Pokaż pełną wersje : Eq-pomoc w wyborze
Mam pytanie jakie eq powinienem kupic dla mojego knighta...
Nie mowie tu o swordach ale o reszcie eq prosze o pomoc w doborze
*Mam do wydania okolo 6cc
*Jak na razie mam 8 lvl
*Swiat to Pythera
*Jak sadze to cos powinno mi jeszcze zostac ale jak nie zostanie to najwyzej
*Eq powinno mi starczyc na dluzszy czas (nie chce na 15 lvlu np od nowa kupowac... wole kupic raz a dobrze i bym uzywal go np do wyzszego lvla)
*Bohy raczej nie wchodza w gre wiec butki zostawie sobie "fur boots"
Z gory dziekuje za pomoc
@down fur boots spowalniaja? pierwsze slysze
@2x down PG? co to?
Ziutek1488
17-06-2008, 17:27
Ziomek nie da sie zrobić tak że kupisz eq na 8 lvl i go nei bedziesz zmienial
bo wezmiesz np sobie crown arma i ubije cie cos na 8 lvl i szkoda go nie?
Więc tak kup sobie na początek jakiegoś knight seta a poźniej na jakimś 30 lvl dopiero lepsze eq czaisz?? Mam nadzieję że pomogłem :D
P.S. nie biegaj w fur bootsach one serio spowalniają, a np jak cię goni pk to chyba lepiej jest szybciej biegać niż mieć ten 1 arm więcej nie?
neopostman
17-06-2008, 17:27
k secik wystarczy, a resztę zainwestuj w jakieś PG : d.
Serious Sam
17-06-2008, 17:48
Tak, knight secik, lepsze eq na 8lvl nie będzie Ci potrzebne, zresztą przy twoim lvlu możesz łatwo zginąć, więc nie wydawaj majątku.
Shadowpiece
17-06-2008, 17:59
Jak on k seta założy, to nie wiele mu zostanie capa..
Kup Mammoth Fur Cape, Crown Legi, Crown helmet, i Meduske. Jak na 8lvl założysz Fur Bootsy, to będziesz biegał z prędkością 1lvl.
btw, czy ja gdzies nie widziałem tematu "Mam XX kasy. Co kupić? Co wybrać?"?
wojo1310
17-06-2008, 18:12
k armor,p legsy,drag shield,crown helmet,zwykle buty(narazie nie potrzeba ci lepszych) na 15 lvl dokup sobie k legs
piternet
17-06-2008, 18:39
Jak na 8lvl założysz Fur Bootsy, to będziesz biegał z prędkością 1lvl.
Co ty do holery gadasz?
@Topic
Crusader Helmet, K arm, blue legi, fur booty i jakaś dragonka :D
Uran of Aurea
17-06-2008, 18:45
mamooth fur cape, knight legs , crown helmet , drag shield, platinum amulet, leather boots. Na 30 zmieniasz armor na golden jak robiłeś loot bagi to dsm. Na 35 masz z questu crusader helmeth. Na 40 kupujesz vampirke i bohy.
PS. PG to inaczej mówiąc hunt, expienie.
@Up
<These boots keep your toes warm even in the iciest regions, but they feel kind of heavy.>
Te buty na normalnym terenie (trawa, błoto ipt) obniżają prędkość a na śniegu zwiększają tylko dokładnie nie wiem o ile % czy lvli.
Lechista
17-06-2008, 21:49
Jak on k seta założy, to nie wiele mu zostanie capa..
Kup Mammoth Fur Cape, Crown Legi, Crown helmet, i Meduske. Jak na 8lvl założysz Fur Bootsy, to będziesz biegał z prędkością 1lvl.
btw, czy ja gdzies nie widziałem tematu "Mam XX kasy. Co kupić? Co wybrać?"?
aaaaa w życiu nie kupuj crown legow!!! kosztuja majątek a mają taki sam arm jak k-legi
Tak jak ktos nizej pisal k-secik,. Na 8 lvl najlepiej dragonke, ale jak chcesz miec na pozniej to vampirke, crown shield, albo meduske
BluRegardKazoo
18-06-2008, 10:14
Sam mam rycerza, ale tymczasowo nim skilluję. Więc dobry ekwipunek jest tutaj wskazany. Knight na początkowych poziomach nie potrzebuje pieniędzy do zdobywania doświadczenia. Doradziłbym, więc: Warrior helmet (5-6k),
Golden armor (21-24k), bądź tańszy, lecz równie dobry Crown armor (12-15k), Knight legs (5-6k) lub Crown legs (15-18k), Vampire shield (15-17k), ale dobre są również tarcze takie jak: Crown shield (7-8k), Medusa shield (8-10k), Tower shield (8-10k), które różnią się paroma punktami obrony oraz ciężkością.
Lechista
18-06-2008, 10:43
@Up
Co wy z tymi crown legami?! W życiu nie kupuj crown legów na lvl poniżej 50 ^^
Strata pieniędzy, i czasu w poszukiwaniu sprzedawcy
Ziutek1488
18-06-2008, 16:53
Lechista dobrze mówi... SZKODA KASY
Frytasek
18-06-2008, 17:01
Knight Armor, Knight Legs, Warrior Helmet, Medusa Shield lub Vampire Shield
Plx? x_X'' (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=61885)
wiewioreq
18-06-2008, 17:24
@3xup
Lepiej kupić crusader helmet zamiast warrior helmet .
Cena taka sama a różnica w cap.
$eriToonbra
18-06-2008, 23:03
Widać że macie tu spore doświadczenie w grze.
Ja mam knighta od 2 tyg skile 55/55 20 lvl i mam p seta od 8 lvl uzbierałem juz 34k i teraz będę skilował 65/65 a nie eq za 10 k+ a pada na 2-3 hity od 15 lvl to jest bez sensu na 20 lvl kup sobie k seta a potem już sam będziesz widział co Ci jest porzebne
Lechista
18-06-2008, 23:28
wiemy, ale on sie napalil na dobre eq na 8 lvl'u
BluRegardKazoo
19-06-2008, 07:29
Kurcze, moim zdaniem. Jeżeli posiada pieniądze to dobrze jak by zakupił lepszy ekwipunek, gdyż zaowocuje to w przyszłości. Dzięki dużej obronie, będzie mógł chodzić na lepsze potworki, a także skillowanie będzie łatwiejsze.
Crown legi może są i droższe, ale wg. wielu gustów ładniejsze, a pieniędzy mu starczy.
Ja nigdy nie wydam kasy na ten syf x_X K legi takie same, tylko 5 capa różnicy, później można kupić blue legi, albo od razu na golden przeskoczyć.
Befsztyk
19-06-2008, 12:07
kurde nie lepiej sobie kupic p seta steel helmet spike sworda dwarven shield i zwykle buty + scarfa???
padniesz jeszcze i stracisz caly swoj ,,wymażony set'' i ,,straczisz całom sfojom fól kasiore''
Aron Roar
19-06-2008, 12:39
@up
Popieram...
@(off)topic
ALLEGRO ROX!!1
@down
A ile statystycznie 8-levelowców posiadających 60k dostało je od znajomych, a ile kupiło na aukcji?
Jeżeli się mylę co do autora to serdecznie przepraszam, a jeśli nie to nie. ;P
@up
Popieram...
@(off)topic
ALLEGRO ROX!!1
Brawo... Nie pomyslales, ze przykladowo mogl od kogos otrzymac ta kase?
@topic
Na 8 lvl nie masz co kupowac dobrego eq. Istnieje zbyt duza szansa, iz je stracisz... Zapomnij takze o ksecie - zbyt duzo wazy. Nie jestem pewna, czy bedziesz w ogole w stanie go podniesc.
Najlepiej kup sobie pseta, ewentualnie fur cape i plegs. Do tego moga byc fur boots (lecz troszke spowalniaja), dragon shield. Do tego jakis steel/dark helmet, lub inny... Kupowanie czegos lepszego mija sie z celem, gdyz i tak tego nie wykorzystasz. Pozniej mozesz dokupic cos lepszego - kset, brobe czy lepsza tarcze.
Ziutek1488
19-06-2008, 16:24
Droga Slythio po co najtowi b robe jezeli jest warte 10k + jeżeli za ten sam hajs moze sobie kupic calego k seta, ktory ma wiecej arma(k armor)...??
Droga Slythio po co najtowi b robe jezeli jest warte 10k + jeżeli za ten sam hajs moze sobie kupic calego k seta, ktory ma wiecej arma(k armor)...??
Przepraszam, rozpędziłam się i zapomniałam o jego profesji ; ).
Masz rację. Brobe nie jest dla rycerzy. Lecz reszta ekwipunku, którą napisałam - jak najbardziej. Kseta możesz zakupić na około 20-30 poziomie.
Lechista
19-06-2008, 18:45
@up
Dokladnie, k-set na 18-20 już można kupowac, a na 25-30 można myśle o golden armor, boszki, T-shield(medusa)... ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.