PDA

Pokaż pełną wersje : Zdajesz czy nie? Czyli Oceny/Zachowanie na koniec roku

Luka$ek
05-06-2008, 21:05
Miałem pomysł żeby założyć taki temat więc założyłem,chodzi mi o wasze oceny na koniec roku jak i o zachowanie,moje oceny są wprost śmieszne mam 4 z informatyki 6 z WFU ,4 z muzyki 5 z plastyki a reszta to dwóje :D zachowanie nieodpowiednie,a jak jest u was? jakie macie plany na następny rok? czy w ogóle zdajecie?

Ja na następny rok planuje średnią powyżej 4.0

P.S Podawajcie klasy,ja osobiście jestem w pierwszej gimnazjum

morwin
05-06-2008, 21:07
średnia 2,8, zachowanie naganne. co za rok? zdać czwartą klasę, zdać maturę i egzamin zawodowy.
btw. było

GargoinX
05-06-2008, 21:12
Zachowanie wzorowe (cudem xD) a średnia w chwili obecnej 4.0. Jeśli zdąrze poprawić te oceny, które jeszcze mogę, to będą miał średnia 4.2. jestem w pierwszej klasie szkoły gimnazjalnej.

Miley
05-06-2008, 21:17
Średnia 3,00~~, zachowanie może dobre, 1 klasa technikum.

sphinx123
05-06-2008, 22:11
Było. Oceny nienajgorsze.

Serious Sam
05-06-2008, 22:18
Zdaję... Oceny, takie jak chciałem mieć !11

Zyziek
05-06-2008, 22:31
Ciągle walczę z fizyką, aby zdać. Średnia coś kolo 2,7.

Zalgadis
05-06-2008, 22:51
3.7? 4.1? Coś koło tego, zachowanie Dobre.
Choć powinno być poprawne albo gorzej :D
ps. Nie wiem czy zdam z informatyki, mam 6 jedynek :D

2 gim.

Kenixia
05-06-2008, 23:10
Zachowanie Dobre
a średnia
nie niższa niż 4.2

Yoh Asakura
05-06-2008, 23:14
Zachowanie pewnie bardzo dobre/dobre, a średnia koło 4,1, 4,0, w porywach 4,2 (zależy od geografii i polskiego. Geografia między 2/3, a polski między 5/6.).

Vasudanin
05-06-2008, 23:14
Zachowanie: B.dobre
Srednia: 3,X

x-liczba od 1 do 9

Historia... O Zgrozo...

.Matrik.
05-06-2008, 23:33
Nie, poważnie: żeby nie zdać z jakiegoś przedmiotu trzeba mieć wrodzoną tempotę... Materiał, którego wymaga się na dopuszczający jest przecież tak prosty, że trzeba by chyba... Nie, nie wiem czego. NIE DA SIĘ nie zrozumieć czegoś tak banalnego. Nie rozumiem tych wszystkich agentów (miałem jednego w klasie) którego kiblują do 18tki w 2 gimnazjum.

Mówię o klasach 1-6 podstawówki, 1-3 gimnazjum, w liceum nie byłem, ale chyba aż tak źle nie jest.

Calen Futh
05-06-2008, 23:35
Średnia 4.72. Pierwsza technikum.

W swoich postach piszcie również w której jesteście klasie.

Wiedźmin
05-06-2008, 23:37
4.5 bardzo dobre... 3 gim - czyli pierdzenie w stołek i "zrób to w 5 minut" ;)

Lasooch
05-06-2008, 23:37
Nie, poważnie: żeby nie zdać z jakiegoś przedmiotu trzeba mieć wrodzoną tempotę... Materiał, którego wymaga się na dopuszczający jest przecież tak prosty, że trzeba by chyba... Nie, nie wiem czego. NIE DA SIĘ nie zrozumieć czegoś tak banalnego. Nie rozumiem tych wszystkich agentów (miałem jednego w klasie) którego kiblują do 18tki w 2 gimnazjum.

Uwierz mi, da się nie zdać. Sam nie jestem jeszcze w 100% pewien, czy zdam w tym roku. Nie przez to, że czegoś nie umiem albo nie umiem się tego nauczyć - ot, lenistwo i zaniedbanie. A potem się nagle tydzień przed końcem roku okazuje, że z 4 przedmiotów nie ma się ani jednej oceny : P

domin3x
06-06-2008, 00:20
~4,8, zachowanie db/bdb...
3 gimnazjum

Żyłka
06-06-2008, 02:28
Nie, poważnie: żeby nie zdać z jakiegoś przedmiotu trzeba mieć wrodzoną tempotę...

Uda ci się w tym roku zdać z języka polskiego czy masz wrodzoną tępotę?

..::QRAS::..
06-06-2008, 06:48
Czyz nie bylo podobnego tematu ?
btw. 2,8 nieodpowiednie / poprawne

Guzbi
06-06-2008, 07:06
4,6 średnia może 4,7
Zachowanie bdb
2 gim

Lynx
06-06-2008, 07:34

Mówię o klasach 1-6 podstawówki, 1-3 gimnazjum, w liceum nie byłem, ale chyba aż tak źle nie jest.

w Gimnazjum miałem średnią 4,7 bez robienia niczego w domu, teraz jestem w drugiej technikum i mimo że sporo się uczyłem mam średnią 3,3~ widzisz różnice?:|

Ojciec Dyrektor
06-06-2008, 08:20
O ile mnie święta pamięć nie myli to jest już taki temat :)

Rafayen
06-06-2008, 08:47
Ja za godzine zdaje historie =P.. i wakacje jak zdam ;P

Snopeczek
06-06-2008, 09:36
@up
heheh dokładnie u mnie tak samo :D właśnie wróciłem z chemii i zaliczyłem, jo
w szkole już tylko na zakończeniu :] _///

Angeerfire
06-06-2008, 09:58
Srednia 3,8~ 1 technikum zachowanie: dobre

PawloPall
06-06-2008, 10:11
6 podstawowka - ehh pol 4/5 hista 3 ,matma 3/4, techna 2/4 ,infa 5, wf 6, przyra 4, itp. lool mam chyba 2 strony uwag a 5 z zachowania xD

Quezacoatl
06-06-2008, 11:14
To ja się nie wypowiadam, bo u mnie absolutoriom było już w zeszłym tygodniu :S hf zdając maturkę. Niech błędy w pytaniach was ratują... awe!

Duke Dran
06-06-2008, 11:40
2 KL LP - ekonomiczno administracyjny

Średnia - 4,X
Zachowanie - nie ma tutaj czegoś takiego.

PS: Wakacje mam już od 2.06.2008 : ) całe 3,5 miesiąca do następnych zjazdów hihi.

J.D
06-06-2008, 13:49
średnia 4.42 II klasa gim zachowanie dobre

Rethfing on Aldora
06-06-2008, 14:09

Źle myślisz. Jak nie masz szczęścia/zacięcia do nauki to naprawdę ciężko jest w liceum. Z ręką na sercu.

Btw. nie rozumiem jak w podstawówce można mieć oceny niższe od 4? Ale to wychodzi teraz, bo jak miałem założony internet bodajże między 5 a 6 klasą podstawówki to nigdy sie szwędałem po jakichś forach, nie grałem w pierdoły. Grało się diablo, warcrafta i człowiek nie był tak ogłupiany.

@Topic
3.6-3.7
klasa 2 LO mat-fiz-inf.

Dr.Unknown
06-06-2008, 14:09
Uwierz mi, da się nie zdać. Sam nie jestem jeszcze w 100% pewien, czy zdam w tym roku. Nie przez to, że czegoś nie umiem albo nie umiem się tego nauczyć - ot, lenistwo i zaniedbanie. A potem się nagle tydzień przed końcem roku okazuje, że z 4 przedmiotów nie ma się ani jednej oceny : P
Nigdy się nie uczyłem, a nie miałem podobnych problemów i przebrnąłem przez wszystkie szkoły z zadowalającymi wynikami.

Rethfing on Aldora
06-06-2008, 14:13
Nigdy się nie uczyłem, a nie miałem podobnych problemów i przebrnąłem przez wszystkie szkoły z zadowalającymi wynikami.

Geniusz, po prostu geniusz :D Ale pytanie czy skończysz studia i będziesz zarabiał tak samo dobrze jak inni (uczący się). Szkoła to jeden chuj, liczą się studia a potem praca..

bechcik
06-06-2008, 14:20
Nie śmiać sie...
Średnia. 4.8 (5 raz z rzędu naciągane :P)
Zach. bdb

II gim.

Davido16
06-06-2008, 14:24
Zachowanie bdb, a średnia 4.76, a jak mnie suka od fizyki oszuka, to mniej.

I gim.

.Matrik.
06-06-2008, 14:31
Uda ci się w tym roku zdać z języka polskiego, czy masz wrodzoną tępotę?

Uda, pięć z polskiego. Ot, literówka, przyznaję. Ciekawe, jak z Tobą.

Btw. nie rozumiem jak w podstawówce można mieć oceny niższe od 4?

True.

w Gimnazjum miałem średnią 4,7 bez robienia niczego w domu, teraz jestem w drugiej technikum i mimo że sporo się uczyłem mam średnią 3,3~ widzisz różnice?:|

Widzę, ale napisałem, że nie wiem, jak jest w szkołach wyższych.

kołbaś
06-06-2008, 14:31
Ja sredniej nawet nie podliczam bo nie wiem czy wogole zdam. Bo jak narazie to zagrozenie z 4 przemiotow. Ekonomika, Rosyjski, Fizyka, I chyba cos jeszcze. Bedzie ciezko bo caly rok sie obijalem i nic nie robilem ale co mi tam. Wazne zeby nie miec ani jednego zagrozenia =P Btw 1 kl Technikum Gastronomicznego na profilu Organizator uslug gastronomicznych.

Rethfing on Aldora
06-06-2008, 16:08
Zastanawiam się czy ta fizyka u Was wszystkich jest taka trudna, czy po prostu sie nie uczycie? ;]

CzubiX
06-06-2008, 17:50
@up, nauczyć się wzorów, + kilka regułek? Ale trzeba chcieć :D Gorzej z chemią :<

Ja 3kl. Gimnazjum, średnia 4.x, zachowanie bdb :P

A tak poza tym, dużo też zależy od nauczyciela, bo umnie są takie talenty, np z Chemii że do mnie nic nie trafia.

Lasooch
06-06-2008, 17:59
@up, nauczyć się wzorów, + kilka regułek? Ale trzeba chcieć :D Gorzej z chemią :<

A tak poza tym, dużo też zależy od nauczyciela, bo umnie są takie talenty, np z Chemii że do mnie nic nie trafia.

Mam to samo z fizyki. I nie mów, że trzeba chcieć, bo choćbym nie wiem co robił to tych wzorów wykorzystać nie umiem, zwłaszcza gdy dostaję milion pojęć i nawet nie wiem z czego mam skorzystać (na sprawdzianie było bodajże zadanie o treści 'piłka upuszczona z metra na Księżycu spada x sekund, oblicz masę Marsa' - może coś pominąłem, ale to są dane tak kompletnie niepowiązane, że mój mózg tego nie ogarnia).

Senseal
06-06-2008, 18:14
Średnia ~5,8, 40 punktów ze sprawdzianu(laureat), zachowanie wzorowe - 6 klasa :P
Nie jestem kujonem... :D

Kubon
06-06-2008, 18:19
Luzik zdaje ze srednia okolo 5 (nie liczylem xd), zachowanie wzorowe chyba - jestem grzeczny ;)
III gimnazjum

Mozna nie zdac jak sie jest leniem i sie nie uczy (przy okazji bedac tepakiem) albo sie nie chodzi - kolezanka z mojej klasy ma do wyboru z polskiego kose albo nieklasyfikowanie.
3 super mozgi z mojej klasy zdawaly historie na 2 - jeden sie meczyl z data wybuchu II wojny swiatowej, drugi z wkroczeniem ZSRR do polski (tez II wojna), a trzecia nie zaczaila, ze zasada zlotej strzaly to jedno pytanie (odpowiesz albo nie) i sie mnie zapytala co to jest xD

Valisha
06-06-2008, 18:36
taki temat już był? ;o

średnia 3,4 - 3,9 około.
1 LO, mat-chem. zachowanie bdb/wzorowe.

zoliax
06-06-2008, 18:38
O gimnazjum nie ma co mówić, bo to żadne emocje, naprawdę. ;]

@CzubiX
To jest teoria, może i wystarczy nauczenie się wzorów, ale wierz mi, na każdą klasówę umiałem na blachę same wzory(no może prócz jednej gdzie, o zgrozo, zapisałem w jednym zadaniu Ek=mv, a w innym, na tym samym sprawdzianie, Ek=mv2; tak oczywiste wzory, że nawet nie sprawdzałem ich poprawności :P ), a rok kończę z tróją... Po prostu do tego trzeba mieć łeb albo codziennie po kilka zadań robić dla treningu, bo gdy masz jedną daną, a ona ma się do szukanej co znany nam piernik do wiatraka, to żaden wzór nie pomoże, to trzeba po prostu umieć. Niestety. Musisz nie tylko znać wzory, ale również wiedzieć czy powinieneś użyć pitagorasa, poskracać, powymnażać funkcje trygonometryczne, spróbować trójmianu kwadratowego czy zwyczajnej zasady zachowania energii... A na klasówie czy przy tablicy nie ma czasu wykorzystanie wszystkiego, żeby sprawdzić, które jest okej... Ahh ta fiza... Straszny skok u mnie był z gimnazjum do liceum... Kiedyś piątka była za przekształcenie v=s/t, a jak, o zgrozo podstawiło się pod to przekształcone a=t2/2 to człowiek z szóstką wychodził, hehe...

Donas
06-06-2008, 19:09
Średnia 4,9~, zachowanie wzorowe. Za co? Sam się zastanawiam.
3 gim.

Podzielam opinię Matrika. Mam kumpla, w 2 gimnazjum kiblował z matmy - no tego nie zrozumiem. Przecież wystarczy zrobić 2 z 6 zadań na sprawdzianie, albo tknąć każde, dostać po parę punktów chociażby za wypisanie danych i tyle, aby zdać.

Gogar
06-06-2008, 19:16
Hmm, raczej zdaję, przynajmniej nikt nie poinformował o zagrożeniu. Jedynym problemem może być chemia - w poniedziałek odpowiadam i to zadecyduje o ocenie na koniec roku.
Średnia koło 3.2, 2 gim.
Zachowanie? Stawiam na nieodpowiednie, w najlepszym wypadku poprawne (za 3/4 miesięcy w roku szkolnym miałem ndp, raz ng, raz bdb, ze 4 razy poprawne)

Przecież wystarczy zrobić 2 z 6 zadań na sprawdzianie, albo tknąć każde, dostać po parę punktów chociażby za wypisanie danych i tyle, aby zdać.

Zależy od gimnazjum. Ja jestem w najlepszym gimnazjum w moim mieście i niestety nie jest tak łatwo, zwłaszcza, że jestem dobry tylko z geometrii.

metiu
06-06-2008, 22:02
@up
Weź skończ, że jesteś w najlepszym gimnazjum. Każde gimnazjum jest takie same, każde ma taki sam program nauczania. Wszystko zależy od możliwości ucznia, to oni tworzą szkołę. Te wszystkie rankingi, nie pokazują poziomu, lecz tylko ilość punktów, jakie są potrzebne do dostania się do danej szkoły. Jeżeli szkoła cieszy się powodzeniem, tzn że pcha się tam sporo bydła to podwyższają liczbę pkt jaką trzeba osiągnąć, żeby się do niej dostać. Co za tym idzie, inne muszą zmniejszać liczbę pkt, żeby zebrać komplet uczniów.
To znaczy, że nie ma szkoły która przerabia więcej materiału, bądź jej materiał jest trudniejszy od innej. Wszystko tkwi w uczniach.

Coś między 3,7 a 4,0. Zachowanie dobre. 3 gimnazjum.

Korektor
06-06-2008, 22:07
Ja Wam powiem, że zachowanie nie zależy od tego jak się zachowujesz, tylko jak podpadasz z poglądami u wychowawcy. Ludzie z własnym zdaniem obrywają i zwykle mają słabe zachowanie. Ale za to spora większość wszystkich współczesnych ludzi, którzy do czegoś doszli, dajmy na to chociażby Tuska, miała właśnie tego typu problemy w szkole. Ja mimo, że nikogo nie biłem, nie wandalizowałem, nie wyzywałem ani nie ubierałem się niestosownie (z wyjątkiem przebierania się za Marilyna Mansona w liceum : P ) zawsze miałem poprawne (góra) chociaż zdarzały się nieodpowiednie, czy chociaż naganne, jak jeszcze ndp nie było.

A co do tego Mansona, to się z kumplem malowaliśmy cieniami, pudrami itp. oraz ubieraliśmy coś a'la on + czarne włosy (wtedy miałem do ramion) raz na miesiąc do szkoły. Od tak dla zwały i z przegranych zakładów. Po prostu miałem w dupie to jakie będę miał zachowanie : P No ale wcześniej i tak nie miałem różowych świadectw pod tym względem.

BTW czasem nadal to robię xP ale zwykle na imprezy w akademiku albo cuś

Ale pokazałem teraz swoją ciemną stronę, co? : P

Lasooch
06-06-2008, 22:12
To znaczy, że nie ma szkoły która przerabia więcej materiału, bądź jej materiał jest trudniejszy od innej. Wszystko tkwi w uczniach.

I nauczycielach. I zdecydowanie są szkoły lepsze i gorsze, zwłaszca przez uczniów. W 'dobrej' szkole nauczysz się więcej niż w szkole pełnej pustogłowego plebsu, z którym trzeba 3x wolniej iść z materiałem.

@up: jaki trendy buntownik, omujborze! xdd

Rybzor
06-06-2008, 22:18
Po dzisiejszym dniu mogę powiedzieć, że zdałem, poprawiłem z fizyki dzisiaj. Zaliczona fiza = masz wakacje. Zachowanie tam mi wisi, średnia jakieś 3.7, II klasa technikum.

Korektor
06-06-2008, 22:19
@up,
Nieźle jak na geja :<

Barosa7
06-06-2008, 22:27
Zdałem z 2 paskami <3

Coś ty, nie na dupie

W gimie tak nie będzie ;/

Rethfing on Aldora
06-06-2008, 22:32

A zaś chemia to same schematy. Praktycznie każde zadanie z danego działu jest robione tak samo, tylko ma inne dane. No może czasem trzeba pokombinować, ale rzadko.

Mam to samo z fizyki. I nie mów, że trzeba chcieć, bo choćbym nie wiem co robił to tych wzorów wykorzystać nie umiem, zwłaszcza gdy dostaję milion pojęć i nawet nie wiem z czego mam skorzystać (na sprawdzianie było bodajże zadanie o treści 'piłka upuszczona z metra na Księżycu spada x sekund, oblicz masę Marsa' - może coś pominąłem, ale to są dane tak kompletnie niepowiązane, że mój mózg tego nie ogarnia).

Nie no z tym zadaniem to przegiąłeś :D Ale pamiętam jeszcze z grawitacji, że stosunek jakiejś danej opisującej planętę do drugiej innej danej było równe tym samym danym innej planety. Dla przykładu masa ziemii podzielona przez jej promień jest równa masie saturna podzielonej przez jego promień. Coś takiego, także na każde zadanie jest sposób, ale oczywiście jedne są trudniejsze jedne nie.

Ale pokazałem teraz swoją ciemną stronę, co? : P

aż powiało sejtanem ;o

Chesterkaa
06-06-2008, 22:33
A tam geje sa fajni =/

Ja zdalam z fizyki i jestem cholernie zadowolona. Reszta... Hmmm. Srednio. Jasne, ze moglo byc lepiej, ale moja umjetnosc nie rozumienia matematyki+lenistwo [ogolem przedmiotow scislych]+ dys~wszystko [nie, nie przekupowalam zadnego psychologa zeby miec papierki] to po prostu dar =D Moja kolezanka no obalila dzis mit, ze u jakiejs tam nauczycielki od PL nikt nie dostal 5, a ona jedyna w klasie dostala i sie szarpnela i kupila malibu xD A poza tym czlowieka, ze nie powinno oceniac po stopniach.
Ktos tam napisal, ze wszyskie gimnazja sa takie same maja ten sam program nauczuania itd. Moze to i prawda, ze maja taki sam program, ale nauczyciele sa roni, naprawde. U jednych mozna pisac sprawdzian z otwarta ksiazka, a u innego sciagnac cokolwiek co jakis cud. Dlatego ciesze sie z mojej 2 z fizyki =D Bo ta Pani, z ktora ma zalicza sie niestety [?] do tej drugiej grupy.

Szymislaw2020
06-06-2008, 22:57
Średnia 5.1 zachowanie Wzorowe.

Jestem dopiero w 5 klasie więc dużo jeszcze mnie czeka.

Chuli
06-06-2008, 23:27
Średnia ~5,8, 40 punktów ze sprawdzianu(laureat), zachowanie wzorowe - 6 klasa :P
Nie jestem kujonem... :D
Nie , nie jestes.....
Jak narazie ciezka sytuacja z chemii, srednia okolo 4 .II LO : }

Lasooch
06-06-2008, 23:33
Nie no z tym zadaniem to przegiąłeś :D Ale pamiętam jeszcze z grawitacji, że stosunek jakiejś danej opisującej planętę do drugiej innej danej było równe tym samym danym innej planety. Dla przykładu masa ziemii podzielona przez jej promień jest równa masie saturna podzielonej przez jego promień. Coś takiego, także na każde zadanie jest sposób, ale oczywiście jedne są trudniejsze jedne nie.

No właśnie chyba nie bardzo, bo przy różnej gęstości planety o tej samej masie mają różny promień ;>

Fureyka
06-06-2008, 23:34
4.0 klasa maturalna ;]
zachowanie poprawne

Descartes
06-06-2008, 23:37
Zachowanie bardzo dobre...
... średnia - za niska

Rethfing on Aldora
06-06-2008, 23:39
No właśnie chyba nie bardzo, bo przy różnej gęstości planety o tej samej masie mają różny promień ;>

Ale nie nie xD To był taki przykład wymyślony, wiem, że to nie jest prawda ;PP Na upartego moge znaleźć stary zeszyt i przepisać ten wzór xD Chodziło mi o zobrazowanie tej zależności.

Gogar
06-06-2008, 23:54
@up
Weź skończ, że jesteś w najlepszym gimnazjum. Każde gimnazjum jest takie same, każde ma taki sam program nauczania. Wszystko zależy od możliwości ucznia, to oni tworzą szkołę. Te wszystkie rankingi, nie pokazują poziomu, lecz tylko ilość punktów, jakie są potrzebne do dostania się do danej szkoły. Jeżeli szkoła cieszy się powodzeniem, tzn że pcha się tam sporo bydła to podwyższają liczbę pkt jaką trzeba osiągnąć, żeby się do niej dostać. Co za tym idzie, inne muszą zmniejszać liczbę pkt, żeby zebrać komplet uczniów.

Coś między 3,7 a 4,0. Zachowanie dobre. 3 gimnazjum.

Sad. Niestety, ale nie masz racji. W lepszych gimnazjach materiał przerabiany jest szybciej, na sprawdzianach pytania są trudniejsze, więcej pytają, trudniej o dobrą ocenę z zachowania (np u mnie jak 3 razy w miesiącu nie masz mundurka, albo masz w tym miesiącu 3 uwagi w dzienniku, to dostajesz za dany miesiąc NDP)
Mój kolega, który nie ukrywam, jest głupszy ode mnie (np na teście pod koniec podstawówki miałem 33 punkty, chociaż nie dotknąłem żadnej książki, a on się uczył i dostał 24) jest w słabszym gimnazjum i o*******a się, a leci na 3-4. Ja natomiast jakbym zaczął się o*******ać, nie dostałbym promocji do następnej klasy.

I nauczycielach. I zdecydowanie są szkoły lepsze i gorsze, zwłaszca przez uczniów. W 'dobrej' szkole nauczysz się więcej niż w szkole pełnej pustogłowego plebsu, z którym trzeba 3x wolniej iść z materiałem.

Dokładnie.

zoliax
07-06-2008, 00:00
W Układzie Słonecznym iloraz(lub po prostu stosunek) sześcianu promienia orbity(średnia odległość od Słońca) i kwadratu okresu obiegu wokół Słońca jest stały.
r3
T2
lub
T2
r3
Na upartego moge znaleźć stary zeszyt
:P Ja to zrobiłem

Rethfing on Aldora
07-06-2008, 11:32
W Układzie Słonecznym iloraz(lub po prostu stosunek) sześcianu promienia orbity(średnia odległość od Słońca) i kwadratu okresu obiegu wokół Słońca jest stały.
r3
T2
lub
T2
r3

:P Ja to zrobiłem

oooooo dokladnie :d

neopostman
07-06-2008, 11:40
@ Up. No czo, zwykłe prawo Keplera : D.

Sesja za 4 dni, cza sie jeszcze douczyć, ale chyba jednak mimo wszystko zdam : DD.

Voon
07-06-2008, 13:16
Ludzie z własnym zdaniem obrywają i zwykle mają słabe zachowanie.

Czyli ja byłem milusi ;O Miałem bdb ale z adnotacją że zawsze ''staje okoniem'' cokolwiek by to znaczyło.

ripper
07-06-2008, 13:24
Ludzie z własnym zdaniem obrywają i zwykle mają słabe zachowanie.
Nie, dopóki nie mają niewyparzonego ryja.
No ale do tego trzeba trochę doświadczenia i pomyślunku, a trudniej mieć to niż 'własne zdanie'.

Snopeczek
07-06-2008, 14:55
Ja Wam powiem, że zachowanie nie zależy od tego jak się zachowujesz, tylko jak podpadasz z poglądami u wychowawcy. Ludzie z własnym zdaniem obrywają i zwykle mają słabe zachowanie.

Signed. Osobiście mam właśnie ten problem i to w 60% składa się na ocenę ndp. Dość niesprawiedliwe, no ale.

@ripper
zdaje mi się że i Korektor i Ty mówicie o dwóch różnych zachowaniach. Np ja nie jestem takim typem człowieka, który sam zaczepia, ale za to zawsze odpowiadam na zaczepki. Czy to słowne, czy też inne. Taki charakter. W przypadku nauczycieli, gdy taki po prostu ma złe podejście do ucznia i stara się go np. jakoś upokorzyć na tle klasy za to, że przykładowo nei potrafi czegoś zrobić, to moim zdaniem uczeń nie powinien siedzieć cicho i dogryźć jeszcze bardziej. Takie coś raczej nie ma miejsca w innych sytuacjach, bo i po co. Ot, moje podejście.

Korektor
07-06-2008, 18:08
doświadczenia

A teraz pacz. Ja wzbudzałem w pokoju nauczycielskim strach. Bawiłem się rozmową z nauczycielem, który miał tak debilny światopogląd, do momentu aż on się kapnął, że jest w ślepej uliczce i nie wybrnie. Więc wstawiał mi uwagę, sygnując swoje niższe IQ. Takich uwag miałem w każdym roku ze 30. Jak już chce uczyć kogoś, to niech uczy tego co umie, a podejście do różnych rzeczy itp. zostawi lepszym od ucznia. Bo czego ja mam się nauczyć od nauczyciela głupszego (nie z przedmiotu, ale tak ogólnie) od siebie? Oprócz tego, że jest starszy to niczym mnie nie przebija. No chyba, żeby liczyć przedmiot, którego uczy. A podejście, że wychowawca to jakiś bóg, prowadza w młodym człowieku, który może dojść do czegoś więcej niż uczenia w publ. podstawówce, od razu wrażenie podporządkowania każdemu kto tylko jest starszy. Musisz mówić, że to nauczyciel ma rację, że to Ty się mylisz i, że nie ma opcji, żeby n-l nie miał racji. I to daje jednocześnie ogólne podporządkowanie w życiu pseudo-autorytetom, np. policji, mimo, że Ty jesteś inżynierem, a on ledwie opanował wiązanie sznurówek. I taki człowiek jest stłamszony, nie potrafi pokazać swojego zdania. Jest słaby psychicznie i ma się za gorszego od innych.
Tak, więc jeśli masz takie 150 IQ i duży zasób wiedzy, a n-l jest po WSP i musisz się mu podporządkować pod KAŻDYM względem to tracisz szanse na wybicie się. Bo ot tak po prostu musisz przyjąć jego światopogląd jako lepszy, jego opinię, jako słuszniejszą i ogólnie jego jako mądrzejszego.
Wszyscy w moich szkołach twierdzili, że jestem skończony, że nie mam przyszłości i jestem debilem, bo np. twierdzę, że wynagrodzenie za kwalifikacje a nie za stanowisko jest lepsze, to ja dziękuję. Takie jest moje zdanie, a teraz ja kończę studia, będę inkasował kilkanaście kawałków miesięcznie, a moi nauczyciele nadal uczą tam gdzie uczyli i zbierają może 200 zł więcej niż te 10 lat temu. Może potraktujecie mnie jako materialistę, ale na prawdę, własna opinia i silna wola jest źle widziana w szkole, więc się nie dajcie. Zachowaniem się podetrzyjcie i skończcie lepiej niż ci niby bogowie z pokoju nauczycielskiego. Dziękuję.

Duke Dran
07-06-2008, 18:14
A teraz pacz. Ja wzbudzałem w pokoju nauczycielskim strach. Bawiłem się rozmową z nauczycielem, który miał tak debilny światopogląd, do momentu aż on się kapnął, że jest w ślepej uliczce i nie wybrnie. / CIACH / CIACH/ BO ZA DŁUGIE / Może potraktujecie mnie jako materialistę, ale na prawdę, własna opinia i silna wola jest źle widziana w szkole, więc się nie dajcie. Zachowaniem się podetrzyjcie i skończcie lepiej niż ci niby bogowie z pokoju nauczycielskiego. Dziękuję.
Amen + + + +

Rethfing on Aldora
07-06-2008, 20:52
Ja osobiście mam zachowanie bardzo dobre, a na każdym kroku nabijam się z nauczycieli, dogaduje im. Tylko trzeba mieć do tego podejście, no i oczywiście nie pyskować tym chujowym nauczycielom.

Ojciec Dyrektor
08-06-2008, 01:03
hehehe, 19 czerwca przeskanuje świadectwo i wyniki z egzaminu ;) średnia +- 5.0, egzamin 75-80, łącznie 150+ pkt. Bez zaliczeń, nawet Dst nie ma :D Cud, a dwa razy miałem 4,73 :PPP

Sesef
08-06-2008, 01:24
@ Up. No czo, zwykłe prawo Keplera : D.

I jedyne które występuje w tablicach :P

Co prawda ja już od ponad miesiąca na wakacjach, ale zachowanie bdb średnia jakieś 3,4x

Co do fizyki te wszystkie zadanka są na przestraszenie i prawda niektóre są trudne inne do rozwiązania w 5 min, ale i tak jak ktoś się rzuci na maturę z fizyki to jest ona dużo prostsza niż te wszystkie zadanka wystarczy tylko odpowiednio używać kartę wzorów i znać podstawowe pojęcia (zasada zachowanie energii i pędu, to że praca = zmianie energii potencjalnej itd)

Slythia
08-06-2008, 01:29
Co do fizyki te wszystkie zadanka są na przestraszenie i prawda niektóre są trudne inne do rozwiązania w 5 min, ale i tak jak ktoś się rzuci na maturę z fizyki to jest ona dużo prostsza niż te wszystkie zadanka wystarczy tylko odpowiednio używać kartę wzorów i znać podstawowe pojęcia (zasada zachowanie energii i pędu, to że praca = zmianie energii potencjalnej itd)
Masz rację. Maturę z fizyki można zdać dosłownie nic nie umiejąc - wystarczy odrobina logiki i matematyki (oczywiście, podstawową).

Lasooch
08-06-2008, 02:03
(...) średnia +- 5.0, egzamin 75-80 (...)

Toś lama, ja przy średniej 3,86 na koniec gimnazjum miałem 96 pkt z egzaminu. Ot, różnica między wiedzą a umiejętnościami ;]

Sesef
08-06-2008, 02:04
Masz rację. Maturę z fizyki można zdać dosłownie nic nie umiejąc - wystarczy odrobina logiki i matematyki (oczywiście, podstawową).

Zależy od profilu , ja po 3 latach nauki matmy na poziomie rozszerzonym miałem nieraz problemy z zadaniami z poziomu podstawowego. Na siłę próbowałem znaleźć w nich haczyki bo były "za proste" i za szybko się rozwiązywały. Dla jednego rozszerzenie może być proste dla innego kosmos nie do przebycia. Nie zmienia to faktu że chyba? wszystkie matury techniczne czy to podstawowe czy rozszerzone można zdać przy pomocy karty wzorów, logicznego myślenia i jakiegokolwiek pojęcia w danej dziedzinie.

Toś lama, ja przy średniej 3,86 na koniec gimnazjum miałem 96 pkt z egzaminu. Ot, różnica między wiedzą a umiejętnościami ;]

:/ ja miałem tylko 83 i średnią 4.0 :/

Slythia
08-06-2008, 02:04
Wszystko zalezy od egzaminu... I podejsciu do niego ; P.

Lasooch
08-06-2008, 02:12
Wszystko zalezy od egzaminu... I podejsciu do niego ; P.

No, generalnie ja do niego podszedłem jak do wszystkiego, czyli 'będzie, co ma być'. Może nie powinienem, bo pewnie gdzieś, w którymś punkcie ucierpię na takim podejściu, ale cóż... jeszcze nie ucierpiałem, a jak wiadomo Polak mądry dopiero po szkodzie xd

Rethfing on Aldora
08-06-2008, 10:54
:/ ja miałem tylko 83 i średnią 4.0 :/

No widzicie (Ty, i inni z tymi niskimi średnimi w gimnazjum). A ja miałem w gimnazjum średnią 3.6 w trzeciej klasie, egzamin napisałem na 64 punkty a miejsce w liceum załatwił mi tato po znajomości z dyrektorką. A teraz co? Ledwo jedną dwójke będę miał na świadectwie w 2 LO. Jakbym miał piątki z przedmiotów takich jak PO, PP i innych takich durnych to średnia by mi podeszła pod 4.0. Tak to będzie 3.6-3.7.

Podsumowując: średnia i punkty w gimnazjum nie mają NIC do liceum, tam dopiero wychodzi czy jesteście bystrzy, mądrzy, czy potraficie się uczyć. Bo w gimnazjum nauczyciel trzyma tempo najgorszego ucznia, a w liceum nauczyciel ma to w dupie bo musi po prostu zrobić materiał.

DeOne
08-06-2008, 10:58
Średnia 3.44~ || Zachowanie: dobre :p

Johnny121
08-06-2008, 11:46
Średnia 4.2, zachowanie: dobre. Mimo codziennych bójek na korytarzu xd

Rybzor
08-06-2008, 12:03
Średnia 4.2, zachowanie: dobre. Mimo codziennych bójek na korytarzu xd
Wagi piórkowej chyba nie uwzględniają w uwagach ; /

Slythia
08-06-2008, 13:01
No, generalnie ja do niego podszedłem jak do wszystkiego, czyli 'będzie, co ma być'. Może nie powinienem, bo pewnie gdzieś, w którymś punkcie ucierpię na takim podejściu, ale cóż... jeszcze nie ucierpiałem, a jak wiadomo Polak mądry dopiero po szkodzie xd
Ja podobnie... Zero jakichkolwiek przygotowan, dzien wczesniej przypomnialam sobie o jego istnieniu. Nawet wyniku nie pamietam... Nie byl jakis genialny, ale czego moglam sie spodziewac ; ).

Charin
08-06-2008, 13:27
Średnia: 5.0
6 klasa- szk. podst.
Zachowanie: dobre lub bardzo dobre(nie wiem jakim cudem-powinno być poprawne :p . Bo na lekcjach nie słucham tylko myśle o Tibi XD)

Johnny121
08-06-2008, 13:40

Nie wiem, nie znam żadnych wagi piórkowej.

A takie zachowanie mam między innymi dlatego, że działam na rzecz szkoły, klasy, etc.

spider-bialystok
08-06-2008, 14:00
U mnie bedzie naganne za "nonszalanckie zachowanie" i "demoralizowanie klasy" :]
Czy zdam, tego nie wiem. 2 klasa lo.

Zamne
08-06-2008, 18:34
1 kl gim, ja to mam szczescie :/
zdaje, mam 8xdobry,8xdostateczny,3xbdobry :P

Snopeczek
08-06-2008, 19:08

heheh dobre ;D

Ditto
08-06-2008, 19:12
Nie zdaję.

http://www.halflifeots.fora.pl/off-topic,8/gg,1963.html

zoliax
08-06-2008, 21:59
Mogę mówić Ci "mistrzu"? Ja z palcem w dupie napisałem na 96 pkt, kiedy starsze siostry, nie powiem, zdolniejsze, miały niższe wyniki... I nie obserwujesz tego co się wokół dzieje, bo czy to nie obecny rocznik idący do szkół ponadgimnazjalnych miał jakiś trudniejszy egzamin? W telewizji, w gazetach trąbili o tym. ;d
A i średnia też zbytnio nie wyraża ogólnej wiedzy, bo to że nie nauczysz się bieżącego materiału na klasówkę nie oznacza jeszcze, że nie nauczyłeś się podstaw wymaganych na egzaminach.
@down
Raczej miałem na myśli wypracowanie na części humanistycznej.

Sesef
08-06-2008, 22:07
bo czy to nie obecny rocznik idący do szkół ponadgimnazjalnych miał jakiś trudniejszy egzamin?

Hahahahahahahah, sorry ale jak patrzyłem na zadania z testu mat-geo czy jak to tam zwą to mi się płakać chciało. Jak ja pisałem ten test to już zadania były trudniejsze.

Yoh Asakura
08-06-2008, 22:11
Hahahahahahahah, sorry ale jak patrzyłem na zadania z testu mat-geo czy jak to tam zwą to mi się płakać chciało. Jak ja pisałem ten test to już zadania były trudniejsze.
Ucz mnie, mistrzu, bo dla mnie część matematyczna była bardzo trudna. :(

Xantro
08-06-2008, 22:35
@Lolny:
Graliście kiedyś na Exori.net ?
@topic:
Zdam, bez problemowo. średnia ok. 4,2 ale sie nie uczę. 1 gim.

Mazur199
08-06-2008, 23:53
3.4-3.5,zachowanie nie wiem,kl I LO

Capality
08-06-2008, 23:59
3.26 zachowanie poprawne 2 klas Gim

Gogar
09-06-2008, 01:13
Bosko. Jest 1 w nocy, a ja mam kartkę A4 do wykucia z chemii ;s

.Matrik.
09-06-2008, 12:33
Poszpanuję, bo mam tak pierwszy i ostatni raz w gimnazjum.

Historia: 5
KOSS: 5
Geografia: 4
Matematyka: 4
Plastyka: 5
Muzyka: 5
Polski: 5
Angielski: 6
Religia: 6
W-F: 5
Informatyka: 5
Technika: 5
Fizyka: 4
Chemia: 4
Biologia: 4 (ostrym fuksem!)

Średnia 4.8 = pasek.

Zachowanie: Bardzo Dobre (chyba z uwag za przesadzanie kwiatków, etc. Sam się dziwię, ostatnio robiliśmy zawody w głośnym przeklinaniu).

Ditto
09-06-2008, 14:16
Graliście kiedyś na Exori.net ?

tam graly same nubki typu Than, ktore chcialy zebrac ekipe na pkowanie ale wszyscy ich osrali xDDD ale grali, ja nie

@edit

ty grales ostatnio na hlu? jakims z tych nowszych... brales udzial w warze, przybiegles chyba z gazem, tak?

@edit

than powiedzial ze cie nie zna, gazo ze slyszal nick, ale nie zna reszty nie chce mi sie pytac ;[[