Pokaż pełną wersje : Bijemy rekord Guinnessa w liczbie pobrań programu w ciągu 24h!!
http://www.spreadfirefox.com/sites/all/themes/spreadfirefox_RCS/images/download-day/buttons/pl/dday_badge_fox.png
Wczorajszy mecz Polska-Niemcy nie zakończył się z pewnością tak jak chcieliśmy i przegraliśmy 0:2
Nie załamujmy się jednak i pocieszmy się Kubicą ; )
Jednak teraz zbliża się inne ważne wydarzenie, które dla wielu fanów internatu jest chyba jednym z najważniejszych dni w roku.
Oto nadchodzi najnowsza przeglądarka stron www - Firefox 3!!!
Dlaczego to takie wielkie wydarzenie?
Zgodnie z zapewnieniami twórców tej przeglądarki do nowej przeglądarki zostało dodane 14 tysięcy poprawek!
Nie zabraknie też nowości. Obsługa przeglądarki będzie wygodniejsza a praca samej przeglądarki o wiele szybsza.
Firefox jest najbezpieczniejszą, najwygodniejszą i najlepszą przeglądarką na świecie!
Przejdźmy jednak do sedna sprawy.
Już niedługo zostanie ogłoszona data premiery nowej przeglądarki.
Na całym świecie z firefoxa korzysta kilka milionów osób.
Firma Mozilla chcę wraz z wydaniem nowej przeglądarki pobić rekord świata.
Jaki?
Największa ilość pobrać programu komputerowego w ciągu 24h.
Deklarację, że w dniu premiery pobierze plik zglosiło już prawie 1 000 000 osób.
Co ciekawe. Polska jest krajem w którym swoją deklarację zgłosiło najwięcej osób w całej Europie. Ponad 70 tysięcy!!
Taka ilość osób zapewnia nam także drugie miejsce na świecie (Lepsze są tylko Stany Zjednoczone - 150k deklaracji.)
Jeżeli chcesz pomóc w biciu rekordu złóż swoją deklarację i w dniu premiery pobierz najnowszą przeglądarkę. (Jeżeli złożysz deklaracje zostaniesz poinformowany mailem o dniu premiery).
Deklaracje można złożyć tu: Złoż deklarację! (http://www.spreadfirefox.com/pl/worldrecord/)
A tutaj lista banerów promujących to wydarzenie:
Lista banerów (http://www.spreadfirefox.com/pl/worldrecord/getinvolved)
http://www.spreadfirefox.com/sites/all/themes/spreadfirefox_RCS/images/download-day/buttons/pl/468x60_dday.png
Edit:
Proszę o poprawienie tematu. pobrać->pobrań Poprawione
Walekifa
09-06-2008, 10:59
Edit:Nie,nie dzisiaj ^^
Ps. Ciekawe ,czy padnie im bot czy cuś,jak będą mieli wysłać 1 000 000 przypomnień w 1 dzień ; D
Chyab cie musk swedzi. Zamiast pobierac programy idz na wykopki pyruw.
Ja nie pobiore tego bo to kejloger!!!!!
UWAGAS@!!!!!
NIE POBIERAC BO TO KEJLOGER!!!!! ON MNIE JUZ SCHACKOWAL I STRACILEM WSZYSTKO NA MOIM 19 DRUIDZIE!!!!!11111!!!!11
eeeee?
up@
Jeszcze nie dzisiaj.
Duch Niespokojny
09-06-2008, 11:04
Przecież to się będzie pewnie pobierać z prędkością 1 bit/s. O ile im w ogóle serwery nie wysiądą...
nie eee tylko tak, to keylogger i on chce was HAKNONC NOOBY
slepi jestescie? tylko ja to widze?
<<Skasowane przeze mnie>>
Właściwie co się będę kłócić. Będę tylko ignorować, a ten kto mu chce wierzyć niech wierzy.
Rethfing on Aldora
09-06-2008, 14:37
Firefox jest najbezpieczniejszą, najwygodniejszą i najlepszą przeglądarką na świecie!
dowody plx
dowody na to, ze nie jest plx
Co to jest "liczba pobrać"?
Opera jest bezpieczniejsza, szybsza i lepiej wspiera standardy sieciowe (udowodnione przeprowadzanymi niejednokrotnie testami oraz raportami Secunii (http://secunia.com) w kwestii bezpieczeństwa). Co nie zmienia faktu, że wolę Firefoksa za przyjaźniejszy interfejs i świetne wsparcie ze strony innych użytkowników w formie pluginów.
Szczerze mówiąc to od kiedy wyjdzie IE8 (zakładając, że wszyscy użytkownicy tej przeglądarki od razu ją zaktualizują, co oczywiście jest nierealne), będę miał w głębokim poważaniu, czego kto używa. Grunt, aby strony internetowe wszędzie wyświetlały się jak należy, a nie tak jak teraz, że trzeba dwa razy wszystko tworzyć - hacki dla IE i kod dla reszty świata...
@Down
A słyszałeś o "dowodzie nie wprost" w matematyce? ;)
Yoh Asakura
09-06-2008, 15:22
dowody na to, ze nie jest plx
Logika mówi, że zazwyczaj udowadnia się, że jakaś teza jest prawdziwa, a nie na odwrót, plx.
Walekifa
09-06-2008, 16:53
Ale firefox ma swojego..Buga. Osatatnio(nie pierwszy raz. I nie tylko mi się to zdarza ; p ) Skasował mi wszystkie zakładki (Ponad 60,sporo ważnych dla mnie) I historię ; p mam nadzieje że w firefoxie 3 tego nie będzie.
Unholy_Elder
09-06-2008, 18:07
Ja juz pobralem wersje 3.0 wtedy co byl news na wp.pl...
Ale firefox ma swojego..Buga. Osatatnio(nie pierwszy raz. I nie tylko mi się to zdarza ; p ) Skasował mi wszystkie zakładki (Ponad 60,sporo ważnych dla mnie) I historię ; p mam nadzieje że w firefoxie 3 tego nie będzie.
Nie raz tak miałem...Chociaż ja i tak z tego nie korzystam Xd
Dziwi mnie tylko to, że moim rodzicom ( drugiemu userowi ;s ) nie usuwa ;<
@top:
Pobieram <10 znaaaa... coś nie tak > tak, ironia.
Na całym świecie z firefoxa korzysta kilka milionów osób.
Ja bym obstawiał, że znacznie więcej, niż kilka milionów : P
@
Jak wyjdzie 3.0, chętnie pobiorę, pamiętam, kiedy premiera oficjalnej wersji zapowiadana była na początek 2008, potem przeciągają i przeciągają... może w końcu się doczekam.
Walekifa
09-06-2008, 18:29
To ja nie kumam. Firefox 3 już jest,ale akcji nie ma,tak? Czy oni wkręcają wały? : P
..::QRAS::..
09-06-2008, 19:33
To ja nie kumam. Firefox 3 już jest,ale akcji nie ma,tak? Czy oni wkręcają wały? : P
To nie jest finalna wersja wiec sie nie napalajcie ; p
Rethfing on Aldora
09-06-2008, 22:26
Każda przeglądarka jest bezpieczna, chyba, że włączy ją jakiś kretyn :P
Mój brat osobiście używa K-meleon, ze względu na fakt, że może nim manipulować co chce, i np. wprowadzić skrypt dzięki którego przeglądarka będzie wyświetlała tylko bezpośrednią zawartość strony a nie reklamy, jakieś loga itd. Suchy tekst. Ładuje się w mgnieniu oka :D
Johnny121
09-06-2008, 22:40
I tak, i tak bym pobrał xd
Każda przeglądarka jest bezpieczna, chyba, że włączy ją jakiś kretyn :P
Mój brat osobiście używa K-meleon, ze względu na fakt, że może nim manipulować co chce, i np. wprowadzić skrypt dzięki którego przeglądarka będzie wyświetlała tylko bezpośrednią zawartość strony a nie reklamy, jakieś loga itd. Suchy tekst. Ładuje się w mgnieniu oka :D
show me how to do it my master-Young padwan Kołbaś
Rethfing on Aldora
10-06-2008, 14:51
show me how to do it my master-Young padwan Kołbaś
it can be found on the internet, young padawan.
Odświeżam specjalnie dla Tompiora, który przed chwilą stworzył podobny temat.
Twórcy zapowiadali premierę na 19:00 naszego czasu, a tymczasem dopiero przed chwilą oficjalnie wydano najnowszą wersję. No, ja stosując pewien trick miałem dostęp do ich serwerów tóż po 19 - za to kosztem prędkości pobierania, tj. mniej niż 1 KB/s. ;p
Ahhhahah tak serwery obciążone, że nie mogę nawet wejść na stronę xd
@Edit
zonk, wpisałem firefox.pl i od razu weszło (transfer 50kb/s)
Jakby co: http://www.mozilla-europe.org/pl/firefox/
Serious Sam
17-06-2008, 22:02
Ahhhahah tak serwery obciążone, że nie mogę nawet wejść na stronę xd
Nom, ja też nie mogę : P.To dopiero będzie rekord, no i transfer.
Emi ma juz od ponad 2h : d
Rothes, jak to mozliwe skoro uzywam tego juz od 2h.?x>
Glon Elriel
17-06-2008, 22:05
:o jazda 22.3 kb/s
Ja tez juz od 2h mam. Transfer byl normalny.
Gelt, skąd pobrałaś?
http://www.mozilla-europe.org/pl/firefox/ <-- jak mówiłem (pisałem) dopiero przed chwilą zaktualizowali stronę i dodali FF3 do pobrania
www.spreadfirefox.com <-- próbowałem odwiedzić od 19:00 (co do minuty! :P) i ani razu nie załadowała mi się, tak przeciążone serwery mieli ;p
Popatrzyłem na ścieżkę starszych wydań Firefoksa i analogicznie odnalazłem link do downloadu FF3 z którego skorzystałem aby nie czekać aż ludzie przestaną okupować biedne serwery. :P
Serwery w końcu ruszyły, wcześniej nie mogłem się dopchać, w końcu można pobrać : )
Ciekawe czy wiele różni się od bety jaką używałem, mam nadzieję na poprawę kilku błędów, no i ciekawe jak wyjdą statystyki pobrań w 24h.
Walekifa
17-06-2008, 22:25
Rewelacji nie ma ; p
Serious Sam
17-06-2008, 22:28
Fajny ten nowy firefox, chodź większych zmian nie widzę.
Davido16
17-06-2008, 22:33
Właśnie pobrałem i instaluję. Zapowiada się ciekawie ^^
Odświeżam specjalnie dla Tompiora, który przed chwilą stworzył podobny temat.
Dzieki ;)
Ja sciagnalem jakies 1,5h temu z mozliwym dla mnie max transferem - 250kb/s ;p
Ogolnie podoba mi sie nowa odslona FF. Jest prosta, przejrzysta i ogolnie mila dla oka ;)
EDIT: Tutaj macie timer odmierzajacy, ile czasu jeszcze mamy na bicie rekordu: http://www.aigarius.com/ff3_countdown.html
Gelt, skąd pobrałaś?
www.spreadfirefox.com <-- próbowałem odwiedzić od 19:00 (co do minuty! :P) i ani razu nie załadowała mi się, tak przeciążone serwery mieli ;p
Uparta byłam i się dopchałam : P
.Matrik.
17-06-2008, 22:47
Ściągałem dwie minuty, a net mam szajski. Nie wiem, o co tyle hałasu.
Killuminati
17-06-2008, 22:52
Net 1mb, ściągam z prędkością 4.4kb/s. Jest DOBRZE! ^.-
Davido16
17-06-2008, 22:59
Ja z Neo 512kb ściągałem normalnym transferem (około 70kb/s), a widzę, że co poniektórzy mają wolniejszy tranfser xd.
Pobrano 6KB z 7.8MB z prędkością 0.6KB/sek.
Zajebiście ;qqqqq
net 4mbit ;_;
O, zaczyna przyspieszać : D
Swoją drogą, jakie macie dodatki zainstalowane? To moje:
http://img66.imageshack.us/my.php?image=86188565mc9.jpg
Nie wyobrażam sobie życia bez nich :x
piternet
17-06-2008, 23:12
Spox właśnie ściągnąłem ;)
Mmm...Nie widzę większych bajerów xd.
pobrało się bez problemu. :D ~40 kb/s
takie jakieś.. trochę inne od poprzedniej wersji.
No, całkiem spoko wygląda ten nowy FF, ale żadnych rewelacji ;p
Mac-Graw
17-06-2008, 23:40
Pobrane z transferem 139kB/s xd
Rewelacyjną zmianą jest szybsze działanie programu, co od razu dane mi było odczuć. W zależności od konfiguracji sprzętowej i dobranych dodatków, jedni odczują to bardziej, inni mniej. Jednak prawdziwej rewelacji szary użytkownik nie zauważy, gdyż jest ona bardzo ważna jedynie dla twórców stron. Mianowicie FF3 przechodzi pomyślnie test Acid2 - taki tam teścik, który sprawdza czy dana przeglądarka poprawnie wyświetla strony (Opera już od pewnego czasu zdaje ten test).
Pobrane, zainstalowane -wszytko ok! PolecamB)
Cudne rozszerzenie do firefoxa o.0, znajduje wyłącznie obrazki na stronei i wyświetla na ścianie, można sobie przesuwać itp. Nazywa się PicLens
Before;
[uploading : d]
After one click!
Bardzo fajny efekt, polecam : d
Walekifa
19-06-2008, 12:37
No i co. Pobity,czy nie? : P
Dzięki wsparciu zawsze wspaniałej społeczności Mozilli, Firefox 3 został pobrany ponad 8 millionów razy w ciągu 24 godzin. To więcej niż kiedykolwiek w historii – niesamowite osiągnięcie!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.