Pokaż pełną wersje : Djinn z czym to sie je?
Witam,
mam pytanie dotyczące djinn'ów.
Czy, zeby huncic np na blue musze mieć zrobiony blue/green djinn quest?
Czy moge iśc do jednej z tych wieży nie zaczynając w ogole tego questu?
Czy moge iśc do obu tych wież nie zaczynając questu?
Czy moge iśc do obu tych wież kiedy mam juz np ukończony green?
Czy jest jakies lepsze miejsce z djinnami, oprocz tych właśnie miejsc?
No i czy dam rade wyczyścić wieże z 61-63 lvl, 85/71, crus helmet, p arm, blue legs, boh/fur boots, rs, vampirka, scarf? I czy dam rade normalnie expic na djinnach?
Żeby wejść musisz zacząć Blue albo Green Djinn Quest, i zrobić go mniej więcej do połowy. Jeśli robisz Blue Questa możesz huncić w wieży Grenn Djinnów. A jeśli robisz Green Questa to huncisz na Blue Djinnach.
Djinny są jeszcze w tombach ale bardzo mało i raczej dla nich samych nie opłaca się tam chodzić.
Co do czyszczenia nie wiem bo knightem nie gram, ale wydaje mi się, że by było ciężko.
czyli rozumiem, ze nie ma, ze w poniedzialek hunce green, a we wtorek blue? a jak juz skoncze quest to moge wejsc do wieży po raz drugi, trzeci, enty?
Djinn'y to wyjątko wredne potworki, jest bardzo mało sytuacji kiedy opłaca się na nich huncic a napewno zawsze są lepsze miejsca :p.
1. Jak wyżej muszisz mieć wykonaną podajże 1 i 2 misje, ale to są te łatwe i jeśli robisz dla green to możesz wchodzić tylko na exp do blue i na odwrót.
2. Nie
3. Nie i nigdy nie możesz wchodzić do obu naraz, chyba że do różnych cześci
4. Tylko do jednej na exp (przeciwnej), wkońcu nie możesz mordować sojuszników z którymi handlujesz :baby:
5. Nie kojarze by były większe respy, są pojedyncze i służą to utrudniania życia w różnych miejscach.
6. Jak masz bardzoooo dużo kasy i nie masz co z nią robić oraz szczęscie, że lootujesz mpa w 1 demcu to tak :D. A na serio te potworki tak mało expa dają, a tak biją, że na górze to 70 lvl się zwija. Jedynie ms/ ed chyba po upie też ,a jakieś obszarowe, mozę sensownie dać rade na tym lvl'u. Widziałem jak 60 ek się zwinął na combo na samej górze. Najlepiej dolączyć do jakieś teamu się ogłaszają na forum tibia.com zazwyczaj jakiś 130 lvl+ czyści za 5-10k
wlasciwie to mam malo kasy :P
chce tam isc, zeby sobie spokojnie expic [no bo tam malo ludzi] i zeby lootowac blye poce do addonu... czyli rozumiem, ze questa musi mi ktos wykonac, a expic juz moge sam, ale z wyjatkiem 7 pietra?
Nom solo raczej nie zrobisz questa, a jak bardzo chcesz tam huncic to zobacz sam nie padniesz najwyżej waste tylko uważaj na przed ostatnie piętro a o ostatnim zapomnij :D.
mozesz jeszcze przeciez huncic w podziemiach green/blue djiin tower
Aron_Tim
02-06-2008, 21:06
polecam podziemia jest tam dosc bezpiecznie i resp wystarczajacy
na wiezy czesto trafiasz na 2-3 dijny naraz a do tego jeszcze marid czy efreet wiec nie za fajnie.
mysle ze najlepiej idzie tam postacia magicznym
sam robiłem tam niezły profit 86 ms-em
to djinny sa takie dobre? ;x to co, dam rade na -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4?? i jakie combo maja maridy? jakie wydatki w mf sa na godzine? i jak czesto leca rsy?? :)
to djinny sa takie dobre? ;x to co, dam rade na -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4?? i jakie combo maja maridy? jakie wydatki w mf sa na godzine? i jak czesto leca rsy?? :)
Nie prawdą jest to że expienie tam to waste,ja druidem na 51 lvlu wychodze na plus jakieś 5k przy 1h huncenia,to zależy od ilosci szmatek/kasy :P
Moj kumpel 140 ed expiac na najwyzszych poziomach nieraz musi up/down.
Ja osobiscie boje sie expić na maridach,bije same blue djiny.
Najgorsze jest to ze wyżej sa jeszcze fire elementale :P
Rsy leca rzadko,przynajmniej mi.
A co do potow,nie powiem bo nie pallek ;p
z tego co widzialem na earth to da sie je spokojnie lurnac na wyzszych poziomach tak zeby bily po 1+ dystans... nawet 6 poziom nie wydaje sie taki trudny... otworzyc drzwi 2 kratki obok, czkeac az podejdzie podbiec zamknac drzwi i ubic... i tak jeszcze dwa razy... no ale skoro taki hard tam jednak to ok :D głównie zależy mi na tym, żeby zebrac b. szybko 100 blue poce+ cos zarobic... czy da rade to zrobic na tych poziomach co pisalem?
Bijac same blue djiny idzie uzbierac 100 szmatek i zarobek pallkiem bedzie no chyba ze sie uprzesz i bedziesz bil maridy ale to od ciebie zalezy.
slyszalem opinie, ze [oczywiscie to losowe, wiem] na godzine srednio leci 3-4 blue poce... mysle, ze piatek i sobote bede mial dosc duzo czasu na gre, dam rade uzbierac z 60, [o ile info moje jest prawdziwe] a sroda, czwartek i niedziela, to dozbieranie tych 40... mysle, ze zajmie mi to ok 40 godzin, czy ktokolwiek ma pojecie ile to bedzie kasy, po odliczeniu manasow itp?
Mowicie, zeby unikac Maridow, wiec -2 odpada [chociaz moze z ciekawosci zajrzę z nudów :P] jak i poziomy powyzej +2. Na +3 jest jeden, wiec jego pewnie bede zabijal [a noz, hailstorm, lub co jeszcze lepsze blue gem], chyba ze okaze sie to wastowaniem... Nie ma az tak duzo hp, wiec mysle, ze nie bedzie az tak zle. Stoi troche na polnoc, wiec moze dam rade go lurnac dopiero po zabicu FE i blue djina :)
Jeżeli macie jeszcze jakies porady, uwagi, to bardzo poprosze o poświęcenie chwilki i napisaniu posta :)
Będziesz miał waste. Mój kumpel 92 rp był na green djinnach i po zabiciu kilku miał dosyć, djinn co ture zadaje obrażenia w granicach 80-150 hp a trzeba go trafic z 2-5 razy albo i lepiej. To expowisko jest opłacalne dla druidów i magów. Ja swojim druidem expiłem tam i sam czysciłem całość na 70 lv. Wieksze grupy biłem up/down z avalanche, choć raz i tak się złożyłem na combo. Nie polecam Ci tam iść zwłaszcza jak masz mało kasy, a co do innych miejsc z djinnami jest jeszcze banuta. Wchodzi się tam poprzez teleport który się znajduje na małpach, ale z tego co pamiętam to też trzeba mieć zrobioną misjie.
Arth Sija
03-06-2008, 20:03
Pallem nie ma waste na djinnach. 80+ rp expilem na blue razem z maridami i wyszedlem ostro na + jest chyba gdzies na forum jeszcze filmik z tego zwiedzania. To co mowie odnosi sie tylko do blue djinnow. bo na green po 1 nie expilem a po 2 green poc chyba z 10x tanszy niz blue.
jako, że jestes RP i expiles tam, to mógłbyś mi powiedzieć na co początkujący [w kontaktach z djinnami] rp powinien uwazac na 61 lvl? do ktorego pietra czyscic?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.