Pokaż pełną wersje : Itemy na ziemi a server save
Witam Mam pytanie.
Jak to jest z przedmiotami po server save? Czy one nigdy nie znikaja?
Mi sie wydaje ze są miejsca w których przedmioty po server save nie znikają, a są takie w których znikają.
Może mi ktoś wyjaśnic jak to działa, oraz jeżeli tylko w niektórych miejscach, to jak je rozpoznać.
Jeśli przed ss wyrzuciłeś załóżmy z trolla buciki na ziemię to po ss znikają. A takie itemy jak, np. krzesła - wyniesiesz krzesło z jego prawowitego miejsca to po ss wróci ich taka ilość jaka była w określonym miejscu na to samo miejsce.
Aron Roar
07-06-2008, 22:58
O ile się nie mylę to są takie mini ss w trakcie gry które sprzątają daną lokację jeżeli uzbiera się zbyt dużo śmieci na podłodze.
Taki temat był. Wystarczyło poszukać...
@down
Poszukiwanie zajęło 0.84 sekund.
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=170274&highlight=%B6mieci+pod%B3odze
Wystarczyło wpisać w wyszukiwarce "śmieci podłoga"...
@down2
To było do mnie. ;pp
No to mi go znajdz bo ja tą gównianą forumową wyszukiwarką nic nie znajde.. do gogle jej daleko. Nie siedze na forum 15 godzin na dobe i nie czytam wszystkich tematów żeby je pamiętać.
No to mi go znajdz bo ja tą gównianą forumową wyszukiwarką nic nie znajde.. do gogle jej daleko. Nie siedze na forum 15 godzin na dobe i nie czytam wszystkich tematów żeby je pamiętać.
A "skumałeś" coś z mojej wypowiedzi xD? Jak tak to się nie wykłócaj niepotrzebnie i tak na tym forum jest w huj spamu i troche...
Wszystkie miasta i okolice podczas save serwera są przywracane do początkowego stanu (ogólnego, wszystkie braki w krzesłach itp są uzupełniane tak jakby ten fragment mapy załadował się na nowo). Ponadto są miejsca w których występuje co jakiś czas reset floora czyli wszystko jest czyszczone np: Hero Cave, OF, Labirynt(Kopalnia dwarfów), ale są również miejsca w których nie ma reset floora np Dwarf Hell (Kopalnia poziomy -3, -4), Frosty (nie wiem czy całe) i kilka innych miejsc. Po każdym update cała mapa przechodzi reset i wtedy "czyszczone" są miejsca które na codzień nie przechodzą reset floor-a
Trzeba bedzie wstac rano i pozbierac XD
A powiedzcie mi jeszcze czy jest jakiś sposób aby poznać te miejsca gdzie nie ma reset floor i czy hellgate sie do nich zalicza.
Trzeba bedzie wstac rano i pozbierac XD
A powiedzcie mi jeszcze czy jest jakiś sposób aby poznać te miejsca gdzie nie ma reset floor i czy hellgate sie do nich zalicza.
Najczesciej reset floor wystepuje w miejsach, gdzie znajduje sie resp potworkow, gdzie wystepuja jakiekolwiek przedmioty (krzesla, pieczarki), etc. Lootbaga mozna najczejsciej zostawic w dlugich, kretych i pustych korytarzach... Jednak najbezpieczniej byloby sprawdzic wczesniej ; ).
nie wiem, jak rozpoznac bez czekania na ss i wyrzucania smiecia jakiegos(no, mozna rozpoznac po duzel ilosci flaszek na podlodze), ale pamietam ze zgromadzilem 10 meatow, zaciagnalem do jaskini z cryptami pod mt sternum i przykrylem tyloma vialami, ze nie pokazywalo meatow, nastepnego dnia czekalo na mnie :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.