zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Rozmowy w Toku "grajoncy w kompjutry"

Mati_Paurel
30-05-2008, 21:11
Co sądzicie o dzisejszym odcinku Rozmów w Toku? Ja osobiscie jestem niezle w*****ony przez ludzi jakich tam zaprosili -.- Jakas stara baba, która gówno wie o komputerach ("Od grania w tą gre on będzie pszetemcom, sopaczy pani za 10 lat !!!111!!!!111!!!!onetwo!") oraz "psycholog" który równie wiele wie ("Do końica rzycia nie morzesz grac w kompjutry") to jak ona ma pracowac?
No chyba jako zamiatacz ulic.
Ofc do programu zostali zaproszone maniaqi gier, przez co o graczach wytworzył sie stereotyp, ze taki gracz gra tylko 13+/24, a przy okazji dusi matke, wyrzuca monitor przez okno (xD, japierdole) i ucieka z domu.
Jakis kolo z widowni cos mówil o Tibii (60lvl to duzy) płakał itp.
Założe sie ze połowa "znafcuf" z widowni własnie na*******a PG na Demonach xD
Wypowiadajcie sie co sądzicie o tymże odcinku. ;)

J.D
30-05-2008, 21:18
A ja jestem załamany tymi dziećmi ... Każde zapadniętą klatkę piersiową miało,krzywy kręgosłup dżizas... 18h przed kompem ... masakra ;x

Co do starszej pani też trochę zażenowany się poczułem,gdy zaczęła swe wywody. Widać, że komputer to ona tylko na obrazku oglądała ...

http://youtube.com/watch?v=sBOgZeWbQLA <--- próbka

Martka
30-05-2008, 21:22
Jest już gdzieś w necie ten odcinek?

Voon
30-05-2008, 21:22
Proste - tani temat, tania sensacja. Ale sensacja.

Poziom osiągnął zero: młodzi terroryści uczący się podkładania bomb na komputerach, dofusianie duszący matke i płaczący tibijczycy. I mnóstwo dorosłych znawców. A czy ktoś pomyślał że to jest przyszlość. Stare sie wykruszy i zniknie.

#Edit: Także szukam tego odcinka na necie, będzie bis. Jakby ktoś operował linkiem to plaxior giv mi

Mati_Paurel
30-05-2008, 21:30
Jest już gdzieś w necie ten odcinek?

jest na 100% na youtube(na TOrGU jest link) ;)

Dark Sven
30-05-2008, 21:47
Oglądajcie "Rozmowy w tłoku", a za prawdę powiadam wam: Będziecie mądrzy.

Voon
30-05-2008, 21:50
http://m.onet.pl/_m/72ea5b5208657933852b439bdbf7a528,0,1*****

Takie cóś mi odpaliło. Pobrałem ale jeszcze nie przeglądałem.

#Edit: Kur*a, link na gg podam jak ktoś chce, tu są super cenzuralne znaczorsy.

EdwardMatiz
30-05-2008, 21:52
A widzieliście jak ten typ się uśmiechał? OMG, i tak sylwusia rules xdd

Żyłka
30-05-2008, 22:01
Niejednokrotnie zdarzyło mi się spędzić przed komputerem dość sporo czasu, ale 18 godzin to już przesada.

Articuno
30-05-2008, 22:01
A ja was nie rozumiem, po kiego przejmujecie się tymi tanimi gównami od tej gównianej stacji...

Tompior
30-05-2008, 22:06
Ale czego sie spodziewaliscie?
Temat byl o uzaleznieniu od komputera i takich ludzi (maniakow) znalezli.
Chyba by nie wzieli normalnego czlowieka, ktory sobie gra pare godzin dziennie, wychodzi na dwor, chodzi z kolegami na browar, tylko wzieli takiego, co jezdzi 40km do kafejki internetowej, zeby pograc w Dofusa swoim mega hiper 60lvlem (ktory nie jest wysoki).

Ogolnie program byl slaby. Powinien nazywac sie: "Komputerowy maniak".
Co do uzaleznienia, o ktorym mowil typ z widowni, ze to nigdy nie przemija... Gralem w tibie 3-4 lata, duzo godzin, a pewnego dnia mi sie znudzila.
Teraz gram sobie czasem na xboxie w gta 4, chyba, ze mi sie nie chce, to robie cos innego.
Czyli z tego wynika, ze uzaleznienie nie trzyma cale zycie, jezeli nie otrzyma sie pomocy.
Gowno prawda ;)

MatiCFC
30-05-2008, 22:07
Bo takie stacje sławne, i na nich kreuje sobie zdanie na dane tematy polowa Polski. A to zle, bo łrząąąą. Nie potrafie wyrazić mego bólu słowami. Żal.

Edit:

Up: JA tam pomocy nie otrzymałem, grałem dużżżo w kompa. Przestałem. Tak poprostu. Z dnia na dzien mi się nudzi. A gówno prawda to cały program. Tak mozna nazwać opinie tej publiki.. czemu ta mdo ch*ja zapraszają idiotów. Niech zaprosz ludzi których wiedza na ten temat nie ogranicza się do np. "Na kompie są złe gry, bedziecie terrorystami,wszyscy" albo że komp to myszka klawa monitor i jednostka centralna. I myślą, że all wiedzą

Tompior
30-05-2008, 22:16
Napiszmy do Rozmow w Toku, ze robia pranie mozgu polskiemu naiwnemu spoleczenstwu ;p

fannet
30-05-2008, 22:23
A ja jestem załamany tymi dziećmi ... Każde zapadniętą klatkę piersiową miało,krzywy kręgosłup dżizas... 18h przed kompem ... masakra ;x

Co do starszej pani też trochę zażenowany się poczułem,gdy zaczęła swe wywody. Widać, że komputer to ona tylko na obrazku oglądała ...

http://youtube.com/watch?v=sBOgZeWbQLA <--- próbka

ładny jestem co nie :P to że tak wyglądam to już problemy zdrowotne nie związane z uzależnieniem od komputera ... w telewizji nie mówią wszystkiego...

@down:
Zdziwisz się wcale nie są, nie wiem czy wiesz, ale mnie np. znaleźli właśnie na tym forum ...

sphinx123
30-05-2008, 22:26
Na dodatek Rozmowy w Toku są reżyserowane ; P
W sumie z tego "dużego 60 lvla" też miałem polewę xD

MatiCFC
30-05-2008, 22:30
Napiszmy do Rozmow w Toku, ze robia pranie mozgu polskiemu naiwnemu spoleczenstwu ;p

Napisałem do nich. O idiotach siedzących na "trybunach", i min. o praniu mózgów polowie Polski.

J.D
30-05-2008, 22:43
ładny jestem co nie :P to że tak wyglądam to już problemy zdrowotne nie związane z uzależnieniem od komputera ... w telewizji nie mówią wszystkiego...

@down:
Zdziwisz się wcale nie są, nie wiem czy wiesz, ale mnie np. znaleźli właśnie na tym forum ...

Taaa,a komputer to leczy z raka i daje ogólne zdrowie . Jak nie wiesz o czym mówię to się nie wypowiadaj albo chociaż nie cytuj moich postów .

fannet
30-05-2008, 22:45
Taaa,a komputer to leczy z raka i daje ogólne zdrowie . Jak nie wiesz o czym mówię to się nie wypowiadaj albo chociaż nie cytuj moich postów .

A Ty w ogóle wiesz co piszesz? potrafisz czytać ze zrozumieniem?
Skoro mnie obrażasz pisząc, swoje posty to proszę nie oceniaj zbyt pochopnie ...

Rafayen
30-05-2008, 22:46
A widzieliście jak ten typ się uśmiechał? OMG, i tak sylwusia rules xdd

Tak sylwusi nikt nie pobije ;)

A Co do dzisiejszego odc.

Pierwszy koleś gadał normalnie i dobrze ale te kobiety z widowni .. gruba baba w czerwonej bluzie i ta pedagog o boże... ://

J.D
30-05-2008, 22:48
A Ty w ogóle wiesz co piszesz? potrafisz czytać ze zrozumieniem?

Przykro mi nie polemizuje z idiotami ;) baj :*

@Offspringer

Nie wypowiadaj się skoro nawet postów nie przeczytałeś.Napisałem wyraźnie,że jestem załamany zdrowiem tych dzieci.Co ma uzależnienia od komputera z krzywym kręgosłupem? Ano właśnie to, że jak przed nim siedzisz to chyba nie jesteś wyprostowany na baczność tylko coraz bardziej się garbisz. Dotarło to do was w końcu ... ?

Offspringer
30-05-2008, 23:01
@up

Ty wyszedłeś na idiote. Pech.

Chesterkaa
30-05-2008, 23:15
Ja tez potrafie przesiedziec 12h przed kompem ;/ nie grajac w nic. Ale fakt SYyLlWwUusIi nic i nikt nie pobije, nawet koles ktory siedzi 18h przed kompem.

Tompior
30-05-2008, 23:19
Jak sie nie ma nic ciekawszego do roboty i oglada sie fajne anime, to caly dzien zlatuje baaaardzo szybko ^^

Shanhaevel
30-05-2008, 23:29
Pani w czerwonym - OWNED. Uciekaj na Litwę, terro wysadzą ci chatę. Albo kup defjuza.

Rayza
30-05-2008, 23:30
So what i think about that?
wiec Pani Psycholog ma jakieś problemy,tak samo jak pani w czerwony kubraku [czy czymś..].
Ten ost. zapewne pc wyżarł mózg ze sie tak zachowuje.
Ja potrafię all wolny czas być na kompie ale nie grając,a będąc na forach [..].
A jakoś nie miałem problemów z ocenami ; p.
Po prostu nie którzy sie od tego uzależnili
A mogę wiele rzeczy robić.Jak mam zajęcie nie potrzebny mi komp. Potrafie [i to zrobiłem] bez kompa i TV tydzień wytrzymać.

@down
ona opiera sie o wannie,ale są limity KB :p

Tompior
30-05-2008, 23:31
Tak, dokladnie, genau ;P

Jak jade gdzies na wakacje, to ani mysle o kompie. Jezeli jestem na pilce - to samo.
A jezeli mam sie nudzic przed TV, to juz wole sobie pograc//cos obejrzec na kompie :)

@Rayza: btw, pieknie zademonstrowales dzialanie sily grawitacji w swoim avku :P

Serious Sam
30-05-2008, 23:44
Chciałem obejrzeć ten odcinek, lecz niestety nie zdążyłem ; P.Z reklam widziałem
jak ten "maniak" mówił, że w "w grze są 2 drużyny - anty terroryści i terroryści" , po zapytaniu w jakiej gra, odpowiedział, że w terrorystach , bo są lepsze bronie, a reakcja pewnej babki była prymitywna, twierdziła ona, że zostanie terrorystą , przez te gry! że wszystko na to wskazuje! haha załamałem się .

Sory, za błędy (śpieszyło mi się) ^^.

Arcan
30-05-2008, 23:49
Chciałem obejrzeć ten odcinek, lecz niestety nie zdążyłem ; P.Z reklam widziałem
jak ten "maniak" mówił, że w "w grze są 2 drużyny - anty terroryści i terroryści" , po zapytaniu w jakiej gra, odpowiedział, że w terrorystach , bo są lepsze bronie, a reakcja pewnej babki była prymitywna, twierdziła ona, że zostanie terrorystą , przez te gry! że wszystko na to wskazuje! haha załamałem się .

Sory, za błędy (śpieszyło mi się) ^^.

Mnie najbardziej rozbawiło zmieszanie tej babki, nie mogła uwierzyć, że gra się raz po jednej stronie a raz po drugiej :D

Ogólnie program zaostrzył tylko stereotyp "gracza".

Rayza
30-05-2008, 23:49
Rozmowy w toku Moje dziecko jest uzależnione od komputera3z6 to wpisać w Youtube, a będzie ten odc. ;D

Yoh Asakura
31-05-2008, 00:00
Widocznie Rozmowom w Toku oglądalność spada i musieli czymś podbić.

MasterTusk
31-05-2008, 00:02
Ile oni musieli zapłacić tym "pr0 gejmerom" za spowiedź na antenie, a tym bardziej ile ich matkom... chyba, że temu counter wymiataczowi za jednostkę przybrali miesiące priv serwa zamiast PLN.

Vanhelsen
31-05-2008, 00:27
tia...
z jednej strony gz dla dzieciaków a jeszcze większe gz dla "speców" na publiczności...
Ale i tak nic nie przebije amerykańskiej mody na zwalanie morderstw/rabunków/gwałtów na GTA... xP

p.s. swoją drogą, autor tematu mógł by poprawić te orty, wiem, że miał to być zabieg stylistyczny, ale co za dużo to nie zdrowo, pierwszego posta tragicznie się czyta...

Virusmaxi
31-05-2008, 08:53
Cóż, nie wiem dlaczego ludzie porównują graczy uzależnionych do graczy mających słabą psychikę.

Może i jestem uzależniony, bo siedzę na kompie zawsze kiedy tylko nie mam nic lepszego do roboty. Chociaż dużo rzeczy jest lepszych od grania...

A ludzie z słabą psychiką? mam na myśli takie rzeczy jak 10-letnie dziecko grające w Carmaggedona. Miałem z 11 lat gdy grałem w Carmageddona, bo olewałem te wymagania wiekowe (oprócz 18+). I co? Wziąłem kluczyki ojca (a mogłem :P) i rozjeżdżałem ludzi? Nie. Zresztą nie jestem nawet taki, żeby złamać szlaban i zacząć grać. W Wakacje miałem 2 tygodnie szlabanu. Jakoś wytrzymałem. A co do agresji... cóż, może walnę w ścianę, albo w biurko ale nic więcej. Zresztą, rodziców to nie rusza że długo gram. Zresztą, komp to nie tylko granie. Można zająć się grafiką, programowaniem webmasterstwem i innymi. Komp to też dobry sposób na zarabianie, bo przecież np. stronki można robić i sprzedawać, a nawet sporo się nauczyć, bo to dzięki kompowi poznałem m.in alfabet i angielski, matka się męczyć nie musiała ze mną :P To też spowodowało że nie robię sobie krzywdy i nie musi opłacać żadnych leczeń itd. No, a że kręci mnie grafika, znam angielski, to nauczę się dobrze modelować w trójwymiarze i wyjadę za granicę i będę zarabiał w cholerę dużo kasy.

Tompior
31-05-2008, 10:11
A ja nie rozumiem ludzi, ktorzy wala w sciane, niszcza klawiature, myszke itp.
Ja jeszcze nigdy w zyciu w zaden sposob sie nie wyladowalem z powodu gry. Jezeli ktos mnie ubije, to nawet nie przeklne, nic. Po prostu: padlem, trudno. Ktos mi strzeli HS w CS'ie - trudno. Ale po co walic glowa w sciane, albo niszczyc swoj wlasny sprzet? Lepiej to przemilczec :P

J.D
31-05-2008, 10:13
@up

No to jest właśnie to uzależnienie i przejście z realnego świata w wirtualny.

@down

A to utożsamianie nie jest pierwszym stopniem do uzależnienia ? ;o jak ktoś ma słabą wolę to to może się źle skończyć.

Yoh Asakura
31-05-2008, 10:51
@up

No to jest właśnie to uzależnienie i przejście z realnego świata w wirtualny.
To jest po prostu silne reagowanie na to, co się dzieje z czymś, z czym ja się utożsamiam (w CSie to będzie terrorysta/policjant, w grze x postać y itepe), a nie uzależnienie. Jeżeli ktoś mi strzeli hedszota w CSie - oczywiście, że się mogę zdenerwować, a czasem uderzyć ręką w stolik, albo kopnąć tę czarną skrzynkę pod biurkiem. To jest naturalna reakcja - nie idzie ci, ktoś cię zabija, to się denerwujesz, frustrujesz i jakoś musisz to wyładować. IMO tu nie ma nic, co byłoby związane z uzależnieniem.

Rafayen
31-05-2008, 10:54
A ja nie rozumiem ludzi, ktorzy wala w sciane, niszcza klawiature, myszke itp.
Ja jeszcze nigdy w zyciu w zaden sposob sie nie wyladowalem z powodu gry. Jezeli ktos mnie ubije, to nawet nie przeklne, nic. Po prostu: padlem, trudno. Ktos mi strzeli HS w CS'ie - trudno. Ale po co walic glowa w sciane, albo niszczyc swoj wlasny sprzet? Lepiej to przemilczec :P

No własnie albo Matke przydusić.

CytrynowySorbet
31-05-2008, 10:55
Bardzo ciekawe, jakoś nie przypominam sobie żebym chciał zabić matkę czy udusić siostrę i Bóg wie co jeszcze zrobić złego... A mimo to potrafię cały weekend przesiedzieć przed komputerem.

Ataki na miłośników gier komputerowych cały czas będą miały miejsce. Zastanawiające jest to, że gdybym zamiast grać na kompie cały czas grał w szachy, nie mieliby nic do zarzucenia. Po prostu te babcie, pedagogi i inni pro-znawcy są z pokolenia bez komputera, to dla nich maszyna zła, nie znają się, to automatycznie uważają, że to złe.

Ktoś napisał, że komputery to przyszłość, a stare w końcu się wykruszy - zgadzam się, i mam nadzieję, że te stare babcie bardzo szybko się "wykruszą" i zabiorą swoje mądre poglądy do trumny.

BTW. TVN chyba traci oglądalność, wystarczy spojrzeć na ten temat z Rozmów w Toku, albo na Milionerów (najpierw podstawiona baba, a teraz te gwiazdy TVNu [12.45 i 18 dziś]).

MatiCFC
31-05-2008, 11:11
@UP: Podstawiona baba w milionerach? O co chodzi, nic nie słyszałem. Niech ktoś to jasniej opisze/ ew. jakiś link.

A ja tymczasem nadal czekam na odpowiedź meilową od rozmów w toku...

Virusmaxi
31-05-2008, 11:40
@up
Babka miała strasznie banalne pytania i miała 2 koła (publiczność i pół na pół) w pytaniu za milion, które brzmiało "Która z tych postaci władała tym samym orężem co Artemida" coś takiego, i były oczywiste odpowiedzi (Legolas), najpierw wzięła publiczność potem pół na pół i większość głosów była na Legolasa i się wycofała wzięła pół miliona.

MatiCFC
31-05-2008, 12:03
@up
Babka miała strasznie banalne pytania i miała 2 koła (publiczność i pół na pół) w pytaniu za milion, które brzmiało "Która z tych postaci władała tym samym orężem co Artemida" coś takiego, i były oczywiste odpowiedzi (Legolas), najpierw wzięła publiczność potem pół na pół i większość głosów była na Legolasa i się wycofała wzięła pół miliona.

Ahh pamiętam pamiętam, ale nie slyszałem zeby byłą podstawiona. Skąd taka pewność wasza??

Tompior
31-05-2008, 12:18
Bo takie pytania miala.
Dodatkowo: majac 2 kola, gdzie publicznosc jej powiedziala, ze to Legolas, ona sama mowila, ze wie, ze to Legolas, ale woli 0,5miliona niz milion...
TVN chcial pokazac, ze w milionerach kazdy moze wygrac, ze mlodzi ludzie tez maja szanse, a nie tylko starsze pokolenie.

Ja mysle, ze w rozmowach w toku, bez scenariusza, przy rozmowie z normalnym graczem (nawet uzaleznionym) Pani Ewa Drzyzga nie mialaby dobrych argumentow. To samo ludzie z widowni: "Ale przeciez komputer to zuo".

sphinx123
31-05-2008, 12:28
Ech to obwinianie komputerów za całe zuo na świecie, to takie polowanie na czarownice...

Mati_Paurel
31-05-2008, 12:40
Po prostu niektórzy ludzie mają słabą psychike, ja podczas gry w Tibie denerwuje się tylko gdzy padam przez kicka, bo wiem, że wtedy nic nie mogę zrobic tylko myśleć jak moja postac w którą włożyłem tyle czasu jest zabijana przez Cyklopy :)
Jakoś oceny mi sie nie pogorszyły (4 i 5 na koniec roku) chociaż czasem potrafie długo "grać w komputer".
No ale cóż, tacy ludzie jak ta baba z widowni wiedzą swoje ;)
Btw jeśli ktoś chce poczytac o "profesjonalistach" polecam CD-Action i temat w AR "Prof.S.Jonalizm" ;)

Psychotata
31-05-2008, 12:42
Ja bym na miejscu ktoregos chlopa ktory byl na widowni zacytowal dla tej blond starej baby zdanie z filmiku "Piątek": ,,Gra sie na komputerze, a nie w komputer przeciez nie gra sie w skrzypce tylko na skprzypcach, nie gra sie w perkusje tylko na perkusji ja pier**** analfabeci je****." hiehie ale ogolnie myslalem ze bedzie ten program ciekawszy w sensie ze wiecej rozmowy z uczestnikami czyli tymi chlopakami, a mozna bylo obejrzec tylko pytania Drzyzgi jak wychowac dziecko ktore jest uzaleznione i oburzenie tych pieknych, wyrozumialych i bardzo inteligentnych starszych pan.

spider-bialystok
31-05-2008, 13:00
Wy sie smiejecie, a ja naprawde znam osoby, ktore cala mlodosc spedzaja przed komputerem na graniu w gierki i ogladaniu anime. Naprawde wspolczuje osobom, ktore majac juz te 16+ lat wola spedzac caly swoj wolny czas przed komputerem niz zajac sie sportem/praca/imprezami/poznawaniem nowych ludzi/nauka i tysiacem innych, bardziej kreatywnych i ciekawszych zajec.

Yoh Asakura
31-05-2008, 13:48
Wy sie smiejecie, a ja naprawde znam osoby, ktore cala mlodosc spedzaja przed komputerem na graniu w gierki i ogladaniu anime. Naprawde wspolczuje osobom, ktore majac juz te 16+ lat wola spedzac caly swoj wolny czas przed komputerem niz zajac sie sportem/praca/imprezami/poznawaniem nowych ludzi/nauka i tysiacem innych, bardziej kreatywnych i ciekawszych zajec.
Dla ciebie ciekawym i kreatywnym zajęciem może być wypad ze znajomy, tudzież uprawianie sportu, a dla mnie przechodzenie kampanii w Bitwie o Śródziemie. A to, że ktoś w wieku 16+ lat woli posiedzieć przed kompem, to tylko i wyłącznie jego sprawa, ma takie upodobania i nic ci do tego. I uwierz mi, twój sposób spędzania czasu nie jest tym jednym, jedynym i słusznym.

Rayza
31-05-2008, 13:49
przypomniałem sobie ciekawy filmik powiązany z tematem
http://youtube.com/watch?v=cXbxMfrCA8k

Tompior
31-05-2008, 13:55
To jest niemieckie dziecko, ktore gra w CS'a a nie tibie. Jakies glupie tlumaczenie :P

Rybzor
31-05-2008, 14:59
Haha koleś z CS'a, mój ziomek <3

Gra chłopak w komputer : D

Michoss
31-05-2008, 15:10
Mój ukochany argument "Jak lubi gry gdzie się kradnie, to zostanie złodziejem".
Acha, czyli jak 6cioletnie dziecko bawi się skacząc misiem i zbierając serduszka, to jak dorośnie Będzie się przebierał za niedźwiedzia i rozpruwał ludzi?

Tompior
31-05-2008, 15:27
Acha, czyli jak 6cioletnie dziecko bawi się skacząc misiem i zbierając serduszka, to jak dorośnie Będzie się przebierał za niedźwiedzia i rozpruwał ludzi?

http://img252.imageshack.us/img252/8003/misiootj5.jpg

Gryzie drzewa, a wszystko zaczelo sie od gry w komputer.

Duke Dran
31-05-2008, 15:30
Uzależnienie od komputera? To chyba tylko jacyś informatycy fanatycy. Osoby w programie nie są uzależnione od komputera, jako sprzętu, ale od Internetu i oferowanych przez niego możliwości. Mam na myśli oczywiście internetowe gry, bo to od nich właśnie uzależnili się ci ludzie. Komputer nie jest tutaj niczemu winien według mnie. A słowa: Uzależniony od komputera można interpretować w bardzo ogólny sposób. Ktoś tam powiedział, że uzależnieni grają w gry, które nie mają końca. I taka prawda. Wiadomo, że gry na singlu wystarczają średnio na kilka godzin. Po przejściu ich możemy odczuwać ochotę zrobienia tego jeszcze raz, bo np. gra ma jeszcze kilka zakończeń. Ok. przechodzimy, jeden, drugi raz, trzeci aż w końcu zawieje nudą i odstawiamy grę na półkę. Z pewnością nie powrócimy do niej następnego dnia ani też za tydzień. Gry typu Tipja to niekończąca się opowieść. Najbardziej zabawne były odpowiedzi ludzi z widowni jak np. tej starszej pani lub pani psycholog. Swoją drogą ciekawe, że nikt nie uzależnił się jeszcze od konsolowego grania, bo przecież to konsole są synonimem elektronicznej rozgrywki. Tak bym to zinterpretował.

Mati_Paurel
31-05-2008, 15:40
Najlepiej obwinić komputer.
Kiedyś była maskara w jakiejś szkole w USA, mordercy byli fanami muzyki Masona (?! nie wiem jak sie pisze), dziennikarze spytali go co by zrobil gdyby ci chlopcy do niego przyszli, on odpowiedział "Wysłuchałbym ich, widocznie nikt inny tego nie zrobił".
Szkoda, że nikt nie zauważa ze dzieci na*******ają sie w szkołach bo naoglądały sie Matrixa i Mortal Kombat, przejawia się wtedy cały Prof.S.Jonalizm...

Gelt
31-05-2008, 16:17
Jak to nie.? Od kiedy pamiętam:Telewizja to zło i przemoc.

A to, że padło teraz na komputer.. Wiadomo,że telewizja nie będzie źle mówić o telewizji: P

J.D
31-05-2008, 16:21
Dla wszystkich starszych ludzi nowe technologie to zuo ... bo za komuny tak nie było i koniec ;s

Edit:

Btw to za niedługo będą dzieci rozmów w toku a na 1st miejscu SYLWUSIA! xDD pani ruszz nasza ;D

Rafayen
31-05-2008, 16:40
Dla wszystkich starszych ludzi nowe technologie to zuo ... bo za komuny tak nie było i koniec ;s

Dokładnie ta kobieta w czerwonym tylko zazdrości że my możemy sobie pona*******ać w cs'a a jej najbardziej atrakcyjnym zajęciem za młodu były wyprawy do obory zobaczyć maciory.

Wogóle nie ma to jak sie wtrącać w kogoś życie..

zoliax
31-05-2008, 16:46
A pani psycholog wszystkich na terapie śle, mnie też pewnie posłałaby tam... Prawdopodobnie ma podpisane umowy i pobiera jakiś % od każdej wizyty osoby wysłanej przez nią. :]

spider-bialystok
Dla ciebie ciekawym i kreatywnym zajęciem może być wypad ze znajomy, tudzież uprawianie sportu, a dla mnie przechodzenie kampanii w Bitwie o Śródziemie. A to, że ktoś w wieku 16+ lat woli posiedzieć przed kompem, to tylko i wyłącznie jego sprawa, ma takie upodobania i nic ci do tego. I uwierz mi, twój sposób spędzania czasu nie jest tym jednym, jedynym i słusznym.
Po 1. nie zamierzam sie wtracac do cudzego zycia, wyrazam jedynie swoje zdanie:) Mowie o osobnikach w wieku 16+, ktore poza graniem i ogladaniem anime nie robia niemal nic. Moze im to odpowiada, ale nie widzialem po nich specjalnego zadowolenia z zycia.
I zajecie sie praca/nauka/sportem/wyjscie na dobra dyskoteke sa naprawde o wiele bardziej pozyteczne, przyjemne i rozwijajace niz spedzanie calego wolnego czasu na graniu w cs'a lub tibie :)

Kogucik302
Double, Dobry post na następnej.

Kogucik302
31-05-2008, 16:48
Hej ludzie!
Klocki Lego to zuo!
Przecież dzieci wtedy myślą, że można oderwać sobie głowę, rękę, dłoń, nogi i nic sobie nie zrobić!!! Przecież dzieci robią z ludzików krwawą łaźnie! Ona uczy dzieci przemocy i pokazuje, jaki to świat jest słaby, skoro one mogą zbudować dom w 10-20 min. ,a robotnicy robią to parę miesięcy!!!! Jak to ludziki są nieśmiertelne, jak zamieniają się główkami... i jakie mają ręce!!!! Przecież dzieci wezmą tasaki i też sobie wytną takie ręce, jak mają ludziki!!! Ratujcie się!!

AKCJA-STOP KLOCKOM LEGO!

Rafayen
31-05-2008, 17:00
Hej ludzie!
Klocki Lego to zuo!
Przecież dzieci wtedy myślą, że można oderwać sobie głowę, rękę, dłoń, nogi i nic sobie nie zrobić!!! Przecież dzieci robią z ludzików krwawą łaźnie! Ona uczy dzieci przemocy i pokazuje, jaki to świat jest słaby, skoro one mogą zbudować dom w 10-20 min. ,a robotnicy robią to parę miesięcy!!!! Jak to ludziki są nieśmiertelne, jak zamieniają się główkami... i jakie mają ręce!!!! Przecież dzieci wezmą tasaki i też sobie wytną takie ręce, jak mają ludziki!!! Ratujcie się!!

AKCJA-STOP KLOCKOM LEGO!

Odpierdol się od klocków lego.

To były czasy na koniach się pod namioty jechało do drugiego pokoju..
Chyba wejde na strych po lego.. zaprosze kolegów i się pobawimy jak za starych dobrych czasów.. :)))

MatiCFC
31-05-2008, 17:25
Wniosek kolejny. Twoje dziecko bawiło się klockami lego. Będzie budowlańcem (Dobrze że skutki są pozytywne... ALE)... Twoje dziecku niszczu pierwszemu zbudowane z klocków lego budynki i samochody. Wniosek? Będzie...eee... godzillą? :-)

@Up: Taa klocki lego :*... wsnioskuje że byłem od nich uzależniony. Kiedy brat zniszczył mi supermegakosmicznypojazd, płakałem i rzucałem go resztkami supermegakosmicznegopojzadu. Tak przynajmniej zinterpretowały by to dwie panie z publiki Rozmów w Toku.

Rafayen
31-05-2008, 17:29
Wniosek kolejny. Twoje dziecko bawiło się klockami lego. Będzie budowlańcem (Dobrze że skutki są pozytywne... ALE)... Twoje dziecku niszczu pierwszemu zbudowane z klocków lego budynki i samochody. Wniosek? Będzie...eee... godzillą? :-)

@Up: Taa klocki lego :*... wsnioskuje że byłem od nich uzależniony. Kiedy brat zniszczył mi supermegakosmicznypojazd, płakałem i rzucałem go resztkami supermegakosmicznegopojzadu. Tak przynajmniej zinterpretowały by to dwie panie z publiki Rozmów w Toku.

Smiej sie smiej ja sie z bratem o klocki kiedys pobilem.. :P

qq2
31-05-2008, 17:51
(...) Łókarz, tuy nje ma takey pradzy ktura wymaga od cjebie osjeum głodzin dziennie (...)
Pani parapsycholog wymiata! I ta jeszcze jej wada wymowy... ehhh...

@topic
Oglądałem ten odcinek wczoraj, zupełnie przypadkowo i od razu co mi przyszło na myśl to to, że założy ktoś taki temat :P
Baba w czerwonej kiecce - płakałem ze śmiechu "on bendzie terrorystom!11 tszeba go wysłac na leczenie bo on jest hory i niema dla niego ratunkó11" kompletna idiotka...
Prawda jest taka, że każdego gracza, który siedzi 24 godziny dziennie, czy pół godziny, będą postrzegani za uzależnione osoby... Takie stare i grube baby w czerwonych prześcieradłach będą wyzywać od terrorystów, Bin Ladenów, czy od jeszcze innych...

Kogucik302
31-05-2008, 17:53
Ja lubię klocki lego, ale wypaczają dziecięce umysły, cóż poradzę... ;<

Yoh Asakura
31-05-2008, 19:05
Po 1. nie zamierzam sie wtracac do cudzego zycia, wyrazam jedynie swoje zdanie:) Mowie o osobnikach w wieku 16+, ktore poza graniem i ogladaniem anime nie robia niemal nic. Moze im to odpowiada, ale nie widzialem po nich specjalnego zadowolenia z zycia.
I zajecie sie praca/nauka/sportem/wyjscie na dobra dyskoteke sa naprawde o wiele bardziej pozyteczne, przyjemne i rozwijajace niz spedzanie calego wolnego czasu na graniu w cs'a lub tibie :)
1. A widziałeś specjalny smutek, tudzież chęć skończenia ze sobą ? Nie ? To znaczy, że takie życie im odpowiada. Lubią to, co robią, amen.
2. Jesteś pewien, że to bardziej rozwija niż granie ? Bo np. grając w FPSy rozwijam swój refleks. A co daje mi wyjście na dyskotekę ?

Tompior
31-05-2008, 19:08
Kontakt miedzyludzki, zwiekszenie wydolnosci serca, zmniejszenie poziomu cholesterolu itp. itd.

Ale nie jestem przeciwnikiem korzystania z kompa, bo sam to robie ;)

Michoss
31-05-2008, 19:16
A co daje mi wyjście na dyskotekę ?
Żonę i dzieci.

zoliax
31-05-2008, 19:20
Żonę i dzieci.
Wieczne zniewolenie! Hahaha! :evul:

Voon
31-05-2008, 19:21
Żonę i dzieci.

Zone moze nie tak szybko ale dzieci napewno.

A co do klocków lego to niedawno wyszedłem z nałogu. Było trudno ale uszło.

Michoss
31-05-2008, 19:23
O ile Matka tego dziecka nie jest sierotą, to jej rodzice już dopilnują.

PLague
31-05-2008, 19:27
A co daje mi wyjście na dyskotekę ?
Obowiązek płacenia alimentów jakiejś zdzirze.

Mati_Paurel
31-05-2008, 19:28
Żonę i dzieci.

Niestety najczęściej to drugie ;)
Każdy robi, co lubi. Jeśli nie szkodzi osobom trzecim to niech to robi, jego sprawa.
Dla innych ciekawsze jest granie w CS niż najebanie sie na dysce, spuszczenia wpierdolu dziadkowi ;)

Hodal
31-05-2008, 19:29
Ahhh.. już wiem czego dotyczył mail od TVN do mnie xDD mogłem udawać uzależnionego bym se wystąpił w TV ;PP

Witam
Jestem dziennikarką telewizji TVN i przygotowuję program o młodych ludziach, którzy dużo czasu spędzają przed komputerem - czy to siedząc w Internecie czy grając. Wiem, że nie zawsze rodzice sa wyrozumiali i często nie pozwalają na siedzenie godzinami przed ekranem monitora. Czy moglibyśmy na ten temat porozmawiac, zupełnie nie zobowiązująco, bo tez nie wiem czy taka sytuacja Cię dotyczy
xP
btw. klocki lego rox ^^
@edit3 : Jeśli ta matka tego łukasza by robiła tak jak mówi ta w czerwonym to ten synalek by ją dał kiedyś do domu starości czy jakoś tak..
@edit4 : omg w cs'a 13h.. rozumiem Quake Wars ale CS tyle o.O?

Yoh Asakura
31-05-2008, 19:31
Kontakt miedzyludzki, zwiekszenie wydolnosci serca, zmniejszenie poziomu cholesterolu itp. itd.
Dziękuje za taki kontakt międzyludzki, potem muszę co miesiąc przelewać kasę na konto jakiejś samotnej matki. ;)

Tompior
31-05-2008, 19:32
Ahhh.. już wiem czego dotyczył mail od TVN do mnie xDD mogłem udawać uzależnionego bym se wystąpił w TV ;PP

I bys potem mial jakiegos remixa na youtube'ie, jak Macius z klanu ;P
@pare panow up: Jezeli jest ktos na tyle glupi, zeby przeleciec pierwsza lepsza dziewczyne z dyskoteki i to w dodatku bez gumki, po 5 minutowej znajomosci to gratuluje.
Nie ma seksu bez lateksu.
@down Mati: ale wlasnie tak jest. Zyjemy tylko dzieki paniom siedzacym za kasami na stacjach benzynowych, ktore przekluwaly iglami, kazde opakowanie kondomow :P

Michoss
31-05-2008, 19:42
Noo wjesss Ja wyy<hep>pilem tyylko jee<hep>dnoo piiwuu coo nyyee?

fannet
31-05-2008, 19:46
@pare panow up: Jezeli jest ktos na tyle glupi, zeby przeleciec pierwsza lepsza dziewczyne z dyskoteki i to w dodatku bez gumki, po 5 minutowej znajomosci to gratuluje.

No zobacz, a ja byłem i co :> nie ma jeszcze żadnego edit'a :) w tv byłem i z tibią skończyłem ;d

Mati_Paurel
31-05-2008, 19:46

Gdyby nie było seksu bez lateksu, to byśmy wszyscy tutaj nie pisali ;)
ok, ok skończmy ten offtop :D

zoliax
31-05-2008, 19:58
Jeszcze jeden post, tylko jeden... co robi jeż w fabryce gumek? Kinder niespodzianki. :cup: :baby:

>>>Mazix<<<
31-05-2008, 20:54
O BORZE!!
Jak ja nie cierpie tej grubej w czerwonym. Tak jak napisał pewien mi nie znany osobnik w cmtach(Mazur1990 pozwól że zacytuje):
"Jak to się dzieje, że jest pełno terroryzmu, pełno wszystkiego wśród młodzieży, skoro 10-letni chłopak zaczyna gry komputerowe z terroryzmem"
Kurwa weźcie mi ją...
Ok.. jak gram w CSa to znaczy, że za 10 lat kupie gloka, wyjde na miasto i pozabijam ludzi ?
Hahaha... to znaczy ze prawdziwi terrorysci, ktorzy okradaja sklepy, banki, itp.
Graja w Countera ??
Śmiech :D Zal mi takich ludzi... Niech se gra, ale faktycznie moglby troche sie ograniczyc.
@edit
jakby pani psycholok dowiedziała sie o MMOsach, to byśmy dawno nie istnieli.
LÓDŹE NO CO FY PSZECJESZ JAK SIEM GINIE W TIPJI TO SIE POTEM FSTAJE I ICIE!!!!!!!!111111111111111111111111111111

P.S. Jak ktoś grał knightem w tibię, to w przyszłości zostanie rycerzem (tak jak CS- Terroryzm OFC)?

Michoss
31-05-2008, 21:08
A ja bende chodził po mjeście potchodził do ludzi i z eksori wisa ih xd

CytrynowySorbet
31-05-2008, 21:09
Mam nadzieję, że teoria pani w czerwonym kubraczku się sprawdzi - wtedy do niej pójdę, i walnę ją z frostbolta z półobrotu.

fannet
31-05-2008, 21:17
Mam nadzieję, że teoria pani w czerwonym kubraczku się sprawdzi - wtedy do niej pójdę, i walnę ją z frostbolta z półobrotu.
hehe, te starsze panie prawie wyproszono z nagranie :D niektóre się tak wypowiadały, jak by całe życie walczyli z nałogami młodych ludzi uzależnionych od komputera :>

>>>Mazix<<<
31-05-2008, 21:21
Najgorsze że ta "pani" mówi:
"Jak jak byłam młoda to wogóle rodzice mnie trzymali na smyczy i nie miałam takich problemów"
No OFC, ale to był bajdzio dawno temó, ftety nje było kompuf.

Voon
31-05-2008, 21:38
No OFC, ale to był bajdzio dawno temó, ftety nje było kompuf.

Wtedy jedyną rozrywką były polowania na dinozaury więc wara od niej.

Ach, jak ja kocham tych ludzi gadających tylko żeby gadać.
Buy bp uh, bp sd, bp royal spear. And search team for hunt on old woman. Fast!

Mati_Paurel
31-05-2008, 23:09
Wtedy jedyną rozrywką były polowania na dinozaury więc wara od niej.

Ach, jak ja kocham tych ludzi gadających tylko żeby gadać.
Buy bp uh, bp sd, bp royal spear. And search team for hunt on old woman. Fast!

Aj goł, aj hafe AKA-CzterdziesciZiedem

Jak dla mnie w tym całym odcinku najbardziej żałośne było to, ze wtedy gdy któryś z chłopców coś mówił, to po kilku słowach te kurwy z widnowni łapały bulwersa i całe czerwone suki przerywały. Wychownie, że ja pierdole.
Założe sie, że gdyby to było na żywo, to któryś z nich by ich zniszczył argumentami, no ale cóż, wycieli to co im nie pasowało -.-

J.D
31-05-2008, 23:33
Dorabiają baby bo renta mała ;d

Bambuko
31-05-2008, 23:55
Założe sie, że gdyby to było na żywo, to któryś z nich by ich zniszczył argumentami, no ale cóż, wycieli to co im nie pasowało -.-

Nikogo by nie zniszczył. One wiedzą lepiej. Zacznie typ tłumaczyć, to ona powie "terrorysto".

>>>Mazix<<<
01-06-2008, 08:32
no nie! To tak jakby kogoś nazywać noobem bez informacji, co to jest noob.
My, gracze teraz będziemy musieli wybrac między RL a graniem, bo wg pani z protezą twarzy nie da się tego połączyć.

Descartes
01-06-2008, 08:49
A ja was nie rozumiem, po kiego przejmujecie się tymi tanimi gównami od tej gównianej stacji...
Np. tym, że moi rodzice to obejrzą, wezmą sobie do serca i postawią mi szlaban na kompa bo siedzę więcej niż 2 godziny dziennie? (swoją drogą nie wiem kto te dwie godziny wymyślił, ale matka kiedyś w telewizji usłyszała i mi to do dzisiaj wygarnia)

CytrynowySorbet
01-06-2008, 09:15
Tak poza tym, to tok myślenia tych babek jest typowy dla kogoś, kto nie zna się na temacie, ale MUSI mieć ostatnie słowo - udowodnij mi, że przez ciągłe siedzenie przed kompem NIE będziesz zły itepe? Chętnie, ale jak mam udowodnić że coś się NIE stanie?

Poza tym fajny argument sobie znalazły - my za młodu komputerów nie mieliśmy i wyrośliśmy na normalnych ludzi (HAUSHASUAHSAUS?!)

W sumie, to to chyba musiało być z deka wyreżyserowane, bo te uzależnione dzieci z taką rozkoszą mówiły o swoim maniactwie, takie były dumne, że aż sztuczne.

ripper
01-06-2008, 09:23
Np. tym, że moi rodzice to obejrzą, wezmą sobie do serca i postawią mi szlaban na kompa bo siedzę więcej niż 2 godziny dziennie? (swoją drogą nie wiem kto te dwie godziny wymyślił, ale matka kiedyś w telewizji usłyszała i mi to do dzisiaj wygarnia)
To pogratulować rodziców. Ja rozumiem, że media kreują opinie społeczne, ale akurat Mrs Drzyzga to nie wyrocznia.

Exodus
01-06-2008, 09:43
Dziękuje za taki kontakt międzyludzki, potem muszę co miesiąc przelewać kasę na konto jakiejś samotnej matki. ;)

Jak nie bedziesz chcial to panna sama na ciebie nie wskoczy, wiec twoj argument jest nieco smieszny. Pewnie Cie jeszcze nie wpuszczaja do klubow, to udajesz zbuntowanego na dyskoteki. Wkoncu trzeba sobie jakos wymowke znalesc, nie?
@dół
Ja rozumiem, ze mozna nie lubic. Sam tez wole bardziej kameralne imprezy.Ale rzucanie takimi stereotypami mnie troche denerwuje.

Slythia
01-06-2008, 10:07
Jak nie bedziesz chcial to panna sama na ciebie nie wskoczy, wiec twoj argument jest nieco smieszny. Pewnie Cie jeszcze nie wpuszczaja do klubow, to udajesz zbuntowanego na dyskoteki. Wkoncu trzeba sobie jakos wymowke znalesc, nie?
Nie kazdy musi lubic dyskoteki ; ). Ja za nimi nie przepadam i juz wole zostac w domu, niz tam isc...

Yoh Asakura
01-06-2008, 10:11
Było powiedziane raczej w żartobliwym tonem i nie było moją intencją, żeby ktoś to traktował poważnie. Nie bierz wszystkiego z połykiem, bo kiedyś się zakrztusisz.
Nie kazdy musi lubic dyskoteki ; ). Ja za nimi nie przepadam i juz wole zostac w domu, niz tam isc...
/me podpisuje się obyma rencoma

sphinx123
01-06-2008, 11:03
-Wie pani co to znaczy 'iść na kafejke' ?
-NO NIE WIEM! ALE I TAK BYM MU NIE POZWOLIŁA!

<szcza>

kołbaś
01-06-2008, 11:14
OK to one sobie pogledza i niech gledza dalej wkoncu zdechna i to my bedziemy starzy i zgrzybiali ale nabycioe w takie doswiadczenia i nie bedziemy popelniac takich bledow jak one. WKoncu czlowiek tylko na bledach sie uczy.

Mati_Paurel
01-06-2008, 11:26
Kiedyś jak była prezentacja naszego hobby w klasie, to mój kolega napsał to o Tibii. Offc, nauczycielka sie wpierdoliła, i zapytała "Ile godzin dziennie", on powiedział "różnie, 3-4h dziennie" i wtedy ta suka zaczeła te swoje wywody, że kiedys w TV widziała ze dziecko powinno siedzzieć przy komputerze max 2h, tylko ucząc sie, bo jakieś dziecko wyskoczyło przez okno bo sie nagrało w spidermMoja babcia bez przerwy mówi "Na cholere wymyślili to dziadostwo, tylko dzieci sie przez to zabijają"-.-
Ja dzieki Tibii podszkoliłem angielski, ale ich to gówno obchodzi, więcej bym sie nauczył za*******ając nabudowie X(

spider-bialystok
01-06-2008, 12:02
1. A widziałeś specjalny smutek, tudzież chęć skończenia ze sobą ? Nie ? To znaczy, że takie życie im odpowiada. Lubią to, co robią, amen.
Tak, widzialem to po nich.
2. Jesteś pewien, że to bardziej rozwija niż granie ? Bo np. grając w FPSy rozwijam swój refleks. A co daje mi wyjście na dyskotekę ?
Madry czlowiek moze sie naprawde duzo nauczyc sie na dyskotece:)

Yoh Asakura
01-06-2008, 12:05
Tak, widzialem to po nich.
A teraz ja powiem, że też takich znam i że nie widzę po nich smutku. Tylko czy to ma sens ?

Madry czlowiek moze sie naprawde duzo nauczyc sie na dyskotece:)
Mądry człowiek wszędzie może się nauczyć wielu rzeczy :P

Gelt
01-06-2008, 12:21
Poznajesz ludzi np. Czasem bardzo wartościowe znajomości : )

No i zabawa. I możesz schudnąć też: P

spider-bialystok
01-06-2008, 12:23
Mądry człowiek wszędzie może się nauczyć wielu rzeczy :P
Mimo wszystko uczenie sie coraz lepszych interakcji z innymi ludzi jest o wiele bardziej pozyteczne niz trenowanie szybkosci w klikaniu w myszke i klawiature.

Rayza
01-06-2008, 12:27
zauważyliście jaki offtop sie stał,teraz zamiast o rozmowach gadamy o Dyskotece ? a jutro to będzie rozmowa o muzyce pewnie..

Rafayen
01-06-2008, 12:28
Mimo wszystko uczenie sie coraz lepszych interakcji z innymi ludzi jest o wiele bardziej pozyteczne niz trenowanie szybkosci w klikaniu w myszke i klawiature.

Osoby grające w gry komputerowe są lepszymi kierowcami to samo tyczy się chirurgów każdy powinien grać w różne zręcznościowe gry ;)

Yoh Asakura
01-06-2008, 12:28
Mówisz tak, jakby taki osobnik nic nie robił, tylko 24h na dobę katował kompa.

Kogucik302
01-06-2008, 13:17
@Rafayen
Czyta się Tipsomaniaka, co? ^^

Serious Sam
01-06-2008, 13:26
zauważyliście jaki offtop sie stał,teraz zamiast o rozmowach gadamy o Dyskotece ? a jutro to będzie rozmowa o muzyce pewnie..

To właśnie uroki forum tibia.pl ; )

Hodal
01-06-2008, 14:10
Ja dzieki Tibii podszkoliłem angielski, ale ich to gówno obchodzi, więcej bym sie nauczył za*******ając nabudowie X(

Ja dzięki kilku grą mam same 5 z angola bez uczenia się.. ale oczywiście nauczycielka uważa co innego .. TO jest właśnie to.. stare baby myślą, że wiedzą najlepiaj a gówno wiedzą..

Rayza
01-06-2008, 14:22
moja praktyka anglika dzięki forum ang.[grach] wykracza długo poza system nauczania ; p

ripper
01-06-2008, 14:34
Ja dzięki kilku grą mam same 5 z angola bez uczenia się.. ale oczywiście nauczycielka uważa co innego .. TO jest właśnie to.. stare baby myślą, że wiedzą najlepiaj a gówno wiedzą..
To jeszcze nad polskim popracuj, mistrzu.

Shanhaevel
01-06-2008, 14:40
Madry czlowiek moze sie naprawde duzo nauczyc sie na dyskotece

Np. tego, że niektórych miejsc powinno się unikać. ; )

@Slythia
+1

Lasooch
01-06-2008, 15:00

Na forum.tibia.pl każdy temat kończy się muzycznym flejmłorem.

W szkole z typowym poziomem j. angielskiego 5 bez uczenia nie jest problemem. Coś o tym wiem. Teraz zaś trafiłem do grupy z tak wywindowaną skalą ocen, że 5 graniczy z cudem choćbyś i zakuwał 24/7 - i dlatego pierwszy raz w życiu miałem niższą od 5 semestralną ocenę z tego przedmiotu (a mianowicie 4 - bez uczenia).

Smiej sie smiej ja sie z bratem o klocki kiedys pobilem.. :P

Ja się w przedszkolu pobiłem z kumplem o klocki... dwa lata miałem bliznę na twarzy xd

Articuno
01-06-2008, 15:23
Jak wy się uczycie anglika dla oceny, to pozdro...

Mati_Paurel
01-06-2008, 15:30
Jak wy się uczycie anglika dla oceny, to pozdro...

Ty sie uczysz dla siebie? Skoro dla Ciebie 2-3 z anglika to dobrze to ok.
P.STy w ogóle wiesz o czym my tu rozmawiamy?

Articuno
01-06-2008, 15:36
Jak będę się uczyć dla siebie, to oceny chyba "same" przyjdą, no nie? Po za tym rozmawiacie tu... fizolujecie, więc i ja sobie pozwiliłem na lekki offtop.

Gelt
01-06-2008, 15:38
@Mati

A Ty wiesz o czym.?

@Articuno

Mondrze prawi ; )

Misza
01-06-2008, 17:55
Heh, ja pewnie jestem uzależniony. Pewnie. ;p

Chociaż to taki rodzaj uzależnienia, że wybieram je, gdy nie mam nic lepszego do roboty (z drugiej strony - 'lepszych' rzeczy codziennie nie znajduję ;p). Gdybym miał tutaj starych kumpli, to w domu bym raczej mało siedział. ;p

Rafayen
01-06-2008, 18:15
@Rafayen

discovery ;)

MatiCFC
01-06-2008, 21:15
@Rafayen

Obowiązek wręcz, Kogucie :]

@Topic/offtopic :-)

Anglika w szkole nie mam, mam Niemiecki( Nie lubie), ale dodatkowe z Angola brałem, bo ogólnie lubie ten język, i mature właśnie z Anglika mam zamiar zaliczyć. Co do dodatkowych z Anglika, ja tam poszedłem się nauczyć języka, a się okazało, że szlifowałem to, czego nauczyło mnie: komp, internet i gry. To co umniałem nawet przed dodatkowymi z Angola, wykraczało poza materiał szkolny.

Jest tu jakaś psycholog albo jakaś podstarzała rencistka w czerwonej firanie? Jest? Ktoś się zgłasza? To niech no słucha ! KOMP UCZY KOMP UCZY !!! CZASAMI LEPIEJ NIŻ SZKOŁA !!!111oneoneone

Dyskoteki- średnio, a jako że piwa nie pijam, bardziej średni. Ale jak jest jakiś, ekhm, "event" u nas w mieście, np. ostatnio September & East Clubbers, to sięwybieram z paczkąznajomych. Tam też raczej nie zdaża mi się rozpocząć nowej drogi życia, czyt. żona na utrzymaniu i kilkoro dzieci, różnych matek ;-) Jak kochać, to kochać, a nie sex uprawiać :D (Nie nie, jeszcze jestem dłuuugo przed :-) )

J.D
01-06-2008, 21:24
Co do Angola ... w podstawówce miałem 3/4 oceny na koniec 4,słaby byłem .
Odkąd zacząłem chodzić do gimnazjum z angola mam same 5 i rozumiem go i nie stwarza dla mnie problemu jakim był w podstawówce.Powodem nie jest niższy poziom czy lepsza nauczycielka,poziom jest o wiele wyższy, a nauczycielka bardziej wymagająca... I szczerze to gry takie jak Tibia,MU itp nauczyły mnie tego języka.

Wniosek taki,że komputer nie jest aż takim dziełem szatana który niszczy nasze mózgi i nas samych Oo . Ale w twierdzeniu niektórych osób starszych zawsze tak będzie i nic tego nie zmieni.

Kogucik302
01-06-2008, 21:31
Ok, kończymy rozmowę. Wniosek: Komputer zabija. Kto śmie podważyć? :evul:

Misza
01-06-2008, 21:40
Wniosek: Komputer zabija.
Życie zabija. Nie chcę już żyć, to niebezpieczne. ;[[[

Virusmaxi
01-06-2008, 22:07
Boję się śmierci dlatego ide się powiesić żeby więcej się nie bać.

Rafayen
01-06-2008, 22:16
Ok, kończymy rozmowę. Wniosek: Komputer zabija. Kto śmie podważyć? :evul:

Jaaaa .. on nie zabija najwyzej kaleczy ale tez uczy np. 90% slowek z ang. nauczylem sie siedzac przy kompie mp3/lyrics tibia i wogole..

Wogole Ewka niezle pojechala w tym odc... a pedagog moglaby mi najwyzej ;) zrobic..

P.S. dzien dziecka :/ od jutra wiecej newbie :( neo w prezencie :///

sphinx123
01-06-2008, 22:37
A ta pani parapsycholog to JAKOSZ TAK DZIWNIE MUFFIŁA xDD

gyagen
02-06-2008, 00:18

@down:

Dziecko jeśli to rzeczywiscie ty to . Gadałeś jak potłuczony o uzależnieniu tak jakbyś chciał aby pani z wadą wymowy coś dla ciebie uczynila;).
Gralem w tibie jak mi się chciało nawet 10h dziennie a na następny dzień nie ruszyłem komputera. Tak samo teraz nie gram chyba od roku , ale jak będę chciał to sobie usiądę znowu na 10h a na drugi dzień nie dotknę kompa.
To , że ty i ileś ludzi było tak słabych psychicznie i do dziś się boją powrotu do "nałogu"- kogoś to obchodzi? Wasze życie wasza sprawa. Tak samo alkoholicy,ćpuny i nikotynowchłaniacze- to , że sobie wypijesz piwo/schlejesz się nie oznacza, że wpadniesz w nałóg. To , że zapalisz też tego nie oznacza! Ba nawet wciągnięcie sobie kreski tego nie oznacza. Nie demonizujmy rzeczy martwych-bo to ludzie są słabi i w gówno się ładują.

Hodal
02-06-2008, 00:40
Podsumowując :
Ten program to była kpina.. Nie powinno się być no-lifem jednakże można se pograć a pozatym też coś w RL zrobić. Trzeba znać umiar.
To jeszcze nad polskim popracuj, mistrzu.

Zobacz sobie moje wszystkie posty.. rzadko kiedy robię błędy..

ripper
02-06-2008, 16:13
Zobacz sobie moje wszystkie posty.. rzadko kiedy robię błędy..
Żeby z ciebie zakpić wystarczył ten jeden, ale nie martw się - są gorsi.

fannet
02-06-2008, 17:03
Dziecko jeśli to rzeczywiscie ty to . Gadałeś jak potłuczony o uzależnieniu tak jakbyś chciał aby pani z wadą wymowy coś dla ciebie uczynila;).
Gralem w tibie jak mi się chciało nawet 10h dziennie a na następny dzień nie ruszyłem komputera. Tak samo teraz nie gram chyba od roku , ale jak będę chciał to sobie usiądę znowu na 10h a na drugi dzień nie dotknę kompa.
To , że ty i ileś ludzi było tak słabych psychicznie i do dziś się boją powrotu do "nałogu"- kogoś to obchodzi? Wasze życie wasza sprawa. Tak samo alkoholicy,ćpuny i nikotynowchłaniacze- to , że sobie wypijesz piwo/schlejesz się nie oznacza, że wpadniesz w nałóg. To , że zapalisz też tego nie oznacza! Ba nawet wciągnięcie sobie kreski tego nie oznacza. Nie demonizujmy rzeczy martwych-bo to ludzie są słabi i w gówno się ładują.

wiesz program miał na celu uświadomienie tego, co maszyna może zrobić z człowiekiem, nie chodziło o to żeby przedstawić opinie typu "zła gra"
pani w czerwonej skórce, nie była miła i nie była za bardzo wychowana ... gdzieś w radio maryja usłyszała o komputerze i teraz opowiada ...

piszesz: "kogoś to obchodzi?" - a no obchodzi ... może nie Ciebie, może nie społeczność tego forum, ale jak w przyszłości będziesz miał dzieci, to będziesz wiedział że mogą one popaść w nałóg... i to poważny ...

Nikt nie będzie terrorystą od grania w gry komputerowe... ale trzeba pamiętać że to tylko gra, niestety wiele osób o tym zapomina...

__HAPPY_SVEN__
02-06-2008, 21:06
Dawno zapomnieliścię chyba, na jakim poziomie są ROZMOWY w toku... Wiadomo, że to tylko komp, nie rozumiem waszych bulwersów, przeciez nikt wam Tibi nie zabierze -,- (tylko cwani Hakerzy, którzy znają się na kompach)

Hodal
03-06-2008, 15:25
Dawno zapomnieliścię chyba, na jakim poziomie są ROZMOWY w toku... Wiadomo, że to tylko komp, nie rozumiem waszych bulwersów, przeciez nikt wam Tibi nie zabierze -,- (tylko cwani Hakerzy, którzy znają się na kompach)

My tu nie o tibii rozmawiamy.

Martka
03-06-2008, 15:30
@Sven
Porównaj sobie poziom rozmów w toku z programem Jerry'ego Springera, a zmienisz zdanie.

Dark Sven
03-06-2008, 18:49
Patrząc na poziom wypowiedzi kilku osób, aż trudno się dziwić, iż panuje pogląd, że komputer negatywnie wpływa na psychikę młodych ludzi.

Slythia
03-06-2008, 19:01
Patrząc na poziom wypowiedzi kilku osób, aż trudno się dziwić, iż panuje pogląd, że komputer negatywnie wpływa na psychikę młodych ludzi.
Nie mozna generalizowac... A to wlasnie najbardziej skrajne postawy oraz zachowania sie wyrozniaja, nawet, jesli nie maja przewagi liczebnej.

__HAPPY_SVEN__
03-06-2008, 20:42
ale w Springerze przynajmniej gołe laski fajne są 8o :]

Kimo36
03-06-2008, 20:45
Ok, kończymy rozmowę. Wniosek: Komputer zabija. Kto śmie podważyć?

To po co z niego korzystasz?

Kogucik302
03-06-2008, 21:12
@up
Żeby umrzeć... ;<

--Cienius--
04-06-2008, 07:30
Jaaaa .. on nie zabija najwyzej kaleczy ale tez uczy np. 90% slowek z ang. nauczylem sie siedzac przy kompie mp3/lyrics tibia i wogole..

Wogole Ewka niezle pojechala w tym odc... a pedagog moglaby mi najwyzej ;) zrobic..

P.S. dzien dziecka :/ od jutra wiecej newbie :( neo w prezencie :///

wlasnie wiadac jak sie nauczyles pisze sie " w ogole" (bez pl znakow)

Rafayen
04-06-2008, 08:01
wlasnie wiadac jak sie nauczyles pisze sie " w ogole" (bez pl znakow)

Czytanie ze zrozumieniem nie boli :/

Serious Sam
04-06-2008, 14:20
ale w Springerze przynajmniej gołe laski fajne są 8o :]

Teraz już jakoś nie pokazują, a no i porządnych walk nie ma : /.Steve od razu podlatuje =/.

Sory za offtop .

thelolmaker
05-06-2008, 04:26
Jak mieszkacie w Krakowie to możecie iść do studia, za odcinek siedzenia dostaje się 40 zł, wiem bo niedaleko tam pracuję i widzę jak ludzie łażą lol

Jedno pytanie - widzieliście kiedyś gdzieś żeby rozmowy w toku poszukiwały konkretnych osób? Ja tylko raz w telewizji ale pewnie to tylko ściema, ewidentnie to reżyserka. Tu chodzi o tematy które przyciągną więcej ludzi przed telewizor (reklamy i te sprawy) i jak widać w tym odcinku im się to udało, oprócz starych niewyżytych bab trafiło się dużo graczy.

Pamięta ktoś jak kilka lat temu był program o tibii i super pani psycholog która powiedziała, że z tibii nie można się wylogować? :D

Czyli jak grałem w gta i zabijałem niewinnych i winnych ludzi to znaczy, że za kilka lat w realu będę robił headshoty? W tibii zabijałem monki - będę zabijał mnichów?

Myślę, że to rodzice powinni poznać swoje dzieci, rozmawiać z nimi, zauważać jak gry na nie wpływają, a nie zakazywać wszystko bo przez to się tylko dzieci buntują no i w przyszłości różne z tego wychodzą rzeczy.

rotfl intełnet jest zuy i gry tesz, radio m i tv trwam jest szuper wysyłajcie rentki bo maybacha trzeba zmienić na coś bardziej pro

I nie lubię jak ktoś mówi, o uzależnieniach od komputera, nich sobie mówią o internecie, grach ale nie o komputerach którzy w naszym życiu odgrywają wielką rolę, gdyby na całym świecie padł w tym momencie Internet to światowa gospodarka by runęła, w tych czasach komputery są wszędzie medycyna, banki, urzędy itp itd Wyobrażacie sobie świat bez komputerów? To wcale nie są moje słowa dotyczące komputerów, przytoczyłem tylko część tego co widziałem ostatnio w jednym programie na discovery, nawet nie zdajemy sobie sprawy jak bardzo komputery i Internet są potrzebne i jak słyszę stare baby które mówią, że wszystko jest złe to szlak mnie trafia, no ale brak wykształcenia robi swoje, ah te jeb**e dewoty.

Virusmaxi
05-06-2008, 07:27
Hahaha będę zabijał ludzi (większość FPSów), przeprowadzał śledztwa i mordował możnych (Assassin's Creed) reanimował i leczył swoich (BF2) jeździł i rozbijał się autami (Flatout 2) będę skaterem i będę demolował miasto (THAW), będę też dowodził armiami jednostek z przyszłości (TA:Spring) potem będę kilkoma postaciami, zabijał potwory i nabijał levele (Ragnarok Online), następnie będę miał super kombinezon i uratuję świat przed obcymi (Crysis) a na koniec dostanę w łapy Physics Gun i ogółem będę bogiem (GMOD)

Z gier można przepowiedzieć przyszłość!

@down
Tibia to syf :F

zoliax
05-06-2008, 09:05
A potem zostaniesz pikselem. Od Tibii nie uciekniesz. :D

fannet
05-06-2008, 12:54
@thelolmaker: jak już grasz to nie przestawaj... nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia... w programie nikt ni mówił że komputery są złe... wcale się nie dostaje 40 zł.

Powiedz mi jaki to ma sens Twoje zdanie? I nie lubię jak ktoś mówi, o uzależnieniach od komputera, nich sobie mówią o internecie, grach ale nie o komputerach którzy w naszym życiu odgrywają wielką rolę,
wiesz program przedstawił młodych ludzi którzy są uzależnieni od gier komputerowych... nikt tam nie krytykował komputera... że to zło itd. nawet pani psycholożka powiedziała:
Leczenie uzależnień od komputera jest o tyle trudne że nie da się tu wprowadzić całkowitej abstynęcji

SynRomanaIEwy
05-06-2008, 13:42
I nie lubię jak ktoś mówi, o uzależnieniach od komputera, nich sobie mówią o internecie, grach ale nie o komputerach którzy w naszym życiu odgrywają wielką rolę, gdyby na całym świecie padł w tym momencie Internet to światowa gospodarka by runęła, w tych czasach komputery są wszędzie medycyna, banki, urzędy itp itd Wyobrażacie sobie świat bez komputerów? To wcale nie są moje słowa dotyczące komputerów, przytoczyłem tylko część tego co widziałem ostatnio w jednym programie na discovery, nawet nie zdajemy sobie sprawy jak bardzo komputery i Internet są potrzebne i jak słyszę stare baby które mówią, że wszystko jest złe to szlak mnie trafia, no ale brak wykształcenia robi swoje, ah te jeb**e dewoty.

Dla przykładu oglądnijcie sobię odcinek South Park12x06 - Overloging tam pewnego dnia zabrakło internetu.
Btw. świetny odcinek.

thelolmaker
05-06-2008, 13:57
@thelolmaker: jak już grasz to nie przestawaj... nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia... w programie nikt ni mówił że komputery są złe... wcale się nie dostaje 40 zł.

Powiedz mi jaki to ma sens Twoje zdanie?
wiesz program przedstawił młodych ludzi którzy są uzależnieni od gier komputerowych... nikt tam nie krytykował komputera... że to zło itd. nawet pani psycholożka powiedziała:

No sorry zboczyem trochę z tematu, bo oglądałem kiedyś inny program chyba na tvp 1 (tam stare mówiły, że dawniej nie było komputerów i żyło się lepiej)...
Co do gier to nie gram już wogóle, bo nie mam czasu, no ostatnio po roku się zalogowałem do tibii i padłem na maskicku ale to już inna historia.
Co do 40 złotych to tyle się dostaje jako publiczność. Jeśli chcesz być nie na publiczności tylko jako główna postać w tym odcinku to dostajesz 5000 zł albo jak ciekawy temat to do negocjacji.

Podaję linki jeśliby ktoś chciał ten program obejrzeć:

Część 1: http://pl.youtube.com/watch?v=n17KgQy16vY
Część 2: http://pl.youtube.com/watch?v=sBOgZeWbQLA
Część 3: http://pl.youtube.com/watch?v=wteCti77iNM
Część 4: http://pl.youtube.com/watch?v=nGxdggyJmUs
Część 5: http://pl.youtube.com/watch?v=W-jLR7Xk-uw
Część 6: http://pl.youtube.com/watch?v=IFpFJ7jFyGk

fannet
05-06-2008, 20:06
Dla przykładu oglądnijcie sobię odcinek South Park12x06 - Overloging tam pewnego dnia zabrakło internetu.
Btw. świetny odcinek.
hmm super oglądałeś szklana pułapkę 4.0 ... wiesz to tylko spekulacje.... i kino... w 2002 roku jak się nie mylę był atak hakerów na światowe dns z 15 tylko 3 zostały sprawne, mimo to - nikt o tym tutaj nie wie ... a atak ten sparaliżował internet na całym świecie...

No sorry zboczyem trochę z tematu, bo oglądałem kiedyś inny program chyba na tvp 1 (tam stare mówiły, że dawniej nie było komputerów i żyło się lepiej)...
Co do gier to nie gram już wogóle, bo nie mam czasu, no ostatnio po roku się zalogowałem do tibii i padłem na maskicku ale to już inna historia.
Co do 40 złotych to tyle się dostaje jako publiczność. Jeśli chcesz być nie na publiczności tylko jako główna postać w tym odcinku to dostajesz 5000 zł albo jak ciekawy temat to do negocjacji.

Podaję linki jeśliby ktoś chciał ten program obejrzeć:
i znowu... gadasz o czymś o czy nie masz pojęcia... z publicznością nie wiem... ale osoby które opowiadają nie dostają 5 tys zł. ...

Zamne
07-06-2008, 20:59
...twierdziła ona, że zostanie terrorystą , przez te gry!

xd a kolo z mojej klasy zostanie gitarzysta, bo caly dzien gra na xboxie w Guitar Hero III, stosujac logike pani z tewuenu :d

MatiCFC
27-11-2008, 21:18
Napisałem do nich. O idiotach siedzących na "trybunach", i min. o praniu mózgów polowie Polski.

Temat stary bardzo ale odświeżam z uwagi na to, że coś się stało.

Niewiem jak u innych którzy apelowali mailami 'w sprawie tej sprawy' ale ja napisałem, i po pół roku, ponad, niedawno, dostałem telefon :)

Pytano mnie czy są problemy z rodzicami przez komputer, czy znam takie osoby, czy jestem uzależniony. Chyba Ich niezadowalałem, ale było, że się jeszcze odezwiemy, i bye bye.

janek@
27-11-2008, 22:36

Aczkolwiek klikanie w myszkę(ogólnie granie w zuo) może prowadzić do bardziej zaawansowanych dziedzin życia, np do opragromowania lub inżynierii :D

@up
No to nieźle, trzymamy kciuki, że w końcu dostaniesz się do studia i rozwalisz wszystkich flamewarze (jak to na tibia.pl bywa często) młody padawanie. xD

Kogucik302
27-11-2008, 22:46
@2up
Trzeba było powiedzieć, że matka jest regularnie bita krzesłem, że grasz 24/7, i masz 115 kumpli maniaków. Wtedy zaprosiliby cię, a ty nagle byś zmienił plany, i padliby jak miękie puzie! =DD

MatiCFC
28-11-2008, 13:03
O tak to niebył by taki zły plan. Niestety gram 23/24h, mama dostaje krzesłem tylko okazyjnie, a i mam tylko 114 kumpli maniaków. Więc nie przeszło.
:)

Kogucik302
28-11-2008, 14:08
@up
Cholera... =|

MatiCFC
28-11-2008, 19:30
@up
Cholera... =|

Ta choroba, to nie cholera, tylko Tibia ją zwą. Tak mówi psychiatra.
A mama mówi "boli".

Nie no, kończmy, może ktoś ma tu do dodania coś normalnego, a nie takie nasze ironizowanie :P

Orog_Rtn
01-12-2008, 22:43
Ten film wideo jest już niedostępny z powodu otrzymania zgłoszenia o posiadaniu praw autorskich przez TVN S.A..

Komu spuścić wpitol?

Koksowy
02-12-2008, 15:16
Ten film wideo jest już niedostępny z powodu otrzymania zgłoszenia o posiadaniu praw autorskich przez TVN S.A..

Komu spuścić wpitol?

Najlepiej sobie