PDA

Pokaż pełną wersje : Dawno...Dawno temu bylo takie cos???

Chester the Litle
24-11-2004, 20:07
Witam wszystkich...
O to moje pytanie czy to jest prawda???
Ze dawno temu byl quest z Excalibugiem...
http://img.photobucket.com/albums/v241/Dupka/broom.jpg

Orginal:
Only few have seen this secret area - the place where the legendary sword Excalibug is guarded by demons, only reachable with the golden broom!

Jak by ktos mogl to bardzo bym prosil o przetlumaczenie...

Comment plx...

Papaj
24-11-2004, 20:10
Eeeee... No tego... Albo to fake albo zdjecie sprzed kilku lat ale lol buhahhaha...
Nie da sie latac na miotle w tibii ^^

Lord Sith
24-11-2004, 20:11
Tylko paru widzialo to sekretne miejce, miejsce gdzie legendarnego miecza Excalibuga strzega demony. Tylko tego dalej nie umiem przetlumaczyc. Sorki ale ja mam tylko 13 lat. BTW ten excalibug wyglada mi jak Warlord Sword.

Radek 666
24-11-2004, 20:12
Z tego co ja umiem przetłumaczyć:Only few have seen this secret area - the place where the legendary sword Excalibug is guarded by demons, only reachable with the golden broom! - Niewielu widziało to sekretne miejsce - to miejsce gdzie legendarny miecz Excalibug jest strzeżony przez demony, gdzie dostać się za pomocą złotej miotły!

Shater
24-11-2004, 20:13
tandetny fake... demony niemaja paska zycia... i wogule grafa do dupy. nie wyszlo ci

Papaj
24-11-2004, 20:14
Orginal:
Only few have seen this secret area - the place where the legendary sword Excalibug is guarded by demons, only reachable with the golden broom!

Ekhem - To jest sekretna arena ktora strzeza demony...
Tam lest legendarny sword exalicostam, tylko zlota miotla broom moze tam doleciec?

Papaj
24-11-2004, 20:15
tandetny fake... demony niemaja paska zycia... i wogule grafa do dupy. nie wyszlo ci

EEeeee niekoniecznie fake...
Chodz watpie by takie cos istnialo ale widziales tibie kilka lat temu?

Dan the Automator
24-11-2004, 20:15
ROTFL!!!!!!!!

ad.Excalibug
Polecam popytać o to w Thais ;-)))

Chester the Litle
24-11-2004, 20:16
LOL...
Wiesz tibia nie istnieje od 2003 roku...i kiedys tak wlasnie wygladala....
paskow nie bylo...bylo tylko battle w ktorym pisalo ?Heatly? , Critical, Nearly Dead..itp. itd.

Plastex
24-11-2004, 20:22
Ale na pewno nie dalo sie latac na miotle.

Papaj
24-11-2004, 20:26

Hyhyhy kto to wie?? Moze to God albo GM na niej lata ^.-

Shinjix
24-11-2004, 20:29
Wierz mi, dało sie.
Tylko niewielu widziało sekretne miejsce - miejsce, gdzie legendarny miecz "Excalibug" jest strzeżony przez Demony, osiągalne tylko dzięki złotej latającej miotle.

kiedyś nie było pasków życia, wierz mi, kiedyś była jeszcze gorsza grafa.

Monte
24-11-2004, 20:33
Lol.... To nie jest fake.. Już kiedyś jakiś moderator (chyba to był Dobo) pokazywał tego ss'a... Te demony kiedyś były takie... takie.. takie.. gołe xD

Ufocznik
24-11-2004, 20:43
z tego co przetlumaczylem to:
Tylko niewielu widzialo to sekretne miejsce, znajduje sie tam legendarny miecz Excalibug chroniony przez demony. Dojdziesz tam tylko dzieki zlotej miotle.

Chester the Litle
24-11-2004, 20:53
Chcesz masz

http://www.cobalt-tower.de

Tam sa bardzo fajne ss'y wiekszosc z nich jest zrobiona w czasach jak Tibia dopiero raczkowala :]

Ufocznik
24-11-2004, 20:54
Chcesz masz

http://www.cobalt-tower.de

Tam sa bardzo fajne ss'y wiekszosc z nich jest zrobiona w czasach jak Tibia dopiero raczkowala :]

o ta strone mi chodzilo :) to na niej widzialem zdjecia z legendy o Ferumbasie :P
thx

moze jeszcze podac ktory dzial, bo nie chce sie szukac :D

edit: juz znalazlem
http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/images/Various/broom.jpg

LOLO
24-11-2004, 21:15
Raz od kolegi słyszałem że dało sie latać na miotle ale niewiem czy to prawda, podobno kupowano licencje na latanie i sie latało.

Dan the Automator
24-11-2004, 21:50
Nie, na miotle nie dało się latać. Jest to "kontunuacja" mitu o "golden broom" ;-)

Blind Guardian
24-11-2004, 22:01
hmmm... golden broom?? gdzies slyszalem ze od Wydy sie za cos dostawalo (to tylko plotka ale..;))

Shinjix
24-11-2004, 22:03
hmmm... golden broom?? gdzies slyszalem ze od Wydy sie za cos dostawalo (to tylko plotka ale..;))
Od Wydy dostajesz "witches broom" jak dasz jej "blood herb"

Pulchny
24-11-2004, 22:06
Tylko niewielka ilość tę (to) tajną przestrzeń - miejsce gdzie legendarna szpada *Excalibug* jest obroniony przez *demons*, tylko *reachable* z złotym *broom*!

czy cos w tym stylu :P ...

Gangrel
24-11-2004, 22:47

Sam jestes fake. Tak wygladala tibia. Szczerze powiedziawszy, wczesniej bywalo gorzej. Looknij w link ktory dal Chester the Litle.

Master Of Devastation
24-11-2004, 23:54
lol.....w tamtej tibi dało się nawet przejśc z maina na rook jakąś jaskinią....stare dzieje wtedy ludzie mieli po 200 lvl+..... 8o

Meroslaw
25-11-2004, 13:52
lol.....w tamtej tibi dało się nawet przejśc z maina na rook jakąś jaskinią....stare dzieje wtedy ludzie mieli po 200 lvl+..... 8o

I co, cofnęli im lvle? Jakoś Ci nie wierzę... ;)

MayGyver
25-11-2004, 14:02
no to uwierz

Shinjix
25-11-2004, 14:10
I co, cofnęli im lvle? Jakoś Ci nie wierzę... ;)
Wiesz tibia powstała w 1995,
ale online była dopiero w 1997"We were ready to go online! Tibia's birthday was January 7th, 1997"

To dziwne, że pierwsze accounty powstały w 1970roku (??!!)

Drackmir
25-11-2004, 14:16
Jakby nie cofnęli to pomyśl co by się działo teraz w tibii.............

elite
25-11-2004, 14:51
Pogadalem z NPC o tym quesice ale nie wiele sie dowiedzialem ;p Przypuszczam ze watpie ze ten quest istnieje jeszcze ale fajnie by bylo go zrobic...

Zygfryd
25-11-2004, 17:04
Może już starczy tych tłumaczeń z angielskiego na polski co??

Wqrza mnie też zdeczka jak ktoś gra od 0,5-1 roku i gada o czymś, o czym nie ma zielonego pojęcia. Jak już kilka osób pisało kiedyś była tylko taka grafa w Tibii. (Pamięta ktoś może Plate armor w poprzedniej wersji? :D ) Kiedyś była broń o statsach 80/60 i nie pamiętam już czy to ta (może nawet tak wyglądała) i nazywała się yyy.. Warlord sword albo Magic long sword (nie pamiętam już, dawno to było :P a może tak i tak? ;) ), a jakiś czas temu tylko "zmniejszyli" jej statsy. Jeśli mnie pamięć nie myli, była tarcza o defie 50, być może to była blessed? Nie pamiętam już ;/ A przynajmniej tak było na tibia.gery.pl :) (wtedy nie było tibia.pl i gery było tak popularne, jak teraz tibia.pl :) )

Ufocznik
25-11-2004, 18:09
@up
tak, to byl blessed shield bo widzialem na tej stronce co autor podal link w jakims tam dziale "rare items" czy cos...

Gimli From Kazz
25-11-2004, 19:08
ehh ja w tibie gram 3 lata. I nie raz o ty quescie słyszałem... nie wiem czy to prawda ale na 100% tak wyglądała tibia(achh te czasy...). Złota miotla też jest chyba....

hide
26-11-2004, 09:32
z ciekawszych rzeczy jakie byly ale zostaly usuniete z Tibii to zmieniony magic long sword. kiedys byl jedno reczny (!!!) i mial staty 80/60. potem go oslabili :/. a na miotle sie dalo latac !

XX master
26-11-2004, 18:19
Nie wiem czy wiesz ale kiedys potwory ani ludzie nie mialy paska zycia i zauwaz jeszcze ze demony na zdjeciu sa troche inne niz demony sa teraz. uwazam ze ten ss nie jest fakiem ale ten quest na pewno jush nie istnieje:P

Dwarf
26-11-2004, 18:39
tandetny fake... demony niemaja paska zycia... i wogule grafa do dupy. nie wyszlo cilol... Tibia kiedys wygladala jeszcze gorzej bylo chyba na tym albo na jakims innym forum. A pasek nawet teraz moze zniknac :D ctrl+n wcisnij -.-

Zamor1
26-11-2004, 19:23
Wydaje mi sie ze to nie jest fake.Tibia juz ma okolo 30 lat( jak nie wierzycie to sprawdzcie na tibia com steve keidy zotał stworzony).Morze te 30 lat temu gmowie albo god mogli latac na miotlach :D

Shimo
26-11-2004, 19:33
PO pierwsze jak wszyscy mowią nie da się latać na miotle ( nigdy się nie dało)
PO drugie nie ma nazwy demona ani pasku życia ( Screenera też nie :) )
A wogule to widać że fake :)
Moge zrobić quest na MLS chcesz wyspa z 5 demonami :)

Zbyteczny temat...

Pozdro Shimo B)

Adlytam
26-11-2004, 19:38
Ten quest mogl byc ciekawy :)

@Zamor1 Steve podal tam zdaje sie swoja date urodzin. A bogowie moga robic wszystko np. zabijac na rooku. BTW w 1970 to pewnie wiekszosc gmow sie jeszcze nie urodzila :P.

@Shimo Po co wszystkiemu zaprzeczasz jak nic o tym nie wiesz.

Aureliunkunfun
26-11-2004, 19:41
Excalibug ?????
czy moze raczej Excalibur jak cos 8o
mi to bardziej wyglada jak plywanie na miotle 8o :D

Heliwurab
26-11-2004, 19:55
>.<

1.dajcie juz spokuj z tą starą grafą tibii.czyli nie cytujcie i nie odpowiadajcie do Shatera(przez te cytowanie :P ) raz wystarczył

2.i znów:albo ktoś przetlumaczy ładnie słownikiem to,albo tylko raz.a nie okolo 6 osób przetłumacza prawie to samo i nie wychodzi lepiej.reszta zwariowała pewnie jak ten temat czytala(przez moje powody).

Więc...juz byly odpowiedzi czyli temat do zamknięcia.bye ;)

Lamdar II
26-11-2004, 21:11
da sie latac na miotle wystarczy zamienic u wydy blood herb i ma sie witches broom ale trzeba miec licencje :( na latanie oczywsicie:)

Heliwurab
26-11-2004, 21:26
"A co z licencją,to nie powiemy,bo to będzie Quest Spolling" :D to muwią Moderatorzy(Heliwurab na Modka!) :):)

lolik
26-11-2004, 21:29
da sie latac na miotle wystarczy zamienic u wydy blood herb i ma sie witches broom ale trzeba miec licencje :( na latanie oczywsicie:)
a jak ją zdobyć(tą licencje) i jak zdobyc ten blood herb?

Dwarf
27-11-2004, 12:53
Co do licencji nie mam pojecia... :P a blood herb mozesz zdobyc z questa z gsem. Ale wiecej nic nie moge powiedziec ;)

alien1990
28-01-2005, 16:04
Ja nie dawno usłyszałem o excalibugu. To było na serwerze Hiberna, w depo miasta Venore. Gość chyba zmyślał ale wysyłał wiadomośći ,,You see sword of excalibug (100atk 50 def). It weights 50 oz.". Nie pamiętam dokładnie tekstu ale staty dobrze. W tym tygodniu zaczęłem się pytać NPC o excalibug. Jeden z nich odpowiedział mi coś ze słowem Edron, a Edron to miasto. Tym NPC był sprzedawca strzał itp. w Venore.

Qpczyk
28-01-2005, 16:31
To nie zaden Exkalibur tylko Warlord Sword mozna go zobaczyc w Ab'dendriel u Spoconego Cyklopa , prawdopodobnie kiedys byl taki quest ale go wycofali, ta miotle mozna zdobyc ale juz niemozna na niej latac(posiadam taka :p ), zdaje mi sie ze mozna wykonac tego questa poniewaz gadalem ze Spoconym Cyklopem i dowiedzialem sie ze jesli uzbierasz 1 tysiac Pirson of Iron dostaniesz Fire Sword, jezeli uzbierasz 2 tysiace dostaniesz Warlord sworda mysle ze po Grudniowym Update ten quest zostal wycofany bo jest niedowykonania.

Master Of Devastation
28-01-2005, 16:58
A ja powiem tyle...G.ó.w.n.o prawda ,ten temat był jakieś 2 miechy temu na www.tibia.de/forum , Fake ,a ten excalibur to warlord sword...

Master Of Devastation
28-01-2005, 17:00
To nie zaden Exkalibur tylko Warlord Sword mozna go zobaczyc w Ab'dendriel u Spoconego Cyklopa , prawdopodobnie kiedys byl taki quest ale go wycofali, ta miotle mozna zdobyc ale juz niemozna na niej latac(posiadam taka :p ), zdaje mi sie ze mozna wykonac tego questa poniewaz gadalem ze Spoconym Cyklopem i dowiedzialem sie ze jesli uzbierasz 1 tysiac Pirson of Iron dostaniesz Fire Sword, jezeli uzbierasz 2 tysiace dostaniesz Warlord sworda mysle ze po Grudniowym Update ten quest zostal wycofany bo jest niedowykonania.

Jak ten Quest był kiedyś to go już na pewno nie ma ....a u cyklopa za 20 bp piece of iron można było dostać thunder hammera,Krin z eterni tak zrobił i go ma , niestety już tego Questa wycofali:P

kemotk2000
28-01-2005, 18:40
Ja tak trochę od tematu odbiegnę -kupka ludzi mówi, że "demony nie mają paska życia -więc fake". A widzicie napis "demon" albo nick gracza? Tak samo można to teraz wyłączyć w ustawieniach i nie widać ani paska życia ani "imion". NIe wiem czy po update, bo nie sprawdzałem, ale do grudnia można było wyłączyć te 2 informacje na 100%..

Lord_Walik
28-01-2005, 18:58
Mi sie zdaje że ten temat juz byl kiedys lol lata na miotle 8o Grtaz dla tego pana B)

Master Of Devastation
28-01-2005, 19:06
Mi sie zdaje że ten temat juz byl kiedys lol lata na miotle 8o Grtaz dla tego pana B)

Był na www.tibia.de/forum .....-.-'

Master Of Devastation
28-01-2005, 19:55
Skoro już gadamy o starej tibi ,macie tu kilka ss'ów :D

http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/images/Trouble/Bugs/Bugbig7.jpg

http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/images/Various/Items/uo0121.jpg

http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/images/Various/Items/uo0123.jpg

http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/images/Various/Items/testcycsword.jpg

a tutaj po prawej jest domek bubble :D

http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/images/Various/Items/rr-stuff.jpg

Erolik
28-01-2005, 20:00

Lol ? Ty chyba nie grales w tibie jakies 3-2 lata temu(nawet mniej) a z tym paskiem to nacisnij sobie w grze "ctrl+n" to tez Ci zniknie.. ktos moze nie lubic tego paska wiec co ty chcesz od niego chlopcze-.-'

Bez Commenta.. zastanow sie co mowisz....
1:
"Oryginalnie napisane przez Avager Tymczasowy
Najbardziej podobały mi sie twoje błendy ortograficzne. Takich błenduw co 1 słowo to ja w rzyciu nie widźałem ! Borze ! Uhroń nas przet takimi analfabetaomi z bykami ! plx plx . "
2:"Burtol:BUY CORPER SZIELD AND SELL STUDENT AMROR MGS MI RILLY FAST - KARLIN (ALBO WENORE NIE JESTEM PEWIEN ALE JESTEM NA SAMYM DOLE MAPY) "
3:tandetny fake... demony niemaja paska zycia... i wogule grafa do dupy. nie wyszlo ci
Polish 3 noobs

Vermyn
28-01-2005, 21:54

n/c
Jak sie jest noobem i sie nie wie nic o tibii to takie bzdury sie pisze... Tibia jest starsza niz sie wydaje, dla ciekawych mozna przeczytac artykuł na www.tibianews.net (Tibia 1998).

..::QRAS::..
28-01-2005, 22:19
Jak bedzie sie mialo soft bots to mozna sie dostac do niego. :)

Master Of Devastation
29-01-2005, 11:12
Jak bedzie sie mialo soft bots to mozna sie dostac do niego. :)

Nie soft boots tylko boots of waterwalking.....-.-'