Pokaż pełną wersje : Teaser, odsłona III - nowe questy.
Dzisiaj CipSoft pragnie podzielić się z nami informacjami dotyczącymi nowych questów, które zostaną dodane już tego lata.
Jak wielu z Was się domyśla, aby zmierzyć się z nowym podwodnym stworem, konieczne będzie ukończenie jednego z zadań. Captain Haba w Svargrond polował na te złośliwe kreatury przez wiele, wiele lat, na pewno doceniłby Twój gest, gdybyś postanowił mu pomóc. Niestety nie tylko on, również niektórzy mieszkańcy tego miasta borykają się z problemem morskich stworów. Jerom ledwo co się przeprowadził, a miejsce w którym planował otworzyć swój biznes zostało zrujnowane przez okropnego trola. Teraz jego przyszłość w Svargrond nie wygląda najlepiej, może zechciałbyś mu pomóc?
Co więcej, również orkowie szykują się do bitwy. Każdy dzielny żołnierz powinien stawić się i bronić królestwa przez zielonymi bestiami. Broń naszych posterunków, pomóż podtrzymać linię obrony, szpieguj ich, a nawet niszcz ich konstrukcję, takie jak imponująca wieża poniżej.
http://images.tibia.pl/news/siege_tower.jpg
Gildia złodziei również szuka nowych członków. Podstępne i chytre osoby są zawsze mile widziane, by szkolić się w umiejętnościach niezbędnych do zostania złodziejem. Bądź ostrożny, wielu nie przepada za takimi osobami, tym samym potrzebujesz wielkich umiejętności by nie wylądować w miejscowym więzieniu.
Mamy także wiele świetnych wyzwań dla bardzo doświadczonych graczy. Będziecie mogli stanąć twarzą w twarz ze sługą mistycznej ""Ruthless Seven", a może nie tylko ze sługą? Jednak to wciąż nie wszyscy, którzy zostali wytypowani do zniszczenia naszego wspaniałego świata. Wysłali oni najbardziej złowieszcze, demoniczne istoty, więc jedynie bardzo zahartowany i doświadczony w walce bohater może stawić im czoła.
http://images.tibia.pl/news/demon_oak.jpg
Jeden z eksperymentów, który zakończył się niepowodzeniem, spowodował wszczęcie alarmu w akademii magii na Edron. Alverus odbył nieoczekiwane starcie z potworem, który w mgnieniu oka zamienił go w bryłę lodu. Teraz potrzebuje Twej pomocy, byś ocalił jego znajomych. Po wielu dniach i nocach spędzonych przy badaniach, Arkulius znalazł rozwiązanie całej sytuacji. Jedynie kombinacja czterech żywiołów - ziemi, ognia, lodu i energii, prezentowanych przez każdą profesję może uwolnić Alverusa z jego lodowej klatki. Współpraca jest tu kluczem do rozwiązania zadania.
Prócz tego, zostało dodanych wiele nowych najazdów oraz bosów potworów, dzięki czemu gra stanie się bardziej urozmaicona. Nastąpiła również mała zmiana w systemie nagród. Jeśli wykażesz się wystarczającą wiedzą oraz nieprzeciętnymi umiejętnościami podczas wykonywania questów, nagrodą może być również doświadczenie! Nie oznacza to, że poziomy będą teraz zdobywane wraz z wykonywaniem questów; jest to jedynie mały bonus.
Druga informacja; CipSoft wypowiedział się na temat ostatnich nasilonych mass kicków. Tłumaczy to uciążliwymi atakami DDoS, oraz wyjaśniają iż rozumie frustrację graczy oraz robą co w ich mocy. Proszą o cierpliwość i zapowiadają wygranie walki z atakami co za może zaskutkować nie powtarzaniem się ich w przyszłości.
Avallach
06-06-2008, 15:23
Tak, bardzo interesujące, choc mogli by wprowadzic cos wiecej na rooku.
neopostman
06-06-2008, 15:27
nowe, bardzo trudne questy, czyli to, czego było za mało ; ). Dobra decyzja.
Zapowiada się bardzo ciekawie, ale... co z Rookgaardem?!
Ehh nie chce mi sie komentowac... Ale jak juz zaczalem to napisze cos. Tamten bonus expa z misjii jest "zaczerpniety" z innych MMORPG... Tamte uwolnienie typa z bryly lodu i polaczenie wszystkich zywiolow to trudniejszy Vocation Quest [Desert quest dla niezorientowanych/newbie]. Hmm a ten up to wiesz co? Schowaj sie rookiem narazie. Poczekasz sobie. Mainland jest dla normalnych ludzi a wy co? Macie schizo czy jak? Siedzicie na tym rooku i walicie minosy. To normalne jest?X( Wyjdz z rooka to bedziez mogl mowic takie rzeczy. Wiesz czemu zmieniaja wyglad rooka? Zeby zachecic nowych graczy do kontynuowania gry. Niekotrzy wygladem obecnym zrazaja sie i nie kontynujuja swojej wedrowki po Mainlandzie wiec sie schowaj jak juz mowilem :cup:
Coś mi się zdaję, że to z Tobą nie wszystko jest tak, jak powinno. ;/
Ehh nie chce mi sie komentowac... Ale jak juz zaczalem to napisze cos. Tamten bonus expa z misjii jest "zaczerpniety" z innych MMORPG... Tamte uwolnienie typa z bryly lodu i polaczenie wszystkich zywiolow to trudniejszy Vocation Quest [Desert quest dla niezorientowanych/newbie]. Hmm a ten up to wiesz co? Schowaj sie rookiem narazie. Poczekasz sobie. Mainland jest dla normalnych ludzi a wy co? Macie schizo czy jak? Siedzicie na tym rooku i walicie minosy. To normalne jest?X( Wyjdz z rooka to bedziez mogl mowic takie rzeczy. Wiesz czemu zmieniaja wyglad rooka? Zeby zachecic nowych graczy do kontynuowania gry. Niekotrzy wygladem obecnym zrazaja sie i nie kontynujuja swojej wedrowki po Mainlandzie wiec sie schowaj jak juz mowilem :cup:
Elder-poskramiacz-katany
06-06-2008, 15:36
Mainland jest dla normalnych ludzi a wy co? Macie schizo czy jak? Siedzicie na tym rooku i walicie minosy. To normalne jest?X(
to ze ktos jest rookerem nie oznacza ze jest pojewalony... :confused: rownie dobrze moge powiedziec ze ci co graja na mainie sa nienormalni, i co ? fajnie sie czujesz? co nie
Tutaj sklejonych pare zdjęć
http://img217.imageshack.us/img217/4061/teaser06june08zx0.th.gif (http://img217.imageshack.us/my.php?image=teaser06june08zx0.gif)
bajerfull
06-06-2008, 15:43
przetlumaczcie tez tekst o demonach bo nie chce mi sie po angielsku czytac :) sa na supported fansitach, np http://www.tibiacity.org/forum/showthread.php?t=6800
Sir szofer
06-06-2008, 15:45
Super =) Zapowiada się naprawdę ciekawie. Może nawet dadzą nowy strój =)
Duda1992
06-06-2008, 15:47
Haha! Wiedziałem! Będę się w końcu bił z dużym drzewem \o/
Najbardziej cieszę się z nowych questów :)
Instynkt
06-06-2008, 15:47
Heyah
Komentarz - nic nowego ...
Do tych, ktorzy robia pod siebie z powodu nowych, nieco trudniejszych questow - obecnie jest ponad 10 osob z 300 lvlami ... a kolejne 300tki wpadna lada dzien. Wg mnie to jedyny powod tak smiesznie ukierunkowanych zmian. Nie wiem czy ktos to zauwazyl, ale CipSoft po cichu walczy z hlvlami typu 250+, przyklad - fiolki do leczenia hp - czyzbyscie nie zauwazyli ile osob z 250+ pada na wojnach w ostatnich czasach? Czyzbyscie nie zauwazyli, ze byle 10 x 50 lvle potrafia uwalic 340 lvl? Ot cala prawda o nowych zmianach ^^
PS czekam na jakies wyzwanie na Rookgaardzie ... moze kolejny boss dajacy sie zabic przez 1 lvl?
PeZet Dr. =]
A tu nie sklejone zdjęcia ;p
http://images32.fotosik.pl/277/4006bf22224ecfe0.jpg (www.fotosik.pl)
http://images26.fotosik.pl/226/40883787b8bce783.jpg (www.fotosik.pl)
http://images26.fotosik.pl/226/ae3739fb239696ce.jpg (www.fotosik.pl)
http://images33.fotosik.pl/278/7e4c640701098271.jpg (www.fotosik.pl)
http://images31.fotosik.pl/277/7b1ba72356168d2a.jpg (www.fotosik.pl)
Mam nadzieje, że questy będą fajne, w końcu tylko na to czekam ^^.
Duke Dran
06-06-2008, 15:48
Według mnie expa powinno się dostawać za każdego zakończonego questa. Zawsze to jakieś większe urozmaicenie oprócz nagrody w postaci itemku. Oczywiście nie mówię tutaj o jakiś kolosalnych liczbach exp ale odpowiednio wyważonych do każdego zadania.
Przydałoby się więcej screenów.
@Edit Up
Ty : P
Hmm. Myślę, że ten update to będzie "coś" :D
bajerfull
06-06-2008, 15:52
jest ktos komu chce sie przetlumaczyc te przepastne texty o bossach demonów?
EKHEM!
Tym razem permanentnie odmawiam zbierania screenów.
Wińcie Rybę, wku***ł mnie.
Michoss
PS. Zaprzeczam temu, co napisał w "tłumaczeniu" (phi), w Up-Date NIE POJAWI SIĘ ŻADEN CZŁONEK R7, a przynajmniej w oryginale nie o tym ani słowa (jedynie o ich sługach)
<10 znaków>
of ładne
Użytkowników czytających ten temat: 108 (zarejestrowanych: 22, gości: 86)
stahuuuu
06-06-2008, 15:55
Zapowiada się niezły update. :D Nie mogę się doczekać.
Elder-poskramiacz-katany
06-06-2008, 15:57
Nie mogę się doczekać.
tjaa a po upie ,, aaa mamo skopali druida bo zabrali mu snakebite roda do ktorego sie przywiazalem" ;(
RobjeBuendy
06-06-2008, 15:57
Jeśli wykażesz się wystarczającą wiedzą oraz nieprzeciętnymi umiejętnościami podczas wykonywania questów, nagrodą może być również doświadczenie!
w sumie to fajne xd ciekawe ale pewnie bedzie trudne
najlepiej jak by niedawalo calego lvla
a gdzies polowe maksymalnie ;p
jest ktos komu chce sie przetlumaczyc te przepastne texty o bossach demonów?
"FOR MONEY?"
EKHEM!
<10 znaków>
Michos dostał bloka na gg bo sie brzydko zachowywał i się wkurzył : <.
@news
Gz tłumaczenia, nowe questy, ogólnie fajnie. Ciekawe jaką tematykę obejmie następny teaser :)
@downtomichos (juz mi sie nie chce spamowac)
Tak, sam sobie, o! : <
No i ładnie. Podoba mi sie.
Pozdr
Kiedy będzie test server ? :P
Segalczuk
06-06-2008, 16:00
Te drzewo to nie potwor to tak jak bear i mamoth co trzeba ' pchac ' ( tutaj cos innego ) i potem pojawi sie prawdziwy monster ;d , wiem z tutor chanelu jak rozmawialismy z amethyste
Elder-poskramiacz-katany
06-06-2008, 16:01
pewnie jakis tydzien, dwa przed upem
Silver'tibia
06-06-2008, 16:02
Użytkowników czytających ten temat: 118 (zarejestrowanych: 34, gości: 84)
Nice :>
Zapowiada sie bardzo fajny up - urozmaicenia dotyczace questow i grafiki :)
Mam tez nadzieje ze dodadza jakies outfity B)
Pozdro.
bajerfull
06-06-2008, 16:03
"Visit our supported fansites for (...) first introduction to some new demon bosses! Similar like the Pharaohs..." czyli jakis quescik na item (typu ancient helmet)?
zdecydowanie najlepszy teaser jaki teraz wyszedl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:cup::cup:
Coraz bardziej podoba mi sie tibia.Ale ten obóz orców sciagniety z innej gry:o
Bardzo fajny update, w końcu gra znowu nabiera sensu :p.
@Ryba:
Nie, bo uważasz że korniszon to to samo co ogórek, i jesteś tak naburmuszonym dupkiem, że jednego błędu nie chcesz poprawić ;[
@news
Gz tłumaczenia, nowe questy, ogólnie fajnie. Ciekawe jaką tematykę obejmie następny teaser
Sam sobie gratulujesz o.O?
<10 znaków>
LookamZzaRogu
06-06-2008, 16:09
@mufinek~
Nie podoba Ci się rookgaard to nie graj - proste... Wg mnie to dobrze, że wprowadzają tam jakieś zmiany (mam nadzieję, że coś oprócz zmiany NPC będzie)...
@theme
Exp za questy? Wreszcie CIPki idą w dobrą stronę. Może trochę zerżnięte z WOWa ale to i dobrze.
<Sorki, pomyłka, post do kasacji>
Co tu duzo gadac, po prostu zajebiscie jak zawsze, tylko ze tym razem jeszcze lepiej bo wreszcie sie wzieli za questyyy \o/
Mac-Graw
06-06-2008, 16:11
czyli jakis quescik na item (typu ancient helmet)?
A może ten rubin duszy do Ancienta? Wiecznie dzialający :D
Mam tez nadzieje ze dodadza jakies outfity B)
Być może gildia złodziei jakiś outfit swój będzie miała :D
@news:
Ogólnie to mi się bardzo podoba ;D
Może trochę zerżnięte z WOWa ale to i dobrze.
WOW nie był pierwszą grą w której był exp za questy więc nie może być zerżnięte z niego. Kiedy wy się wreszcie nauczycie żeby nie porównywać każdej zmiany w tibii do innych gier. Bardzo mało rzeczy będzie "nowych".
Otto_Pall
06-06-2008, 16:12
w koncu jest cos co mi sie podoba :)
Extra :)
babcia666
06-06-2008, 16:15
Exp za questy trochę głupi, nowe moby i bossy - cool.
Mam nadzieję że będzie coś na facc, bo jeżeli tylko kazz się zmieni... a te orci to na of?
@up - było napisane wcześniej, że ofa powiększają :)
DO WSZYSTKICH KTÓRZY NARZEKAJĄ, ŻE WIĘKSZOŚĆ POMYSŁÓW ZERŻNIĘTA Z INNYCH MMORPG - dobre pomysły się przyjmują... nie ukrywajmy, jakby CIPsoft nie wprowadzał podobnych rzeczy to nie wybiliby się z rynku. Tibia by upadła. Wprowadzając znane pomysły ulepszają grę (większości graczy się podoba z tego co widzę), a oni się utrzymują na rynku. Taki mały kompromis :)
hmm...... mam nadzieje ze wyjdzie z tego coś naprawdę fajnego B) apropo rooka to co maja tam zmienić ??? quest na MPA ?? LOL X( z rookiem to mi sie tylko plac zabaw kojarzy ( karuzele i lizaki zamiast drzew no i śpioszki zamiast normalnego outfita :baby::D) do rookslayerów nie mam nic ale pomyślcie... zmiany na rooku ?? new monstery no lol :) ale na mainie (facc) naprawdę brakuje potworków na 50 lvl ;( z tym powinni coś zrobić a tak na uboczu to można by było dodać środki transportu np. :kon: idziesz expic to przywiązujesz go do drzewa i luz :D:D
Może jest poh i of ale co z tego ??? na tych expowiskach siedzi masa ludzi!!
Veno to juz kompletnie zajete kolejki na 10h a na of podleci 180 lvl i cwaniaczy ze of jego i co mu zrobisz???
ShosVern
06-06-2008, 16:31
To mi się podoba :). Chociaż co do doświadczenia z questów nie jestem pewien.
Pacz_knight
06-06-2008, 16:32
Hmmm... Bardzo ciekawe. Naprawde zapowiada sie ciekawie (zreszta jak zawsze bo dopiero potem sa nazekania i etc. xD). Ogolnie ciekawi mnie ta gildia assassinow. Pewnie bedzie chodzilo w tym tak jak przy wykonywaniu dreams chalange quest (czy jak to sie tam pisze). No ale dokladnie dowiemy sie podczas updatu. ^^
Cosinus1990
06-06-2008, 16:33
super grafika; duże zmiany
update na +
bravo cipki ;)
EdwardMatiz
06-06-2008, 16:37
Drzewa mówią, Drzewa łapią, Drzewa straszą!
Fajny pomysł, nareszcie coś dla h lvl. Ale te drzewo sux. OmG wiedziałem że kiedyś się spotkam w tibi z deską! ;(
Duda1992
06-06-2008, 16:45
Te drzewo to nie potwor to tak jak bear i mamoth co trzeba ' pchac ' ( tutaj cos innego ) i potem pojawi sie prawdziwy monster ;d , wiem z tutor chanelu jak rozmawialismy z amethyste
It can't be true!
Kurde a moim marzeniem była walka z drzewem :(
Unholy_Elder
06-06-2008, 16:48
hmm...... mam nadzieje ze wyjdzie z tego coś naprawdę fajnego B) ap ropo rooka to co maja tam zmienić
LOL. own3d.
Po updacie i tak będą narzekania, więc się nie zachwycam. Patrze tylko na żałosne starania Cipsoftu i na to jak Tibia schodzi coraz bardziej na dno.
@up
Czemu twoim zdaniem Tibia schodzi na psy? Od dawna nie widzialem tylu pozytywnych komentarzy na temat update. Więc może ich starania ida w dobra strone
xxxsliferxxx
06-06-2008, 16:56
Gdy pierwszy raz zobaczyłem te zdjęcia, opadła mi szczena i pomyślałem: tego roczny update będzie niezły ;] I miałem racje... Ciekaw jestem również, kiedy potwory, które mają zrobić będą na tibia.pl ;)
EdwardMatiz
06-06-2008, 16:57
@silfer
Też tak myśle kiedy będą... po uptadzie? nieee
Ciekawe jak to będzie, czy tylko nowe questy będą "dawały" exp czy stare też?:> Jeżeli stare też, to ten kto ma je wykonane ma mała lipę xD
super grafika; duże zmiany
update na +
bravo cipki ;)
Tak BRAWO!! NOWA TIBIA WRECZ!!! -.- nc
Update do dupy,a tlumaczenie sie nie dodaniem nowych terenow do expienia podnienieniem grafik w miastach i para nowych questow to komedia.
Pekon12-72
06-06-2008, 17:01
no no Super a najlebsze to bonusy doswiadczenia B) , juz nie moge sie doczekac xD , pozdro i czekam na nasteone informacje;)
Wojtach545
06-06-2008, 17:04
It can't be true!
Kurde a moim marzeniem była walka z drzewem :(
Zapałka,podpałka i drzewko płonie xD
Zapowiada sie super !!
ShosVern
06-06-2008, 17:10
Update do dupy,a tlumaczenie sie nie dodaniem nowych terenow do expienia podnienieniem grafik w miastach i para nowych questow to komedia.
Twoją wypowiedź ciężko zrozumieć. Nie dlatego, że jest ona tak inteligentna i w ogóle , ale na odwrót.
Libacjan
06-06-2008, 17:22
Signed.
_/
Mi upek się podoba... tylko szkoda, że już kilka questów powykonywałem(mogłem nie robić ;))
A najciekawsze, że jak mamy ratować NPC! To chyba będzie jednorazówka... a szkoda.
@offtopic
Nie podoba mi się nowy wygląd tibia.pl ... za bardzo... huntedowki ;)
Dawno mnie chyba nie było, ale Tibia... to tylko PACC,PACC kasa, kasa... pewnie wstęp na tę wojnę z orcami( już niczego lepszego nie mogli wymiślić) będzie tylko dla promocji... :((((;(;(;(
Nowe questy! zapowiada sie ciekawie:)
mam nadzieje ze te machiny obleznicze na zdjeciach beda wykorzystywane przy atakach na miasta :D a przede wszystkim beda one strzelac i sie poruszac xD a jesli chodzi o to tym szykowaniem sie orkow do bitwy to powina byc co roku taka totalna wojna o srodziemie mainlandu jak we władcy pierścieni. xD ;)
Elder-poskramiacz-katany
06-06-2008, 17:38
mainie (facc) naprawdę brakuje potworków na 50 lvl
o rly? poh,veno drag lair,of mówi ci to cos?:baby:
na zdjeciach beda wykorzystywane przy atakach na miasta :D a przede wszystkim beda one strzelac i sie poruszac xD
hmmm... Magictrhowery na najazdach... dobre :P
Nie dla kazdego tibia to tylko exp, ale po co ja to pisze, jeszcze sie taki nie urodzil co by kazdemu dogodzil :<
namlessone
06-06-2008, 17:39
A mi z tego co dotychczas zobaczyłem, najbardziej podoba się system komunikacji z NPC'ami i wagoniki w Kazo :P
Co do reszty rzeczy to ni mnie to ziębi, ni grzeje, tylko żałuję że nie będzie backpacka z nowego miasta ;/
Valdezito
06-06-2008, 17:48
Nowe questy rox... i mam nadzieje, że dodadzą jakieś nowe (fajne) outfity... bo jester z poprzedniego update to po prostu żal :o
@edit
Użytkowników czytających ten temat: 69 (zarejestrowanych: 24, gości: 45)
Bardzo ladnie ;> mi sie podoba (ale przydalo by sie pare questow od 70 lvl +)
Signed. --_--
Kleks300
06-06-2008, 17:55
Mysle ze ten updejt bedzie fajny ze wzgledu na nowe questy i ze mozna dostawac za nie doswiadczenia :baby:
ShosVern
06-06-2008, 18:01
Dla wszystkich narzekających na brak nowych expowisk powiem: zawsze było tak, że w letnim update odgrzewali stare tereny, expowiska i dodawali questy a w letnik, nowe wyspy i masę expowisk. Chcecie nowego miejsca do zdobywania doświadczenia? Poczekajcie do zimy ^^.
Dla wszystkich narzekających na brak nowych expowisk powiem: zawsze było tak, że w letnim update odgrzewali stare tereny, expowiska i dodawali questy a w letnik, nowe wyspy i masę expowisk. Chcecie nowego miejsca do zdobywania doświadczenia? Poczekajcie do zimy ^^.
Svargrond było latem :s
michalr15
06-06-2008, 18:04
hmm zastanawia mnie jedno co z tymi którzy wykonali już wszystkie dostępne questy (taka osoba jak ja) dostane exp czy będę musiał zaliczać je od nowa bez nagród?
jak myślicie...?
Frytasek
06-06-2008, 18:08
Na pewno wszystkie questy dla PACC X(.
Aevolana
06-06-2008, 18:16
Idą jak burza, chyba pierwszy taki up od tibii 7.7 :D
@up
no i co z tego?
Na pewno wszystkie questy dla PACC X(.
straszne, popłacz się
spoko te zmiany są. Dają klimat :)
Exp za questa? Bardzo dobry pomysł! Jeżeli robią to w takim celu jak myślę to zyskają duuuużo na klimacie RPG. Bo nie sądzę, że przy otworzeniu skrzynki na desercie czy złożeniu HoTA pojawi się napis z tysiącami expa, tylko będzie trzeba gadać o questach z NPC, wypytywać się, dostać zlecenie na misję i po wykonaniu pójść z powrotem, że wykonało się misję i oczekuje się doświadczenia. W końcu questy nie wyglądały by tak, że każdy włącza se spoilerek i idzie tylko po nagrodę, (tzn to kwestia czasu i tak zaraz pojawią się spoilery co gadać do npc). Ja osobiście staram się zawsze czytać co pisze npc i kminić o co chodzi w misji, wtedy bez kitu fajnie się gra...
Co do grafik itd to naprawdę dobre zmiany, nie narzekajcie na ilość expowisk, niestety nigdy nie będzie ich tyle, żeby ludzie byli zadowoleni. Jakby zrobili ataki z tymi machinami itd, to przynależność do miast byłaby naprawdę fajna :), lecz to tylko gdybanie...
Pablo134
06-06-2008, 18:30
Z tego co mówili na pozątku wynikało że zmienią coś na rookgaardzie, a jak na razie to tylko widać było, że zmieni się wyglą akademi i ubranie Seymour`a.
Chyba to będą tylko zmiany kosmetyczne na Rooku trochę szkoda, że zapomną znowu o Rookstayerach:(:(:(
Agusialeczek
06-06-2008, 18:34
Zgapiają z innych gier? I słusznie ;D Weź tu teraz wymyśl coś oryginalnego człowieku. Jeśli dobre rzeczy zgapiają, to cacy, niech Tibia rośnie w siłę xD A z tym expem za questy to plus, ale... Co z tymi, co te questy już zrobili? Stracą ileśtam expa, a to już w porządku nie będzie. A nie dodadzą expa za ukończone, bo to by za długo trwało, a Cipy nie mają na to czasu. Za dużo roboty w biurze (ataki DDoS itd.). Mogliby dodać jakieś questy na Rooku i nowe tereny, bo Rookstayerzy (też byłam kiedyś ;P) poumierają z nudów. Jak zwykle opuszczeni ;D no ale w końcu od czego jest Mainland. Cipsoft jednak szczfany jest B)
Michnik of Celesta
06-06-2008, 18:46
Na papierze wszystko fajnie , oby w praktyce było równie dobrze. Liczę szczególnie na nowe questy z expem za nie i gildię złodziejską xD
Dla mnie może być ;) Może ten exp za questy troche naciągany ale i tak pewnie będzie fajnie 8o Czekam tylko na nowe Monsterki :cup:
Pozdro Świebodzice !!!
Heyah
Komentarz - nic nowego ...
Do tych, ktorzy robia pod siebie z powodu nowych, nieco trudniejszych questow - obecnie jest ponad 10 osob z 300 lvlami ... a kolejne 300tki wpadna lada dzien. Wg mnie to jedyny powod tak smiesznie ukierunkowanych zmian. Nie wiem czy ktos to zauwazyl, ale CipSoft po cichu walczy z hlvlami typu 250+, przyklad - fiolki do leczenia hp - czyzbyscie nie zauwazyli ile osob z 250+ pada na wojnach w ostatnich czasach? Czyzbyscie nie zauwazyli, ze byle 10 x 50 lvle potrafia uwalic 340 lvl? Ot cala prawda o nowych zmianach ^^
PS czekam na jakies wyzwanie na Rookgaardzie ... moze kolejny boss dajacy sie zabic przez 1 lvl?
PeZet Dr. =]
Zgadzam sie w calej rozciaglosci. Jest to pomysl wziety rowniez (przynajmniej wedlug mnie) z innych MMORPG tylko ze w innych grach jest to nazywane po prostu maksymalnym poziomem.
Od dawna nie widzialem tylu pozytywnych komentarzy na temat update. Więc może ich starania ida w dobra strone
bo jeszcze nic o profesjach nie bylo
zawsze było tak, że w letnim update odgrzewali stare tereny, expowiska i dodawali questy a w letnik, nowe wyspy i masę expowisk
ta, frosty na bank w zimie dodano bo kto by na taki pomysl latem wpadl
hmm zastanawia mnie jedno co z tymi którzy wykonali już wszystkie dostępne questy (taka osoba jak ja) dostane exp czy będę musiał zaliczać je od nowa bez nagród?
podejrzewam ze te nowe questy tylko beda dawac exp
No no fajnie ale jak narazie 0 balansu profesi aby wygląd i tyle jak narazie jest sux a co pokaże czas .... okaże sie xD
Angeerfire
06-06-2008, 19:03
Spoko ;] Może dodali trochę najazdów dla facc? 0.o Te questy na doświadczenie to tylko dla pacc będą ale grafika i tak jest polepszona. Oby naprawili DDoSa
.::Zydek::.
06-06-2008, 19:18
@up
Zapoznaj się pierw z definicją DDoS nim kolejny raz napiszesz takie bzdury :o
w mojej swietej pamieci
jak było update z tibii z 7.7 na 7.8
wszystkim chlopcom stawaly fiuty
gdy dowiedzieli sie ze wprowadza hotkeye itemy grafe
lecz gdy sorki i druty weszly do gry od razu im zwiedly paly gdy puscili swojego pierwszego poupdatowego sdka dmg 500 ^^ a przed updatem 1113
na pewno tego updejta beda tez wady
zreszta w kazdym updacie tibijskim tak wam paly stercza a gdy wchodzicie do gry to po 2 dniach wiedna
ciekawe co z balansem profesjii czy cos sie zmieni
http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/images/Guild/Gildebig1.jpg
http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/images/Trouble/Bugs/cyc1.jpg
przez te 10 lat tibia naprawde robi duze postepy
porównajcie te 2 skriny z dzisiejsza tibia
niewielka roznica
Alp Lauchra
06-06-2008, 19:31
Moze wkoncu jakis ciezki quest wprowadza :>
Nytoperka_of_Elysia
06-06-2008, 19:34
Zobaczymy co z tego wyniknie
A czy wie ktos czy dodadza jakies nowe servery??
PawloPall
06-06-2008, 20:03
Ja na przykład chciałbym nowe outfity dla free account ;)):D
PawloPall
06-06-2008, 20:07
w mojej swietej pamieci
jak było update z tibii z 7.7 na 7.8
wszystkim chlopcom stawaly fiuty
gdy dowiedzieli sie ze wprowadza hotkeye itemy grafe
lecz gdy sorki i druty weszly do gry od razu im zwiedly paly gdy puscili swojego pierwszego poupdatowego sdka dmg 500 ^^ a przed updatem 1113
na pewno tego updejta beda tez wady
zreszta w kazdym updacie tibijskim tak wam paly stercza a gdy wchodzicie do gry to po 2 dniach wiedna
ciekawe co z balansem profesjii czy cos sie zmieni
http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/images/Guild/Gildebig1.jpg
http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/images/Trouble/Bugs/cyc1.jpg
przez te 10 lat tibia naprawde robi duze postepy
porównajcie te 2 skriny z dzisiejsza tibia
niewielka roznica
Nie no z tymi scrrenami to roznica jeeest :P .
A Propo profesji mogli by dodac jakas jedna nową :P.
Pozdro All Graczy Honera.
/Sorka Za Maly Spam/ ;D
uzytkownik2000
06-06-2008, 20:57
jakby zrobili jakis ciezki quest to ciekawe czy tkai trudny jak poi xD
Ja myślę, że CIPy tak załatwią sprawę z tym expem z questów: w pamięci i tak przechowuje się informacja o zrobionych questach, więc uważam, iż będzie trzeba podejść do NPC-ta, który zlecił nam misję i po prostu dopytac się o exp :)
Jestem prawie na 100% pewien, że moja teoria znajdzie miejsce w rzeczywistości ;)
A tak btw, naprawde dobrze przemyślany ten update. W teorii. Exp w questach, choć "zgapiony" z WoWa i wielu innych MMORPG, jest naprawdę dobrym pomysłem i sposobem na urozmaicenie rozgrywki. Nowe questy nikomu nie zaszkodzą, a tym bardziej ulepszony wygląd pewnych lokacji. Co się tyczy nowych terenów, a raczej ich braku- cokolwiek by nie dodali, i tak nie wszystkich zadowoli. A tego i tak jest sporo ;]
Podsumowując- zapowiada się naprawdę fajnie, tylko jak już pisałem- w teorii. Cóż, pożyjemy, zobaczymy ;]
Czekać na up i kupić pacca na miech :D
Ogólnie dupa - zjebana 8,1, tylko że kilka nowych rzeczy :/
W końcu coś dla hlvl ciekawe i TRUDNE questy bo jak na razie po osiągnięciu 200lvl'a nie było co robić, może powróci mi chęć do gry.
TheObliverator
06-06-2008, 21:48
Niesamowite! boże jak ta tibia się rozwija jeszcze pamiętam jak niedawno biegałem w czterech outfitach i prymitywnych warunkach a teraz?!
za niedługo tibia stanie sie najlepsza grą na świecie ! ! ! :]:cup:
@mufinek~
Nie podoba Ci się rookgaard to nie graj - proste... Wg mnie to dobrze, że wprowadzają tam jakieś zmiany (mam nadzieję, że coś oprócz zmiany NPC będzie)...
@theme
Exp za questy? Wreszcie CIPki idą w dobrą stronę. Może trochę zerżnięte z WOWa ale to i dobrze.
Zle mnie zrozumiales, Dobrze ze poprwiaja rooka poniewaz zacheci to ludzi do gry...:evul::evul:
--Cienius--
06-06-2008, 21:56
Mnie ciekawi czy po wykonaniu tylu questow typu POI czy ice island explorer society itp wloguje sie na cahra i dostane np 20k exp ? :D
Niooo, gdyby zlikwidowali cały "balans" profesji i dali stary system leczenia, to byłoby bosko.
Mati_Paurel
06-06-2008, 22:06
To jest komedia -.-. Cipy przez pół roku nie zrobiły nic co zasługiwałoby na uwage. Mogli czas, który wczesniej poswięcali na teorzenie nowych terenow/outfitów poświęcic na zadbanie o servy. Niestety po kazdym MK "Przepraszamy, juz sie to w przyszłości nie powtórzy" -.-
Założe sie ze wiekszość chwalących tean teaser, po update wykona questa/zobaczy nowe miasto i pójdzie na*******ac na dwarfy :o
Ja jestem na, nie
Ludzie nie podoba wam się to zacznijcie grać w lineage czy inne gówno...
A nie będziecie mi tu narzekać co trochę, że łe zjebane łe nie ma nic dla facc czy inne tego typu... X(
adrianeczeqq
06-06-2008, 22:52
w końcu troszkę RPG:cup:
fajnie by było jakby przy ataku orków na thais z tych maszyn jakieś kamienie nawalały po 100+ czy coś:) i pewnie fire bugiem się je będzie palić bo jak inaczej?:D
Ja uwazam, ze zapowiada sie ciekawy up. Mysle, ze jak zawsze FACC nie dostanie prawie nic i zeby porobic te nowe questy i tak trzeba bedzie kupic PACC bo w koncu o to chodzi Cipom. O kase :p
A tak ogolnie to moze byc fajnie.
Ja uwazam, ze zapowiada sie ciekawy up. Mysle, ze jak zawsze FACC nie dostanie prawie nic i zeby porobic te nowe questy i tak trzeba bedzie kupic PACC bo w koncu o to chodzi Cipom. O kase :p
chyba czytam podobny komentarz juz 100 raz albo i lepiej i tu nie chodzi tylko o te update ale poprzednich tez i w tych o clipach ogólnie już to jest nude pożyjemy zobaczymy.Bo przecież człowiek musi czymś żyć.Jednak pamiętajcie to nie musi być wyłącznie tibia ^^I nie jęczcie tak ;] ta gra ma swój oryginalny,niepowtarzalny klimat dlatego nikt jej nie porzuca ,podobnie jest z dziewczynami ;]
Ludzie nie podoba wam się to zacznijcie grać w lineage czy inne gówno...
A nie będziecie mi tu narzekać co trochę, że łe zjebane łe nie ma nic dla facc czy inne tego typu... X(
Gówno to jest ta twoja gra w kwadraty. Jeśli zamiast kompa masz konsole ,,Pegasus'' i tylko Tibia ci działa to się nie wnerwiaj na inne w 100% lepsze super produkcje typu Lineage II czy najlepsza gra MMORPG World of Warcraft. Tylko sie na ulicy nie przyznawaj, że grasz w tibie bo cie panowie w szalikach z napisem ,,STOP Homosom'' pobiją, ubiją i zabiją. Nara dziecko. A tak między nami to ta wieża orków jest jak ciul zgapiona od wowa te rozdarte flagi, ten styl budowy... ehhh może jeszcze dodajcie rasy i więcej klas niż te żałosne 4 i nazwijcie gre World of Warcraft 2D.
Medivh Shady
07-06-2008, 00:27
nie kazdy patrzy na grafike i ubogosc opji ;> sam gram w wowa i brakuje mi niektorych rozwazan z tibi ;> (
Z tego co piszą to wygląda na to że nie wystarczy poprostu zrobić questa aby dostać expa. Ale fajnie by było gdyby np. po wykonaniu deserta dostawało się 1k expa :) Ciekawe jak będzie rozwiązana sprawa wojny z orkami :D juz sie nie moge doczekac :)
Gówno to jest ta twoja gra w kwadraty. Jeśli zamiast kompa masz konsole ,,Pegasus'' i tylko Tibia ci działa to się nie wnerwiaj na inne w 100% lepsze super produkcje typu Lineage II czy najlepsza gra MMORPG World of Warcraft. Tylko sie na ulicy nie przyznawaj, że grasz w tibie bo cie panowie w szalikach z napisem ,,STOP Homosom'' pobiją, ubiją i zabiją. Nara dziecko. A tak między nami to ta wieża orków jest jak ciul zgapiona od wowa te rozdarte flagi, ten styl budowy... ehhh może jeszcze dodajcie rasy i więcej klas niż te żałosne 4 i nazwijcie gre World of Warcraft 2D.
Widać że nie stać cię wysiłkowo na Tibie (nawet na facc 2 lv ciężko ci wbić ;*) a na Wowa finansowo ;). Jesli byś był na tyle dojrzały by zrozumieć to że każdy ma prawo grać w co chce i jak chce to byś zamknął pysk i związał sobie palce by nie pisać takich głupot jak ty tu. Możesz sobie nazywać Tibię gównem ale sam nie jesteś lepszy, a także nie masz prawa FRAJERZE obrażać graczy Tibii czy innej gry itp.
Śmierć takim "czymś" jak ty ! Lól.
@@UPdatE
Cool ;) w końc 122 lv+ coś zdziała a nie tylko expienie i expienie ;d
Smash-Shady
07-06-2008, 01:21
dla facc nowy wyglad kazo, dla pacc reszta... bolesna prawda :P ale co tam...wazne ze odmlodzili miasta:) bo zygac sie chcialo az.. :<
thelolmaker
07-06-2008, 01:25
ej to kiedy te samochody w tibii, bo ja mam tyle oleju w depo i nie mam co zrobić, a tak to sobie dorobię jako mechanik u Sama w sklepie.... no szkoda tego oleju, a za viale to tylko 5 gp płacą :/
aha to jeszcze nie ten downdate no to spadam - sory end si ju egejn
Powinni wprowadzić wszystkie ałtfity dla biednych faczków (na outfit nk wystarczyłoby przynieść 10 dragon hamuf, a nie łaźić po poi przez kilkanaście miesięcy powodując masskicki), pousuwać minotaury z mino hellu aby newbie mieli łatwiej, no i za szczura dać 100 expa, aby szybko się z rook'a wychodziło no i dla każdej profesji jakiś prezent za opuszczenie rookgaarda na 8 lvlu (do wyboru, łarlord słord, golden helmet, boh, awendżer, grit axe i do każdej nagrody gratis domek). Jeszcze nowe Ankrachmóón dla facc aby mogli się wyżyć na innych potworach za te kolejki na start gry (wystarczy skopiować razem ze svargrondem). No i niech Cipsoft daje losowo co setnej osobie dżi ema (nie chodzi mi o emo ani inne żyletki) to będzie mniej boteruff. Pozdrafjam exura Aha jeszcze dla każdego licencja na tibiacam TV, aby można było uwieczniać niebywałe przecudowne osiągnięcia.
Biedny Ryba siedzi przygwożdżony do komputera i musi tłumaczyć te wspólne wypociny Kicksoftu :/ I jeszcze drzwi zaryglowane :(
thelolmaker
07-06-2008, 03:46
Co do tych demonów z tibia city
google translate (zawsze coś)
W następnej aktualizacji, niektórzy szefowie nowych demon zostanie wprowadzony. Więcej informacji można znaleźć poniżej.
1) Ushuriel
Ushuriel jest bezwzględny i okrutny, nawet przez demon. Podobnie jak wielu innych potężnych demonów, pracował w jego drodze do demonicznej hierarchii poprzez morderstwa i uboju. W odróżnieniu od niektórych swoich braci bardziej lekkomyślny, był przemyślany wystarczająco mocny, aby wygrać i sojuszników w celu zapewnienia, że jego wrogowie nie mieli szansę dla zemsty przed jego przejście do następnej większej mocy. W innych demonów zginął, bo lekceważyć ich wrogów i przecenia się, Ushuriel był przygotowany do konfrontacji, a inni niech to brudna praca. Po inwestują dużo czasu na zbadanie jego przeciwników "władzy, jego uderzenia były szybkie i precyzyjne. Na początku swojej kariery był follower z Ruthless Seven i zyskał prestiż i może w ich cieniu.
Kocham go zabić i uboju, służy on do Ruthless Seven jako kata. Obdarzony ogromną uprawnień, Ushuriel zwykle po prostu ignoruje wszelkie ataki, a następnie rozpoczyna męki jego cel. Jego egzekucji są długie procedury, jak lubi strach i walka o jego śmierci ofiary. Ponieważ jest on głównie bezradni wobec ofiar, to może mylić go, jeśli przeciwnik jest rzeczywiście walka z powrotem. Wciąż jest bardzo mało prawdopodobne, że ktoś będzie musiał stawić czoła głównym kata z Ruthless Seven i żyje, aby powiedzieć opowieść.
Chociaż doskonale zdolny do obsługi prawie każdego przeciwnika, lubi taśmy do jego ofiar i ich kompetencje cieszy ich słabość i strach. Jeśli pozwoli mu na rob wasze kompetencje, to małe szanse na przetrwanie tego spotkania była niewysoka i jesteś tak dobry jak martwy.
2) Mardareth
Mardareth poświęcone jego życiu ma do bitwy. Bred przez Ruthless Seven jako jeden z ich największych watażków, Mardareth ma znieść bolesna i torturing szkolenia. Zamiast tworzenia genialny lider, chociaż dali urodzenia do zabijania maszyny serenense, że nieustannie stara się poprawić swoje umiejętności przez inne wyzwanie demoniczna minions. Nawet jeśli używa Mardareth tylko ułamek jego umiejętności, zwykle w wyniku takich walk jest stos juggernauts demonów i posiekany na kawałki. Jest rumoured że nawet pokonał mocną Orshabaal. Jego osłabienie może być tylko w jednym-mindedness z którym dąży do zniszczenia jego ofiar. W jego pożądliwość do boju, często zapomina swego życia i otaczającego tylko do momentu jego kolejnym strajku. Choć Mardareth kocha gry kotów i myszy z jego ofiar, szybko traci on wszystkie pełne finezji i indulges w jego krwi pożądania. Nie wiadomo, jak takie zwierzę trzymane jest w sprawdzenia przez Ruthless Seven.
3) Golgordan i Latrivan
Golgordan i Latrivan są dość nietypowe dla rasy demon. Oni wydają się bardzo akcji specjalnych pokrewieństwa, mało znanemu w demon suan, ponieważ urodzili. Praca jako jedną jednostkę, szybko wzrosły w szeregach z Ruthless Seven's minions. Tak długo, jak oni pracowali razem byli w stanie osiągnąć magiczne ułatwi i miały ogromne znaczenie. Z rosnącą uprawnień, ich zazdrość wzrosła do siebie, too. Wkrótce do sukcesu w demon bracia przybyli do powstrzymania się ich kontynuowanie kłótni zapobiec ich do korzystania z ich specjalnych uprawnień. Oczywiście każdy z nich upatruje swego brata za jego nieszczęścia.
Dzisiaj, zarówno pracy w parze, jeśli zajdzie taka potrzeba, jak i czarownicy są właściwe, nawet jeśli brak fizycznego umiejętności większości swoich przeciwników. Chociaż oni nie czują miłości do siebie nawzajem, bracia są mniej lub bardziej zjednoczona, jak tylko okaże się wrogiem. Są w pełni świadomi, że ich prawdziwa siła może odczuwalne jedynie wówczas, gdy wspólnie pracować. Oni również wiedzą, że są inne potężne demony greedily patrząc na ich ranking. Ponieważ bracia byłoby udzielić innych demonów nie nawet kukurydza brudu, które w dalszym ciągu współpracować z czystego złośliwości. Ich umiejętności w fabulous odlewania magiczne zaklęcia i zrozumienia w ich magiczne doradców z Ruthless Seven. Ich mistrzowie zapewniła im możliwość realizacji kosztowne i okrutne eksperymenty. A kawałek szczęścia zarówno demony, jak wolisz, aby kontynuować swoje studia Groźna do wszelkich bitwy. The Ruthless Seven głównie angażować się w demoniczną braci do organizowania i nadzorowania operacji, coś bracia są w bardzo dobrym - tak długo, jak długo nie rozpocznie walki z sobą.
4) Annihilon
Przynależność do nieznanego i ewentualnie inny gatunek wymarły demonów, Annihilon jest czysta moc. Mówi się, że Annihilon był odpowiedzialny za zniszczenie własnej rasy. On jest ostatnią ocalałą z licznych bitew, które odzwierciedlały demonicznej wersji "survival of the fittest" frazy. Jego masywne, ciężkie ciało jest tylko jeden ogromne masy mięśni w ruchu. Nie ma miejsca na finezję w jego ciało pełne sama siła. Co mu brakuje w umiejętności, On sprawia, że łatwo się z surowego moc. Tę Aeon lat służy stworzeniu wielu mistrzów wretched w jego życiu. Zakłada się, że był już follower jednego z Ruthless Seven, kiedy rozpoczęto formowanie cabal. On pozostał stoical na ich strony w trakcie ich wzrost do władzy. On był obecny w wielu z największych sukcesów w jego okrutnych kapitanów. The Ruthless Seven zatrudnionych często dość proste-minded Annihilon za banalne zadania, jak wiadomo, nie ma do swojej dyspozycji demon, który odpowiada mu w siłę. Tak długo, jak istnieje coś zabić, Annihilon jest absolutnie lojalny wobec swoich mistrzów. Ta lojalność i jego brak ambicji, z wyjątkiem uboju lub zabijania, czyni go jednym z preferowanych przez pracowników Ruthless Seven. On jest doskonałym narzędziem do prowadzenia mniejszym demonów w linii i nie używać umysłu do jego siły do wypełnienia kilku mniejszych zadań, które mogą być pod ręką. Tę starożytnych stworzeń jest często towarzyszy pasożytów, które żywią się jego kapania pikantne potu. Wykrywanie niektórych z tych małych, ale bardzo nieprzyjemnych pasożytów jest przydatne do podpisania Annihilon wiedzieć o obecności w góry.
5) Zugurosh
Pomimo jego dzielność, znany jako demon Zugurosh jest coward. Wtedy byłoby w pierwszej kolejności przyznać, że - gdyby zagrożone były wystarczające. Zugurosh spędził swoje dobre strony: ukrywanie rzeczywistych i założyć od wrogów. Poszukiwana do ochrony, wstąpił w szeregi z Ruthless Seven wkrótce po ich stwierdzeniu same jak mightiest wszystkich cabals życiu. Choć jest on na szybkie wykorzystanie jego Cowardice uniemożliwił mu uzyskanie wszelkich istotnych moc do czasu jego paranoi pomógł mu odkryć zdrady w szeregach z Ruthless Seven's minions. Tę przyznano mu uwagę na jego ciemnym mistrzów i dość wysoką pozycję w swoich szeregach tylko, że w wyniku intensyfikacji jego obawy.
Zugurosh preferuje się życia coward niż martwy bohater. Paradoksalnie jego Cowardice paranoja i uczynił go cennym narzędziem dla Ruthless Seven którzy powierzył mu kilka środki bezpieczeństwa dla swoich licznych operacji. Zakładając, że wszędzie wrogów i zdrady, Zugurosh jest odpowiedzialna za niektóre z najważniejszych i podstawowych środków bezpieczeństwa na Ruthless Seven. On ma dość unikalną sieć informatorów bribed i zagrożone. Pomimo zdrady i backstabbing jest dosyć popularny wśród demonów, tego rodzaju kontrolowanej zdrady na wielką skalę jest raczej nietypowe dla ich koncepcji rasy, i jak dotąd działa całkiem dobrze.
Zugurosh co lubi uczciwej walce, a on zapewnia, że są rzeczy na jego rzecz przed On sprawia, że jego ruch. Lubi się ofiarami drapieżnych na bezradni i nic nie kocha bardziej niż tanie zwycięstwa za pomocą podstępu, pułapki i zasadzki. Od demonów nie myśli wiele o takiej taktyki, Zugurosh jest bardzo szanowana przez jego rodzaju.
6) Hellgorak
Hellgorak jest ostatnią ocalałą z demoniczną cabal które succumbed do Ruthless Seven aeons temu. A Hellgorak jest survivor do rdzenia. W zwycięstwo z Ruthless Seven stawał się coraz bardziej oczywiste, zdradził swoich sojuszników i przesiadł stron. Hellgorak zdecydowała, że lepiej służyć w ramach Ruthless Seven umrzeć niż jako lidera. Stając się w minion Ruthless Seven nie zatrzymać go z krajów rozwijających się jego złe plany. Powoli, lecz systematycznie wspinał się on w szeregach nowych i używanych Jego moc i wpływ na poprawę siebie. Wezwał w sprzyja, i tych, którzy zabili mądrość posiadał on potrzebny.
W czasie przyczyną jego demoniczna plany przyniosły owoce. Z pomocą skradzionych tajemnic i wiedzy tajemnej, jego ciemna ciało pokryte jest pomyślna Runes starożytnych, które chronią go od większości uszkodzeń. On może pochwalić się o jego invulnerability, które rzeczywiście okazały się kłamstwem przez agentów z Inkwizycja. Still, wstrząsa się największe szkody z łatwością, i to na pewno brać insane kwotę napastnikowi wprowadzają go w dół. Było prorokował, że nikt nie będzie go pobić - zabił tuż przed sanktuarium. Still, obawia się on z Ruthless Seven którzy pokonał go i jego sojuszników w przeszłości. Dlatego też na pewno powiedzieć, że nawet jeśli jest on prawie invulnerable, ale wszystkie Hellgorak jest nieśmiertelna.
@
Translate.pl rox?:d
Ehh i kolejny update co niszczy klimat ktorego juz i tak brak
bajerfull
07-06-2008, 07:56
thelolmaker: to ja juz wole chyba po angielsku sobie przeczytac :)
Libacjan
07-06-2008, 08:10
HEEEJ K*RWA! CO TO MA BYĆ?! Ja chcę w końcu poexpic, a nie czekać w 2 tygodniowej kolejce na wrle. Jest o 8x za mało expowisk, a ta banda idiotów tego nie dostrzega i zajmuje się tylko takimi mało znaczącymi pierdołami jakie będą w następnym updacie. Nie można przez cały czas powtarzać, że exp nie jest najważniejszy. Nie po to mam pacc, aby marnować go na stanie pod depo.
Zamiast koszatniczek i nowych demon świnek morskich mogli by przynajmniej zrobić coś z masskickami. SSIJSOFT GMBH
http://img107.imageshack.us/img107/4782/mapkadragonzxd5.png
Mój bardzo skromny projekt mapki.
Widać że nie stać cię wysiłkowo na Tibie (nawet na facc 2 lv ciężko ci wbić ;*) a na Wowa finansowo ;). Jesli byś był na tyle dojrzały by zrozumieć to że każdy ma prawo grać w co chce i jak chce to byś zamknął pysk i związał sobie palce by nie pisać takich głupot jak ty tu. Możesz sobie nazywać Tibię gównem ale sam nie jesteś lepszy, a także nie masz prawa FRAJERZE obrażać graczy Tibii czy innej gry itp.
Śmierć takim "czymś" jak ty ! Lól.
@@UPdatE
Cool ;) w końc 122 lv+ coś zdziała a nie tylko expienie i expienie ;d
Uważaj bo się posrasz. ciebie to niestać na granie na FACC. Jak byś niezauważyła to zacytowałem frajera, który obraża Lineage'a on też niema prawa obrażać innych gier. A przepraszam bardzo Tibie można :D wszystko zrobione przez Niemców można obrażać. Hymmm może pogram w Tibie i będe grał Elfem Warriorem albo Hunterem :p oj zapomniałem.... tu taka bida, że jedynym wyborem są 4 klasy i kwadrat... oj szkoda... To wezme Kwadrata Warriora zrobie 40 lvl i kupie se konia. oj... szkoda to niema mountow... oj... albo zrobie sobie Maga kwadrata a profesje Tailoring... ojjj.... zapomniałem, że tutaj magowie noszą zbroje płytowe... oj... kurde niema profesji... szkoda... ale fajna ta gra mase opcji fajna grafika wszystko jest super. ciekawe kiedy ogłaszą tibie najlepsza grę online bo zasługuje bardzo na te miano. :p:p:p dobra dzieci niewnerwiajcie się idzcie se do depo i błagajcie o itemy. :D:D:D:D
Bragon Ball
07-06-2008, 08:34
HEEEJ K*RWA! CO TO MA BYĆ?! Ja chcę w końcu poexpic, a nie czekać w 2 tygodniowej kolejce na wrle. Jest o 8x za mało expowisk, a ta banda idiotów tego nie dostrzega i zajmuje się tylko takimi mało znaczącymi pierdołami jakie będą w następnym updacie. Nie można przez cały czas powtarzać, że exp nie jest najważniejszy. Nie po to mam pacc, aby marnować go na stanie pod depo.
Zamiast koszatniczek i nowych demon świnek morskich mogli by przynajmniej zrobić coś z masskickami. SSIJSOFT GMBH
http://img107.imageshack.us/img107/4782/mapkadragonzxd5.png
Mój bardzo skromny projekt mapki.
Właśnie powinni nowe expowiska dodać, kilka nowych expowisk...
Jak może zniszczyć coś czego nie ma :>
@ELEAH
Heheh
wawrzyniak13
07-06-2008, 09:20
dobrze ze wprowadzaja nowe questy, ale niech wprowadza jakies dla graczy bez pacca
@
Translate.pl rox?:d
tak? a powiedz co konkretnego zniszczy ten update?
Wylansowany
07-06-2008, 09:35
dobrze ze wprowadzaja nowe questy, ale niech wprowadza jakies dla graczy bez pacca
Czy ty...nie, zostawię już to bez komentarza...:(
@Libacjan
Na tym właśnie polega balansacja profesjii. Kiedyś najlepsi byli magowie i ludzie się buntowali. To dali prostych "w obsłudze" knightów. Z palków zrobili praktycznie najlepszą profesję (ale cały czas nie rozumiem dlaczego płakali kiedy na Tibię 8.1 nic nie dostali mimo, że dlaej byli najlepsi...), a magów...sam widzisz. Pradopodobnie z parę updatów znowu magowie będą najlepsi, a pallkami w ogóle nie będzie się opłacało grać...i tak w kółko...
@topic
Dobrze, że są nowe questy, ale żeby nie popełnili takie błędu jak ze scrollami do Dreamer's Challenge, które po jakimś czasie można było złapać leżące na ziemi...
I ciekawe co z tą wojną z Orcami...:)
Uważaj bo się posrasz. ciebie to niestać na granie na FACC. Jak byś niezauważyła to zacytowałem frajera, który obraża Lineage'a on też niema prawa obrażać innych gier. A przepraszam bardzo Tibie można wszystko zrobione przez Niemców można obrażać. Hymmm może pogram w Tibie i będe grał Elfem Warriorem albo Hunterem oj zapomniałem.... tu taka bida, że jedynym wyborem są 4 klasy i kwadrat... oj szkoda... To wezme Kwadrata Warriora zrobie 40 lvl i kupie se konia. oj... szkoda to niema mountow... oj... albo zrobie sobie Maga kwadrata a profesje Tailoring... ojjj.... zapomniałem, że tutaj magowie noszą zbroje płytowe... oj... kurde niema profesji... szkoda... ale fajna ta gra mase opcji fajna grafika wszystko jest super. ciekawe kiedy ogłaszą tibie najlepsza grę online bo zasługuje bardzo na te miano. dobra dzieci niewnerwiajcie się idzcie se do depo i błagajcie o itemy.
Super.
1. Wykasuj tibie
2. Usun tibia.pl z favourites (tzn: ulubione)
3. Idz sobie grac w tego swojego WoWa
Co do tego co napisales, sam gram i w Tibie i w WoWa, i nigdy nie placilbym za to ścierwo jakim jest WoW, nie ma tego czegos. W tibi moge sobie lognac, postac w dp, pogadac z kolegami, czasem gdzies pojsc, ubic kogos, a w WoWie co? Wejde i mam expic i robic questy?
Aha, co do tych twoich zajebistych questow w WoWie, 100% z nich opiera sie na zabij x tego, albo przynies x tego, czasami idz tam i tam, rzeczywiscie panowie z Blizzard, odwalili kawal dobrej roboty robiac 1000+ takich questow, ktozby wpadl na fabule do kazdego z nich, oh!
Co do update:
Mam nadzieje, ze beda questy w stylu jester outfit, ten quest podobal mi sie najbardziej, i zalowalem ze jest tak malo misji. Oczywiscie pod warunkiem ze znamy ang i gramy bez spoilerow, bo mozemy posluchac Bozo, zrobic co trzeba a potem sie cieszyc, i mieć satysfakcje.
#PS.
Czekam na Test Server, zeby poogladac Kazz i rooka + powiekszony orcland i amazon camp po drodze ^.^
adrianeczeqq
07-06-2008, 09:51
They have sent an extremely sinister demonic being to the main continent which can only be destroyed by the most courageous, smartest and strongest fighters.
tutaj jeszcze taki mały bonus z tibia.com o którym zapomniał Ryba, mowa o tym drzewku ofc
myślę że o wiele ciekawsze najazdy na miasta(maszyny obleznicze),exp za questy i misje które mogą wykonac jedynie ekipy zlozone z 4 profesji mają na celu ratowanie resztek tego klimatu:D
Super.
1. Wykasuj tibie
Co do tego co napisales, sam gram i w Tibie i w WoWa, i nigdy nie placilbym za to ścierwo jakim jest WoW, nie ma tego czegos. W tibi moge sobie lognac, postac w dp, pogadac z kolegami, czasem gdzies pojsc, ubic kogos, a w WoWie co? Wejde i mam expic i robic questy?
Aha, co do tych twoich zajebistych questow w WoWie, 100% z nich opiera sie na zabij x tego, albo przynies x tego, czasami idz tam i tam, rzeczywiscie panowie z Blizzard, odwalili kawal dobrej roboty robiac 1000+ takich questow, ktozby wpadl na fabule do kazdego z nich, oh!
Co do update:
Mam nadzieje, ze beda questy w stylu jester outfit, ten quest podobal mi sie najbardziej, i zalowalem ze jest tak malo misji. Oczywiscie pod warunkiem ze znamy ang i gramy bez spoilerow, bo mozemy posluchac Bozo, zrobic co trzeba a potem sie cieszyc, i mieć satysfakcje.
#PS.
Czekam na Test Server, zeby poogladac Kazz i rooka + powiekszony orcland i amazon camp po drodze ^.^
Jeśli WoW to ścierwo to dlaczego grają w to ponad 10 mln graczy i codziennie dochodzą nowi? Dlaczego WoW jest uważany za najlepsza grę MMO? Ty chyba nigdy w WoWa niegrałeś jeśli myślisz, że to jest tylko expienie to dlaczego niby expi sie do 70 lvl? Hehe no masz racje tibia to nietylko expienie :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D . Tym mnie powaliłeś przeciesz tam się nic więcej nie robi tyle expi. Cyce-Thias a potem Cyce-Thais i tak do usrania. A co do questów to się do tej zabujczej liczby 100 questów w tibi nie przyczepiłem jak coś to w wowie nietylko sie zabije 20 i juz, trzeba pozbierać drewno w lesie albo zanieść komuś jakiś item poszukać w skrzyni jakiegoś przedmiotu. Aha a interakcja w wowie z innymi graczami jest lepsza niż w tibi. Mobów typu Boss gdzie trzeba zebrać drużynę 20 osobową jest 100000000 x wiecej niż w tej twojej gierce. Blizzard odwalił napewno lepsza robote niż te twoje Szwaby z Cipu. Widać, że grałes na prywatnym serwie gdzie jest max 80 osób więc sie niedziwie, że niemiałeś z kim pogadać. Jeśli ci się expić niechce do zrób se jakaś profke pozbieraj materiały i zrób sobie EQ. Mi się wydaje, że w tibie grają wszysci ci co sie im 8GB WoWa ściągnać niechce. Jak wow by się ściągał w 30 sekund to sie założe że o tibi to już by nikt nie pamiętał.
Smerf'pallek
07-06-2008, 10:05
Mamy także wiele świetnych wyzwań dla bardzo doświadczonych graczy. Będziecie mogli stanąć twarzą w twarz ze sługą mistycznej ""Ruthless Seven", a może nie tylko ze sługą?
No ciekawie się zapowiada...
Dragones5
07-06-2008, 10:08
Jedyny update, ktory podoba sie wiekszosci i mi chyba tez ;p
@2up
Co do sciagania 8GB to u mnie sie zgadza ta teza xD
Ja myślę, że clip soft zrobi coś dla roku wystarczy zobaczyć zdjęcie na Teaser 1 i tam widać już zmiany np. kafelki.
Smerf'pallek
07-06-2008, 13:18
@up
Wow kafelki.. wielkie zmiany : <
Z jednej strony, powinni dać wreszcie Zolaruka z Triangle of Terror lub Kogoś z Ruthless Seven zamiast ich sługusów.
Z drugiej strony, Orshaabal nie będzie ich jedynym sługą (?), co strasznie mnie denerwuje.
VanBobel
07-06-2008, 13:52
@
Klimat gry ?
Masz na myśli kwadratowe góry, kamienie ktore wygladaly jak z plasteliny, lina która wygladala jak jakieś zwiniete w rulon gowno, a outfity wygladaly jak w paincie robione, już nie mowiac o potworach, np. behloder co wygladal jak zgnita guma do zucia albo gs jak animacja robiona w power paincie o to Ci chodzi ?
W tedy to tibia wygladala jak jakieś, że tak powiem gowno na które aż żal było kupić pacc, teraz to jakoś pożadnie wyglada, Cipki sie staraja a wy tego nie dostrzegacie... Update świetny, już nie moge sie doczekać ;)
Dzisiaj CipSoft pragnie podzielić się z nami informacjami dotyczącymi nowych questów, które zostaną dodane już tego lata.
Jak wielu z Was się domyśla, aby zmierzyć się z nowym podwodnym stworem, konieczne będzie ukończenie jednego z zadań. Captain Haba w Svargrond polował na te złośliwe kreatury przez wiele, wiele lat, na pewno doceniłby Twój gest, gdybyś postanowił mu pomóc. Niestety nie tylko on, również niektórzy mieszkańcy tego miasta borykają się z problemem morskich stworów. Jerom ledwo co się przeprowadził, a miejsce w którym planował otworzyć swój biznes zostało zrujnowane przez okropnego trola. Teraz jego przyszłość w Svargrond nie wygląda najlepiej, może zechciałbyś mu pomóc?
Co więcej, również orkowie szykują się do bitwy. Każdy dzielny żołnierz powinien stawić się i bronić królestwa przez zielonymi bestiami. Broń naszych posterunków, pomóż podtrzymać linię obrony, szpieguj ich, a nawet niszcz ich konstrukcję, takie jak imponująca wieża poniżej.
http://images.tibia.pl/news/siege_tower.jpg
Gildia złodziei również szuka nowych członków. Podstępne i chytre osoby są zawsze mile widziane, by szkolić się w umiejętnościach niezbędnych do zostania złodziejem. Bądź ostrożny, wielu nie przepada za takimi osobami, tym samym potrzebujesz wielkich umiejętności by nie wylądować w miejscowym więzieniu.
Mamy także wiele świetnych wyzwań dla bardzo doświadczonych graczy. Będziecie mogli stanąć twarzą w twarz ze sługą mistycznej ""Ruthless Seven", a może nie tylko ze sługą? Jednak to wciąż nie wszyscy, którzy zostali wytypowani do zniszczenia naszego wspaniałego świata. Wysłali oni najbardziej złowieszcze, demoniczne istoty, więc jedynie bardzo zahartowany i doświadczony w walce bohater może stawić im czoła.
http://images.tibia.pl/news/demon_oak.jpg
Jeden z eksperymentów, który zakończył się niepowodzeniem, spowodował wszczęcie alarmu w akademii magii na Edron. Alverus odbył nieoczekiwane starcie z potworem, który w mgnieniu oka zamienił go w bryłę lodu. Teraz potrzebuje Twej pomocy, byś ocalił jego znajomych. Po wielu dniach i nocach spędzonych przy badaniach, Arkulius znalazł rozwiązanie całej sytuacji. Jedynie kombinacja czterech żywiołów - ziemi, ognia, lodu i energii, prezentowanych przez każdą profesję może uwolnić Alverusa z jego lodowej klatki. Współpraca jest tu kluczem do rozwiązania zadania.
Prócz tego, zostało dodanych wiele nowych najazdów oraz bosów potworów, dzięki czemu gra stanie się bardziej urozmaicona. Nastąpiła również mała zmiana w systemie nagród. Jeśli wykażesz się wystarczającą wiedzą oraz nieprzeciętnymi umiejętnościami podczas wykonywania questów, nagrodą może być również doświadczenie! Nie oznacza to, że poziomy będą teraz zdobywane wraz z wykonywaniem questów; jest to jedynie mały bonus.
Druga informacja; CipSoft wypowiedział się na temat ostatnich nasilonych mass kicków. Tłumaczy to uciążliwymi atakami DDoS, oraz wyjaśniają iż rozumie frustrację graczy oraz robą co w ich mocy. Proszą o cierpliwość i zapowiadają wygranie walki z atakami co za może zaskutkować nie powtarzaniem się ich w przyszłości.
Ale o Rooku to już nic nie powiedzą X(
bajerfull
07-06-2008, 14:41
mysle ze next teaser bedzie o rooku. a potem jeszcze jeden ze np za tydzien update lub TS
Klimat gry ?
Masz na myśli kwadratowe góry, kamienie ktore wygladaly jak z plasteliny, lina która wygladala jak jakieś zwiniete w rulon gowno, a outfity wygladaly jak w paincie robione, już nie mowiac o potworach, np. behloder co wygladal jak zgnita guma do zucia albo gs jak animacja robiona w power paincie o to Ci chodzi ?
W tedy to tibia wygladala jak jakieś, że tak powiem gowno na które aż żal było kupić pacc, teraz to jakoś pożadnie wyglada, Cipki sie staraja a wy tego nie dostrzegacie... Update świetny, już nie moge sie doczekać ;)
tak o ten klimat... bez easy mode magów, jebanych hotkey's, z lepszym systemem pvp...
VanBobel
07-06-2008, 15:14
up@ to żal mi cie...
Update ogólem mi sie podoba;
Plusy:
-cos dla wyzszych lvli
-wiecej questow<oby trudne to bedzie quest service xd!>
-troche wiecej expowisk
-moze of sie odludni
-drzewo quest z tymi demonami czy cokolwiek to jest
-wiecej questow zlozonych
-prawdopodobnie nowy outfit, jezli chodzi o gildie zlodziei, thief/robber outfit?
-boski wyglad dara i kazo + ulatwione poruszanie sie po nim
Minusy:
-brak balansacji <mowie o magach>
:-)!
Mam nadzieje, że dodadzą nowe servery. Najlepiej 1 pvp i 1 npvp
bajerfull
07-06-2008, 15:43
up@ to żal mi cie...
widac ze nie grales w tibie powiedzmy 3-5 lat temu bo bys inaczej mowil
Aevolana
07-06-2008, 16:13
Spoko ;]Oby naprawili DDoSa
BUAHAHAHAHAHA łahaha naprawili DDosa niezłe niezłe
Savierus
07-06-2008, 17:49
no na rooku powinni dodac z wyspe jednak dla wyzszych lvli :D
powiedzmy od 8 w gore. bylyby tam orc worriory i takie bajery
update wielki ale, skoro wielki to tydzien bedzie wchodzil, tzn bedzie jeszcze bugow i kickow ze paccu beda musieli wiecej oddawac
fajne pod wzgledem tych nowych bossow i wekszej ilosci najazdow, no i questy, i doswiadczenie za nie, jak bym gral w WOW'a :D
własnie zdałem sobie sprawe z tego ze to juz mój 10 update tibi jakiego będe świadkiem....powiem wam ze co roku jest tak samo....wielkie zapowiedzi, ogromne wyczekiwanie nowego a potem uczucie zawiedzenia i niespelnienia poniewaz update idwaraca tą gre o 180 stopni
powiem wam co naprawde uratowało by tą gre przed monnotonią jaka w niej panuje
1. Sytem PvP z prawdziwego zdarzenia, to znaczy prawdziwe wojny miedzy klanami po wypowiedzneniu ktorym deliwkeci po zabiciu traca max 1% expa a moze nawet mniej
2.system party kiedy to profesjie byly by od konkretnych zadan, druid leczy, knight tankuje a reszta zadaje obrazenia i wzyscy dostaja expa mimo niezadanego dmg, oczywiscie trzeba by to jakos ogladzic bo wiadome ze pojawily by sie taxowki ale cos w ten desen
3.system rajd bosow...to znaczy ograniczyc wyapdnie drogocennych itemow ze zwyklych mobow przenoszac wypadnie tych na mocniejsze bossy pojawiajace sie dajmy na to raz w tygodniu w okresonym miejscu, na takie bosy chodzilo by sie w poskladanych party i takie tam
4.moze jakies siege rodem z L2, naprawde fajna zabawa...duzo ciekawsze niz bezustanne farmienie lvl w tibi
5.rodzelenie i zroznicowanie armorow i broni, wedlog mnie to skandal ze jest kilka armorow o obranoni 10, 11 przydalo by sie to rodzielic poprzez zwiekszenie obrony w najlepszej zbrojce dajmy na to do 30....
6.zmiana ekonomi tibijskiej....kiedys po zdropieniu dsm sikalo sie ze szczescia teraz sie idzie do sklepu obchnac za marne grosze....przeciez to jest skandal
7.system questow....hmm wiecej logiki, wiecej questow na party, wiecej questow z ciekawymi nagrodami
A mi sie nawet spodobał ostatni update :)
--Cienius--
07-06-2008, 18:35
własnie zdałem sobie sprawe z tego ze to juz mój 10 update tibi jakiego będe świadkiem....powiem wam ze co roku jest tak samo....wielkie zapowiedzi, ogromne wyczekiwanie nowego a potem uczucie zawiedzenia i niespelnienia poniewaz update idwaraca tą gre o 180 stopni
powiem wam co naprawde uratowało by tą gre przed monnotonią jaka w niej panuje
1. Sytem PvP z prawdziwego zdarzenia, to znaczy prawdziwe wojny miedzy klanami po wypowiedzneniu ktorym deliwkeci po zabiciu traca max 1% expa a moze nawet mniej
2.system party kiedy to profesjie byly by od konkretnych zadan, druid leczy, knight tankuje a reszta zadaje obrazenia i wzyscy dostaja expa mimo niezadanego dmg, oczywiscie trzeba by to jakos ogladzic bo wiadome ze pojawily by sie taxowki ale cos w ten desen
3.system rajd bosow...to znaczy ograniczyc wyapdnie drogocennych itemow ze zwyklych mobow przenoszac wypadnie tych na mocniejsze bossy pojawiajace sie dajmy na to raz w tygodniu w okresonym miejscu, na takie bosy chodzilo by sie w poskladanych party i takie tam
4.moze jakies siege rodem z L2, naprawde fajna zabawa...duzo ciekawsze niz bezustanne farmienie lvl w tibi
5.rodzelenie i zroznicowanie armorow i broni, wedlog mnie to skandal ze jest kilka armorow o obranoni 10, 11 przydalo by sie to rodzielic poprzez zwiekszenie obrony w najlepszej zbrojce dajmy na to do 30....
6.zmiana ekonomi tibijskiej....kiedys po zdropieniu dsm sikalo sie ze szczescia teraz sie idzie do sklepu obchnac za marne grosze....przeciez to jest skandal
7.system questow....hmm wiecej logiki, wiecej questow na party, wiecej questow z ciekawymi nagrodami
Nie stety z Tibii WoWa nie zrobisz :)
thelolmaker
07-06-2008, 18:54
test server jak będzie to pewnie tylko dla tutorów bo już ich jest tak wiele, że wystarczą do szukania bugów, a nie jak inne noobki logowały się tylko po to by pk'ować...
@pisze się zacząłem...
VanBobel
07-06-2008, 19:03
widac ze nie grales w tibie powiedzmy 3-5 lat temu bo bys inaczej mowil
Hah zaczołem na tibi 7.1 i mi nie pierol ze nie gralem 5 lat temu... ciekawe czy ty grałeś. Po wybiciu 10 lvla zdudzily mi sie te kwadraty, potem wrocilem jakies 2 lata temu i zrobilem 123 sorca...
Muszę przyznać, że po tym upie Tibia zmieni się na lepsze. O wiele. Szkoda, że wciąż komercha, ale cóż... IMO powinni zmienić tą grę na całkowicie płatną - i tak już taka praktycznie jest, ale teraz może będzie na to zasługiwać, a powiedzenie w twarz, że jest całkowicie płatna będzie wreszcie końcem kłamania, że jest darmowa, a PACC to kilka udogodnień itp.
Vanhelsen
07-06-2008, 19:45
Wersja 1: Jupi! W końcu jakieś zajefajne kłesty! Zapowiada się ciekawie, choć pewnie i tak znów wszystko zniszczą spojlery...
Wersja 2: Buuu! CipSoft SUX!!! Spalić ich! na co kolejne durne kłesty dla lev +669 :< Ja chcę kłesta dla mojego 10lev knajta co wali z axa :<
7.system questow....hmm wiecej logiki, wiecej questow na party, wiecej questow z ciekawymi nagrodami1. Czemu max 1%?... To ma być wojna czy jakies piczu piczu pierdol...e się?
2. ZNam multum gier gdzie jest taki system party, jak wtedy wygląda granie? Wyskok na "Mega Trudnego Potwora" (MTP) z kolegą lev +669. Znajomy tłucze je jak schabowe a naszym celem jest skakanie na około znajomego unikając MTP i lecząc obrażenia, o ile mieliśmy szczęście nie paść za 1 uderzeniem...
3. Dla mnie normalne zrarowanie itemów było by lepszym wyjściem
5. Rozdzielenie zbori w/g profesji nie jest złe, ale zmiana statów wiązała by się ze zmianą całego systemu, mimo tego, pomysł na plus
6. To są prawa rynku a nie skandal... Czym starszy serwer tym więcej osób jest w stanie ubić przykładowego DLa, tym częściej wypada DSM tym ich jest więcej a pobyt z regóły jest bez zmian, więc cena leci w dół...
7. Ja bym po prostu powiedział "mniej korzystania ze spoilerów"... Zastanawiam się jaki ułamek procenta tibijczyków wykonał Deserta w 1oo%...
#up
nie przesadzajmy* :), pacc jest tym, co zacheca nas do gry i wyroznia, gdyby wszyscy byli p.a. byloby tak samo jak na faccu :)
Co do test serva, duzo mapy nie doszlo, bedzie test server ale na 100% zamkniety dla tutkow, jak ktos to juz wyzej napisal
#topic
Update zapowiada sie fajnie; nowe questy, poprawione grafiki (mioooodzio). Od prawie 3 lat gram w tibie i nie znudzila mi sie jeszcze :) i nie widze powodow, by to stalo sie teraz
#do tych co placza o brak "uwygodnien" dla facca:
pieniadz rzadzi i daje wladze, swiat sie na tej zasadzie opiera, wiec czemu mialoby byc inaczej w tibi? Cipy musza zarabiac, bo za frajer by dla was nawet nowego respa deera nie wstawili. im wczesniej do was dotrze, ze jestesci takimi malymi pasozytami, ktorych cipy utrzymuja, tym lepiej.
powiedzialem co chcialem :P
Pozdro ~Argon :evul:
Modliszka11
07-06-2008, 19:54
Reed
w pewnej części sie zgadzam
Rykun
Ja uwazam, ze zapowiada sie ciekawy up. Mysle, ze jak zawsze FACC nie dostanie prawie nic i zeby porobic te nowe questy i tak trzeba bedzie kupic PACC bo w koncu o to chodzi Cipom. O kase
Skończ waść wstydu oszczęć
Libacjan
Zgadzam sie w 100%
Topic
Teraz CipSoft chodzi tylko o kasę i zajmują sie mało ważnymi sprawami . Mają ponad 6 miesięcy na wymyślenie czegoś a dodają nic wartościowego . Było pisane że w letnim update mają dodawać nowe tereny a w zimowym poprawiać stare taki update co dodają znudzi sie w tydzień . Ale nie którym noobą dodadzą jakiegoś nowego kwiatka a ci już sie podniecają że fajny update . Takie coś można zrobić na ots w nie całe 3 godziny
Grafika to nie wszystko mój drogi...
Therus Mroczny
07-06-2008, 22:43
Jeśli jeszcze raz przeczytam, że coś jest zerżnięte z innych gier, to chyba więcej nie wejde na tibia.pl :| "Exp za questy i obóz orków ściągnięte z innych gier" - to jak mówienie, że krasnoludy i elfy to ściągnięcie z Tolkiena.
BTW - jestem ciekaw co z questami które już są wykonane, dostane za nie expa czy nie? Można się tego gdzieś dowiedziec?
Ale wy mnie wkurzacie...... Ile razy mozna powtarzac: FACC NIE UTRZYMUJE CIPSOFTU I DLATEGO MAJA WAS W DUPIE! PACC TRZYMA TE GRE NA JAKIMS TAM POZIOMIE! JAK KTOS JESZCZE RAZ ZAPLACZE TO CHYBA PRZYJDE I MU LEB ROZWALE! X( X(X(
Ametystowec
07-06-2008, 23:19
Super.
1. Wykasuj tibie
Wiesz...gdzie jak gdzie, ale to wlasnie w WoW'ie (a nie w tibii) nie chodzi o level. Jeżeli przechodzisz sobie kampanie w WC III Reigin of Chaos, a potem w WoW'ie wybierzesz się z przyjaciółmi, do ruin Lordearonu, dojdziesz do sali tronowej, gdzie Arthas zabił swojego ojca...TO JEST TEN SMACZEK ^^
Co do płatności za WoW'a 52zł na miesiąc, to nie tak dużo, wystarczy dziennie odłożyć te 1,50zł~, btw powyżej 50lvla knightem, sorcem lub druidem gra bez pacca nie ma najmniejszego sensu; padasz - dwa levele w dól, expisz - waste z powodu braku niektórych spelli, spotkasz pkerów - patrz "expisz"...bez pacca gra w tibie, to nie gra.
Faktem jest, że CipSoft robiąc update co pół roku, nie ma dostatecznej ilości czasu na przemyślenie, co jest graczom potrzebne, i co jest potrzebne, by zachęcić ich do gry, należy pamiętać, iż tibia nigdy nie osiągnie takiej perfekcji co WoW, mianowicie: WoW jest po pięciokroć bardziej strategiczną grą, profesje (raczej klasy, bo profesja to zawód do zarabiania pieniędzy) są zbalansowane w 100% (każda jest dobra na swój sposób, i każda ma build, który stanowi anty-build na build innej klasy - dajmy na to Shadow Priest vs Protection Paladin, oczywiście, gdyby paladyn był w Retribution, a Priest w Holy, to paladyn by wygrał) i nawet głupi system sprzedawania w WoW'ie osiągną perfekcje (chodzi mi tutaj o aukcje).
A jeżeli nie skumałeś jaką fabułę ma WoW...to po prostu jesteś chyba upośledzony.
Prawdą jest, że każdy lubi coś innego, Tibia (7.5) biła WoW'a w niektórych kategoriach na głowę, za to teraz, tibia jak dla mnie jest gorsza we wszystkim.
Steamwheedie Carthel _/ :]
Wiesz...gdzie jak gdzie, ale to wlasnie w WoW'ie (a nie w tibii) nie chodzi o level. Jeżeli przechodzisz sobie kampanie w WC III Reigin of Chaos, a potem w WoW'ie wybierzesz się z przyjaciółmi, do ruin Lordearonu, dojdziesz do sali tronowej, gdzie Arthas zabił swojego ojca...TO JEST TEN SMACZEK ^^
Co do płatności za WoW'a 52zł na misiąc, to nie tak dużo, wystarczy dziennie odłożyć te 1,50zł~, btw powyżej 50lvla knightem, sorcem lub druidem gra bez pacca nie ma najmniejszego sensu; padasz - dwa levele w dól, expisz - waste z powodu braku niektórych spelli, spotkasz pkerów - patrz "expisz"...bez pacca gra w tibie, to nie gra.
Faktem jest, że CipSoft robiąc update co pół roku, nie ma dostatecznej ilości czasu na przemyślenie, co jest graczom potrzebne, i co jest potrzebne, by zachęcić ich do gry, należy pamiętać, iż tibia nigdy nie osiągnie takiej perfekcji co WoW, mianowicie: WoW jest po pięciokroć bardziej strategiczną grą, profesje (raczej klasy, bo profesja to zawód do zarabiania pięniędzy) są zabalansowane w 100% (każda jest dobra na swój sposób, i każda ma build, który stanowi anty-build na build innej klasy - dajmy na to Shadow Priest vs Protection Paladin, oczywiście, gdyby paladyn był w Retribution, a Priest w Holy, to paladyn by wygrał) i nawet głupi system sprzedawania w WoW'ie osiągną perfekcje (chodzi mi tutaj o aukcje).
Prawdą jest, że każdy lubi coś innego, Tibia (7.5) biła WoW'a w niektórych kategoriach na głowę, za to teraz, tibia jak dla mnie jest gorsza we wszystkim.
Dokładnie. To nie jest tak, że każdy lubi coś innego. Tak jak mówiłem jak by wow miał 16 mega to Cipsofty mieszkały by na metrze bo nikt by nawet nie pamiętał o tej gierce. Bo to jest tak kolega w szkole gra w tibie potem gra coraz więcej osób aż wkońcu nie masz z nimi wspólnych tematów więc też zaczynasz grać a jak już zaczniesz to się uzależniasz i potem gadasz takie głupoty że tibia jest lepsza od wowa :D . Jeśli ten człowiek co to napisał nie byłby uzależniony zupełnie ineczej podchodził by do rozmowy napisał by coś w stylu ,,wiem, że wow jest lepszy ale wole tibie'' albo ,,nie chce mi się ściągac 8 GB'' a nie już odrazu ,,nigdy bym nie wydał ani grosza na to ścierwo jakim jest wow'' tak mówi osoba uzależniona , która ma 18 lat i chodzi do 5 klasy podstawówki. Wiem, że jeśli grasz w tibie zmieniasz się w zupełnie innego człowieka to już nie jest gra to jest twój świat! Może ja widzę tam grafike za czasów Mieszka I ale dla tego człowieka to jest pełny trójwymiar bo on nie siedzi przed monitorem on jest w tym świecie! Ja nie wiem jakiego narkotyku Cipy dodają do Tibii ale to jest tak samo jak z narkotykami spróbujesz raz i już jesteś w pułapce. Tylko zamiast na towar wydajesz na PACC. A WoW tak samo jak Tibia uzależnia ale jeśli grasz w WoW'a to przynajmniej możesz to komuś powiedzieć i chodzić z podniesioną głową. Aha i nikt cie nie pobije. Więc wow jest lepszy nawet poza domem bo nie wrócimy do domu ze złamaną ręką. Uszanowanie
Śmiech na sali co tutaj piszecie. Tibia jak narkotyk? bleeeeeeeeeh .... koń by się uśmiał :)
Ale piszcie dalej, przynajmniej mozna sie posmiac czytajac Wasze wypociny.
Gollumek
08-06-2008, 04:54
Super.
1. Wykasuj tibie
Co do update:
#PS.
Żal mi Ciebie chłopie skoro wolisz Tibię od WoWa ^.^
Wylansowany
08-06-2008, 07:54
@Mufinek
My to wiemy, ale dzieci "ja cem cosi na facc" będą zawsze i nie musisz tego po raz XXX powtarzać...NIc nie zrobisz :(
Skończcie juz tego offtopa o wowie i tibi. Każdy gra w to co lubi i nikt nie powinien mu narzucać swojego zdania. Osobiście gram w WoWa juz ponad pól roku (wcześniej grałem w tibie 2 lata) i powiem wam że każda gra ma swoje plusy i minusy. Nie mówcie że tibia ściąga z wowa bo tak naprawdę to WoW zebrał wszystkie pomysły z innych gier i połączył je w jedność. Po 2 chciałem jeszcze wspomnieć do tematu balansaci gry w WoWie otóż postacie nie są zbalansowane przynajmniej w PvP widać to po rankingach na arenie gdzie żądzą Warlockowie i Druidzi, 1vs1 też nie jest zbalansowane przyznał to sam Blizzard.
Ktoś tam pisał że przez granie w Tibie można mieć złamana rękę? Na pewno nie w moich okolicach (i z tego co wiem nie tylko w moich) czasami nawet jest to plus.
Acha i jeszcze 1 każda gra uzależnia gdy nie umie się w to grać nie rozumiem ludzi którzy siedzą przed komputerem po 5h dziennie i gra jest dla nich jedną z najważniejszych spraw, przecież gra z założenia ma dostarczyć nam rozrywki a nie nerwów i zatracenia w życiu realnym . Zarówno w WoWie jak i w tibi są tak zwani noo liferzy(chyba tak to się pisało), więc nie mówcie że tylko Tiba uzależnia.
Co do tematu dobrze że wprowadzają nowe questy i dają za nie doświadczenie bo to zawsze jakaś większa zachęta i sposób na urozmaicenie sobie trochę zdobywania doświadczenia oprócz expa.
Kolejny temat typu "Tibia czy WoW" się z tego zrobił... :confused:
Co poradzisz... Ja w wowa nie bede gral... no moze kiedys jak net bedzie szybszy bo teraz to za dlugo mi sie bedzie ciagnac. A tibia chociaz w czesci darmowa... :evul:
A mi się podoba. Pewnie i tak będzie dla pacc, ja nie zamierzam płakać, chociaż pacc nie mam i nie będę miał. Jesteście żałośni - co musiałby zrobić cipsoft, żeby was zadowolić? Nie ma takiej rzeczy, bo wy po prostu uwielbiacie pomstować na cipsoft i na to, jak niszczy tibię. Nie chcesz grać - nie graj.
-Typowy antyfan updateów. Wolalbys zeby tibia zawsze byla taka jak na 7.4. Polepszaja tibie po mału i trochu. pewnie Ty bys wolal juz tibie 3D i grafe z Coda4 lub Assasin Creed. -.-
Co do płatności za WoW'a 52zł na misiąc, to nie tak dużo, wystarczy dziennie odłożyć te 1,50zł~, btw powyżej 50lvla knightem, sorcem lub druidem gra bez pacca nie ma najmniejszego sensu; padasz - dwa levele w dól, expisz - waste z powodu braku niektórych spelli, spotkasz pkerów - patrz "expisz"...bez pacca gra w tibie, to nie gra.
Faktem jest, że CipSoft robiąc update co pół roku, nie ma dostatecznej ilości czasu na przemyślenie, co jest graczom potrzebne, i co jest potrzebne, by zachęcić ich do gry, należy pamiętać, iż tibia nigdy nie osiągnie takiej perfekcji co WoW, mianowicie: WoW jest po pięciokroć bardziej strategiczną grą, profesje (raczej klasy, bo profesja to zawód do zarabiania pięniędzy) są zabalansowane w 100% (każda jest dobra na swój sposób, i każda ma build, który stanowi anty-build na build innej klasy - dajmy na to Shadow Priest vs Protection Paladin, oczywiście, gdyby paladyn był w Retribution, a Priest w Holy, to paladyn by wygrał) i nawet głupi system sprzedawania w WoW'ie osiągną perfekcje (chodzi mi tutaj o aukcje).
Nie porównywałbym Tibi do Wowa ani Tibi do innych gier. Każda gra jest inna, ma swój klimat, swoje zalety i wady.
Vanhelsen
08-06-2008, 12:31
Żal mi Ciebie chłopie skoro wolisz Tibię od WoWa ^.^Żal mi Was chłopcy skoro wolicie gry od reala ^.^
Tutaj ludzie nigdy chyba się nie zmienią, nobki zawsze były, są i będą nic nie poradzimy. A to, że ktoś woli czy tibię czy wowa to jego sprawa i nie rozumiem o co są te jadki...
PS: Osobiście polecam Life for Speed ^^'
O jak dobrze że tyle ludzi nie będzie już grało w tibie, wreszcie będzie można spokojnie pograć ale znając życie Ci którzy najgłośniej krzyczą jakia jest "be" pierwsi będą się logować po update lub tworzyć tematy "update miał być o 15, jest już 16 i nie moge się zalogować, halp plx". Life is brutal...
Ametystowec
08-06-2008, 18:24
Żal mi Was chłopcy skoro wolicie gry od reala ^.^
Gdzie padły słowa, że ktoś bardziej bardziej lubi gry od RL? Nie masz argumentów i zaczynasz stosować taktykę "A chuj, nic do stracenia, przynajmniej kogoś wnerwie."
Ametystowec, przeczytaj to co on cytował, dla mnie to była ironiczna odpowiedź na jakże mądre zdanie
Żal mi Ciebie chłopie skoro wolisz Tibię od WoWa ^.^
Ja wolę pasjansa na telefonie, ktoś woli tortillę z dżemem z pigwy, ale 'żelowanie' bo ktoś ma inne gusta jest co to dużo mówić głupie.
Tiser jak najbardziej mi leży. Rybak, teraz lepiej?Ewentualnie ten. Bo był ten.
Ametystowec, przeczytaj to co on cytował, dla mnie to była ironiczna odpowiedź na jakże mądre zdanie
Ja wolę pasjansa na telefonie, ktoś woli tortillę z dżemem z pigwy, ale 'żelowanie' bo ktoś ma inne gusta jest co to dużo mówić głupie.
Tiser jak najbardziej mi leży.
Ten kolor na prawdę bardzo źle się czyta.
@down
no, mało nie dedłem z beki.
Rybak, teraz lepiej?Ewentualnie ten. Bo był ten.
Cha cha, ale jesteś śmiechowy
NIE PODOBA WAM SIE TIBIA TO KURWA IE GRAJCIE I NIE NARZEKAJCIE !!!111oneone
Savierus
09-06-2008, 20:03
postawa godna nasladowania,
co do gostka co z tibii wowa chial zrobic, wszystko pieknie, ale to juz by nie byla tibia, fakt ze kazdy update jest wyczkiwany a potem skargi itp. bo bugi sa .
ale ta odslona dosyc fajna, moze jak idziemy na wowa to wczepmy intelgencje potworom :D
@Up
Ty ale ty nie wymagaj za dużo, jeszcze by w tibii brakowalo ze potwor ucieka i szuka kumpli xD (Przynajmniej humanoidy)
A tak między nami to ta wieża orków jest jak ciul zgapiona od wowa te rozdarte flagi, ten styl budowy... ehhh może jeszcze dodajcie rasy i więcej klas niż te żałosne 4 i nazwijcie gre World of Warcraft 2D.
No to mnie rozjebałeś. Przeczytaj sobie Władce pierścieni to dopiero zobaczysz jak ten frajer Tolkien ściągał z WoWa. Tam orki też mają podarte sztandary a nawet... są zielone, a elfy tak samo jak w WoWie mieszkają w lasach. Naprawde nie rozumiem czemu wszyscy tak zgapiają z najlepszej i najorginalniejszej gry na świecie World of Warcraft. Tak samo ten cały świat Warhammera - zupełna kalka wowa. A, nie zauważyłeś jeszcze jednego - w Wowie są nieumarli i w Tibii są nieumarli - no coś tu jest nie tak...X(:baby:
ale ta odslona dosyc fajna, moze jak idziemy na wowa to wczepmy intelgencje potworom :D
Mam Wowa, ale jakoś nie zauważyłem, żeby moby miały tam inteligencje większą niż w tibi. Tam też nawalają na pałe, potem ewentualnie uciekają lub się leczą.
@up
Oficial? Jeśli tak to nie wiem jak ty grasz, weź sobie 3 moby na klate na tym samym lvlu (humanoidy) w tym 2 healerow i 1 co z łapy leje (mówie o moim konkretnym dzisiejszym przykładzie), ciekawe czy któregóś zabijesz :>
@edit
Przejdź się do low lvlowych miast przeciwnej frakcji, i zaatakuj npc, ciekawe jak szybko będziesz uciekał bo zawołają ochrone...
będzie ciekawie ^^
nareszcie cos dla 100+ lvli
hmmm... co do ostatnich zmian - nie podoba mi sie pomysl z tzw. "bonusem" expa na questach... kolejnym zlym pomyslem bylo wydanie pacc na miesiac pod pretekstem udostepnienia go wiekszej liczbie graczy (chociaz kazdy tak naprawde wie ze chodzilo o to by wiecej zarobic...) gracze kupujacy pacc za pieniadze rl/gp chca oprocz expic na mniej zaludnionych terenach uwolnic sie od czesci noobow na facc... po wprowadzeniu nowej platnosci mozna juz na pacc area zauwazyc nooboland, kolejna rzecz, ktora weszla juz jakis czas temu a mianowicie fiolki do leczenia hp (slowa Rookguardian de'Bove), postac h lvlowa ktora ma 300 kk expa bardzo ciezko na to pracujac pada od 10 charow ktorzy w sumie maja z 15 mln czy to jest uczciwe?... napewno nie. Inna rzecza - zmniejszenie loota - niskolvlowy i nietylko sorc/druid by zarobic na mf/runy szedl dorobic na banute, teraz jest juz to nie mozliwe, ja osobiscie wydajac setki k na mf rzadko owczesnie cos lootuje... na nowych serwerach badz serwerach USA, na ktorych ceny itemow sa wieksze ciezko kupic sobie np. magma seta na smoki, ktorego koszt wynosi okolo - 500 k gdyz kazdy wie ze mu sie to nie zwroci chociaz nie wiadomo ile by na nich siedzial. Podsumowujac nic wiecej tylko grac ^,^
Ps sorry za popelnione bledy pisalem na szybkiego. PZDR
Torog Velrock
10-06-2008, 13:26
Przeczytaj sobie Władce pierścieni to dopiero zobaczysz jak ten frajer Tolkien ściągał z WoWa.
Nie no to ty mnie "Rozjebałeś"(what ever) xD Tolkein był dłuuuuuugo przez WoWem O.o i to Tolkien jest Twórcą wszystkich Krasnoludów, Elfów, Gnomów i Goblinów. Masz racje, Tolkien ściągał z Wowa ;] (A to że kiedy to pisał jeszcze WoWa nie było to nie ważne prawda ?(Chyba wtedy niebyło nawet warcrafta 1 ;] ohoo jeszcze nawet starcrafta nie było... Jeszcze lepiej, Wtedy jeszcze Blizzarda nie było O.o. Jeszcze inaczej - jak to pisał a miał ktoś 16 megabaitowy twardy dysk wielkości szafy i były dane nagrywane na taakich wielkich paskach (które nie pamiętam jak się nazywają ;/ )to był cood bogatym kolesiem WIĘĆ MI NIE PIEM Ó WRDOL ŻE TOLKIEN ŚCIĄGAŁ OD WoWA !#)
Okej facet - Doczytałem twojego posta do końca:
FACET !>@# WIESZ CO TY WOGÓLE GADASZ !@#$ Warhammer ściągał z WoWa !@#? Warhammer był 20 lat przed powstaniem Warcrafta 1, Dungeons and Dragons też jest cholernie stare (Facet który wymyślił D&D nie dawno umarł z starości, a system stworzył jak był młody ) Zamiast Pierd***ć głupoty najpierw przeczytaj o czym ty gadasz !
@up
A mi się wydaje że on użył ironii :P
No to mnie rozjebałeś. Przeczytaj sobie Władce pierścieni to dopiero zobaczysz jak ten frajer Tolkien ściągał z WoWa. Tam orki też mają podarte sztandary a nawet... są zielone, a elfy tak samo jak w WoWie mieszkają w lasach. Naprawde nie rozumiem czemu wszyscy tak zgapiają z najlepszej i najorginalniejszej gry na świecie World of Warcraft. Tak samo ten cały świat Warhammera - zupełna kalka wowa. A, nie zauważyłeś jeszcze jednego - w Wowie są nieumarli i w Tibii są nieumarli - no coś tu jest nie tak...X(:baby:
Mam Wowa, ale jakoś nie zauważyłem, żeby moby miały tam inteligencje większą niż w tibi. Tam też nawalają na pałe, potem ewentualnie uciekają lub się leczą.
Gdzie masz w tibii pod potworkiem nazwę Undead? to jest jakaś rasa? a może tibia sie zmieniła i wszystko od wowa zgapili? chodzi ci o ghule, skeletony i jakies tam jeszcze gówna? Aha sorki jak coś to Elfy mieszkające w lasach Tolkien niewymyślił Krasnoludów też , jak niewiesz lepiej siedz cicho Elfy wymyślili Caltycy laska a nie Tolkien... Schowaj się bo niewiesz co mówisz i to nie od Tolkiena wow zgapił tylko z legend i baśni tworząc swoją własną historię. Aha jaką fabułe ma Tibia? Pewnie taką: ,,Stara niemiecka gra opierająca się głownie na chodzeniu na potworki. Magię odkryli z powietrza ludzie. Rasa w tibi też jest z powietrza. Demony siedzią w piekle bo tak. Elfy i Krasnoludy powstaly z powietrza a caly swiat tibi też z powietrza'' Cipy prawie nic nie zaprezentowali oco wogóle chodzi w tibii?
Piszę tutaj za Michossa. Oto jego post(ale ma bana przecież):
""" Torog'a Velrock'a oraz ELEAH'a oficjalnie ogłaszam upoślodzenomy umysłowo. Odesłał bym do wikipedii [ironia] ale jestem zbyt leniwy.
Dziękuję
Michoss"""
Ametystowec
10-06-2008, 15:45
@2up
Niby masz genezę powstania tibii, na tibia.com (ew. przetłumaczoną na tibia.pl), ale jego fabuła jest na poziomie brazylijskiego serialu ;)
@Torog Velrock
Owszem, pan przed tobą użył ironii.
Savierus
10-06-2008, 16:13
zostawmy juz tych uposledzonych :D
pojde inna strona :d Co moze jeszcze byc?
no coz jest hodowanie kwiatkow, to zaraz pojawia sie pszczolki i bedzie miod mozna zbierac :D
na dodatek specjalnym kilofem bedziesz mogl odlamywac skaly, i tworzyc bron badz itemy wszelkej masci ale oczywiscie u nowych npc i wcale nie tanio :d
moze dojdzie do tego szczegolowy poradnik dla noobow na rooku, co lvl po koleji beda omawiane glowne zagadnienia w 5 glownych jezykach tibii :d
moze jeszcze witche na miotlach beda spierdlac na bardzo niskim hp :d
wymyslce cos :d
Kubaland
10-06-2008, 16:32
NIE PODOBA WAM SIE TIBIA TO KURWA IE GRAJCIE I NIE NARZEKAJCIE !!!111oneone
Jesteś na prawdę oryginalny...
@Topic: Teaser bomba :D
Aevolana
10-06-2008, 17:47
chyba czytam podobny komentarz juz 100 raz albo i lepiej i tu nie chodzi tylko o te update ale poprzednich tez i w tych o clipach ogólnie już to jest nude pożyjemy zobaczymy.
o ja... jesteś już 100 komentarzem do tych jęczeń i to się staje nudne, co, popłaczesz się i się potniesz?
Nie no to ty mnie "Rozjebałeś"(what ever) xD Tolkein był dłuuuuuugo przez WoWem O.o i to Tolkien jest Twórcą wszystkich Krasnoludów, Elfów, Gnomów i Goblinów. Masz racje, Tolkien ściągał z Wowa ;] (A to że kiedy to pisał jeszcze WoWa nie było to nie ważne prawda ?(Chyba wtedy niebyło nawet warcrafta 1 ;] ohoo jeszcze nawet starcrafta nie było... Jeszcze lepiej, Wtedy jeszcze Blizzarda nie było O.o. Jeszcze inaczej - jak to pisał a miał ktoś 16 megabaitowy twardy dysk wielkości szafy i były dane nagrywane na taakich wielkich paskach (które nie pamiętam jak się nazywają ;/ )to był cood bogatym kolesiem WIĘĆ MI NIE PIEM Ó WRDOL ŻE TOLKIEN ŚCIĄGAŁ OD WoWA !#)
Okej facet - Doczytałem twojego posta do końca:
FACET !>@# WIESZ CO TY WOGÓLE GADASZ !@#$ Warhammer ściągał z WoWa !@#? Warhammer był 20 lat przed powstaniem Warcrafta 1, Dungeons and Dragons też jest cholernie stare (Facet który wymyślił D&D nie dawno umarł z starości, a system stworzył jak był młody ) Zamiast Pierd***ć głupoty najpierw przeczytaj o czym ty gadasz !
łahahahahaha ale jesteś głupi, no już naprawdę, napisałbym to samo co michoss ale mi się nie chce pozdro
@up
Oficial? Jeśli tak to nie wiem jak ty grasz, weź sobie 3 moby na klate na tym samym lvlu (humanoidy) w tym 2 healerow i 1 co z łapy leje (mówie o moim konkretnym dzisiejszym przykładzie), ciekawe czy któregóś zabijesz :>
Przejdź się do low lvlowych miast przeciwnej frakcji, i zaatakuj npc, ciekawe jak szybko będziesz uciekał bo zawołają ochrone...
Ok, wycofuję się. Masz racje. Po prostu zapomiałem, że w tibi nie ma mobów-healerów ani zasady grupowania (atakujesz jednego - atakujesz wszystkich) Na przeciwną frakcję jeszcze nie atakowałem bo gram od niedawna (oficial - Agraamar)
Tolkein był dłuuuuuugo przez WoWem
Za to błyskotliwe spostrzeżenie wysyłam koledze nagrodę publiczności.
Gdzie masz w tibii pod potworkiem nazwę Undead? to jest jakaś rasa? a chodzi ci o ghule, skeletony i jakies tam jeszcze gówna?
Tak, chodzi mi właśnie o nie. A nazwa Undead/nieumarli wdarła się już do światów fantasy na tyle głęboko, że nie trzeba nazywać mobów używając dokładnie tego słowa (to nie jest nazwa własna), tak jak nie trzeba ludzi podpisywać "human".
Aha sorki jak coś to Elfy mieszkające w lasach Tolkien niewymyślił Krasnoludów też , jak niewiesz lepiej siedz cicho Elfy wymyślili Caltycy laska a nie Tolkien...
Przeczytaj uważnie - to nie ja napisałem, że Tolkien wymyślił krasnale i Elfy.
Aha jaką fabułe ma Tibia?
przejdź się do jednej z tibijskich bibliotek i poczytaj, albo postaraj się pogadać z jakimiś NPC. Tibia ma sporo fabuły o ile ktoś chce się w nią zagłębić.
@Topic.
Po pierwszej zapowidzi byłem mocno zawiedziony tym, że nie pojawi się żadna nowa kraina. Jednak po dłuższym zastanowieniu stwierdzam, że to nie jest do końca złe. Zamiast na wymyślaniu nowego miasta skupili się na starych terenach. Kazo i dara naprawdę potrzebowały odnowienia. Dodali też kilka nowych expowisk w starych miejscach, zamiast tworzyć masę niepotrzebnego terenu. Nowe questy też mogą być ciekawe. Mam nadzieje że będzie ich sporo i będą w miarę opłacalne. Nagroda w expie nie wydaje mi się zbytnio interesująca, po prostu taki mały dodatek jak w bardzo wielu innych grach MMO (nie tylko w wowie). Nowy system rozmowy z NPC wydaje mi się bezsensowny. Kolejki w sklepie czasami potrafiły wkurzyć ale dodawały odrobiny klimatu. Wytłuszczenie słów kluczowych też mogliby pominąć bo naprawdę nie jest trudno zorientować się o co chodzi (No chyba, że ktoś nie zna w ząb angielskiego).
No to tyle... przepraszam za tego posta.
Klimat gry ?
Niestety ale widze ze jestes nowym graczem tak wiec nie udzielaj sie o tym co bylo kiedys bo nie mowisz nic co ma jakikolwiek sens
Jesli naprawde myslisz ze teraz tibia jest jakas pro elo elo to wejdz na forum tibia.com i zobacz w dziale proposals ile jest postow pod tym zeby cipsoft zrobil jeden server 7.2 - 7.6
mozesz byc pewnym ze jesli powstalby taki server bylby on full 24/7
a jesli chcesz cos wiedziec klimacie to moge ci powiedziec ze stracil sie on po tibii 7.6
Piszę w imieniu Michossa, który ma bana(na).
""" @Scartex
Niestety, ale widzę że jesteś proeloeloeloziomkiem, który stara się być fajny, ale mu nie idzie, więc naśladując innych, zrzędzi na co popadnie, a skoro się nie zna, pada na update.
Po pierwsze pimo, "Najfienkrzy buond cipuf" to było właśnie 7.6, czytaj uważnie, zanim zaczniesz gadać.
Po drugie primo, "Klimat w tibii" CHUJ ma się do grafiki.
Po trzecie primo, Posty o stworzeniu servera 7.5 RÓWNIEŻ NIE ODNOSZĄ SIĘ DO GRAFIKI, a do sposobu rozgrywki, który 7.6 pozytywnie4 zmieniła (wg. mnie-na dobre)
I po czwarte primo, Suprimu, Używaj przecinków.
Dziękuję, pozdrawiam
Michos """
Michos poprosił mnie o wrzucenie tej wiadomości, bo Orog jest niedorobionym perogiem i nie chce zamienić jednego, głupiego błędu.
@Scartex
Niestety, ale widzę że jesteś proeloeloeloziomkiem, który stara się być fajny, ale mu nie idzie, więc naśladując innych, zrzędzi na co popadnie, a skoro się nie zna, pada na update.
Po pierwsze pimo, "Najfienkrzy buond cipuf" to było właśnie 7.6, czytaj uważnie, zanim zaczniesz gadać.
Po trzecie primo, Posty o stworzeniu servera 7.5 RÓWNIEŻ NIE ODNOSZĄ SIĘ DO GRAFIKI, a do sposobu rozgrywki, który 7.6 silnie zmieniła (wg. mnie-na dobre)
I po czwarte primo, Suprimo, Używaj przecinków.
Jun 05 2008, 21:08:06 CEST Died at Level 115 by a scarab - Nie botuj
Dziękuję, pozdrawiam
Michos
Torog Velrock
10-06-2008, 21:39
I ja I ty michoss, wiemy że im dłużej jest się na tym forum tym trudniej załapać gdzie jest ironia a gdzie nie...
Macie rację, dzieci WoW'a, WoW jest mega muskiem i on wymyślił wszystkie Krasnale i Elfiaki ;/
A co do tego że "Tibia nie ma własnej Historii" Odsyłam na stronę Cipsoftu "Tibia Genesis" (http://www.tibia.com/library/?subtopic=genesis) i Wpizdu książek w samej Tibii
A ja lepiej niech się nie odzywam bo znowu z siebie kretyna zrobie ;p
----------------------------
A takim lekkim offtopem wie ktoś-coś na temat Filmu "Dzieci Hurina"? książke przeczytałem ale mam niedosyt ;/ nie mam co czytać, a fantastyk w bibliotece mało, Trylogie mam całą, silmarillion i "Tam i Spowrotem" też przeczytałem, Przygody Toma Bombadila, i tą całą zgraję( a jeżeli ktoś zna jakąś inną ciekawą fantastyke to niech mi Tytuł zapoda na PW) ;/
----------------------------
// Primo z tego co JA wiem to "Po pierwsze" Secundo to "Po drugie" a Tertio to "Po trzecie" ;/ ale nie wiem //
Łeb mnie boli plx
""" @Scartex
Po trzecie primo, Posty o stworzeniu servera 7.5 RÓWNIEŻ NIE ODNOSZĄ SIĘ DO GRAFIKI, a do sposobu rozgrywki, który 7.6 pozytywnie4 zmieniła (wg. mnie-na dobre)
Dziękuję, pozdrawiam
Michos """
Ty (albo Michos) chyba nie wiesz, co oznacza "primo" :<
Michoss:
Pierwsze/drugie/trzecie primo, to jest cytat xp z Poranka Kojota, konkretniej – Musicie znać zasady które obowiązują w tym domu. Po pierwsze – primo – przyszliście tu do pracy, a nie na papierocha, pogaduchy i strojenie głupich min. Po drugie – primo – w tych kartonach są fajerwerki warte 30 tys. dolarów USA. A w tym domu fajerwerki odpalam tylko ja! Po trzecie – primo, ultimo – nikt nie otwiera tych drzwi.
– A dlaczego?
– Bo tam jest zamknięty Rambo.
– A kto to jest Rambo?
– Nie twoja sprawa, Bambo. Czy to jest kurwa jasne, żołnie... wróć, czy to jasne? No, to dupeczki jazda roznosić drinki. A z wami koty, będę się kontaktował drogą radiową. Czy to jasne?!?
<znaki?>
Taaaakiee buty :) Bo widziałem sporo razy jak ktoś tak pisał, tak na prawdę, nie wiedząc co pisze <:
a jesli chcesz cos wiedziec klimacie to moge ci powiedziec ze stracil sie on po tibii 7.6[/QUOTE] (Scartex)
Co do tego sa to swiete slowa. Gram w tibie gdzies od 7,2 nie pamietam dokladnie bo to bylo juz jakis czas temu ale jest to prawda ze kiedys klimat byl inny, czulo sie to cos... teraz tego nie ma przez ostatnie Barby edition, te wszystkie update jedno po drugim niszcza tibie coraz bardziej.
PS do wszystkich, jesli sie nie myle jest to temat o summer update a nie o to kto elfa czy krasnoludka wymyslil, jakbym chcial to wiedziec to bym google otworzyl, chodzi tu o to by wymieniac swoje poglady na temat update i dowiadywac sie o kolejnych newsach. Jak ma ktos cos nowego to wklejac. PZDR
""" @Scartex
Dziękuję, pozdrawiam
Michos """
nie chodzi mi tylko o grafike - przynajmiej nie tylko
powstanie tego twojego pro update 7.6 to jest poczatek wejscia w tibii trybu easy mode ...
a posty o tworzeniu servera 7.5 pokazuja tylko jak wiele osob jest osob ktorym sie nie podoba tryb easy w tibii
A jesli tobie sie podoba to ze wprowadzono wandy i rody to powiem ci tylko tyle ze z tego wynika ze przed tymi update nie umiales wbic pewnie nawet 20 lvla. ktory wbic dzisiaj to jest kwestia 1 dnia maksymalnie
Savierus
11-06-2008, 15:10
jacy wy jesteście tępi, że normalnie szkoda płakać.
Astyx Zylad
11-06-2008, 15:38
szczerze to tibia mogłaby być już w 3D;)
osobiście już nie gram, ale jak jest jakiś up date to na tydzień wchodze...
...wchodze ale tera nie wiem kiedy będzie?
powiedzmy, że się bardziej znacie, więc jakby ktoś mogł to niech odpowie:p
Robin1337
11-06-2008, 15:49
'musk' masz 3d.
jacy wy jesteście tępi, że normalnie szkoda płakać.
Inteligencja postu 100%
co wyrabiasz sobie 10 postow zebys mogl keye wklejac ?
Jest wersja tibii 3D, ale jednak wolalbys jej nie widziec ;D. Co do grafiki tibii nic nie mam. Jest slaba ale tu chodzi o to jak sie gra a nie jak wyglada. W wersjach 7+ byla slabsza i nikt sie nie skarzyl
@Scartex
W sumie w ostatnim poscie nie napisalem o najwaznieszym ;>. Mysle ze jednak wydanie wandow bylo dobrym pomyslem, bo sorciem/drutem z fsem ganiac troche lipa. Jednak hotkeye i najpopularniejsze sd combo juz nie bardzo ;p. Bo gracz zaznacza use on target i tylko spam f1.
VanBobel
11-06-2008, 16:37
@up. W wowie masz to samo, zaznaczasz mobka i tylko naciskasz przyciski od 1-9 lub myszka na widocznych spelach, jak kto woli.., i wy mowicie, że w tibi nie ma pvp, a co dopiero w wowie gdzie jest identycznie... a jak nacisniesz zly przycisk w nieodpowiednim czasie to deada zaliczasz.. lub jak bylo wczesniej wsopmmiane, przeciwnik ma 2--5 lvli lepszy to juz ma sie w dupe i to jest bezsensu.... A wy tam gadace łoooo w wowie to jest dopiero pvp pokazane, hahahaha jak wy nazywacie pvp wciskanie przyciskow od 1-9 to wam gratuluje....gdzie kolwiek sie ruszysz i tak ci trafi bo masz kolesia zaznaczonego... W tibi jak i wowie nie mozna powiedziec ze ktos ma dobra pvp no chyba, że jest super w poruszaniu sie, wie jak i gdzie uciekac jak balansowac postacia.. Ciekawe jak by w wowie usuneli ta możliwosc(zaznaczanie mobka i naciskanie odpowiednich speli) tylko tak jak za czasow tibi 7.6 gdzie nie bylo hotkeyi i celowanie ze speli w mobka lub kolesia... na chybił trafił...w tedy to bym to nazwał pvp i byly by widoczne czyjes umiejentosci..
rafal____9
11-06-2008, 18:08
A wie ktoś może dokładniej kiedy ten update bedzie??
@up:
31 czerwca, idź zaznacz w kalendarzu ^^
Przekazuję wiadomość, czyli jestem fajny.
@Scartex
A jesli tobie sie podoba to ze wprowadzono wandy i rody to powiem ci tylko tyle ze z tego wynika ze przed tymi update nie umiales wbic pewnie nawet 20 lvla.
Wspomniałem już, że tibia to dla mnie nie tylko lvl?
20 lvla. ktory wbic dzisiaj to jest kwestia 1 dnia maksymalnie
Nie botuj.
I, najważniejsze:
UŻYWAJ ZNAKÓW INTERPUNKCYJNYCH!
VanBobel
11-06-2008, 18:31
@up. Ok zaznaczylem;]
Savierus
11-06-2008, 20:29
Inteligencja postu 100%
co wyrabiasz sobie 10 postow zebys mogl keye wklejac ?
Inetligencja postu 0%
nie wiesz co odpisac to na mozg ci sie rzuca pierwsze lepsze?
Ametystowec
11-06-2008, 21:10
@up. W wowie masz to samo, zaznaczasz mobka i tylko naciskasz przyciski od 1-9 lub myszka na widocznych spelach, jak kto woli.., i wy mowicie, że w tibi nie ma pvp, a co dopiero w wowie gdzie jest identycznie... a jak nacisniesz zly przycisk w nieodpowiednim czasie to deada zaliczasz.. lub jak bylo wczesniej wsopmmiane, przeciwnik ma 2--5 lvli lepszy to juz ma sie w dupe i to jest bezsensu.... A wy tam gadace łoooo w wowie to jest dopiero pvp pokazane, hahahaha jak wy nazywacie pvp wciskanie przyciskow od 1-9 to wam gratuluje....gdzie kolwiek sie ruszysz i tak ci trafi bo masz kolesia zaznaczonego... W tibi jak i wowie nie mozna powiedziec ze ktos ma dobra pvp no chyba, że jest super w poruszaniu sie, wie jak i gdzie uciekac jak balansowac postacia.. Ciekawe jak by w wowie usuneli ta możliwosc(zaznaczanie mobka i naciskanie odpowiednich speli) tylko tak jak za czasow tibi 7.6 gdzie nie bylo hotkeyi i celowanie ze speli w mobka lub kolesia... na chybił trafił...w tedy to bym to nazwał pvp i byly by widoczne czyjes umiejentosci..
No wiesz...tak samo mogę porównać szczochy do Fanty, obydwoma idzie się napić, z tym tylko, że Fanta jest jak powszechnie wiadomo lepsza od sików :D
A tak poważniej - zauważ, że WoW jest w 3D. Gdyby usunęli hotkeye w WoW - wtedy to byłaby strzelanka/rpg. W wowie nie można kogoś trapnąć, nie ma podziału na kratki...można nawet przechodzić przez siebie co jest w pewnym sensie potrzebne. W tibii nie ma, że knight to mocarz w zbroi płytowej, a mag to mistrz w posługiwaniu się zaklęciami. W tibii sorc/druid biegają w ciężkich zbrojach (knight armor/plate armor itp) i są szybsi od knightów (UGH) za to knight chodź klepie z bliska, to i tak nie jest przystosowany do pogoni za magiem...co jest największą bzdurą w tibii - mag biega szybciej od wojownika, żart?
Savierus
11-06-2008, 22:21
@up
mozna pochwalac posty ? bo bym pochwalil :D
Aevolana
12-06-2008, 12:22
Nono no... to już jutro, jak obstawiacie, co będzie?
Inetligencja postu 0%
nie wiesz co odpisac to na mozg ci sie rzuca pierwsze lepsze?
Tylko że on zadał (słuszne) pytanie, a twój post nie wykazuje tego, że grzeszysz rozumemi ponad przeciętną inteligencją
Aevolana
12-06-2008, 12:26
Edit:
ooops, napisałem coś wcześniej i zapomniałem że coś napisałem, post do usuniecia
Savierus
12-06-2008, 13:42
Nono no... to już jutro, jak obstawiacie, co będzie?
Tylko że on zadał (słuszne) pytanie, a twój post nie wykazuje tego, że grzeszysz rozumemi ponad przeciętną inteligencją
jakie sluszne pytanie mi zadal? bo nie widzialem zadnego "slusznego" pytania.
a czlowiek ma jeden rozum a nie kilka "rozumemi"
a i skoro zaczynasz komus wrzucać, ze jest przecietnie intelgenty tzn ze masz mniej jakie iQ zdobyles przez 4 lata nauki, bo na tyle wskazuje twoj post ? no ile?
@VanBobel
Co do tego pvp to prawda ale wydaje mi sie ze zniesienie comba przy ostatnim upie bylo bledem bo rzeczywiscie tibia staje sie gra wylacznie dla dzieci przez banalna obsluge teraz na dla mi schodzi tyle many co wczesniej na smoka, z drugiej strony szlo 10 noobow - spam sd i nie ma np. 250 ek, ktory stoi chwile afk z rsem pod dp w veno xd.
Aevolana
13-06-2008, 10:42
jakie sluszne pytanie mi zadal? bo nie widzialem zadnego "slusznego" pytania.
a czlowiek ma jeden rozum a nie kilka "rozumemi"
a i skoro zaczynasz komus wrzucać, ze jest przecietnie intelgenty tzn ze masz mniej jakie iQ zdobyles przez 4 lata nauki, bo na tyle wskazuje twoj post ? no ile?
tak, tak, popłacz się, dam ci cukierka chcesz? Jeśli na prawdę nie jesteś w stanie skapować że "rozumemi" , to "rozumem" oraz "i" no to bardzo mi przykro... zadał ci słuszne pytanie, aczkolwiek retoryczne, bo post w stylu "ale t wszystkie wasze posty są idiotyczne" nie wykazuje ponad przeciętnej inteligencji u autora tegoż posta.
Dzisiaj ma być Teaser IV ?
bajerfull
13-06-2008, 13:58
ano ma byc. wg mnie o rooku a nastepny o dacie update
Szymi_11
13-06-2008, 14:30
A ja myślę że następny będzie o rooku a 5 o sprawach technicznych: Test serv, dokładna godzina i może coś związanego z nowym klientem i tibia.com
znowu dadza teaser wieczorem albo wcale bo ts robia
bajerfull
13-06-2008, 17:10
jest teaser
Aevolana
13-06-2008, 17:16
no ok, jest teaser teraz czekamy na tłumaczenie, jade do biedrony i wracam i ma być przetłumaczone! :D
Duke Dran
13-06-2008, 17:19
Tutorial? Liczyłem na coś więcej xd.
no fast tlumaczcie ten teaser pliska:baby:
--Cienius--
13-06-2008, 17:41
beda tutorialy i specjalne przejscia dla profesji z jakimis potworami do zabicia chyba ;p
A czemu sami tego nie przetłumaczycie..? Albo chociaż po angielsku przeczytacie?
Vasudanin
13-06-2008, 17:46
Hmmmm, eq na start?
Może 5k od razu....
Marecki666
13-06-2008, 17:59
Dla niecierpliwych:
http://pl.tibiaml.com/page/843/teaser_tutoriale/
@edit
tlumaczenie juz na stronie xdd
Arvalius
13-06-2008, 19:29
Hmmm . . . Może jeszcze byś chciał dźwięk a może frytki do tego?:baby:
Wy*******aj.
Wiece kiedy bedzie dokladnie update?
VanBobel
15-06-2008, 10:19
jutro.......... a skad my kur.a mamy wiedziec???
ogrodbotaniczny
27-06-2008, 11:29
oddam konto na wysokim poziomie
screen - http://gos.pl/?cc
raffeq007
28-06-2008, 17:03
Mój kumpel stwierdził, że poprzednie uptady były we wtorki. Czyli wydaje mi się, że w najbliższy wtorek powinien już być. Zawsze było na początku lipca.
btw.
oddam konto na wysokim poziomie
screen - http://gos.pl/?cc
To nie jest chyba najlepszy temat na takie rzeczy.
Unstopablle
29-06-2008, 15:45
Tak ; ) Bardzo fajny poscik , ale jednak przydały by sie Questy oraz inne expowiska np.
z minotaurami Dla FACC , bo tak juz jest ze ciagle widze bo kazdym update że nie ma nowych rzeczy dla FACC'ów Tylko Dla PACC'ów , 1/3 ludzi gra w tibie dla zabawy , a nie na poważnie , grają aby sobie pograc ;) Więc prosze Cipsoft oraz wszystkich Gm'ow o jakies dodatki dla Facc'ów ; )
Więc jeszcze raz proszę o przynajmniej pare nowych rzeczy po kazdym update dla FaCC'a , PaCC juz ma zaduzo tych wszystkich dodatków ale nienarzekam ;) :]
__________________________________________________ _______________
See Ya ; ) Pzdro dla all GM'ów i dobrych Graczy . ! KaraĆ nOObów ; D
Od : Sea Avenger
powinni pozmieniac niektore questy i zrobic je ciekawsze a takie jak tibia tales powinno byc tylko exp i kasa
Jimmy5214
03-07-2008, 23:40
Dodali dużo ładnych rzeczy. Chciał bym jeszcze jakiś nowy Outfit dla Facc.
Nom nom lipka kazy update j**** tibie :< POzdro
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.