zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Itemy na ziemi a server save

Decade
07-06-2008, 22:55
Witam Mam pytanie.

Jak to jest z przedmiotami po server save? Czy one nigdy nie znikaja?
Mi sie wydaje ze są miejsca w których przedmioty po server save nie znikają, a są takie w których znikają.

Może mi ktoś wyjaśnic jak to działa, oraz jeżeli tylko w niektórych miejscach, to jak je rozpoznać.

Hodal
07-06-2008, 22:57
Jeśli przed ss wyrzuciłeś załóżmy z trolla buciki na ziemię to po ss znikają. A takie itemy jak, np. krzesła - wyniesiesz krzesło z jego prawowitego miejsca to po ss wróci ich taka ilość jaka była w określonym miejscu na to samo miejsce.

Aron Roar
07-06-2008, 22:58
O ile się nie mylę to są takie mini ss w trakcie gry które sprzątają daną lokację jeżeli uzbiera się zbyt dużo śmieci na podłodze.
Taki temat był. Wystarczyło poszukać...
@down
Poszukiwanie zajęło 0.84 sekund.
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=170274&highlight=%B6mieci+pod%B3odze
Wystarczyło wpisać w wyszukiwarce "śmieci podłoga"...
@down2
To było do mnie. ;pp

Decade
07-06-2008, 23:02
No to mi go znajdz bo ja tą gównianą forumową wyszukiwarką nic nie znajde.. do gogle jej daleko. Nie siedze na forum 15 godzin na dobe i nie czytam wszystkich tematów żeby je pamiętać.

Hodal
07-06-2008, 23:04
No to mi go znajdz bo ja tą gównianą forumową wyszukiwarką nic nie znajde.. do gogle jej daleko. Nie siedze na forum 15 godzin na dobe i nie czytam wszystkich tematów żeby je pamiętać.

A "skumałeś" coś z mojej wypowiedzi xD? Jak tak to się nie wykłócaj niepotrzebnie i tak na tym forum jest w huj spamu i troche...

Sesef
07-06-2008, 23:10
Wszystkie miasta i okolice podczas save serwera są przywracane do początkowego stanu (ogólnego, wszystkie braki w krzesłach itp są uzupełniane tak jakby ten fragment mapy załadował się na nowo). Ponadto są miejsca w których występuje co jakiś czas reset floora czyli wszystko jest czyszczone np: Hero Cave, OF, Labirynt(Kopalnia dwarfów), ale są również miejsca w których nie ma reset floora np Dwarf Hell (Kopalnia poziomy -3, -4), Frosty (nie wiem czy całe) i kilka innych miejsc. Po każdym update cała mapa przechodzi reset i wtedy "czyszczone" są miejsca które na codzień nie przechodzą reset floor-a

Decade
08-06-2008, 01:10
Trzeba bedzie wstac rano i pozbierac XD
A powiedzcie mi jeszcze czy jest jakiś sposób aby poznać te miejsca gdzie nie ma reset floor i czy hellgate sie do nich zalicza.

Slythia
08-06-2008, 01:15
Trzeba bedzie wstac rano i pozbierac XD
A powiedzcie mi jeszcze czy jest jakiś sposób aby poznać te miejsca gdzie nie ma reset floor i czy hellgate sie do nich zalicza.
Najczesciej reset floor wystepuje w miejsach, gdzie znajduje sie resp potworkow, gdzie wystepuja jakiekolwiek przedmioty (krzesla, pieczarki), etc. Lootbaga mozna najczejsciej zostawic w dlugich, kretych i pustych korytarzach... Jednak najbezpieczniej byloby sprawdzic wczesniej ; ).

Zamne
08-06-2008, 18:49
nie wiem, jak rozpoznac bez czekania na ss i wyrzucania smiecia jakiegos(no, mozna rozpoznac po duzel ilosci flaszek na podlodze), ale pamietam ze zgromadzilem 10 meatow, zaciagnalem do jaskini z cryptami pod mt sternum i przykrylem tyloma vialami, ze nie pokazywalo meatow, nastepnego dnia czekalo na mnie :D