Pokaż pełną wersje : Missclick
X( Wkurzony na maxa postanowilem poruszyc temat misclicka. Czy cipowie nie mogą stworzyć przycisku misclick np. do 5 sekund i ataku [wtedy skull znika] a jesli atak trwa dluzej to funkcja jest nie dostepna i skull zostaje. Wielu graczy ma w głębokim poważaniu słowo Missclick i bije niższe levele bez zastanowienia [i mają z tegó g**** zysk]. Pewne propozycje mogły by być przedłożone CipSoftowi. Co o tym sądzicie ??
----------------
Comment plx
Zmnieńmy TIBIE na lepsze!
http://wop.tibia.gamigo.de/gfx/tasb-3.jpg
mam mieszane uczucia ale jednak precz ze SkiLbarem!!
Druidek of secura
21-11-2004, 21:17
Tez Tak MyŚle !! X(
Xelloss Mettalium
21-11-2004, 21:21
W 100% popieram. Już nie jeden raz padłem ofiarą przypadkowego kliknięcia. Trzeba napisać petycję do Cipsoftu o zmienienie systemu skulli. Najlepiej całego -.-
Zamkniety w domku
21-11-2004, 21:28
Tez popieram ale przycisk powinien byc dostepny do pewnej ilosci zadanych obrazen. Wyobrazmy sobie sytuacje: Podchodzi do ciebie 150 elite i wali ci jednego hita za 100 i wciska przycisk.... bez sensu
Xelloss Mettalium
21-11-2004, 21:33
Mogliby zrobić coś takiego że dopuszczalne są tylko jeden lub dwa ataki, jeśli zostanie zadane więcej ataków lub osoba zginie pokazuje się czacha.
czaszka powinna pojawić się po wykonaniu ataku, normalnego, dystansowego bądź magicznego a nie ja się zaznaczy na battle liście
@ p.l twoja propozycja jest moim zdaniem zla poniewaz taki paladyn? missclick bolt leci, czacha, dead.
Edit: A tak zreszta mi to zwisa gram na Non-PvP ;)
Dr.Unknown
21-11-2004, 21:51
Weź pod uwage, że jednym hitem można sporrro odebrać, pisz Cip'owie i tak to olewają. Nie było skulli- nie pasowało, są skulle-dalej nie pasuje, nie da się trafić w gust wszyctkich, a co do missclicków, kup nową muszkę/bądz ostrożny ;)
Uważać trzeba co się robi i gdzie się klika i tyle ...
Zginąłem przez missclika , kilka razy ledwie zdołałem uciec i ...
I się w końcu nauczyłem , czego i kiedy nie robić , na co uważać ...
Jeżeli przy mnie ktoś ma missclika i wiem , że to nie jest pk , to nie zabijam.
Ale jeżeli idę sobie drogą i patrzę , zasuwa koleś z czachą ...
to walę go w maskę ... każdy może se powiedzieć missclik.
Oczywiście masz rację ale pomyśl sobie ile by było tych missclick' ów. Taki noob by sie tak bawił. Klik tu klik tam i w d**** was mam.
Xelloss Mettalium
21-11-2004, 22:03
W sumie racja. Jak taki pallek dist 70+ raz walnie 11 lev druta który expi na rotach, zabierze mu prawie całe życie(jak nie całe) a reszte dokończą stwory.
I morderca uniewinniony. Pomysł do bani. Ludzie na wszystko znajdą sposób :(
Jugo-ten_prawdziwy
21-11-2004, 22:12
Szkoda mi jusz patrzec na tych małych noobków "no pikk mi plxxx missclick plxxxx" itd...
tylk oze ja bym zrobił taki system:
Gdy przypadkowo ktos nacisnie na kogos atak, ale go nieuderzy to po 3 sec skull znika, a jesli nawet walnie na tars=cze to skull jest asz battle zniknie.
Makilili
22-11-2004, 16:36
Tak missclicki to częste zdarzenie na ulicach Thais. Wiele razy zdarza się że taki newbie niechcący kogoś zaatakuje, a całe miasto na niego się rzuca. Może zrobić tak, że aby kogoś zaatakowac trzeba na BATTLE dwukrotnie kliknąć, a na potwory niech zostanie tak jak jest. Co Wy na to?
Chopkers
22-11-2004, 18:07
jezuuu juz mi sie plakac chce jak widze tych newbekow jak biegaja i krzycza "miss click"
jestem za wszystkimi sposobami walki z tym.
a w koncu poco zabijac jakiegos 8 lvlowsa
on sie dopiero uczy pewnie i po co go bic??
lepiej mu pomoc :)
Dark Vilej
22-11-2004, 19:09
Jest nienajlepiej, ale moim zdaniem inne granie nie mialoby sensu, tak jak ktos wyzej napisal ze podchodzi do ciebie 150 elite wali w ciebie zadajac ci 100 obrazen, przestaje cie atakowac i potem znowu wali i tobie zostaje powiedzmy 2hp a on skulla niema.
hmmm Makilili dobry pomysl nawet jestem za
sorki ale zapomniałem dodać że powinno być takich funckji missclick np 3 na 30 min. zeby noobki sie nie bawily. A co do tego hita tu myślę że na battle powinno kliknąć się 2 razy. Wtedy ryzyko ewentualnej pomyłki jest niskie!
Descartes
22-11-2004, 20:11
Albo zrobić coś takiego:
1. Usunąć ludzi z listy Battle
2. Przy kliknięciu na człowieka pokazuje się okienko (Do you really wanna attack this person?). I trza potwierdzić.
3. Limit dmg, powiedzmy, 20. Albo 20% HP zaatakowanego gracza. W końcu taki pall ze skillami 70+ już jest wprawiony i missclików nie robi? A jeżeli jakiś noobek kupi postać, to jego problem, bo handlowanie kontami jest zabronione.
Wsio.
fil0nson
22-11-2004, 20:23
A ja uważam że powwinno tak być:
Kiedy atakujemy daną osobę wyskakuje nam, powiedzmy, fioletowa czacha. Kiedy dalej atakujemy zamienia się ona w białą. Kiedy mamy fioletową czache każdy kto nas atakuje ma białą czache. Jak przestajemy atakować a mamy fioletową czaszke znika ona za chwile
Mam nadzieje że to zrozumiecie :p
jak dla mnie- mozna zabic jedna osoba na miech bez skulla. pozniej po zabiciu kogos pojawia sie white skull. po 5 kill na dzien/10 na tydzien/20 na miesiac robi sie nam red skull. autoban za pk nie istnieje.
A ja uważam że powwinno tak być:
Kiedy atakujemy daną osobę wyskakuje nam, powiedzmy, fioletowa czacha. Kiedy dalej atakujemy zamienia się ona w białą. Kiedy mamy fioletową czache każdy kto nas atakuje ma białą czache. Jak przestajemy atakować a mamy fioletową czaszke znika ona za chwile
Mam nadzieje że to zrozumiecie :p
Popieram!!