Pokaż pełną wersje : Tutor
kartofel18
14-06-2008, 21:41
Witam! Za pare dni wbije 20lvl i mysle czy zostac tutorem w tibii. Prosze was abyscie mi powiedzieli jakie płyną korzyści z bycia Tutorem
P$ychop@ta
14-06-2008, 21:47
Po 1. Masz pacc?
Tera odp:
Jesteś kimś "wyżej"
Piszesz na pomarańczowo na help chacie :)
Twoje raporty Bede traktowane poważniej
Możesz zgłaszać bugi
I muszisz znać cool anglika i jak bedziesz pomagal mianua cie na senior tuta :)
Serious Sam
14-06-2008, 21:48
Tutor to nie taka łatwa sprawa, po pierwsze MUSISZ umieć Angielski.Co do korzyści? to możesz odpisywać na pytania tibijczyków w help-chacie dla tutorów, pomagać newbie, zgłaszać bugi itp.
Odradzam Ci zostania tutorem...
P$ychop@ta
14-06-2008, 21:50
Dlaczego odrazu odradzasz ;P?
Dlaczego odrazu odradzasz ;P?
Bo autor szuka jedynie korzyści w stylu ułatwienia gry. Nie jestem pewien czy zależy mu na pomocy innym. Niech autor mnie poprawi jeśli się mylę.
Zadaniem tutora jest pomaganie innym graczom np. poprzez kanał "Help".
Co musisz zrobić, aby zostać tutorem:
1. Musisz miec PACC'a. 2. Musisz znać język angielski na tyle dobrze, by porozumiewać się z innymi osobami. 3. Zdać test :)
Korzyści:
1. Na oficjalnej stronce napisane: "Position: Tutor/Senior Tutor. 2. Możliwość uczestniczenia w zamkniętym Test Serwerze (duża liczba osób, tylko z tego powodu zostaje nimi). 3. Możliwość pisania w unikalnym kolorze na "Help Chacie" xD oraz to, co zostało wymienione wyżej.
Coś jeszcze?
Serious Sam
14-06-2008, 22:39
Arcan to dobrze ujął.
Vasudanin
14-06-2008, 22:47
Ale i tak żeby grać na test servie musisz mieć wyprzedzenie bodajże miesiąca czy jakoś tak.
Trzeba zaczac od tego, ze jesli ktos nie wie kim jest tutor to nie ma szans legalnie nim zostac.
@up
i tak większość robi tutora tylko dla test serwa, żal ale masz racje;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.