zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Struktura keyloggera

japa21
23-11-2004, 10:18
Ostatnio zastanawiałem się nad nad działaniem keyloggerów. Jaka jest struktura keyloggera?? Za przykład weźmy Tibie GG. Włączam Tibię, następnie Tibie GG i teeaz pytanko. Czy keylogger uaktywnia się tylko wraz z uruchomieniem Tibi GG, czy keylogger instaluje się gdzieś we wnętrzu kompa i kontroluje tibie [ hasła itp ]. Czy może to zależy od inwencji programisty [ a może i n00ba :p ]??

MayGyver
23-11-2004, 10:23
sa tysiace mozliwosci dzialania keyloggera
niektore bardzo czesto wykorzystywane inne rzadziej
i wciaz powstaja nowe sposoby

gdyby w latwy sposob dalo sie okreslic sposob jego dzialania to bardzo szybko znalazl by sie program, ktory zablokowal by dzialanie wszystkich
a tak nie jest

podobnie wyglada sprawa z wirusami, wciaz powstaja nowe i nie da sie przewidziec kierunku ich rozwoju
zostana wykryte nowe dziury, dzieki ktorym "hakerzy" beda mogli dostac sie do twojego kompa
zostanie wydane nowe oprogramowanie, latajace te dziury, ale to nowe oprogramowanie ma nowe dziury i tak w kolko

Matfiej
23-11-2004, 11:07
Najczęściej spotykane keyloggery po pierwszym uruchomieniu wpisują się do autostartu i uruchamiane są wraz ze startem systemu.

Dr.Unknown
23-11-2004, 12:53
A ja znam wzór na keylogger. Jaki?
Głupota+Fri itans/fri pacc= keylogger
A chodzi o to, nie daj się oszukać, nie sciągaj byle czego, a ten problem Cię nie dotyczy.

Najt of Destrukszyn
21-12-2004, 14:38
Powiedzcie mi jak można takiego keylogga dostac, da się go sciągnąć wchodząc na jakąś stronę? A czy trzeba go jakoś rozpakować, uruchomić czy sam zaczyna działać?

gorgi
21-12-2004, 18:13
Re up:
eee a na co ci że tak sie zapytam? można ściągnąć go czekając w tibii i wchodząc na trade i w8 for trade message , wtedy gostek daje ze nowy update by; i to w zip rozpakowujesz i masz gratz hacka