Pokaż pełną wersje : Metallica, Chorzów 2008.
Dobra, jeśli ktoś był to głosujcie czy wam się podobało ;] Jak dla mnie to zajebiście ;) Najlepszy koncert w życiu..
w zeszłym roku bylem na RHCP w Chorzowie.. to byl klimat dopiero... W tym roku miałem zamiar na Iron'ow jechać ale praca nie pozwala.
w zeszłym roku bylem na RHCP w Chorzowie.. to byl klimat dopiero... W tym roku miałem zamiar na Iron'ow jechać ale praca nie pozwala.
Na RHCP nie bylem, nie przepadam ale na maidenow pojade jak transport pozwoli.. Co do klimatu to był zajeibsty, super ludzie i wgl...
Gdyby bilety były tańsze niż 150zł, to pewnie bym poszła ; )
Zgadzam sie ; ). Myslalam o tym, by pojechac, lecz wydac 200 zl na koncert, albo i wiecej, (nocleg) to troszke dla mnie za duzo, zwlaszcza, ze nie kocham az tak tego zespolu ; ).
Beda jakies okazje... Wreszcie zaczely sie porzadne koncerty w Polsce.
Zgadzam sie ; ). Myslalam o tym, by pojechac, lecz wydac 200 zl na koncert, albo i wiecej, (nocleg) to troszke dla mnie za duzo, zwlaszcza, ze nie kocham az tak tego zespolu ; ).
dokladnie;]
Niech no tylko przyjedzie SOAD, a poważnie zastanowię się, czy warto wyjeżdżać na studia do innego miasta : )
Niech no tylko przyjedzie SOAD, a poważnie zastanowię się, czy warto wyjeżdżać na studia do innego miasta : )
Wielki fan SOADa, a nie wiesz, że już ładny rok temu zawiesili działalność?
@topic
Nie planowałem jechać, bo jakimś tam wielkim fanem Metallici nie jestem, ale teraz żałuje. Z relacji kumpli słyszałem,że był niezły młyn i świetna atmosfera. A za rok mają podobno przyjechać znowu, bo będą promować nową płytę ! :D
@Reg
Wiem, że zawiesili działalność. Ale to nie oznacza, że rozwiązali zespół. Tak więc, koncert może jeszcze się odbyć ; )
Johnny121
29-05-2008, 16:11
No, tym razem zrzucimy napalm na tych idiotów.
Nie byłem, nawet nie planowałem jechać. Odbiję sobie na Vaderze.
@Johnny
Co masz do Systemu?
gavreonien
29-05-2008, 16:18
No to w tym roku Judasi w ostravie i Clapton w Gdyni : ) na Metallice się nie wyrobiłem : (
Marsseel
29-05-2008, 16:24
Jak już wcześniej pisałem w innym temacie - jechałem w 90% dla Machine Head i nie zawiodłem się. Warto było czekać od rana, żeby być pod sceną.
Mnemic - znałem ten zespół z nazwy i słyszałem kilka kawałów, ale na tym koncercie jak na drugi support to na prawdę zmiażdżyli mi mózg :D (nie to co ten raper przed rhcp :D)
Machine Head - dla mnie to była gwiazda wieczoru. Co tu dużo mówić, czad! Szkoda że mało pogowania przy nich było no i szkoda że tylko godzina ;p
Metallica - też całkiem spoks (zaznaczam ze nie przepadam za tym zespołem ;p), dobry set, dla mnie który nie zna wnikliwie twórczości grupy fajne było to, że grali sporo hitów które zna każdy.
Plx Hammerfall w Polsce :<
Kilka pytań i nie tylko:
- Zagrali Smells Like Teen Spirit?
- A YMCA?
- Czy mocno chłopaki z Metallipy nadganiali Machine Head? I czemu właściwie nie pozamieniali się miejscami (Meta - support, MH - main), no sorry, ale gorsi supportowani przez lepszych... świat się kończy
Prawda, Śląski = zarąbista atmosfera (RHCP w zeszłym roku). W tym roku do zaliczenia jeszcze Dillinger z Meshuggah, The Mars Volta i może Neurosis i 25lecie Wiadra.
Johnny121
29-05-2008, 17:21
@Johnny
Co masz do Systemu?
Oprócz tego, że "grają" "muzykę" dla tysięcy niewyżytych elo-dzieciaków, to nic.
Plx Hammerfall w Polsce :<
GAYS ON FIRE, GAYS ON FIRE - BURNING, BURNING WITH DESIRE!
25lecie Wiadra.
No to się spotkamy.
@Johnny
To już jest Twoje zdanie. Ciekawa jestem ile znasz utworów Systemu i jak dokładnie zagłębiłeś się w ich teksty. Ostatnio gadałam z osobą, która ma podobne zdanie do Twojego. Okazało się, że oprócz dwóch (najbardziej popularnych) utworów, nie wiedziała nic o SOAD.
Johnny121
29-05-2008, 18:03
@Johnny
To już jest Twoje zdanie. Ciekawa jestem ile znasz utworów Systemu i jak dokładnie zagłębiłeś się w ich teksty. Ostatnio gadałam z osobą, która ma podobne zdanie do Twojego. Okazało się, że oprócz dwóch (najbardziej popularnych) utworów, nie wiedziała nic o SOAD.
Oprócz tego, że miałem ich dyskografię i tego, że byłem ich wielkim fanem, to chyba nic o nich nie wiem.
Gusta są różne. Wśród utworów SOAD można znaleźć kilka całkiem dobrych utworów.
temat@
Na koncercie nie byłem. Pewnie będę na Claptonie, mimo że bilety w **** drogie.
GAYS ON FIRE, GAYS ON FIRE - BURNING, BURNING WITH DESIRE!
.i..
Joacim fajnie śpiewa :D
boBovita
29-05-2008, 21:24
Koncert wspaniały, szkoda tylko, że mocno wiało, trochę nagłośnienie było słabsze, ale i tak dali radę :].
Byłem na większości koncertów na Stadionie Śląskim, ale ten oceniam jako jeden z lepszych, choć na RHCP też było nieźle :).
Gdyby nie to nagłośnienie...eh...ale i tak koncert świetny, tylko że ja nie jestem obiektywny, hehe :) Support zagrał bardzo dobrze, szczególnie Machine Head.
Rethfing on Aldora
29-05-2008, 21:38
Oprócz tego, że miałem ich dyskografię i tego, że byłem ich wielkim fanem, to chyba nic o nich nie wiem.
Czyli sam jesteś takim elo-dzieciakiem? Starasz się na siłe pisać pierdoły, żeby tylko wywiązywały się kłótnie. To widać.
Johnny121
29-05-2008, 21:55
Czyli sam jesteś takim elo-dzieciakiem? Starasz się na siłe pisać pierdoły, żeby tylko wywiązywały się kłótnie. To widać.
Nie. Można przypuścić, że byłem takim elo-dzieciakiem, ale po prostu z tego wyrosłem.
Shanhaevel
29-05-2008, 22:00
w zeszłym roku bylem na RHCP w Chorzowie.. to byl klimat dopiero...
+1 albo nawet +2. Tylko teraz na rok zawiesili działalność. : |
@ontop
Drogie bilety itp. Ja tam nie żałuję.
Nie. Można przypuścić, że byłem takim elo-dzieciakiem, ale po prostu z tego wyrosłem.
I teraz rościsz sobie prawo do obrażania fanów SOAD? W ten sposób pokazujesz jaki jesteś dorosły?
Johnny121
29-05-2008, 22:28
I teraz rościsz sobie prawo do obrażania fanów SOAD? W ten sposób pokazujesz jaki jesteś dorosły?
Tak, ponieważ ja jako jednostka rozwijająca się (w tym przypadku dorastająca), potrafiłem "wyrosnąć" z Soadu i wynaleźć "lepsze" zespoły, a nie zatrzymać się w jednym miejscu i ciągle jarać się tym samym.
@down
A no tak, zapomniałem, że rozmawiam z pure-mrokiem. \m/
@Johnny
Wierz mi, że oprócz SOAD mam multum zespołów, które lubię. A to, że szczególnie lubię soad nie świadczy, bynajmniej, o tym, że jestem jakimś zacofanym "elo- kidem", co próbujesz udowodnić.
@Johnny
Wierz mi, że oprócz SOAD mam multum zespołów, które lubię.
Happysad i Habakuk?
W ogóle, Johnny, SoaD dawał radę, w sumie, jakiś sentyment pozostał.
Marsseel
30-05-2008, 00:38
Toxicity nawet dawało radę, ale później moim zdaniem słabizna, a solowa płyta Serjego to w ogóle porażka.
Kilka pytań i nie tylko:
- A YMCA?
- Czy mocno chłopaki z Metallipy nadganiali Machine Head? I czemu właściwie nie pozamieniali się miejscami (Meta - support, MH - main), no sorry, ale gorsi supportowani przez lepszych... świat się kończy
Prawda, Śląski = zarąbista atmosfera (RHCP w zeszłym roku). W tym roku do zaliczenia jeszcze Dillinger z Meshuggah, The Mars Volta i może Neurosis i 25lecie Wiadra.
Na The Mars Volta sam się chyba wybiorę. 25 lecie wiadra, masz na myśli Bucketheada? Przepraszam Waszmości Ryłku za moją niewiedzę.
A co do Metallici, jakoś mnie ten zespół nie jara. Mój kumpel szczytuje przy ich dyskografii, ale jak dla mnie to tylko parę kawałków mają dobrych.
Jak miałem 5-10 lat, to ojciec zawsze w samochodzie puszczał mi AC/DC, Metallice, Led Zeppelinów, ale teraz jakoś mi Metallica nie podchodzi, w przeciwieństwie do dwóch pozostałych.
@SoaD
System skończył się na Toxicity, dlatego to jedyna płyta w ich wykonaniu jaką posiadam (łał, jedyna moja oryginalna płyta ;d z muzyką oczywiście)
Johnny121
30-05-2008, 07:16
Happysad i Habakuk?
Kiedyś może tak. Sam jakieś pół roku temu wróciłem do ich twórczości na tydzień. Ale i tak straszne picze ich słuchają.
Na The Mars Volta sam się chyba wybiorę. 25 lecie wiadra, masz na myśli Bucketheada? Przepraszam Waszmości Ryłku za moją niewiedzę.
Chodzi mu o Vadera. : )
Hm...SoaD, nie podchodzi mi zupełnie, ale jeżeli ktoś słucha, to niech słucha mi to nie przeszkadza ;)
@Gogar - mi też ojciec puszczał i właśnie od tego zaczęła się moja "fascynacja" Metą, Black Sabbath i Deep Purple, co zaowocowało tym że teraz słucham m.in. : Mayhem i Dissection. Taka kolej rzeczy, ale wielki sentyment do początków pozostał, największy do Metallici :)
Było cudnie. Godnie przyjeslismy metallike, a oni rownie godnie zaspiewali dla nas. Od strony wizualnej bylo swietnie - te ekrany i pirotechnika :o Setlista wyjatkowo mi sie podobala. Ogolnie wszystko bylo idealnie. Jedyne do czego moge sie przyczepic to dobor supportu, ktory po prostu zupelnie mi nie podszedl. MH (mimo ze osobiscie nie lubie) moge zrozumiec, jako że wpasowali się gatunkiem. Ale ten Mnemnic to byl jakis zart chyba.
Jak miałem 5-10 lat, to ojciec zawsze w samochodzie puszczał mi AC/DC, Metallice, Led Zeppelinów, ale teraz jakoś mi Metallica nie podchodzi, w przeciwieństwie do dwóch pozostałych.
No to czekamy na koncert AC/DC w Polsce lub gdziekolwiek w okolicy. W tym roku nowa plyta (potwierdzono na ACDC.com) takze trasa przypusczalnie tez blisko.
@Johnny - na siłe probujesz byc true. To jest to czego nienawidze w metalu (a raczej w metalach, ktorych w tym momencie mam ochote nazwac po prostu brudasami): obsesja na punkcie bycia prawdziwym.
Dan the Automator
30-05-2008, 10:47
Kilka pytań i nie tylko:
- A YMCA?
Ty tak na poważnie?
Sądząc po koncertach, to z Wuwua jesteś ;). Olej Meshuggah, wbijaj na Converge i Dying Fetus ;).
@Johnny121
Posiedzisz jeszcze troche w tej muzyce, nabierzesz dystansu. Chuj z tym że SOAD lubi masa dzieci - mają *pare* znośnych kawałków, sa ok (akurat bardziej czekam na debiut Scars on Broadway). To samo HIM - posłuchałem ostatnio live'u, olałem to że sala pewnie uginała się pod ciężarem "mroku" - pare naprawde fajnych hiciorów, w podróży słucha się nieźle. Zespół na plus.
Jak na ten moment - na Vadera już bym nie poszedł (byłem już z 6-7 razy), ale za to na Justina Timberlake'a - bardzo chętnie. Z zespołów stricte metalowych - poszedłbym na The Sword, chyba tylko i wyłącznie.
BTW
Jeżeli ktoś lubi SOAD, niech sprawdzi Giant Squid, wokal podobny, a muzyka znacznie bardziej pociągająca.
@Metallica
Moim zdaniem przeciętny koncert, zagrali dobrze, ale jakoś tak nie czuło się klimatu. Możliwe, że to kwestia mojego przyzwyczajenia do koncertów klubowych (przepełniony klub na Slayerze, mmm :) ).
A ja sie wybralem, nawet wydajac 240zl za bilet, z drugiej reki. Bylo ok, fajna atmosfera i choc tez wielkim fanem Metallici nie jestem, podobalo mi sie. MH tez dalo czadu ;) Sektor 40 pozdrawia! xD
P.S.
Obok mnie siedzialo 3 gosci z TVN Turbo :D
Happysad i Habakuk?
Dla Ciebie multum to dwa?
TheDwarf
30-05-2008, 15:46
ja bylem i srednio mi sie podobalo, ale to subiektywna ocena bo nie jestem wielkim fanem metallici.
Ty tak na poważnie?
Sądząc po koncertach, to z Wuwua jesteś ;). Olej Meshuggah, wbijaj na Converge i Dying Fetus ;).
Widzisz, nie jestem i dlatego mogę sobie pozwolić tylko na te dwa koncerty, bo na nie mam ekipę, ziomal.
Johnny121
30-05-2008, 20:08
Dla Ciebie multum to dwa?
Happysad, Habakuk, Akurat, VaVamuffin, EastWest Rockers ?
Happysad, Habakuk, Akurat, VaVamuffin, EastWest Rockers ?
Przestan juz, dobrze? Kazdy ma prawo sluchac tego, czego chce... Muzyka nie jest podstawa do oceniania czlowieka.
Poza tym... De gustibus non est disputandum.
Batman666
30-05-2008, 20:25
dokladnie, o gustach sie nie dyskutuje ; ]
sphinx123
30-05-2008, 20:32
To akurat nie jest prawda xd
To akurat nie jest prawda xd
Jak nie? znaczki =>
Johnny121
30-05-2008, 21:16
dokladnie, o gustach sie nie dyskutuje ; ]
O gustach się nie dyskutuje, gusty się albo pochwala, albo wyśmiewa.
O gustach się nie dyskutuje, gusty się albo pochwala, albo wyśmiewa.
Przestan wreszcie. Teraz to ty pokazujesz jaki jestes dorosly i inteligentny. Troche tolerancji, szacunku dla innych...
Słuchaj Johnny, cenie sobie Twoje zdanie, bo masz "treściwe" podejście do "problemów", ale hm... ja mam kolegę, który słucha disco-polo i wiesz, kiedyś go pochopnie przez to oceniałem, teraz szanuję bo to niezwykle wartościowa osoba. (tak między nami, SoaD to "syf" =pp)
Johnny121
30-05-2008, 21:42
Czy ja chociaż raz wprost powiedziałem, że nie szanuję osób, które słuchają Soadu? Nie wydaje mi się.
I mojego Hammerfalla wyśmiałeś ._.
.Matrik.
30-05-2008, 22:14
Kumpel za 150 kupił od koleżanki, która nie mogła jechać. Potem chciał sprzedać, oferty były wielkie, ale jednak pojechał.
A owa dziewoja zdobyła autografy gości z MT, bo zatrzymali się w Cubusie a ona była w Heliosie ; p
Czy ja chociaż raz wprost powiedziałem, że nie szanuję osób, które słuchają Soadu? Nie wydaje mi się.
A czy ja napisałem, że nie szanujesz? Nie wydaje mi się ;p
Johnny121
30-05-2008, 22:19
I mojego Hammerfalla wyśmiałeś ._.
Bo jest śmieszny. Ale to nie zmienia faktu, że goście potrafią grać i śpiewać - innymi słowy dają radę w typie muzyki jaki tworzą.
Dobra dobra Johnny, ale co masz do reggae? : P
Bo jest śmieszny. Ale to nie zmienia faktu, że goście potrafią grać i śpiewać - innymi słowy dają radę w typie muzyki jaki tworzą.
This is the way of the warrior!
Kumpel za 150 kupił od koleżanki, która nie mogła jechać. Potem chciał sprzedać, oferty były wielkie, ale jednak pojechał.
A owa dziewoja zdobyła autografy gości z MT, bo zatrzymali się w Cubusie a ona była w Heliosie ; p
A nie przypadkiem w hotelu przy stadionie śląskim? ; >
Ja za to zdobyłam butelkę wody Evian, prosto z szatni Metalliki xD
Johnny121
30-05-2008, 22:38
This is the way of the warrior!
For the steel! \m/
Dobra dobra Johnny, ale co masz do reggae? : P
Banda brudasów próbująca połączyć się ze swoim bogiem przy pomocy syfu.
Trochę tolerancji ludzie? Każdy słucha czego chce, jego sprawa i powinniście do uszanować..
@Johnny
Uważasz się za metala, wyśmiewasz innych i próbujesz się przez to dowartościować - jak dla mnie jesteś nikim. Nawet klimatu nie czujesz koleś...
@Hidek
Nawet nie wiedziałem że słuchasz takich "klimatów" ^^
(tak między nami, SoaD to "syf" =pp)
Ale chyba nie zaprzeczysz, że ich pierwsza płyta była co najmniej dobra...?
Johnny121
31-05-2008, 00:28
@Johnny
Uważasz się za metala, wyśmiewasz innych i próbujesz się przez to dowartościować - jak dla mnie jesteś nikim. Nawet klimatu nie czujesz koleś...
Po pierwsze nie uważam siebie za metala. Po drugie nie próbuję się dowartościować, bo tego nie potrzebuję. Po trzecie Twoja stara.
Ja pierdolę, jak łatwo was podpuścić. Wystarczy coś ostrzej powiedzieć i już mega bulwers : D
Ale chyba nie zaprzeczysz, że ich pierwsza płyta była co najmniej dobra...?
Może i była, ale nie dla mnie ;p
Po pierwsze nie uważam siebie za metala. Po drugie nie próbuję się dowartościować, bo tego nie potrzebuję. Po trzecie Twoja stara.
Czyli tylko stwarzasz takie wrażenie. OK.
Piciaz1213
31-05-2008, 09:15
Niestety nie byłem ;(, ale widziałem w internecie.Czekam jeszcze na Ironow i Soad :D
Ja chce LP :///
No ta. Najlepiej to do flame'u prowokować, nie?
.Matrik.
31-05-2008, 11:48
A nie przypadkiem w hotelu przy stadionie śląskim? ; >
Ja wiem? Mówię, co słyszałem, wiem, że autografy ma ; P
Co do gustów, zarzucę odrapanym hasłem:
"Z gustami jest jak z dupą. Każdy ma własną."
A ja se poczekam az wkoncu przyjedzie do nas U2 oraz Sum41 no i Metallica tyle ze w tanszych ryzach bo niestety tylko ze wzgledu na koszta nie przyjechalem =( Btw znalazlem ostatnio plytke Metalliki z 97r o nazwie Reload. Ahh to byly piekne czasy metalliki...
dokladnie. Sam tiesto będzie w polsce dwa razy. Na stadium of the light w poznaniu i na sunrise. No i wielu innych artystow zagosci na imprezach w polsce.
A ja se poczekam az wkoncu przyjedzie do nas U2 oraz Sum41 no i Metallica tyle ze w tanszych ryzach bo niestety tylko ze wzgledu na koszta nie przyjechalem =( Btw znalazlem ostatnio plytke Metalliki z 97r o nazwie Reload. Ahh to byly piekne czasy metalliki...
Po "Black Albumie" trudno znaleźć w dokonaniach Mety czegoś dobrego, zaczęli się staczać i powstały takie "dziwolongi" jak "Load", "Reload" czy coś czego nazwę piszę z "obrzydzeniem" - St. Anger ;d
Po "Black Albumie" trudno znaleźć w dokonaniach Mety czegoś dobrego, zaczęli się staczać i powstały takie "dziwolongi" jak "Load", "Reload" czy coś czego nazwę piszę z "obrzydzeniem" - St. Anger ;d
Zieeew. Ile razy mozna sluchac, ze meta sie skonczyla na kill 'em all/black albumie?
Krzysiek46
31-05-2008, 16:24
Moim zdaniem nie było za fajnie ale ok ;]
Myślałem że zagrają więcej utworów z nowej płyty, a nie tylko jeden ;/
Myśle że za te 4 lata [xD] będzie lepiej ;]
@cala ta nagonka na John(n?)ego
Kocham to forum. Gosc pojechal po SOAD i tam chyba po Marli to nikt sie nie odezwal.
Dobo napisal swoje zdanie to wszystkie te oszolomy zobaczyly ze maja zielone swiatelko i zaczeli jezdzic jaki John(n?)y jest bezwartosciowy...
Zreszta co sie bede pier****lil z gowniarzami.
Do zobaczenia w prawdziwym zyciu
@cala ta nagonka na John(n?)ego
Kocham to forum. Gosc pojechal po SOAD i tam chyba po Marli to nikt sie nie odezwal.
Dobo napisal swoje zdanie to wszystkie te oszolomy zobaczyly ze maja zielone swiatelko i zaczeli jezdzic jaki John(n?)y jest bezwartosciowy...
Zreszta co sie bede pier****lil z gowniarzami.
Do zobaczenia w prawdziwym zyciu
Po prostu zaczal przesadzac, to wszystko.
Chyba kazdy ma prawo wypowiedziec swe zdanie? Nie wszyscy kopiuja wypowiedzi innych...
Ja tam nie boje sie spotkan w prawdziwym zyciu ;).
Ja tam nie boje sie spotkan w prawdziwym zyciu ;).
Szkoda, że bliżej nie mieszkam :<
Zieeew. Ile razy mozna sluchac, ze meta sie skonczyla na kill 'em all/black albumie?
Hm...masz całą dyskografie? Ja mam i nawet ją przesłuchałem wyobraź sobie, więc mam chyba prawo do takiej oceny? ;)
Hm...masz całą dyskografie?
Nie, mam tylko st. anger ;/
For the steel! \m/
Banda brudasów próbująca połączyć się ze swoim bogiem przy pomocy syfu.
A ja moge powiedzieć, że metale to brudasy, którzy jedzą koty, wierzą w szatana i sluchają darcia mordy, i co, fajnie?
Podobno o gustach sie nie dyskutuje.
eot.
A ja moge powiedzieć, że metale to brudasy, którzy jedzą koty, wierzą w szatana i sluchają darcia mordy, i co, fajnie?
Podobno o gustach sie nie dyskutuje.
eot.
To ironia prawda?? Bo chyba nikt nie jest aż tak głupi żeby tak myśleć ;p
No jasne, że tak nie myśle.. To, że słuchasz/słuchacie takiej muzyki nie jest odrazu przywiązane do jakiś zmyślonych bullshitów o jedzeniu kotów itd. ( :
Ale jednak.. Johnny troche przesadził, ale jeśli przeczytać biały tekst w jednym z postów.. nvm, moja wina, że nie przeczytałem xp
Ale ja tak myślę. Metal = brudas i satanista. Może i są wyjątki, ale to jedyna i niepodważalna prawda.
Ja chce LP :///
To jedź do Czech i jako fan crapu najlepiej tam pozostań. Flame, flame.
Dzik Dzik Tadzik
03-06-2008, 23:08
Muzyka to muzyka nie ważne jakiegos rodzaju i tak nie powinniśmy uważać innych na gorszych tylko dlatego, że nie lubią jamajskich rytmów, czy rapu...
Pozdrawiam
To jedź do Czech i jako fan crapu najlepiej tam pozostań. Flame, flame.
Dobrze powiedziane. Niech pojeździ Skodą ;d
@Johnny - na siłe probujesz byc true. To jest to czego nienawidze w metalu (a raczej w metalach, ktorych w tym momencie mam ochote nazwac po prostu brudasami): obsesja na punkcie bycia prawdziwym.
100% prawdy. Jest to troche irytujace, szczegolnie powtarzane niemal codziennie.
Kiedys na Ircu ktos sie chwalil/zalil ze kolega dal mu jakiegos miesa i pozniej powiedzial ze to bylo z kota xddd Nie wiem czy wkrecal, nie wnikam.
O, temat o koncercie ;)
Bylem, zostalem zmiazdzony forma Mety. Tak dobrego wokalu Hetfield nie mial conajmniej od 99 roku. Jednak z czasem sie wyrobil po odwyku ;] Jak Roberta na poczatku po dolaczeniu do zespolu nie trawilem- teraz goscia uwielbiam. Zajebiscie miesisty bas, momentami az zagluszal pozostalych. Lars czasami sie myli no ale coz, na zywo nigdy nie byl jakims 100% perfekcjonalista, a i tak za*******al na garach niezle. Kirk jakos tak jakby nie do konca w formie, troche przygaszony jakis jest w tym roku, no ale coz, to tez tylko czlowiek ;) w kazdym razie, gral przyzwoicie.
Setlista mnie zmiotla. Zaserwowali kilka kawalkow ktore w poprzednich latach prawie w ogole nie byly grane na zywo. Mam tu na mysli Ride, Harvie, Disposable Heroes i DEVIL'S DANCE! Ten ostatni nie byl grany na zywo od 9 lat! I wypada genialnie. Calkiem spory szok przezylem jak uslyszalem jego poczatek, przez jakis czas w ogole nie moglem skojarzyc co to za kawalek. I ten bas... ah.
Publiczosc zdecydowanie dawala rade, wszystkie kawalki odspiewane zajebiscie glosno. Ja sam tak sobie zdarlem gardlo, ze przez kilka dni nie moglem mowic ;)
Na koniec kilka slow o supportach. Strasznie lubie Machine Head, ale niestety taka rola supportu, ze musi byc fatalnie naglosniony. Dlatego ich wystep byl raczej kiepski. Mnemic... no coz, wiedzialem ze to gowniany zespol i moje zdanie po ich wystepie zupelnie sie nie zmienilo... Caly ich wystep przelezalem sobie z dziewczyna jedzac kanapke ;)
Kraza plotki, jakoby w przyszlym roku Metallica swoj nowy krazek promowac miala trasa halowa. Miejmy nadzieje ze w przyszlym roku zamiast na Slaski zawitaja do Spodka, tak jak w czasie Loada, z wielka scena na srodku otoczona przez publike;) Po obejrzeniu Cunning Stunts zawsze chcialem byc na takim ich koncercie ;)
Nie znam żadnego "brudnego metala". W czym satanista jest gorszy od chrześcijanina? Wiara jak każda inna, oni przynajmniej nigdy nie próbowali mnie nawracać ;)
Nie znam żadnego "brudnego metala". W czym satanista jest gorszy od chrześcijanina? Wiara jak każda inna, oni przynajmniej nigdy nie próbowali mnie nawracać ;)
Bo Bóg jest dobry, a Szatan jest zły. Jak w ogóle śmiesz porównywać chrześcijaństwo do jakiegoś podłego kultu?
Bo Bóg jest dobry, a Szatan jest zły.
A obydwoje wyszli z jednej ręki, ludzkiej ręki.
A z tym rozkręcaniem się Polski jako miejsce koncertów to bzdura. Było, minie i znowu powróci.
@edit:
Valard:
Ach, chciałbym, ale realia mi nie pozwalają.
@Mr. Ripper:
Wpadł pan we własne sidła drogi panie, ironią na ironię. =)
Bo Bóg jest dobry, a Szatan jest zły. Jak w ogóle śmiesz porównywać chrześcijaństwo do jakiegoś podłego kultu?
Ja wyrażam swój pogląd, nie piętnuje ani satanizmu, ani chrześcijaństwa. Nie jestem osobą wierzącą, więc nie widze różnicy, jeżeli oba pojęcia....no i reszty odpowiedzi udzielił Voon Arculin ;d
@Voon Więcej optymizmu ;p
Ja wyrażam swój pogląd, nie piętnuje ani satanizmu, ani chrześcijaństwa. Nie jestem osobą wierzącą, więc nie widze różnicy, jeżeli oba pojęcia....no i reszty odpowiedzi udzielił Voon Arculin ;d
@Voon Więcej optymizmu ;p
Rany, ja myślałem, że na takie coś to już nikt się nie nabierze.
Ironia Panie Ripper, ironia ;d
Ironia Panie Ripper, ironia ;d
Mówisz? znaki
o kurwa... temat o koncercie Mety, a ci o satanizmie i religii pierdola :| gdzie tu jakiekolwiek powiazanie?;>
Baron Kaldrick
04-06-2008, 17:56
Poziom onetu. W porywach. Drom, jak już banujesz, 'emo-chłopcze', banuj tych, co podkopują jeszcze bardziej to forum, a nie tych, co je chcieli naprawiać.
A koncert pozytywnie i do przodu.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.