Pokaż pełną wersje : Mapa respawnu
Krzysiek666
26-11-2004, 14:42
Na stronie tibia.pl bardzo podoba mi się mapa respawnu, której nie można znaleźć nigdzie indziej. Jednak mało wygodne jest szukanie numerku na mapie, a potem wyszukiwanie go na stronie. Mam propozycje: po najechaniu myszką na odpowiedni numerek pokaże się notka o potworach, które respawnują się w tej okolicy. Również niewygodna jest wielkość mapy. Powinna być trochę większa.
Na stronie tibia.pl bardzo podoba mi się mapa respawnu, której nie można znaleźć nigdzie indziej. Hegemmon na pewno jest ci wdzięczny za pozytywną opinię :)Jednak mało wygodne jest szukanie numerku na mapie, a potem wyszukiwanie go na stronie. Mam propozycje: po najechaniu myszką na odpowiedni numerek pokaże się notka o potworach, które respawnują się w tej okolicy. Problem w tym, że to by nie działało w każdej przeglądarce. Po za tym strona ładowała by się jeszcze dłużej.Również niewygodna jest wielkość mapy. Powinna być trochę większa.Mapa już i tak jest tak duża, że trzeba ją przewijać. A jeśli chodzi ci o rozmiar okienka do przewijania - zwiększ rozdzielczość ekranu. Okienko to jest maksymalnie duże, żeby nie przewijała się cała strona, a tylko mapa.
Mozna jeszcze dodac gdzie znajduje sie potwor, naprzyklad: Klikasz na nazwe potwora i pokazuje na mapie gdzie dany potwor jest. No, ale to tylko marzenie :)
Hegemmon
27-11-2004, 17:17
Hegemmon na pewno jest ci wdzięczny za pozytywną opinię http://www.tibia.pl/forum/images/smilies/smile.gif Masz rację, jestem :)
Jednak mało wygodne jest szukanie numerku na mapie, a potem wyszukiwanie go na stronie. Starałem się aby pkt na mapie były mniej więcej poukładane i chyba wyglada to znacznei lepiej niż w pierwszej części. Teoretycznie możnaby pociąć mapkę na ~równe kwadraty i poskładać je w całość dodając URL na kwadraty z numerkiem. Ale to chyba nie dałoby zbyt wymiernych efektów. Mi się podoba tak jak jest.
Mozna jeszcze dodac gdzie znajduje sie potwor, naprzyklad: Klikasz na nazwe potwora i pokazuje na mapie gdzie dany potwor jest. W opisach poworów o ile dobrze pamiętam jest rubryka występowanie. Można by tam powypisywać punkty ale to mósi zatwierdzić góra :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.