Pokaż pełną wersje : Wojna na Tibii
Piecyk11
27-11-2003, 14:15
Hej ostatnio wpadlem na super pomysl na Tibii a mianowicie zeby Game Masterzy zrobili nieraz cos takiego jak wojna miedzy ludzmi a potworami i wtedy respawn potwrow bylby wzmozoony a one sama atakowalyby miasta, ktore ludzie musieli by bronic. Co o tym mylicie??
nawigator
27-11-2003, 14:24
hmm pomysł ? czemu nie
ale pomysl ile ludzi by gineło
i ze High levele mogli by robic cos w stulu UHania potworków paru ludzi by zaluzmy poszlo na GS a kolesie by go uchali zeby zabil tych ludzi hmm pomysl fajny gorzej z wykonaniem - ale to tylko moje zdanie
pomysl jest super a poza tym nawigator: mogliby wlaczyc wtedy jakies nonpvp albo ze nie mozna uzyc uh na stworku;)
nawigator
27-11-2003, 14:39
gimli syn gloina : nom to w sumie masz racje ale jak ktos by chcial isc na inne potforki a musial by sie przedrzec przez cos silniejszego na jego mozliwosci to nie da rady
Zresztą byłyby lagi.I od żywych potworkow i od martwych.Bo jak wiadomo więcej potworków=więcej ciał=więcej przedmiotów zalegających w cialach więc zanim ciała by nie zgniły to lagi by były jak kit.Jak nie wierzycie to sobie sprawdźcie np. weźcie jedno ciało potworka i upychajcie do niego inne ciałą tez napchane ciałami
jak już się tego trochę uzbiera to albo poczekajcie aż tak podgnije żeby nie można było go otworzyć albo wrzućcie do wody/lawy.Będziecie mieli krótkiego laga bo duużo niepotrzebnych rzeczy sobie poleci w nadprzestrzeń ale potem Tibia będzie wam minimalnie lepiej chodzić.W zasadzie jakby się wszyscy wzięli za sprzątanie to przynajmniej by tak nie lagowało.
A co do pomysłu z tą wojną to mogłoby być tak że byłby jakiś bezpieczny teren np. otoczony murami gdzie byłyby z 2-3 miasta i oczywiście potworki w normalnych ilościach a na reszcie terenu też byłyby miasta tylko że tam byłyby już potworki w wielkich ilościach.Np. taki legion skeletonów zwykłych atakujący na miasto a za nimi gdzieśtak z 20 DS-ów jako dowódcy i potem za nimi jeszcze powiedzmy z 6 DL i jeden Warlock jako koleś do którego niby te wszystkie legiony należą :PLagi byłyby niesamowite ale za to jakie przeżycia!!Ludzie broniliby się wysuwając low-lvl na skele,lepszych na DS-y inni by szli na DL i tak dalej.Ahhh... się rozmarzyłem :P
Akurat niedawno gadałem o tym z kolegami ze fajnie by było gdyby były walki z potworami w miescie itp ;];];];]..........
Dan the Automator
27-11-2003, 18:13
Było kiedyś cos takiego, np: napad demonów na thais, atak Ferumbrassa - tzw eventy.
Teraz CiPowie tego nei robią. Dlaczego? Jest duzo światów, a ja mam wrażenie że mają to głęboko w *****. Tibia staje się coraz bardziej "komercyjna", i w tym widze upadek jej "świetności" (o ile wogóle takowa była)
Check this out:
http://members.lycos.co.uk/tronheim/tibia/ss/test/war.jpg
To nie jest fotomontaż, jakby ktoś się pytał. :))
Chyba o coś takiego się rozchodzi, nie? :D
wow mocne normalnie ale co to sa te wielkie wilki czy coś tam.sam na to szedłeś czy jakis team miałeś?
i trochę offtopic:
jak można zrobic naprzykład tak że mapka będzie sama albo tylko ekwipunek?
To są Orc Ridery. Są w grze, ale ich nie ma:D To znaczy, że nie występują nigdzie na mapie. A ten screen musiał być zrobiony na Open Tibia Server.
Oryginalnie dodany przez SuPeRMAN
(...)A ten screen musiał być zrobiony na Open Tibia Server.
Zgaduj dalej. :D
Piecyk11
28-11-2003, 22:54
Dobo napisales ze bylo juz cos takiego. A wiec pamietasz to czy slyszales z opowiadan. Jak znacie takie jakies napady to opisujcie je, z gory thx...
Dan the Automator
28-11-2003, 23:01
Oryginalnie dodany przez Iwan
Oryginalnie dodany przez SuPeRMAN
(...)A ten screen musiał być zrobiony na Open Tibia Server.
Zgaduj dalej. :D
Test servera :D Co wygrywam xD?
Ale jednak chyba coś tam zfotomontażowałeś:P mapkę mianowicie
Skrzat Master
29-11-2003, 12:15
Pomysl z wojna niezly ale wtedy byloby milo zeby potwory odtwarzaly sie gdzies daleko i zeby byly miejsca w ktorych mozna by sie bezpiecznie ulokowac. Przy okazji non PvP. I jeszcze jakos nie summonowac potworow by mozna bo potem z czasie bitwy nie wiesz kogo atakowac.
Co do tego Ferumbarus moglby mi ktos podac link bo slyszalem ze fajnie to wygladalo ale jeszcze nie widzialem plx plx
Może to dobry omysł, ale pomyśl o innych.
Takie 8 levele co weszły dopiero na maina majom być gonione przez zerka!?!
By sie tak przestraszyły 8o .
Fajnie by to wyglądało na rooku np. atak 20 rotow na miasta albo 1 monk :P
Oryginalnie dodany przez Oxygane
Fajnie by to wyglądało na rooku np. atak 20 rotow na miasta albo 1 monk :P
1. Roty
3-6 osob by walczylo, reszta by lazla za nimi, blokowala i czekala zeby loot zgarnac jak zgina.
2. Monk
Jeden monk roznioslby cala spolecznosc Rokguardu.
Raczej musiało to by być zapowiedziane ale pomysł niezły 8)
Mi ten pomysl sie podoba chociaz niebym byl zadowolony , gdyby mnie dopadl jakis Warlock i na 1 raz zabil , chociaz bardzo mi sie podoba ten pomysl !!!!
Sir_alex
11-01-2004, 03:08
Temat jest spoko narazie najlepszy temat jaki widzialem na forum tibii
moze jak ktos zna lepszy niech mi da znac
spoko wiecej takich pomyslow
Wampirek
11-01-2004, 03:38
@Gremlin
A wiesz ze to by bylo niezle? zmniejszyc liczbe ludnosci o rooka i od razu nie ma "too many players online...":D
Stare czasy na Antice, teraz cipy cofnely na wszelki wypadek ferumbrasa lv i ma tera 9 lv(druid). Podobno sa dalej sprzedawane pamiatki po nim np. fire bomba z 200 strzalami
http://www.cobalt-tower.de/
Dan the Automator
11-01-2004, 06:01
La~
Evul potwory~!
http://golo9.w.interia.pl/27.jpg
Ciekawy pomysł, zupełnie tak jak w literaturze fantasy gdzie na przykład oszalałe hordy orków napadają wioski ludzi. Myśle, że gra stała by się tym sposobem bardziej cikawsza i trzymała mocniej w napięciu. Bo a nóż wracasz do wioski po żywność i widzisz szturm wroga na miasto, gdzie przed chwilą jeszcze kupowałeś od faceta wyposażenie na wyprawe. Troche lęku, troche nie pewności... no i przynajmniej doświatczenie szybko poszło by w góre... o ile przeżylibyśmy oczywiście taki szturm...
Zawsze mozna by sie gdzies schowac...
Pomysł za bardzo z hb sciagnięty, chociarz fajnie by było (bez UHania potworków)
Bylo by super tylko by zrobili pole bitwy i osoby kture by chcialy walczycz np. żeby przed venore byla bitwa ;)
EDIT: może i sciągniety ale bym powrucil do tibi ;)
ponieważ gram w tibie 1 h a w hb z 4 h :P
Dan the Automator
11-01-2004, 10:07
Oryginalnie dodany przez Keb
Pomysł za bardzo z hb sciagnięty, chociarz fajnie by było (bez UHania potworków)
A ja mam wrażenie że tibia była pierwsza ;)
Gonzo von Krenzel
11-01-2004, 10:28
Najlepiej jakby zrobili jakiś oddzielny serwer Tibii (jak test) w którym by to wszystko się działo...
Dr. Omader
11-01-2004, 11:15
Mogli by założyć stały test Server z takimi zasadmi. Za pierwszym razem jak dali testa to przez czas jego istnienia znacznie obniżyła się liczba PK. I zeby odnawiali info. o postaci co tydzien np. i by nie bylo ze ktos nie ma runow tylko high-lvl ktore wiedzą o tescie wczśniej.
@Dobo i Gimli: tu nie ma się co spetycja się bawić tylko bierzemy baseballe i jedziemy do nich. Ja juz od dawna chetnych probuje zebrac, bo mnie wnerwia co oni wyprawiają i że wogule nic nie robią tylko łapią kasiurke X(
znam tibie od niedawna i zaluje bardzo ze nie gralem w to wczesniej. jakies 3,4 lata temu to byla zupelnie inna gra, klimat o wiele wiekszy, przede wszystkim to byla wtedy gra RPG(to jak porownac diablo1 z diablo2 :) ) To w jaki sposob jset opisywana walka z Ferumbarsem na cobalt-tower.de to cos pieknego...
i tym sposobem przechodzimy do drugiej czesci mojego posta :D
mianowicie ferumbras ostatmi raz pojawil sie bodajze 3 lata temu, majac 145lvl sorc. czy ktos pamieta lub uczestniczyl wtedy w obronie Thais przed nim, czy ten 145 lvl to bylo niemozliwie wysoko czy tylko bardzo duzo :) , z graczy kto mial wtedy najwiekszy lvl, ile to bylo, i czy istnialy jakies inne postacie w stylu ferumbrasa, jak czy tez na innych swiatach jak np. eternia??? :D z goory dzienks za dojscie do konca posta
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.