zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Profesja na Pacc

Lazerkymcosuper9
08-06-2008, 22:17
Cześć

Będę miał za kilka dni/tygodni pacc na moim koncie. Jestem w trakcie przechodzenia rooka i myślę jaką profesję wybrać gdyż będę miał Pacca.

Grałem niedawno knightem na no-pvp i było to po prostu nudne nie miałem Pacca i ciągle expiłem na tych elfach aż mi się znudziło i sprzedałem konto. Grałem też kiedyś Sorcerem, ale wkurzyłem się, bo zabił mnie jakiś 16 knighta a ja miałem 19lvl... tylko, że on mi walił po 50 a ja po 15 z różdżki -.- więc nie wiem czy grać Sorcem na paccu czy warto itp.. czy lepiej wziąć knight bo prosto sie gra tylko boje się, że będzie monotonie bo tylko żółwie itp... Myślałem o palu, ale nie podoba mi się, że trzeba wracać co pół godziny do dp po spery... choć tą profesją nie grałem więc nie wiem jak jest... Sorcerem znów według mnie trudno sie gra, bo ciągle manas, jakaś tam exura, utamo vita, jakaś runa, utani gran hur i pogubić sie w tym można :D

Więc jaką mi profesje polecacie i dlaczego? Przypominam, że będę grał na serwie pvp i na paccu.

Serious Sam
08-06-2008, 22:32
Cześć

Będę miał za kilka dni/tygodni pacc na moim koncie. Jestem w trakcie przechodzenia rooka i myślę jaką profesję wybrać gdyż będę miał Pacca.

Grałem niedawno knightem na no-pvp i było to po prostu nudne nie miałem Pacca i ciągle expiłem na tych elfach aż mi się znudziło i sprzedałem konto. Grałem też kiedyś Sorcerem, ale wkurzyłem się, bo zabił mnie jakiś 16 knighta a ja miałem 19lvl... tylko, że on mi walił po 50 a ja po 15 z różdżki -.- więc nie wiem czy grać Sorcem na paccu czy warto itp.. czy lepiej wziąć knight bo prosto sie gra tylko boje się, że będzie monotonie bo tylko żółwie itp... Myślałem o palu, ale nie podoba mi się, że trzeba wracać co pół godziny do dp po spery... choć tą profesją nie grałem więc nie wiem jak jest... Sorcerem znów według mnie trudno sie gra, bo ciągle manas, jakaś tam exura, utamo vita, jakaś runa, utani gran hur i pogubić sie w tym można :D

Więc jaką mi profesje polecacie i dlaczego? Przypominam, że będę grał na serwie pvp i na paccu.

Na pacca, to polecam Ci sorcerera, albo druida.Jak masz pacca, to masz dostęp do przydatnych czarów, a bez pacca sorciem, lub druidem raczej dobrze nie podexpisz, już o miejscach na exp nie mówię.

ErAgOg
08-06-2008, 22:38
Jeżeli będziesz miał kasę do wastowania na poty to polecam magiczną prof, bo może z różdżki małe hity wpadają, ale będziesz miał exori vis/mort/flam/... to będą ładne hity wpadać, no i jeszcze do pk summonki. Sorc/drut z 2 FE i exori~ wali duże combo.. i to bardzo ;)

Lazerkymcosuper9
08-06-2008, 22:43
To według was jeśli mam pacc to tylko postać magiczna? No a co z tym palem/knightem? bo mnie znow ciagnie do knighta gdyz latwo im sie expi tyle ze monotonny jest tylko nie wiem jak z tym palem teraz ekhm.. trudny wybor ;/;/

Straherito
08-06-2008, 22:49
Pall to najlepsza profesja - sam mam 96. Tani exp (barbariany chocby od 25 lvla, najwiekszy camp) potem bonebeast island; od 100 mozna smigac na frostach z assassin stars.

Podobno palladynem expi sie najtaniej, lecz ja nie zauwazylem takiej prawidlowosci...

ErAgOg
08-06-2008, 22:50
Ja np. na pvp to tylko magicznymi grałem, ale aktualnie gram RPem na non-pvp. No, ale jeżeli chcesz mieć łatwy exp to kina najlepszy, bo najmniej się raczej wastuje i można na expie baaardzo długo siedzieć. Tylko wtedy będzie gorzej z pvp. Gdyby Cię jakiś team/wyższy lvl dopadł to będziesz miał problem z leczeniem, a magicznym jednym spellem leczysz całe hp i strong haste żeby uciekać, ale tu znowu waste potów się kłania.

Ziutek1488
09-06-2008, 07:41
Ja ci osobiście polecam palka, to nie prawda że co pół godziny musisz latac do dp po speary(chyba że na małym lvl) ale poźniej do juz b robe, b legi, demonka i lekkie all, ja ci polecam pala ;]

Lazerkymcosuper9
09-06-2008, 09:06
chyba wlasnie wezme pala bo knightem gralem i monotonny jest a znow sorcem latwo pasc.. zrobie se rp ktorym bede gral na powaznie i sorca/druta do pkowania xDxD

Lazerkymcosuper9
09-06-2008, 09:25
a moze knighta zrobic? bo jest wytrzymaly? kurde sam juz nie wiem.. nie chce pozniej zalowac... a mozesorc?? ehh te sd i icicle i exori vis z aleka fajne sa krde ;/ ale znow knight ma exori hur i tez z daleka i exori wiec tez nice....

Vierxen
09-06-2008, 10:02
Mi knightem grało sie dobrze na 35 lvlu miałem ponad 100k + c seet bohy demonke blacksteela/bsa skille 65/65 na PACC chodź knightem to liczenie expa. Na OB z daleka sie nie przyda jak podejdzie na EG to moze trapa dostać ale jak dojdzie to już są hity..

Pallem na 40 ~ możesz na necro chodzić łatwy exp (exura san/exura). Pall zawsze z assassina można nie trafiać ale ma darmowy exp.

Jednak ja wybrałem druida bo ja doexpie ten np. 100 i potem jest rozrywka.

Hunty warry (sd combo) szczególnie chodziło mi o sd.

Narazie mam 37 Druida i expi mi sie szybko a na koncie mam 40k + bohy b robe c legi dragonke i crusadela.

Tak jak jest poradnik nie ma lepszej i gorszej profesji.
@edit http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=26531

Wietek
09-06-2008, 12:26
@up2
edytuj posty

@topic

co 30 min wracac po spearsy do depo?
he?
cos mi sie nie zdaje
pare h spox mozna expic
a jak jeszcze masz juz z 40 lvl to mozesz exori san czy cos i spox expic mozesz
palkiem nie ma az takiego duzego waste
palkiem zawsze mozesz uciekac i zabijac a knightem to troche gorzej
co sobie wybierzesz to juz zalezy od twojego stylu gry co wolisz
kazdy woli innego chara , styl gry
ja osobiscie polecam palka
latwo expic
co sobie wybierzesz to juz twoja decyzja
pomysl co ci najbardziej pasuje

Wylansowany
09-06-2008, 13:21
Pall/Druid
Sorca możesz, ale to kwiestia gustu (obiektywnie druid lepszy), knight trochę monotonny i dużo skilowania (bez skilowania bardziej hardcorowy, ale problem z kasą...), pall też dobry, chociaż nie każdemu przypada do gustu.

Lazerkymcosuper9
09-06-2008, 13:55
kurde chyba jednak wezme tego knighta gdyz moze bic tez z daleka exori hur rox ;d exori mas itp a do tego skie po 80 i wychodzi czolg a sorca zrobie do peczenia lub bedzie to moja druga postac jak zalozmy kina mi sie znudzi ;p

Triq
09-06-2008, 14:09
Ja osobiście gram palkiem i drutem i wg. mnie te profesje są najlepsze (szczególnie druid z pacc), ale wybierz tą profesje którą Ci sie najlepiej gra, żebyś nie żałował ;)

Pozdr

Frytasek
09-06-2008, 14:41
Ja polecam:
-Druida = Robisz Icycle i inne dobre runki dla PACC.
-Knighta = Troche dni PACC zmarnujesz na skillowanie, ale potem będziesz zadawał ładne obrażenia B)

neopostman
09-06-2008, 14:42
a moze knighta zrobic? bo jest wytrzymaly? kurde sam juz nie wiem.. nie chce pozniej zalowac... a mozesorc?? ehh te sd i icicle i exori vis z aleka fajne sa krde ;/ ale znow knight ma exori hur i tez z daleka i exori wiec tez nice....

knightem sie dobrze expi ale tylko do 100~ lvla, bo później wszędzie jest waste.

Lazerkymcosuper9
09-06-2008, 15:08
i tak nie wbije 100lvl ;d mysle tylko o poi. chociaz sie zobaczy i pierw go wyskiluje a pozniej bede aktywowal pacca.

zreszta mam juz 32knighta tylko go podkiluje do 75/75 i aktywuje pacca a jak knight mi sie znudzi to robie druta na pvp

tego paca kupuje za 300k za gp (robie worldtrade na askare bo tam pacc za 300k a mam tam hara, a na honerze po 600k...)wiec bede lazil w platesecie ;/ chyba ze ktos cos mi wysle lepszego do Venore na Honerze nick: Elvaxen

Szefoo
09-06-2008, 15:13
Sorcerer jest fajny jak ma pacc wand + vis/flam/mort albo monki izabijasz co sie da

Ja gram aktualnie pallem i gr ami sie nim baaardzo fajnie i nie hodze co ół godziny po spearya nim mozesz iść szybciej n alepsze potwory niz knight i może coś fajneog lootniesz ;]

A jak już niewiesz kim grać zrób głosowanie ;p

Ja za pallem!

Paciuch
09-06-2008, 15:28
że on mi walił po 50
To walił po 100 w potwora, nieźle.
@topic graj sorcem potem exori vis, frigo, mort i wymiatasz 8o

Ziutek1488
09-06-2008, 15:32
Pacc za gp?? a ktoś znajomy czy znasz z virtuala? Bo jak wirtualnie to ja bym nie bral...

I nie napalaj sie na to ze bedziesz walil na odległośc z tego exori hur bo to male obrazenia sa a nie ze bedzisz z tego cos solowal...

Ghard Lage
09-06-2008, 15:37
Każda postać ma plusy i minusy ale ja jakbym teraz miał wybierać to bym wybrał pallka/sorca powody:
Paladyn:
Plusy:
+tania amunicja - rsy
+wydajna amunicja enchanty/assasinki
+exori san 20 many
+exori con cały ekran zasięgu 25 many a nie tak jak exori hur 4 zasięgu 40 many
+exevo mas san do zabawy i do czyszcenia
+może expić na wszystkim
+nie wastuje na frostach (moje ulubione potworki)

Minusy:
-Brak dobrego czaru czszcącego
-assasiny mają mały zasięg 4 sqm
-Ograniczona długość huntu ja swoim pallkiem mogę expić do 2h
-Speary są bardzo ciężkie

Sorcerer:
+tanie czary ofensywne
+energia na svargornd rządzi nie to co ten lipny lód, który przydaje się na dragach (facc) i na high lvlu (demce) po za tym sorc też może se kupić icycle i używać exori frigo
+utani gran hur
+dużo many
+tanie leczenie exura za 150hp
+sd
+fajne hity o których pallek może pomażyć (ue <3)
+ogień jest fajny na gsy/scaraby a energia na crystale czyli może huncić wszystkie gsowate
+duża gama czarów czyszczących

Minusy:
-Łatwo może paść bez utamki
-Na pvp jak go zaskoczą jest duże prawdopodobieństwo, że padnie bo nie miał utamki
-mało capa
-waste
-brak przydatnego sio druida
-ciężko się nim zarabia

Według mnie druid jest raczej do leczenia a sorc lepiej expi bo sorc ma fajniejsze (oczywiście wg mnie) expowiska niż druid po za tym ma ich o wiele więcej. Knighta się teraz nie pyli robić no chyba, że lubisz mieć postać do bocenia albo bez stresowego expa i mieć od groma kasy. A pallek to pallek połączenie sorca i knighta czyli wychodzi zawalisty mix bardzo ciekawie się nim gra a i kaske da się nim nie złą zarobić ^^

Edit:
Down:
Jest parę błędów co firefox mi podkreślił ofc ale nie chce mi się poprawiać ale thx za poparcie. Po za tym ofc nie mam nic do knightów (kto by bloczył gdyby nie oni) ani druidów (kto by leczył) są to bardzo ważne profesje na bardziej poważnych huntach dlatego uważam, że powinno się wybrać profesję w zależni kto jaki ma charakter:
Jak ktoś lubi pomagać innym jest dobry i ma dobry refleks to powinien wybrać druida.
Jeżeli ktoś pragnie mocy i lubi liczyć (waste) to sorca.
jeżeli ktoś zna mape i lubi pomagać sobie otoczeniem powinien wybrać pallka.
A jeżeli ktoś nie lubi martwić się o kasę, jest rozrzutny i chce bez stresowo grać powinien wybrać knighta (bez obrazy ofc znam takich knightów co kozaczą tak jak nie jeden sorc).

Podsumowując obojętnie jaką byśmy nie grali profesją powinniśmy wykorzystywać jej potencjał na maksa i nie powinniśmy ograniczać się do jednej profesji. Moje motto: chcesz poznać grę - zagraj wszystkim!

Ziutek1488
09-06-2008, 15:43
Ghard Lage << w 100 % popieram tego ziomka :D ladnie to opisales ;p

Lazerkymcosuper9
09-06-2008, 15:59
pacca kupuje od tibiasoft.com to jest serwis wiec tam nie ma zlodzieju i nigdy sie nic takiego nie zdarzylo.

jednak bede gral knightem bo juz go mam 32lvl podkiluje tylko do 75/75 i aktywuje pacca a do pkowania zrobie sobie jeszcze sroca/druta wiec bedzie ok... a gdzie sie kupuje promocje? aha i jeszcze jedno jak sie nazywa ten quest ze wysylsz se parcelem z elf forest do dp lub z kopalni kazo do dp?

Ghard Lage
09-06-2008, 16:05
pacca kupuje od tibiasoft.com to jest serwis wiec tam nie ma zlodzieju i nigdy sie nic takiego nie zdarzylo.

jednak bede gral knightem bo juz go mam 32lvl podkiluje tylko do 75/75 i aktywuje pacca a do pkowania zrobie sobie jeszcze sroca/druta wiec bedzie ok... a gdzie sie kupuje promocje? aha i jeszcze jedno jak sie nazywa ten quest ze wysylsz se parcelem z elf forest do dp lub z kopalni kazo do dp?

1. Zdzierają kasę lepiej sellnij kasę na allegro i kup za to pacca.
2. 32lvl na paccu robi się tydzień każdą profesją no oprócz knighta (skille)
3. Jak umiesz pkować to każdą profesją. Btw do pk jest fajny druid z jego "krzaczkiem" (taki magic wall co można przez niego strzelać).
4. Promocje się kupuje np. w Thais u króla tibianusa.
5. Postman quest
6. Z twojego powodu nadwerężyłem klawiaturę ;p

Lazerkymcosuper9
09-06-2008, 16:07
300k to jest jeszcze normalna cena ale czaasmi biora na celescie po 700k ;d to juz przesada i to ostra

Ghard Lage
09-06-2008, 16:08
300k to jest jeszcze normalna cena ale czaasmi biora na celescie po 700k ;d to juz przesada i to ostra

Na Lunarze z układami możesz kupić za 200 (ale to zależy od kursu gp->zł/euro na serwie na lunarze kosztuje 10k=3.50zł~1 euro) ale wiesz taki pacc jest jeden na miesiąc (na 90dni chodzi mi o jednej możliwości kupna na miesiąc). Pamiętam czasy jak za 160 się kupowało.

MonszTfojejRzony
09-06-2008, 16:23

Ale ty kurwa masz problemy, zrób tego pala, bo ci pacc cały zleci a ty sie bedziesz zastanawiac kim grac, czesc, noob, bye, ide na WSG