PDA

Pokaż pełną wersje : Jakie było wasze największe szczęście na rooku?

Azestowy
25-05-2008, 18:10
Np. ja rano(ok. 11.00) weszłem na Tibie i co zobaczyłem?.. NIC. Żadnego gracza. Poszłem więc na chain questa(dla exp) i po drodze spotkałem mace,plate shield:berserk:, kose i pick:kilof:.W bear room było mnóstwo złota i 9 spearów:kon:w worku.Czyżby powiedzenie: Kto rano wstaje temu pan Bóg daje,
było aż tak prawdziwe?

I jeszcze na minohellu z 5 minosa przezylem( wiem ze tam mozna blokowac po 1 ale coż, nie mialem zarcia)

Mondry_Tibijczyk
25-05-2008, 18:25
kolejny bezsensowny temat...

Azestowy
25-05-2008, 18:28
kolejny drętwy Tibijczyk... chłopie to nie poradniki tylko tajemnice rooka

Mondry_Tibijczyk
25-05-2008, 18:30
buhahahaha ale tajemnica ze byles sam i zdobyles mace i plate shield...
a mojim szczensciem bylo zabicie ghula i wypadlo mi s niego scale armor a mino mage byl mojim summonem na 1 lefelu:cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup:

TaTaskers
25-05-2008, 18:32
@Up
A ty akurat nic do nie go nie wnosisz i dajesz bezsensowne odpowiedzi... I ty siebie nazwasz ,,mONdrym Tibijczykiem"?!?

@Azestowy
HAHA Ktoś se robił item-arta, rano tak by nikogo nie było, a ty niesposziewanie mu to poprostu zawalileś i sie cieszysz, ale w sumie znalezione nie kradzione więc Ga Za!

@Topic
Hmm... Moje największe szczęście na rooku było w rooku 2004 gdy znalazłem Studed Armora na górze nad tomem (miałem wtedy 10 lat), bardzo się ucieszyłem, ponieważ to był mój pierwszy pożądny item.. Ahhhhh te czasy... Jakby nie można było się cofnąc do przeszłości... Chociaż gdybym się cofnął to bym się już tak nie ucieszył... :D

@Down
Edytuj posty!

@Mapetek
A to zwracam Honor!

Azestowy
25-05-2008, 18:32
no dobra. Może nie sam ale bylo tylko ze 20 graczyna serwrze , ale tylko 2 widzialem u obiego
a mace i plate szhielda i reszte znalzlem na ziemi

Reach'
25-05-2008, 18:47
Hm. Z dwa miesiące temu solo 2 mino moim 10lv'owym Rookslayerem. Wypadły dwa p shieldy, mace oraz skórka. x))
Radocha głównie z solo 2ch mino.

Zjechały mnie do 30 hp.. później problem z powrotem był. o_O
MinoHell to był. xPP

druidek123
25-05-2008, 18:48
a ja miałem takie szczęście że na 7 lvlu zabiłem orca spearmana przeżyłem

Athelas
25-05-2008, 19:28
@up ale szczęście, ja na 5lvlu expie na spearmanach -,-

@topic Pamiętam jak pewnemu tibijczykowi sprzedałem Studded Arma. Tak to wyglądało:
ja
on
-sell studded armor 30gp! (coś koło tego)
-buy. pl?
-tak. 30gp
-szkoda, nioe chcesz za tego arma 78gp...
-a dasz tyle?
-niom
-to trade
-ok

I sprzedałem Studded Armor za 78gp. Cieszyłem się jak nie wiem.

Mondry_Tibijczyk
25-05-2008, 20:19
bylem bardzo szczesliwy gdy znalazlem tunel z rooka do carlin, kupilem plate set serpent sword steel helmet dwarvenke. mam je na sell, wszystko za 50kk.

Michci0
25-05-2008, 21:31
powiedz mi kolego, jaki masz w tym interes, ze piszesz ciagle takie bezsensowne odpowiedzi?

Szlaja
25-05-2008, 21:55
@Up
To samo chcialem napisac.. :P
@Topic
A ja... Hmm... Jeszcze za czasow swietnosci Tibii (7.6), chodzilem sobie po Rookgaardzie.
Zauwazylem ze gosciu uczy drugiego 'czarowac' (mostek na FACC-PACC).
Pokazywal mu jak 'wyczarowac chain arma, katane, coppera itp., a wszystko za marne 50 gp! Nie wiem czy mial kicka, laga, albo odjebalo mu kompa, ale zniknal i pozostawil po sobie... Katane, Coppera, Chaina, Stud Legi i Legion Helmet. Od cholery zdziwilo mnie ze drugi gosciu (ten 'uczen') zamiast podniesc itemki, zostawil je. I tak na 1 lvl mialem najlepszy set. ;P

Mapetek
25-05-2008, 21:58
@TaTaskers

Z czego sie śmiejesz.To nie byl item-art.Te gp zawsze tam leży ;)

@Topic
Kiedy byłem na rotach to w pierwszym dedzie zloociłem copper shielda ,a w następnym była katana B)

Mega_RobalXXL
25-05-2008, 22:08
weszłem . Poszłem

Czasem, aż oczy bolą jak widze takie coś człowieku lepiej poucz sie troche a nie tylko napierdzielasz a tą Tibie...

@Topic

Zalogowałeś sie po save.

Pozdrawiam.

Morderff
25-05-2008, 23:33
Zobaczyć SS, wiecie jak zdobyty ale jednak ;]

cipek13
26-05-2008, 15:37
:)Duże szczęście w tibii było niedawno. Wyruszyłem se na mino hell i było puste. Myślę super znowu nic ale dostrzegam coś na schodami. Był to Lootbag z 12 mace i 400gp i coś jeszcze (nie pamiętam bo ważne były mace i kasa):)

Slythia
26-05-2008, 15:45
Zobaczyć SS, wiecie jak zdobyty ale jednak ;]
Milo mi ; ).

Poznanie paru wartosciowych osob...

RookeR
26-05-2008, 17:38
Największe szczęście na rooku ? Hmm... trudne pytanie... Jeżeli chodzi o szczęście materialne (gp, loot itp.) to expiąc na minosach wylociłem 2x Mino leather's ( w jednym respawnie )... Że nie wspomne o różnych znaleziskach takich jak dead (w środku 200 gp i 10 piórek) lub bag loot na szkieletach ( bag mace i bag viking helmetów).
A jeżeli chodzi o szczęście innego rodzaju to... Hmm poznałem kilka wartych poznania ludzi ( Candia się kłania, chlip )...

Ps. Z tego mejsca chce pozdrowić wszystkich moich ziomów (ziomalki =]) z Candi :).

Cremacer
26-05-2008, 20:27
e tam mi kiedys z rota poleciala katana, copper maca i 24 gp
;p

seba555
27-05-2008, 17:41
poznanie kolegow ;)
i z 10k z trapa xD

Speedrun
30-05-2008, 15:49
Idę do Katana Room a wokół pałęta się dużo katan i viking helmetów więc wziołem je a z viking helmetów bylo 3k zysku a z katan 5k zysku to był mój najszęśliwszy dzień.:)

wojcio14
30-05-2008, 22:10
Rookstayer rozdawal free itanz i sie zalapalem na chain armora i studded legsy.

TaTaskers
31-05-2008, 01:00
Idę do Katana Room a wokół pałęta się dużo katan i viking helmetów więc wziołem je a z viking helmetów bylo 3k zysku a z katan 5k zysku to był mój najszęśliwszy dzień.:)

Kłamiesz :P Ja przez 2 godziny wylotowałem 1 katane i mace, a ty mi mówisz, że miałeś z położonych na ziemi katan i vikingów 8k zysku?! Heh...:D
No chyba, że sprzedawałeś katany po 1.5, a wikingi po 2k to ci uwieżę (chociaż cena raczej nie jest atrakcyjna!):baby:

Elder-poskramiacz-katany
31-05-2008, 12:59
moja to gdy mój najwiekszy wrog padl na skele Matiss Knight
wszedl w 4 skele majac 40hp :D:baby:
@down nie dosc ze sheng to na 9 lvlu i jeszcze knife :o GZ!

Bezmusk
05-06-2008, 17:29
http://img49.imageshack.us/img49/8099/uo0019wp1.jpg (http://imageshack.us)

http://img395.imageshack.us/img395/3602/uo0020vx1.jpg (http://imageshack.us)

http://img74.imageshack.us/img74/3540/uo0021ja2.jpg (http://imageshack.us)

To moje dzisiejsze szczęście ;)

Barosz
07-06-2008, 13:13
Czemu ja nie moge trafic na AS'a albo Munstera ;(

Prezydent_czuwa
07-06-2008, 19:45
Np. ja rano(ok. 11.00) weszłem na Tibie

A ja wszedłem.

Czemu ja nie moge trafic na AS'a albo Munstera ;(

Bo dzieci neo głosu nie mają.

Mój fuks? Skradzienie 13 bear paws z pewnej wystawy ;>

Undeadzik
09-06-2008, 20:24
@up

łooo ku*** moge cie dotknonc, wof moge pomacac ?>!?!?!?!? dal ci mace warta 30gp !!!!!!oneone wow miau 20lvl na roq WOWOWOWOOW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@topic

Znalazlem dead humana z katana copper shieldem i 300gp+ na 3lvl :baby:

Sqrwysyn
09-06-2008, 20:35
Ja ubiłem 9 lvl cziken bota (chyba wiecie o co chodzi) ubiłem go niedaleko ratów, tam co jest zwykły pająk ropnąłem i lurnąłem tam 3 raty (jest taka dziura do której można wpychać potwory i samemu wpaść, nie widać jej ale jak raz wpadniesz to musisz poczekać jak znowu zniknie), ubicie trwało jakieś 40 minut i blokowałem wejście żeby nie wyszedł 2 postaciami na mc, spadło 311 chicken feather (był online jakieś 30 godzin bo po ss'ie automatycznie się wlogował, więc nawet mógł być więcej online), na drugi dzień się poprawił bo atakował potwory i go nie miałem szans ubić, a wtedy ustawił bota tylko na atakowanie chickenów. Ostatnio z 3 lvla spadło 87 chcieken featherów, jeśli wam się nudzi to szukajcie cziken botów, oni ściągają gotowe zjebane skrypty przez które nie atakują nic oprócz kurczaków i małe lvle chodzą często bez tarczy (często pierwsze lvle a loot zajebisty), łatwo ujebać ale tylko na mc, bo po boxach chodzą, a te inne rozwalają. Ja też sobie ustawiam bota, jak zbiorę 1000 (oczywiście przekładam co jakiś czas na depo chara i chodzę w full secie i ciężko mnie ubić), za 100 mam na mainie 8 k :) (dziennie jakieś 150 przez kilka godzin, na starym kompie włączam żeby nie marnować nowego, bo szkoda na taką grę :P). A raz na mino hell 86 platinum coins, ale mojego kolegi trapera który miał kicka i mu to oczywiście oddałem więc się nie liczy :)

RookeR
09-06-2008, 20:41
Udało mi się wydostać z mino hell (byłem w pomieszczeniu z piecykiem =]) mając 8 hp. No ale nie samemu. Pomocy w wydostaniu się nam (ja z 8 hp + jakaś dziewczyna z 20 hp) udzielił 13 rookstayler, który poświęcił życie (padł ratując nas). No ale gdy on padł my byliśmy w labiryncie i nie było jak przejśc (wolfy + orc ), i on po dzedzie wrócił i odprowadził nas do wyjścia i dopiero (!) ruszył po swojego deada. Widać nie level czyni z nas Rookstaylerów, a czyny. =]

Pozdrawiam.

Befsztyk
09-06-2008, 20:49
2@up
uwazaj bo ci uwierze...
ale jestes pro ivul plejer, zajebales bota 4 szczurami!!!1 mastah i w dodatku ten bot mial 9 level, wiec sadze ze mial taki set, ktory odpiera ataki szczurow...
wiec POZDRO & POĆWICZ

Sqrwysyn
09-06-2008, 22:40
2@up
uwazaj bo ci uwierze...
ale jestes pro ivul plejer, zajebales bota 4 szczurami!!!1 mastah i w dodatku ten bot mial 9 level, wiec sadze ze mial taki set, ktory odpiera ataki szczurow...
wiec POZDRO & POĆWICZ

3 albo 4 raty i spider, zblokowany przez mc chary - ofiara jest na bocie nie wyloguje jej za stanie - hity wchodzą rzadko ale wchodzą - ofiara nie je bo nie ma co - i myślisz, że nie da się ubić? Jesteś w błędzie. Pamiętałem imię postaci - Frisse Rookstayer, jak widać wydszedł już na main ale padł na 9 lvl, jeśli Ci się chce i jak będzie on online to zapytaj, może się przyzna :)

Z seta spadł zwykły sword, więc wątpię żeby miał copper shield.

A jeśli jesteś wytrwały to zrób 9 lvl, załatw full eq (na rooku to proste) i lurnij sobie 3 albo 4 raty i 1 spidera, postój tak 40 minut bez jedzenia czyli bez odnawiania hp - zobaczymy kto ma rację.

Befsztyk
10-06-2008, 15:56
nie no nic nie mowie ale z poczatku wydawalo mi sie ie[rawdopodone zeby 9 lvl z full setem zabily 4 szczury ;p
4 trolle. orki to co innego. ale szczury...

Azestowy
12-07-2008, 04:44
Czasem, aż oczy bolą jak widze takie coś człowieku lepiej poucz sie troche a nie tylko napierdzielasz a tą Tibie...

No, wiesz w Tibię gram tylko raz na kilka dni, a błędy też czasami popełniam. Przynajmniej nie siędzę przed komputerem tyle co ty...:p

apokalipsy393
12-07-2008, 11:43
ja miałem takie szczecie schodzę do dp patrze koleś stoi, za jakieś 10 min wróciłem i stał dale to ja popychałem go do Rata żeby padł i wylotowałem 30 k

Dark Alphadron
12-07-2008, 11:56
Szczęśliwe chwile mam raptem dwie:
1) Poznałem Milana Ognia, znanego jako Soru Halton i zrobiłem postać na Antice, dzięki czemu poznałem masę świetnych ludzi.
2) Przy robieniu poradnika o postaci nawiałem (sam, na full def) z Mino Hell posiadając ni mniej, ni więcej - 9 hp. Spieprzałem jakbym przypadkiem podpalił spichlerz...