Pokaż pełną wersje : Fajka Wodna.
http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=91
Przed zakupem sprawdź szczelność fajki, czy dzban jest z grubego, masywnego szkła (może natrafisz na kryształowy). Zwracaj uwagę na stabilność fajki i czy korpus jest odlewany czy spawany (bierz odlewany). Najlepiej gdyby wszystkie elementy fajki były rozkręcane a połączenie z dzbanem na wkręt albo gwintowane.
@up
Dzięki za tą uwage lecz nie dałeś mi odpowiedzi na pytanie w temacie.
Batman666
07-06-2008, 21:06
szisze , czy bongo ?
ok szisza, jedno dwu cztero lub ile węzową?
Polecam kupić w sklepie Aladin Magier cena około 170 zł. =P
szisze , czy bongo ?
Pewnie że sziszke
Vanhelsen
07-06-2008, 21:36
Primo, wysoką, to jest najważniejsze! Czym wyższa tym lepsza
Uwagi co do szczelności itp itd wyżej wymienione też warto brać pod uwagę
Jak już, to doradzam jedno, maks dwu wężykową.
Polecam te (obie ten sam model, różnica w kolorze i dodatkach)
http://www.shishka.pl/product_info.php?cPath=1_43&products_id=385
http://www.fajka-wodna.pl/towar,180.html
Miałem przyjemność palić z paru różnych fajek, w ramach testowania, co kupić sobie, i właśnie taka zawędrowała pod mój dach.
Czym palenie z sziszy rozni sie od palenia zwyklych fajek?
Blackmoon ciekawy bralbym turkus ;)
Czym palenie z sziszy rozni sie od palenia zwyklych fajek?
Tak i to bardzo =)
Shisha raczej nie jest tak szkodliwa jak fajki.
Tytoń ma dobry smak i można się nieźle pobawić =))
Vanhelsen
07-06-2008, 22:19
Czym palenie z sziszy rozni sie od palenia zwyklych fajek?Smakiem wdychanego dymu, jego temperaturą, gęstością, i to co w.g. mnie jest najważnejszą różnicą, atmosferą towarzyszącą paleniu... sheesha to nie szlug którego odpala się na środku chodnika w ułamku sekundy, sheeshy towarzyszy sterta "ceremoni" itp itd...
Na przykład osobiście o wiele bardziej interesuje mnie palenie sheeshy z gronie 2-3 znajomych i popijanie przy tym grzańca albo miodu pitnego od wyjarania kolejnego szluga...
[...]
Tytoń ma dobry smak i można się nieźle pobawić =))Różnica w szkodliwości to ułamki procent więc wiesz...
Batman666
07-06-2008, 22:33
czyli szisza szkodzi tak samo jak fajki ? zawsze mi sie zdawalo ze o wiele mniej ; /
Darkk'Horseman
07-06-2008, 22:41
"Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie."
xP
Korektor
07-06-2008, 22:44
Powiem szczerze, że serio mnie zadziwiacie swoją wszechstronnością. : P
@up
Jeżeli masz sie podniecać takimi informacjami to nie wypowiadaj sie wiecej.
@Wieszok
O takie odpowiedzi właśnie mi chodzi!
Ta fajka wodna mnie bardzo zaciekawiła.
Wiecej konkretów... Prosze anie gadanie czy to jest zdrowe czy nie bo mam to wdupie jakoś. (Na coś wkońcu trzeba umrzeć)
Chesterkaa
07-06-2008, 23:32
Po co wydawac kase : D wystarczy plastikowa butelka, woda, szlugi i jakas rurka XD No moze efekt nie ten sam, ale za free jest : d
Snopeczek
07-06-2008, 23:46
@Chesterkaa
taak, lubię praktyczne dziewczyny ;D
Po co wydawac kase : D wystarczy plastikowa butelka, woda, szlugi i jakas rurka XD No moze efekt nie ten sam, ale za free jest : d
No to Cię zaraz zjadą na czym świat stoi. xD
Fiszbinuwa
08-06-2008, 00:02
Z mlekiem sie fajne chmury robi hehe.
Vanhelsen
08-06-2008, 00:12
czyli szisza szkodzi tak samo jak fajki ? zawsze mi sie zdawalo ze o wiele mniej ; /No niestety :<
Z mlekiem sie fajne chmury robi hehe.Mleko + tyton kawowy, a w ramach picia na lato zmrożona kawa :)
Mleko i kokos mój ulubiony smaczek ;)
"Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie."
xP
I Co to ma do sheshy?:P
@Snopeczek
Paliłeś może u siebie w mieście w jakiś pubach?;)
Blackmoon ciekawy bralbym turkus ;)
Błąd, Niemcy odkryli, że Shisha przez zawartość chromu, arszeniku i wielu innych paskudztw jest 10x szkodliwsza od fajek.
@up
Zarzuć linkiem, scanem etc.
Błąd, Niemcy odkryli, że Shisha przez zawartość chromu, arszeniku i wielu innych paskudztw jest 10x szkodliwsza od fajek.
Koordynator badań dr Alan Schihadeh tak wypowiada się na ich temat:
-Jedną sesję palenia nargili (100 wdechów) możemy przyrównać do wypalenia ok. 20 papierosów, jednak zawartość substancji smolistych porównywana z tą w dymie papierosowym jest dużo niższa, gdyż niższa jest również temp. spalania tytoniu w fajce.
Temperatura spalania w fajce może osiągnąć 450 °C , natomiast w papierosie ok. 900 °C.
Dużo też zależy od tytoniu węgla i wogóle przygotowania fajki :)
Korektor
08-06-2008, 10:06
@up
Jeżeli masz sie podniecać takimi informacjami to nie wypowiadaj sie wiecej.
I może jeszcze Ty jesteś w stanie mi tego zabronić? ;) Już prędzej ja Tobie, jako, że starasz się tą odpowiedzią być elitarny. Jeszcze długa droga zanim będziesz mógł ot tak sobie "wozić się" i komuś coś radzić/kazać/zabraniać. Pierwsze wykroczenie, więc przymknę oko i nie zjadę Cię do ziemi.
Czemu się bulwersuję? Otóż kolega nie zaczaił mojej wypowiedzi o wszechstronności wielu forumowiczów, gdyż pewnie nie wie, że jak powstaje jakiś temat w miarę specjalistyczny, czy dotyczący hobby etc. to ciągle widzę te same twarze, a w zasadzie avki. I co lepsze, po prawej są zwykle niezłe wypowiedzi/odpowiedzi ;)
A co do fajki wodnej, to mój brat przywiózł sobie taką z Turcji. Nie wiem czy używał, ale fajnie wygląda. Chociaż mnie tam raczej obowiązuje coroczna spirometria, więc nie mogę sobie na nią pozwolić, bo się wciągnę i mnie wykopią : P
Badon troszke nerwowy może zapal sobie zwykła fajke =P
A Ja wybieram się nad zalew :> zabieram fajczke tylko tytoń beznadziejny :/ 2apple :<
Chesterkaa
08-06-2008, 11:05
Ja raz na maslance truskawkowej mialam : D tzn posmak taki mialo bo zalalysmy woda opakowanie po tej maslance. Kiedys awet z Liftem i z piwem zmieszalismy jak w plenerze bylismy i nie bylo wody : D
Ja raz na maslance truskawkowej mialam : D tzn posmak taki mialo bo zalalysmy woda opakowanie po tej maslance. Kiedys awet z Liftem i z piwem zmieszalismy jak w plenerze bylismy i nie bylo wody : D
No ale z piwem albo lift to sie pieni troszke nie :P do węza piwko leci ;D
Strasznik
08-06-2008, 11:46
...Pierwsze wykroczenie, więc przymknę oko i nie zjadę Cię do ziemi. ...
PADŁEM XD o niee!11oneone ;/ Kto by sie przejmowal "zjechaniem" przez osobe z forum o grze 2D ? wtf?!
__HAPPY_SVEN__
08-06-2008, 12:18
Korek jest ultraelitarnym użytkownikiem, więc tak czy siak, po zjechaniu Cię przez niego popełnisz seppeku ( hara-kiri)
nawet jak sie =tym nie przejmiesz, to tata ci bedzie kazal, bo jest chonorowy !!!!!!!!!!
HEPI SFEN ROKS :D:D:D :cup:
Korektor
08-06-2008, 12:32
Lepiej brzmi "uberelitarny". I znowu nie skapowaliście. Są tacy, co to sobie zakładają konto i piszą przez miesiąc, czy dwa chcąc być fajnymi. I jak ktoś starszy stażem czy po prostu z innym podejściem kolesia najedzie, to taki się tnie i zakłada nowe konto, postanawiając sobie, że teraz będzie fajniejszy, czy coś takiego. Celoz dawno temu mi to tłumaczył : P A wbrew pozorom są tacy, którzy się przejmują zjechaniem na takim forum : P
Korektor jest ważniejszy niż Drom...
<metiu dupoliz>
Polecam zajrzeć tutaj
http://www.spryciarze.pl/jak-zrobic-fajke-wodna-z-zarowki
Pozdrawiam.
Korektor jest ważniejszy niż Drom...
<metiu dupoliz>
Polecam zajrzeć tutaj
http://www.spryciarze.pl/jak-zrobic-fajke-wodna-z-zarowki
Pozdrawiam.
W Sheshy tytoniu się nie podpala..
I Możecie zakończyć ten offtop?
Czy autor tematu powiedział, że faja do sheshy? To raz, a dwa: chciał faje? Ma faje.
Btw. Nie znam się (:
Vanhelsen
08-06-2008, 13:06
[...]
Btw. Nie znam się (:I o takich gostkach właśnie pisał korek, nie wypowiadaj się na temat o którym nie masz bladego pojęcia :<
CO do PYTANIA w temacie:
Porządna fajka kosztuje grubo ponad 200 zł. Wielkość wcale nie jest taka ważna. Ja np. mam mniejsza (55-60 cm) za to obrotową : ) Więc ryzyko wywrotki jest małe. Ważne, żeby była szczelna. Najlepiej kupić do niej skórzanego węża. Parę złotych więcej, za to palenie dużo lepsze.
Co do zabawa.. Mleko.? Jasne, tak jak i piwo, rurka musi być zamoczona do max 2 cm. Btw, piwo wcale nie jest takie dobre.
Do mleka mozna dodać też gliceryny; ) Oczywiscie nie do samego mleka lecz na tytoń. Wtedy będzie baaardzo duzo gęstego dymu; ) Do tego super są bańki mydlane z dymem w środku ^____________^
Na ten temat mozna pisac i pisać xD
Powiem tylko jeszcze, że fajki z paroma wężami sa przereklamowane: / Musi ciągnąć parę osób by był dym lub trzeba zatykać dziurki. Bardzo niepraktyczne.
Zapraszam: ) http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=91
@Chesterkaa
Szlugi i tytoń z fajki wodnej.? Powiedz mi jeszcze, że piwo Tesco smakuje tak samo jak np. taki Zywiec a wtedy będzie kompletny lol'n'roll.
Mmmmm.. brzmi calkiem niezle.
Arrivald
08-06-2008, 14:56
Ale jesteś fajna.
Vanhelsen
08-06-2008, 14:59
Gelt, wielkość tutaj jednak ma znaczenie :D Czym dłuższa fajka tym dłużej leci dym i jest chłodniejszy, bardziej "łagodny" :P
Szczelność jest oczywiście podstawą, o tym nawet chyba nie trzeba wspominać ;)
Snopeczek
08-06-2008, 15:01
@Rafayen
nie, jedyne co to u kumpla od czasu do czasu, także wiesz. Niedługo chcę zakupić własną ;) Ale wiesz, jak będziesz w ełdezet to możesz mi cynk dać i jakoś się skumamy ;d
@topic
a jaki tytoń polecacie? plus jakie zestawy polecacie? osobiście paliłem nie wiele smaków, jabłkowy, mleku plus kokos, zwykły. A co wam smakuje najbardziej?
@Arrivald
no. jest. nie wiem jak jej sposób sprawdza się w zakresie tytoniu, ale do czegoś innego jest bardzo dobry.. ;)
Jak najbardziej owocowy.! Nie pamietam nazwy dokladnie, wiem ze czarne opakowanie z owocami na pudełku. Pyszne <3 No i wisnie czy tam czereśnie: P Czasem można trafić na dobrą cytrynkę. A, no mięta<3333 Totalnie orzeźwia; )
@Wieszok
Nie ma dużej różnicy miedzy 60 a 80 cm. Miedzy 40 a 60 już jednak jest.. Chociaz ja mowie, wolałam żeby kolega przywiózł mi z Egiptu obrotową średniej wielkości niż dużą. Zresztą małą łatwo przetransportować na imprezę ^___^
Korektor
08-06-2008, 17:38
A próbował ktoś tam może wlać Martini, albo jakiś inny babski alkohol? To musi być niezłe, z tego co mówicie, bo bukiet Absyntu czy Martini jest bardzo bogaty i smaczny : P
CO do PYTANIA w temacie:
Porządna fajka kosztuje grubo ponad 200 zł. Wielkość wcale nie jest taka ważna. Ja np. mam mniejsza (55-60 cm) za to obrotową : ) Więc ryzyko wywrotki jest małe. Ważne, żeby była szczelna. Najlepiej kupić do niej skórzanego węża. Parę złotych więcej, za to palenie dużo lepsze.
Co do zabawa.. Mleko.? Jasne, tak jak i piwo, rurka musi być zamoczona do max 2 cm. Btw, piwo wcale nie jest takie dobre.
Do mleka mozna dodać też gliceryny; ) Oczywiscie nie do samego mleka lecz na tytoń. Wtedy będzie baaardzo duzo gęstego dymu; ) Do tego super są bańki mydlane z dymem w środku ^____________^
Na ten temat mozna pisac i pisać xD
Powiem tylko jeszcze, że fajki z paroma wężami sa przereklamowane: / Musi ciągnąć parę osób by był dym lub trzeba zatykać dziurki. Bardzo niepraktyczne.
Zapraszam: ) http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=91
@Chesterkaa
Szlugi i tytoń z fajki wodnej.? Powiedz mi jeszcze, że piwo Tesco smakuje tak samo jak np. taki Zywiec a wtedy będzie kompletny lol'n'roll.
Porządne fajki mają specjalny mechanizm, który zatyka dziurkę, jeśli przez nią nie ciągniesz.
Walekifa
08-06-2008, 18:54
No. Węże w Fajce wodnej są bardzo ważne ; p W mojej fajce mimo ciągłego ich mycia... Po prostu w wężach są komety. Jak temu zarazdzić?
Ogólnie to 2 węże są i wszystko jest ok. Dym nie leci sam,może palić nawet jedna osoba. Co innego może w takich 6-ścio kablowych : D
@ DOWN
Toteż mnie to dziwi. Czyli po prostu wlewać więcej płynu do tego? : P
Vanhelsen
08-06-2008, 19:23
No. Węże w Fajce wodnej są bardzo ważne ; p W mojej fajce mimo ciągłego ich mycia... Po prostu w wężach są komety. Jak temu zarazdzić?[...]Sprawdzić, czy dobrze faja jest zalana? Z fizycznego punktu widzenia, w sheeshy nie ma prawa spalony tytoń dostać się do węża...
Korektor
08-06-2008, 19:35
Porządne fajki mają specjalny mechanizm, który zatyka dziurkę, jeśli przez nią nie ciągniesz.
Czyżby zawór grawitacyjny, jak w rurze traktora? : P
Jednakowoż takie 3 zawory nie będą aż tak szczelne. Niepotrzebny wydatek jak dla mnie. Może na jakieś naprawde duże imprezy to jest fajne, ale swoja droga bardzo szybko wypala sie tytoń, co sie wiąże ze zmianą jego jak i węgla.
Co do "komet". Jestem szczerze zdziwiona, bo oprócz pyłków węgla(?) nic żarzącego się nie dostało przez węża do moich ust o.O
Btw, węży sie nie myje tylko przeczyszcza/przedmuchuje. Chociaż są takie, co można myć.
Tytoń ulubiony hmm kokos + mleko albo mięta + tymbark jabłko-mięta ;)
Właśnie wróciłem z palonka bylo godnie =P w połowie brakło węgielków no ale co :P w grillu bylo dużo i kurde powiem że dobrze się jarało nawet :))
Chyba sie nakrecilem po obejrzeniu kilku filmikow na youtube. Niestety poki co nie moge sobie na shishe pozwolic ze wzgledow 'prawnych', nie mam 18 lat przez co oficjalnie nie dostane zgody rodzicow na postawienie takiego cuda w swoim pokoju. A szkoda. :confused:
Z tego co wyczytalem, dym z fajki jest chlodny, calkowicie inny niz w papierosach. Ciekaw jestem jak to smakuje, dla mnie dym to tylko ten z papierosow, a na pewno uczucie przy paleniu shishy jest calkowicie inne. Oczywiscie dodajac do tego walory smakowe.. mmm.. :D
Nooo jeszcze jak sie walnie kostki lodu do dzbana tytoń mietowy i soczek tymbarkuu ... nic wiecej nie potrzeba ;))
Vanhelsen
08-06-2008, 21:02
@Kajulec: powiedz rodzinie, że to dzbanek na kwiatki :<
A dym, no trzeba zapalić i samemu poczuć różnicę, na pewno jest "lżejszy", nie potrafię zaciągnąć się papierosem, nie sprawia mi to przyjemności, co innego z sheeshą
Przede wszystkim nie dusisz się nim. A, no i nie musisz sie zaciągać.; )
Nooo jeszcze jak sie walnie kostki lodu do dzbana tytoń mietowy i soczek tymbarkuu ... nic wiecej nie potrzeba ;))
Lejecie sok zamiast wody? xD
@Kajulec: powiedz rodzinie, że to dzbanek na kwiatki :<
Chyba nie zadziala, cos mi sie wydaje.. szczegolnie, ze rodzice kupili 'fajke wodna' na wakacjach w Turcji czy Tunezji.. oczywiscie wersje turystyczna, prawdopodobnie tego czegos nie da sie odpalic.
Przede wszystkim nie dusisz się nim. A, no i nie musisz sie zaciągać.; )
Papierosami sie nie dusze, po prostu ciekaw jestem roznicy smakowej i roznicy pomiedzy odczuwaniem.
Pokombinujesz to i to odpali: O Zasada działania jest bardzo prosta. Albo zrób sobie z tego lampke. Mój kumpel zrobił ; )
Mozna lać właściwie wszystko: P
Różnica smakowa jest OGROMNA. Tzn. duzo lepsza.
Vanhelsen
08-06-2008, 21:16
Można lać wszystko, co jest zdatne do picia ofc, ale nie polecam lać do pełna wódki ani nic co ma więcej niż 15-20%...chyba, że chcemy się zachlać jednym wdechem...
Nie no wodeczka to chyba za ostro =PP
z piwem nie palilem podobno bardzo duzo sie pieni a co za tym idzie to sami wiecie =p
Korektor
08-06-2008, 22:57
@Wieszok,
Jakby destylacja czystego alkoholu, co? : P
Chce mi sie shisheeeeeeee.. xD
Walekifa
08-06-2008, 23:41
To może chowaj ją w szafie i pal tylko jak rodziców nie ma? Albo u jakiegoś kumpla trzymaj co może to mieć w domu legalnie ; p
To może chowaj ją w szafie i pal tylko jak rodziców nie ma? Albo u jakiegoś kumpla trzymaj co może to mieć w domu legalnie ; p
Dobra dobra, spokojnie. To tylko chwilowe 'zjaranie' sie tematem. I tak nie mam kasy. ;)
I ja też się tym zajarałem. Nie mam kasy i mam rodziców. Czy taka samoróbka, chodź w połowie by była wstanie oddać smak co z prawdziwej?:P
No raczej tak ale napewno nie z żarówki =p
Jakieś inne sposoby na samoróbe?:P
Walekifa
09-06-2008, 09:21
Myślę że może oddać nawet więcej niż połowę smaku ale to już nie to samo ; p W sumie zależy jak ją zrobisz. Jakby pomyśleć to można zrobić własnoręcznie coś na serio ładnego. Ogólnie to fajka nie musi być zaraz za 200 stówy ; p Można kupić tańszą i też zarąbiście sobie palić.
http://www.allegro.pl/item375571230_podwojna_shisha_fajka_wodna_duza_45c m_nowosc_.html 87 zł (Ja mam właśnie takie kable i z jednej wciąga się komety ;p nie wiem co z nią,może są kijowe. Ale to jak znam życie ja robie coś źle)
http://www.allegro.pl/item376692474_okazja_fatuta_komplet_fajka_wodna_ty ton_wege.html-59 zł i jest cały komplet. I można palić.
Na firmach się nie znam,ale zakładam,że tanie badziewia to chyba nie są,co? : P
Walekifa mój sasiad ma identyko fajeczke jak ty ;) i powiem że jak na 2 kable ładnie chodzi :)
Ta za 5 dyszek wygląda na solidna najważniejsze żeby była szczelna :)
Z tym, że ja naprawde nic nie mam kasy i chyba nic innego niż samoróbka mi nie zostaje : P
U mnie nawet juz nie rozbija sie o posiadanie kasy (bo tam cos na koncie mam), tylko o to, ze po prostu poki co nie moge miec fajki ze wzgledu na rodzine. A samorobki mnie nie kreca. :D Kontynuujcie temat, kontynuujcie. ;)
Chesterkaa
09-06-2008, 12:54
Nie no wodeczka to chyba za ostro =PP
z piwem nie palilem podobno bardzo duzo sie pieni a co za tym idzie to sami wiecie =p
Nie jest tak zle jakby moglo sie wydawac =)
Nie jest tak zle jakby moglo sie wydawac =)
No hehe ale wódeczki to szkoda by mi było nalać =PP
__HAPPY_SVEN__
09-06-2008, 15:02
a jaki jest efekt, gdy wleje się mleko ? dym ma inny kolor?
Jest bardziej biały no i bardziej gęsty : )) mleko z kokosem to jest mmmmm.. :)
Samoróbka.? A co ma do tego smak.? Tytoń i tak musisz kupic ten sam: P Chodzi tu raczej klimat, komfort. No i przede wszystkim musi być szczelne.
Codo chowania fajki.. To nie ma sensu, po jednym paleniu od razu czuć w pomieszczeniu zapach po tytoniu. Nie wywietrzysz tego w 5 min.
@metiu
Pamietaj o kasie na tytonie i węgielki: x No i mowie, trzeba dokupić dobrego wężą za kolejne 30 zł minimum.
Gelt pochwal sie swoja faja : ) : D
Ok 60 cm, zielona, obracana z czarnym wężem (kiedyś był rószoffy<3 ). Zamiast dzbana ma taka.. Kule na stopce dzieki której sie obraca.
Ok 60 cm, zielona, obracana z czarnym wężem (kiedyś był rószoffy<3 ). Zamiast dzbana ma taka.. Kule na stopce dzieki której sie obraca.
Dobry motyw =P u nas już 2 dywany poszły ; )
Ja sobie też musze fajeczke kupić =P ale narazie to brak funduszy : >
A tytoń jakiej firmy polecacie?
Walekifa
09-06-2008, 17:05
Ty no .Jak do nas przyszła fajka (Jest u kumpla w domu) Postawiliśmy w pokoju na takim niskim stoliku. Siadamy na dywanie. Odpalamy 2 Jabłka. Robi się zajebiście. Palimy sobie z jego tatą itp. Kumpel ma takiego psa który WSZYSTKO niszczy i wszędzie się w*******a ; p . No i jeden ziomek miał zrobić chmurę fajną dymu a ja to nagrywałem na cyfrówce. No i akurat jak nagrywałem film wbił się.. Piesek do pokoju i jeb dupą o fajkę zahaczył. Dla nas to był horror. Ja słyszałem tylko taki szum i " NO MAAAAAKSSSS!!!! KURWA MAĆ!!!!".Widziałem spadającą na ziemie fajke.. A przed oczami taki drący się stuzłotowy banknot... Fajka spadła. Węgielek się rozsypał. Woda się wylała. Dym jak cholera. Na dywanie są wielkie ślady do teraz,ale szisza jest cała : D I to jest nagrane!: D Ale kurwa.. Jest na pamięci aparatu ten film a ziomek nie może znaleźć kabla usb. do aparatu... Jak dostane może cudem ten filmik to wam go tutaj wstawię ; D to zrobiło by karierę w śmiechu warte itp.
My po pijaku ze tak powiem przez przypadek spadly wegielki no i co dywan wypalony =P ale fajka cala ;)
__HAPPY_SVEN__
09-06-2008, 17:54
@up, i m@2up
przeciez jestescie niepelnoletni, nie wolno wam palić -_- na psucie płuc jeszcze bedziecie mieli czas :D
Walekifa
09-06-2008, 18:12
Ty się sobą zainteresuj ; p Są większe problemy tego świata niż palący 16-latkowie..
@up, i m@2up
przeciez jestescie niepelnoletni, nie wolno wam palić -_- na psucie płuc jeszcze bedziecie mieli czas :D
Rocznikowo mam 18 lat i wkoncu lepiej umrzec na raka płuc niz na prostaty
Mam pytanie, rozglądam się za bongiem, nie ma sensu więc chyba zakładać nowego tematu. Głównie chodzi mi o cenę ;p najchętniej szklane, mile widziany lodowo-wodny.
Myślałem o tym http://www.bongoz.pl/produkt-732-Bongo_wodne.html co myślicie? Taniutkie a wydaje się dosyć dobre.
spider-bialystok
09-06-2008, 20:53
Z tym, że ja naprawde nic nie mam kasy i chyba nic innego niż samoróbka mi nie zostaje : P
To idz do pracy i zarob. Jestes z Bialego, wiec moge Ci podpowiedziec gdzie mozesz znalezc prace na wakacje.
Co do sziszy - lubie i popalam :) Chyba musze sobie sprawic wlasna, bo narazie pale tylko na imprezach ;] Ale i na wakacjach w Egipcie zdarzylo mi sie zapalic prawdziwa, egipska szisze :) BTW. Ostatnio kolezanka rozwalila w klubie szisze, zaspiewali nam 140 zl :P
Codo chowania fajki.. To nie ma sensu, po jednym paleniu od razu czuć w pomieszczeniu zapach po tytoniu. Nie wywietrzysz tego w 5 min.
Nie ma to jak wzięcie fajki w ładną pogodę do plecaka i pójście na palenie w plener ;]
http://www.allegro.pl/item375283801_profesjonalna_fajka_wodna_arabica_ty ton_wegiel.html
Co myślicie?
Nie ma to jak wzięcie fajki w ładną pogodę do plecaka i pójście na palenie w plener ;]
http://www.allegro.pl/item375283801_profesjonalna_fajka_wodna_arabica_ty ton_wegiel.html
Co myślicie?
Bardzo fajna :) wyglada na dobrze zrobiona dzban mi sie bardzo podoba ;)
To idz do pracy i zarob. Jestes z Bialego, wiec moge Ci podpowiedziec gdzie mozesz znalezc prace na wakacje.
W lipcu jade do Belgii do roboty, calutki lipiec więc na wakacje kasa będzie. To co, ustawim się kiedyś na sierpień na palanie?:P
Co myślicie?
Baaardzo tanio. Ale może jest w tym jakis haczyk.? Bo sam wąż kosztuje koło 30 zł.. A do tego tytoń i węgle.. No chyba, że sprowadzał sam z Egiptu to cena pasuje; )
W plenerze.? Niee.. Fajka pasuje jak najbardziej do pomieszczenia; ) Ja osobiscie nie lubie. Zwiewa dym: P
Baaardzo tanio. Ale może jest w tym jakis haczyk.? Bo sam wąż kosztuje koło 30 zł.. A do tego tytoń i węgle.. No chyba, że sprowadzał sam z Egiptu to cena pasuje; )
W plenerze.? Niee.. Fajka pasuje jak najbardziej do pomieszczenia; ) Ja osobiscie nie lubie. Zwiewa dym: P
No zwiewa zwiewa a np. teraz wrócilem z browarka sheshka i moja kochana ekipa : > ciekawie bylo .. niepko czyste gwiazd pełno i dobra truskawka :))))
A Co do tej fajki to mi sie strasznie spodobała ciekawe jak z wykonczeniaim w środku no i nic o uszczelkach nie napisał ;)
Pasowała by mi do pokoju =P
Uszczelki nie problem dokupić; ) Maks 10 zł za te do dzbana i tę do cybucha.
NIe ma nic fajniejszego jak zuberek zamiast wody + tyton truskawka. Tylko strasznie tym CO2 na*******a w nozdrza
NIe ma nic fajniejszego jak zuberek zamiast wody + tyton truskawka. Tylko strasznie tym CO2 na*******a w nozdrza
Co za różnica i tak żubr to woda/siki a nie piwo =P
__HAPPY_SVEN__
10-06-2008, 13:01
Rocznikowo mam 18 lat i wkoncu lepiej umrzec na raka płuc niz na prostaty
Nie tylko płuc :
Wdychanie dymu tytoniowego ma udowodnione znaczenie w powstawaniu następujących nowotworów (zwiększa ryzyko wystąpienia):
* rak płuca
* rak krtani
* rak jamy ustnej
* rak przełyku
* rak gardła
* rak pęcherza moczowego
* rak żołądka
* rak wargi dolnej
* rak trzustki
* rak prącia
* rak nerki
* rak szyjki macicy (jeśli jesteś dziewczyną)
i tak dostaniesz raka fiutka, więc wiesz ;d
Imho ludzie ktorzy umieraja na raka pluc/czegokolwiek to pala paczke fajek dziennie, a nie shishe raz na jakis czas. ;)
__HAPPY_SVEN__
10-06-2008, 14:04
no w sumie nie pomyślałem o ilości :p
http://www.allegro.pl/item373289323_szisza_shisha_egipska_1_waz_wys_62cm _.html
po co 2 rurki ?
Przeciez tutaj jest jedna 'rurka'.
Imho ludzie ktorzy umieraja na raka pluc/czegokolwiek to pala paczke fajek dziennie, a nie shishe raz na jakis czas. ;)
No to też zależy kto =P ja ostatnio często popalam : ) ostatnio prawie tak 4-5 razy w tygodniu :>
no w sumie nie pomyślałem o ilości :p
http://www.allegro.pl/item373289323_szisza_shisha_egipska_1_waz_wys_62cm _.html
po co 2 rurki ?
Tu jest jedna =P a jak są dwie to można palić w 2 osoby naraz =) chyba oczywiste : )
Kurde Gelt jaki tytoń kupujesz?:P firma?
Chesterkaa
10-06-2008, 14:23
Choelra kupilabym sobie prawdizwa, ale nie mam kasy. A jak sie ze znajomymi zrzuca to jest problem zawsze kogo to, u kogo stoi itd =/ Ale poki co plastikowa butelka, guma do zucia, slomka od dlugopisu i zwykla fajka moga byc =d i ofc jakis plyn. Hehe umre na raka szyjki macicy w wieku 20 lat =d
Choelra kupilabym sobie prawdizwa, ale nie mam kasy. A jak sie ze znajomymi zrzuca to jest problem zawsze kogo to, u kogo stoi itd =/ Ale poki co plastikowa butelka, guma do zucia, slomka od dlugopisu i zwykla fajka moga byc =d i ofc jakis plyn. Hehe umre na raka szyjki macicy w wieku 20 lat =d
Hehehe biedna ; ) taka butelka plastikowa itp.. to zadużego relaxu nie ma =P zanim wszystko się zrobi chodz w połowie jak normalna shesha =P i rozpali te pierdoły to masakra :P
A Nasz kolega zapomniał o raku jelita grubego =P
Standardowo Nahkla. Ale chyba zaopatrzę sie w jakieś droższe, bo podobno jest duża różnica.
Standardowo Nahkla. Ale chyba zaopatrzę sie w jakieś droższe, bo podobno jest duża różnica.
No właśnie o to mi chodzi .. my też tylko Nahkla a podobno to jest kiszka =P
Chociaz widze pudełeczko El baz i tez jest całkiem niezłe.
Mam tez cytrynkę, ale nie wiem jaka firma: / A jest chyba nawet lepsza od Nakhal, bo baaardzo czuć smak. Poszukam nazwy na pudełku : P
A ja zamówiłem właśnie pudełeczko kokosa i mango :))
A ja oczywiscie skrecilem w piatek noge i nie mam za bardzo mozliwosci zapalic czegokolwiek, bo z domu nie moge wyjsc. :confused:
Wspolczuje jeszcze wakacje =P ..
A ja jade dzis do shesha pubu =) powiem jak było...
Najs, ze temat jeszcze istnieje. Kiedy zalozylem topic o tej samej tematyce to po krotkim czasie zostal skasowany z uzasadnieniem, ze nie wazny regulamin, tematow o alkoholu, papierosach, fajkach itp nigdy tutaj nie bedzie ;P
A co do samego tematu, to jak juz Wieszok napisal, w cenie do 200zl najlepiej zakupic Aladin Magiera + dodatkowy cybuch (bo oryginalny jest strasznie duzy i kruchliwy) lub cos juz z naprawde gornej polki - fajke firmy Mya, tyle, za za 200zl dostaniesz max 40cm (modele po 60+ cm stoja po ~350zl).
@up Rafayen: Sheesha
Wspolczuje jeszcze wakacje =P ..
A ja jade dzis do shesha pubu =) powiem jak było...
Dwa tygodnie do szkoly teraz juz nie chodze.. no, a pod koniec czerwca powinienem miec juz sciagnieta szyne na stale. Do sportowcow nie naleze, wiec nie rozpaczam. ;))
Najs, ze temat jeszcze istnieje. Kiedy zalozylem topic o tej samej tematyce to po krotkim czasie zostal skasowany z uzasadnieniem, ze nie wazny regulamin, tematow o alkoholu, papierosach, fajkach itp nigdy tutaj nie bedzie ;P
Też się dziwię, tym bardzie, że moja grupa też istnieje: P
Ja teraz poluje na tyton miętowo-czekoladowy. Ale pewnie dopiero po wakacjach zdobędę jak szwagierek wróci z Egiptu: / Bo w Polsce ciężko to znaleźć..
Co do kupna fajki.. Teraz duzo ludzi jeździ do Egiptu, poproście znajomych/rodzinę o kupno ; ) Bo cena naprawdę nie do porównania: O
Najgorsze jest, że większość myśli, iż jak fajka to i zioło.. : / Każdy głupi wie, że do fajki pakuje się hasz: P
Fajkom z Egiptu mowimy stanowcze nie!
Tam sa zwykle szajsowate fajki, ktore nie sa warte zlamanego grosza.
Jezeli kupowac Shishe, to tylko jakiejs sprawdzonej firmy, np. Aladin lub Mya.
Te z Egiptu, ktore mozna kupic za 10$ na straganie przy drodze nadaja sie tylko do stania jako ozdoba, a nie do uzytku :P
@down: To po co kupowac w Egipcie dobra fajke, jezeli taka sama dostaniemy w Polsce? A ceny sa podobne.
Nie mowie o fajkach za 10 czy 30 $.. :x
Moj Wuja ma fajke z Egiptu kupiliśmy jakieś 3-4 lata temu do dziś jest cała i w bardzo dobrej jakości nic nie było wymieniane a fajka 1 klasa :)
Moj Wuja ma fajke z Egiptu kupiliśmy jakieś 3-4 lata temu do dziś jest cała i w bardzo dobrej jakości nic nie było wymieniane a fajka 1 klasa :)
Jezeli byla to fajka "firmy krzak" (czyli bez firmy) to na pewno nie jest lepsza od dobrej firmowej shishy. Mozliwe, ze w Egipcie po prostu kupil Aladina//Mye lub inna firmowke ;p
Ponawiam pytanie o bongo. Co myślicie o tym? http://www.bongoz.pl/produkt-732-Bongo_wodne.html
@Down
Zdaje sobię z tego sprawę.
Nie chciałem nowego tematu zakładać ;p bo po co. Miałem nadzieje, że ktoś mi będzie mógł doradzić.
Batman666
13-06-2008, 18:14
z bongo jara sie tylko zielone ?
Czytanie ze zrozumieniem rlz.
Vanhelsen
13-06-2008, 22:50
Tu ludzie nic nie myślą o bongo, bongo suxuje :>
@Korektor
Schowaj sie...
@Modki skasujcie ten temat bo sie robi gówno...
Zastanawiam się nad kupnem sziszy.
Co powiecie o tej?
http://pl.skate-europe.com/headshop/details/53524-szisza_fire_s.html
Ewentualnie o tej...
http://pl.skate-europe.com/headshop/details/53530-szisza_luna.html
Są jeszcze takie tanie (Za 65 zł (http://pl.skate-europe.com/headshop/details/53542-szisza_tigris_scenic.html) ale mi się podobają trochę większe.. Co o tym myślicie?
Radziłabym tę droższą.Czemu.? Tą małą długo nie popalisz. Tytoniu wejdzie mało, częste zmiany = wyższy koszt. Niedużo, ale z czasem zwróci Ci się.
Ja teraz poluje na tyton miętowo-czekoladowy. Ale pewnie dopiero po wakacjach zdobędę jak szwagierek wróci z Egiptu: / Bo w Polsce ciężko to znaleźć..
Gelcio co Ty gadasz... znam sklep w wawie z tytoniami Nakhla po 20zl, a Serbetli po 30zl i jeszcze pare innych ;) czekoladowo-mietowy tyton bez problemu tam jest, wiem bo sam kupowalem i palilem ;) aktualnie pale owoce tropikalne... i jestem zadowolony ;)
Fajnie macie kurde =P kto z warszawy i wysle tytoń=P Serbetli?:) w moim regionie żeby kupić tytoń w sklepie to około 100km ....
Wrocilem z Egiptu. Kupilem fajke. Przeplacilem. Poki co musze skombinowac normalny tyton i jakies wegle.
Ostatnio paliłem na węglu do grila =P i dawało rade ;D
Czemu miałoby nie dać.?: O Po prostu ten się dłużej rozpala i jest niewymiarowy co przeszkadza. Co nie znaczy, że nie da się palić; )
A jak mam rozpalic zwykly kawalek wegla w domu? Tak czy inaczej planuje zakupienie normalnych wegli, ale teraz z braku materialu musze sie posluzyc drzewnym (tak jak wszyscy pala w Egipcie z tego co widzialem). Wrzucic na kuchenka gazowa i czekac?
Nikt nie pisał, że poleca się zwykły węgiel: P A jc to polecam grilla.
Ja kupuje w kolbie. Czasem kokosowe. Są węgielki, do których tylko przyłożysz ogień i sie rozpalają, a są takie które (jak napisałeś) można położyć na kuchence. Jedyny minus to to, że potem kuchenka jest brudna: P
Najlepszy wegiel do fajki wodnej - kokosowy.
Jego wada: trzeba go rozpalac okolo 7-10 minut, najlepiej w kominku.
Zaleta: nie zmienia smaku tytoniu.
Najpopularniejszy jest wegiel belgijski (samorozpalajacy).
Jego wada: smierdzi :P
Zaleta: Wystarczy go odpalic z zapalniczki i juz mamy spokoj na 1-1,5h ;)
A zwykly brykiet jest lepszy od wegla belgijskiego, bo mniej smierdzi, tyle, ze ciezej go rozpalic.
@down: belgijski 40mm pali sie ponad godzine ;>
1-1,5h palenia na samorozpalającym się.? Ojoj, to chyba nie tak. Pali się dużo krócej.
Lol, calkowitym przypadkiem bylem w Trafice i zakupilem takie wegle (http://www.shishka.pl/product_info.php?products_id=237). Przed momentem przyszedl czas na testy. Jak wypadlo? Kapitalnie. Uszczelnilem sobie weza (z poczatku byl nieszczelny) i w tej chwili mam shishe, ktora bardzo ladnie sie pali. Czyli jednak wypad do Egiptu byl calkiem niezlym pomyslem. ;) Jedyna wada tego wegla to chyba czas rozpalania. Troszke zabawy z tym mialem. Jak najlepiej rozpalic te wegielki? No i jeszcze jedno pytanie: przekroic je jakos na pol? Bo z tego co zauwazylem to cala kostka spala sie jakos dziwnie i dluuugo. xD
Bardzo dobry zakup. Ael.. Pisaliśmy już o tym: P Rozpalaj na kuchence (albo jak masz możliwość w kominku). Trochę rozpalania a pali sie naprawdę długo: ) Jak dasz rade to możesz przekroić: P
W takim razie sorry za spam, posta pisalem od znajomego, nie mialem czasu, zeby czytac caly temat, a zalezalo mi na odpowiedzi. Oczywiscie dziekuje za odpowiedz. ; ) A caly moj tyton to w tej chwili 9 pudelek Hennawy po 50g (kazde innego smaku) oraz dwie Nakhle (mieta oraz.. ee.. jakis taki miks w niebieskim pudelku).
Nie bój się mieszać tytoni. Dobre mieszanki wychodzą z miętą.: )
@down
Hej hej, niedługo jade na zakupy po Serbetli ^^ Chociaż wczoraj paliłam jakiś.. Inny. Nie nakhla, nie wiem nawet czego. Ale miał bardzo wyrazisty smak.
ps. przypominam o grupie o tematyce Sheeshy; )
http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=91
Wy sobie palcie Hannawy i Nakhle, a ja mam sprowadzanego z Emiratow Arabskich "Al fakhera" :D
Ogolnie, nie moge powiedziec zlego slowa o tym tytoniu (no oprocz tego, ze tyton 2 jablka ma smak anyzu, a nie jablek).
Pytanie mam pytanie, rozpalalem dzisiaj shishe no i cos nie tak. Polozylem rozpalony wegiel na cybuchu, rozpalilem shishke, wszystko ladnie.. niestety po 5 wdechach wegielek zgasl. :O Cos nie tak? Za slabo rozpalony? Od spodu sie zarzyl..
Może nałożyłeś za dużo tytoniu.? Gdy nałożysz za dużo wtedy przy wdychaniu węgielek powinien się żarzyć. Ewentualnie źle rozpalony.
Za duzo tytoniu mowisz? Mmm, no calkiem niewykluczone, ze to bylo powodem gaszenia sie wegla. Mmmm.. trzeba bedzie przetestowac inne wersje. xD
Ja zawsze nakładam poniżej poziomu krawędzi cybucha. I nie tak ściśnięte. Zalezy jeszcze czy palisz ze sreberkiem czy nie. Jeśli ze sreberkiem to polecam złożyć je raz, zrobić dziurki na środku i połozyć węgiel. Sreberko nie powinno dotykać tytoniu.
O tym wszystkim co napisalas w ostatnim poscie to wiem. Teoretycznie tak robilem. Shisha byla rozpalana w zamknietym pomieszczeniu, wegiel rozpalony na kuchence gazowej. Z jednej strony caly sie zarzyl, polozylem go na cybuchu, rozpalilem. Kilka buchow zeszlo takich jak powinno byc.. no i po podniesieniu wegla okazalo sie, ze zarzy sie tylko na krawedziach, srodek jest juz czarny.
Czyli nie do końca rozpalony. Bo innej przyczyny nie widzę. Kokosowy powinien posiedzieć na gazie paręnaście minut.
Mam taką prośbę, czy nie moglibyście mi polecić jakiejś fajki którą kupie na allegro do 100 zł (chce żeby była mała tak do ~50 cm). do tego jakis dobry tyton (bo na węglu od grilla pójdzie na początek). Chcę małą fajkę bo musiałbym ją ukrywać przez jakiś czas przed mamą żeby się przyzwyczaiła (już o tabake robiła awanture ale się jakoś wywinąłem) z góry dziękuje za fatygę.
Też sobie wczoraj kupiłem sziszkę! xD Znajomy mi dał tytoń o smaku coca-coli, słyszeliście o takim?
Ehm widzę, że temat upadł ;> Więc trzeba go postawić na nogi ;) Próbował ktoś smaku kawowego/cappuccino z mlekiem w dzbanie? :p dobre to?
Mnie jakoś nie zachwyciło, lepszy było kokosowy z mlekiem.
Hmm... Ja muszę spróbować, jeszcze się zastanawiam nad kupnem drugiej sheeshy ;) ale to w swoim czasie, ja polecam mięta + jabłko <3 oczywiście do tego jakieś dobre reggae ;) Ndk - good sensi
Parachute
30-07-2015, 14:40
Hej a możecie polecic jakiś sklep online, shishe (http://www.l-tabaco.pl/fajki-wodne-z-l-tabaco-c-38.html) potrzebuje szybko kupić bo moja już coś nie domaga.... tylko jakis sprawdzony i dobry żeby był ten sklep :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.