Pokaż pełną wersje : Teaser, odsłona II
Dzisiaj CipSoft zaskoczył nas kolejnym teaserem, oto jego treść;
Jak wiemy, tym razem poszerzenie mapy Tibii nie będzie miało miejsca, za to niektóre istniejące lokacje zmienią się nie do poznania. Posiadacze premium powinni zwiedzić Darashie, która przebudowana została przez mieszkańców Tibii. Nowe ściany, piękne ozdoby, wozy, oraz ulice pokryte złocistym piaskiem, wszystko to tworzy orientalny obraz miasta na pustyni. Otaczające je piaski zostały przyozdobione wydmami, czy też szczątkami szkieletów. Lecz to nie wszystko, również inne miejsca, takie jak Femor Hills i Amazon Camp zostały zmienione.
http://images.tibia.pl/news/darashia.gif
Prócz tego, również miasto Kazordoon zostało ulepszone. Zostało dodanych bardzo wiele grafik. Drogie ścienne dekoracje, nowe figurki, kolorowe kryształy, oraz pozostałe niezliczone elementy dostarczają mieście dwarfów o wiele bardziej trafnego widoku.
http://images.tibia.pl/news/kazordoon.gif
W dodatku, nowy system transportu daje możliwość znacznie szybszego przemieszczenia się w interesujące nas miejsce. Specjalne wagony oferują podróż do pięciu najpotrzebniejszych lokacji: depo, piętro ze sklepami, świątynia, łódź oraz główna brama miasta. Po prostu wskocz do wybranego przez siebie wagonu, a zostaniesz automatycznie przeniesiony w dane miejsce.
Dodane zostanie również kilka miejsc do polowań. Aby nie zdradzać za wiele, między innymi orc land zaskoczy nas swoją powierzchnią, oferując więcej miejsca do huntów. Również Amazon Camp, który nie został jedynie poprawiony wizualnie, ale zyskał kilka nowych miejsc do polowania. Kopalnie krasnoludów zostały dodane na wyspie Cormaya i w Tiquandzie. Thais zaoferuje nam kilka nowych miejsc, w których idealnym zajęciem może stać się zbieranie skrzydeł nietoperzy. No i ostatnie - miejsca podwodnych polowań zostały znacznie poszerzone, a spotkać tam będziemy mogli nowego potwora; węża morskiego.
Proszę zwrócić uwagę na jedno. Jako że Kazordoon i Darashia zostały całkowicie przebudowane, koniecznym będzie oczyszczenie swoich domków na czas update z tych właśnie miast. Wszystkie przedmioty zostaną automatycznie wyrzucone do depo, lub mogą zostać przeniesione manualnie przez gracza. Pozostało jeszcze kilka tygodni do letniego update, jeżeli chcesz permanentnie przebudować wygląd swojego domu, może lepiej poczekać do momentu update, aby nie utracić wyników swojej pracy.
Więcej zdjęć: >> click! << (http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2085629&postcount=23)
Astilinek
30-05-2008, 18:13
według mnie za dużo dla Facc ale update i tak bardzo mi się podoba
duże opóźnienie względem konkurencji :p
Co do Teaser'a i Letniego Update'a moje zdanie sie nie zmienilo, nadal uwazam, ze CipSoft zmarnowal pol roku i mimo wszystko w tym roku nie przyciagnal sobie nowych graczy(ja zbastuje bo czekalem rok na zmiane i w tym roku nie mam zamiaru placic za Krasnale i hordy jak nie legiony Korlewskich Paliadynuf), bo niby czym(nowymi grzybami na scianach, wozeczkami w Kazoo, lodowymi jaszczurkami dla 100lvl czy tez moze Krasnoludkami na Tiquandzie?!) i jak zwykle tereny dla Magow(Svargrond) i Palkow!, a gdzie nowe tereny dla Drutow?
Moim skromnym zdaniem CipSoft sie o*******al przez 5 miechow, na dodatek nowy system kupowania PACC mnie rozwalil, czapki z glow Cipy... kolejny debilny pomysl jak by tu nabic ludzi w butelke... CZY NIE MOGLI PO PROSTU UDOSTEPNIC PACC NA 30 DNI TAK JAK JEST DO TEJ PORY Z ZAKUPEM PACC NA 90 DNI, TYLKO WYMYSLAJA COS Z KARTAMI KREDYTOWYMI?
Po prostu z kazdym Up'em Tibia schodzi na psy... skoro juz wiekszosc skopiowali z innych gier(Diablo) to nie mogli zrobic i tego, aby byla mozliwosc ZAOPATRZENIA SIE W PACC TYLKO NA 30 dni jak to juz jest w wiekszosci gier?!
Jednym slowem.... żal
P.S - i nie piszcie, zebym nie plakal(bo nie placze tylko mnie irytuje to co robia)
bajerfull
30-05-2008, 18:16
jesli te kolejki w kazo beda dla wszystkich i za darmo to w sumie dobrze. choc sie moze noobow nazbierac, a kazo w miare pustym miastem jest (i dobrze) w porownaniu do carlin/thais
neopostman
30-05-2008, 18:17
Oi, szkoda że miejsce dobre do expienia dodadzą na FACC :<. Mam nadzieję, że to jeszcze nie koniec z balansowaniem postaci = P.
Miałem nadzieję na ciekawszy Teaser ale cóż nowe tereny i ładniejszy wygląd "mojego miasta" - Darashii xD
Ogólnie na + ;]
PS. Tibia.org.pl byla szybsza !:p
bajerfull
30-05-2008, 18:20
exai: a tibia.com byla najszybsza i co z tego?
ShosVern
30-05-2008, 18:20
Moje ulubione miasto dla facc będzie teraz lekko mówiąc genialne ^^. Dobrze, że Cipsoft tak pomyślał o tym. Cieszę się, że dwarfy będą też gdzie inndziej a nie tylko obok kazzo. Ten update narazie oceniam na udany ^^.
No niezle. Narazie cipsoft pokazuje same plusy. Ladnie wygladaja te nowe... nowe... No nowe xD Dobrze ze bedzie wiecej expowisk:evul: Niech tak bedzie dalej!
--Cienius--
30-05-2008, 18:23
chyba zrobili ten updatre pod katem facc zeby doswiadczyli przynajmniej 5% tego co niesie pacc i kupowali go ale za malo dla pacc jednak...
Astilinek
30-05-2008, 18:24
Co do Teaser'a i Letniego Update'a moje zdanie sie nie zmienilo, nadal uwazam, ze CipSoft zmarnowal pol roku i mimo wszystko w tym roku nie przyciagnal sobie nowych graczy, bo niby czym(nowymi grzybami na scianach, wozeczkami w Kazoo, lodowymi jaszczurkami dla 100lvl czy tez moze Krasnoludkami na Tiquandzie?!) i jak zwykle tereny dla Magow(Svargrond) i Palkow!, a gdzie nowe tereny dla Drutow?
Moim skromnym zdaniem CipSoft sie o*******al przez 5 miechow, na dodatek nowy system kupowania PACC mnie rozwalil, czapki z glow Cipy... kolejny debilny pomysl jak by tu nabic ludzi w butelke... CZY NIE MOGLI PO PROSTU UDOSTEPNIC PACC NA 30 DNI TAK JAK JEST DO TEJ PORY Z ZAKUPEM PACC NA 90 DNI, TYLKO WYMYSLAJA COS Z KARTAMI KREDYTOWYMI?
Po prostu z kazdym Up'em Tibia schodzi na psy... skoro juz wiekszosc skopiowali z innych gier(Diablo) to nie mogli zrobic i tego, aby byla mozliwosc ZAOPATRZENIA SIE W PACC TYLKO NA 30 dni jak to juz jest w wiekszosci gier?!
Jednym slowem.... żal
P.S - i nie piszcie, zebym nie plakal(bo nie placze tylko mnie irytuje to co robia)
no nie uchujeć tu idzie... co ty tu jeszcze robisz? nie podoba się Tibia??? TO WY*******AJ NA ZBITY PYSK!!! "WYMYSLAJA COS Z KARTAMI KREDYTOWYMI"- jak jesteś taki tępy że nie potrafisz zrobić przelewu to już twój problem. Dzięki temu PACC Area nie zostanie zalane masą noobków z pacc którego dostali na urodziny od babci.
mnie rozwaliła natomiast górna część twojego posta.. denerwujesz się że dodają nowe tereny by po chwili wyzywać Cipów za to nie dodają nwych terenów żal.pl
Paccliker
30-05-2008, 18:24
@up.
Nie wiesz jak to jest? Dodają coś: źle to już jest w Diablo i fokle to CipSzoft jest gópi! Ja hcem paka za fri albo z esemsa!oneone111. A tak serio: dodadzą coś dla facc to źle dla pacc źle. I to "nabić ludzi w butelke" W jaki sposób według Ciebie nabijają ludzi w butelkę? No? Dla drutów jest mnóstwo expowisk więc nie jęcz. A tak w ogóle po co się tu wypowiadasz jak i tak wszystko jest źle, błe, fuj fuj? Napisz "wszysko ssie" i tyle :D
No to z tymi wózkami to myślałem, że zrobią bo poruszanie się po Kazzo to masakra.
I NAJLEPSZE!: WRESZCIE DWARFY NA PACC! Tylko ile botterów tam będzie strach się bać :<
S. Tibia.org.pl byla szybsza !
Tylko nie wiem czemu z tego pośpiechu napisali, że quary będą miały nową placówkę w Thais bo ja jakoś doczytać się nie mogłem gdzie ona będzie...
W dodatku sądząc po screenach quary w otoczeniu lodu jakoś mi nie pasuja do thais ;]
@maelion irytujesz to ty ludzi...
czy wam zawsze wszystko nie pasuje? facc wcześniej płakał że nie mają nowych miejsc do expienia, gdy już dochodzą no to płaczą że hlvle z pacc będą expić na facc area... druidzi płakali że są najsłabsi, teraz gdy mają bardzo dobrze potrzebują chyba osobnych miejsc tylko dla druidów,lol
co do grafik, zmienia się jedno z najstarszyvh i długo nie ruszanych miejsc, a wam dalej coś nie pasuje...
powinni poprawić system leczenia knightów bo lecznie na 170lvlu po 750 jest beznadziejne, przydałaby się tez możliwość sprzedawania nowych itemów u npc
update na "+"
Jak dla mnie niczym szczególnym sie nie wykazali. Jestem stałym posiadaczem pacc i za to dostane nowe Kazz które jest najczęściej uczęszczanym miastem to samo Dara. Ok zmiana grafiki ale przydały by sie nowe tereny popieram up obijali się przez 5 miechów. Czyżby nie było czego powiększyć, udoskonalić. Płace to wymagam, a dostaje za to za co inni nie płacą. Czekam na następny tydzień. :/
no jak narazie to ladnie to wyglada xP
Mattheweczek
30-05-2008, 18:36
Z tymi wozkami w kazo to trafili. Ten update bedzie udany :D
No i cacy, Dwarfy dla PACC, w koncu bedzie mozna spokojnie 'potrenic', bez obrywania od balwanow hitow ... ludzie z PACC ( nie wszyscy ofc ), maja wiecej oleju w glowie, wiekszosc z nich jest 'dorosla' i nie hituej pierwszego lepszego gracza na kopalniach za to ze on sobie stoi i treni.
Co do kazo, nigdy nie lubialem tego miast wlasnie z racji poruszania sie po nim, zeby dojsc do statku czy dp trzeba biegac jak wariat po calym miescie, zastanawia mnie tylko czy ten 'statek' bedzie mial jeszcze inne mozliwosci niz tylko Cormay'a bo jak tak dalej jest to jest do kitu ... ( statek :P )
haha i teraz miliony paccowcow beda wyc, ze facc moze doswiadczyc 5% tego co on! hahah
Update ;
Wysmienity, zmiana grafiki byla potrzebna, a w upach nie zawsze powinny byc nowe tereny. Bedzie za to pewne duzo questow ale to czekajmy do nastepnego teasera.
no nie uchujeć tu idzie... co ty tu jeszcze robisz? nie podoba się Tibia??? TO WY*******AJ NA ZBITY PYSK!!! "WYMYSLAJA COS Z KARTAMI KREDYTOWYMI"- jak jesteś taki tępy że nie potrafisz zrobić przelewu to już twój problem. Dzięki temu PACC Area nie zostanie zalane masą noobków z pacc którego dostali na urodziny od babci.
mnie rozwaliła natomiast górna część twojego posta.. denerwujesz się że dodają nowe tereny by po chwili wyzywać Cipów za to nie dodają nwych terenów żal.pl
Żal to cie zrobil... i wypier..aj bo ku.wa nie wszyscy wykradaja starszym pieniadze z portfela.
Żal to cie zrobil... i wypier..aj bo ku.wa nie wszyscy wykradaja starszym pieniadze z portfela.
A ty chyba tez musisz wykrasc troszke z portfela mamy by kupic sobie slownik wyrazow bliskozanacznych, bo masz strasznie ubogie slownictwo.
Po prostu z kazdym Up'em Tibia schodzi na psy... skoro juz wiekszosc skopiowali z innych gier(Diablo)
Może i schodzi na psy, ale twoje argumenty są mało zrozumiałe i beznadziejne.
Co twoim zdaniem skopiowali z diablo (miksturki wzmocnienia?)?
Wszystkie (dotychczas opublikowane) screeny:
http://images.tibia.pl/news/darashia.gif
Darashia.
http://img266.imageshack.us/img266/4426/darashia2hv0.gif
Brzeg morski, tereny mieszkalne Darashii.
http://img146.imageshack.us/img146/9315/tarpittombmf5.png
Pustynia Devourer, okolice Tarpit Tomb.
http://images.tibia.pl/news/kazordoon.gif
Kazordoon-Okolica domków mieszkalnych.
http://img152.imageshack.us/img152/2691/pyrofinalra6.gif
Kazordoon-Jaskinia Pyromancera
http://img218.imageshack.us/img218/5177/wagonikigo1.gif
Kazordoon-Depo, wagoniki.
http://img233.imageshack.us/img233/4658/dwarvencaveze0.jpg
Kazordoon-Kopalnie.
http://img249.imageshack.us/img249/5465/amazonkibz9.gif
Podziemia Obozu Amazonek.
http://img112.imageshack.us/img112/9069/amazon1fp9.png
Wieża w Obozie Amazonek.
http://img92.imageshack.us/img92/7271/femurhills1ef2.gif
Wzgórza Femor, widoczne z zewnątrz.
http://img266.imageshack.us/img266/3918/femurhills2js3.gif
Wzgórza Femor, niewielka jaskinia.
http://img231.imageshack.us/img231/6844/quarycp2.png
Dno oceaniczne, dom morskich stworów.
http://img125.imageshack.us/img125/7164/seaserpentxj5.jpg
Dno oceaniczne zamieszkiwane przez Węże Morskie.
Zdjęcia z: Tibia.com, Tibia.ml, TibiaHispano, Tibia.br, Tibianews, TORG, Tibia.com.mx
..::QRAS::..
30-05-2008, 18:41
Mile zaskoczenie ale napewno buduje klimat ;]
Rozumiem, że może ci sie nie podobać to co robi CIP soft ale nie musisz bluzgac na forum, to świadczy o twojej kulturze.
Instynkt
30-05-2008, 18:42
Heyah
I kolejne rozczarowanie .... idac tokiem rozumowania CipSoftu to za rok Panowie i Panie spodziewajcie sie pelzajacych slimakow po miastach, atakow wszy, sklepow z firmowa odzieza, wyskigow konnych, latajacych much kolo stojacych afk, spadajacych meteorytow ....
Czyzby brakowalo pomyslow? Widocznie tak, skoro 6 mcy poswiecono na wizualne poprawienie miast ... tez mi atrakcja ... po 2 tygodniach grania kazdy bedzie mial w glebokim powazaniu to nad czym tak ci-szko pracowali ....
PS te slimaki to nie glupi pomysl hehe
30+ osob, a wynik zalosny .... szkoda, ze nikt nie bierze poprawki na graczy, ktorzy kazdego dnia przedstawiaja mase swietnych pomyslow na odswiezenie gry ....
Pozostaje patrzec jak CS schodzi coraz szybciej na psy ^^'
PeZet Dr. =]
Popieram pana up. Takie dodatki są fajne na dzień, dwa. Mogliby pomyśleć nad czym co naprawdę nas zachęci. Jakoś im to nie wychodzi. Tanie sztuczki w postaci "lepszego" wyglądu żeby nie było że nic nie robią.
thelolmaker
30-05-2008, 18:47
Heyah
I kolejne rozczarowanie .... idac tokiem rozumowania CipSoftu to za rok Panowie i Panie spodziewajcie sie pelzajacych slimakow po miastach, atakow wszy, sklepow z firmowa odzieza, wyskigow konnych, latajacych much kolo stojacych afk, spadajacych meteorytow ....
Czyzby brakowalo pomyslow? Widocznie tak, skoro 6 mcy poswiecono na wizualne poprawienie miast ... tez mi atrakcja ... po 2 tygodniach grania kazdy bedzie mial w glebokim powazaniu to nad czym tak ci-szko pracowali ....
PS te slimaki to nie glupi pomysl hehe
30+ osob, a wynik zalosny .... szkoda, ze nikt nie bierze poprawki na graczy, ktorzy kazdego dnia przedstawiaja mase swietnych pomyslow na odswiezenie gry ....
Pozostaje patrzec jak CS schodzi coraz szybciej na psy ^^'
PeZet Dr. =]
może tibia idzie w stronę second life :)
Ghard Lage
30-05-2008, 18:48
No tereny fajne, guardy spox i tak ich na nich nigdy lubiłem expić. Jedyne z czego naprawdę się cieszę to lifting ofa bo reszta mi wisi darashia była od zawsze najbardziej nie lubianym przeze miastem a kazo tymi swoimi guardkami mnie nie zachęci no chyba, że dadzą jakieś expowisko gdzie wyciągnę 80k expa/h bez waste...
ładne ładne ale kiedy 3D?Może do czasu gdy wymyślą 4D jednak tego sobie nie potrafię wyobrazić.
Pomocny Murzyn
30-05-2008, 18:50
Już narzekacie, to w końcu dopiero 2 treaser. Już myślicie, że wiecie wszystko o update...
Już narzekacie, to w końcu dopiero 2 treaser. Już myślicie, że wiecie wszystko o update...
zgadzam sie jednak o nowych miejscach to wszystko dla mnie było fajne 8.00 gdy svargrond dali.
@Kowal
Nie widziałeś nowych wzorów T-shirtów?
Its not 3D
It's XD
Tibia
no chyba, że dadzą jakieś expowisko gdzie wyciągnę 80k expa/h bez waste...
No ROTFL!, w takim ukladzie graj na OTS a nie na Tibia :), gdzie exp jest x1000, lub wiecej :P, przeciez to nie chodzi "kto ma wiecej LVL", tylko o sam "klimat gry", czego ty jak i wielu botowcow nie rozumie ... bija ten smieszny LVL, by poakzac jakie to z nich mastachy ... pokona Demona na 3 hity no ok i co dalej? Bedzie 400 lvl no i co dalej? Bedziesz biegac po miescie i sie nudzic, bo nie ma nic do 'zabijania na twoim poziomie'.
Teraz to będzie stolica krasnoludów! Bardzo ładnie zrobiony ten Kazordoon, ale te wagony to chyba przyczynią się do "obrastania w pixelowy tłuszcz" graczy. Może w przyszłości dodadzą nowy kontynent :D
@Kowal
Nie widziałeś nowych wzorów T-shirtów?
widziałem spoko
ale kiedyś w jakimś newsie na tibia.com napisali że mają jakiś kilku ludzi którzy pracują nad nowym projektem jakim jest to tibia 3D jednak więcej szczegółów nie podali to był chyba artykuł o składzie Clipsoftu.
Szymi_11
30-05-2008, 18:57
Użytkowników czytających ten temat: 92 (zarejestrowanych: 22, gości: 70)
Szymi_11, Takeh, Leskov, Michoss, <Forl>, Viste, Przybyszwwy, skiter, CinkoL, Pomocny Murzyn, Ghard Lage, Fureyka, ko2iol, Ricio of Balera, Dagus, Emok, Mateusz021, bajerfull, Petike, Xederit
Bardzo podoba mi się wygląd Fermour Hills i te wagoniki w Kazzo (takie środki transportu powinny pojawić się w innych miastach np. wozy konne w Thais, konie w Ab`dendriel, ryksze w Carlin i eleganckie powozy w Venore
Szymi_11, Takeh, Leskov, Michoss, <Forl>, Viste, Przybyszwwy, skiter, CinkoL, Pomocny Murzyn, Ghard Lage, Fureyka, ko2iol, Ricio of Balera, Dagus, Emok, Mateusz021, bajerfull, Petike, Xederit
Bardzo podoba mi się wygląd Fermour Hills i te wagoniki w Kazzo (takie środki transportu powinny pojawić się w innych miastach np. wozy konne w Thais, konie w Ab`dendriel, ryksze w Carlin i eleganckie powozy w Venore
Użytkowników czytających ten temat: 103 (zarejestrowanych: 26, gości: 77)
widziałem spoko
ale kiedyś w jakimś newsie na tibia.com napisali że mają jakiś kilku ludzi którzy pracują nad nowym projektem jakim jest to tibia 3D jednak więcej szczegółów nie podali to był chyba artykuł o składzie Clipsoftu.
Cipsoftu :)
@topic - mi się podoba, aczkolwiek mogliby dać coś więcej niż poszerzone expowiska czy nowe grafiki. W końcu to 5 miechów :)
Szkoda, że nie zrobili takiej "Animacji" Do rooka :(
Przydadzą mi się te nowe dodatki do OTS.:)
Co za gowno z starej tibi nic juz nie zostanie
Aevolana
30-05-2008, 19:12
po pierwsze:
Użytkowników czytających ten temat: 94 (zarejestrowanych: 25, gości: 69) :D:D
po drugie:
Baaardzo mi się podoba wszystko co tera robią, ale nie mogę skapować o co chodzi z tym dobrym expowiskiem?
Nie wiem czy wiecie "CO TO JEST PRACA!", oni nie robia tego 24/7, nie spia po nocach czy pija 24l kawy dziennie, i wciagaja 10k cudaczkow by wytrzymac przy kompie i zrobic wam 'super mastach gre', z 'lefelami po 10k kazdy'.
Pracuja jak kazdy normalny czlowiek, od powiedzmy 9 do 17, czyli 8 godzin po tym czasi komputer jest "OFF", i nie mysla o pracy tylko ida na piwo, czy na ... gdzies gdzie nie trzeba myslec o pracy.
Myslicie ze oni siedza po 24/7 by wam bylo lepiej? NIE!, pracuja, po pracy maja to w dupie, co gdzie z czym jak i dlaczego. Myslicie ze w ciagu 5 miesiecy da sie wszystko zrobic? Acha, grafiak sie sama narysuje, w ciagu 8 godzin bedzie super mastach wyjebana grafika, taka ze cycki staja! Tak tylko TA GRAFIKA, musi miec rece i nogi, to nie jest JEDEN ITEM, tylko cala masa roznych powierzchni, roznych przedmiotow, i wszystko to razem musi ladnie i skladnie wygladac, to nie jest tak ze "kazdy sobie rzepke skrobie', to ma byc JEDNA WIELKA CALOSC!, wspolgrac z otoczeniem etc ...
Dialogi, do NPC tez sie same nie napisza! Musza byc napisane tak by mialy sens logiczny z poprzednimi dzialami, np ksiazki i ich nowe wersje musza meic jakies powiazanie z poprzenimi, te dialogi sa pisane przez 'scenarzystow' ( o ile to mozna to tak nazwac ), a tych tez jest tylko 8 godzin dziennie.
Narzekacie ze takie 'slaby' i 'sie obijaja', skoro takei z was chojraki, napiszcie wlasny ot przykladowy OTS, w ile taki 'z prawdziwego zdarzenia' zrobisz? Rok? moze nawet wiecej! ( powiedzmy ze rok ... no ok 6 miesiecy siedzac przy nim po 16! godzin ... ), z tym ze TY MASZ JUZ WSZYSTKIE KLOCKI!, wszystkie grafiki sa zrobione, i "POMYSLY!" moesz skopiowac do siebie, ot wielkie mi halo - skopiowac.
ZROB SAM I ZOBACZYSZ ZE NIE JEST TO LEKKA PRACA!.
@up
Dobrze prawi, piwa mu polać!
@2xUP
To żeś sie rozpisał.
@up
Dobrze prawi, piwa mu polać!
Juz trzecie leje :)
@up
Trenuje wiec nie mam nic innego do roboty :P
@up
Signed
Wam to tylko dawać jakieś nowe terany i czary dla profek. Ludzie! Oni moze nie chca ciagle robic tego samego bo to tez sie nudzi... a co za tym idzie? zrobia to slabo. Wiekszosc graczy patrzy na grafike wiec moze CipSoft chce wlasnie ich zachecic do gry...
Chociaż już nie gram powiem tak :
Wygląd Darashi ( okropne miasto xD ) mi lata u dupy.. kazo tak samo.. fajnie, że w kazo zrobili te wagoniki, ale cóż jak będą kolejki po 5 min. do wagonika to szybciej z buta się dojdzie :P
Najbardziej mnie usatysfakcjonuje jak będą 2 najważniejsze rzeczy :
-dźwięk..
-jak im się nie chce wysilać to nawet taki system jak w L2 ze sprzedarzą/kupnem chociaż i tak w WoW-ie najlepiej obmyślony jest..
-grafika? Może zostać to w końcu tibia :P
@offtop ;P :
Użytkowników czytających ten temat: 98 (zarejestrowanych: 22, gości: 76)
Cygan Slejter
30-05-2008, 19:23
według mnie za dużo dla Facc ale update i tak bardzo mi się podoba
duże opóźnienie względem konkurencji :p
Ty szmaciarzu...
ale cóż jak będą kolejki po 5 min. do wagonika to szybciej z buta się dojdzie
Wydaje mi się, że to będzie tak jak z Psimi Zaprzęgami-Wagonik to teleporter.
Aevolana
30-05-2008, 19:26
chyba mamy rekord...
"Użytkowników czytających ten temat: 101 (zarejestrowanych: 23, gości: 78)"
Bywało ponad 300.
Edit:
Znaczy, nie dziś, ale chyba rok temu xd.
Ja widziałem 700+ :P
Wydaje mi się, że to będzie tak jak z Psimi Zaprzęgami-Wagonik to teleporter.
Też mi się tak zdaję, to zdanie może na to wskazywać;
Po prostu wskocz do wybranego przez siebie wagonu, a zostaniesz automatycznie przeniesiony w dane miejsce.
Gutomarah
30-05-2008, 19:31
@all
nie podniecaliyście sie tak to tylko update jak co polroku i tak gowno dodadza :)
Aevolana
30-05-2008, 19:31
Ja widziałem 700+ :P
aha... no to ja wymiękam... ale
Użytkowników czytających ten temat: 101 (zarejestrowanych: 23, gości: 78)
też jest niezłe;p
Ryba możesz mi wyjaśnić co się zmieni w thais?
Ryba możesz mi wyjaśnić co się zmieni w thais?
Ja wiem tyle co wszyscy, nic więcej prócz napisanego niusa.
Wylansowany
30-05-2008, 19:34
Za dużo dla FACC...
Ale jeśli dobrze rozumiem z tymi "wagonami" w miastach, to każde (miasto) będzie automatycznie powiększone, bo w końcu te tp muszą się gdzieś odpowiednio mieścić :p
Smerf'pallek
30-05-2008, 19:35
Hmm..
Mi się najbardziej podobają te wagony :p
Ciekawe jak to będzie :p
Mam też nadzieje, że nie spierdolą palka ;d
@Wylansowany
Tylko Kazo ma wagoniki
Smerf'pallek
30-05-2008, 19:39
W dodatku, nowy system transportu daje możliwość znacznie szybszego przemieszczenia się w interesujące nas miejsce. Specjalne wagony oferują podróż do pięciu najpotrzebniejszych lokacji: depo, piętro ze sklepami, świątynia, łódź oraz główna brama miasta. Po prostu wskocz do wybranego przez siebie wagonu, a zostaniesz automatycznie przeniesiony w dane miejsce.
@Michoss
Masz tu coś napisane, że wagony bedą tylko w kaz? :baby:
@Michoss
Masz tu coś napisane, że wagony bedą tylko w kaz? :baby:
Dosłownie nie, ale to wynika z kontekstu, że będą tylko w kaz.
@down
No i z tego też :P
@
ok sry
Additionally, a new transportation system allows you to move around much more quickly in Kazordoon. Ore wagons will serve the 5 most important locations: depot, shopping quarter, temple, steam boat and main gate. Simply hop in the correct wagon and it will bring you to the destination of your choice.
Tu mam. <znaki>
@edit
Te, śledź, ciebie pytają?
Smerf'pallek
30-05-2008, 19:41
@up
Zwracam honor :p
Mlecziii
30-05-2008, 19:43
Grafika jak zwykle sie zmienia to pamięta jeszcze stare gs czy bugi a co do wagoników to pewnie trochę polepszy poruszanie się po kaz a tak to jak zwykle gówno sie wie trza czekać do update :D
bartek10
30-05-2008, 19:47
Z tymi miejscami z nietoperzami to trochę przesada teraz to juz tego selnąć nie będzie komu ale dobre i to.jak narazie Uptade oceniam 9/10
Wylansowany
30-05-2008, 19:49
@Wylansowany
Tylko Kazo ma wagoniki
Hmm...trochę szkoda, ale z jednej strony w innych miastach są niepotrzebne, bo w takim Carlin dojdziesz do dp szybciej piechotą niż tp.
Vanhelsen
30-05-2008, 19:51
Ogólnie nie wygląda to źle, choć na razie po za ułatwionym gadaniem z NPC i wagonikami nic pożytecznego...
Zobaczymy co z tego wyjdzie
Rahzel_Yuu
30-05-2008, 19:55
Same ułatwienia... ułatwione rozmowy z NPC, ułatwione chodzenie po Kazz... może za niedługo ułatwią nam też chodzenie, expienie, a nawet zmienianie postaciom outfitu, bo to przecież taaaaaakie truuudne...
Ogólnie to jedyne z czego się ciesze to poprawiony wygląd i samo to, że będzie coś nowego ^^
kamil00s
30-05-2008, 19:56
... kolejny debilny pomysl jak by tu nabic ludzi w butelke...
Oni nie nabijają ludzi w butelke tylko oferuja im gowno ktore ludzi ludzie kupuja wiec ja tu nie widze winy CIpSoftu a ze gowno jest cieple i ludzieje biora to inna sprawa :P Pozdro
P.S. Chcecie to mnie komentujcie czytujcie itd. ale ja juz drugi raz tu nie bede zagladal pewnie (moze :P) wiec tracicie czas :P POZDRO
Xiao'Vis
30-05-2008, 19:58
Nie czytałem wcześniejszych postów wiec może ktoś to pisał a mianowicie zjebali strasznie kazordoon, i co to w ogóle ma być jakaś kolejka, kurwa no nie źle -.-
Nie czytałem wcześniejszych postów wiec może ktoś to pisał a mianowicie zjebali strasznie kazordoon, i co to w ogóle ma być jakaś kolejka, kurwa no nie źle -.-
To właśnie pasuje.. Kopalnia + wagony
Kazordoon to moje ulubione miacho :> wielki + :p
to update nie bedzie najgorsze B) czekam na nastepny teaser :p
Jak narazie same plusy update'a ;) I naprawde nie rozumiem tych którym coś nie pasuje. Co złego w lepszej grafice i uproszczonym poruszaniu się po, chyba najbardziej zamotanym, mieście? Jak na mój gust to nic, no ale cóż...
/Pozdr
to z tego ze tibia traci klimat :/
Chyba masz na myśli klimat plastelinowych kamieni, perfekcyjnie pionowych gór, bulgoczącej lawy 20 metrów pod powierzchnią lodowca, oraz domów których ściany zbudowane są z jabłonek.
Za dużo dla FACC...
Ale jeśli dobrze rozumiem z tymi "wagonami" w miastach, to każde (miasto) będzie automatycznie powiększone, bo w końcu te tp muszą się gdzieś odpowiednio mieścić :p
eee... jak dla mnie to dobrze ;] Niech coś dostaną konkretnego, w końcu każdy kiedyś był faccem :]
Nie kłucie się dzieci z charami z allegro czy tam robione na botach
osobicie nie gram w tibię i nie mam zamiaru (chyba że ktoś poprosi mnie bym wszedł na obsidie i kogoś zachlastał) w innym wypadku nawet nie będę instalował tibii.
Przechodzę do tematu:
Wow dla fac coś dodają dzieci macie szczęscie nowe ściany będą w kazo :)
Dobrze że nie ma kolejnych map dodanych bo z każdym updatem dla mnie tylko małpy były normalne ...
ogółem z tego update co się aktualnie dowiaduje podoba mi się system rozmowy z NPC, więcej kopalni i najważniejsze baty w thais !
Ktoś na początku napisał że z każdym updatem tibia schodzi na psy
Zgadzam się w 90%
Jeśli ty się nie zgadzasz to wytłumacz mi czemu na 1 stornie z listami open tibia serverów jest aż 7184 graczy
"W tej chwili 7184 graczy gra na 477 serwerach "
I to w tej chwili z tym że to jedna strona z lisami innych nie znam wpisałem w google pierwsza lepszą, a są jeszcze inne większe strony.
Poprostu każdy ucieka z nudnego życia tibii -.-
Tibia najlepsza była jako 7.6 :)
Ale co to by była za gra gdyby nadal się stało przed dp 5 uh makerami 3 sd makerami 5 hmm makerami ?
Było by po prostu nudno.
Moje zdanie o TIBIi JEDNA WIELKA POMYŁKA
Przestanie w to grac a zrozumiecieo co chodzi robienie 3x 70lv wydawanie kasy na pacce to była dla mnie DUŻA strata kasy teraz myślę że mogłem sobie iść kupić ciastka i tak samo bym z tego dziś nic nie miał
Pozdrawiam :)
Grafika jak zwykle sie zmienia to pamięta jeszcze stare gs czy bugi a co do wagoników to pewnie trochę polepszy poruszanie się po kaz a tak to jak zwykle gówno sie wie trza czekać do update :D
Oi ktoś jednak pamięta :)
Bugi większe od trolla prawie na całą klatke
Te GSy pod venore
Dragony
I kiedyś słyszałem że nawet Lord Dragony
To były czasy :) Trupy na ziemi wojny gdzie liczyło się tylko i wyłącznie PVP
No i ludzie nie było ich tyle ale tez nie byli tak CHAMSCY teraz same nooby biegają
Allegro eBay. Tata pracuje w banku, Tata kupi, bo Mama pozwala.
Miło że ktoś pamięta te czasy :)
MichalOlkuszanin
30-05-2008, 20:46
Przestanie w to grac a zrozumiecieo co chodzi robienie 3x 70lv wydawanie kasy na pacce to była dla mnie DUŻA strata kasy teraz myślę że mogłem sobie iść kupić ciastka i tak samo bym z tego dziś nic nie miał
Pozdrawiam :)
Z tymi ciachami to sie zgadzam :D
kombossik
30-05-2008, 20:46
niech Spierdolą Palla!!!
Otto_Pall
30-05-2008, 20:50
Powiem(napisze) tak - jak na razie mam trochę mieszane uczucia
Nie jara mnie specjalnie nowy system rozmów - ale powiedzmy ,że przyda się młodym
Zmiana grafiki kazoo - jestem tam raz na 3 miechy ,żeby kupić blessa ;p - też nie specjalnie
Dodatkowe expy mi nie przeszkadzają ;)
Ale mimo wszystko oczekuje czegoś wiecej - większych zmian - pozostaje czekać do następnego tygodnia ;)
Pozdro
@Shea
Wiesz ja właściwie nie będę się z tobą kłócił mimo że ja mam inne zdanie no ale dobra ja chciałem tylko zauważyć że fajnie by było jakbyś używał znaków przestankowych takich jak kropki i przecinki ponieważ wiesz to jest taka przydatna rzecz i ona ułatwia zrozumienie wypowiedzi drugiego człowieka
dziekuję
AmadeoxD
30-05-2008, 21:00
Nieźle zrobili i tyle.
Wlodi132
30-05-2008, 21:01
Oi, szkoda że miejsce dobre do expienia dodadzą na FACC :<. Mam nadzieję, że to jeszcze nie koniec z balansowaniem postaci = P.
Już lepiej żeby nie było tego całego balansowania bo znów cos spier**** ;)
Kiedy wy w końcu dzieci zrozumiecie, że gdyby nie "Ten głupi posrany cipsoft, który zawsze coś zepsuje"
NIE BYŁOBY DO K.... NĘDZY WASZEJ UKOCHANEJ TIBII
?!
Jednym słowem - Cipsoft, kasa, kasa , kasa , sytemy płatności, kasa, kasa, kasa, PACC, kasa, WSZYSTKO dla PACC, kasa i kasa.
Ogółem myślę, że pozostało BARDZO NIEWIELU wiernych FACC-ów, którzy kochają grę Free account ponad życie, a którzy są na tyle zdeterminowani, że dostrzegając różnicę między PACC a FACC (78% dla PACC), są w stanie się nie wk** i nie kupić PACC-a. Bo PACC to tylko 22% gry. To Tibia. Cipsoft. I kasa.
Dziękuję.
Wiecie, kiedy się uśmiałem najbardziej w życiu ? Kiedy był spory projekt na dodanie wyspy dinozaurów (~) i pewien gracz zapytał czy to będzie dla FACC. Niektórym to dużo mówi.
Powiem(napisze) tak - jak na razie mam trochę mieszane uczucia
Nie jara mnie specjalnie nowy system rozmów - ale powiedzmy ,że przyda się młodym
Zmiana grafiki kazoo - jestem tam raz na 3 miechy ,żeby kupić blessa ;p - też nie specjalnie
Dodatkowe expy mi nie przeszkadzają ;)
Ale mimo wszystko oczekuje czegoś wiecej - większych zmian - pozostaje czekać do następnego tygodnia ;)
Pozdro
Mam dysfunkcję dysortografie dyskalkulie i coś tam jeszcze było,
uwierz mi choćbym starał się robić te "," i "." ale po prostu nie wiem gdzie to wstawiać uczyłem się tego setki razy i nie nauczyłem się. Poprawianie błędów jakoś mi weszło w przyzwyczajenie ale te znaki to katastrofa :/
Więc wybacz ale nie dam rady chyba że jest jakiś program ułatwiający to :)
No i przepraszam za utrudnienia
Jednym słowem - Cipsoft, kasa, kasa , kasa , sytemy płatności, kasa, kasa, kasa, PACC, kasa, WSZYSTKO dla PACC, kasa i kasa.
Ogółem myślę, że pozostało BARDZO NIEWIELU wiernych FACC-ów, którzy kochają grę Free account ponad życie, a którzy są na tyle zdeterminowani, że dostrzegając różnicę między PACC a FACC (78% dla PACC), są w stanie się nie wk** i nie kupić PACC-a. Bo PACC to tylko 22% gry. To Tibia. Cipsoft. I kasa.
Dziękuję.
Wiecie, kiedy się uśmiałem najbardziej w życiu ? Kiedy był spory projekt na dodanie wyspy dinozaurów (~) i pewien gracz zapytał czy to będzie dla FACC. Niektórym to dużo mówi.
Ja już wiem o co chodzi :p Po prostu go wyśmiali :]
co do Kasy .... kasy i tak kilka razy to się zgadzam w 100%
Conqueronline (gra która pomogła mi się oderwać od tibii) też już zeszła na psy.
Tak samo...
Dolary, Dolary, Dolary, Dolary i $$$.
Chcecie więcej zdjęć ?
http://www.tibiahispano.com/
Frytasek
30-05-2008, 21:17
Nie mogę się doczekać kolejnych informacji o letnim upade. Ciekawe jak to będzie wyglądać z tymi wagonami 8o
Vanhelsen
30-05-2008, 21:17
to z tego ze tibia traci klimat :/Tak, najlepiej niech w tym updejcie zmienią grafiki na całkiem nowe gdzie grafikom pozwoli korzystać się tylko z 3 podstawowych kolorów... no bo po co więcej, więcej jest żle, będzie syfny klimat jak tibia będzie ładna graficznie... :baby:
@Shea
1)Chyba zły cytat
2)Może Dysmózgowie? Powiem tak. Do 6tej klasy podstawówki miałem zaświadczenie na wszystkie dys-polonistyczne jakie są możliwe. A potem się NAUCZYŁEM.
Powiem tak. Czy Cipsoft kiedykolwiek deklarował się, że robi to charytatywnie? Wiecie, że kiedyś robiono wyliczenia (ktoś robił prywatnie, to nie była deklaracja Cipsoftu), że tylko około 1/5 zarobków z pacca musi być podzielona na kilkadziesiąt pracowników cipsoftu? Reszta idzie na opłatę za serwery, za ich siedzibę i inne takie.
@Elders
Patrz tutaj... (http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2085629&postcount=23)
@Down
Śmieszny jesteś, wiesz xD
@Shea
1)Chyba zły cytat
2)Może Dysmózgowie? Powiem tak. Do 6tej klasy podstawówki miałem zaświadczenie na wszystkie dys-polonistyczne jakie są możliwe. A potem się NAUCZYŁEM.
Powiem tak. Czy Cipsoft kiedykolwiek deklarował się, że robi to charytatywnie? Wiecie, że kiedyś robiono wyliczenia (ktoś robił prywatnie, to nie była deklaracja Cipsoftu), że tylko około 1/5 zarobków z pacca musi być podzielona na kilkadziesiąt pracowników cipsoftu? Reszta idzie na opłatę za serwery, za ich siedzibę i inne takie.
@Elders
Patrz tutaj... (http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2085629&postcount=23)
WoW to gratuluje może nie każdy miał środki by się tego nauczyć ?
ja się też się nauczyłem wszystkiego prócz tego jednego gówna
widać masz fuksa
bo chodzę do technikum i tam znam dużo osób które jeszcze mają dysortografie itp. wiec zamknij mordę i siedź cicho jeśli ci się udało bo mnie już to w*****a -.-
moja wina ?
Mam się iść powiesić ?
Żałosny jesteś skończyłem z tobą rozmowę
Żegnam
Niby dlaczego nie mogły by by pacce niesieczne fajnie ze poprawiają wygląd mapy koledzy cały czas narzekaj jak ja mogę w takie coś grac z taka grafika ;p wielkim + jest urozmaicenie map :cup:
Mam pytanie co do update czy powstanie nowy serwer?
W końcu po tych zmianach z fluidami i tp można by było zacząć od nowa grac ;p na New serwer :p
i tak najciekawszej częsci zapowiedzi nie ma w tlumaczeniu by tibia.pl... ehh
a mianowicie o tym że będzie dodany potwór "the evil sea serpent" (diabelski wąż morski) \o/
Ghard Lage
30-05-2008, 21:28
No ROTFL!, w takim ukladzie graj na OTS a nie na Tibia :), gdzie exp jest x1000, lub wiecej :P, przeciez to nie chodzi "kto ma wiecej LVL", tylko o sam "klimat gry", czego ty jak i wielu botowcow nie rozumie ... bija ten smieszny LVL, by poakzac jakie to z nich mastachy ... pokona Demona na 3 hity no ok i co dalej? Bedzie 400 lvl no i co dalej? Bedziesz biegac po miescie i sie nudzic, bo nie ma nic do 'zabijania na twoim poziomie'.
Nie zrozum mnie źle ale jeżeli mam do wyboru expowisko gdzie moge wbić 80k exp/h i expowisko gdzie 30k exp/h to wybieram to pierwsze z prostej przyczyny czas to pieniądz. A jeżeli o klimat hmmm jeżeli cię fascynuje bicie trolli lub innego gówna dla "klimatu" no thx w sumie guardy już dawno straciły swój klimat ach ci pk, nooby, boterzy itp.
Nie chodzi o to, żeby expić na mniej lub bardziej opłacalnych potworach. Chodzi o to, że NIE MOŻNA DOPUŚCIĆ, BY TWOIM CELEM ŻYCIOWYM BYŁO WBICIE XXX POZIOMU!
Tibia jest jedną z nielicznych gier, gdzie podstawowym celem nie mkusi być najwyższy poziom!
Równie dobrze można sobie obrać za cel zebranie takich i takich przewdmiotów, zrobienia tego i tego questa, odkrycie całej mapy, albo po prostu fajnej zabawy z kolegami.
Gdy dochodzisz do wniosku, że nawet jak nie masz ochoty-musisz iść expic, to lepiej sobie odpuść i idź pooglądać TV (to samo odnosi się do sytuacji gdzie ustawiasz bota a potem idziesz robić coś innego. To oznacza że cyferka przy napisie "Experience" jest dla ciebie już celem życiowym, nie ważne w jaki sposób osiągniętym).
Michalek_d93
30-05-2008, 21:38
Ludzie żal mi was... co wy macie do tego że dodają coś dla facc... nauczcie sie czytać ze zrozumieniem to wywnioskujecie ze Paccowe miejsca też będą ulepszone... Czas na zmiany! Mi jak najbardziej sie Kazordoon podoba :) I mam nadzieje że na Orc Landa też nieźle powiększą:)
zalamuja mnie posty typu "eee... nowe tereny dla facc ;/"... a kto dostal 5 wysp???
kombossik
30-05-2008, 21:41
Tibia jest jedną z nielicznych gier, gdzie podstawowym celem nie mkusi być najwyższy poziom!
yyy a czemu w innych grach są ograniczenia lvlowe a w tibi nie...
A temu, żeby po osiągnięciu np. 200 poziomu nie było się już zablokowanym w jednym miejscu. A czemu w tibii są regularne update? Bo ZAWSZE będzie coś nowego do zrobienia, nigdy njie wykonamy wszystkich questów, nigdy nie zbierzemy wszystkich itemów, nigdy nie pokonamy wszystkich bossów, nigdy nie wbijemy poziomu "Absolutnego Maksimum"
kombossik
30-05-2008, 21:52
Ja wolałbym jednak taki system jak w wowie ze np 150 lvl największy i nie ma lepszy gorszy bo max to 150 lvl wtedy juz nie jest tak ze gościo idzie aby expić i plx 200 lvl puźniej plx 250 lvl puźniej plx 300 lvl i gra dzień i noc ... a tak to wbije se 150 lvl i już luzik stop z bottowaniem (bo po co?) moim zdaniem było by lepiej...
KlonAdam
30-05-2008, 21:56
Ja wolałbym jednak taki system jak w wowie ze np 150 lvl największy i nie ma lepszy gorszy bo max to 150 lvl wtedy juz nie jest tak ze gościo idzie aby expić i plx 200 lvl puźniej plx 250 lvl puźniej plx 300 lvl i gra dzień i noc ... a tak to wbije se 150 lvl i już luzik stop z bottowaniem (bo po co?) moim zdaniem było by lepiej...Tylko Chuck Norris przeszedl Tibie ;]
Catoskun
30-05-2008, 21:57
Znowu cos spierdolą
Moim zdaniem ten update roX.
W końcu grafika w tibii się choć trochę polepszy i będzie przyjemność grania ^^
zalamuja mnie posty typu "eee... nowe tereny dla facc ;/"... a kto dostal 5 wysp???
Zauważ, że posiadacze pacc płacą za te 5 wysp, a ty (podejrzewam, że jesteś takim osobnikiem który pacc nigdy nie posiadał) masz różne urozmaicenia za całkiem darmo.
/Pozdr
informat6
30-05-2008, 22:04
Nie którzy pisali że najlepiej aby o Tibi nie słyszeli. W sumie Tibia to bezsens. Bezsensem jest również granie w inne gry, np. w Pacmana czy w CS-a. Ale jest sens w tym bezsensie - a to że przez ten czas przeznaczony na grze czujemy się szczęśliwi. Bawimy się z innymi, ale to jest przecież bezsensowne, ale jednak ma sens...
@2up
Ale to nie powód żeby martwiła cie informacja, że Facce coś dostali.
Nie chodzi o to, żeby expić na mniej lub bardziej opłacalnych potworach. Chodzi o to, że NIE MOŻNA DOPUŚCIĆ, BY TWOIM CELEM ŻYCIOWYM BYŁO WBICIE XXX POZIOMU!
Równie dobrze można sobie obrać za cel zebranie takich i takich przewdmiotów, zrobienia tego i tego questa, odkrycie całej mapy, albo po prostu fajnej zabawy z kolegami.
Gdy dochodzisz do wniosku, że nawet jak nie masz ochoty-musisz iść expic, to lepiej sobie odpuść i idź pooglądać TV (to samo odnosi się do sytuacji gdzie ustawiasz bota a potem idziesz robić coś innego. To oznacza że cyferka przy napisie "Experience" jest dla ciebie już celem życiowym, nie ważne w jaki sposób osiągniętym).
I tu się mylisz. Gracz, który sobie narzucił , że koniec z leniuchowaniem i myśli tylko o 100 lvl-u, nie jest osobą, której życiowym celem jest XX LVL i powinna usunąć Tibię, lecz osobę, która, nie wiem czy o tym słyszałeś, osiągnęłą samorealizację, nawet jeśli jej to nie wyjdzie. To Tibia, ludzie!
Juchasek
30-05-2008, 22:12
Skończcie płacze i lamenty :"DLACZEGO TO NIE JEST JAK WOW???" opd. jest prosta, bo to tibia i bardzo dobrze, że nie taka jak WoW, po drugie mmorgp nie polega na dodawaniu nowych terenuf rzeby paccowi gracze mieli gdzie wbić 500 lvl -.- W takich grach chodzi o dobrą zabawe tylko i wyłacznie, a coś nowego w kazzie czy darashi się przyda! Moim zdaniem bardzo fajny update, jeszcze żeby jakieś ciekawe questy dodali i będzie GIT
BTW. Nie chodzi w tej grze o to,aby wbić jak największy lvl, ale o to żeby mieć z tego zabawe, a jeżeli nie macie zabawy i ciągle narzekacie to zacznijcie grać w tego wowa, lineaga II, ciekawe czy będzie ciekawsze...
@2up
Ale to nie powód żeby martwiła cie informacja, że Facce coś dostali.
A martwi? Nie. Sam obecnie jestem facc ;)
Dragones5
30-05-2008, 22:19
Boooze przeciez to juz jakies glupie zaczyna sie robic. Next ots kur*a i tyle, a dziwicie sie czemu tak mysle? Jakies wagony pomiedzy dp a temple i brama to tak jak na otsie jest tp w temple i do dp. To juz 2 ots sie robi... Ale sa tez plusy tego update bo grafa widze fajna bedzie no i ten system rozomow.
@edit
Jak wam nie pasi to wypitalac na wowa a nie narzekacie... tibia i o tym rozmawiamy. To ze dupai ta gre to inna sprawa ;p
@Morves
Potwierdzasz to o czym mówię. Nie można dopuścić, by jedyną metodą samorealizacji było dla nas wbicie XXX poziomu! Tibia to jest ZABAWA!
Opcja pierwsza:
-Chcesz expić-expisz, Nie chcesz expić-nie expisz.
Opcja duga:
-Chcesz expić-expisz, Nie chcesz expić-zmuszasz się do expienia
Opcja trzecia:
-Chcesz expić-expisz, Nie chcesz expić-ustawiasz bota, żeby expił za ciebie
Opcja pierwsza to zdrowe podejście. Opcja 2ga i 3cia to jest już choroba, uzależnienie od lvla.
I jest jeszcze 4 opcja:
Chcesz expić-expisz, nie chcesz expić - nie expisz, lub idziesz expić, nie, ZEBY WBIĆ XX LVL, ylko po to, żeby dokonąc tego, co sobie narzuciłeś. To nie nałóg ani nic. Z resztą się zgadzam.
piternet01
30-05-2008, 22:49
No, ładny update się zapowiada :) Z tymi wagonikami trochę otsowsko, no ale, niech będzie ;)
Znowu cos spierdolą
Boshe, żal mi takich jak ty.... Nie rozumiecie, że pracownicy CipSoftu to zwykli ludzie, którym zależy na "money"? Gówno ich obchodzi, czy FACC się będzie żalił czy nie... im chodzi, żeby wszyscy kupowali PACC;) Czy ty wiesz ile oni wydają na tych graczy z Free Account? Utrzymują ich właśnie gracze z PACC :p
Liczę na coś nowego dla PACC :) :D
VanBobel
30-05-2008, 22:52
Żal mi wszystkich dzieci co płacza, że gra traci klimat, jesteście poprostu głupie noobki i tyle.... Czy wy nazywacie klimatem gre w ktorej jak już wczesniej było wspomniane, gdzie gory wygladaja jak klocki lego, lina wyglada jak jakies zminiete w rolon gowno, a gs wygladal jak jakas animacja w paincie zrobiony i przeksztalcony w slajd, zal mi was dzieci, ktore założe sie, że nawet za czasow tamtej starej tibi nie grali bo zaczeli od 7.9 era visow, noobki nazywaly klimatem pg 25/8 na bocie i te pls fri itans 1!!111!!!1!11!!:baby:, 200 lvl mamo kup mi pacca :baby::baby::baby:, wy tak nooby narzekacie, jak sie cos nie podoba to WYP...ALAC !! , to cipsoft stworzyl ta gra, on se decyduje co z nia zrobic, nooby, przyglupy co placza bo druit nie ma gdzie ekspic !!111:baby::baby: i cipki maja im dodac nowe expowiska... zall bo musza szybko lfle wybic zeby poszpanowac przed kumplami i se z peka postac w carlin przed depo, i hitac 8-lvlewe noobki, newbie.... i kozaczyc... wy to nazywacie klimatem ?? nic tylko plakac z noobkow. Dobrze, ze przynajmniej ulepszaja ta grafike, bo jak spojrzec tak na tibie 7.6 i ponizej to zal dupe sciska, noobki ktore to nazywaja klimatem, co nawet na gre fantazy nie przypomina tylko jakies <gowno> z painta <pokaz slajdow>, teraz to juz jakos normalniej bedzie wygladac, cipy sie staraja a wy drogie niedojeb.ne dzieci tibi tego nie dostrzegacie.... Zaloze sie, ze po moim poscie nooby zaczna spamowac posty typu ,, Pewnie wogole nie grales w tibie 7.6", zeby zapobiec temu spamowi to wam nooby mowie, ze kiedys gralem od tibi 7.1 i teraz wrocilem 7.9 i wiem jak kiedys tibia wygladala -.-:baby:
Cygan Slejter
30-05-2008, 23:06
@up
Wole, żeby Tibia była jak klocki lego niż jak POkemon..
Uszanuj kogoś zdanie ;)
Ja bede płakal caly czas i co?? bedziesz mnie bluzgal
Osiagnalem w tej grze co chcialem (100lv) i wiecej do tego gowna nie wracam :)
Tak jak wy to mowicie ze jak co nam nie pasi to moze pojsc pograc np w Warcrafta..no i dobra:) bede grał w Warcrafta bo przynajmniej gra jest bardziej grywalna niż to gówno co nazywacie tibią.
Już otsy są lepsze (nie exp100000000 tylko np 3,5)
@edit
To jest moje zdanie i tylko moje, o tej grze :)
Pzdr =]
@offtopic
Forum służy do wymiany informacji i poglądów między osobami. Tak więc przedstawcie swoje zdanie i wysłuchajcie zdania innych. Przekonywanie kogoś, że tylko Ty masz racje jest bezcelowe. Trochę kultury...
@topic
Jak już pisałam, jeszcze mi się to nie podoba. Mam nadzieje, że w następnym teaserze przeczytam coś o questach/itemach itd a z grafika/wagonami niech nie przesadzają.
Jest wiele propozycji na proposal board. Mogliby tam kiedyś zerknąć ;]
Vanhelsen
31-05-2008, 00:01
i tak najciekawszej częsci zapowiedzi nie ma w tlumaczeniu by tibia.pl... ehh
a mianowicie o tym że będzie dodany potwór "the evil sea serpent" (diabelski wąż morski) \o/
czyli Rybzorek dał d... znaczy się plamę :<
A co do, jak to ktoś ujął wyżej, "samorealizacji przez tibię" (chęć osiągnięcia n-levelu) to gz myślenia :< Nie ma to jak samorealizacja przez postawienie sobie za cel "nie będę jadł, pił, spał tylko grał" tia...
@down: dokładnie, każdy ma własny system wartości, jeden korzystniejszy inny mniej...
I jest jeszcze 4 opcja:
Chcesz expić-expisz, nie chcesz expić - nie expisz, lub idziesz expić, nie, ZEBY WBIĆ XX LVL, ylko po to, żeby dokonąc tego, co sobie narzuciłeś. To nie nałóg ani nic. Z resztą się zgadzam.
Ja sobie narzuciłem dobre zdanie matury i dostanie się na dobre studia. Wy - dany lvl w Tibii.. No cż... kazdy ma swoje marzenia...
PS.
Z ta "grą" skończyłem jak mialem 14 lat bo za stary byłem na takie bezmyślne zabawy
Depeszowiec92
31-05-2008, 00:12
No hm hm coś ten upd zaczyna mi się podobać ;)
czyli Rybzorek dał d... znaczy się plamę :<
A co do, jak to ktoś ujął wyżej, "samorealizacji przez tibię" (chęć osiągnięcia n-levelu) to gz myślenia :< Nie ma to jak samorealizacja przez postawienie sobie za cel "nie będę jadł, pił, spał tylko grał" tia...
@down: dokładnie, każdy ma własny system wartości, jeden korzystniejszy inny mniej...
Wcale, że nie bo moim zdaniem najważniejsze były nowe kryształy w kazz a nie jakieś tam potwory ;/;/
Ale ok, dodałem te info :P
No i ostatnie - miejsca podwodnych polowań zostały znacznie poszerzone, a spotkać tam będziemy mogli nowego potwora; evil sea serpent.
O kurwa, ale sie rozpisałeś!
Poza tym, nie myślisz, że to raczej nie miało oznaczać [nazwa potwora] Evil Sea Serpent, tylko Zły [nazwa/gatunek] Sea Serpent? Napisałbyś lepiej "Bla bla bla gdzie można napotkać straszną bestię-Węża morskiego".
Up jak up.... i tak moje zdanie jest takie że.. Botters are ppl with rl life... I co next bana dostane za wyrażanie opinii ?? Super.
Update:
Dużo noowści nic specjalnego... czyli nic nie zmienili no dla facc w końcu ... ale jak mam pacc przez najbliższe 3-4 lata to co mi po tym... wiisi mi to ... najwyżej powiem... Pozdro....
Vanhelsen
31-05-2008, 01:13
Wcale, że nie bo moim zdaniem najważniejsze były nowe kryształy w kazz a nie jakieś tam potwory ;/;/
Ale ok, dodałem te info :PWiem, że nowe kryształy w kazzo są najważniejsze, ale jakaś tam minimalna wzmianka o potworze którego 9/10 tego forum nie zobaczy na oczy by się przydała :<
Ale ok, dodałem te info :P
po co mi jakies pierdoly zas miliard niepotrzebnych itemow dla noobkow miejsce z nietoerzami zeby sobie wyjebac hate skrzydlami a ja mam 127 ek i nadal nie wiem gdzie expic co dostane teraz super serje krasnali kopalnia w ktorej lata 100 guardow na jedym pietrze ? chyba nie jak dla tutkow tester bedzie daremny to nie wiem czy bede w ogole grac bo ta gra schodzi na psy >.<
pozatym te ozdoby sa mi potrzebne jak wszy na glowie mam 10 fps i ledwo moge grac -.-
moze ktos mi kompa zafunduje ? ! :D
Angeerfire
31-05-2008, 06:07
ładne ładne ale kiedy 3D?Może do czasu gdy wymyślą 4D jednak tego sobie nie potrafię wyobrazić.
Jak Tibia byłaby 3D to straciła by swój urok i nastrój :/ Ja pograłem tydzień w WoWa i mi się znudziło
No to już bez przesady :d Kolejki zostały dodane bo na prawdę dodają nastroju dla kazo. A jak by wyglądał koń w Tibii? 0.o
Co do updata, bardzo mi się podoba że CipSoft stara sie poprawić te badziewne grafiki. Coraz to fajniej wyglądają. A wąż morski? Może pewien npc zamiast go widzieć miał zwidy przyszłości? :D Chyba pójdę po upku do kazo:]
Modliszka11
31-05-2008, 07:32
Update sie zapowiada fajnie jak na razie szkoda tylko że nie dodadzą nowych terenów tylko pojedyncze expowsika a w sprawie wagoników w kazo to mam wyrównane zdania
Elitek70
31-05-2008, 07:58
A ja myslalem ze zmiany przedstawione w tym teaserze wszystkim sie spodobaja... Haha mylilem sie, zawsze cos nie tak :|
Koks_Antoni
31-05-2008, 07:58
No no no...
Update wizualny prezentuje się pieknię...
ciekawe czy oprócz tych miast opisanych w teserze zmienią naprzykład Ab'dendriel.
A co do dodawania rzeczy dla facca, cipsoft dodaje prawie wyłącznie dla gracy z pacc żeby gracze kupowali pacc bo przecież musi za coś zapłacić wypłatę utrzymać servy.. ja gram od wiosny 2005 i tylko raz mialem pacca i mi to nie przeszkadzało.
@Down :
Nie podoba ci się to nie kupuj pacca i nie graj.
Libacjan
31-05-2008, 08:04
Porażka... Powiedzcie mi jak to jest. Zauważyliście, że te nowe upgrady expowisk będą RAJEM DLA CAVEBOTERÓW?. Knightom to zagra, ale co z magami? Dalej k*rwa nie ma gdzie expić, bo WSZYSTKO co się rusza jest zajęte. Dwu tygodniowe kolejki na Warlocki? No k*rwa to jest jakieś nieporozumienie. Moje propozycje?
-7x więcej miejsc z Frostami i z Dragon lordami
-2x zwiększenie hitów magów z czarów typu exori~
Ktoś tam powiedział, żebyśmy nie narzekali, bo Tibia to nie tylko expienie. Zgadzam się... ALE K*RWA MARNUJE PACC NA STANIE POD DEPO BO NIE MA K*RWA MAĆ WOLNEGO EXPOWISKA OD JAKIEGOŚ ROKU, BO K*RWA JAKIEŚ SPASIONE CHIPSAMI OBIBOKI NIE POTRAFIĄ SOBIE UZMYSŁOWIĆ, ŻE J3BIĄ TĄ GRĘ Z KAŻDYM UPDATEM. NIC DO EXPIENIA OSTATNIO NIE DODANO. A JAK JUŻ PÓJDZIESZ NA EXPA TO PADNIESZ PRZEZ MASSKICK I TRACISZ KOLEJNE 50K NA BLESSY UCIULANE SWOIM CH*UJOWYM KURWA MSEM, KTÓRY CIĄGNIE KASĘ NAJBARDZIEJ ZE WSZYSTKICH PROFESJI. TA GRA JEST PORAŻKĄ SWIATA GIER MMOCRPG. A NIE, TO ZBYT ŁAGODNE OKREŚLENIE. TA GRA JEST TOTALNYM DNEM. Tak nie musiało być. Zdebilowacenie w Cipsofcie spełnia swoją rolę.
@Bosal bądź inny "świetny moderator"
Tutaj nie ma przekleństw. Więc nie masz prawa mnie zwarnować.
@down
Nie jesteś sobie w stanie wyobrazić dziecko, ile wysiłku trzeba włożyć, aby zrobić 100+MSa. W dodatku w takich warunkach, jakie teraz panują.
mana'potion
31-05-2008, 08:27
@up
Jak płaczesz, że marnujesz PACC to po co go kupujesz. Jak Ci coś nie pasuje to nie graj i tyle.
@Topic
Kolejny teaser który według mnie na plus. Zajebiście wygląda Kazzo. Do tego kolejki bardzo fajne. Ciekawe czy jak wrzucę loot bag to też poleci:p. Fajnie, że będą miejsca z batami bo mało ich jest. Wreszcie spotkamy "smoka" z Tibia.Spr. Jak na razie update na +.
PS. FACC - dostaniecie nowe expowiska. PACC - też dostaniecie (wodne potworki, dwarfy w dżungli... Więc chyba jedna i druga strona powinna być zadowolona.
Vanhelsen
31-05-2008, 08:46
p[...]nie wiem czy bede w ogole grac bo ta gra schodzi na psy >.<
pozatym te ozdoby sa mi potrzebne jak wszy na glowie mam 10 fps i ledwo moge grac -.-
moze ktos mi kompa zafunduje ? ! :DNo to nie graj! łaski nikomu nie robisz grając!
I ile razy trzeba powtarzać, że poprawa grafiki nie wpływa na grę? Grafika ładowana jest na bieżąco z dysku a nie ściągana z neta...
VanBobel
31-05-2008, 08:55
Jak Tibia byłaby 3D to straciła by swój urok i nastrój :/ Ja pograłem tydzień w WoWa i mi się znudziło
Noo, wow z poczatku jest nudny od 30 lvla sie powoli zabawa zaczyna, a zeby sie swietnie bawic to musisz pomaniaczyc zeby wybic ten 70 lvl...
Ej dziecko tam up. co płacze, ze pacc mu sie marnuje, jak ty nazywasz zabawa exp 24/7 to gz maniactwa, jak nie masz co robic to idz se z kolegami w pilke na podworku pograc, a nie tracic wzrok przez te piksele.... Albo jak jestes tak uzależniony od tibi, to se zbierz ekipke i idzcie na jakies questy....
Top. Teaser spoko.
VanBobel
31-05-2008, 08:55
sry, za double post...
Libacjan
31-05-2008, 09:01
jak ty nazywasz zabawa exp 24/7 to gz maniactwa
Mi by wystarczyły dwie godziny dziennie. Problem w tym, że nie ma gdzie.
to gz maniactwa, jak nie masz co robic to idz se z kolegami w pilke na podworku pograc
Na desce się urządziłem i mam kaftan z gipsu na całą klatę. Nie idzie w tym jeździć ;( Co nie oznacza, że siędzę w domu cały dzień.
to se zbierz ekipke i idzcie na jakies questy....
Nie ma jak, bo all blokerzy wolą bocić na cultach albo Helheim.
Jak już wspomniałem, TA GRA JEST TOTALNYM DNEM.
Ej dziecko tam up. co płacze, ze pacc mu sie marnuje
Mogę o twój wiek prosić?
Zdecydowanie nowe fermour hills jest jedna z najladniejszych miejscowek. bardzo dobrze ze odswiezyli Kazoo poniewaz wygladalo jak z tibii 7.6.
Ogólnie na +:]
Wie ktos cos wiecej o innych zmianach??
Wylansowany
31-05-2008, 09:19
Zdecydowanie nowe fermour hills jest jedna z najladniejszych miejscowek. bardzo dobrze ze odswiezyli Kazoo poniewaz wygladalo jak z tibii 7.6.
Ogólnie na +:]
Wie ktos cos wiecej o innych zmianach??
O innych zmianach będzie wiadomo w przyszły piątek.
Granteon
31-05-2008, 09:32
po co mi jakies pierdoly zas miliard niepotrzebnych itemow dla noobkow miejsce z nietoerzami zeby sobie wyjebac hate skrzydlami a ja mam 127 ek i nadal nie wiem gdzie expic co dostane teraz super serje krasnali kopalnia w ktorej lata 100 guardow na jedym pietrze ? chyba nie jak dla tutkow tester bedzie daremny to nie wiem czy bede w ogole grac bo ta gra schodzi na psy >.<
moze ktos mi kompa zafunduje ? ! :D
Trza było nie kupywać konta tylko grać od podstaw...
Silver'tibia
31-05-2008, 10:00
Kilka osób na tym forum wypowiedziało się ze nie ważne jest wbijanie lvl tylko zabawa, w 100% zgadzam sie z nimi. Byłem kiedyś uzależniony, straszna rzecz. Ale zrozumiałem, że wchodze na tibie dla zabawy, żeby szczęśliwie spędzić wolny czas wieczorem i wcale nie musze wbijać lvl, żeby się dobrze bawić. Nienawidze osób co zawsze się pytają: ........ a co ty tak stoisz z lvl?
To jest właśnie uzależnienie - 24/7
PozdRo ;)
@do wszystkich, ktorzy zakonczyli grac w tibie i uwazaja, ze kasa na pacc poszla na marne bo mogli sobie nakupic "ciasteczek"
Tylko, ze chyba ktos tu zapomnial o funie jaki wtedy doswiadczyliscie? Jak to sie chodzilo z kumplami na hunty itp? Bawiliscie sie dobrze az waszej pro evul postaci nie utrudnili ;) A ciasteczka moze sa i dobre ale chyba wystarczy Ci porcja za 4 - 5 zl na dwa dni :)
@do ludzi, ktorzy uwazaja, ze CipSoft dodaje same gowna, a nic nie robi z najpotrzebniejszymi sprawami
Update nie moze wygladac tak :
Balansacja profesji -> Nowe Tereny -> Balansacja profesji -> Nowe Terany itd...
Wreszcie kazdemu by to sie znudzilo, a jak juz kiedys mowilem to wiekszosc z was nawet nie byla w wiekszosci miejscach...
@do FACC
Wreszcie dostaliscie "polowe updata" ;) Wiec koniec z placzem!
@do PACC
Nie plakac, ze nie ma nowych terenow bo dostaniecie dlugie i ciezkie questy, a na tereny mozna poczekac ;)
@moje zdanie
Czekajmy do nastepnego teasera.
SquintZebra
31-05-2008, 11:29
i bardzo miło że w końcu odnowią niektóre miejsca
kolejka po Kazo super pomysł, mam tylko nadzieję że zrobią tak jak z sankami na Lodowych, że trzeba będzie najpierw zrobić jakiś quest który umożliwi użytkowanie wagoników
szkoda tylko że nic o Rookgardzie nie napisali, ale może będzie w next teaser
a co sie tyczy marudzenia niektórych, widać tak to juz maja w genach
"nic nie robia dla facc" jak zrobili "za mało zrobili"
i zapamietajcie hasło jednego gostka (zreszta z tego forum)
facc to tylko demo tej gry, a pacc to pełna wersja
i tego sie trzymajmy
pozdrawiam
walusprax
31-05-2008, 11:48
:cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup: :cup:
KlonAdam
31-05-2008, 11:59
Wiem, że nowe kryształy w kazzo są najważniejsze, ale jakaś tam minimalna wzmianka o potworze którego 9/10 tego forum nie zobaczy na oczy by się przydała :<http://images31.fotosik.pl/270/3c7bfaf86ae748dc.gif (www.fotosik.pl) Ten ?? :P
Vasudanin
31-05-2008, 12:15
No wreszcie sie okaże jaki silny będzie ten wąż morski, jaki loot etc...
Poza tym ten teaser mi się bardzo podoba. Wreszcie coś zrobili aby urozmaicić grę. Pozdro
--Cienius--
31-05-2008, 12:17
zapewne bedzie dla pacc
walusprax
31-05-2008, 12:29
:cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup: :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup: :cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup:B
B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)
Retroniq
31-05-2008, 12:51
Ja proponuję się wszystkim uspokoić. Spokojnie poczekać co nowy update przyniesie ze sobą.
Druga sprawa, to powiedzcie szczerze: kto z was chociaż raz napisał jakiś program komputerowy? Czy wy, markotni ludzie, wiecie ile czasu trzeba spędzić, żeby coś takiego zrobić, a potem systematycznie poprawiać, wymyślać itp? To są ciężkie dni projektowania, potem pisania, a na końcu tygodnie testowania z każdej strony. A wszystko to po to, żeby potem jakiś pro/master/super/hiper użytkownik, co nigdy na oczy nie widział programu komputerowego, narzekał, że: ale z nich debile, bo jest pełno bug'ów. Zrozumcie, że to NIE jest takie proste administrowanie taką grą. Zauważcie też, że istnieje coś takiego czasem jak rodzina, dzieci itp. Żaden z cip'ów nie będzie siedział dzień i noc tylko po to, żebyście wy sobie pograli.
Oni zarabiają tyle ile zarabiają, na razie im wystarczy, więc niekoniecznie muszą pracować ponad siły.
Konkludując: dajcie sobie ludzie spokój z tym bluzganiem i wyrażajcie swoją opinię jak przystało na inteligentnych, opanowanych ludzi.
PS. Jak nie umiecie z głowy wyrażać się normalnymi słowami to sobie pokupujcie słowniki i postawcie koło komputera. Zdziwicie się, ile jest słów, z których istnienia nawet nie zdajecie sobie sprawy!
KlonAdam
31-05-2008, 13:44
zapewne bedzie dla pacc
Mi się zdaje ze będzie w north port ;] Bo tam go widać o północy... :P Twierdzi tak jeden z NPC ;] Ale oczywiście będzie on występował pod woda... a by mieć dostęp pod wodę będzie trzeba mieć quest ;] i tak w kółko... :)
Odświeżyłem screeny w poście na 2giej stronie. Możliwe że jeszcze coś dojdzie, jak TibiaNordic ruszy dupę.
Odświeżyłem screeny w poście na 2giej stronie. Możliwe że jeszcze coś dojdzie, jak TibiaNordic ruszy dupę.
Dałem linksa w newsie, jak coś to dorzuć te fotki tam : p
Mi tam sie podoba. Te facce i tak za duzo dostaja xD
Zauważyłem pewną zastanawiającą rzecz.
http://img527.imageshack.us/img527/1166/konikiih3.png
Co myślicie...?
Eternanlucypher
31-05-2008, 15:07
Cały ten update śmierdzi niezłym kupskiem..
Tibia umarła wraz z wprowadzeniem skill-bar'a, gdyż wtedy cipy spostrzegli, że na tej grze można zarobić
ubiegłoroczny update był jednym z gorszych jakie pamiętam, zaś zimowy patch.. dno,dna! zero klimatu.Teraz jeszcze pajace z cipsoft nawtykają paluchy do takich swiętości jakimi jest budowa rookgardu, kazoordon bądź wszelkich podziemi i będziemy mieć kolejną g*wno wartą populistyczną gierkę.. tibia nie ma.. został po niej tylko sen
Tibia umarła wraz z wprowadzeniem skill-bar'a
Kocham cię XD
& Michoss - moze konie albo wielbłądy dodadzą:p
grafika w tibii zaczyna byc bardzo szczegółowa i dokładna(jak na gre na bitmapach:))
& down - Br???
MeryZara
31-05-2008, 15:23
Dobry temat i wreczam wam :cup: za dobrom robote pozdrawiam tibie.pl i tibie.com i ludzi co to czytajom P.s nie krytykujcie moje ortografi POZdro!B)
& Michoss - moze konie albo wielbłądy dodadzą
Albo będzie to kolejny zwykły i bezużyteczny dodatek, dorzucony do upka tylko po to, żeby miasteczka stosunkowo puste zostały bardziej zaludnione przez graczy? :P
@top
Wszystkie PACCe od razu zaczną wietrzyć wora, że za dużo dodadzą dla FACCów, a za mało dla "tych, którzy wybulili za grę". ;D Tibia nie jest tylko dla Was :D
Eternanlucypher
31-05-2008, 16:20
DUPA
Faq'owi nie należy się nic więcej. W grze jest już za dużo bydła i nie uważam za słuszne dostarczania mu rozrywek.
DUPA
Faq'owi nie należy się nic więcej. W grze jest już za dużo bydła i nie uważam za słuszne dostarczania mu rozrywek.
Coraz bardziej utwierdzasz mnie w przekonaniu, że jesteś zarozumiałym kretynem, na poziomie 10latka, który myśli, że należy mu się wszystko. Nie wnikam, czy masz jakieś kłopoty z główką, ale dla mnie jesteś po prostu przygłupem.
Rozumiem, że dla Ciebie "Faq" to FACC. Moim zdaniem każdy ma prawo do gry i nie należy nikogo stawiać niżej siebie tylko dlatego, że nie chce kupować PACCa :) Jakiś balans musi być, a PACCe i tak mają dużo udogodnień.
Pzdr :*
Ghand
MeryZara
31-05-2008, 16:51
Coraz bardziej utwierdzasz mnie w przekonaniu, że jesteś zarozumiałym kretynem, na poziomie 10latka, który myśli, że należy mu się wszystko. Nie wnikam, czy masz jakieś kłopoty z główką, ale dla mnie jesteś po prostu przygłupem.
Rozumiem, że dla Ciebie "Faq" to FACC. Moim zdaniem każdy ma prawo do gry i nie należy nikogo stawiać niżej siebie tylko dlatego, że nie chce kupować PACCa :) Jakiś balans musi być, a PACCe i tak mają dużo udogodnień.
Ghand
DOBrze muwisz Facc terz cos muszom MIEC! a nie tylko PACOWICZE!! B)
Ghand-muj to 1 Ziom POZDRO ALL A wiary Faq to FACC są idlotami!
MeryZara
31-05-2008, 16:55
JAK ZROBIC ZDZIECIE POSTACI PROSZE O POMOC PISCIE DOMNie na prywate wiadomosci POzdro :)
Duke Dran
31-05-2008, 16:57
Im ładniej tym lepiej : ).
Mati_Paurel
31-05-2008, 17:01
Ktoś napisał, że Cipy mają pomysły na tacy. Ok, jesli by jakiś z tych projektów wybrali i umieścili w new Update, to wyobraźcie co by sie dzialo.
Cipy by mialy dziennie 123456789 mejli z pomysłami na update i tylęz samo nowych tematów na forum. ;)
Jednak mogliby skorzystac z niektórych pomysłów, ale większość od siebie ;)
Wylansowany
31-05-2008, 17:05
@Michoss
To prawdopodobnie będzie jeden z tych kitchów: "Rób co chcesz, ale i tak nic z tym nie zrobisz facet" ...
:]
Mnie ciekawi ile dodadza nowych questow, jak bedzie wygladac ich wykonywanie i oczywiscie najwazniejsze, nagrody. Mam nadzieje, ze nie trzeba bedzie wydac 10k na podorze zeby dostac zlote piorko czy tez jajo zlowia. :D
P.S - mogliby dodac questy, w ktorych ludzie otrzymywaliby materialy na Addony (Mandrake potrzebny do zdobycia addonu Voodoo Staff (Shaman Outfit) albo Soul Stone). TO tylko przyklady, przeciez outfitow jest jeszcze troche(moim zdaniem za malo ;p)
MeryZara
31-05-2008, 17:16
http://img138.imageshack.us/img138/9810/meryzaramh8.png (http://imageshack.us)
Porażka... Powiedzcie mi jak to jest. Zauważyliście, że te nowe upgrady expowisk będą RAJEM DLA CAVEBOTERÓW?. Knightom to zagra, ale co z magami? Dalej k*rwa nie ma gdzie expić, bo WSZYSTKO co się rusza jest zajęte. Dwu tygodniowe kolejki na Warlocki? No k*rwa to jest jakieś nieporozumienie. Moje propozycje?
-7x więcej miejsc z Frostami i z Dragon lordami
-2x zwiększenie hitów magów z czarów typu exori~
Ktoś tam powiedział, żebyśmy nie narzekali, bo Tibia to nie tylko expienie. Zgadzam się... ALE K*RWA MARNUJE PACC NA STANIE POD DEPO BO NIE MA K*RWA MAĆ WOLNEGO EXPOWISKA OD JAKIEGOŚ ROKU, BO K*RWA JAKIEŚ SPASIONE CHIPSAMI OBIBOKI NIE POTRAFIĄ SOBIE UZMYSŁOWIĆ, ŻE J3BIĄ TĄ GRĘ Z KAŻDYM UPDATEM. NIC DO EXPIENIA OSTATNIO NIE DODANO. A JAK JUŻ PÓJDZIESZ NA EXPA TO PADNIESZ PRZEZ MASSKICK I TRACISZ KOLEJNE 50K NA BLESSY UCIULANE SWOIM CH*UJOWYM KURWA MSEM, KTÓRY CIĄGNIE KASĘ NAJBARDZIEJ ZE WSZYSTKICH PROFESJI. TA GRA JEST PORAŻKĄ SWIATA GIER MMOCRPG. A NIE, TO ZBYT ŁAGODNE OKREŚLENIE. TA GRA JEST TOTALNYM DNEM. Tak nie musiało być. Zdebilowacenie w Cipsofcie spełnia swoją rolę.
@Bosal bądź inny "świetny moderator"
Tutaj nie ma przekleństw. Więc nie masz prawa mnie zwarnować.
@down
Nie jesteś sobie w stanie wyobrazić dziecko, ile wysiłku trzeba włożyć, aby zrobić 100+MSa. W dodatku w takich warunkach, jakie teraz panują.
Pograj sobie lepiej w bierki . A nieee bo sobie krzywde zrobisz. Dziecko ile ty masz lat
a) mało - wtedy mozesz sie wkurzac grą, ale troche uwazaj dziecko na słownictwo
b) dużo - to idź do psychologa jak gra komputerowa (tzn cos, co kiedys bylo grą) wywoluje u ciebie takie reakcje. (Bo - bez urazy - ale jesteś .. że tak powiem .. trochę opóźniony)
A przykre jest to, że takie coś dzieje się z umysłami większości "Tibijczyków"
Dziękuję.
http://img125.imageshack.us/img125/7164/seaserpentxj5.jpg
Piterskii
31-05-2008, 19:09
Narzekacie na ten update, głównie na to że nie dodali jakiś nowych expowisk, fakt faktem że mogli by to zrobić, ale gdyby co każdy update dodawali tylko expowiska, a grafiki ani nie ruszali to by w tibie grało 2/3 ludzi mniej... Mnie sie on podoba, szczególnie darashia w której były tylko domki i ziemia i liczę na to, że dodadzą kilka fajnych questów.
Ametystowec
31-05-2008, 19:39
A temu, żeby po osiągnięciu np. 200 poziomu nie było się już zablokowanym w jednym miejscu. A czemu w tibii są regularne update? Bo ZAWSZE będzie coś nowego do zrobienia, nigdy njie wykonamy wszystkich questów, nigdy nie zbierzemy wszystkich itemów, nigdy nie pokonamy wszystkich bossów, nigdy nie wbijemy poziomu "Absolutnego Maksimum"
Yyy...i to jest wdł. Ciebie dobre? Powiem Ci coś, gdyby faktycznie ten 150 lv był granicą - nie byłoby: balansowania profesji (nieśmiertelni knighci i kładący wszystko na kilka SD sorców), nie byłoby tego, co ma MDW (3x bp MPA, 8x bp GS, 15x bp FA itp).
Moim zdaniem up jak up, krok po kroku bardziej w stronę dzieci, które muszą mieć wszystko jak na tacy. Ktoś tam mówił, że "niezwykle trudnym" jest dojście do statku w kazzo, to już mówi samo za siebie - wszystko jak na tacy, bo są jakieś wagoniki.
Ktoś też nadmienił, że wolałby kupić ciastko, zamiast pacca - uwierz mi, ja bym wolał ciastko niż dwa pacce.
Zwykle jak ktoś mówił/miał w opisie "Nie graj w tibię, bo i tak Ci się znudzi". Wtedy myślałem "Ale noob, ma hunta i płacze - tibia sie nigdy nie nudzi", niedawno zauważyłem, że tibia była jest i będzie tanim gównem dla niedowartościowanych dzieci.
Mati_Paurel
31-05-2008, 19:44
Yyy...i to jest wdł. Ciebie dobre? Powiem Ci coś, gdyby faktycznie ten 150 lv był granicą - nie byłoby: balansowania profesji (nieśmiertelni knighci i kładący wszystko na kilka SD sorców), nie byłoby tego, co ma MDW (3x bp MPA, 8x bp GS, 15x bp FA itp).
Moim zdaniem up jak up, krok po kroku bardziej w stronę dzieci, które muszą mieć wszystko jak na tacy. Ktoś tam mówił, że "niezwykle trudnym" jest dojście do statku w kazzo, to już mówi samo za siebie - wszystko jak na tacy, bo są jakieś wagoniki.
Ktoś też nadmienił, że wolałby kupić ciastko, zamiast pacca - uwierz mi, ja bym wolał ciastko niż dwa pacce.
Zwykle jak ktoś mówił/miał w opisie "Nie graj w tibię, bo i tak Ci się znudzi". Wtedy myślałem "Ale noob, ma hunta i płacze - tibia sie nigdy nie nudzi", niedawno zauważyłem, że tibia była jest i będzie tanim gównem dla niedowartościowanych dzieci.
Wiesz mi też sie Tibia znudziła, mimo to trafiłem na to forum i dzieki temu zainteresowałem sie innymi rzeczami ;)
Smutne. Skoro przekonałeś się że tibia jest gównem dla niedowartościowanych dzieci, tyo skasuj swojego, nic nie wartego, 50 knighta i idź, idź i bądź wolny!
Ametystowec
31-05-2008, 20:05
Sry, double.
Ametystowec
31-05-2008, 20:06
skasuj swojego, nic nie wartego, 50 knighta i idź, idź i bądź wolny!
Nie zrobię tego, gdyż diametralnie spadnie cena mojego zajebistego konta, które zaprawdę warte jest dwóch miesięcy grania w WoW'a :D
@ChrisTa
Już bardziej NIE-dziwi mnie Jego zachowanie, niż zachowanie "zajebiście" ironizujących fanatyków poprawnej pisowni, kturzy piszom w ten sposup, myśląc, że są fajni i uważają to za pomysłowe inteligentne i w ogóle COOL
Pomysly maja fajne! Ciesze sie ze odnowili ogolnie mapke, bo tego tibi brakowalo. Tibia, drodzy panstwo, staje sie coraz bardziej kuszaca graficznie i m.in. to mnie w niej trzyma, nie lvl, bo on jest dla udpow, ktorzy nie postrzegaja nic wiecej poza nim w tej jakze "klimatycznej" grze...
Wracajac jeszcze do tematu, mam nadzieje, ze w tym czasie, gdzies na mapie powstaly zarysy nowych, ciekawych miejsc. Dla tych, co na brak nowych terenow narzekaja: pomyslcie, ile UPdetow robili darame+tiq zanim ja wprowadzili do gry? ; )
Wie ktoś coś może o nowym serwerze po update? ;p :evul:
@Snejk
Ja wiem tylko, że za tibii 7.6 były już szkice PoI i Shatter Isles.
Putresz231
31-05-2008, 21:14
Dzisiaj napisze wam jak szybko można zarobić np. na pacca etc..Wszystko jest opisane na moim forum:
www.funnypl.fora.pl
Zapraszam.
Cygan Slejter
31-05-2008, 21:41
@up
Wont!!:baby:
By the way...
Dzisiaj CipSoft zaskoczył nas kolejnym teaserem
Mnie nie zaskoczył. Wiedziałem, że będzie w piątek ;)
(Taki ironiczny post jakby ktoś nie zajarzył :>)
Uważam, że powinni zwrócić uwagę na ceny przedmiotów, skupywanych przez NPC. Są Djiny, jest Rashid, jednak myślę, że wiele cen jest zbyt niska, przez co gospodarka co niektórych serverów upada. Przykładem mogą być Żywiołowe Sety dla magów, których nie da się sprzedać u żadnego NPC. Albo to leży w domku "dla ozdoby", albo przez dość długi okres czasu staramy się go pozbyć... Nie dziwota więc, iż ich ceny maleją w dość szybkim tempie. Magma Legs kiedyś (ok. 300k), teraz: 100k trudno wyciągnąć. Jak wiadomo, nie wpływa to dobrze na hunty... Stan: Nadmiar itemów, których nie da sie sprzedać u NPC, lub cena jest śmieszna. (np. Demon Armor na Outlaw Camp, H.L. kupi aż za 195gp -.-). Idiotyzm. DSM u Rashida za 40k. No cóż. Dobre i to, jeśli nie chcemy tracić czasu na "Sell DSM"... Jednak Zbroja szczebel niższa od Demon Armor powinna być raczej troszkę więcej warta... Golden Legs, MMS, wszystko nieustannie tanieje z powodu nadmiaru... Zawyżenie cen u NPC, byłoby raczej czymś dobrym.
Silver'tibia
01-06-2008, 08:33
Uważam, że powinni zwrócić uwagę na ceny przedmiotów, skupywanych przez NPC. Są Djiny, jest Rashid, jednak myślę, że wiele cen jest zbyt niska, przez co gospodarka co niektórych serverów upada. Przykładem mogą być Żywiołowe Sety dla magów, których nie da się sprzedać u żadnego NPC. Albo to leży w domku "dla ozdoby", albo przez dość długi okres czasu staramy się go pozbyć... Nie dziwota więc, iż ich ceny maleją w dość szybkim tempie. Magma Legs kiedyś (ok. 300k), teraz: 100k trudno wyciągnąć. Jak wiadomo, nie wpływa to dobrze na hunty... Stan: Nadmiar itemów, których nie da sie sprzedać u NPC, lub cena jest śmieszna. (np. Demon Armor na Outlaw Camp, H.L. kupi aż za 195gp -.-). Idiotyzm. DSM u Rashida za 40k. No cóż. Dobre i to, jeśli nie chcemy tracić czasu na "Sell DSM"... Jednak Zbroja szczebel niższa od Demon Armor powinna być raczej troszkę więcej warta... Golden Legs, MMS, wszystko nieustannie tanieje z powodu nadmiaru... Zawyżenie cen u NPC, byłoby raczej czymś dobrym.
Zgadzam sie z Toba, ceny spadaja i to strasznie, zawyzenie cen to dla mnie tez cos dobrego.
@do tych ktorzy juz nie graja a sa na tym forum i bluzgaja na tibie
To po co tutaj sie wypowiadacie? Po co trzymasz swojego knighta?
Sprzedaj, bedziesz mial na tego swojego WoWa i stad ladnie mowiac uciekaj :p
Po 1: Cześć, jestem tu nowy :)
Po 2: Zawsze ktoś mówi, że "Tibia schodzi na psy". Czemu schodzi, jeśli co jakiś czas jest ulepszana/upiększana, a nie stoi w miejscu jak inne MMORPG?
Po 3: Ktoś powiedział, że Tibia przez update'y traci klimat. "LOL", "xD!", "ROTFL", "Mój brat to GM!" - to nazywacie klimatem, woo? Zgodzę się, że klimat GRY jest na bardzo wysokim poziomie i nie traci go z każdym update, ale klimat graczy jest żałosny... więc trzeba by zmienić graczy, a nie grę ;)
Po 4: "FACC za dużo dostanie!" - no, rzeczywiście... nowe ścianki i powiększenie expowisk, żeby ludzie nie gnieździli się tak bardzo, to naprawdę ogromna ilość rzeczy dla FACC <ironia>.
Po 5: Ktoś powiedział, że zapomnimy, że są nowe obiekty (jak w Kazo). Z mojego punktu widzenia wygląda to tak: PRZED UPDATE: "Kurde, ale Kazordoon źle wygląda...!", a PO UPDATE: "WOW, wreszcie coś z tym zrobili, wielki plus dla CipSoft'u!".
Morał: Nie narzekajcie niepotrzebnie na coś, co jest poprawiane, zamiast mówić, że jest dobrze jak jest, bo to nie prawda :)
Wylansowany
01-06-2008, 08:55
Po 1: Cześć, jestem tu nowy :)
Po 2: Zawsze ktoś mówi, że "Tibia schodzi na psy". Czemu schodzi, jeśli co jakiś czas jest ulepszana/upiększana, a nie stoi w miejscu jak inne MMORPG?
Po 3: Ktoś powiedział, że Tibia przez update'y traci klimat. "LOL", "xD!", "ROTFL", "Mój brat to GM!" - to nazywacie klimatem, woo? Zgodzę się, że klimat GRY jest na bardzo wysokim poziomie i nie traci go z każdym update, ale klimat graczy jest żałosny... więc trzeba by zmienić graczy, a nie grę ;)
Po 4: "FACC za dużo dostanie!" - no, rzeczywiście... nowe ścianki i powiększenie expowisk, żeby ludzie nie gnieździli się tak bardzo, to naprawdę ogromna ilość rzeczy dla FACC <ironia>.
Po 5: Ktoś powiedział, że zapomnimy, że są nowe obiekty (jak w Kazo). Z mojego punktu widzenia wygląda to tak: PRZED UPDATE: "Kurde, ale Kazordoon źle wygląda...!", a PO UPDATE: "WOW, wreszcie coś z tym zrobili, wielki plus dla CipSoft'u!".
Morał: Nie narzekajcie niepotrzebnie na coś, co jest poprawiane, zamiast mówić, że jest dobrze jak jest, bo to nie prawda :)
Owszem, z jednej strony masz rację, ale pamiętaj, że:
-Mimo to, że FACC coś dostanię i tak bedą narzekać. (choćby i np. outfity)
-Skoro teraz na ulicach będą wszelkiego typu bajery
(wózki, kwiaty itp.) to jak napisał Instynkt za rok możemy się spodziewać ślimaków na ulicach i much wokół afkujących. A czy to ma sens?
-Z graczami się niestety nic nie zrobi, to problem cywilizacji :(
4D juz zostalo bardzo dawno temu wymyslone... ;]
Lord_Balx
01-06-2008, 09:29
Dobrze, że w końcu coś dla FACC'ów zrobili, a nie tylko PACC... Nie dość, że macie w c**a terenu to jeszcze narzekacie! :P Nowe grafiki uważam, za udane... Ale mam nadzieję, że nie będzie znowu mieszania profesji...
*Teraz będzie można pozwiedzać... ;)
Eurovisits
01-06-2008, 09:37
Bardzo mi sie podoba ten update :)
pewnie już ktoś narzekał że facc i tak dalej...
Facc- opcja w której możesz rozwinąć swoją postać, przygotować się na wyprawy i na odkrywanie nowych lądów, coś na czym nie "tracisz" pieniędzy a i tak rośniesz w siłę... Ale nadchodzi taki czas...kiedy...facc już nie starcza...nowe tereny kuszą...i wtedy kupujemy pacc.
Jest to twoja dobrowolna decyzja ale nie narzekaj że nic nie dostajesz...utrzymanie serwerów, pensja dla grafików, całej ekipy i cała reszta sporo kosztuje więc to jasne że pacc dostaną dużo aby pokusa by go dalej kupować bądź zakupić pierwszy raz była większa.
Co do terenów...jak zwykle dobra robota, wszystko ładnie ze sobą współgra i tchnie świeży powiew w codzienność tibi.
Cygan Slejter
01-06-2008, 10:07
@do tych ktorzy juz nie graja a sa na tym forum i bluzgaja na tibie
To po co tutaj sie wypowiadacie? Po co trzymasz swojego knighta?
Sprzedaj, bedziesz mial na tego swojego WoWa i stad ladnie mowiac uciekaj
niestety nie masz takiej władzy, żeby mnie wygonić z forum..forum jest od wypowiadania się i niektorym się podoba tibia i chwalą a niektórzy chcą ponarzekać na tą gre i się pośmiać (mimo że już nie grają). W końcu od tego jest forum. Ma mi sie podobać bo gra coraz bardziej robiona dla 12-latków??:baby:
Hunterius
01-06-2008, 10:31
A mi ten update się bardzo podoba. Zawsze wszystko robili tylko dla PACC, a teraz chociaż kazoo ulepszą.
Eternanlucypher
01-06-2008, 10:43
Ghand
Przepraszam Cię mistrzu, ale patrząc na twoje osiągnięcia widzę, że po prostu nie rozumiesz istoty rzeczy. Kiedyś w Tibii stosunkowo mało osób posiadało pacc, nie był on niezbędny lecz znacznie ułatwiał grę. Teraz nawet na strefach dla pacc jest ciężko dostać się do expowiska z powodu ilości jego posiadaczy, a między innymi za te właśnie expowiska się płaci.Według powyższego nie jest w porządku aby ludzie nie płacący za pacc (Faq-bo tak sie pisze)mieli równie łatwą grę jak ci płacący.Sam uwielbiam faq lecz niestety dzisiaj jest prawie nie możliwa gra na hlv'u bez pacc.Nie zmienia to jednak faktu, iż za pacc się troche buli, a jak tak dalej pójdzie to stanie się to nieopłacalne.
... nie jest w porządku aby ludzie nie płacący za pacc (Faq-bo tak sie pisze)...
FAQ - frequently asked questions
Często zadawane pytania.
PACC - premium account
FACC - free account
Libacjan
01-06-2008, 11:12
Jako mistrz Tibii i najlepszy gracz w nią, uważam że update uraczy nas nowymi rodzajami koszatniczek, świnek morskich, zostaną dodane też krowy, z których będzie można doić mleko. Update uraczy nas równierz skateparkami, w których będzie można jeździć na deskorolce. Będzie 360 flip crooks quest. Dodane zostaną kasyna i automaty z The House of The Dead. Dla starszych graczy, przewidziane są wirtualne burdele, w których będzie można się bolcować w dupę. To nie koniec atrakcji! Będą pistolety na wodę, armatki śnieżne, działa laserowo pulsacyjne. Ozdoby do domku? Telewizory plazmowe. Po co masturbować się w prawdziwym życiu i narażać się na martwicę penisa? U NPC będzie można kupić dmuchane lale ze sztucznymi cipami!!!!! :O
Gra, która obecnie jest totalnym dnem, stacza się do poziomu poniżej dna. A wszystko to, aby uszczęśliwić zdebilowaciałych cepów, niszczących stary, dobry Tibijski klimat. Rozumiem, że exp nie powinien być rzeczą priorytetową, ale nie po to mam pacc, aby stać pod depo i narzekać, że nie ma gdzie expić, bo WSZYSTKO jest zajęte. A gdy okaże się, że wyjątkowo coś jest wolne, to idziesz i padasz na masskicku. Nie można w kółko powtarzać "tylko exp i exp ci w głowie - wczuj się w klimat". Co, mam pływać w kółko na w cholerę ograniczonym terenie, bo inaczej jestem no lifer? Do dupy z takim graniem. Nie ma co się dziwić, że ludzie sprzedają postacie.
Eternanlucypher
01-06-2008, 11:27
A mi ten update się bardzo podoba. Zawsze wszystko robili tylko dla PACC, a teraz chociaż kazoo ulepszą.
.."ulepsza"?
"Dobro" jest pojęciem względnym tak samo jak i "ulepszenie"
co będzie lepszego w kazoo?? expowiska.. (expowiska w kazoo są juz chyba nie do ulepszenia)a poza nimi?
to, że pomalują ściany i dodadzą jakieś bez gustowne dekoracje, świadczy tylko o tym, że CIP'om zależy na większej ilości graczy/kasy.Klimat fantastyczny tibii nie jest zbyt wiele wart po zmianie jego całego wyglądu.Co po tym, że Cip'y tworzą krajobrazy fantasy, kiedy najlepsze w tibii nie są one lecz połączenie prostoty grafik ze złożonością niektórych lokacji...
Eternanlucypher
01-06-2008, 11:34
FAQ - frequently asked questions
Często zadawane pytania.
PACC - premium account
FACC - free account
OKAY.. a więc, ja tak pisze
FAQ
Aevolana
01-06-2008, 11:36
4D juz zostalo bardzo dawno temu wymyslone... ;]
4D? no no... całkiem ciekawie, a możesz podać jakiś przykład? aha... 1D też istnieje?? :D
OKAY.. a więc, ja tak pisze
FAQ
no to jesteś niedorozwinięty
Ametystowec
01-06-2008, 12:25
Jako mistrz Tibii i najlepszy gracz w nią, uważam że update uraczy nas nowymi rodzajami koszatniczek, świnek morskich, zostaną dodane też krowy, z których będzie można doić mleko. Update uraczy nas równierz skateparkami, w których będzie można jeździć na deskorolce. Będzie 360 flip crooks quest. Dodane zostaną kasyna i automaty z The House of The Dead. Dla starszych graczy, przewidziane są wirtualne burdele, w których będzie można się bolcować w dupę. To nie koniec atrakcji! Będą pistolety na wodę, armatki śnieżne, działa laserowo pulsacyjne. Ozdoby do domku? Telewizory plazmowe. Po co masturbować się w prawdziwym życiu i narażać się na martwicę penisa? U NPC będzie można kupić dmuchane lale ze sztucznymi cipami!!!!! :O
Gra, która obecnie jest totalnym dnem, stacza się do poziomu poniżej dna. A wszystko to, aby uszczęśliwić zdebilowaciałych cepów, niszczących stary, dobry Tibijski klimat. Rozumiem, że exp nie powinien być rzeczą priorytetową, ale nie po to mam pacc, aby stać pod depo i narzekać, że nie ma gdzie expić, bo WSZYSTKO jest zajęte. A gdy okaże się, że wyjątkowo coś jest wolne, to idziesz i padasz na masskicku. Nie można w kółko powtarzać "tylko exp i exp ci w głowie - wczuj się w klimat". Co, mam pływać w kółko na w cholerę ograniczonym terenie, bo inaczej jestem no lifer? Do dupy z takim graniem. Nie ma co się dziwić, że ludzie sprzedają postacie.
Uważam, że masz 100% racji, nie można wczuwać się w klimat, jeżeli nie ma do tego inteligentniejszych form życia, które umieją powiedzieć coś więcej niż "free items plx", "hunted" "buy, no, hi, pl?". Taki klimat masz teraz w tibii. Gram w WoW'a od trzech tygodni, NIE SPOTKAŁEM ANI JEDNEJ OSOBY KTÓRA NIE UMIAŁA ANGIELSKIEGO. Tam naprawdę można poczuć klimat prawdziwego mmorpg, nie ma takiego chamstwa i tępoty które ogarnęły 95% świata tibijskiego.
No no zaczynają cos robic z tą grafiką to jest + 1 nowy potwork jak widac narazie to - i brak balansu postaciami tez hujowo aby ta grafika ;c
@Aevolana
0D-Punkt w przestrzeni.
1D-Linia prosta.
2D-Figura geometryczna, np. kwadrat.
3D-Bryła, np. Sześcian.
4D-Hiperbryła, np. Tesserakt.
W naszym wymiarze jest możliwe utworzenie JEDYNIE form trójwymiarowych. W komputerze da się tworzyć 1 i 2 oraz symulację 4D, jednak z racji że żyjemy w świecie trójwymiarowym, nie jesteśmy w stanie do końca pojąć sensu tej figury.
4D? no no... całkiem ciekawie, a możesz podać jakiś przykład? aha... 1D też istnieje?? :D
Nie grzeszysz rozumiem... ;]
A ja mam pomysl . Niech dodadza jeszcze jedna profesje tak zeby walczyla z ludzmi. Np. Zeby mozna bylo grac z orkami xD Co mysliscie?
A ja mam pomysl . Niech dodadza jeszcze jedna profesje tak zeby walczyla z ludzmi. Np. Zeby mozna bylo grac z orkami xD Co mysliscie?
Myślimy, że to ch*jowy pomysł
Dziki Świstak
01-06-2008, 16:49
"A ja mam pomysl . Niech dodadza jeszcze jedna profesje tak zeby walczyla z ludzmi. Np. Zeby mozna bylo grac z orkami xD Co mysliscie?"
Cos w rodzaju pvp-enfo , ale nie do konca ? Jestem za :) Tylko nie miej nikomu za zle jesli ork z rozowym outfitem i nickiem Kozi Naplet cie zrookuje , ku swojej uciesze oczywiscie
Update narazie zapowiada sie dosc ciekawie...jedyne co mi sie nie podoba to nowy styl prowadzenia rozmowy z npc.
Są kina 4D, jak bohaterowie wpadają do rzeki, to z sufitu wylewa się na ciebie woda. Nie polecam :)
A jeśli jesteś geniuszem, to wyobraź sobie 4 różne proste prostopadłe przecinające się w 1 punkcie. Powodzenia.
nie no tibia sie rozwija ale te wagoniki to pewnie dla pacca będą :P.Zobaczymy
Edit:
O zapomniałęm dodać że potem to będą przejścia wagonikami z Thais do Venore aby żaden gracz nie padł ale ale oferta dostępna będzie tylko dla graczy z płątnym kontem :P.
@Triq
nie wagoniki :P xD
Edit:
O zapomniałęm dodać że potem to będą przejścia wagonikami z Thais do Venore aby żaden gracz nie padł ale ale oferta dostępna będzie tylko dla graczy z płątnym kontem :P.
Tzw. statki?
Użytkowników czytających ten temat: 111 (zarejestrowanych: 11, gości: 100)
Niezle niezle xD Btw. Czemu nie mozna wejsc na server? Gra ktos na refugii? Bo kick jakis byl czy cos? Znowu cos sie wali czy jak xD8o
/edit jedziemy dalej juz 138 osob xD
/edit 2 Omfg 180 XD Użytkowników czytających ten temat: 181 (zarejestrowanych: 9, gości: 172) [jest 21:25] Mass kicki [3] Na refugii! Zamieszki na trade chat!
/edit 3 Użytkowników czytających ten temat: 201 (zarejestrowanych: 15, gości: 186) xdd
neopostman
01-06-2008, 21:37
Dobrze, że w końcu coś dla FACC'ów zrobili, a nie tylko PACC... Nie dość, że macie w c**a terenu to jeszcze narzekacie! :P Nowe grafiki uważam, za udane... Ale mam nadzieję, że nie będzie znowu mieszania profesji...
*Teraz będzie można pozwiedzać... ;)
FACC nie powinien dostawać w praktyce nic bo to jest tylko "demo". A narzekamy, bo my, płacący za PACC nie otrzymujemy nic a wy, niepłacący FACC dostaje wiele : d.
stahuuuu
01-06-2008, 21:40
Zapowiada się interesująco :D Wreszcie coś nowego w moim ulubionym mieście - Kazordoon. Te wózki bardzo ułatwią i przyspieszą poruszanie się po mieście. Super pomysł. 8o
Arka_Sath_Wielki
01-06-2008, 22:20
@up
Obrazek w podpisie ma 35 kb ...
@topic
;) nieeee byle te wagony byly platne i dla pacc bo za duzo nabow przyjdzie do kazo ;/
Uważam, że masz 100% racji, nie można wczuwać się w klimat, jeżeli nie ma do tego inteligentniejszych form życia, które umieją powiedzieć coś więcej niż "free items plx", "hunted" "buy, no, hi, pl?". Taki klimat masz teraz w tibii. Gram w WoW'a od trzech tygodni, NIE SPOTKAŁEM ANI JEDNEJ OSOBY KTÓRA NIE UMIAŁA ANGIELSKIEGO. Tam naprawdę można poczuć klimat prawdziwego mmorpg, nie ma takiego chamstwa i tępoty które ogarnęły 95% świata tibijskiego.
Signed.
Dokładnie. To nie CipSoft psuje grę, lecz gracze, którzy potrafią jedynie płakać, jak i również narzekać. Dla graczy Premium, chcących uniknąć "fri iten", pozostaje gra na Premii. Jednak gorzej z tymi, których nie kręcą walki PvP...
Server only Premium - non pvp. Hmm... ; )
@Shea
Wiesz ja właściwie nie będę się z tobą kłócił mimo że ja mam inne zdanie no ale dobra ja chciałem tylko zauważyć że fajnie by było jakbyś używał znaków przestankowych takich jak kropki i przecinki ponieważ wiesz to jest taka przydatna rzecz i ona ułatwia zrozumienie wypowiedzi drugiego człowieka
dziekuję
brhtwhahahahaha sam nie użyłeś w tym poście ani przecinka ani kropki!
Żeby nie było offtopu to powiem, że za taką kasiore jaką oni zamawiają to powinni zatrudnić więcej fachowców i dodawać dużo więcej rzeczy w każdym upie :S
Po Pierwsze (http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia)
Po Drugie (http://en.wikipedia.org/wiki/Sarcasm)
Po Trzecie (http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/S*******aj)
Aevolana
02-06-2008, 12:32
@Aevolana
0D-Punkt w przestrzeni.
1D-Linia prosta.
2D-Figura geometryczna, np. kwadrat.
3D-Bryła, np. Sześcian.
4D-Hiperbryła, np. Tesserakt.
W naszym wymiarze jest możliwe utworzenie JEDYNIE form trójwymiarowych. W komputerze da się tworzyć 1 i 2 oraz symulację 4D, jednak z racji że żyjemy w świecie trójwymiarowym, nie jesteśmy w stanie do końca pojąć sensu tej figury.
0D - hmmm niech ci będzie
1D-Linia prosta ma szerokość i wysokość więc jest 2D, gdyby nie miała wysokości ani szerokości to nic byśmy nie zobaczyli -.-
2D - ok
3D- ok
4D - Nie Można narysować na komputerze (nie istnieje) w naszym świecie RL też sięnie da więc chyba jednak nie istnieje, skoro nie da się pokazać tego nigdzie...?
W naszym wymiarze narysujemy na kartce kwadrat i będzie on 2D -.-
W komputerze da siętworzyć 2 i symulacje 4D? a 3D się nie da?? -.-
Torog Velrock
02-06-2008, 13:06
0D - hmmm niech ci będzie
1D-Linia prosta ma szerokość i wysokość więc jest 2D, gdyby nie miała wysokości ani szerokości to nic byśmy nie zobaczyli -.-
2D - ok
3D- ok
4D - Nie Można narysować na komputerze (nie istnieje) w naszym świecie RL też sięnie da więc chyba jednak nie istnieje, skoro nie da się pokazać tego nigdzie...?
W naszym wymiarze narysujemy na kartce kwadrat i będzie on 2D -.-
W komputerze da siętworzyć 2 i symulacje 4D? a 3D się nie da?? -.-
Wytłumaczę Ci:
0D Kropka na kartce (Punkt)
1D Linia na kartce (Szerokość)
2D Kwadrat na kartce (Szerokość, Wysokość)
3D Kość do gry, Pięciościan, sześcian, Ośmiościan, Dziesięciościan, Walec, Kula, klucz, Telefon, Klawiatura, Mousepad, Obiad, Mysz, Kot, Pies, Buda, Łóżko, Fotel, Widelec, Łyżka, szklanka, Monitor, Głośnik, Pudełko, Palec, Noga, Ty, Dom, (Szerokość, Wysokość, Głębia)
4D nie mam pojęcia co to :-] ale tutaj jest troszke wytłumaczone ( ja i tak nic nie rozumiem O.o LinK (http://pl.wikipedia.org/wiki/Tesserakt))
Z tego co wiem to możemy zrobić 3D na komputerze (chociaż przez Michossa się pomyliłem trochu) ponieważ sam się w to bawiłem (Blender)
Linia nie ma wysokość ! ! ! !
Patrz wytłumaczę Ci tona Współrzędnych
o --0D
____________ =1D (Jeden układ współrzędnych - tylko szerokość >
|
|
|
|
|_____________ =2D (Dwa układy współrzędnych - Wysokość ^ i szerokość >)
.\.....|
..\....|
...\...|
....\..|
......\|_____________ =3D (3 Układy Współrzędnych Wysokość ^ szerokość > Głębia ^
@Down
Mylisz pojęcia my mówimy o Prostej, Linii, nie o Kresce narysowanej ołówkiem.
I masz Ocziwistą racje że NIE WIDAĆ PRZEDMIOTÓW 1D ! PONIEWAŻ ONE Z KAŻDEJ PERSPEKTYWY NA KAŻDYM PRZYBLIŻENIU I TAK NIE POSIADAJĄ WYSOKOŚCI I SZEROKOŚCI dla tego 1d ma tylko Szerokość
Aevolana
02-06-2008, 13:30
Wytłumaczę Ci:
0D Kropka na kartce (Punkt)
1D Linia na kartce (Szerokość)
2D Kwadrat na kartce (Szerokość, Wysokość)
3D Kość do gry, Pięciościan, sześcian, Ośmiościan, Dziesięciościan, Walec, Kula, klucz, Telefon, Klawiatura, Mousepad, Obiad, Mysz, Kot, Pies, Buda, Łóżko, Fotel, Widelec, Łyżka, szklanka, Monitor, Głośnik, Pudełko, Palec, Noga, Ty, Dom, (Szerokość, Wysokość, Głębia)
4D nie mam pojęcia co to :-] ale tutaj jest troszke wytłumaczone ( ja i tak nic nie rozumiem O.o LinK (http://pl.wikipedia.org/wiki/Tesserakt))
Z tego co wiem to możemy zrobić 3D na komputerze (chociaż przez Michossa się pomyliłem trochu) ponieważ sam się w to bawiłem (Blender)
0D - tak
1D - ale lina nie ma wysokości?? Linia ma szerokość i wysokość
2D - tak
3D - Tak, da się robić 3D w kompie (3DsMax)
4D - Nie ma czegoś takiego. jest szerokość (x) wysokość(y) i głębia(z) jak ktoś wymyślił coś jeszcze to proszę dać znać
Lol jaskinie do zbierania bat wingów pod thais, przecież to leci z co 3 bata i bardzo rzadko kto kupuje (no chyba, że będzie trzeba 897348947289 bat wingów na addon to zwracam honor)
W komputerze możemy tworzyć jedynie symulację 3D, ponieważ jest to tylko odpowiednio cieniowany obrazek. No chyba że ktoś ma monitor z którego wystają grafiki.
A jak o czwarty wymiar chodzi-Jest to forma czysto hipotetyczna. Wg ciągu:
0D-punkt
1D-Linia, nie lina. Prosta, odcinek który niezależnie jak przybliżymy, zawsze ma tylko długość. Jest to dowplna prostopadła do punktu (który ma ich nieskończoność)
2D-Budujemy kolejne prostopadłe do linii, po powtórzeniu operacji 3 razy (w tym samym kierunku) otrzymujemy kwadrat. Posiada wysokość, szerokość, ale nie głębię. Nie może istnieć w naszym świecie, ponieważ:
a)Byłby widoczny dokładnie tak samo z każdej strony. Od dołu, od góry, po ukosie, pod kontem 15* itd.
b)Byłby widoczny tylko i widocznie z dwóch stron pod idealnym kontem 0*.
3D-Nasz wymiar przestrzenny. Powstaje analogicznie, poprzez zbudowanie prostopadłych do każdego boku kwadratu, jednak nie na płaszczyźnie tylko "w głąb". Są to wciąż linie prostopadłe do wszystkich boków, z którymi mają wspólny wierzchołek.
4D-No właśnie. Tu zaczynają się hipotezy. A co, jeśli utworzyć kolejną prostopadłą do obiektu trójwymiarowego? Do CAŁEGO OBIEKTU, nie tylko do pojedynczej linii? Obiekt można zsymulować komputerowo, jednak, jak jż wspomniałem,nasze mózgi nie są w stanie pojąć budowy Hiperprzestrzennej, więc widzimy tylko dziwną animację.
Dla lepszego zrozumienia: Siatka Hipersześcianu i sześcianu. (http://img158.imageshack.us/img158/3949/hcubefoldjn3.gif)
Torog Velrock
02-06-2008, 14:14
@Michoss
Wydaje mi się że ta dyskusja nie ma sensu, i powinna cała nasza trójka przeprosić za off top ;]
@Topic
Qrde - jako iż nie specjalnie gram w tibie (ale co TAKI update znów do niej wracam choćby po to żeby zobaczyć jakie zmiany miał Updejt xD) ale jako fakeowiec powiem że przez ten apdejt będę musiał poczekać jeszcze trochę do pokazania na forum - po prostu te graficzki są Cudne. Lawa W Kazzo, Kryształy w kazoo ehh... Powinniśmy im dziękować że takie coś dla nas robią :-]
@A czego się tutaj bać ? mam aktualnie 0 punktów na koncie xD ale zamiast spamować w temacie o Apdejcie można założyć osobny dotyczący 1d,2d,3d,4d,5d'ków ;]
Coje, warna się boisz? xd
Według powyższego nie jest w porządku aby ludzie nie płacący za pacc (Faq-bo tak sie pisze).
Made my day.
Devilrayn12
02-06-2008, 15:10
Boże płaczecie bo na razie nie zrobili nic na pacc oprócz dary tibia jest reklamowana jako darmowa gra nie długo bedzie trzeba mieć pacca żeby grać zrobią coś dla facc to każdy pysk drze że nic dla pacca nie ma a jak byście nie mieli pacca?to wtedy byście się cieszyli że macie coś dla facc ja mam pacca i nie płacze tak jak wy
Na screenach widać jak sie zmienia nie tylko otoczenie ale też outfit postaci. Może jakieś outfity zostaną dodane?? A może te zostaną ulepszone?? Nie wiecie nic na ten temat??
Sry że pytam ale kiedy tak dokładnie bedzie ten update??
Aevolana
02-06-2008, 15:31
W komputerze możemy tworzyć jedynie symulację 3D, ponieważ jest to tylko odpowiednio cieniowany obrazek. No chyba że ktoś ma monitor z którego wystają grafiki.
A jak o czwarty wymiar chodzi-Jest to forma czysto hipotetyczna. Wg ciągu:
0D-punkt
1D-Linia, nie lina. Prosta, odcinek który niezależnie jak przybliżymy, zawsze ma tylko długość. Jest to dowplna prostopadła do punktu (który ma ich nieskończoność)
2D-Budujemy kolejne prostopadłe do linii, po powtórzeniu operacji 3 razy (w tym samym kierunku) otrzymujemy kwadrat. Posiada wysokość, szerokość, ale nie głębię. Nie może istnieć w naszym świecie, ponieważ:
a)Byłby widoczny dokładnie tak samo z każdej strony. Od dołu, od góry, po ukosie, pod kontem 15* itd.
b)Byłby widoczny tylko i widocznie z dwóch stron pod idealnym kontem 0*.
3D-Nasz wymiar przestrzenny. Powstaje analogicznie, poprzez zbudowanie prostopadłych do każdego boku kwadratu, jednak nie na płaszczyźnie tylko "w głąb". Są to wciąż linie prostopadłe do wszystkich boków, z którymi mają wspólny wierzchołek.
4D-No właśnie. Tu zaczynają się hipotezy. A co, jeśli utworzyć kolejną prostopadłą do obiektu trójwymiarowego? Do CAŁEGO OBIEKTU, nie tylko do pojedynczej linii? Obiekt można zsymulować komputerowo, jednak, jak jż wspomniałem,nasze mózgi nie są w stanie pojąć budowy Hiperprzestrzennej, więc widzimy tylko dziwną animację.
Dla lepszego zrozumienia: Siatka Hipersześcianu i sześcianu. (http://img158.imageshack.us/img158/3949/hcubefoldjn3.gif)
tak, no chyba się zaczynamy zgadzać... 4D to tylko umownie jest 4D, bo wcale nie jest to coś jak 3D (x y z) . Nie ma czwartego wymiaru.
1D istnieje, ale nie da się tego przedstawić na papierze, bo zawsze wszystko co narysujesz na papierze, będzie miało jakąś szerokość.
2D - nie da się wykonać obiektu 2D w rl, ale da się narysować kwadrat na kartce
3D w kompie - tak, jak puknesz w kompa od tyłu to ci z przodu przedmioty wylecą:D , oczywiście że to jest symulacja, ale to jest tak oczywiste, że nie musimy pisać tego
Wedlug mnie powinienes popracowac nad postaciami, poniewaz slysze wiele obelg na temat ruszania sie postaci wszyscy sie z tego smieja wiec pisze abys na to zareagowal i cos zmienil !!!!
MeryZara
02-06-2008, 18:05
Jak by Facc bylo takie jak PAcc albo karzdemu graczowi dawali 3 miesieczny Pacc za 1k a za karzde miasto dla pacc bylo czeba placic za wstemp na 3 miecy to gry nie bylo 8o:p ale dzieki facc tibie jeszcze istnieje i naszej kochaej firmie dla tibibi i wytwurni! <<<<WYTWURNIO I TIBIO DZIEKI WAM!!>>>> POZDRO JAK COS TO PISZCIE MI!!
Jak by Facc bylo takie jak PAcc albo karzdemu graczowi dawali 3 miesieczny Pacc za 1k a za karzde miasto dla pacc bylo czeba placic za wstemp na 3 miecy to gry nie bylo 8o:p ale dzieki facc tibie jeszcze istnieje i naszej kochaej firmie dla tibibi i wytwurni! <<<<WYTWURNIO I TIBIO DZIEKI WAM!!>>>> POZDRO JAK COS TO PISZCIE MI!!
Nie wszyscy swój dorobek życia szacują na <400gp :>
Wytwurnia... :confused:
Wedlug mnie powinienes popracowac nad postaciami, poniewaz slysze wiele obelg na temat ruszania sie postaci wszyscy sie z tego smieja wiec pisze abys na to zareagowal i cos zmienil !!!!
Erhm... Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi?
/pomysl: Mogli by dac jakies 4 profesje [ Nie wiem jakie i cofam poprzedni pomysl] Zeby walczyc z ludzmi! Nie tak ze z orcami tylko ogolnie np. Mozemy byc razem w jednym miescie ale ktos moze cie zabic. Nie jest to dopracowane ale... Mozna sie nad tym zastanowic do piatku. Co myslicie? :evul:
/mery zana Wez zmien tam po lewej pod avatarem. Napisales/as " Nie mam guildii staram sie o NIOM. Omg wiesz jak to razi? Zmien to i napisz " Nie mam guildii staram sie o nią" Odrazu lepiej nie? :]
/@ Down. Co? expilo sie na racikach i padlo? Wypadl leather set? Jezu no naprawde do sadu podaj. I powiedz ze matke krzeslem az nabiles. uzlyzlo? Idz i 2 lvl spowrotem naPij Dziecko -.-
adrian-wnc
02-06-2008, 19:42
jeszcze raz taki kick a sprawa trafi do sądu bo to nie jest gra jak wy takie zewczy odpier....
Aevolana
02-06-2008, 20:21
"Użytkowników czytających ten temat: 116 (zarejestrowanych: 14, gości: 102)" jest poniedziałek a jeszcze tyle osób...
jeszcze raz taki kick a sprawa trafi do sądu bo to nie jest gra jak wy takie zewczy odpier....
No poskarż się, że zarządca sieci znęca się nad tobą robiąc ci kicki, no i Cipsoft robi ci kawały z tego, że padasz. Albo podaj do sądu producenta swojego antywira. Tu jest spisek, który ma na celu robić ci kicki, a ty się dopiero teraz skapowałeś;(.
@topic
No jak zwykle żadnych konkretów oprócz tych kolejek, systemu gadania z NPC i questów, których jeszcze nie przedstawili :P. Każdy w tydzień oblooka te nowe grafiki i mu się znudzą. Oj coś się nie wysilili. Jeśli się jakąś grę robi z pasji, a nie dla pieniędzy to jakoś dobrze wychodzi. A Cipsoft robi tylko dla pieniędzy i dlatego to wszystko schodzi na psy.
Sorry, że o OTSach, ale jak dawniej ludzie robili OTSy z zamiłowania, a nie dla kasy z SMS na PACC to się fajnie na nich grało, a teraz to jest jak komercja.
ozahalski
02-06-2008, 21:24
@up
tym razem to wina cipow ;x
@\/ chodzi mi o kicki, a nie o krysztalki..
Ale te nowe kryształki ci gówno dają. No ale Tibia jest teraz dla dzieci, a dzieci lubią jaskrawe i kolorowe rzeczy...
Pocisk55
03-06-2008, 17:41
Zanosi się na dobre , a czy będzie zobaczymy w praktyce.
;p
xeniak12
03-06-2008, 18:03
tibia juz nie ma swojego uroku jak w tibi 8.0 .
Ametystowec
03-06-2008, 18:53
tibia juz nie ma swojego uroku jak w tibi 8.0 .
Boski paladyn się odezwał...Nie jest już tak fajnie, bo ograniczono zasięg spearów?
Xeniak12 Co chciales blysnac? Wiesz jak gra sie od tibii 8.00 to rzeczywiscie. Jak bys gral wczesniej to bys mogl sie wypowiedziec w -ten- sposob. Jak czegos nie wiesz to: :baby: :baby: :baby:
dgalkowski
03-06-2008, 20:37
Hihihihi pierwsze co zrobie po update zapylam na darashie :)
Bartek11
03-06-2008, 20:49
Zapowiada się fajne tylko, że nic nie zrobili z sorcami/druidami.
Dobrze, że facc coś dostał wkońcu to "wpełni darmowa gra".... tylko, że z możliwością wykupienie premium.
Jak się wam wydaje kiedy dali jakąś znaczącą zmianę dla facc?? 7.5???? 7.6???? Szczerze mowiąc nalepiej było za czasów tibi 7.4 ale było i mineło :D Przez tydzień na necie nie będą powstawały fora/tematy gdzie będą się facc żalić..... później wszystko wróci do normy ;]
A co do tych nowych profesjii.... Moim zdaniem mogliby najpierw wprowadzić podział na rasy dajmy ludzie krasnoludy elfy półelfy gnomy itp itd.... Później dać więcej profesji lub zmienić istniejące np. Wojownik, Paladyn (Święty Wojownik), Łowca, Łucznik, Mag, Druid, Barbarzyńca, Kapłan, Złodziej i tak dalej... Wtedy bylo by bardzo fajne zróżnicowanie profesji (desert quest na 50 osób lol xD) a nie tylko 50% kina 30% paladyn i reszta mag, druid :P
Wiem, że zaraz mnie zwyzywacie, że chce zniszczyć tibie ale pomyście..... ile by to zmieniło.
CytrynowySorbet
03-06-2008, 21:02
Dobrze, że facc coś dostał wkońcu to "wpełni darmowa gra".... tylko, że z możliwością wykupienie premium.
Jak się wam wydaje kiedy dali jakąś znaczącą zmianę dla facc?? 7.5???? 7.6???? Szczerze mowiąc nalepiej było za czasów tibi 7.4 ale było i mineło :D Przez tydzień na necie nie będą powstawały fora/tematy gdzie będą się facc żalić..... później wszystko wróci do normy ;]
A co do tych nowych profesjii.... Moim zdaniem mogliby najpierw wprowadzić podział na rasy dajmy ludzie krasnoludy elfy półelfy gnomy itp itd.... Później dać więcej profesji lub zmienić istniejące np. Wojownik, Paladyn (Święty Wojownik), Łowca, Łucznik, Mag, Druid, Barbarzyńca, Kapłan, Złodziej i tak dalej... Wtedy bylo by bardzo fajne zróżnicowanie profesji (desert quest na 50 osób lol xD) a nie tylko 50% kina 30% paladyn i reszta mag, druid :P
Wiem, że zaraz mnie zwyzywacie, że chce zniszczyć tibie ale pomyście..... ile by to zmieniło.
Twój opis mówi sam za siebie. Takie rzeczy to tylko w WoWie. I dobrze ;]
Aevolana
04-06-2008, 10:30
nei będę cię wyzywać bo to nie w moim zwyczaju, ale masz zły pomysł;] Tibia to Tibia, może fajny pomysł, ale nie pasuje do tibii, sam wiesz:)
Cygan Slejter
04-06-2008, 10:34
Czego wy ciagle w tymi rasami??
To jest chyba jeden z niewielu plusów obecnej tibi ze nie ma jakiś ras jak w WoW ...
Smerf'pallek
04-06-2008, 14:29
@Bartek11
WoW to WoW. Tibia to Tibia B)
Aevolana
04-06-2008, 14:46
haha... ten teaser jest drugim newsem na tibia.pl, więc oglądalność mała powinna być, jest już środa, pojutrze nowy teaser a...
"Użytkowników czytających ten temat: 29 (zarejestrowanych: 1, gości: 28)"
@down
no zaglądam, i co z tego?
haha... ten teaser jest drugim newsem na tibia.pl, więc oglądalność mała powinna być, jest już środa, pojutrze nowy teaser a...
"Użytkowników czytających ten temat: 29 (zarejestrowanych: 1, gości: 28)"
Hmmmm... No i? Ty też, widać, tu zaglądasz ; >
@up
Więc czemu sie dziwisz, że inni też tu jeszcze wchodzą?
Aevolana
05-06-2008, 19:18
no no... co nowego wymyśli cipsoft? Znowu będzie dobrze czy tym razem zwali wszystko? Już jutro...
Duke Dran
05-06-2008, 19:28
no no... co nowego wymyśli cipsoft? Znowu będzie dobrze czy tym razem zwali wszystko? Już jutro...
Jutro pewnie też będzie coś w stylu "ładnie kwiatki na oknie". Do szczegółowych info jeszcze daleko.
SepterraCore
05-06-2008, 20:11
Do update jeszcze trochę czasu, a i tak nie wiemy o nim wszystkiego
(wszystkiego co zamierzaja dodać),
więc czemu jęczycie że update nie bedzie pozytywny??
(Chodzi mi o to, że niektórzy marudzą, że tego albo tamtego nie dodali i odrazu update do niczego)
@ Mogliby zrobić nowy quest:
Helping Hand Quest
Pomniejsze questy wykonywane u wszystkich npc... :D
(np. Jakiś tam npc, prosi o zemstę na smoku, który zabił mu córke) :p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.