PDA

Pokaż pełną wersje : Magic Level

paatryk13
30-05-2008, 19:48
Witam!
Od paru dni zaczęła się moja przygoda jako Elder Druid.
Expie i cały czas używam magi żeby trenowac magiczny level.
I otoz mam pytanie
Mam 28/9 lvl i moje pytanie czy 27 mlvl to dobrze czy źle?

Avensus
30-05-2008, 20:07
Jeżeli dobrze Ci się walczy i zbijasz bez większego problemu moby, które huncisz, to z całą pewnością jest dobry. Ważne, żeby Tobie pasowało.

Droid
31-05-2008, 13:16
hmm ja mam 28 lvl elder druid i 32 magic lvl co prawda uzywam go do robienia run na softach x] i idzie zabojczo szybko ale ja nawet jak robilem ten 28 lvl zeby moc robic runy zawsze mialem magic wyzszy od lvl chociaz raz dedlem 3 razy w ciagu 10 minut ;[

need2Blove
03-06-2008, 22:06
thanks for sharing dude!______________________________Your forever friend gets you through the hard times,the sad lotro gold (http://www.lotrogold2.com) times,and the confused times.

Alcata
03-06-2008, 22:16
nie tren m lvla chyba ze na bocie. No chyba ze wedlog ciebie oplaca sie siedziec 10h zeby walic o 10 dmg wiecej to tak.

Vlkyria
04-06-2008, 19:50
nie tren m lvla chyba ze na bocie. No chyba ze wedlog ciebie oplaca sie siedziec 10h zeby walic o 10 dmg wiecej to tak.

OMG jak chcesz nie muc uzyc sd lub uh to se siedz na 0 mvl i wal np z frigo hur 10 zamiast na 40 lvlu po 80+B)B)B)B)B)B)B)B)

a wogule wtedy z frigo hur nie walniesz ani exury nie uzyjesz zal.pl

Theourus
10-06-2008, 00:17
OMG jak chcesz nie muc uzyc sd lub uh to se siedz na 0 mvl i wal np z frigo hur 10 zamiast na 40 lvlu po 80+B)B)B)B)B)B)B)B)

a wogule wtedy z frigo hur nie walniesz ani exury nie uzyjesz zal.pl

-.-
z tym botem to ma racje , bo zeby miec taki sam mlvl jak lvl to wystarczy expic..... sam wejdzie , a wbijanie mlvla to nuda jak(...) i napewno exury nie bedzie mog luzyc , na jakim otsie grales? puknij sie w glowe i nie jedz bananow -.- i ta tfoia ortokrafja.....

@topic

mlvl powinien byc conajmniej taki jak lvl jesli chcesz wygodnie epxic , ale im wiekszy tym lepiej-.^

Dziubasek
16-06-2008, 16:03
jak sie treni mlvl to jest nudno? można czekać aż sie zregeneruje na maxa, wtedy pełno exur, a miedzy czasie coś czytać. Skillowanie Knightem jest nudne bo trzeba cały czas uwazac

wiewioreq
16-06-2008, 16:21
@up to nie prawda
ja se chodze do 5 albo 6 kopalni biore 2 dwarfy i co 5 minut spoglądam na ekran...

projekt89
16-06-2008, 18:46
Witam!
I otoz mam pytanie

Masz ochote expisz, nie masz ochoty.. ogladasz TV i robisz runki proste..

Sorce nie maja jakiegos tam wyznacznika.. kiedys stawialo sie bota na cala noc.. i trzaskalo mlvl.. i mieli 35/40 mlvl na 20-30lvl ;)

shoq
16-06-2008, 18:53
@up to nie prawda
ja se chodze do 5 albo 6 kopalni biore 2 dwarfy i co 5 minut spoglądam na ekran...

Aż w pewnym momencie będziesz miał takie skille, że z knifa na full def będziesz miał dwarfa na 5 hitów. Co wtedy?

projekt89
16-06-2008, 19:02
Aż w pewnym momencie będziesz miał takie skille, że z knifa na full def będziesz miał dwarfa na 5 hitów. Co wtedy?

ide na minosy? a potem na slimy?

wiewioreq
16-06-2008, 19:16
Tak jak kolega up powiedział, zmienię obiekt treningowy.

rabbon
17-06-2008, 13:04
Ludzie podniecacie się tym mlvl i ciul wam z tego ze macie np. o 10 wyższy niż lvl? Ja mam mlvl niższy od lvl o 9 i i mi się expi zajebi**** :D A tak pozatym to wkońcu przy wyższym lvl i tak będziecie mieć mlvl niższy niż lvl :)

TYLKO LVL MOZNA ZOBACZYĆ MLVL NIKT CI NIEZOBACZY <LOL>

Mateusz_Fire_knight
19-06-2008, 11:57
powinienes troche dobic jeszcze.... a potem spokojnie expic..:D

kokoseq
21-06-2008, 14:09
Postaraj się mieć chociaż na równo ten mlvl. I nie stój pod dp tylko exp, a mlvl sam ci będzie rósł:P Zresztą jak wbijesz 30 to będziesz mógł robić Avalanche, i na pewno będziesz robił, bo przydadzą ci się do expienia. Wiec ci podleci w gore trochę mlvl w między czasie:P

Who
27-06-2008, 19:21
A ja mam na 11lvl 6mlvl i wbijam 7 wszyscy mi mówią żebym posiedział pod depo ale to nie ma sensu myślę żeby raczej nadrobić robiąc ihy
A wy co o tym myślicie?

Mateusz_Fire_knight
27-06-2008, 19:51
lol? ihy? a kto teraz to kupuje? xD? eee i jak na 11 levelu mozesz iha zrobic? xD
podczas expienie mozna Trenowac MlvlxD 8o

Who
27-06-2008, 20:03
pisze że nadrobię potem robiąc ihy czyli na 15lvl na własny użytek

Tym
27-06-2008, 23:10
Zrobienie dla siebie paru BP IHów to nie głupi pomysł, ale nie ma sensu robić z tego zapasów.

Ashua123
28-06-2008, 09:06
Masz ochote expisz, nie masz ochoty.. ogladasz TV i robisz runki proste..

Sorce nie maja jakiegos tam wyznacznika.. kiedys stawialo sie bota na cala noc.. i trzaskalo mlvl.. i mieli 35/40 mlvl na 20-30lvl ;)

Kiedyś na 20 lvelu to mieli 50 magici... przed soulami :P (mój kumpel taki miał magic na 25 lvelu i wcale nie jechał na bocie) - to było jakoś tak: druid = uhy = MEGA KASA

ripper
28-06-2008, 11:56
Mlvl nie musi być taki sam jak lvl, nie musi być wyższy, nie musi być niższy, nie musi stanowić 3/4 lvla ani 5/6 fishing.
Bo jest to TWOJA prywatna sprawa i dopóki twój mlvl ci wystarczy, jest on dobry.

Ale z własnego doświadczenia.
Kiedy expiło się runami (tak, bo były czasy, gdy tydzień biło się roty i robiło runy, by potem móc z hmm poexpić parę godzin), to mlvl faktycznie był dość ważny i rzadko kiedy widywało się sorców/druidów z mlvlem mniejszym od lvla poniżej 50~ lvla. Teraz, kiedy expi się praktycznie tylko wandem/strike'ami, mlvl jest również ważny, ale wbija się go o wiele łatwiej, ponieważ expiąc zużywamy ogromne ilości potionów, co sprawia, że mlvl leci nam o wiele szybciej niż przy klepaniu run pod depo.
Zatem - expimy z manasami i olewamy mlvl, a jeśli nam nie pasuje, to albo kupujemy softy i robimy sdki/uhy/icicle, albo wastujemy parędziesiąt k na manasy (co jest debilizmem, bo lepiej iść na ancienty i mieć jeszcze paręset k expa) i wtedy mlvl jest 'cacy'.
Mój ms na 45 lvlu ma 40 mlvl i wyciągam nim bez problemu 70k/h, więc nie wiem, po co miałbym marnować parędziesiąt godzin, by zwiększyć to tempo o 5~k/h, skoro mogę wbić w tym czasie dodatkowo 5 lvli i expić szybciej o 10~k/h.

Trochę chaotycznie, trochę uogólniam, może nawet trochę ściemniam, ale powinieneś zrozumieć.

projekt89
28-06-2008, 12:12
Mój ms na 45 lvlu ma 40 mlvl i wyciągam nim bez problemu 70k/h, więc nie wiem, po co miałbym marnować parędziesiąt godzin, by zwiększyć to tempo o 5~k/h, skoro mogę wbić w tym czasie dodatkowo 5 lvli i expić szybciej o 10~k/h.

gdzie wbijasz 70k na h.. ms'em :D na 45 lvl?

Freezy Eddie
28-06-2008, 13:40
gdzie wbijasz 70k na h.. ms'em na 45 lvl?
Przeciez napisal, ze na Ancientach (w sumie nie slowo w slowo, ale mozna sie domyslec...)

ripper
29-06-2008, 11:32
gdzie wbijasz 70k na h.. ms'em :D na 45 lvl?
Tak jak napisał Freezy Eddie - na Ancient Scarabach. Sądzę, że mógłbym i do 75k/h spróbować pociągnąć, ale musiałbym być bardziej skoncentrowany na expieniu, a nie na rozmowach.
Liczone exp counterem, nie na oko, żeby nie było wątpliwości.

Spoilerek
29-06-2008, 22:34
Witam!
I otoz mam pytanie

najlepiej jak bedziesz dalej cwiczyl mlvl - nie ma ograniczenia wbijaj mlvl tyle ile mozesz, a zobaczysz obrazenia z tych czarow typu exevo frigo hur i exori frigo otaz innych run, mlvl zwieksza obrazenia zadawane z nich im wiecej zadajesz obrazen tym lepiej.Takze cwicz ile mozesz a zobaczysz, ze ci sie to oplaci :)

Grindenhald
30-06-2008, 05:58
Na mniejszym lvl i tak sie mlvl praktycznie nie przydaje, bo ciagle walimy z rozgi. Ja osobiscie jak mi sie niechce expic, albo robie cos innego to zawsze wejde na postac ustawie ja gdzies w kacie i klikam co te parenacie minut F1..proste

Inix
30-06-2008, 10:27
Ciągle walimy z rózgi? a exori, a frigo hur? a flam hur? Czasem gdy czekam na wolną miejscówkę np. mam zajętą za 1h to robię runy, mam 29ed z 30mlvl i gitnie jest.

Niektórzy uważają że na niskim poziomie trudno się biję. Ale potem na wyższym bardzo trudno dobić mlvl bo masz mały i będziesz bił to bardzo długo, najlepiej do 50 lvla mieć mlvl jak lvl.

You Welcome
Inix

ripper
02-07-2008, 13:29
Niektórzy uważają że na niskim poziomie trudno się biję. Ale potem na wyższym bardzo trudno dobić mlvl bo masz mały i będziesz bił to bardzo długo, najlepiej do 50 lvla mieć mlvl jak lvl.
Litości.

Przy robieniu run wbijasz albo tyle samo mlvla co przy expieniu, albo mniej, bo expiąc zużywasz mana potiony. Zatem po tygodniu grania możesz mieć (przykładowo oczywiście) 20 lvl i 30 mlvl, albo 30 lvl i 30 mlvl. Wydaje mi się, że nie ma wątpliwości, który char jest lepszy.

A jeśli już MUSISZ robić te runy, to przynajmniej bij przy tym roty/mino z melee.

Cacuss
02-07-2008, 17:42
Zgadzam się z ripperem w 100%. Zrozumcie, że nie ma znaczenia na jakim lvlu masz jaki mlvl a ile czasu zużyłeś na wbicie swojego mlvla.