zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Chcem isc na dragon lorda w skladzie...

-Qba-
25-11-2004, 08:04
Chcem isc na dragon lorda w skladzie knight, paladyn i druid. Jakie powinnismy miec skille i lvl-e. Napiszcie jakie skille i lvl knight, jakie skille i lvl paladyn i jaki lvl druid. Prosze o niekasowanie tego tematu!

Karrith
25-11-2004, 08:13
gdzies to bylo tylko poszukac trzeba ale napisze

lvl 45~ ale mozna wczesniej jezeli idzie sie na wieze.
skille palla: z 75/xx by moglo byc zeby szybko ubic dziada moga byc mniejsze ale wiecej uhow pojdzie.
a lvl druida moze isc na 8 lvlu ale jak sie dl przerzuci to bedzie zle (czyt. dead) 30 lvl mana shield wystarczy, nawet moze mniejszy lvl

Matfiej
25-11-2004, 10:16
DL mało z łapy bije ????? Chyba większość blokerów by z Tobą dyskutowała.

Shinjix
25-11-2004, 10:27
skille knighta niewazne bo dl malo z lapy bije lvl
To mnie rozwaliło. Po***ało ci się ze zwykłym Dragonem.

Karrith
25-11-2004, 12:16
gdzies to bylo tylko poszukac trzeba ale napisze

lvl 45~ ale mozna wczesniej jezeli idzie sie na wieze.
skille palla: z 75/xx by moglo byc zeby szybko ubic dziada moga byc mniejsze ale wiecej uhow pojdzie.
a lvl druida moze isc na 8 lvlu ale jak sie dl przerzuci to bedzie zle (czyt. dead) 30 lvl mana shield wystarczy, nawet moze mniejszy lvl

@up
sry rzeczywiscie mi sie po***alo z dragiem:P sry jeszcze raz

MayGyver
25-11-2004, 12:25
a ja tez mam pytanie odnosnie DLa

czy juz ktos probowal EXPIC, podkreslam EXPIC na dlach na 28 lvlu sorcem z 2 DSami?
bo jestem lekko hardcorowiec i chetnie bym sobie pozabijal
oczywiscie uzywajac SD
kasa nie gra roli

ostatnio mam zajawke (heh, coz za piekne slowo) na hardcorowwe zagrania
40 royal solo DLa z boltow (bez run) - przezylem (2,5 bp uh)

ale pytam o tego expa
robil ktos tak?
i czy szybko DSy padaly?

-Qba-
25-11-2004, 17:56
Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Ja sam nie bylem jeszcze na DL ale mam zamiar niedlugo isc :p . Czy jak byliscie na DL wypadl wam z niego kiedys Dragon Scale Mail albo jakas inna wartosciowa rzecz?

Shinjix
25-11-2004, 18:02
Ja próbowałem expić. W wiezach koło Venore bez summonów jest dość łatwo sposobem. a z 2 dsami cięzko, bo często uhać musisz i jak się przerzuci, a niemasz gdzie uciekać to mana shield ci mało pomoże(ale w sumie w takich sytułacjach największe łachy są xD )

blackregis
25-11-2004, 19:23
DL-e to najbardziej nieprzewidywalne stworzenia (może za wyjątkiem tych z wyższej półki, za nie się jeszcze nie brałem) w Tibii. Zsolowałem Knightem na 56 lvl dwie sztuki (skille 77/75) - poszło coś koło 8 - 12 UH (na wieży oczywiście). Miałem okazję blokować duże ilości. A więc tak,
ekipa na DL-e :
Knight: Minimum 45 lvl (na double spawn, możliwy zgon) skille xx/70
Palek: Minimum 40 lvl skille moga być już od 70 dista
Sorc/Druid : tak jak poprzednicy powiedzieli Min 30 lvl z koniecznie włączonym Mana Shieldem

combo DL-i w 1 ture wynosi około 650 hp, przy czym miałem sytuacje, że dostałem je dwa razy z rzędu, cudem przeżyłem czyt: Palek miał na mnie nacelowanego UH-a.

Co do lootu DL-i to jest troche dziwaczny. Niby wypada z niego Fire Sword, Warrior helmet, a ja takiego czegoś nie doświadczyłem. Zdarzył się DSM dwa razy, poza tym mnóstwo złota i kamyczków.

To tyle. Mam nadzieję, że pomogłem

PS: DL bije z łapy nawet do 200 hp

elmo_us
26-11-2004, 10:18
a ja tez mam pytanie odnosnie DLa

czy juz ktos probowal EXPIC, podkreslam EXPIC na dlach na 28 lvlu sorcem z 2 DSami?
bo jestem lekko hardcorowiec i chetnie bym sobie pozabijal
oczywiscie uzywajac SD
kasa nie gra roli

ostatnio mam zajawke (heh, coz za piekne slowo) na hardcorowwe zagrania
40 royal solo DLa z boltow (bez run) - przezylem (2,5 bp uh)

ale pytam o tego expa
robil ktos tak?
i czy szybko DSy padaly?
Kumpel expil na dlach z 2 dsami no ale na 38 lvlu ;/ Nieznam zadnecho hardcorowca, ale co ci szkodzi najwyzej zginiesz, zawsze mozna sie odrobic;]

Keinim of titania
26-11-2004, 21:57
Bloker:
LVL 45+ Skille 75\74 albo lepsze
Pally
LVL 35+ skille 75+
Druid
lvl 32+ Niech wali Z sd

Stefan Mocny
27-11-2004, 20:29
Ja knightem 50 level plus palek na 37 daliśmy spokojnie rade jak będziesz miał w miarę dobrych kompanów cyzli np sorcer moze być na 30 levelu byle mocno ciągnoł z sd palek dobry dist no i ty myśle że z 40 levelem dasz rady ale zejdzie ci uh no chyba że masz za***iste skille :p

Pablosa
02-12-2004, 17:17
ja bylem na 20lvl

KamilAires
02-12-2004, 17:28
@UP
Ile wytrzymales ?

@Topic

Jaki mlvl ma druid? Moze obeszloby sie bez sd ;)

L..i..S..e..K
02-12-2004, 18:52
Z tego co mi opowiadal kumpel blokowal na 23 lvl..(knight) a 25 lvl (druid)..z sd , oczywista sprawa co hit uh ....obaj padli dopiero na 7 DL.

Blind Guardian
02-12-2004, 19:06
@MacGyver

Po co summonowac dsy? Lepiej na wiezy kolo Venore latac z SD. Moj kumpel byl solo (sorc 30 lvl i 46m mlvl) i mu szlo 7 SD na 1 DLa wiec moze sie oplacac (DSM = ok. 250k = 60 bp sd = 180 DLi = 378k expa) czyz nie? :)

Pienkna Knight
02-12-2004, 21:57
1) nie byłem jeszcze na DL'ach, ale mam nadzieję, że kiedys sie wybiore moze niedlugo:)
2) ****A PRZESTAŃCIE W PODPISACH UMIESZCZAĆ TE STRONKI "graaaah!!!!" Uspokujcie się ludzie:/

P.S. Do Modków- Sorry za słownictwo,ale to jest denerwujące:/

Gekcio
03-12-2004, 15:21
Witam!

Po 1 przYznam sie ze zalozylem konto tutaj specjalnie po to zeby odpowiedziec na ten temat >.<

A wiec tak :

Przedwczoraj wybralem sie z ekipa na te cholerne DL'e. Sklad :

_-_ Elite Knight - 54 lvl 81/80 (Dsm, Crus~ Helm, Vamp Shield, Knight Legsy, Skull Staff)

_-_ Royal Paladin - 25 lvl 67/50 (To ja )

_-_ Master Sorcerer - 53 lvl Mlv 56

I bylo tak: Ja spokojnie stalem, bez energy ringa nawet (DL przezucil sie tylko raz , very good blocker). Mag NIE WALIL z SD, to smieszne =/ Ile expa wtedy ja bym dostawal? Ogolnie - mag wali tylko z HMM (chyba ze to solo >.<). No a knight - hity z lapy max po 60 lapal, schodzilo mu z 3-5 uh na DL'a. Troche ryzykownie ale schodzilismy tez na double spawn pod wierza -.- Wtajemniczeni wiedza czemu "ryzykownie" ;> To tyle, w razie jakichs pytan piszcie! ;*

Bajapa
03-12-2004, 21:13
ja wczoraj byłem z sorcem 84lvl 59mlvl

ja knight (nie elitarny:P) 54lvl 75/72

sorc walił hmm a mi schodziło ok. 2-4uh na jednego. Myśle że opłaca sie posiedzieć dłużej bo kiedyś ten DSM wypadnie...

sorc dzisiaj rano poszedł na DLe z innym gościem na double spawn i w 40min mieli 2 DSMy ;( łeeee a mnie tam nie było ;(

pozdro

Admiral Wizard
04-12-2004, 21:12
JA BYŁEM SORCEM .... 30 LVL :]
oczywiście nie byłem sam ... bloker na 45 zawsze sie przydaje :]

loot: money

przerzucił sie namnie 299 mana blocking ... od co... :D hehe

kurdzikus
01-01-2005, 12:56
No spoko pytanko knight powinien miec durze skile do blokowania jakies 85/80
takie moga byc.
Palladyn musi miec 75/70 hoc shilding wiekrzy zawsze mu sie przyda.
Druid niewiem po co go bierzecie hyba tylko stego powodu rzeby was uchal ale spox fajnie tez z sd moze nawalac wiec czemu nie taki 35lvl magic lvl 45
no a skile sam niewiem nigdy nie mialem druida.
Lvl do knigta 40 do paladyna tez 40 najlepiej jak by wszyscy mieli 40

Lord Dreathan
01-01-2005, 13:23
Chcem isc na dragon lorda

Ja też bardzo chcem bo lubiem. Zauważyłem ze coraz więcej polaków popełnia tak prosty błąd jak pisanie końcówki om zamiast ą

ciemne dropsy
02-01-2005, 18:52
Ja dzisiaj bylem solo na wierzy 30 sorc 33 mlvl i bylo fajnie :)
W kazdym razie tak - NIGDY sie tam nie wlazi bez mana shielda :)
Jezeli bloker bloqje na wierzy to w kacie tak zeby dl nei mogl w niego z wave bic.
Po trzecie - good luck :)

Sie przekonalem ze dl to nie taka straszna bestia w warunkach jak na wierzy, z wave`a bic nie moze blokera, a hity z gfb da sie jeszcze chyba wytrzymac...
Fakt combo ma duze ale tak jak wczesiniej powiedzieli to bloker 45+ powinien dac rade

xemmoe
02-01-2005, 19:45
takie moga byc.
Druid niewiem po co go bierzecie hyba tylko stego powodu rzeby was uchal ale spox fajnie tez z sd moze nawalac wiec czemu nie taki 35lvl magic lvl 45

Jak się nie znasz to nie pisz!!! Takich bzdur jeszcze nie słyszałem!!!

A tym bardziej z taką ortografią...

moF
03-01-2005, 15:30
takie moga byc.

najbardziej podoba mi sie tu teoria ze skillami 75/70 u palla i stwierdzenie "Druid po co go bierzecie..." mysle ze dla tego poniewaz z sd wywala po 200+ jak lepszy lvl to po 300+ czyli jakies 2x wiecej niz pall i sorc/drut to glowna bron w walce z dl'em ...