Pokaż pełną wersje : Minimalny lvl-maksymalne skille
Siemka :)
Skiluje knightem. Obrałem sobie taki cel, żeby wbic skille 65/65 przy jak najmniejszym wbijaniu expa, czyli maksimum skilowania-jak najmniej wbijania expa (np. jak gdzies ide na miejsce skilowania to po drodze niczego nie zabijam). Chce mieć przed 20 lvl pełne 65/65 :p zatem powiedzcie jak to zrobić?
Moją sytuacje przedstawia screen: http://img106.imageshack.us/my.php?image=tibiascreenvm2.jpg
Knight, 10 lvl, skile: 48/49, świat: Luminera (non-pvp).
PZDR!
mysle, ze dwarfy na naprawde dlugo ci wystarcza , wiec expa nie bedziesz duzo bil. na 60 przenies sie na minosy i tak do 15~17 lv powinienes miec wbite bez expienia
Boro_Moro
12-06-2008, 19:58
ja mysle zeby to olac.... , po co tak robic? jezeli do skilli 60/60 mozesz na luzie wbic 17 lvl , moj kolega na pvp mial 23knighta skille 80/80 ale to na slimach lub monku...
hmm ja mialem na 17 lvlu 64/63 4mlvl trenilem wtedy tylko na rotach wiec mozesz tak sobie sprawdzic albo na dwarfy chodzic i powinno ci sie to udac, powodzenia :)
zeby nie robic nowego tematu
czy 8 lvl knightem na monku lub 2 dalbym rade wyskillowac do 908o
Wyciszony
12-06-2008, 21:12
@Helodin
Dałbyś, ale nie sądze, abyś wytrzymał, nawet na bocie. Mówię serio.
Cyrusion
12-06-2008, 22:29
Nie potrzebujesz na 8 lvl 90 Skila zrob sobie conamniej 70 to ci wystarcz
PZDR!!!
Dzięki za rady ;)
P.S. Wczoraj dedłem podczas trenienia na rotwormach... gdy są przy mnie 2 roty to jest OK, ale gdy nadejdzie 3 to leci ze mnie życie na maxa... i odszedłem na chwile od kompa i jakis pier*****y noob odsunął mi specjalnie parcela dzięki czemu zaczął mnie atakowac 3-ci rotworm. Prosiłem go zeby zabił mi jednego rota, ale on tego nie zrobił, powiedział "sorry", a gdy miałem juz bordowe hp powiedział "bye" :( I DEAD, miałem w bp 1k i inne drobiazgi... JAK JA NIENAWIDZE TAKICH LUDZI!!!
Shadowpiece
13-06-2008, 20:58
up, tacy ludzie są i nic<niewiele> można z nimi zrobić. Do 60 cluba/shielda, gdy idziesz skillować bierz ze sobą kilka potionów i jakąś broń, którą w razie czego mógłbyś sobie 'wyrąbać' drogę do wyjścia.
VanBobel
13-06-2008, 21:06
zeby nie robic nowego tematu
czy 8 lvl knightem na monku lub 2 dalbym rade wyskillowac do 908o
na non-pvp i 8 lvlu na monku lub 2 raczej byś rady nie dal... chyba ze co 5 min. ladowac 3 bp hp bo wiecej bys uniesc nie umial...
55/55 i na slimy. Na 14 lvlu miałem 44/44, a na 16 już 71/70 ;]
Ale pewnie miałes wporzo eq, znam skilowanie na slimach bo byłem na nich poprzednią postacią, to dosyc dobrze mnie jechały a miałem plate arm, plate legi, steel helmet, dragon shield.
EDIT: nom... mam teraz 53 club fighting i 55 shielding, czy byłoby dobrze, gdybym poszedł skilować na Dwarfy?
wiewioreq
17-06-2008, 15:37
ja skilluje na dwarf od 55.55
Ja bym na twoim miejscu skillował na monku (koło Sun Tower, pod Ab )albo na slimach z 55skillem i dragonką będą sie wbija mało a co2h będziesz zmieniał slima
Dwarfy będą ok.
Zresztą, nie możesz pójść sprawdzić, czy dobrze idzie? Tak jest najlepiej.
Ja bym na twoim miejscu skillował na monku (koło Sun Tower, pod Ab )albo na slimach z 55skillem i dragonką będą sie wbija mało a co2h będziesz zmieniał slima
Nie ma szans na slimach... poprzednim charem ze skillami 60/60 i takim samym eq dosyć duzo traciłem życia, a nie chce mi sie za bardzo wydawać kasy na health potiony.
Skilowanie na dwarfach ma pewien minus... te jaskinie są szerokie, a żeby atakowały mnie tylko 2 dwarfy (optymalne do skillowania) to musze poustawiać kilka parceli :p
wiewioreq
17-06-2008, 17:39
nom często podchodza do mnie 3-4 dwarfy blo czasem rotwormy...
LarvaExotech
18-06-2008, 10:25
Nie ma szans na slimach... poprzednim charem ze skillami 60/60 i takim samym eq dosyć duzo traciłem życia, a nie chce mi sie za bardzo wydawać kasy na health potiony.
Skilowanie na dwarfach ma pewien minus... te jaskinie są szerokie, a żeby atakowały mnie tylko 2 dwarfy (optymalne do skillowania) to musze poustawiać kilka parceli :p
ja na 60/60 spokojnie dawalem rade skillowac na slimach. im mniejsze skille i level tym czesciej musisz zmieniac matke (slim po wycisku walczy lepiej). dawalem rade z psetem i medusa na full def oczywiscie.
Jestem na dwarfach. Mógłby mi ktos wskazać miejsce gdzie mam sie ustwaić zeby dwarfy w miare możliwości same do mnie podchodziły?
EDIT: cholerka, te dwarfy tez coś szybko padają... mimo ze skiluje najsłabszą bronia mojego typu i full devensife. Sprawdziłem o ile % wzroscie mi skill po ubiciu (skilowaniu) jednego dwarfa, wychodzi 1 dwarf=1% skila... zdaje mi sie ze na rotwormach było lepiej :P
Prosze o pomoc i PZDR! ;)
Amorekboy
20-06-2008, 10:32
Jestem na dwarfach. Mógłby mi ktos wskazać miejsce gdzie mam sie ustwaić zeby dwarfy w miare możliwości same do mnie podchodziły?
EDIT: cholerka, te dwarfy tez coś szybko padają... mimo ze skiluje najsłabszą bronia mojego typu i full devensife. Sprawdziłem o ile % wzroscie mi skill po ubiciu (skilowaniu) jednego dwarfa, wychodzi 1 dwarf=1% skila... zdaje mi sie ze na rotwormach było lepiej :P
Prosze o pomoc i PZDR! ;)
dwarfy duzo leprze sa niz raty ;) ja do 70 skilowalem na dwarfach a potem sie przezucilem na slimy do 79 a od 80 skiluje na monku i jest swietnie, najszybciej skile leca na monku, wiec jesli masz mozliwosc zalatw sobie monka.
znam jedno miejsce w kopalni gdzie caly czas sie respia i iada na ciebie dwarfy :) ciezko mi to opisac gdzie to jest a fotek ni umie tu wstawiac :(
wiewioreq
20-06-2008, 11:45
Dwafry dużo lepsze od Rotów, ponieważ dwarf ma miej ataku oraz lepszą obronę.
O lol, mi sie wydaje ze są na równi, bo po zabiciu dwarfa skill rosnie o 1 % i tak samo jest z rotwormami :p
Adi Pro Knight
20-06-2008, 15:21
Dwarfy dłużej wytrzymają od rotwormów. A jak masz na jednego dwarfa 1% skille to świetnie. Chciałbym tak trenić.
30/30 - 50/50 (Dwarfy)
50/50 - 65/65 (Minoski)
65/65+ - slimy (non-pvp); monki [summon] (pvp)
tak moj kuzyn robił. ma 22lvl a juz 84/82
Dwarfy dłużej wytrzymają od rotwormów. A jak masz na jednego dwarfa 1% skille to świetnie. Chciałbym tak trenić.
chciałabym? lol. facet mówi jak baba
Eeee... to jezeli polecacie mi minoski to powiedzcie gdzie sa tylko zwykłe minotaury, bo z tego co wiem one są prawie zawsze w towarzystwie silniejszych minotaurów... Jakies miejscówki by ktos podał :p ;)
Evelblane?? Zebrać je tam w kupkę ewentualnie ogrodzić parcelami.
Ale to trzeba w nocy 1-2 żeby prawie nikogo nie było a i tak zazwyczaj o tej godzinie nikogo tam nie ma :P
30/30 - 50/50 (Dwarfy)
50/50 - 65/65 (Minoski)
65/65+ - slimy (non-pvp); monki [summon] (pvp)
Tak jak juz powiedziales jest dobrze... I mi sie wydaje ze nie ma sensu dalej ciagnac tego tematu. Wszystko przedstawiliscie jasno jak sprawa stoi... Zwieźle i na temat. I o to chodzi. Pozdrawiam!:)
Eeee... to jezeli polecacie mi minoski to powiedzcie gdzie sa tylko zwykłe minotaury, bo z tego co wiem one są prawie zawsze w towarzystwie silniejszych minotaurów... Jakies miejscówki by ktos podał :p ;)
Mino Tower. Mozesz natknac sie na archery, no ale jak chwile tam poskillujesz poznasz teren :]
http://tibia.pl/earth.php?x=32448&y=31991&z=7&q=51.43
prosze, tu jest wejscie :>
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.