Pokaż pełną wersje : Inne Keye w TibiCam [ Nie zart ]
Chodzi o Tibiacam . e x e z oficjalnej strony tego programu. Przeskanowlem go i oto wyniki.
TEMAT Z FORUM TIBIA.DE
Scan taken on 30 May 2008 12:36:41 (GMT)
A-Squared
Found nothing
AntiVir
Found nothing
ArcaVir
Found nothing
Avast
Found nothing
AVG Antivirus
Found Generic10.XPW
BitDefender
Found nothing
ClamAV
Found nothing
CPsecure
Found nothing
Dr.Web
Found nothing
F-Prot Antivirus
Found nothing
F-Secure Anti-Virus
Found nothing
Fortinet
Found nothing
Ikarus
Found nothing
Kaspersky Anti-Virus
Found nothing
NOD32
Found nothing
Norman Virus Control
Found W32/Smalltroj.EGPE
Panda Antivirus
Found nothing
Sophos Antivirus
Found nothing
VirusBuster
Found nothing
VBA32
Found Trojan.MulDrop.13836
Mondry_Tibijczyk
30-05-2008, 14:48
zuwazyles ze wszystkie sprawdzone i dobre antywiry pokazuja ,, found nothing'', natomiast jakies wynalazki pokazuja trojany 2 rozne od siebie...
Poza tym, nie uruchomisz keya przez tibicam.
Takze potrafie wrzucic keya do .rec. Jak? Po prostu recznie zmieniajac rozszezenie. Lecz takiego "filmu" nie da sie otworzyc programem, gdyz po prostu nie dziala...
Poza tym, nie uruchomisz keya przez tibicam.
Takze potrafie wrzucic keya do .rec. Jak? Po prostu recznie zmieniajac rozszezenie. Lecz takiego "filmu" nie da sie otworzyc programem, gdyz po prostu nie dziala...
czyli tym ze cokolwiek wykryly jakies "mniej znaczace anty viry" to nic?:>
czyli tym ze cokolwiek wykryly jakies "mniej znaczace anty viry" to nic?:>
Chyba zla odpowiedz zacytowales ; ). Daj mi 10 minut, a zrobie Ci zainfekowanego .reca. Lecz... Nie bedzie on dzialal ; ).
http://dl2.tibianetwork.com/dl/b900d61e49f2cb2297c35225da926932/483ff828/tibicams/tools/TibiCam_8.0***** sam przed chwilą go przeskanowałem i dochodzę do wniosku że tym "antywirusą" co pokazują że tam jest jakieś ustrojstwo jeszcze daleko do bycia antywirusem. Czasami mają nie dopracowaną heurerystyke i wywalają że to jest wirus bo znajdują się w programie funkcje używane w wirusach (występują również w normalnych programach, tylko że w "pokojowych" celach)
Na dole jest taki ładny tekst pogrubionym drukiem napisany raporty nie mogą być 100% miernikiem szkodliwości lub nieszkodliwości danego pliku
Edit
Właśnie przeskanowałem projekt który tworzę całkowicie nie związany z tibia i mocno się zdziwiłem jak zobaczyłem że wykrywa mi w nim wirusy 8o
http://www.virustotal.com/pl/analisis/fe7ef0e75daaf0118e33d27b45676343
Chyba zla odpowiedz zacytowales ; ). Daj mi 10 minut, a zrobie Ci zainfekowanego .reca. Lecz... Nie bedzie on dzialal ; ).
nie oto mi chodzi ze w rec jest cos tylko w samym PLIKU tibicam***** oto chodzi:D
Anvortis
30-05-2008, 15:09
Ta, moja dziewczyna tez ma keyloggera, na drugi dzien mowi mi, gdzie ja dotykalem O.O. Holly Shit!.
Ta, moja dziewczyna tez ma keyloggera, na drugi dzien mowi mi, gdzie ja dotykalem O.O. Holly Shit!.
ale ty bot nie chodzi keya w rec tylko w pliku tibiacam***** bo tam chyba moze byc lal
thelolmaker
30-05-2008, 15:17
Ściągnij wirusa, zmień rozszerzenie na rec - antywirusy wykryją, ale wirus nie jest szkodliwy bo nie jest plikiem wykonywalnym, tyle razy było to na tym forum.
Również można zbindować, no ale żeby wirus zadziałał to musiałbyś zmienić rozszerzenie na te które miał wcześniej albo grubo zmodyfikowaną tibicam która by ten plik odpaliła.
Tak samo z rar, mam paczkę ~2 MB w której jest równe 1000 wirusów, mam ją na dysku, a jest ona do sprawdzania antywirusów ile wykrywają, dopóki jej nie rozpakujesz to nic Ci nie grozi.
BYUO
@up może powoli i jaśniej?
Autorowi nie chodzi o pliki .rec, tylko o TIBICAM. E X E
Ściągnij wirusa, zmień rozszerzenie na rec - antywirusy wykryją, ale wirus nie jest szkodliwy bo nie jest plikiem wykonywalnym, tyle razy było to na tym forum.
Również można zbindować, no ale żeby wirus zadziałał to musiałbyś zmienić rozszerzenie na te które miał wcześniej albo grubo zmodyfikowaną tibicam która by ten plik odpaliła.
Tak samo z rar, mam paczkę ~2 MB w której jest równe 1000 wirusów, mam ją na dysku, a jest ona do sprawdzania antywirusów ile wykrywają, dopóki jej nie rozpakujesz to nic Ci nie grozi.
BYUO
@up może powoli i jaśniej?
Chodzi o E X E a nie R E C <------
thelolmaker
30-05-2008, 15:22
Chodzi o E X E a nie R E C <------
Jeśli chodzi Ci o tibicam exe to przecież jest w pizdu zmodyfikowanych z keylogerrami, malware i innym syfem - wystarczy wpisać w google tibicam, pościągać i przeskanować - ale nowość... 98% znalezionych przez google to te zarażone... Konto z 2006, a ty się dopiero teraz obudziłeś?
Ściągnąłem i odpaliłem na wirtualnej maszynie kilka tych lewych tibicam'ów i większość filmów nie uruchomi bo są debugi, ale wirusy działają tzn siedzą w procesach jak zamkniesz i usuniesz z rejestru, żeby nie były uruchamiane ze startem systemu i tyle.
A tu skan tej z www.tibicams.tibianetwork.com
http://img220.imageshack.us/img220/7720/94996767ww1.jpg
jednak coś pokazuje, ale nic nie jest pewne - dla przykładu pierwsze wersje blackd były rzekomo zawirusowane, autor musiał wyjaśniać to z twórcami antywirusów którzy go w mailach przepraszali i usuwali te błędy...
Jeśli chodzi Ci o tibicam exe to przecież jest w pizdu zmodyfikowanych z keylogerrami, malware i innym syfem - wystarczy wpisać w google tibicam, pościągać i przeskanować - ale nowość...
Chodzi o tą tibiaca exe która jest na oficjalnej stronie
Chodzi o tą tibiaca exe która jest na oficjalnej stronie
Widac ze znasz sie na rzeczy i wiesz oco chodzi ;)
thelolmaker
30-05-2008, 15:43
ciekawe, jak to jest dobrze zrobiony back door to pozdrawiam wszystkch grających w tibię i używających tej wersji tibicam :)
http://img71.imageshack.us/img71/6558/11oe7.jpg
a moja działająca wersja z innej strony tylko to pokazuje:
Prevx1 V2 2008.05.28 System Back Door
Przeskanujcie swoje :P
Zobazyłem posta na tibia.de o hackach w tibicam przeskanowłem i oto wyniki.
Przeskanujcie sobie tez
Scan taken on 30 May 2008 12:36:41 (GMT)
A-Squared
Found nothing
AntiVir
Found nothing
ArcaVir
Found nothing
Avast
Found nothing
AVG Antivirus
Found Generic10.XPW
BitDefender
Found nothing
ClamAV
Found nothing
CPsecure
Found nothing
Dr.Web
Found nothing
F-Prot Antivirus
Found nothing
F-Secure Anti-Virus
Found nothing
Fortinet
Found nothing
Ikarus
Found nothing
Kaspersky Anti-Virus
Found nothing
NOD32
Found nothing
Norman Virus Control
Found W32/Smalltroj.EGPE
Panda Antivirus
Found nothing
Sophos Antivirus
Found nothing
VirusBuster
Found nothing
VBA32
Keylogger a virus to co innego.To co jest w recu to raczej adware
thelolmaker
30-05-2008, 15:56
chodzi o exe, wykrywa jako malware, ale różnie to bywa
Slepy jestes, ze nie chodzi o .rec TYLKO O APLIKACJE TIBICAM . E X E!!!!!!
VBA32
Przypominam chodzi o EXE nie rec :p
thelolmaker
30-05-2008, 16:02
jeszcze nikt nie napisał BYŁO NA TIBIA.DE
CHODZI O TIBICAM. EXE, A NIE O ŻADNE RECI, JEŚLI JESZCZE KTOŚ NAPISZE COŚ O RECACH TO JEST UŁOMNYM DEBILEM KTÓRY NIE POTRAFI CZYTAĆ...
W pierwszym poście autor nie wyjaśnił o co chodzi, ale chyba teraz już wiecie?
jak już przeskanujecie sobie tibicam exe to wywalcie kompy oknem, albo zacznijcie używać mózgu
@down
Chodzi mi o panikę jaka jest tu rozsiewana, bo jakieś "antywirusy" wykryły coś tam. TibiCam używałem od początku jej powstania i nigdy nie miałem hacka.
jak już przeskanujecie sobie tibicam exe to wywalcie kompy oknem, albo zacznijcie używać mózgu
Ta wersje tibicam mam z pol roku jezeli oto ci chodzi :S
thelolmaker
30-05-2008, 16:28
dziwne czemu moja wersja jest prawie czysta tylko 1 antyvir coś wykrywa
to podobno on ją zmodyfikował ;s
http://img89.imageshack.us/img89/9574/50873421sk6.jpg
N_Exequter
30-05-2008, 16:42
Nie wina programu lecz debilskich antywirusów, które chcą być coraz lepsze.
Plik jest czysty.
Możecie się kłócić ale posiada z was ktoś TibiaCAM TV PRO? Oto wynik skanowania:
TibiaCAM TV Pro
AhnLab-V3 - - -
AntiVir - - -
Authentium - - -
Avast - - -
AVG - - -
BitDefender - - -
CAT-QuickHeal - - -
ClamAV - - -
DrWeb - - -
eSafe - - -
eTrust-Vet - - -
Ewido - - -
F-Prot - - -
F-Secure - - -
FileAdvisor - - -
Fortinet - - -
Ikarus - - -
Kaspersky - - -
McAfee - - -
Microsoft - - -
NOD32v2 - - -
Norman - - Malware.CPSP
Panda - - Suspicious file
Prevx1 - - Heuristic: Suspicious File With Covert Attributes
Rising - - -
Sophos - - Sus/ComPack
Sunbelt - - -
Symantec - - -
TheHacker - - -
VBA32 - - -
VirusBuster - - -
Webwasher-Gateway - - Packer.Armadillo
CAM TV działa na podobnej zasadzie co zwykłe TibiCAM.
Dlaczego piszczy?
A no dlatego, że aplikacja ingeruje w process tibia . e x e . ;)
Odpaliłem ten plik, sprawdziłem i co?
Nic nie dodało mi się do rejestru ani w procesach. :)
thelolmaker
30-05-2008, 17:02
Nie wina programu lecz debilskich antywirusów, które chcą być coraz lepsze.
Plik jest czysty.
Możecie się kłócić ale posiada z was ktoś TibiaCAM TV PRO? Oto wynik skanowania:
TibiaCAM TV Pro
AhnLab-V3 - - -
AntiVir - - -
Authentium - - -
Avast - - -
AVG - - -
BitDefender - - -
CAT-QuickHeal - - -
ClamAV - - -
DrWeb - - -
eSafe - - -
eTrust-Vet - - -
Ewido - - -
F-Prot - - -
F-Secure - - -
FileAdvisor - - -
Fortinet - - -
Ikarus - - -
Kaspersky - - -
McAfee - - -
Microsoft - - -
NOD32v2 - - -
Norman - - Malware.CPSP
Rising - - -
Sophos - - Sus/ComPack
Sunbelt - - -
Symantec - - -
TheHacker - - -
VBA32 - - -
VirusBuster - - -
Webwasher-Gateway - - Packer.Armadillo
CAM TV działa na podobnej zasadzie co zwykłe TibiCAM.
Dlaczego piszczy?
A no dlatego, że aplikacja ingeruje w process tibia . e x e . ;)
Odpaliłem ten plik, sprawdziłem i co?
Nic nie dodało mi się do rejestru ani w procesach. :)
może i czysty, ale odnośnie zdania "Nic nie dodało mi się do rejestru ani w procesach." słyszałeś co to rootkit? A może to umyślnie zrobiony Backdoor przez autora tego oprogramowania? To że was nikt nie hakuje to nie znaczy, że kiedyś nie zacznie (może wtedy jak dochody z reklam znacząco się zmniejszą na tibicams, albo autor ma konkretne osoby na oku?).
O tibicam pro nie słyszałem, ale co to ma do zwykłego tibicam? Tibicam pro może być czyste, ale już zwykłe tibicam nie. Nie porównujmy 2 różnych plików.
@down
No widzisz, było kilka takich rootkitów, że żadne programy nie mogły ich wykryć i dalej są takie tworzone... Do wykrywania dość dobry jest rootkit revealer, firmy sysinternals którą już odkupił microsoft
pamiętam jak jakiś rok temu skanowałem tibicam i zawsze plik był czysty, jak wiemy ze strony tibicams tylko mda się zmieniały, a wg mnie plik ktoś podmienił, albo autor albo "ktoś inny" być może te spamy na stronie użytkownika h3x to tylko odwrócenie uwagi...
N_Exequter
30-05-2008, 17:04
Wcale nie słyszałem - sam takie coś napisałem za pomocą 2 programów. ;)
..::QRAS::..
30-05-2008, 17:10
Zgodze sie z kolega kilka stron wyzej , od kilku juz lat (5-6?) uzywam tibicamsa i nigdy nie mialem haxa dlatego uwazam, ze mozna zauwac.
dajcie sobie spokoj z szukaniem wirusa w czystych plikach. mylicie, ze ktos kto potrafi napisac takie programy nie potrafi zrobic 100% nie wykrywalnego malware?
co widzimy? plik podejrzany a nie zainfekowany.
thelolmaker
30-05-2008, 17:46
Zgodze sie z kolega kilka stron wyzej , od kilku juz lat (5-6?) uzywam tibicamsa i nigdy nie mialem haxa dlatego uwazam, ze mozna zauwac.
yhy no to uwaj
Dawniej tibicams był czysty teraz już nie jest, coś jest nie tak.
ShadowEdek
30-05-2008, 18:23
z pewnych źródeł wiem że te programy które są na TibiaCam TV otwierają drogę keyloggerom tak większość osób jest hakowana
@thelolmaker
racja racja nie spojrzałem na 2 stronę więc nie zobaczyłem twojego posta, ale to prawda
Sophos Anti-Rootkit poskanować se kompy
thelolmaker
30-05-2008, 18:42
Ściągnąłem kilka wersji nawet z tibiabr z 2007 roku był program do tibii 8.0 i podmieniłem mda na nowe i działa mimo że jest wykrywany 1 wirus (Prevx1 --Heuristic: Suspicious Backdoor), a nowa wersja ze strony tibicams ma aż 5 wirusów i ma mniejszy rozmiar o ~30 KB...
Leader Fox Dragstar
30-05-2008, 18:47
http://img228.imageshack.us/img228/4953/lolwd3.png
czysty? xd
up
To jest niby z TibiCam? Czy z czego
DuRi_Zmc
30-05-2008, 19:34
Dziwna sprawa z tymi keyami
Jezeli to prawda trzeba wyjebac i skonczyc z ogladaniem filmow i przeskoanowac system oO
Scan taken on 30 May 2008 17:32:26 (GMT)
A-Squared
Found nothing
AntiVir
Found nothing
ArcaVir
Found nothing
Avast
Found nothing
AVG Antivirus
Found nothing
BitDefender
Found nothing
ClamAV
Found nothing
CPsecure
Found nothing
Dr.Web
Found nothing
F-Prot Antivirus
Found nothing
F-Secure Anti-Virus
Found nothing
Fortinet
Found nothing
Ikarus
Found nothing
Kaspersky Anti-Virus
Found nothing
NOD32
Found nothing
Norman Virus Control
Found nothing
Panda Antivirus
Found nothing
Sophos Antivirus
Found nothing
VirusBuster
Found nothing
VBA32
Found nothing
moj czysty ;d
DuRi_Zmc
30-05-2008, 19:42
Wlasnie u mnie tez czysto :D
File: TibiCAM*****
Scan taken on 30 May 2008 17:39:17 (GMT)
A-Squared Found nothing
AntiVir Found nothing
ArcaVir Found nothing
Avast Found nothing
AVG Antivirus Found Generic10.XPW
BitDefender Found nothing
ClamAV Found nothing
CPsecure Found nothing
Dr.Web Found nothing
F-Prot Antivirus Found nothing
F-Secure Anti-Virus Found nothing
Fortinet Found nothing
Ikarus Found nothing
Kaspersky Anti-Virus Found nothing
NOD32 Found nothing
Norman Virus Control Found W32/Smalltroj.EGPE
Panda Antivirus Found nothing
Sophos Antivirus Found nothing
VirusBuster Found nothing
VBA32 Found Trojan.MulDrop.13836
Czy to cos złego? ;(((
ja mam tibicam ssciagniete przed shakowaniem www.tibicam.~~ wiec imo nie ma sie czego bac uzywam jej tyle czasu i 0 hakow.
DuRi_Zmc
30-05-2008, 19:48
Raczej tym co uzywaja juz w ciul czasu nic nie grozi ;)
Moja też jest od długiego czasu nie zmieniana. A jednak coś wykrywa.
Edit: dokładniej z pół roku~
thelolmaker
30-05-2008, 20:11
niech ktoś zuploaduje czystą wersję bo ja mam same zarażone ;s
Tez mam te trojanki ; ). Najciekawsze jest to, ze wujek google nic o nich nie wie...
Using additional software to play the game such as cheat programs is not only forbidden, but also poses a high hacking risk. These programs - especially if offered to you by other players - often contain a virus, trojan or some other sort of backdoor through which a hacker can access your computer and take over your account.
I już wiecie po co ten punkt powstał. :)
Oby faktycznie okazało się, że jest tam jakieś paskudztwo. Może to w końcu przemówi do rozsądku graczy.
A jeśli podejrzenia okażą się słuszne, to gratulacje dla tego kto podmienił pliki na stronie "producenta" tibicam.
kombossik
30-05-2008, 22:00
Heh jeśli ten wirus jest z opcjami keyloggera to jego właściciel zajebiście zarobi bo możliwe że nawet taki MDW oglądał se przez nią filmiki ...(MDW podany tylko jako przykład)
Anvortis
31-05-2008, 04:14
ale ty bot nie chodzi keya w rec tylko w pliku tibiacam***** bo tam chyba moze byc lal
Wiem, ze nie chodzi o rec, ale mi kiedys jeden z tych antywirusow, ktore wykryly tutaj w TibiCams "cos", pokazal komunikat, ze pliki bazy wirusow, sa zainfekowane (potraktowal swoje bazy jako prawdopodobne wirusy) i usunal swoja baze z danymi wirusow, heheh :D!. Tak wiec nie nalezy sie sugerowac tym, ze jakis gowniany antywir wykryl cos, co PRAWDOPODOBNIE jest zlosliwym kodem (generic, heur, itp).
Czesto antywirusy w moich programach wykrywaly trojany, keyloggery sugerujac sie procedurami, funkcjami laczenia z netem, zapisywaniem danych. Podsumowujac, z doswiadczenia wiem, ze nie warto wierzyc takim "antywirusom".
Doskonalym przykladem moze byc avast, ktory praktycznie w 80% aplikacjach uzytkowych widzi zagrozenie. Pozdro :).
Ja mam wersję jakas taką bardziej uboższą ;p
http://www.virustotal.com/pl/analisis/c4c36a7a629094ac5cfc3cfb2e2b50e4
no albo mi sie poprostu wydaje... Hacka jakos nie mialem, wiec sie nie obawiam:D
Juchasek
31-05-2008, 08:47
Dawniej był hacklink na tutja stronce tibia.pl i wielu ludzi dało się nabrać w tym mój 42 ed;/ No cóż...
Ale teraz z oficjalnej stronki prosze bardzo :
A-Squared Found nothing
AntiVir Found nothing
ArcaVir Found nothing
Avast Found nothing
AVG Antivirus Found nothing
BitDefender Found nothing
ClamAV Found nothing
CPsecure Found nothing
Dr.Web Found nothing
F-Prot Antivirus Found nothing
F-Secure Anti-Virus Found nothing
Fortinet Found nothing
Ikarus Found nothing
Kaspersky Anti-Virus Found nothing
NOD32 Found nothing
Norman Virus Control Found nothing
Panda Antivirus Found nothing
Sophos Antivirus Found nothing
VirusBuster Found nothing
VBA32 Found nothing
U mnie też nic nie ma ;p
A-Squared
Found nothing
AntiVir
Found nothing
ArcaVir
Found nothing
Avast
Found nothing
AVG Antivirus
Found nothing
BitDefender
Found nothing
ClamAV
Found nothing
CPsecure
Found nothing
Dr.Web
Found nothing
F-Prot Antivirus
Found nothing
F-Secure Anti-Virus
Found nothing
Fortinet
Found nothing
Ikarus
Found nothing
Kaspersky Anti-Virus
Found nothing
NOD32
Found nothing
Norman Virus Control
Found nothing
Panda Antivirus
Found nothing
Sophos Antivirus
Found nothing
VirusBuster
Found nothing
VBA32
Found nothing
A kiedy ściągaliście tibicam*****?
Bo ja zawsze tylko pliki .mda od kilku lat jadę i filmy działają ok.
Czyli mam tibicam***** z przed paru lat :P i mi nic nei wykryło na jottim - cały plik czysty więc jednak coś może być na rzeczy u was :
http://img48.imageshack.us/img48/8895/skantibicamsc1.jpg (http://imageshack.us)
bajerfull
31-05-2008, 09:59
u mnie tez tibicam czyste
thelolmaker
31-05-2008, 12:32
Wiem, ze chodzi o rec, ale mi kiedys jeden z tych antywirusow, ktore wykryly tutaj w TibiCams "cos", pokazal komunikat, ze pliki bazy wirusow, sa zainfekowane (potraktowal swoje bazy jako prawdopodobne wirusy) i usunal swoja baze z danymi wirusow, heheh :D!. Tak wiec nie nalezy sie sugerowac tym, ze jakis gowniany antywir wykryl cos, co PRAWDOPODOBNIE jest zlosliwym kodem (generic, heur, itp).
Czesto antywirusy w moich programach wykrywaly trojany, keyloggery sugerujac sie procedurami, funkcjami laczenia z netem, zapisywaniem danych. Podsumowujac, z doswiadczenia wiem, ze nie warto wierzyc takim "antywirusom".
Doskonalym przykladem moze byc avast, ktory praktycznie w 80% aplikacjach uzytkowych widzi zagrozenie. Pozdro :).
chyba o exe no comment ;p a co do avasta to mówisz nieprawdę, nie widzi żadnych zagrożeń w aplikacjach użytkowych - a na testach programów antywirusowych avast wcale nie wypadł tak najgorzej - bardziej chyba jest potrzebny w tych czasach dobrze skonfigurowany firewall...
Ci co mają czystą wersję niech wrzucą na jakiś upload ;p Być może trzeba będzie też dać do przyklejonego tematu z tibicam żeby ludzie nie ściągali z tej oficjalnej strony, jak wiemy admin nie zagląda tam często, być może nawet nie wie o podmienionych plikach.
G data to porządny antyvir a wykrywa syfa
jak dla mnie, to paniczne zachowanie heurystki tych av. zapewne czepia sie zmian w rejestrze + injection w obcy proces
01-06-2008, 20:17
swojego tibicam***** mam z roku bodajrze 2006 i nic nie wykryto , jedynie co to co update dodaje nowe mda :D
Ja już swoją Tibicam mam 3 lata xD.
Prevx1 - - System Back Door
Czyli można uznać że czysty.
DuRi_Zmc
01-06-2008, 21:37
Scan taken on 01 Jun 2008 19:22:15 (GMT)
A-Squared
Found nothing
AntiVir
Found nothing
ArcaVir
Found nothing
Avast
Found nothing
AVG Antivirus
Found nothing
BitDefender
Found nothing
ClamAV
Found nothing
CPsecure
Found nothing
Dr.Web
Found nothing
F-Prot Antivirus
Found nothing
F-Secure Anti-Virus
Found nothing
Fortinet
Found nothing
Ikarus
Found nothing
Kaspersky Anti-Virus
Found nothing
NOD32
Found nothing
Norman Virus Control
Found nothing
Panda Antivirus
Found nothing
Sophos Antivirus
Found nothing
VirusBuster
Found nothing
VBA32
Found nothing
Czyste :0
Ktoś tutaj prosił o czystą wersję tibicam:
http://r a p i d s h a r e.com/files/119395619/TibiCAM_8.0.z i p.html
Antywirus Wersja Ostatnia aktualizacja Wynik
AhnLab-V3 2008.5.30.1 2008.05.30 -
AntiVir 7.8.0.25 2008.05.30 -
Authentium 5.1.0.4 2008.05.29 -
Avast 4.8.1195.0 2008.05.30 -
AVG 7.5.0.516 2008.05.30 -
BitDefender 7.2 2008.05.30 -
CAT-QuickHeal 9.50 2008.05.30 -
ClamAV 0.92.1 2008.05.30 -
DrWeb 4.44.0.09170 2008.05.30 -
eSafe 7.0.15.0 2008.05.29 -
eTrust-Vet 31.4.5835 2008.05.30 -
Ewido 4.0 2008.05.30 -
F-Prot 4.4.4.56 2008.05.29 -
F-Secure 6.70.13260.0 2008.05.30 -
Fortinet 3.14.0.0 2008.05.30 -
GData 2.0.7306.1023 2008.05.30 -
Ikarus T3.1.1.26.0 2008.05.30 -
Kaspersky 7.0.0.125 2008.05.30 -
McAfee 5307 2008.05.30 -
Microsoft 1.3520 2008.05.30 -
NOD32v2 3148 2008.05.30 -
Norman 5.80.02 2008.05.29 -
Panda 9.0.0.4 2008.05.30 -
Prevx1 V2 2008.05.30 System Back Door
Rising 20.46.42.00 2008.05.30 -
Sophos 4.29.0 2008.05.30 -
Sunbelt 3.0.1139.1 2008.05.29 -
Symantec 10 2008.05.30 -
TheHacker 6.2.92.326 2008.05.30 -
VBA32 3.12.6.6 2008.05.30 -
VirusBuster 4.3.26:9 2008.05.30 -
Webwasher-Gateway 6.6.2 2008.05.30 -
Anvortis
02-06-2008, 01:33
chyba o exe no comment ;p a co do avasta to mówisz nieprawdę, nie widzi żadnych zagrożeń w aplikacjach użytkowych - a na testach programów antywirusowych avast wcale nie wypadł tak najgorzej - bardziej chyba jest potrzebny w tych czasach dobrze skonfigurowany firewall...
Ci co mają czystą wersję niech wrzucą na jakiś upload ;p Być może trzeba będzie też dać do przyklejonego tematu z tibicam żeby ludzie nie ściągali z tej oficjalnej strony, jak wiemy admin nie zagląda tam często, być może nawet nie wie o podmienionych plikach.
Tam mialo byc "nie chodzi o rec" :] :]. Przeoczylem zaprzeczenie i wielkie ale. Co do avasta to na testach mogl wypasc dobrze, a co do praktyki codziennej to, hehehe. Wiesz, niektorzy skoczkowie na probach tez wypadaja dobrze, a w turnieju sa gorsi od avasta ;).
mi wykryło teraz tylko to w nowym tibicam..
Prevx1 V2 2008.06.02 System Back Door
http://img80.imageshack.us/img80/2586/uo0037lk8.jpg
kurwa moj tez ma syf, dajcie link do kompletnie czystego tibi cama
http://img80.imageshack.us/img80/2586/uo0037lk8.jpg
kurwa moj tez ma syf, dajcie link do kompletnie czystego tibi cama
Ja mam dałem na poprzedniej stronie do czystego. Ten 1 backdoor to najprawdopodobniej nic groźnego.
no wlasnie cos tam ma, a ja chce tego :
...
plik czysty więc jednak coś może być na rzeczy u was :
http://img48.imageshack.us/img48/8895/skantibicamsc1.jpg (http://imageshack.us)
02-06-2008, 21:21
Jesli mi ufacie moge wrzucic mojego bardzo starego tibicamsa (2006rok xd) ktory jest czysty
thelolmaker
02-06-2008, 21:38
Jesli mi ufacie moge wrzucic mojego bardzo starego tibicamsa (2006rok xd) ktory jest czysty
Ja poproszę :P
kaxiorek
28-06-2008, 00:58
Siejecie panikę. AV wykrywają bo tibicam w kodzie ma procedura która "włamuje sie" w inny program (w tym wypadku tibie). Jako wirus wykrywało mi tez kiedyś bibliotekę (plik *.dll) odpowiedzialną za przesyłanie pakietów.
Oo to ja mam już coś ;s
http://images23.fotosik.pl/237/6a02206355851d37.jpg
Siejecie panikę. AV wykrywają bo tibicam w kodzie ma procedura która "włamuje sie" w inny program (w tym wypadku tibie). Jako wirus wykrywało mi tez kiedyś bibliotekę (plik *.dll) odpowiedzialną za przesyłanie pakietów.
To czemu u niektórych wykrywa, a u niektórych nie ; o?
Master of Puppets
30-06-2008, 08:22
moze dlatego ze nowsze wersje sa inaczej napisane ;d
nie znam sie na tym ale tak uwazam. interesuje mnie obrazek, umieszczony strone-dwie wczesniejgdzie znajdowal sie napis'Hacked by h3x, have fun nabzz' Ktos oswieci o co chodzi?
Moze ktos wkoncu zuploadowac w pelni czysta tibicam ?! ...
RzalIbul
30-06-2008, 13:40
Ktoś tutaj prosił o czystą wersję tibicam:
http://r a p i d s h a r e.com/files/119395619/TibiCAM_8.0.z i p.html
Antywirus Wersja Ostatnia aktualizacja Wynik
AhnLab-V3 2008.5.30.1 2008.05.30 -
AntiVir 7.8.0.25 2008.05.30 -
Authentium 5.1.0.4 2008.05.29 -
Avast 4.8.1195.0 2008.05.30 -
AVG 7.5.0.516 2008.05.30 -
BitDefender 7.2 2008.05.30 -
CAT-QuickHeal 9.50 2008.05.30 -
ClamAV 0.92.1 2008.05.30 -
DrWeb 4.44.0.09170 2008.05.30 -
eSafe 7.0.15.0 2008.05.29 -
eTrust-Vet 31.4.5835 2008.05.30 -
Ewido 4.0 2008.05.30 -
F-Prot 4.4.4.56 2008.05.29 -
F-Secure 6.70.13260.0 2008.05.30 -
Fortinet 3.14.0.0 2008.05.30 -
GData 2.0.7306.1023 2008.05.30 -
Ikarus T3.1.1.26.0 2008.05.30 -
Kaspersky 7.0.0.125 2008.05.30 -
McAfee 5307 2008.05.30 -
Microsoft 1.3520 2008.05.30 -
NOD32v2 3148 2008.05.30 -
Norman 5.80.02 2008.05.29 -
Panda 9.0.0.4 2008.05.30 -
Prevx1 V2 2008.05.30 System Back Door
Rising 20.46.42.00 2008.05.30 -
Sophos 4.29.0 2008.05.30 -
Sunbelt 3.0.1139.1 2008.05.29 -
Symantec 10 2008.05.30 -
TheHacker 6.2.92.326 2008.05.30 -
VBA32 3.12.6.6 2008.05.30 -
VirusBuster 4.3.26:9 2008.05.30 -
Webwasher-Gateway 6.6.2 2008.05.30 -
Dla pana up i innych co nie widza...
Ops przepraszam nie doczytałem. Dziękuje, w końcu czyste tibicam.
30-06-2008, 17:50
adres folderu: http://chomikuj.pl/Qras/Tibia ktos prosil o czystego wiec daje swojego z bodajrze 2005-2006 roku
insanekid
30-06-2008, 22:32
moze oni qwa co jakis czas linki zmieniaja? ja sciaglem tibiCam i filmik kumpla, na drugi dzien hacked :/X(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.