zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Mapa respawnu

Krzysiek666
26-11-2004, 14:42
Na stronie tibia.pl bardzo podoba mi się mapa respawnu, której nie można znaleźć nigdzie indziej. Jednak mało wygodne jest szukanie numerku na mapie, a potem wyszukiwanie go na stronie. Mam propozycje: po najechaniu myszką na odpowiedni numerek pokaże się notka o potworach, które respawnują się w tej okolicy. Również niewygodna jest wielkość mapy. Powinna być trochę większa.

MatKus
27-11-2004, 15:20
Na stronie tibia.pl bardzo podoba mi się mapa respawnu, której nie można znaleźć nigdzie indziej. Hegemmon na pewno jest ci wdzięczny za pozytywną opinię :)Jednak mało wygodne jest szukanie numerku na mapie, a potem wyszukiwanie go na stronie. Mam propozycje: po najechaniu myszką na odpowiedni numerek pokaże się notka o potworach, które respawnują się w tej okolicy. Problem w tym, że to by nie działało w każdej przeglądarce. Po za tym strona ładowała by się jeszcze dłużej.Również niewygodna jest wielkość mapy. Powinna być trochę większa.Mapa już i tak jest tak duża, że trzeba ją przewijać. A jeśli chodzi ci o rozmiar okienka do przewijania - zwiększ rozdzielczość ekranu. Okienko to jest maksymalnie duże, żeby nie przewijała się cała strona, a tylko mapa.

Ketibro
27-11-2004, 16:52
Mozna jeszcze dodac gdzie znajduje sie potwor, naprzyklad: Klikasz na nazwe potwora i pokazuje na mapie gdzie dany potwor jest. No, ale to tylko marzenie :)

Hegemmon
27-11-2004, 17:17
Hegemmon na pewno jest ci wdzięczny za pozytywną opinię http://www.tibia.pl/forum/images/smilies/smile.gif Masz rację, jestem :)

Jednak mało wygodne jest szukanie numerku na mapie, a potem wyszukiwanie go na stronie. Starałem się aby pkt na mapie były mniej więcej poukładane i chyba wyglada to znacznei lepiej niż w pierwszej części. Teoretycznie możnaby pociąć mapkę na ~równe kwadraty i poskładać je w całość dodając URL na kwadraty z numerkiem. Ale to chyba nie dałoby zbyt wymiernych efektów. Mi się podoba tak jak jest.
Mozna jeszcze dodac gdzie znajduje sie potwor, naprzyklad: Klikasz na nazwe potwora i pokazuje na mapie gdzie dany potwor jest. W opisach poworów o ile dobrze pamiętam jest rubryka występowanie. Można by tam powypisywać punkty ale to mósi zatwierdzić góra :P