PDA

Pokaż pełną wersje : Dragon Hell (By Xeremon)

Libacjan
02-06-2008, 18:55
Witam wszystkich. Jak zapewne wielu doświadczonych graczy wie, dobrych expowisk jest tak mało, że ledwo można policzyć je na palcach u jednej ręki. Jeśli takowe się znajdą, to zazwyczaj są zajęte. Zwłaszcza na światach non-pvp jest to zauważalne. Stojąc przed depo i odliczając czas do zdjęcia kaftanu z gipsu, wpadłem na pomysł zaprojektowania expowiska, wielkością przypominającego Kazordoon mines. Główną rolę odgrywałyby tam smoki. O to moja skromna praca, z małą ilością detali mapy. Wiem, że zaraz zmieszacie mnie z błotem, ale osoby narzekające na nudę w grze właściwej, powinny popatrzeć na to z dobrej strony;) Do tego typu projektu nie potrzeba cholera wie czego, więc posłużyłem się Paintem. (Polecam przeglądać to na nim właśnie, z 2x zoomem)

http://img107.imageshack.us/img107/4782/mapkadragonzxd5.png

Co wy na to?

Edit:
Cholerny imageshack przekonwertował na png... Odbiło się to na jakości :/

Verezo
02-06-2008, 19:10
Jak dla mnie expowisko całkiem nice może troszke zadóżo tego wszystkiego dales w jednej dziurze ale calkiem wpozo expowisko dla knighta .

jak by co to nie jest żaden keyloger w *.png

JAK BY COS TO PODAJE LINKA http://img107.imageshack.us/img107/4...dragonzxd5.png

Piotrek Marycha
02-06-2008, 22:05
a nieco bardziej doświadczeni wiedzą ze wystarczy ruszyć dupe, oderwać sie od cholernych dragów i poszukać

Emok
02-06-2008, 22:07
LOL, wiesz co może zrobić 6 DLi na raz? To nie ots, że z SD expisz...

Libacjan
03-06-2008, 00:08
Wiem bardzo dobrze. A czy ty wiesz, jak 200MS kosi frosty z UE? Z dlami ciężej by było jednak...

69tnt69
04-06-2008, 12:02
jak dla mnie to trochę przy dużo na jednym poziomie tego pierwszego dnia wszystkie 150+ lv by tam zajęły i nikt by nie wszedł ;/

Banasik_rzyt
04-06-2008, 12:28
Dragon_Hell-1,-2.txt

plz

fajnee, tyle ze te spawny DLi to mocna przesada

Wylansowany
07-06-2008, 20:32
Ciekawe, ciekawe, ale wg. mnie powinno powstać 5,6 poziomów z mnogością korytarz jak np. Folda -1, gdzie wstawiłoby na każdym kolejnym coraz trudniejsze dragi (hatchilingi też w końcu) i na każdym poziomie mogłoby expić kilka osób/ekip. A nie jak na ostatnik obrazku u Ciebie. Jedna ekipa ownuje teren i co?

xoz
07-06-2008, 20:45
beznadzieja, byłoby kolejne expowisko z 400k/h albo 200k/h na bocie
chyba ze totalne dopakowanie dragow tak, ze w pare osob na nich siedziec bo wtedy jest sens

Kedug
07-06-2008, 20:49
beznadzieja, byłoby kolejne expowisko z 400k/h albo 200k/h na bocie
chyba ze totalne dopakowanie dragow tak, ze w pare osob na nich siedziec bo wtedy jest sens

Mozesz mi wytłumaczyc jak ty chcesz expic/huncic na dla na bocie?

nock keciron
08-06-2008, 10:52
Mozesz mi wytłumaczyc jak ty chcesz expic/huncic na dla na bocie?
yyy... Wchodzisz na expowisko, załączasz bota. Ot cała filozofia. Ważny jest tylko odpowiedni poziom i dobrze skonfigurowany bot (najlepiej jakiś lepszy).

Triq
08-06-2008, 12:01
Jak dla mnie to na -5 za dużo dragów jest w jednym miejscu (nie dałoby rady za bardzo ich lurować), na -6 dle powinny być troche w większych odległościach od siebie porozstawiane no a -8 to już hardcore totalny ;) Ale jak dla mnie to zajebiste było by wprowadzenie takiego terenu do Tibii.
Próbowałeś napisać o tym pomyśle na forum tibia.com w dziale z propozycjami? Myśle, że miało by to wielu zwolenników ;)

demoninator
08-06-2008, 14:28
ZA oteesowo to wygląda. Przy szybkim respie msy za dużo expa by naraz wbijali. Chyba że zrobić mniej tych dragów i dajmy na to że na serwach dzielili by się piętrami. Ale i tak nierealne ;p ale fajny pomysł.

Askaral
08-06-2008, 14:44
Do dupy. Nie robmy z tibii otsa !!!

Holek080
08-06-2008, 15:02
Ale luring by tam byl ;)

xXxKaiserxXx
08-06-2008, 15:31
Moim zdaniem zadużo tego troszkę.

Kedug
08-06-2008, 15:54
Moim zdaniem zadużo tego troszkę.
Nom zgadzam
Chyba ze dla drutow z exevo gran mas frigo

Libacjan
08-06-2008, 15:54
Wolę wziąść trochę z otsa, niż grać w obecnej krainie rodem z Simsów.

Undeadzik
08-06-2008, 17:03
Tego jest tam tyle nasrane ze nie wiem...
Tam to by 200ek mogl pasc -.- wiesz 10dl-i na klate + 5dragow
albo expi se taki 100rp i mu wyskakuje 20dragow i 5dl-i bo ktos lurnol :D

Kamliss
08-06-2008, 18:25
Taa, teraz to 2,5kk/h dla postaci magicznych.

ShadowEdek
08-06-2008, 18:49
daj mi takie coś a będę miał 200lvl w 2 miesiace ;]

Libacjan
08-06-2008, 19:08
Dobra ty idź lepiej krzyczeć HEIL HITLER, tak jak lubisz. Zapuść sobie jeszcze twój ukochany hitlerowski wąsik. Nie życzę sobie, aby osoba obrażająca mnie i moją rodzinę w sposób antysemicki, wypowiadała się w tym temacie.

MonszTfojejRzony
08-06-2008, 19:14
Dobra ty idź lepiej krzyczeć HEIL HITLER, tak jak lubisz. Zapuść sobie jeszcze twój ukochany hitlerowski wąsik. Nie życzę sobie, aby osoba obrażająca mnie i moją rodzinę w sposób antysemicki, wypowiadała się w tym temacie.

Widac ze jestes z non pvp;/ Tylko ludzie stamtad maja takie pomysły...

VanBobel
08-06-2008, 20:42
Lol ?za dużo tego, zamiast 30 dli to lepiej zmniejszyc do 10~~ w takim pomieszczeniu. To nawet 300 ek by sie nie wyleczyl tymi potionami już nie mowiac o sorcu w takim pomieszczeniu combo 2k~~? A wogole dle to nie dla sorcow juz, bardziej dla drutow, sorki to maja frosty ;]

Ghard Lage
08-06-2008, 21:14
Lol ?za dużo tego, zamiast 30 dli to lepiej zmniejszyc do 10~~ w takim pomieszczeniu. To nawet 300 ek by sie nie wyleczyl tymi potionami już nie mowiac o sorcu w takim pomieszczeniu combo 2k~~? A wogole dle to nie dla sorcow juz, bardziej dla drutow, sorki to maja frosty ;]

A co hard mode się nie podoba? Ja jestem za, zmusiło to by ludzi do huncenia w ekipach.

Libacjan
08-06-2008, 21:40
Akurat wystarczyło by odlurowywać po 2, 3 dle. Myślcie.

Shadowpiece
08-06-2008, 21:50
A co hard mode się nie podoba? Ja jestem za, zmusiło to by ludzi do huncenia w ekipach.

Idzie sobie ekipa 100ek+100ED+100RP, EK złazi na -8 dostaje combo za 1400 i tak się kończy wyprawa na DLe. A reszta teamu ma jeszcze problem żeby bez blokera przedrzeć się przez zrespione 10 DLi.

Co do tego expiania druidów, wlazłby taki w respa kilku Dli strzelił 'UE' zabrakłoby mu many i by go potwory dobiły.
Mniej Dragów i Dli, a będzie ok

Libacjan
10-06-2008, 06:26
Akurat wystarczyło by odlurowywać po 2, 3 dle. Myślcie.

~~~~~~~~~~~~

Libacjan
14-06-2008, 15:22
ups o nie! double post

babcia666
14-06-2008, 15:52
Trochę za duże to to, mnóstwo biegania;d najlepiej ze 3x taki spawn tylko trochę mniejsze, no i mniej tych dl'i.

Vil
14-06-2008, 17:37

Bywaja OTSy z exp rate 1x, trudniejsze w graniu niz klasyczna tibia, dla odmiany po ostatnich poprawkach norma, zaserwowana przez Cipsoft, jest exp rate na legit serwerach wyzszy niz na OTSach 3x - 5x z epoki tibii 7.7. Tak wiec to nie tyle takie pomysly graczy zblizaja Tibie do OTSa, ile Tibia juz dawno wiele OTSow przescignela, zaraz po tym jak ludzie z Cipsoftu stwierdzili, ze skoro nie potrafia zrobic porzadnego RPGa a dzieciaki jaraja sie ciaglym expieniem i nabitym levelem, to mozna wyjsc na przeciw ich oczekiwaniom i przyspieszyc levelowanie.

Templar
15-06-2008, 19:29
glupi pomysl bo pewnie jestes za slaskiem wroclaw :D

naja
20-06-2008, 09:52
Witam

Tak czytam, czytam, czytam i muszę coś napisać od siebie.
Nie będę tu pisał o tym kto ma rację a kto nie, bo w ten sposób można dyskutować w nieskończoność, za to postaram się opisać w skrócie moje spostrzeżenia dotyczące waszych wypowiedzi a dotyczącej Tibii.

1 - Gram w Tibię od czasu wersji 7,6 (różne światy) i jak dotąd zauważyłem wiele zmian, a polegają one na tym, że Cipsoftowi chyba bardziej zależy na grze zespołowej niż na dążeniu poszczególnych graczy do jak największego levela. Oczywiście nie mnie jest sądzić czy to dobre rozwiązanie. Mnie też nie podobają się pewne posunięcia ze strony Cipów i też mam wiele zastrzeżeń, no ale to w końcu tylko gra.

2 - Faktem jest, że wbić się na dobre expowisko na no-pvp graniczy z cudem (choć można na "wydrę" wbić się komuś bo to nie jest nielegalne, ale to już graniczy z tzw.: noobstwem).

3 - Zamiast większej i bardziej dostępnej liczby expowisk (zarówno FACC jak i PACC), Cipsoft idzie w kierunku gry na zasadzie zabawy, dodając nowe bronie, armory i inne, łącznie z nowymi metodami rozmowy z NPC i wypiekaniem nowych słodyczy.

Teraz coś co dotyczy niektórych waszych wypowiedzi no i samej gry:

1 - Nie rozumiem jeśli ktoś tak narzeka na tą grę ale dalej w nią gra :) Można zawsze sprzedać komuś innemu - po co się męczyć i wprowadzać w stan znerwicowania :)

2 - Zauważyłem pewien podział graczy:

a - Ci co grają dla zabawy i w nosie mają expienie za wszelką cenę (głównie dorośli gracze i młodzi ale już dojrzali intelektualnie ludzie)
b - Ci co grają tylko po to by mieć jak najwyższy level i jak najwięcej kasy ( Duża grupa niedojrzałych nastolatków. W szkole i w życiu nie dają sobie rady, więc rekompensują to sobie w Tibii wbijając na max level i zarywając noce:) a tym samym chcą być "kimś" ale tylko na Tibii :) ) Smutne
c - Ci co dopiero zaczynają przygodę z tą grą. Tu za wiele nie napiszę bo wiadomo, że tu znajdą się zapewne Ci z grupy A jak i B :)

3 - Zgodzę się z jednym z przedmówców, że to gracze FACC utrzymują się dzięki graczom PACC i to nie podlega dyskusji. Kapitalizm nic dodać nic ująć, więc jak mi jeszcze raz jakiś FACC napisze coś w stylu "go to PACC area", to... ignore.

To tyle jeśli chodzi o moje obserwacje z waszych wypowiedzi, jak i z samej gry.

Tego jest co prawda cała masa, ale wydaje mi się, że napisałem tylko te kluczowo znaczące obserwacje. Dodam tylko, że nikogo w razie co nie miałem zamiaru obrażać. Życzę miłej gry.

Libacjan
08-07-2008, 10:17
glupi pomysl bo pewnie jestes za slaskiem wroclaw

Za nikim nie jestem;)

@up
Signed.

Andrealfus
08-07-2008, 21:01
@naja

podpisuje sie pod twoim postem rękami i nogami.

Ja zaczalem troszke wczesniej od ciebie 2003r. wtedy byla tibia mmm nie pamietam... napewno nizej niz 7.1, Ty grasz od wersji 7.6 gdy tibia juz byla zalana przez to wszystko co gra teraz (mowie o tych 10mln exp w 24h musze wbic bo mnie wyprzedzi) to tibia sie nie zmienila wiele, tylko ludzie sa inni , ja od 2003r. do teraz wbilem 104lvl i to mi styka, nie musze sie napinac i isc szybko expic bo nie mam lvl wyzszego niz ten co go tydzien temu mijałem po drodze i mial 50 a dzisiaj ma 160.

Tibia sie zmienia ciagle graficznie i pod wzgledem dostepnych funkcji ale nadal mozna expic, huntowac w ten sam sposob co kiedys ! wystarczy odejsc od solowego expa i nie gapic sie w te procenty tylko zabarac kilku kumpli i udac sie na expowisko z jakimis trudniejszymi potworami.

@topic

Jest to dobre, moze troszke odjac tego respa na wyzszych poziomach , ale zawsze mozna ropac/lurowac sobie

@edit

moze moj post nie jest zbyt czytelny ale po nie przespanej nocy (podroz do domu) mam jakies przeskoki myslowe :D

Piotrek Marycha
08-07-2008, 21:11
przez takie expowiska pojawiła sie fala 200-300 lvli...

(mowie o tych 10mln exp w 24h musze wbic bo mnie wyprzedzi)zdaje sie, że masz na mysli Libacjana o.O

Andrealfus
08-07-2008, 21:13
nie wiem kto wbil te 10mln exp w 24 ale jak dla mnie to powinien sie leczyc :D

naja
09-07-2008, 07:12
@Andrealfus

Masz rację. Wiesz teraz mam niestety 99 level. Piszę niestety bo od kilku dni co któryś gracz jak mnie widzi to zadaje jedno i to samo pytanie: "kiedy wbijesz 100?". To głupie, bo tak naprawdę czy coś się zmieni jak będę miał 100 level ? Zupełnie nic. Nadal będę grał tak jak do tej pory i nic się nie zmieni. A na koniec dodam, że nic nie daje takiej zabawy jak granie zespołowe i wspólne hunty.

Krajzel
09-07-2008, 12:24
@up
A może niektórym graczom sprawia większą przyjemność solo expienie i nabijanie lvli? wiem że to może być szokujące odkrycie. Wg Was najlepiej od razu ich zbluzgać i napisać że są chorzy... Ja lubie solo expić i w team. Staram się utrzymywać balans i jest git. Mam do tego szacunek do innych graczy a nie myślenie "on tylko sam expi, to jakiś głupek chyba, jak mu się to nie nudzi"
Edit
Zapomniałem napisać o pomyśle autora xd. Ihmo bez sensu jest tworzyć nowy resp dragów/dli jak mamy 2 lair + poi dls, lepiej już wymyśleć nowego potwora i nowe jego respy (jak np wyrm). A jak zawsze masz pełno ludzi na lair to proponuje zmiane serwera na pvp (ewentualnie pvp-enfo). Pozdro

.Aqua.
09-07-2008, 12:30
Jak dla mnie to powinni zrobic wiecej expowisk a nie jedno wielgachne , bo all przeludnione ;d

Andrealfus
09-07-2008, 20:18
@up
A może niektórym graczom sprawia większą przyjemność solo expienie i nabijanie lvli? wiem że to może być szokujące odkrycie. Wg Was najlepiej od razu ich zbluzgać i napisać że są chorzy... Ja lubie solo expić i w team. Staram się utrzymywać balans i jest git. Mam do tego szacunek do innych graczy a nie myślenie "on tylko sam expi, to jakiś głupek chyba, jak mu się to nie nudzi"
Edit
Zapomniałem napisać o pomyśle autora xd. Ihmo bez sensu jest tworzyć nowy resp dragów/dli jak mamy 2 lair + poi dls, lepiej już wymyśleć nowego potwora i nowe jego respy (jak np wyrm). A jak zawsze masz pełno ludzi na lair to proponuje zmiane serwera na pvp (ewentualnie pvp-enfo). Pozdro

Nie mam nic do ludzi expiacych solo bo sam tez tak czasem expie jak lubie, ale chodzi mi o takich co zapominaja o calym swiecie bo musza cyferke wbic ...

Przemek9596
09-07-2008, 22:18
Hmm nawet dobre tylko troche za duzo dragow i jeszcze jakis quest np na woi i dsm + jakas kasa diamenty moze by bylo lepiej. Na ogol wporzo postaraj sie to moze wyjdzcie cos lepszego.

naja
10-07-2008, 08:26
Nie mam nic do ludzi expiacych solo bo sam tez tak czasem expie jak lubie, ale chodzi mi o takich co zapominaja o calym swiecie bo musza cyferke wbic ...

Właśnie to dokładnie miałem na myśli :)