Pokaż pełną wersje : Granie na Wi-Fi
Takie moje pytanie - granie na sieci wi-fi jest "bezpieczne" pod względem lagów(mój router jest piętro niżej, internet mam bezlagowy)? Proszę o wypowiedzi osób które grają/grały przez taką sieć.
/Down : Czyli lagi pojawiają sie wtedy kiedy router traci sygnał, czy ogólnie internet laguje? Siłę sygnału mam b.dobrą, ale postaram się umieścić router w innym pokoju, z którego sygnał mam znakomity.
Ivanomen
18-06-2008, 13:23
Grając przez wi-fi zawsze masz szanse, że router po prostu straci sygnał. Wydaje mi się, że grając piętro wyżej będziesz miał lepszy sygnał, niż jakbyś grał w drugim pokoju (mam router i sygnał idzie mi dodatkowo przez kuchnię. Niestety czasem siłę sygnału mam 50%, czasem 8% i nie wiem od czego to zależy...).
EDIT: No zapomniałem napisać o tych lagach :PP Jeżeli nie masz lagów normalnie, to przez router też nie powinieneś mieć.
Vanhelsen
18-06-2008, 13:43
Lagi pojawiają się w obu przypadkach, trudno, by ich nie było, gdy stracisz połączenie z routerem, również gdy transfer jest zapchany to sam net będzie też lagował. Nawet kabel jest "niebezpieczny" pod względem lagów... nie ma 1oo% ochrony :P
Lagi pojawiają się w obu przypadkach, trudno, by ich nie było, gdy stracisz połączenie z routerem, również gdy transfer jest zapchany to sam net będzie też lagował. Nawet kabel jest "niebezpieczny" pod względem lagów... nie ma 1oo% ochrony :P
Tak, doskonale wiem że lagi sie pojawiają w obu przypadkach, ale chcę wiedzieć jak zamiast kabla podepnę antenkę to czy będę mógł równie komfortowo grać jak na kablu.
Nie lepiej puścić sobie ping do onetu na jakiś czas i monitorować? Każde wi-fi może być inaczej umiejscowione, inaczej zbudowane itp, siła sygnału to kwestia indywidualna. Sprawdź sobie ping i będziesz wiedział ;)
Jakby co;
Start > uruchom
ping www.onet.pl -t
Nikt nie jest w stanie przewidzieć kiedy będziesz miał silniejszy sygnał. Można jedynie spekulować na ten temat, musisz sam sprawdzić.
Nie lepiej puścić sobie ping do onetu na jakiś czas i monitorować? Każde wi-fi może być inaczej umiejscowione, inaczej zbudowane itp, siła sygnału to kwestia indywidualna. Sprawdź sobie ping i będziesz wiedział ;)
Ta, to ja wiem, tylko że jak mam sprawdzić ping na onecie jak nie mam internetu który będzie dzielony przez router?
Nikt nie jest w stanie przewidzieć kiedy będziesz miał silniejszy sygnał. Można jedynie spekulować na ten temat, musisz sam sprawdzić.
Sygnał mam "znakomity"(ciągle, sygnał nie waha się), czyt. wszystkie kreski (przeniosłem mój AP do innego pokoju) i czas odpowiedzi routera (polecenie ping) to 1ms - w takim wypadku mogą wystąpić lagi spowodowane połączeniem wi-fi?
Vanhelsen
18-06-2008, 17:08
Tak, doskonale wiem że lagi sie pojawiają w obu przypadkach, ale chcę wiedzieć jak zamiast kabla podepnę antenkę to czy będę mógł równie komfortowo grać jak na kablu.Patrząc logicznie, nie... nie będzie równie komfortowo, bo o ile przy kablu martwisz się tylko o lagi z neta to przy wi-fi dochodzi zmartwienie odbieraniem sygnału...
p.s. dojście do tego wniosku wymaga odrobiny inteligencji i logicznego myślenia, have fun dude...
Patrząc logicznie, nie... nie będzie równie komfortowo, bo o ile przy kablu martwisz się tylko o lagi z neta to przy wi-fi dochodzi zmartwienie odbieraniem sygnału...
Pisałem że internet który będzie podłączony jest BEZLAGOWY! (umowa sie skończyła i muszę jeszcze raz podpisać umowę), a sygnał jest znakomity i NIE SPADA......
p.s. dojście do tego wniosku wymaga odrobiny inteligencji i logicznego myślenia, have fun dude...
Ale ja kurwa wcale nie mam zamiaru się domyślać, czy będzie dobrze czy nie. Chciałem zapytać ludzi, którzy korzystają z takiego wi-fi i wiedzą co i jak.
Vanhelsen
18-06-2008, 17:45
Mówisz, że chcesz znać opinię ludzi korzystających z "takiego wi-fi" a gówno napisałeś jaki masz router, kto dostarcza neta... wybacz, kryształowe kule czasem zawodzą, a kawa rozpuszczalna nie zostawia fusów więc trudno z niej wróżyć...
A skoro wiesz, że net jest bezlagowy a router nie traci sygnału to po kiego kija ten temat?!! :baby:
Mówisz, że chcesz znać opinię ludzi korzystających z "takiego wi-fi" a gówno napisałeś jaki masz router, kto dostarcza neta...
Ma szukać osób które posiadają taki sam router/karty etc. i internet?
A skoro wiesz, że net jest bezlagowy a router nie traci sygnału to po kiego kija ten temat?!!
Hmm, mi się wydaje że nie wszystko jest jeszcze dopracowane i tak może być w tym przypadku, kolega pyta czy będzie miał lagi grając na sieci wi-fi, a nie jaki ma sygnał lub też czy jego internet laguje...
Vanhelsen
18-06-2008, 19:12
Ma szukać osób które posiadają taki sam router/karty etc. i internet?
Hmm, mi się wydaje że nie wszystko jest jeszcze dopracowane i tak może być w tym przypadku, kolega pyta czy będzie miał lagi grając na sieci wi-fi, a nie jaki ma sygnał lub też czy jego internet laguje...Ale facet sam sobie odpowiada, skoro ma "bezlagowego" neta i router nie traci sygnału to nie ma lagów... oczywiście może mieć lagi z powodu jakiegoś syfu na kompie etc, ale tu powracam do fusów, nic o tym nie pisał więc nie biorę tego pod uwagę. I co twoim zdaniem jest niedopracowane?
Co do szukania ludzi, cytuję:
Chciałem zapytać ludzi, którzy korzystają z takiego wi-fi wystarczy?
@down: again, maturę z polskiego mam za sobą, nie mam zamiaru bawić się w analizę i interpretację postów i dociekać co tak naprawdę miał autor na myśli...
/@UP : to po co się wypowiadasz? Jak to napisałeś "patrząc logicznie" to normalne że autor nie pyta jak będzie mu działać sieć na XX sprzęcie, bo przecież nie wywróżymy mu jak będzie działać ta sieć...
Ale facet sam sobie odpowiada, skoro ma "bezlagowego" neta i router nie traci sygnału to nie ma lagów... oczywiście może mieć lagi z powodu jakiegoś syfu na kompie etc
W niektórych sieciach www chodzą szybko i sprawnie, wszystko jest tak jak być powinno a jednak pojawiają sie lagi mimo że komp jest czysty i wszystko jest jak być powinno...
Co do szukania ludzi (...)
Jemu raczej chodzi o ludzi którzy używają sieci wi-fi do grania, a nie wi-fi na XX routerze i XX internecie...
kurde jakie problemy stwarzacie.
Masz internet bezlagowy - przez WiFi tez bedziesz mial bezlagowy jak bedziesz mial dobry zasieg.
Koniec tematu.
kurde jakie problemy stwarzacie.
Masz internet bezlagowy - przez WiFi tez bedziesz mial bezlagowy jak bedziesz mial dobry zasieg.
Koniec tematu.
Nareszcie sensowna odpowiedz na temat, dzięki!
Vanhelsen
19-06-2008, 15:45
Nareszcie sensowna odpowiedz na temat, dzięki!
Kocham Ciebie chłopie! To samo było napisane wyżej jakieś 10 razy! :D You are my hero!
EDIT:
przez WiFi tez bedziesz mial bezlagowy jak bedziesz mial dobry zasieg.
[...]skoro ma "bezlagowego" neta i router nie traci sygnału to nie ma lagów.
[...]trudno, by ich [lagów] nie było, gdy stracisz połączenie z routerem@down: nie no, fakt, nigdy przecież nie napisałem tego co Jagred, wybacz, moja wina, wielka wina :<
@down,again: dobra, widzę, że nadal nie ogarniasz, kończę rozmowę prośbą o opanowanie umiejętności czytania ze zrozumieniem...
/up - zaprzeczasz sam sobie, pisałeś ze nie będzie równie komfortowo, później co innego więc się zdecyduj (apropo to mówiłem że router nie traci sygnału a połączenie jest bezlagowe, więc gówno mnie obchodzi czy bede miał laga czy router sie zesra jak strace z nim połączenie). A tak wogóle w*****ają mnie ludzie którzy nie mają o czymś pojęcia a swoje zdanie zawsze muszą wcisnąć...
Kocham Ciebie chłopie! To samo było napisane wyżej jakieś 10 razy! :D You are my hero!
Bardzo fajnie ze mnie kochasz. Może i było pisane, ale na zasadzie "nie powinieneś mieć lagów, ale przecież kryształowe kule zawodzą", prosiłem o WYPOWIEDZI LUDZI KTÓRZY GRAJĄ NA SIECI WI-FI a nie takich którzy wejdą i napiszą co wiedzą, jeśli jestes na tyle madry to zrozumiesz o co mi chodziło (dokładnie o to, czy same połączenie WI-FI nie powoduje lagów - jeżeli tak trudno było ci sie domyślec), a twoje wypowiedzi były bez sensu i nic nie wnosiły do tematu procz niepotrzebnych wiadomości.
kup sobie antenkę dodatkową na allegro i wkręć zamiast tej standardowej w kartę sieciową i ze stratą sygnału też nie będzie większych problemów oczywiście nie rozwiązuje to problemu w 100%
prosiłem o WYPOWIEDZI LUDZI KTÓRZY GRAJĄ NA SIECI WI-FI a nie takich którzy wejdą i napiszą co wiedzą,
No juz ci napisalem przeciez. Po co więcej pytasz. ja gram na sieci WI-Fi. Mam dobry zasieg (na 4 kreski na 6 mozliwych) wiec jeszcze raz pisze:
I nie pytaj sie jeszcze raz o to samo, bo odpowiedz bedzie ciagle taka sama
No juz ci napisalem przeciez.
Tak wiem i dzieki Ci za to, ja tylko tłumaczyłem wieszakowi o co mi chodziło bo niezbyt kumaty chłopak.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.