cygan Slejter
23-05-2008, 20:21
wykonywanie questów stanie się dziecinnie proste.
teraz już jest, a co dopiero bedzie? przedszkolaki bedą mogły grać w tibie :D

Matatix
23-05-2008, 20:46
Wielki plus!!! + będzie to spore udogodnienie ale mimo wszystko tibia straci na uroku ;) ale to będzie o wiele lepsze niż czekanie 10 min żeby sie dostać do npc i kupić 1 runke :p;)
Ładnie sie zapowiada upade ;p Osobiście poprawiłbym jeszcze ubranka ;p podstawowe i może 1 dodać ;p
I MAM NADZIEJE ZE I BANKOWI NPC TEŻ:]

Cashtan
23-05-2008, 21:14
Cytuj:wykonywanie questów stanie się dziecinnie proste.

teraz już jest, a co dopiero bedzie? przedszkolaki bedą mogły grać w tibie

Przeczytajcie obaj teaser jeszcze tak z 5 razy i posmiejcie sie z siebie jak juz przeczytacie go ze zrozumieniem

Kusnier
23-05-2008, 21:16
Ja mam pytanie.
A co z takimi NPC jak na przykład Markwin w Mintwalin czy król orców na OFie?
Przeciez jak 4+ osoby powiedza "hi" (pierwszy raz) to pojawi sie tyle potworow ze wszyscy padna...
Jak myslicie czy Cip to zauwazyl i cos z tym zrobi?

Przeciez teraz mozna zrobic to samo, 4 osoby podchodza i jak powiedza na raz to tez sie pojawia 4x grupki potworow...

ArtiPl
23-05-2008, 21:23

Czytanie ze zrozumieniem sie klania... Wszystkie NPC beda mialy opcje "private chata" a wylacznie wszystkie na rooku i niektore na mainie beda mialy "podkreslone" slowa...

Mordoplastyk
23-05-2008, 21:23
Ja mam watpliwosci co do tego update , ale nie ma co gdybac, bo jak to bedzie okaze sie na wakacjach na nowej TIBI 8o

Rybzor
23-05-2008, 21:38
teraz już jest, a co dopiero bedzie? przedszkolaki bedą mogły grać w tibie :D
Nie jest, nawet sobie nie wyobrażasz ile trzeba było się kiedyś namęczyć żeby wykonać desert questa np. To, że teraz dzieciaki korzystają z solucji, bo nie potrafią do niczego dojść samemu nie czyni questów dziecinnie prostych.

Vlad Dracula
23-05-2008, 21:47
Zarąbiasty ten pomysł z NPC, a co do tej "Ogromnej zmiany" moge mieć tylko złe przeczucia... ale kto wie ::P

Michoss
23-05-2008, 21:50
Tak sobie myslę...Skoro już każdy ma "Prywatnego" NPC, może zrobią kontakty Player-NPC? Mogą nas lubić, nienawidzić itp.

Duda1992
23-05-2008, 21:52
takie o chuj potłuc wg mnie :(

Gostex
23-05-2008, 22:14
Tak sobie myslę...Skoro już każdy ma "Prywatnego" NPC, może zrobią kontakty Player-NPC? Mogą nas lubić, nienawidzić itp.

To moze odrazu niech z tibii zrobia sims-online?

GSlayeR
23-05-2008, 22:19
Pomysł świetny !

Mało razy zdarzyło się wam czekać aż ktoś skończy gadać z NPC bądź byliście od niego przesuwani ? Teraz to zniknie ;p

A co do questów to chyba lepiej żeby ludzie chcący RPG'ować w Tibii nabrali doświadczenia (co i jak mniej więcej mówić do NPC by coś od nich wyciągnąc) już na rook'u i wczesnym mainie ...

_Cyrus_
23-05-2008, 22:34
To moze odrazu niech z tibii zrobia sims-online?

Czemu nie ;d

djbuhos
23-05-2008, 22:34
Jak dla mnie to zajebiscie zawsze jak idzie sie do banku to bez właczenia pk nie da sie powiedzieć hi ;cc chyba jedyny plus tego update ale to jeszcze nie koniec niespodzianek:cygaro:

Evil Maul
23-05-2008, 22:42
No w końcu koniec kolejki na PoI ze szkieletami ! I koniec kolejek podczas robienia questów na test servie ! \o/ Wielki "+" dla Cipsoftu

Aggro
23-05-2008, 22:52
Jak dla mnie bomba :)

Evil Maul
23-05-2008, 22:59
Ciekawe czy jak np. będe expić na Dragonach będe mógl kupic np. Backpack mana potionów?? yy ?? Jak by tak bylo, przeważnie wiara bo do NPC nie chodziła :p

Ojej mam nadzieje że nie bo w innym przypadku to widze to tak :
Dragon Lair w venore + 1kk+Priv NPC+Bot = expić aż stamina się nie skończy xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Arcan
23-05-2008, 23:15
To chyba najwięcej pozytywnych komentarzy na temat update od kilku lat :D
Ode mnie też wielki plus dla Cipsoftu (jak na razie).

Michoss
23-05-2008, 23:18
To dopiero pierwszy teaser, nie bój dziada.

Aevolana
23-05-2008, 23:52
no no no... jak na razie to cofam swoje zarzuty, świetnie wybrnęli z tego problemu. Było to jedno z ulubionych zabaw Noob'ków świetnie to zrobili, nie ważne czy z kogoś to ściągnęli czy sami to wymyślili - chyba najważniejsze żeby się dobrze grało nie?

@ktoś na początku powiedział o tym że to popsuje klimat tibii

nie popsuje, popsuły by tabelki gdyby były

Vanhelsen
24-05-2008, 00:51
Bezsens, kolejne ułatwienie. Może nie o ułatwienie chodzi, ale o kolejna opcję odbiegającą od realizmu...A czego ty chcesz?!! Realizmu w TIBII?!! Człowieku, zastanów się!

Dla mnie zmiana jest pozytywna, o ile będzie dotyczyła tylko tych najbardziej potrzebnych NPC (nie w kryterium kłestowym ofc...) bo podświetlane hasła przy kłeście to będzie przesada...

Jak na razie nie narzekajmy, choć... zapomniałem, nasi forumowicze mają to we krwi, narzekamy, że updejt zniszczy Tibię, wysyłamy petycje o zmiany ale tak na prawdę przy kolejnym updejcie o tym zapominamy... jeah...

Neff
24-05-2008, 00:51
Huh... Jestem zaskoczony ;) Poraz pierwszy nikt nie lamentuje :cup:

Speentz
24-05-2008, 01:05
Wolał bym expowiska,nowe questy, etc.
ale...lepsze to niz wcale!!

na moje zdanie...
Jest to dobre rozwiązanie dla blokujących (noobków,newbie) npc..
ktoś chce coś załatwić to stoi chu wie ile..

Vanhelsen
24-05-2008, 01:34
Huh... Jestem zaskoczony ;) Poraz pierwszy nikt nie lamentuje :cup:To chyba nie przeczytałeś całego tematu... bo są głosy narzekań, a jak by inaczej :<

lamp999
24-05-2008, 02:08
Ja tam osobiście lubie nowości ,a rozmowy z npc tego typu widziałem nawet lepsze..! Ci co grali lub grają(o ile jeszcze jest...) na kavloriaots to wiedza jak to wyglada..! Albowiem używasz odpowiedniej komendy na sprzedawcy i wyswietla sie okienko co on sprzedaje(tak jak byś otworzyl bag-a w nowym oknie) i po prostu przerzucasz itemki do siebie a kasa w bp sama umyka..! ;-)8o
No ,ale trzeba także doceniać starania CipSoftu ,bo przecież roBią to dla nas...i z myslą zachęcenia większej ilości graczy do gry poprzez wstawianie właśnie takich dogodnień w update-yach..!
PS.Wygląd rOOkgAArdu na prawdę mi się podoba ,tymbardziej ,że mam tam początkującego RookStayera..! Jestem natomiast ciekaw wyglądu Kazo..?!

ShosVern
24-05-2008, 07:27
Jak narazie nowy system rozmowy z NPC mi się podoba. Oby nie stracił swojego uroku, gdy już wejdzie w życie. Co do nowego wyglądu rooku....maskara.

Elitek70
24-05-2008, 07:51
"(...)dzięki czemu nie będziesz musiał obawiać się, że wykonywanie questów stanie się dziecinnie proste."
A co niby ma tak utrudnic te questy? Rozmowa?? Niech ktos mi to wyjasni :P

Exai-Se
24-05-2008, 08:08
Według mnie pomysł fajny .. tylko jedna rzecz mnie zastanawia - czy muszę mieć tego npc na ekranie żeby do niego napisać , czy nie ważne gdzie jestem ? ;]

Jeśli nie ważne to co z np. postman questem ? xD

Encis
24-05-2008, 08:10
O k**wa!!
Az mnie zgielo xD Cipsoft sie tym razem postaral.
Dosyc noobow, ktore stoja przy NPC i pisza: Daj mi jakies itamzy to napisze baj" I jeszcze te podkreslone wyrazy.

Cud, miod i orzeszki

To bedzie dobre zeby wejsc do roomu z thalasem jednoczesnie. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz. Jak napiszemy do Orc Kinga na of na przyklad w 5 osob to pojawi sie w tym samym momencie 5x wiecej monsterkow? xD

Thadel
24-05-2008, 08:13
Myślę że około 2 sqm'y trzeba podejść żeby okienko się otworzyło. Ale ciekawe czy trzeba będzie powiedzieć "Hi" czy tak jakby samo podejscie już za to hi robi...

SquintZebra
24-05-2008, 09:01
system dokładnie taki jak na Astonii
też niemiecka gra więc może się porozumieli
(tyle że tam jest jeszcze opcja klikania zaznaczonych słów kluczowych)

co zaś tyczy się tłumaczenia to po raz kolejny tibia.pl odfajkowuje

wersja oryginalna
"For this reason, all NPCs on Rookgaard have been provided with these special keywords, and also some NPCs on the main continent such as shopkeepers or spell trainers. Of course, quests on the main continent will not be spoilt by the new system so you don't need to worry that there is nothing left to find out by yourself!"

wersja tibia.pl
"Z tego powodu wszystkie NPC na Rookgaardzie zostały zaopatrzone w tą opcję, oraz część tych z Mainlandu, tj. sprzedawcy run, czy nauczyciele czarów, dzięki czemu nie będziesz musiał obawiać się, że wykonywanie questów stanie się dziecinnie proste."

jak widac wyglada to tak jakby tlumacz zgubil gdzies caly fragment
"Of course, quests on the main continent will not be spoilt by the new system"

i na koniec nasuwa mi się taka refleksja
Patrząc na wszystkie w większości pochlebne opinie, i przypominając sobie ciągłe narzekania wychodzi na to że jedyne dobrze oceniane pomysły Cipsoftu to są te buchnięte od innych

Alanus Lutinum
24-05-2008, 09:20
Mnie najbardziej cieszy to, ze cipsoft ma dodać questy. Wiem, że po kilku godzinach od update'a już będą spoilery, ale doda to trochę klimatu grze. Zmiana komunikacji z NPC jest również świetnym pomysłem.

Shadowpiece
24-05-2008, 09:25
Az mnie zgielo xD
kręgosłupa żeś sobie nie złamał?
Cipsoft sie tym razem postaral.
no pomijając to, że coś takiego można zrobić dość szybko, to faktycznie sie postarali...
Dosyc noobow, ktore stoja przy NPC i pisza: Daj mi jakies itamzy to napisze baj"
noob jak będzie chciał to i tak cię wypchnie za sklep... a ignore tak trudno dać
I jeszcze te podkreslone wyrazy.
'rozmowa z NPC jest zdecydowanie za tródna111!! wprowadźcie jakieś spoile tak tak tego chcemy !!11one!'

Ktoś tam pisał, że stał w kolejce 10 minut, ja grając w tibie ponad 2 lata, ani razu nie stałem w kolejce 10 minut, max 2-3, dziwne...

osobiście nie bardzo mi się to podoba... już na niektórych ots'ach jest to lepiej zrobione ...

Nonex
24-05-2008, 09:27
Opcja spoko ale i tak ten update sux same pierdoły bedą zmieniać roka i kazz żal. mogliby dać fajne nowe wyspy lub jakieś inne tereny a nie idą na łatwizne.

Belizariusz
24-05-2008, 09:30
Beznadzieja. Gra całkowicie traci na realności i grywalności. Teraz ludzie nawet nie będą musieli czekać w kolejkach żeby coś kupić lub sprzedać. A komu to przeszkadza? Nałogowcom dla których 20 sekund expienia mniej to wielki stres.

Zalgadis
24-05-2008, 10:06
Nie jest, nawet sobie nie wyobrażasz ile trzeba było się kiedyś namęczyć żeby wykonać desert questa np. To, że teraz dzieciaki korzystają z solucji, bo nie potrafią do niczego dojść samemu nie czyni questów dziecinnie prostych.

Właśnie, zróbcie sobie Deserta bez spoila, zgaduje że zajmie to wam kilka dni, a cały dzień będziecie szukać początku.

No to teraz te wszystkie pochlebne komentarze typu "YEAH ZROBIMY POI W 10 SEKUND !!1ONE" nie mają sensu ;]

Pozatym ta trawa na krzaczkach, cipsoft sux ^^

djbuhos
24-05-2008, 10:14
Jak to kilka osób juz powiedziało może to sie okazać pokarzko pownieważ expy bedo zajete 24/7 maz npc na paskuku i aby piszesz hi 20 strong heal potion i grasz nastempne 2h i tak az bedzie po kasie mam nadzieje ze to nie bedzie działało na odleglość tylko na jakies 8 sqm

Kicek
24-05-2008, 10:20
@up

Ta jasne... Z demonow bedziesz pisal hi -> 20 mana potions ...

Jak narazie na +, nie beda juz noobki blokowaly npc, bedzie mozna szybko sprzedac itemki i w ogole :>

A czy mi sie wydaje, czy oni pokazali kawalek nowego rooka? :D

Unholy_Elder
24-05-2008, 10:27
Jak to kilka osób juz powiedziało może to sie okazać pokarzko pownieważ expy bedo zajete 24/7 maz npc na paskuku i aby piszesz hi 20 strong heal potion i grasz nastempne 2h i tak az bedzie po kasie mam nadzieje ze to nie bedzie działało na odleglość tylko na jakies 8 sqm

Ty naprawde jestes taki tępy, zeby myslec w ten sposob. Nigdy, w calym okresie istnienia Tibi nie zrobia czegos takiego. Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Poty, runy itp. kupujesz tak samo tylko ze system w jakim rozmawiasz sie zmienia. Przyklad: Jak wpiszesz dane imie NPC w Thais z Venore, wyskoczy taki badz inny komunikat: Sorry this is not possible.

Lord_Piterek
24-05-2008, 10:27
Nie jest zle, czekamy do nastepnego teasera :P

Exai-Se
24-05-2008, 10:28
Tibia traci z każdym upem.. Z początku mi sie spodobało ale jak sobie pomyślę dłużej, komu przeszkadzało postać chwilę dłużej u NPC :/ ?

Kicek
24-05-2008, 10:31
@up

Szczegolnie jak Ci neo kidsy stoja 2h i blokuja NPC ;)

Instynkt
24-05-2008, 10:34
Heyah

W momencie, kiedy zapragniesz porozmawiać z wyżej wymienionymi, wpisz jego imię w polu dla nazwy gracza, tak jak to zwykle robisz. Kanał z NPC zostanie otwarty, a rozmowa będzie wyglądała podobnie jak ta z innym graczem.

Wniosek:
1. Stoje sobie na Mino Hell, mam 10 swordow, wiec pisze do Obi'ego i sprzedaje je nie ruszajac sie z miejsca?
2. Expie sobie na PA, uzbierala mi sie jakas suma gp, wiec pisze do Paulie'go i deponuje je nie ruszajac sie z miejsca?
3. Nikt w tej zapowiedzi nie napisal o tym, by znajdowac sie w poblizu danego NPC.

Kompletna cisza może być jednak dość nudna, dlatego wiadomości pisane na swoim kanale z NPC będą widoczne również na kanale Default, co umożliwia nam odczytanie, kto w tym momencie rozmawia z danym 'non-player citizen'.

Wniosek:
1. Skoro kazdy moze swobodnie porozmawiac z danym NPC to dobrze by bylo gdyby chociaz 1% byl zainteresowany tym, kto z nim rozmawia ...

Podsumowanie pt 1: Zapowiada sie ciekawie, okaze sie po Upie

PeZet Dr. =]

shoq
24-05-2008, 10:37
Genialne :DDD I luvv CIP

Opcja spoko ale i tak ten update sux same pierdoły bedą zmieniać roka i kazz żal. mogliby dać fajne nowe wyspy lub jakieś inne tereny a nie idą na łatwizne.

Jeśli jeszcze nie zauważyłeś, nowe tereny dodają ZIMĄ, a teraz jest LATO (prawie).

Exai-Se
24-05-2008, 10:39
@Instynkt
właśnie też się nad tym zastanawiam, przecież to bez sensu by bylo .. ;/

Unholy_Elder
24-05-2008, 10:43
@up

Szczegolnie jak Ci neo kidsy stoja 2h i blokuja NPC ;)

Powazny jestes? Komu sie chce stac 2h zeby bloknac komus NPC. Ja czekalem najdluzej 2 min po czym zaczalem go przesowac jak to nie pomoglo, zabilem typa. Na swiatach non-pvp tez nie widze wiekszego problemu, jezeli ktos blokuje wystarczy odejsc na chwile a dany sprawca widzac nasz brak zainteresowania jego glupotą, odpusci. Mnie ten nowy system nie bedzie przeszkadzal, ale mogloby go tez nie byc.

Kubaland
24-05-2008, 11:17
Fajne toto jest :D

Sild
24-05-2008, 12:10
No ok, to z tymi NPC akurat mi sie podoba, zobaczymy co bedzie dalej...

--Cienius--
24-05-2008, 12:22
Genialne :DDD I luvv CIP

Jeśli jeszcze nie zauważyłeś, nowe tereny dodają ZIMĄ, a teraz jest LATO (prawie).

rzeczywiscie kup sobie musk tak jak masz w podpisiie...
Przelec sobie co byo w updatach a potem pierdol

Pirate Cutthroats
24-05-2008, 14:22
+ dla Rook(S/L)tayerów. Będzie można szybko selnąć szczury i kupić inne itemsy.

Duke Dran
24-05-2008, 14:33
Powazny jestes? Komu sie chce stac 2h zeby bloknac komus NPC. Ja czekalem najdluzej 2 min po czym zaczalem go przesowac jak to nie pomoglo, zabilem typa.
No to teraz nie będziesz musiał czekać tych 2 min i popychać kogoś aby dostać się do NPC.

Virusso
24-05-2008, 14:45
Uważam, że pomysł z pm do Npc nie jest głupi. Jak już ktoś powiedział "okaże się po upie". Mam nadzieję, że przynajmniej nic w tym upie nie zepsują. I będzie gitB)

Unholy_Elder
24-05-2008, 15:11
No to teraz nie będziesz musiał czekać tych 2 min i popychać kogoś aby dostać się do NPC.

Serio? Czytales/as calego mojego posta? Pisalem ze wcale mi to nie przeszkadza i nowy system moze byc ale moze go tez nie byc...

Szymi_11
24-05-2008, 15:24
Pomozcie, dzisiaj o godzinie 15.19 hce się zalogować a tu Dowlanding New program Version a potem Downlanding new objest graphics. Czy to uptade? Pomożcie!

Duke Dran
24-05-2008, 15:37
Serio? Czytales/as calego mojego posta? Pisalem ze wcale mi to nie przeszkadza i nowy system moze byc ale moze go tez nie byc...
Spoko : ) tylko uświadamiam dodatkowo.

Maelion
24-05-2008, 15:43
Opcja spoko ale i tak ten update sux same pierdoły bedą zmieniać roka i kazz żal. mogliby dać nowe wyspy lub jakieś inne tereny a nie idą na łatwizne.

Zgadzam sie z tobą lecz po cześci, poniewaz nie znamy dalszych planów zwiazanych z letnim Update'm. Ale musze sie zogodzic z toba, ze jesli nie dodadza nowych terenow watpie zeby to zachecilo ludzi do kupna pacc jak to bylo rok temu. Juz teraz widac mase ludzi na terenach pacccowych, a co bedzie po UPie...? jeszcze wieksza masa ludzi chcacych zdobyc expa, zeby moc wykonac questa. Byc moze stworza nowe serwery, bo kazdy wie jak jest. Jak juz mowilem samymi questami ludzi nie przyciagna, a jak wiadomo czesto powtarzające sie słowo majace na celu zachecenie do kupna pacc to m.in. "odkrywaj" i tym samym przyzwyczaili ludzi do tego. No wlasnie dla graczy z wyższymi lvlami to wlasnie jest frajda, aby moc odkrywac niezbadane dotad tereny.

Szymi_11
24-05-2008, 15:53
Pomóżcie, cały czas jest infomacja o pobieraniu elementów graficznych o co tutaj chodzi?

DrakuSeQ
24-05-2008, 16:00
Pomysł fajny, ale zobaczymy po upie jak to będzie wyglądało.

@up
Pewnie masz starą wersję Tibii i ci ją aktualizuje do najnowszej.

Szymi_11
24-05-2008, 16:05
@up
Nie mam starej wersji bo jeszcze przedwczoraj grałem normalnie.

Drangir
24-05-2008, 16:12
@up
Ściągnij najnowszą wersję i nie płacz ;)
@top
Pomysł trafiony. Nie neguję, po miesiącu każdy się przyzwyczai i przestanie zauważać :)

Pewnie zasięg będzie miało "normalny" tj. kilka kratek.

Edit: co do tych trawek na krzaczkach: wzieli zrobili szybko akademię do teasera, dokleili drzewka i zrzucili skrina, możecie być pewni że zabraknie ich po update ;)

@down
Raczej wątpie, zasięg kilka kratek... znaczy pisać będziesz mógł ale nie dostaniesz odpowiedzi xD

Mystlich
24-05-2008, 16:23
@up
Nie mam starej wersji bo jeszcze przedwczoraj grałem normalnie.

Dziwne że jak robiłem teraz filmik do mojego poradnika wszystko było ok....;)

@topic
Pomysł fajny , podoba mi się i naprawdę Clipsoft się postarał.+ dla clipsoft-u
P.S. To znaczy że będe mógł z expowiska pisać do NCP ?

Virusso
24-05-2008, 17:44
Pomysł fajny , podoba mi się i naprawdę Clipsoft się postarał.+ dla clipsoft-u
P.S. To znaczy że będe mógł z expowiska pisać do NCP ?

@up
Wydaje mi się że nie. Po prostu po pedejściu do Npc otworzy Ci sie "priv" do niego. Jednak nie jestem do końca pewien czy mam rację.

@topic
Wielki + dla Cip.

kelvin19
24-05-2008, 18:22
Chyba się nie otworzy okno, gdy podejdziemy, gdyż wywołało by to problemy, gdyby w jednym miejscu było kilka NPC.

To będzie tak, że normalnie mówi Hi, i się okno otworzy.

I to oczywiste, że nie będzie można gadać z nim na odległość, po odejściu od niego okienko zniknie. Tylko to jest pewne:)

A, i ogólnie, pomysł się podoba. Skończą się kolejki szczególnie na rookgard.
Tam wpłacałem i wypłacałem kase praktycznie tylko w godzinach 6-12 bo inaczej bym musiał żyć bez banku:p

Aevolana
24-05-2008, 18:24
Coraz więcej jest głosów czy będzie można z expowiska czy nie... otóż na 1000000% nie, muszą coś zrobić bo tak to z rooka bym handlował z tymi z maina i bym se kupił np plate armor ;]

Kicek
24-05-2008, 18:48
Czy dla was kazdy update to nowe tereny? Zaloze sie, ze 3/4 z was nie bylo w wiekszosci miejscach...

Zajmuja sie pierdolami? Kazzo i rook dawno mialy jakies zaminy... Zaloze sie, ze kazzo zrobia swietne, zapewne nowe sprity scian + jakies swietne rozmieszczenie wszystkiego + w kazzo moze dojdzie jakies expowisko ;>

Zamiast plakac czekajcie do upa

Sidavar
24-05-2008, 19:35
Nie zachwycajcie sie tak tym updatem...
Może i te rozmowy z Npc sa dobrym pomysłem , ale pewnie coś z balansacją z**bia na 99% ;)

Wicky
24-05-2008, 19:36
Duży + dla Cipsoftu. Pierwszy raz zrobili coś pożytecznego, nie licząc terenów;] B)

Sert
24-05-2008, 20:40
Jak dla mnie sprawa zajebista ;] Według mnie to polepszy trochę życie Tibijczykom, teraz wystarczy poczekać na to co je pogorszy ;]

Garegz
24-05-2008, 20:48

Cos mi sie podoba xD

Okienko rozmowy zapewne będzie się zamykało po odejściu od npcB)

Wylansowany
24-05-2008, 20:56
Ale i tak znajdą się przeciwnicy, bo jest w końcu brak realizmu ;(
Jednak + dla Cip-ów

Knight Simon Dark lord
24-05-2008, 21:43
Ludzie narzekają na brak realizmu...a w jakiej grze komputerowej (oprócz simsów i to też nie całkiem)macie realizm??Teraz będzie tak jak w większości MMO że duża grupa ludzi będzie mogła pogadać z jednym npc,a zasięg będzie taki co normalnej rozmowy teraz...tak mi się wydaje.Więc nie płaczcie że ludzie będą z d-laira czy jednego expowiska kupować poty na exp.

Neo_pl
24-05-2008, 21:46
Nie zachwycajcie sie tak tym updatem...
Może i te rozmowy z Npc sa dobrym pomysłem , ale pewnie coś z balansacją z**bia na 99% ;)

Koleś wyjdź , popłacz sobie że powascisz bardziej swoim knightem (CHOC TO BULLSHIT!)

Po ostatnim upie bylo zaznaczone ZE TO KONIEC ZMIAN DOTYCZACYCH PROFESJII NA DOSYC DLUGI OKRES.

Modliszka11
24-05-2008, 23:00
Neo_pl
Koleś wyjdź , popłacz sobie że powascisz bardziej swoim knightem (CHOC TO BULLSHIT!)

Po ostatnim upie bylo zaznaczone ZE TO KONIEC ZMIAN DOTYCZACYCH PROFESJII NA DOSYC DLUGI OKRES.

Nic Nie Pisali Że To Koniec Balansacji Tylko Pisali Że Zmiany Nie Będą Już Takie Drastyczne

Topic
Uważam Że Pomysł Jest Dobry

Aevolana
25-05-2008, 08:47
koniec balansacji jest! Czytałęś w tym pierwszym mini teaserze że coś z balansacją?

Triq
25-05-2008, 12:20
Niektórzy to od razu są zawsze na nie ;) A bo to Tibia straci klimat, a bo to super sie w kolejce stało, a bo to nie będzie więcej można blokować NPCa :( Bu :< Ja na przykład nie mogę się w tym dopatrzeć żadnego minusa, ale narzekania zawsze były, są i będą, nie ważne jak dobry by był update ;)

Pozdr

Juchasek
25-05-2008, 13:25
Jak dla mnie mogą już nic z postaciami nie robić, a ten pomysł z NPC jest jak najbardziej dobry, wkońcu skończy się nędzna bajka na POI u szkieleta gdzie stało się nieraz po 2h :p

A co do reszty, takie narzekania że dla facc nic nie ma, to będzie coś z kazzem, ale że dla pacc nic nie wprowadza...8o

Sir Sprite
25-05-2008, 13:29
Niektórzy to od razu są zawsze na nie ;) A bo to Tibia straci klimat, a bo to super sie w kolejce stało, a bo to nie będzie więcej można blokować NPCa :( Bu :< Ja na przykład nie mogę się w tym dopatrzeć żadnego minusa, ale narzekania zawsze były, są i będą, nie ważne jak dobry by był update ;)

Pozdr

Nie da się ukryć, że ostanie updaty można o kant dupy... Jedyne liczące profesje to magowie, reszta to mięso armatnie, na non pvp nie ma znaczenia bo tam rządzi bot.

i00n
25-05-2008, 13:37
Jak zwykle zmiany na + :) Codzienne czynności w Tibii będą teraz krótsze o minutę lub dwie, no i nikt Ci nie będzie płakać za plecami jak zamulisz :D
Czekam także z niecierpliwością na zmiany w Kazo bo to moje ulubione miasto :)

Sidavar
25-05-2008, 14:27

Jakbyś nie zauważył w moim profilu jest napisane "na emeryturze" wiec mam wy**bane na ten update..

Szlaja
25-05-2008, 14:59
Erm... Czyli to znaczy, ze mozemy wlozyc kase do banku expiac np. Na Mount Sternum? XD
Ogolnie... Hmm PW z NPC?
Nie podoba mi sie ;/

Fureyka
25-05-2008, 15:09
Erm... Czyli to znaczy, ze mozemy wlozyc kase do banku expiac np. Na Mount Sternum? XD
Ogolnie... Hmm PW z NPC?
Nie podoba mi sie ;/

Nie .... Zasięg rozmowy będzie taki sam lub podobny. Te zmiany spowodują, że kilka osób może rozmawiać z jednym npc w tym samym momencie.

Aevolana
25-05-2008, 17:13
Nie .... Zasięg rozmowy będzie taki sam lub podobny. Te zmiany spowodują, że kilka osób może rozmawiać z jednym npc w tym samym momencie.

Powtarzam:

i jak jeszcze jedna osoba się o to zapyta to chyba skapituluje...

Zamne
25-05-2008, 19:32
w końcu skończy się nędzna bajka na POI u szkieleta gdzie stało się nieraz po 2h

no ale na poi bedzie taki tlok, ze sie ludzie nie beda mogli przepchac (patrz film usera bloodybonecrusher [wpiszcie w szukajke na youtube], ze bedzie sie czekalo z tym "tylko" 0,5h Cx

Emcess
25-05-2008, 20:52
koniec balansacji jest! Czytałęś w tym pierwszym mini teaserze że coś z balansacją?

na lato są zawsze tereny i inne duperele, balansacje takie większe zawsze były na zimę z tego co pamiętam.

Nonex
26-05-2008, 09:27
Nie da się ukryć, że ostanie updaty można o kant dupy... Jedyne liczące profesje to magowie, reszta to mięso armatnie, na non pvp nie ma znaczenia bo tam rządzi bot.

Jesteś w błędzie. Mag to NIUKER! Każdy dobry mmorpg wie o tym ale niestety nie tibia widocznie CipSoft uważa że dmg maga jest wystarczający ale tak naprawde to żal. Hight lvl palek z arbalestem power bolt + sd zadaje dmg graczowi porównywalne z 1 sd maga a jest o niebo tańsze w starciach 1 vs 1 wogóle sorc w tibi to nie jest nuker tylko jakiś shit i jeszcze zrównali druida do maga żal. Palek jest za dobry i knight powinni wzmocnić tibijskich niukerów.

Xenhil
26-05-2008, 15:06
pomysl niezly.tylko ja mam jedną wątpliwość.czy jak sie napisze "hi" to ten chat sam sie włączy :D czy trzeba będzie samemu go wloczyc?X(

M.J.
26-05-2008, 15:12
A czytałeś coś o tym?

Leik~
26-05-2008, 15:13
pomysl niezly.tylko ja mam jedną wątpliwość.czy jak sie napisze "hi" to ten chat sam sie włączy :D czy trzeba będzie samemu go wloczyc?X(

co to za roznica? Jedno i to samo ..

--Cienius--
26-05-2008, 16:23
NIE, NIE BEDZIE "MOSZNA" GADAC Z NPC NA ODLEGLOSC!!!!!!!!!!!!!!

ile razy to mozna mowic?

i00n
26-05-2008, 16:55
Jesteś w błędzie. Mag to NIUKER! Każdy dobry mmorpg wie o tym ale niestety nie tibia widocznie CipSoft uważa że dmg maga jest wystarczający ale tak naprawde to żal. Hight lvl palek z arbalestem power bolt + sd zadaje dmg graczowi porównywalne z 1 sd maga a jest o niebo tańsze w starciach 1 vs 1 wogóle sorc w tibi to nie jest nuker tylko jakiś shit i jeszcze zrównali druida do maga żal. Palek jest za dobry i knight powinni wzmocnić tibijskich niukerów.

Wg. mnie takie wzmocnienie "Nukerów" było by na miejscu tylko gdyby zrobili tak, że nie traci się expa i ekwipunku po zabiciu przez innego gracza. Ewentualnie jeszcze mogli by ich wzmocnić ale gdyby obrażenia od magii na graczu zmniejszyli do 1/3 obrażeń.

Modliszka11
26-05-2008, 17:48
Aevolana

Tam Nic Nie Pisało Że To Koniec Balansacji

--Cienius--
26-05-2008, 18:02
PIsalo kiedys ze nie bedzie juz takich drastycznych zmian ale takie malutke ze cos dodadza nie tak znaczacego itp

Blythe
26-05-2008, 21:04
I bardzo dobrze juz ku*** dostawalem przez te nooby -.^ chociaz nie potebnie na default bedzie widac napisy :/:evul:

Ethanamoz
27-05-2008, 00:55
I bardzo dobrze juz ku*** dostawalem przez te nooby -.^ chociaz nie potebnie na default bedzie widac napisy :/:evul:

Omg jak ci będzie przeszkadzało to co widać na defaulcie to mozesz dać ignora npcowi i gra gitara ?

tylko mnie kurde zastanawia, obczajcie, naprzyklad jak ja bede na Okolnirze {takiej wyspie z frost dragonami co czesto na nich padam bo mnie kicka} no i jak już tam bede a skończą mi się great manapotiony to wtedy mogę sobie pogadać z napżykład npcem który sprzedaje manapotiony, i oddać mu vialki ? a potem kupic nowe i jeszcze oddać moje złote monety do banku ?? jesli tak bendem mogl zrobic to będe sie bardzo cieszyl z tego i bede kozystal z tego mojego nowego super przywileju ktorego mi dadza :* Xd pozdrawiam wszystkich...

Zalgadis
27-05-2008, 07:06
Jak dla mnie mogą już nic z postaciami nie robić, a ten pomysł z NPC jest jak najbardziej dobry, wkońcu skończy się nędzna bajka na POI u szkieleta gdzie stało się nieraz po 2h :p

No to teraz te wszystkie pochlebne komentarze typu "YEAH ZROBIMY POI W 10 SEKUND !!1ONE" nie mają sensu ;]

A taki wałek ;s

PaPut
27-05-2008, 07:23
Moreover, we have marked several keywords with a different colour to which the NPC reacts. [...] Of course, quests on the main continent will not be spoilt by the new system so you don't need to worry that there is nothing left to find out by yourself!
Nowy system który nie będzie działał na questach to kolorowanie podpowiedzi, same zakładki będą działały.

--Cienius--
27-05-2008, 07:29
Omg jak ci będzie przeszkadzało to co widać na defaulcie to mozesz dać ignora npcowi i gra gitara ?

tylko mnie kurde zastanawia, obczajcie, naprzyklad jak ja bede na Okolnirze {takiej wyspie z frost dragonami co czesto na nich padam bo mnie kicka} no i jak już tam bede a skończą mi się great manapotiony to wtedy mogę sobie pogadać z napżykład npcem który sprzedaje manapotiony, i oddać mu vialki ? a potem kupic nowe i jeszcze oddać moje złote monety do banku ?? jesli tak bendem mogl zrobic to będe sie bardzo cieszyl z tego i bede kozystal z tego mojego nowego super przywileju ktorego mi dadza :* Xd pozdrawiam wszystkich...

Qrwa co za debil (bo inaczej nie mozna tego okreslic )

http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2078457&postcount=159

Nonex
27-05-2008, 08:38
Wg. mnie takie wzmocnienie "Nukerów" było by na miejscu tylko gdyby zrobili tak, że nie traci się expa i ekwipunku po zabiciu przez innego gracza. Ewentualnie jeszcze mogli by ich wzmocnić ale gdyby obrażenia od magii na graczu zmniejszyli do 1/3 obrażeń.

oczywiście taka drastyczna zmiana niesie za sobą szereg zmian w systemie Tibi. W innych mmorpg gracze szczególnie dzieci nie nawalają matki krzesłem po dedzie w tibi jest jak jest ma to swoje plusy i minusy.Więc nie mamy co liczyć na to ze strony Tibi jeśli chodzi o Niukerów.
CipSoft uważa że balansowanie postaci ma wyglądać tak jak wygląda wszystkie postacie mają być równe i każda ma mieć szanse w starciu z inną. Według mnie to jest błąd bo gdyby wzorowali się na sprawdzonym projekcie np. postacie w World of Warcarft problemu by nie było bo tam jest to zrobione wręcz genialnie. Każda profesja powinna być mocna na inną a zarazem sama słabsza wobec drugiej. No trudno jakoś da się grać choć Tibi dużo brakuje do dobrych profesji za to mamy wszystkie niby równe.

Drakon
27-05-2008, 10:51
ZNaczy sie CIPy coraz abrdzxiej odchodzą od realistycznosci...
można sie było tego spodziewać

@up
Mniej więcej podobnie było w tibii za czasó clienta 7.6, chociaż nie każdy to widział.

Mufinek
27-05-2008, 16:19
@up A od kiedy tibia jest/byla/moze byc realistyczna? A co do newsa to to przyda sie ogolnie. Nie bedzie kolejek i dobrze :] Utevo Gran Lux

NIE BEDZIE MOZNA ROZMIAWIAC NA ODLEGLOSC Z EXPOWISKA! OMG

@down Racje masz 8)

i00n
27-05-2008, 16:21
oczywiście taka drastyczna zmiana niesie za sobą szereg zmian w systemie Tibi. W innych mmorpg gracze szczególnie dzieci nie nawalają matki krzesłem po dedzie w tibi jest jak jest ma to swoje plusy i minusy.Więc nie mamy co liczyć na to ze strony Tibi jeśli chodzi o Niukerów.
CipSoft uważa że balansowanie postaci ma wyglądać tak jak wygląda wszystkie postacie mają być równe i każda ma mieć szanse w starciu z inną. Według mnie to jest błąd bo gdyby wzorowali się na sprawdzonym projekcie np. postacie w World of Warcarft problemu by nie było bo tam jest to zrobione wręcz genialnie. Każda profesja powinna być mocna na inną a zarazem sama słabsza wobec drugiej. No trudno jakoś da się grać choć Tibi dużo brakuje do dobrych profesji za to mamy wszystkie niby równe.

Mag w Tibii jest bardzo dobrym "dps'em" jednak tutaj zamiast czystej many używa się run które niestety są drogie. Ja uważam, że profesje są równe ale tylko jeśli chodzi o łatwość expienia. Magiem expi się tak jak innymi profesjami, można też szybciej ale wymaga to dodatkowych nakładów gotówki. Uważam że to jest fair :)

A tak w ogóle to sorry za offtop :p

Nari
27-05-2008, 16:40
Tylko, że w w/w WoWie trzeba posługiwać się inteligencją co do builda, tak aby postać była silna. A CipSoft dba o młodszych graczy. Szczególnie tych, którzy lubią kupować PACC.

Aevolana
27-05-2008, 16:48
Tam Nic Nie Pisało Że To Koniec Balansacji

pisało co będzie w tym update i nie było nic o balansacji

Zamne
27-05-2008, 17:06
Tylko, że w w/w WoWie trzeba posługiwać się inteligencją co do builda, tak aby postać była silna.

a potem jakis 10latek kupi se postac na allegro i bedzie wymiatal, bo inteligencji trzeba tylko do builda

Nari
27-05-2008, 17:25
a potem jakis 10latek kupi se postac na allegro i bedzie wymiatal, bo inteligencji trzeba tylko do builda

Zwali tą to kupi nową. Lepszą zapewne.

Modliszka11
28-05-2008, 07:30
Aevolana
pisało co będzie w tym update i nie było nic o balansacji

CipSoft Nie Zdradza Wszystkie Od Razu Zawsze Po Jakimś Czasie Są Dalesze Wiadomości Na Temat Update

Triq
28-05-2008, 14:21
@up
Ale gdyby miały być jakieś zmany dotyczące profesji to pewnie info o tym poszło by na pierwszy ogień.

Ps. Sprawia Ci przyjemność pisanie każdego wyrazu z wielkiej litery?

Modliszka11
28-05-2008, 16:33
Ale gdyby miały być jakieś zmany dotyczące profesji to pewnie info o tym poszło by na pierwszy ogień.

Ps. Sprawia Ci przyjemność pisanie każdego wyrazu z wielkiej litery?

CipSoft Przedostatnio Podał Info O Balansacji Kilka Postów Po Napisaniu Pierwszego Posta A Jeśli Chodzi O To Że Pisze Każdy Wyraz Z Dużej Litery To Mam Do Tego Pełne Prawo Tak Jak Ci Co Nie Stawiają Kresek Nad Innymi Wyrazami

Aevolana
28-05-2008, 19:43
@up
on się spytał czy sprawia ci przyjemność a nie czy masz prawo, to mała różnica, ale nie ważne... co do balansacji, na pewno by powiedzieli, a pozatym ludzie tak wrzucali poprzednio na nią, że już nie sądze żeby dali kiedyś to

Ethanamoz
29-05-2008, 02:27
Qrwa co za debil (bo inaczej nie mozna tego okreslic )

Dlaczego mnie obrażasz? Czy ja zachowałem sie w niekulturalny sposób wobec ciebie? Jeśli forum używasz jako miejsca gdzie możesz się wyładować na innych ludziach za niepowodzenia irl to serdecznie ci gratuluje, ale na mnie wyżywał sie nie będziesz chłopczyku.

Btw, ile mash latek ? {daje ci 12}

Albertus
29-05-2008, 12:46
a wszyscy tak płakali ze coś zepsują

jak narazie wszystko jest ok a nawet lepiej niż ok jest super zobaczymy w piątek next

--Cienius--
29-05-2008, 13:46
Dlaczego mnie obrażasz? Czy ja zachowałem sie w niekulturalny sposób wobec ciebie? Jeśli forum używasz jako miejsca gdzie możesz się wyładować na innych ludziach za niepowodzenia irl to serdecznie ci gratuluje, ale na mnie wyżywał sie nie będziesz chłopczyku.

Btw, ile mash latek ? {daje ci 12}

przelec sobie komentarze bylo 52305030230 razy ze NIE DA SIE GADAC NA ODLEGLOSC Z NPC CZYLI NIE MA KUPOWANIA POTIONOW CZY SPRZEDAWANIA LOOTA NA ODLEGLOSC a ty pytasz jak jakis idiota skonczony...

pozdro :)

Triq
29-05-2008, 15:14
Dlaczego mnie obrażasz?

Obraził Cie dlatego, bo ja nie zdążyłem.

Jakiej odpowiedzi spodziewałeś się na takiego posta?

No chyba, że to było ironicznie...

walusprax
29-05-2008, 15:28
:blazen: :kilof2:

Aevolana
29-05-2008, 15:29
przelec sobie komentarze bylo 52305030230 razy ze NIE DA SIE GADAC NA ODLEGLOSC Z NPC CZYLI NIE MA KUPOWANIA POTIONOW CZY SPRZEDAWANIA LOOTA NA ODLEGLOSC a ty pytasz jak jakis idiota skonczony...

pozdro :)

podpisuję się pod tym... jeśli się głupio pytasz leniwcze zamiast przeglądnąć jedną stronę wstecz to się nie spodziewaj że ci ludzie normalnie będą odpowiadać ...

--Cienius--
29-05-2008, 17:45
Jutro dowiemy sie ciagu dalszego zmian z npc :)

Mufinek
29-05-2008, 18:02
Nom juz sie doczekac nie moge :] Ciekawe co jutro nam zapowiedza... Moze cos fajnego :] a tamta klotnia @ troche up to ... tamten typo jest jakis... no nie wiem nie wazne B)

Aevolana
29-05-2008, 18:39
No no, panowie, jutro nowy teaser! zobaczymy czy znowu będziemy chwalić cipsoft pod niebiosa czy też go butować i zniżać do najniższego poziomu...

Modliszka11
29-05-2008, 19:45
Aevolana
on się spytał czy sprawia ci przyjemność a nie czy masz prawo, to mała różnica, ale nie ważne... co do balansacji, na pewno by powiedzieli, a pozatym ludzie tak wrzucali poprzednio na nią, że już nie sądze żeby dali kiedyś to

Jeśli Oto Chodzi To Tak Sprawia Mi To Przyjemność Pisze Tak Jak Chce I Tak Jak Lubie. A Balansacje Mogą Dać Po CipSoft Można Sie Wszystkiego Spodziewać

Modliszka11
29-05-2008, 19:46
No To Sie Jutro Zobaczy Co Doda Jeszcze CipSoft

Valderor
29-05-2008, 20:13
Najbardziej obawiam się, że jutro Cipsoft zaprezentuje nam "niezwykle nowatorski" system kupowania/sprzedawania przedmiotów w Tibii, polegający na tym, że gdy powiemy do NPC "hi", to na środku ekranu wyświetli się okienko z wyborem oferowanych przedmiotów...

Coś takiego doszczętnie zjebie Tibię, a przecież jest całkiem realne.

@up: PoZdRaWiAm PoKeMoNa

Mati_Paurel
29-05-2008, 21:43
No To Sie Jutro Zobaczy Co Doda Jeszcze CipSoft

moze doda nam Dode? :O
człowieku zrozum, ze jeśli piszesz kazdy wyraz z duzj litery czasami trudno zrozumiec czy piszesz o osobie, czasowniku...
zedytuj posta

btw: jesli bede ekspiu na ratah w rokgradzie to bende mugl spszedafac raty na odleguosc!?!?!?!?!?

ten nowy system moze pomóc w rozwiązywaniu zagadek ;) odemnie + dla Cip :)

KlonAdam
30-05-2008, 07:07
btw: jesli bede ekspiu na ratah w rokgradzie to bende mugl spszedafac raty na odleguosc!?!?!?!?!?Przeczytaj dokladnie temat... byla o tym mowa ;/

--Cienius--
30-05-2008, 07:24
@up
to byla ironia troche nie udana prowokacja :)

Xany'Loth
30-05-2008, 07:25
Hmm nawet ciekawe to z npc , zobaczymy tylko jak im koncowy wynik wyjdzie
Ps. dzis next info czekamy 8o

Exai-Se
30-05-2008, 07:37
dzisiaj nastepne info .. ;D chociaż dzisiaj wolałbym cos o nowych terenach, balansacji ;]

Modliszka11
30-05-2008, 10:15
Mati_Paurel
moze doda nam Dode? :O
człowieku zrozum, ze jeśli piszesz kazdy wyraz z duzj litery czasami trudno zrozumiec czy piszesz o osobie, czasowniku...
zedytuj posta

Tak Samo Można Powiedzieć O Tobie Zwłaszcza Wyrazy Takie Jak moze,kazdy,duzj,zrozumiec, Nie Stawiasz Nad Nimi Kropek Ani Kresek

Capality
30-05-2008, 10:23
Tak Samo Można Powiedzieć O Tobie Zwłaszcza Wyrazy Takie Jak moze,kazdy,duzj,zrozumiec, Nie Stawiasz Nad Nimi Kropek Ani Kresek

ale to kurwa nie razi tak w oczy jak twoje wielkie litery -.-

Maelion
30-05-2008, 13:36
Najbardziej obawiam się, że jutro Cipsoft zaprezentuje nam "niezwykle nowatorski" system kupowania/sprzedawania przedmiotów w Tibii, polegający na tym, że gdy powiemy do NPC "hi", to na środku ekranu wyświetli się okienko z wyborem oferowanych przedmiotów...

Boshe! Jesli to zrobia to bedzie zalamka... kolejny Lineage, WoW etc.
Ale watpie zeby to zrobili, poniewaz rozmowa z NPC nie mialaby najmniejszego sensu :P Wiec odpada B)

Jeszcze tlyko 59min. 47sek. do Teaser'a :evul:

Vanhelsen
30-05-2008, 15:15
O tak, bo aktualna rozmowa z NPC która przykładowo wygląda tak:
Hi
200 mana fluids
(opcjonalnie) bye
Jest w pełni realistyczna...
Dla mnie mogą i wprowadzić okienka kupna/sprzedaży, mi to nie przeszkadza, będzie to wygodniejsze ale nie fajniejsze

Szymi_11
30-05-2008, 15:32
Niewiecie o której będzie nowy Teaser bo już się doczekać nie mogę?

Aevolana
30-05-2008, 15:39
"Użytkowników czytających ten temat: 21 (zarejestrowanych: 8, gości: 13)" :p

chyba się nie mogą doczekać nowego teasera. Już 15:30 a jego jak nie było tak nima! Już się boje co to będzie jak się on pojawi

Kinydrut
30-05-2008, 15:39
ja tez juz niemoge sie doczekac xd
spuzniaja sie cos ;/

@edit:
15:42 i dalej niema ;/

@edit:
15:44 i dalej niema -.-

@edit:
15:46 i nieeeeeeeeemaaaaaaaaa :(:(:(

Kup.Se.Musk
30-05-2008, 15:42

Rozumiem, że schodzisz do domowej piwnicy i zabijasz szczury bronią białą. Leczysz się i bijesz runami. Na każdym kroku spotykasz coraz to dziwniejsze kreatury, a ubranie nie brudzi Ci się i nigdy nie załatwiasz potrzeb naturalnych?

@Topic
Czekamy na kolejn teaser(?)

Rekin Master
30-05-2008, 15:49
Na każdym kroku spotykasz coraz to dziwniejsze kreatury
C

to akurat prawda! ;)

Kinydrut
30-05-2008, 15:51
zaras pujde na draga i popelnie na nim samobujstwo jak niedadza teasera ;(

Daduch
30-05-2008, 15:52
Już czekam i się nie umiem doczekać
@edit
Użytkowników czytających ten temat: 16 (zarejestrowanych: 7, gości: 9)
Daduch, Rekin Master, Kinydrut, Hudy_Pogromca, marcin9999, Szymi_11, Juan

Wszyscy czekają
Ma ktoś jakieś info kiedy będzie dokładnie

Kinydrut
30-05-2008, 15:54
zaraz mnie tu kij strzeli X(
siedze i odswiezam tibie.com od 40 min -.-

Kamliss
30-05-2008, 15:55
zaras pujde na draga i popelnie na nim samobujstwo jak niedadza teasera ;(

Ależ to nie będzie samobójstwo bo drag Cię zabije ;( F bombke polecam.

/Down : to zrób FE niech go coś ubije i wtedy ;(!

Kinydrut
30-05-2008, 15:57
ale gram w no-pvp ;/

Daduch
30-05-2008, 15:59
Cipy se jaja robią a ja czekam;(;(;(;(;(
Ja chcę teasera ;(;(;(;(;(;(
Już 30 minut się spóźniają
@up który lvl

Kinydrut
30-05-2008, 16:00
Cipy se jaja robią a ja czekam;(;(;(;(;(
Ja chcę teasera ;(;(;(;(;(;(

ja teeeeeeeeeeeeesh ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(

Aevolana
30-05-2008, 16:00
kurcze blade , kiedy nowy teaser?

Szymi_11
30-05-2008, 16:01
Przesada ile można czekać?

Kinydrut
30-05-2008, 16:02
omfg kto jedzie do niemiec ze mna ich shuncic? :baby:

moja mama zbije ich odkuzaczem :baby:

Daduch
30-05-2008, 16:03
Ja!!!!!!B)
JESTEM X(X(X(X(X(X(
@up a ja krzesłem ;p ej a który masz lvl?

Ja chce info bo dopiero jutro będę ;/ ;(
@down nikomu się nie chce czekać to po 1 a po 2 w Tibie grają też dziewczyny ;) 43lvl?? ja mam 45 ;)

Kinydrut
30-05-2008, 16:07
hej panowie i panie spada nam poczekalnosc :D

Użytkowników czytających ten temat: 11 (zarejestrowanych: 5, gości: 6)

a bylo 21 ;o

Bede bronil tibii krzeslem! :)

43 ;]

@up gz :P

Aevolana
30-05-2008, 16:13
hej panowie spada nam poczekalnosc :D

Użytkowników czytających ten temat: 11 (zarejestrowanych: 5, gości: 6)

a bylo 21 ;o

Bede bronil tibii krzeslem! :)

spoko spoko...
" Użytkowników czytających ten temat: 13 (zarejestrowanych: 6, gości: 7)
Aevolana, --Cienius--, Szymi_11, Daduch, Kinydrut"

:) moglibyśmy zrobić wykres w ciągu dzisiejszego dnia:D

--Cienius--
30-05-2008, 16:14
Ludzie... teaster bedzie ok 16.50-19.00 wiec nie srajcie tak ;d

Kinydrut
30-05-2008, 16:17
skad wiesz ze o 16:50 -19?:confused:
ja chce teraz 8o8o8o8o8o8o8oxd

dobra ja zbijam bo nerwicy dostane8o z tym czekaniem bede puzniej ;)

Daduch
30-05-2008, 16:17
@up skąd wiesz?

Byles
30-05-2008, 16:19
może zapomnieli...

Aevolana
30-05-2008, 16:22
23-05-2008, 17:29 o tej godzinie był teaser, ale może być troche wcześniej, ja czekam...

Edit:

Użytkowników czytających ten temat: 16 (zarejestrowanych: 6, gości: 10)
Aevolana, Barosa7, Daduch, Byles, --Cienius--

wzrasta...

Szymi_11
30-05-2008, 16:29
Użytkowników czytających ten temat: 18 (zarejestrowanych: 5, gości: 13)
Szymi_11, wgutbier, Aevolana, Daduch, Byles

Troche przybyło

Ludzie ile można?

wgutbier
30-05-2008, 16:30
Tak sie sklada ze ten teaser byl o 2008-05-23 10:29 na naszaej stronie :p:p Zeczywiscie troszke sie spozniaja ale trzeba czekac xD

Aevolana
30-05-2008, 16:34
Użytkowników czytających ten temat: 20 (zarejestrowanych: 5, gości: 15)
Aevolana, wgutbier, Proler, Szymi_11

przybywa przybywa...

wgutbier
30-05-2008, 16:41
Użytkowników czytających ten temat: 13 (zarejestrowanych: 6, gości: 7)
wgutbier, PaPut, Lord_Piterek, Szymi_11, Aevolana

Cos spada :(

Lord_Piterek
30-05-2008, 16:42
widać dzieci ze bez tibii i teasera to dla was dzien stracony... :(

loonyxd
30-05-2008, 16:46
Użytkowników czytających ten temat: 20 (zarejestrowanych: 8, gości: 12)
loonyxd, Modliszka11, Tore, Lord_Piterek, Aevolana, wgutbier, Szymi_11

Nie przesadzajcie z tym teaserem :P
Weźcie oglądnijcie jakiś filmik na Youtube, lookajcie co 10min. na Tibia.com i Spox:)

Michoss
30-05-2008, 16:48
;[ <znaki>

Tore
30-05-2008, 16:52
Widzę że ten temat stał się wylęgarnią spamu proszę o zamknięcie tematu
albo ukaraniem użytkowników.
@Topic(żeby nie było że też spamuje)
Ten pomysł z NPC jest dobry ale wszystkiego dowiemy się w dzisiejszym newsie wiec proszę uzbroić w cierpliwość

Aevolana
30-05-2008, 16:55
Ten pomysł z NPC jest dobry ale wszystkiego dowiemy się w dzisiejszym newsie wiec proszę uzbroić w cierpliwość

Troszeczke jesteś opóźniony w rozwoju kolego. My już dawno mamy dyskusję o tym za sobą, teraz czekamy na nowy teaser a to nie jest spam;/

ps.
" Użytkowników czytających ten temat: 19 (zarejestrowanych: 9, gości: 10)
Aevolana, Wlazly1994, Tore, adrianislaw, Lord_Piterek, loonyxd, Karazek, Modliszka11" :)

ps2

@down
Ta, ale ja nie mogę bo po operacji jestem chętnie bym wyszedł coś na dworze porobić nisz grać w T ale sam wiesz...

ps 3

ps'y mnie jarają:D

Lord_Piterek
30-05-2008, 16:55
wy jesteście popierdoleni ... Ja zaraz zabieram ręcznik jedziemy z kumplami sie pokompać nad stawem ... a wy tu siedzicie i patrzycie w piątek (tygodnia koniec i początek) czy teaser wychodzi ... no jak tak mozna? :D nie macie nic innego do roboty? w całej Polsce podobno slonecznie wiec idzcie na dwor pograc w pilke czy cos a nie siedzicie przed kompem i placzecie ze teaser nie wychodzi;(

a ty to już wogóle =/

Tore
30-05-2008, 16:58
Troszeczke jesteś opóźniony w rozwoju kolego. My już dawno mamy dyskusję o tym za sobą, teraz czekamy na nowy teaser a to nie jest spam;/

Jak byś nie wiedział to pisanie ile jest osób odwiedzających ten temat to jest spam.

Lord Piterek jakoś ciągle tu siedzisz -.-

Sorki za offtop ale musiałem mu wyjaśnić.

wgutbier
30-05-2008, 17:01
Wlasnie swieta racja :) Wychodze nad zalew sie pokapac moze bedzie ciepla woda xD :) A teaser i tak sie przeczyta :P

Tore
30-05-2008, 17:06
Tak myślałem że zrobią punkt 17:)
Teraz czekać na tłumaczenie.

@down
o tym już każdy wie że jest można to wywnioskować z mojego posta.

Elleshar997
30-05-2008, 17:09
Nowy teaser juz jest:P
A tłumaczenie moze za 15 min bedzie:D

Poczekamy zobaczymy

Xiao
30-05-2008, 17:11
@2up
Kurfa moderator się znalazł... n/c

Szymi_11
30-05-2008, 17:13
No pięknie nowe wyglądy Darashii i Kazzodroon nawet mi sie podobają.

bajerfull
30-05-2008, 17:15
duzo nie powiedzieli.. grafika + odnosnie kilku expowisk. i nowy potworek :D

--Cienius--
30-05-2008, 17:20
Screeny dosc ciekawe!
http://www.tibiahispano.com/images/bib/articulos/2636.gif

Aevolana
30-05-2008, 17:23
no no... nie patrzyłem specjalnie łużej na zdjęcia żeby mieć niespodziankę... jadę do tesco, ale prośbę mam abyście napisali ile osób weszło:D

Modliszka11
30-05-2008, 17:34
Na tibiabr już dawno przetłumaczone
jeśli chcecie jakieś nowe foty z update to macie je tutaj
http://www.tibiahispano.com/

Byles
30-05-2008, 17:56
ale tu masz tibie.PL rozumiesz ????? Py Ly - ciężkie warunki !!!

niech do niedzieli sie modernizator wyrobi z tym newsem to będzie dobrze :)

Mezive
30-05-2008, 18:06
Ale kazoo bedzie ladnie wygladac ;D;D na torg juz jest po polsku :p

Modliszka11
31-05-2008, 07:38
Capality
ale to kurwa nie razi tak w oczy jak twoje wielkie litery -.-

Może Ciebie Nie Razi Tylko Zresztą Pisze Wyraźnie Pod Moimi Postami Że Ten Tekst Nie Jest Przeznaczony Dla Ludzi Psychicznie Uzależnionych Od Ortografi
I Dla Takich Co Sie Uważają Za Wielkich Polonistów

djozim
02-06-2008, 15:26
Takie pytanko, ten teaser to będzie dodany podczas update`u??

Michoss
02-06-2008, 15:33
Nie, wiesz,tak sobie gdybają, bo im się nudzi.
TAK, BĘDZIE DODANY.

djozim
02-06-2008, 18:16
kk. Nie chodziło mi o to czy go dodadzą, ale o to kiedy. Nie wiedziałem czy podczas update`u czy może już jest dodany, więc dlatego pytałem.

VDimaV
23-06-2008, 10:09
wreszcie nie będzie tych nabków na rooku blokujących npc ^^
nawet mi się to podoba :)

Loko_Devil
02-07-2008, 00:06
Siema. Ja mam takie pytanie : Czy wie ktoś coś o new servach?? bo chicałem se zagrać na new ale nie wiem czy będą... Sorki bo tak troche nie w temacie ale nie wiedziałem gdzie sie zapytać. Pozdro. czekam na odpowiedź.