zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Głosowanie - zabarykadować PoH!

Master ostry
22-11-2004, 15:58
Założe sie że każdy z was (oprócz lurerów oczywiście), chciałby żeby PoH tak samo jak Ghostland zostal zamurowany "górami". Wtedy uniknelibyśmy częstemu przypadkowi - lurowaniu potworków z Poh'a (np. Dsy, GSy, all Minos itp.). Proszę wyrazac swoją opinie na ten temat, może wtedy pójdzie jakaś poważna skarga do CipSoftu i zamkną PoH'a? Komenty - co sądzicie!

zapomnialem dodac ze szlo by wejsc na PoH'a ale tylko przez tunel pod ziemią:) (mówie to żeby jakiś n00b'ek sobie nie pomyslal ze mają go całkiem zamknąc) B)

prosze modków o dodaniu tej ankiety na sonde na glowniej stronie tibia.pl poniewaz niezla afera sie z tego robi trzeba to rozstrzygnąc na większej skali (może coś z tego bedzie w tibii)

Fido
22-11-2004, 16:01
Ja nieraz padlem ofiara lureluw ale uwazam ze niepowinno sie barykadowac POH lurezy sa czescia tibi i zycie beznich byloby nuuuuudniejsze. ;)
No wlasnie Cipsoft zahowuje rownowage. :D

Master ostry
22-11-2004, 16:05
Ja nieraz padlem ofiara lureluw ale uwazam ze niepowinno sie barykadowac POH lurezy sa czescia tibi i zycie beznich byloby nuuuuudniejsze. ;)

no brawo, brawo hehe myslisz ze lurowanie jest fajne (mozesz dostac bana) a poza tym jesli cieszy cie to ze zostajesz ofiarą GS'a pod dwarven bridgem to twoja sprawa (dla mnie to bezsens)

MayGyver
22-11-2004, 16:05
po co barykadowac?
przeciez juz jest zabarykadowane

most do thais, most dwarvow i most do venore
a jak nie chcesz ginac to nie chodz przez niebezpieczne miejsca

<edit by aktus>
no coz... mozna przejsc z poh do venore bez potrzeby przechodzenia przez ten most ale trzeba znac droge

Master ostry
22-11-2004, 16:08
po co barykadowac?
przeciez juz jest zabarykadowane

most do thais, most dwarvow i most do venore
a jak nie chcesz ginac to nie chodz przez niebezpieczne miejsca

ok,ok a niby jak bym mogl isc z venore do thais?? (zakladajac ze nie mam pacc)

morwi
22-11-2004, 16:10

nie przechodzil bys jak bys nie chcial zobaczyc gsa
a tak poza tym przechodze tam bardo czesto a jeszcze nie spotkalem zlurowanego gsa

Gangrel
22-11-2004, 16:16
Lol, jesli tylko nie posrasz sie ze strachu i tak uciekniesz. Raz wracelm z Venore do Ab i przy samym dwarf bridge byl lurniety Gs. Spieprzylem na domek ktory jest zaraz obok. CipSoft zrobil sporo miejsc to ucieczki przes lurowanymi stworami.

Master ostry
22-11-2004, 16:17
nie przechodzil bys jak bys nie chcial zobaczyc gsa
a tak poza tym przechodze tam bardo czesto a jeszcze nie spotkalem zlurowanego gsa

to chyba grasz na nowym serwie?

tam malo luruja
np. Galana itp.

idz se tam np. na Antice, Harmoni lub Securze

Master ostry
22-11-2004, 16:18
Lol, jesli tylko nie posrasz sie ze strachu i tak uciekniesz. Raz wracelm z Venore do Ab i przy samym dwarf bridge byl lurniety Gs. Spieprzylem na domek ktory jest zaraz obok. CipSoft zrobil sporo miejsc to ucieczki przes lurowanymi stworami.
miales szczescie ale jakbys go spotkal gdzie w polowie drogi dwarf bridge-venore to padasz

morwi
22-11-2004, 16:20

tam malo luruja
np. Galana itp.

tak sie skalda ze gram na elysi
i czesto przechodze z thais do ab i nigdy nie spotkalem gsa

Adolphus Elbragol
22-11-2004, 16:29
Ehrm nikt Cie nie zmusza do wedrowania z Venore do Thais, a lurowanie (jak zreszta ktos juz zauwazyl) jest czescia gry, czy Ci sie to podoba czy nie.

@down: to sie nazywa: ewolucja naturalnego uzbrojenia peke'rów ;P

Master ostry
22-11-2004, 16:32
Ehrm nikt Cie nie zmusza do wedrowania z Venore do Thais, a lurowanie (jak zreszta ktos juz zauwazyl) jest czescia gry, czy Ci sie to podoba czy nie.
2 lata temu lurowanie nie bylo częscia gry

Dr.Unknown
22-11-2004, 16:34
Po pierwsze najważniejsze, pisz co chcesz-CipSoft oleje, po drugie jak jest GS wysarczy poczekać na jakiegos High lvl, ja na securze niegdy nie spotkałem lurniętego GS'a(co najwyćej cyca pod most do thais), ale się zdarza.

Dziecko Lunary XDXD
22-11-2004, 16:36
Powazna sprawa.....sa dwie strony medalu....fakt gsy sa rulowane i zamkniecie poh bylo by dobre!!Ale ...... ja osobiscie przez roolerow paldem ras przy venore i to byl gs....!!zamkniecie poh teraz nie jest chyba potrzebne bo jak gs dogania 50 lvla to jakiegos nooba szybko wymiecie!! :cup: ....zamkniecie GL jest nie potrzebne bo tam nie ma nic prucz jednego gsa!! ktorego chyba nawet sie nie da ropnac !! Jednak uwazam ze zamkniecie poh jest dobra zecza bo moji kumple czesto padali na drodze z mostku dwarfow do thais czy venore! wiec lepiej by bylo go zamknac dla lepszego samo poczucia!! Ja jak mam isc do thais to zawsze jestem strasznie czujny a najgorzej jest do venore....
PS.Ostatnio szedlem z Ab do venore jestem bardzo blisko i.... cialo gsa przechodze 3 kratki i.... rura spowrotem .... mysle ze "cos" tam bylo !!

ZAMKNAC POH!! OTWORZYC GL B) X(

Master ostry
22-11-2004, 16:38
Powazna sprawa.....sa dwie strony medalu....fakt gsy sa rulowane i zamkniecie poh bylo by dobre!!Ale ...... ja osobiscie przez roolerow paldem ras przy venore i to byl gs....!!zamkniecie poh teraz nie jest chyba potrzebne bo jak gs dogania 50 lvla to jakiegos nooba szybko wymiecie!! :cup: ....zamkniecie GL jest nie potrzebne bo tam nie ma nic prucz jednego gsa!! ktorego chyba nawet sie nie da ropnac !! Jednak uwazam ze zamkniecie poh jest dobra zecza bo moji kumple czesto padali na drodze z mostku dwarfow do thais czy venore! wiec lepiej by bylo go zamknac dla lepszego samo poczucia!! Ja jak mam isc do thais to zawsze jestem strasznie czujny a najgorzej jest do venore....
PS.Ostatnio szedlem z Ab do venore jestem bardzo blisko i.... cialo gsa przechodze 3 kratki i.... rura spowrotem .... mysle ze "cos" tam bylo !!

ZAMKNAC POH!! OTWORZYC GL B) X(

na gl mozna zlurowac ghule, ghosty do carlin

Hegemmon
22-11-2004, 16:40
Dodałem sondę, żeby to miało ręce i nogi...
jesli o mnie chodzi to można by zamknąć PoH ale nie jest to dla mnie aż tak istotne...

Gangrel
22-11-2004, 16:40
Ja gram na Isarze, to wcale nie mlody swiat. A podrozowalem wiele razy. Nie, to nie jest potrzebne, nawet nie wskazane. Wyobrasz sobie ze wchodzisz na poh, tam 3 gsy cie gania a ktos zaiwanil parcele?

Dziecko Lunary XDXD
22-11-2004, 16:41
Czlowieku ghulowi ucieknie kazdy a zwlaszcza w carlin gdzie caly czas ktos chodzi po glownej aleji!!!!1 ghula zabije 10 lvl wien to nie jest problem a Ghostow nie ma na gholst landzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 B) B) B) :p :p :p :p

MayGyver
22-11-2004, 16:43
@master ostry

a swistak siedzi i zawija je w te sreberka

Master ostry
22-11-2004, 16:44
Gadam sobie z Dr. Unknowem przez gg oto tresc:

ej myslalem ze mnie popierasz
Dr.Unknown (16:36)
...
Dr.Unknown (16:36)
ja się wyrażam obiektywnie
Kamil (16:36)
ja sie nie pytalem czy lurują tylko czy chcialbys unikac takiego problemu
Dr.Unknown (16:37)
sam będe lurował kiedyś przy sprzyjającym lvl
dla jaj
od czasu do czasu
Kamil (16:37)
OMG
Dr.Unknown (16:38)
no co?
Kamil (16:38)
nic
Dr.Unknown (16:38)
arkana bede lurował pod most do thais
Kamil (16:38)
dziwi mnie to
Dr.Unknown (16:39)
ale dobije 30 lvl, to chyba za rok
Kamil (16:39)
bana mozesz dostac
Dr.Unknown (16:39)
nie wiem czy nawet 10% lurerów bana dostało...
Kamil (16:40)
oj ja znam duzo takich osob co za to ban mialo
Dr.Unknown (16:40)
a ja nie trudno
Dr.Unknown (16:41)
na tydzień, miesiąc?
co to za ban
Kamil (16:41)
miesiac
kasacja konta rozumiem
a nastepne takie cos
o chyba umre
to juz kasacja
zrobili ankiete, narazie moja decyzja wzgrzwa
dobra nie strasz mnie, lurowanie przeze mnie to odległość
bo nie brakuje na forum newbie strachodupków oni zawsze głosują na łatwizne(malolaty)

Master ostry
22-11-2004, 16:46
Czlowieku ghulowi ucieknie kazdy a zwlaszcza w carlin gdzie caly czas ktos chodzi po glownej aleji!!!!1 ghula zabije 10 lvl wien to nie jest problem a Ghostow nie ma na gholst landzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 B) B) B) :p :p :p :p

LUDZIE!! NIE ZMIENIAJCIE TEGO TEMATU Z POHA NA GHOSTLAND

Dziecko Lunary XDXD
22-11-2004, 16:47
no ta ale parcele to jedno a podziemne przejscie?? zamkniecie poh to jest dobra sprawa!!! a najlepiej jak bylo by kilka takich podziemnych przejsc!

8o :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: 8o 8o 8o 8o 8o

Dr.Unknown
22-11-2004, 16:53
HEHE, a tak się zastanawiałem czy tego nie zamieścić, serio;)
Wiesz codziennie, chociarzby teraz widziałem w dziale filmy jest lurowanie GS'a;)
<edit>
P.S: Tajemnica korespondencji:p

Dziecko Lunary XDXD
22-11-2004, 16:55
Master ostry masz racje Poh powinno sie zamknac!! A jesli by sie ktos czepial tego ze bo jak uciec dalej przed gsem TO
PO 1. PACCOWI NIECH SOBIA KUPIA EXANI HUR UP <<<<LEWITACJA>>>> (PO KLOPOCIE B) B) :] :] )
PO 2. NIE PACCOWI ZAWSZE ZDAZA USTAWIC PARCELE....BO TO TRWA 3 SEKUNDY
PO 3. JEST COS TAKIEGO JAK UCIECZKA DO SWIATYNI!!
PO 4. POWINNO POWSTAC KILKA PODZIEMNYCH PRZEJSC xD
:cup: :cup: :cup:

Fido
22-11-2004, 17:03
Masz jakas manie z tym banem Master Ostry?? Ja tam popieram DR.Unkown tez kiedys sam bede sobie lurowac takie GS np po to zeby krecic filmiki. Powiem jedno NIEZAMYKAC POH tibia nie moze stac sie latwiutka gra dla dzieci od 7 lat.

Bal Ur
22-11-2004, 17:06
Chłopie daj sobie spokuj z takim tematem. Jakby CipSoft miał spełniać wszystkie tego typu prośby/sugestie to powstał by jeden wielki chaos.

A może wogóle ogrodzić wszystkie expowiska:
Amazon Camp - żeby nie można było lurować Huntera bądź Dragona
Huntery na lewo od Dwarven Bridge - żeby nie można było lurować do poczty
PoH - ogrodzić
itd. itd. Wynikiem był by wygląd Tibii jak jeden wielki barak, długi korytarzyk z wieloma drzwiami lub dziurami aby się dostać do danego expowiska. Załatwiło by to całkowicie problem lurowania.

Więc radzę sam się zamuruj przed kompem, wykop fosę, rozwiń drut kolczasty itp. żeby broń boże nikt cię nie napadł złodziej, dres, a co gorsza rodzice.

KONIEC

@re down
juz to widze wchodzi 7-latek 100lvl i pekuje 20-latkow 40lvl to by bylo cos Pewnie dla ciebie normalne by było gdyby 20latkowie 100lvl zabijali 40lvl gówniarzy? A co tu ma do rzeczy wiek graczy. Liczy się dojrzałość umysłowa, czego ci chyba ci brakuje.

Master ostry
22-11-2004, 17:07
Masz jakas manie z tym banem Master Ostry?? Ja tam popieram DR.Unkown tez kiedys sam bede sobie lurowac takie GS np po to zeby krecic filmiki. Powiem jedno NIEZAMYKAC POH tibia nie moze stac sie latwiutka gra dla dzieci od 7 lat.

juz to widze wchodzi 7-latek 100lvl i pekuje 20-latkow 40lvl to by bylo cos

Master ostry
22-11-2004, 17:08
Chłopie daj sobie spokuj z takim tematem. Jakby CipSoft miał spełniać wszystkie tego typu prośby/sugestie to powstał by jeden wielki chaos.

A może wogóle ogrodzić wszystkie expowiska:
Amazon Camp - żeby nie można było lurować Huntera bądź Dragona
Huntery na lewo od Dwarven Bridge - żeby nie można było lurować do poczty
PoH - ogrodzić
itd. itd. Wynikiem był by wygląd Tibii jak jeden wielki barak, długi korytarzyk z wieloma drzwiami lub dziurami aby się dostać do danego expowiska. Załatwiło by to całkowicie problem lurowania.

Więc radzę sam się zamuruj przed kompem, wykop fosę, rozwiń drut kolczasty itp. żeby broń boże nikt cię nie napadł złodziej, dres, a co gorsza rodzice.

KONIEC

ogrodzic fosą to se mozesz kibel w chaci i sprawdzic ile bez niego wytrzymasz

acha i wez se rozwiń drut kolczasty na sedesie

Wujek Duncan
22-11-2004, 17:09

tam malo luruja
np. Galana itp.

eeee napewno Harmonia to nowy świat? jak namoje powstał wtedy kiedy pacera czyli 0,5 roku temu.... (choć zgadzam się, pacera not-pvp a lurują na potęge)

Według mnie, po zablokowaniu PoH'a Tibia mocno straci klimat. może zablokować tylko częsciowo (rzeczka/most do ominięcia) albo zrobić oddzielne przejscia z DW Brigde do thais & venore.. tylko tera którędy?? eh to jest palący problem ale sądze że najlepszy będzie kompromis

Bal Ur
22-11-2004, 17:15
ogrodzic fosą to se mozesz kibel w chaci i sprawdzic ile bez niego wytrzymasz

acha i wez se rozwiń drut kolczasty na sedesie
Cóż za dojżała riposta. W pięty mi poszło.

Aureliunkunfun
22-11-2004, 17:18
Hmm Gs pod Dvarfen Bridge ??? to go chyba muszza tam teleportowac DVARFEN BRIDGE jest nad Mount Sternum lazilem tam kupe razy na Aurearze i jakos nie spotkalem GS'ow

Iris on Eternia
22-11-2004, 17:24
@ostry
powinieneś się powstrzymać od umieszczania rozmów z kimś bez jego zgody -.-

@topic
A może na wszystkich światach wyłączyć pvp, banować blokerów i zagrodzić wszystkie miejscówki z potworami? Taa, wtedy tibia była by straaaasznie ciekawa.

@up
Wierz mi że nie muszą teleportować.

Dr.Unknown
22-11-2004, 17:29
Hmm Gs pod Dvarfen Bridge ??? to go chyba muszza tam teleportowac DVARFEN BRIDGE jest nad Mount Sternum lazilem tam kupe razy na Aurearze i jakos nie spotkalem GS'owA nie pomyliło Ci się z mostem do thais?(Tego z tabliczkami po oby stronach, z przodu "Kingdom of Tibianus III").

Master ostry
22-11-2004, 17:29
=Iris on Eternia
@topic
A może na wszystkich światach wyłączyć pvp, banować blokerów i zagrodzić wszystkie miejscówki z potworami? .

czy ja cos takiego powiedzialem!!??

morwi
22-11-2004, 17:31
[QUOTE=Iris on Eternia
@topic
A może na wszystkich światach wyłączyć pvp, banować blokerów i zagrodzić wszystkie miejscówki z potworami? .

czy ja cos takiego powiedzialem!!??[/QUOTE]

nie ale najlepiej tak zrobic bo ktos zaraz bedzie chcial zagrodzic wejscie do mount sternum te przed mostem do thais, bo powie ze luruja cyce pod dwarfen bridge

Master ostry
22-11-2004, 17:35
nie ale najlepiej tak zrobic bo ktos zaraz bedzie chcial zagrodzic wejscie do mount sternum te przed mostem do thais, bo powie ze luruja cyce pod dwarfen bridge

dobra dobra ble ble ble cyce są stosunkowo slabe i da sie przed nimi zwiać (ale mi chodzi o cos typu GS jest dobre ladne hity ciągnie i szybko chodzi)

Dr.Unknown
22-11-2004, 17:39
nie ale najlepiej tak zrobic bo ktos zaraz bedzie chcial zagrodzic wejscie do mount sternum te przed mostem do thais, bo powie ze luruja cyce pod dwarfen bridgeCyce? ja tam chcę arkana(ew.scouta) lurnąć kiedyś;)
@On topic
Ten temat schodzi do kłutni i wyzwiski, główny temat został zrealizowany, ludzie wyrazili swoją opinie, wg. mnie można zamknąć, bo poprostu ludzie dziwne rzeczy robią.

Master ostry
22-11-2004, 17:43
Cyce? ja tam chcę arkana(ew.scouta) lurnąć kiedyś;)
@On topic
Ten temat schodzi do kłutni i wyzwiski, główny temat został zrealizowany, ludzie wyrazili swoją opinie, wg. mnie można zamknąć, bo poprostu ludzie dziwne rzeczy robią.

nie zamykać to musi sie rozstrzygnąc zobaczcie co zedytowalem w głownym poście

Dr.Unknown
22-11-2004, 17:48
Utwierdziłeś mnie jednak, że jesteś..nieważne, że nie myślisz, 4 strony i grubsza afera, kilka kłucących się osób o głupi temat, który i tak nie dojdzie do skutku, chociaż bys takich głupot nie pisał..czym jest podróż do nowego miasta bez niebezpieczeństw i dreszczyku? O to chodzi.

Stalmir
22-11-2004, 17:57

Masz racje. Ja gram na Harmoni i codziennie jest lurowany gs, a jak go zabiją to nowego lurują od razu. Kiedyś nawet DL do jakiegoś miasta zlurowali (znaczy kolo) i sam niewiem skad oni go wytrzasneli :P Ja uważam że powinno się oddzielić jeszcze dodatkowo POH po naprawde wielu moich kolegow (najczesciej druty i sorki) gineły przez takich debili.Aha i moim zdaniem czemu tibia byla by nudniejsza bez lurerow?? Moze ci co tak pisza to ci lurerzy i najedli sie strachu ze niebeda mogli juz w taki sposob zarabiac kasy. Niewiem moze niektorych ludzi podnieca jak ich gs zabije ale mnie nie. Jakby lurerow niebylo to by ludzie mieli wieksze lvl i by chodzili na lepsze potwory i to by byla frajda :P

Bal Ur
22-11-2004, 18:00
Co ci to da, że zostanie tu cokolwiek rozstrzygnięte. Nawet jeśli ludzie w sondzie zdecydują, że należy zagrodzić PoH, to co z tego. Jak narazie zajżało tu 432 osoby z czego zagłosowało tylko 32 (dane na teraz). Nikt tym się nie przejmie, a zwłaszcza ludzie z CipSoftu oleją to ciepłym moczem i pokryją to warstwą kału.

Co najwyżej możesz mieć satysfakcję z tego, że ludzie cię popierają, a przynajmniej większość. Ja tego nie popieram.

Descartes
22-11-2004, 18:01
To wszystko nie ma sensu. Lepszym rozwiązaniem byłaby możliwość podróżowania statkiem dla FACC (trochę wyższe ceny)

Stalmir
22-11-2004, 18:05
To wszystko nie ma sensu. Lepszym rozwiązaniem byłaby możliwość podróżowania statkiem dla FACC (trochę wyższe ceny)

Mnie troche statki wkurzaja bo podruzuje nimi od dwoch tygodni a juz wydalem na nie 10k to jakby to facc z tak jak ty mowisz wyzszymi cenami plywal to by 15k wydal dla mnei to duzo :P Plywam juz tylko na takie wyspy jak edron, darashia a reszta z buta :P

Master ostry
22-11-2004, 18:05
co to za przyjemnosc grania jesli idziesz sobie, fajnie jest i tu nagle GS wyskakuje i You are dead.

Master ostry
22-11-2004, 18:08
Co ci to da, że zostanie tu cokolwiek rozstrzygnięte. Nawet jeśli ludzie w sondzie zdecydują, że należy zagrodzić PoH, to co z tego. Jak narazie zajżało tu 432 osoby z czego zagłosowało tylko 30 (dane na teraz). Nikt tym sie nieprzejmie, a zwłaszcza ludzie z CipSoftu oleją to ciepłym moczem i pokryją to warstwą kału.

Co najwyżej możesz mieć satysfakcję z tego, że ludzie cię popierają, a przynajmniej większość. Ja tego nie popieram.

nic nie wiadomo, szczerze mowiac cipsoft moglby sie na to zgodzic ( jest jeden sposob):

jakby powiedziec wszystkim polakom niech nie graja w tibie 7 dni albo strajk ze polacy nie beda kupywali paccow (to by byla ogromna strata dla Cip'ów), wtedy szantaz by na nich zadzialal bo co im szkodzi dac pare nowosci w mapie i zarobic na tym $$$$$$

Bal Ur
22-11-2004, 18:16
@re up
Ta jasne już widzę jak wszyscy dla ciebie przestają grać w Tibię i kupować PACC na znak protestu. Polacy to jest tylko jakiś tam procent graczy w Tibii. Zresztą Brazylijczyczy, Szwedzi i narody innej maści by się pewnie nie obraziły jakby Polacy wyrwali z wszystkich serwerów.

Wszyscy tu plują na na tzw. Lurerów. A z drugiej strony to kolesie myślą. Jakiś koleś kiedyś pomyślał "po co mam zabijać osobiście gdy jakiś potworek może to zrobić za mnie". I tak się to właśnie zaczeło. Więc patrząc z innej perspektywy to nie GS cię zabija tylko inny gracz (bo to on lub inny grzebie potem w twoich zwłokach).

Czy ty masz marzenie, żeby nikt nie umierał z takiego lub innego powodu? Bo jak by zebrać to do kupy to:
- pk zlikwidować - rozwiązaniem jest non pvp
- od monsterów też nie ginąć
Było by poprostu fajno gdyby tylko można było expić i expić bez jakiegokolwiek ryzyka.

Dr.Unknown
22-11-2004, 18:18
nic nie wiadomo, szczerze mowiac cipsoft moglby sie na to zgodzic ( jest jeden sposob):

jakby powiedziec wszystkim polakom niech nie graja w tibie 7 dni albo strajk ze polacy nie beda kupywali paccow (to by byla ogromna strata dla Cip'ów), wtedy szantaz by na nich zadzialal bo co im szkodzi dac pare nowosci w mapie i zarobic na tym $$$$$$Stary ochłoń, bo takie pierdoły piszesz, że normalnie nie idzie wytrzymać! CO ich jacyś ***any tłuści polacy obchodzą?? OMG! Błagam:(

Iris on Eternia
22-11-2004, 18:21

jakby powiedziec wszystkim polakom niech nie graja w tibie 7 dni albo strajk ze polacy nie beda kupywali paccow (to by byla ogromna strata dla Cip'ów), wtedy szantaz by na nich zadzialal bo co im szkodzi dac pare nowosci w mapie i zarobic na tym $$$$$$

Tak! Zorganizujmy powstanie! Strajk który Cipów gówno obchodzi! Niech ci statystyczni dwaj Polacy nie kupią sobie Pacca bo tobie się zachciało żeby poh był ogrodzony!

Nie rozśmieszaj mnie -.-

Master ostry
22-11-2004, 18:22
Stary ochłoń, bo takie pierdoły piszesz, że normalnie nie idzie wytrzymać! CO ich jacyś ***any tłuści polacy obchodzą?? OMG! Błagam:(
chcesz przez to powiedziec ze jestes gruby?

Bal Ur
22-11-2004, 18:27
On nie miał na myśli, że jest gruby tylko, że ty jesteś ...
Napisz coś konstruktywnego a nie przy*******asz się do zadania wyjętego z kontekstu.

Dziecko Lunary XDXD
22-11-2004, 18:38

Kuraj ma racje!!!!!!!! Po co zamykac odrazu poh??????????? jak mozna zrobic statki dla faccow......drozsze oczywiscie ale beda!!!!!!!! i to jest dobre rozwiazanie!!!!! Fakt nie ma sensu ciagac tematu to nic nie zmieni chyba ze zaglosuje w sadzie 5k ludu to moze jak link z sada wyslesz to moeze......ale nieee :/

KURAJ MASZ RACJE :) :) :) ;) ;) ;) :] :] :] :] 8o

Gangrel
22-11-2004, 20:23
Prawda jest taka ze lure ma swoja dobra strone. Jak nooba gs ubije ten zwykle sie wkurza i rezygnuje z gry. W ten sposob tibia urotowala sie od calej masy noobow i stracila tylko kilku ciekawych graczy. Gdyby wszytko bylo cacy dla low-leveli to tibia byla by rookiem(jak non-pvp do 40 lv)

Karrith
22-11-2004, 20:43
Kuraj ma racje!!!!!!!! Po co zamykac odrazu poh??????????? jak mozna zrobic statki dla faccow......drozsze oczywiscie ale beda!!!!!!!! i to jest dobre rozwiazanie!!!!! Fakt nie ma sensu ciagac tematu to nic nie zmieni chyba ze zaglosuje w sadzie 5k ludu to moze jak link z sada wyslesz to moeze......ale nieee :/

KURAJ MASZ RACJE :) :) :) ;) ;) ;) :] :] :] :] 8o

jakby tak bylo to by faccowie mogli podrozowac na wyspy only dla pacc i mogli by wszystkie qesty wykonywac, polowac na wszystkie potwory qpowac czary dla pacc itp. wiec wg mnie to by bylo bez sensu a i tak mam pacc wiec mnie to za bardzo nie obchodzi:P

@topic
po co poh zamykac? mi tam nie przeszkadza jak jest gs zlurowany (no moze tylko troszke:P) zawsze sie troche adrenalinki przyda:p

Rankor
22-11-2004, 22:34
Omg to by zrobili cos w rodzaju "blokady" dla facc i tyle. (Np z thais do venore sie da, a z venore na darashie juz nie :P)

behama
22-11-2004, 22:58
Ja gram na Isarze, to wcale nie mlody swiat. A podrozowalem wiele razy. Nie, to nie jest potrzebne, nawet nie wskazane. Wyobrasz sobie ze wchodzisz na poh, tam 3 gsy cie gania a ktos zaiwanil parcele?
aaaaaa pomyslales o rampach ??

cykoor
23-11-2004, 00:10
buhahaha zes wymyslil :) a kto Ci kaze lazic do venore :) dla mnie to moglo by byc wiecej niebezpieczenstw na roznych traktach albo w ich poblizu :) wtedy masz dreszczyk emocji i kawal dobrej zabawy :D a nie ze: omg gs tam jest i nie moge isc!!!. to po co lazles :P fajnie jest jak nie wiesz co Cie czeka a nie tylko lazisz jak robot i klepiesz expa, trzeba przezyc jakies przygody itp :) a to jest calkiem niezly powod :) sam pamietam jak nieraz tam gsa spotykalem i musialem wracac albo tracic na niego runki :D ale dzieki temu do dzisiaj to pamietam :D

wiecej potworkow na traktach!!! :D

Descartes
23-11-2004, 06:29
buhahaha zes wymyslil http://forum.tibia.pl/images/smilies/smile.gif a kto Ci kaze lazic do venore http://forum.tibia.pl/images/smilies/smile.gif dla mnie to moglo by byc wiecej niebezpieczenstw na roznych traktach albo w ich poblizu http://forum.tibia.pl/images/smilies/smile.gif wtedy masz dreszczyk emocji i kawal dobrej zabawy http://forum.tibia.pl/images/smilies/biggrin.gif a nie ze: omg gs tam jest i nie moge isc!!!. to po co lazles http://forum.tibia.pl/images/smilies/tongue.gif fajnie jest jak nie wiesz co Cie czeka a nie tylko lazisz jak robot i klepiesz expa, trzeba przezyc jakies przygody itp http://forum.tibia.pl/images/smilies/smile.gif a to jest calkiem niezly powod http://forum.tibia.pl/images/smilies/smile.gif sam pamietam jak nieraz tam gsa spotykalem i musialem wracac albo tracic na niego runki http://forum.tibia.pl/images/smilies/biggrin.gif ale dzieki temu do dzisiaj to pamietam http://forum.tibia.pl/images/smilies/biggrin.gif

wiecej potworkow na traktach!!! http://forum.tibia.pl/images/smilies/biggrin.gifKurczę rozumiem no, GS lurnięty po drodze na jakiegoś trudnego questa, ale po drodze do miasta? Pomyśl, mieszkam w Venore i wracam z hunta, szczęśliwy, mam pełno kasy, magic level mi skoczył... i Bogu ducha winny spotykam na drodze DLa i padam, tracę wszystko wraz ze skillami, wypada mi ten knight armor...

sam pamietam jak nieraz tam gsa spotykalem i musialem wracac albo tracic na niego runki http://forum.tibia.pl/images/smilies/biggrin.gifZapewniam Cię, że teraz nie wrócisz. A jeżeli jesteś karkiem, to pomyśl o innych - 20-30lvlach, które przed GSem nie uciekną.

I jeżeli jeszcze raz zobaczę kogoś piszącego coś w stylu:
a kto Ci kaze lazic do venore http://forum.tibia.pl/images/smilies/smile.gif ...Normalnie zarąbię. Snowballami.

Pinky
23-11-2004, 16:54
Ha a wiecie ze lurowanie to extremalny sport..
Sprobujcie kiedys zrulowac takiego np gs pod jakis most gdy lurujesz powstaje takie uczucie "uciekne czy nie "wszystko sie w Tobie gotuje i masz swietna dawke adrenaliny hehh a potem stoisz gdzies juz bezpieczny i patrzysz jak inni gracze uciekaja od potworka to jest zabawne :D
PoHu nie trzeba zamykac ogradzac bo wtedy gra byla by nieco nudna ..

Dr.Unknown
23-11-2004, 17:22
Zabił mnie dzisiaj zlurowany scout. I co płaczę, zakłądam głpuie tematy? Nie, taka kolej rzeczy, odrabian, jak po każdym innym rodzaju śmierci...

Spider
23-11-2004, 17:44
po co barykadowac?
<edit by aktus>
no coz... mozna przejsc z poh do venore bez potrzeby przechodzenia przez ten most ale trzeba znac droge

Ta rzeczywiście trzeba znać droge lol... wystarczy kliknąc na mapie a dojdziemy do Venore, droge Thais- D bridge/ Venore.

All what I wanted said.

Gumski
23-11-2004, 18:30
POH jest kawalem rowniny gdzie nie ma problemu zlurowac czegokolwiek. Zapusci sie taki jeden z drugim tam gdzie niepowinni i inny porzadny obywatel ma dead'a. Rozumiem ze lurowanie to czesc Tibii, jak niektorzy mowia ale bez jajec, niech sobie ktos luruje slabsze potwory a nie takie jak GS i to w miejscu gdzie jest duzy ruch - trakt miedzy miastami. Toz to nie ma sensu.

Zaglosowalem na TAK

Gangrel
23-11-2004, 18:37
POH jest kawalem rowniny gdzie nie ma problemu zlurowac czegokolwiek. Zapusci sie taki jeden z drugim tam gdzie niepowinni i inny porzadny obywatel ma dead'a. Rozumiem ze lurowanie to czesc Tibii, jak niektorzy mowia ale bez jajec, niech sobie ktos luruje slabsze potwory a nie takie jak GS i to w miejscu gdzie jest duzy ruch - trakt miedzy miastami. Toz to nie ma sensu.

Zaglosowalem na TAK

@Gumski

Nie jestes obiektywny, choc z postu tego nie widac, ale ja cie z rl znam. Otoz, Gumski to pan ktory dwoch pk nie wytrzymal i uciekl na non-pvp. Jestes teraz przeciwko, choc nigdy ci sie nie zdarzylo. Jestes poprostu rozgoryczony, ze high levele robia co chca. Jest to jedno z niewielu niebezpiecznych miejsc, a gra przynajmniej ma klimat. Cos sie dzieje, nie expie i skilowanie/runki i odwrotnie.

Gumski
23-11-2004, 18:40
Ekh..Gangrel..ja tu nie gadam o PK ty wypowiadam sie na temat z gory zalozony. Moge miec swoje zdanie na temat lurowania? Bardzo dziekuje.

Gangrel
23-11-2004, 18:47
Hmmm, nie, nie mozesz. Dyskusje na takie temty powinny byc obiektywne, a w twoim poscie tego nie ma. PoH i lurowanie trzyma w tibi klimat i chyba szlag by mnie trafil gdyby przez takich jak ty, rozgoryczoncych newbie kolejny ciekawy element zostal wyeliminowany.

Master ostry
23-11-2004, 20:12
wedlug sondy wiekszosc osob zaglosowala za zamnieciem Poh I to mnie satysfakcjonuje jak narazie, pomyslimy co dalej z tym zrobic........

Chmielok
23-11-2004, 20:54
Jest cos takiego na rooku co ja nazwalem niewidzialna sciana, a dlaczego ?
Znalazem cos takiego na prawo od swiatynii, a to bylo tak, ubijalem rabbity (sa blisko, a chcialem miec jedzenie) gonie go, on ucieka i miedzy tymi swamp tree rabbit zatrzymuje sie i ucieka w inna strone, tak jakby tam byla niewidzialna sciana.

Mozna by bylo ustawic mosty podniesione w wejsciach do POH (np takie jak ten blisko mount sternum).

A statki dla FACC to idealny pomysl, oczywiscie edron i darama byly by dla nich zablokowane, ale dzieki temu nie bylo by zadnego ryzyka podrozowac z miasta do miasta (przyklad.Thais do Carlin, trzeba przejsc przez most Dwarfow, a jak wiadomo sa tam Dwarf Soldiery, ktore dla low-lvl sa zabójcze, nie mowie o knigthach.).

NIE KLÓĆCIE SIĘ NA FORUM, OD TEGO SŁUŻY CHAT !!!

STATKI DLA FACC ROX !!!

kidler
24-11-2004, 14:54

ROTLF!! 8o8o8o8o8o8o8o <gleba>

Ekm, czy ty wiesz co piszerz?!

Nikt się nigdy nie zgodzi, LOL, może ze dwóch twoich kolegów. To jest wogóle nierealne, myślisz że ktoś by sie zgodził na jeden dzień bez grania dla jakiegoś głupiego pomysłu który i tak jest zdany na niepowodzenie. Tym bardziej jeśli ktoś chce se kupić pacca, i dla takiego pomysłu bu zrezygnował. ROTFL
Temar ogólnie głupi, juz dawno powinien być zamknięty, a ty go na siłę ciągniesz. CipSoft tu nie zagląda, a nawet gdyby to i tak by Ciebie nie posłuchał, tu chodzi o dobro ogółu a nie jednego człowieka któremu zachciało się zamykania pohu, a nawet gdyby większość chciała to i tak poh zostanie zamknięty... A poza tym Cipy mają już dawno wymyślone co wprowadzą do następnego Updata.
Zamykanie większości expowisk (odgradzanie ich od miast) jest bezsensowne, gra traci klimat.
@Master Ostry
Naucz się edytować posty.

Master ostry
24-11-2004, 16:58
ROTLF!! 8o8o8o8o8o8o8o <gleba>

Ekm, czy ty wiesz co piszerz?!

Nikt się nigdy nie zgodzi, LOL, może ze dwóch twoich kolegów. To jest wogóle nierealne, myślisz że ktoś by sie zgodził na jeden dzień bez grania dla jakiegoś głupiego pomysłu który i tak jest zdany na niepowodzenie. Tym bardziej jeśli ktoś chce se kupić pacca, i dla takiego pomysłu bu zrezygnował. ROTFL
Temar ogólnie głupi, juz dawno powinien być zamknięty, a ty go na siłę ciągniesz. CipSoft tu nie zagląda, a nawet gdyby to i tak by Ciebie nie posłuchał, tu chodzi o dobro ogółu a nie jednego człowieka któremu zachciało się zamykania pohu, a nawet gdyby większość chciała to i tak poh zostanie zamknięty... A poza tym Cipy mają już dawno wymyślone co wprowadzą do następnego Updata.
Zamykanie większości expowisk (odgradzanie ich od miast) jest bezsensowne, gra traci klimat.
@Master Ostry
Naucz się edytować posty.

OMG! czy ja mowie ze tak trzeba robic????!!!!!!! ten temat jest zalozony po to zeby zbierac wasze poglady na temat czy wolelibyscie zeby zamknieto PoH OMG! przecie ja tego na serio nie mowilem przeciez chyba wiem ze Cipy takie bzdury olewają OMG!

PiXik
24-11-2004, 17:43
Nie barykadować i powinni zniszczyć bramkę lvlową w molts dl w carlin omg to by było piękne i zajedwabiste.
Sam nigdy nic nie zlurowałem.Lubie walczyć z lurerami

LOL_13
24-11-2004, 18:00
Ale wy macie problemy z tym poh'em ;p . Jak wiecie ze tam moze byc zrulowany gs albo cos innego to poprostu jak noobek nie idz tamtendy lol ;p
kup se paca i podrozoj ;p

Wubeso
25-11-2004, 18:35
ja popieram

Tak jak kolega wyzej napisal ,, kup se pacca''
a jesli kto sie chce pacca(co nie sadze) lub go nie satc, lub cos tam jeszcze
to ma przestac przez to grac? ;)
A tak wogole jak mowicie ze lurowanie to klimat gry to moze wogole niech CIPy odblokuja kazdy most z wejsciem na wyzszy poziom, kazda gore, miedzy wyspami niech beda mosty (oczywiscie z bariera na pacca na wyspach paccow), odblokowac ghost land, nie bedzie juz shodzow tylko dziury i ogolnie wszystko bedzie odblokowane zeby mogly se Dly po miatach buszowac.

Swir
26-11-2004, 15:38
ZOSTAWCIE POH W SPOKOJU !!! KOCHAM LURERÓW !!!! NA RUBERZE PRZEZ GS'A DRAGON SHIELD... ( 10 palkiem od kumpla )
Zreszta lurerzy to czesc gry tak samo jak PK.
BTW : Zaglosowalem zeby zostawili...
A jak sie boisz deda przez lura to tibia nie dla ciebie idz sobie pusc telenowele... ( najlepiej BR ! :D )

Wubeso
26-11-2004, 16:04
no wlasnie mowie... jesli tak kochacie lurerow to moze rzeczywiscie otworzmy wszystko zeby se warlocki po miastach biegaly?

Szmelc
26-11-2004, 17:23
W sumie mogli by zamknąć PoHa, było by bezpieczniej dla n00bków, którzy nie potrafią uciec przed lurniętymi monsterkami (oczywiście należy zawsze mieć UHy ;) ), ale gdy idzie się główną drogą z Venore do Thais lub kazz zawsze przechodzą ciarki czy tym razem spotkam GSa? BTW: zagłosowałem za co mnie to obchodzi... :)

Leo
26-11-2004, 18:06
BLOKOWAĆ PoH! BLOKOWAĆ PoH! BLOKOWAĆ PoH! BLOKOWAĆ PoH! BLOKOWAĆ PoH! BLOKOWAĆ PoH! BLOKOWAĆ PoH! BLOKOWAĆ PoH! BLOKOWAĆ PoH! BLOKOWAĆ PoH! BLOKOWAĆ PoH! BLOKOWAĆ PoH!

TYLE!

Ja padłem od GS'a na starej postaci. PoH powinien być oddzielony Mostem, bez przejścia dołem, i schodami! (Po nich się nie da wciągnąć!)

Fido
26-11-2004, 19:01
Eh ludzie to chyba moj byl pierwszy post ktory zawieral tresc o tym ze lurezy to czesc gry i ja wcale nie jestem za tym zeby wszystko odblokowac ale zeby zostalo tak jak jest hmmmmm chociaz bardzo bym chcial zeby taki warlock sobie po miescie szalal dla mnie gratz niestety dla innych nie. DlA TEGO NIECH ZOSTANIETAK JAK JEST. Sorry za bledy, ale jakos za ortografia nie przepadam.

P.S. A ak w ogole ten temat jest bez sensu co nam da jakas ankieta ??? Co najwyzej sie wyzyjemy i wyrazimy swoje poglady, zastanowcie sie.

Lord_Nerevar
26-11-2004, 22:55
Jestem, ZA!!! gram na Harmoni i wkurza mnei to lurowanie, urozmaicenie do gry BA super wracasz z hunta i DED :|. A już wogule lurowanie pod główną bramę venore , emocje tak Masta Blasta , chcesz wyjść a nie możesz ale przygoda :D. Sam stałem się ofiarą właśnie takeigo zurowania GS pod bramę...(FS ;( )niehc sobie lurują cyce itd coś przed czym się da uciec, ale GS, DL... większoś postaci gdy się z nimi spotkają na środku drogi nawet na 25 lvlu ded.

Moongroow
27-11-2004, 14:27
:evul: :D hehe mam nadzieje ze moja odpowiedz na tego posta mówi sama za siebie !!!! :D

Petersaber
27-11-2004, 18:48
Ja jestem zdecydowanie za zablokowaniem PoHa rampami... tak, żeby się nie dało nic wylurować, a gracze mogli bez problemu uciekać... Ja sam nienawidzie tych, którzy lurują... kiedyś, wracałem z hunta na DLe... niosłem sobie Royal Helma i Dragon Scail Mail.... skończyły mi się wszystkie UHy...idę koło Dwarf Bridge... patrze.. Giant Spider... wypadł i RH, i DSm... oraz bp of HMM...

ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!!ZABLOKOWAĆ POH!!! sorx za spam!!!

K-ostry
28-12-2004, 20:21
Powinni zrobić rzeke koło Poh'u i dac most i już by było po kłopocie (Wilk syty i owca cała)

m_simple
28-12-2004, 20:39
Autor tematu chciałby pewnie zamknąć PoH bo ciągle pada przez lurowane potwory i za każdym razem spada z krzesła waląc pięściami w ziemie i do tego płacząc. PoH to PoH i kropka.:P 8o

Meitsall
28-12-2004, 20:58
juz to widze wchodzi 7-latek 100lvl i pekuje 20-latkow 40lvl to by bylo cos
I ma do tego TAKIE WIELKIE prawo

Evul Tibian
28-12-2004, 21:12
tak sie skalda ze gram na elysi
i czesto przechodze z thais do ab i nigdy nie spotkalem gsa

tak sie składa ze rowniez jestem z Elysia i kilka razy widzialem zlurowanego GSa...

Wordos
28-12-2004, 21:25
Według mnie powinno się zabarykadować wszystkie miejsca z respami sielniejszych potworów. Ja sie natknąłem na GS'a na poczcie, między mostem pod Mount Sternum a Dwarven Bridge ^.-

Zindahjira
28-12-2004, 21:52
Greetings!!

Na dzień dzisiejszy liczba przeciwników oraz zwolenników ogrodzenia PoHa jest mniej więcej równa. Tak więc wiesz Ostry, że twój pomysł nie wszystkim jednak pasuje. A patrząc na liczbę niezdecydowanych to nawet jesteś w mniejszości. Ja osobiście oddałem głos, że ma zostać tak jak jest. IMHO lurowania boją się przede wszystkim Ci, którzy nie potrafią przegrywać :p Zostanie taki załatwiony przez GS'a i zaraz robi z tego wielką tragedię, że stracił to, tamto, tyle a tyle expa/skilli. A kogo to obchodzi? Widocznie nie jesteś jeszcze dość dobry żeby dać sobie radę z takimi paskudami jak GS. Mnie jak ktoś załatwi, obojętnie czy to PK czy potwór, to zaciskam zęby i za chwile ruszam na expowiska odzyskać expa i zdobyć nowy loot. A jak nie lubisz lurerów to po prostu na nich poluj (no chyba, że ich też się boisz i może chcesz ich ogrodzić :p ).

BTW: ja nie luruję.

Powodzenia na polowaniach życzę.

mental
28-12-2004, 22:03
Ej ia jestem z master ostry cos z tym tsza zrobić bo dla takiego Głomba co luruie gs pod most dwarf jak ktos wraca np z kopalni i idzie do ven a tu gs i dead loot za kilka k poszedł się......... ostatni to bylo szczyt zlurowano gs pod most w venore cos zrobic z lurowaniem gs X(

wyseq
28-12-2004, 23:25
Widac ze idziecie na latwizne :/
Zobaczcie ile Cipsoft zrobil kryjowek pomiedzy dwarven bridge a venore bridge. Co chwile jest albo skala, albo wejscie na dach domku a pozatym moi drodzy to sie nosi UHy.Majac UHy bedziesz mogl mu uciec, a po to one sa, zeby je uzywac. Gsa zlurowac nielatwo bo on juz dogania 70 leveli :/

~~Przeciw

Trener
29-12-2004, 00:34
Ja wybrałem "A co to mnie..."

Wiem, ze Cipy niegdy, ale to nigdy czegoś takiego nie zrobią. Nie ważne, nawet gdyby się zbuntowała większość graczy w Tibie (BR, Swe, Pol...).
A dlaczego?
Poczytajcie Historie Tibi (http://www.tibia.com/library/?subtopic=genesis)

PoH - Plains of Havoc
Było tam kiedyś miasto, ale różnej maści potwory zostały przywołane z otchłani i je zniszczyły. Pola na których zgineły setki wojowników w obronie tegoż miasta. Pola na, których istnieją ciągle te stwor.

Jak sobie wyobrażacie historie o PoH z jej "zabarykadowaniem"?
Czy jakiekolwiek armie broniłyby miasta przed najazdem potworów, jeżeli wystarczyłoby odgrodzić im drogę dalszego przemarszu? Czy wojownicy walczyliby i gineli? W imię czego?

Zamykając PoH klimat Tibi jaki jest zapisany w tych rodziałach powoli zaczął by tracić na "wartości".
Jestem przeciwny lourowaniu (to także nie jest zgodne z regułami Tibi), ale Tibia ma swoją historię, swój klimat i nie można go zmianiać bo low-levele nie dają sobie rady z lurowanymi potworkami....Mówi się trudno...Takie są reguły i historia Tibi.

Pozdrawiam

rodzyn
29-12-2004, 01:46
Heh, jakby się nad tym trochę zastanowić, to lurowanie jest CIPom na rękę. Przypuśćmy, że idzie sobie Facc z Venore do Carlin i zabija go Gs pod mostem dwarfów. Myśli sobie: "kurczę jak to fajnie mieć Pacc, popłynął bym wtedy statkiem i nic by mi się nie stało" i kupuje Pacc a chłopakom z Cip softu wesoło bo zarobili kolejne 22 $. :P

Pozatym jak już ktoś napisał, żeby odgrodzić PoH trza by było zmieniać historię Tibii, a tego jak wiadomo się nie da zrobić.

Meitsall
29-12-2004, 10:37
Może 2 kasiaste osoby by kupiły....

Acid
03-03-2005, 13:41
Zaznaczyłem "niech zostanie tak jak jest". Teraz jest dobrze i nic powinno się nie zmieniać. Są lurerzy, są lurowane potworki, są ofiary. Tak w tibii będzie zawsze, to jest część gry.

morwi
03-03-2005, 13:42
noi po co odswiezasz temat?-.-

Vermyn
03-03-2005, 14:15
1) Lure to fun, a raczej gsy mnie nie dogonia na haste + boh, a nawet jesli, to 2 moge spokojnie blok.

2) Nie chodza na dwarf most ani na poh, polecam statki :P

Vitihud
27-05-2005, 07:27
Powinni zabarykadowac PoH! Na drodze Kazo-Thais spotkałem gsa i dead...

Gunir
27-05-2005, 07:29
Lubicie odświeżać stare tematy prawda?

Lodzik01
27-05-2005, 08:40
Ghosty są w ghost landzie -.-

Dagfan
27-05-2005, 08:43
ta ale tam odbok carlin nie ma ghostów są tylko na daramie -.-'

Lodzik01
27-05-2005, 08:48
ta ale tam odbok carlin nie ma ghostów są tylko na daramie -.-'
http://rapidshare.de/files/1447863/exploringgl.rec.html
masz tu link to filmiku i zobacz sobie że są -.-

Vitihud
27-05-2005, 08:49
Jestem za! Przez osoby, które lurują gsy bym miał deada! Oczywiście jak pisze do gma kto luruje to on nic na to :/