zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dwa różne hotkeye

Dark Jaro
18-06-2008, 18:08
Witam, mam pytanie ... Czy może mi ktoś napisać, co należy zrobić żeby mieć dwa różne hotkeye, np. jeden na ek, drugi na ed. Z jednej ikonki tibii bede wchodzil na ustawienia ek, a z drugiej na ustawienia od ed. Wiem że to możliwe, bo kiedyś przypadkiem tak mi sie ustawilo ... znajomy tez mi to jakos tlumaczył ale nie zbyt jasno. Więc, ma ktos o tym jakieś pojecie ?

z góry thx

Bezmusk
18-06-2008, 18:17
Da się, ale nie wiem jak, mam na pulpicie dwie ikony, hotkeye na jednym do OTSa, a na drugim na druida na realu :P

Dodo360
18-06-2008, 18:56
Proponuje zainstalowac 2 Tibie...
Chyba bedzie dzialac.

Vanhelsen
18-06-2008, 19:14
1) instalacja 2x tibii, o ile jest mozliwe
2) stworzenie kopii pliku konfiguracyjnego tibii w którym zapisywane są hoty i podmienianie go przy logowaniach...

ErAgOg
18-06-2008, 19:18
Było już kilka razy.
Wydaje mi się, że jak masz 2 tibie zainstalowane to i tak takie same hotkeye są.
Było już kilka razy.
Poszukaj :/
Było już.

@EDIT
Znalazłem np. takie coś:
Witam, sam mialem kiedyś taki problem ale znalazłem proste rozwiązanie:
Wejdź do folderu z tibia, zlokalizuj plik tibia.cfg, skopiuj go, zmień nazwę kopii na np tibia_paladyn.cfg. Włącz tibię i ustal sobie hotkeye dla sorca. Następnie wyłącz tibię, znajdź znowu plik tibia.cfg, zmień jego nazwę na np tibia_sorc.cfg a tego z paladynem z powrotem na tibia.cfg. Odpal tibie, ustaw hotkeye dla paladyna. Potem jak będziesz chciał pograć sorcem to zmienisz nazwę z sorcem znowu na domyślne tibia.cfg i będziesz miał hotkeye. Jakby ciągłe zmienianie nazw Ci nie pasowało to możesz sobie zrobić foldery o nazwach sorc i paladyn, wrzucić tam odpowiednie pliki tibia.cfg i po prostu kopiować (zamieniać) pliki z danymi hotkeyami do folderu z tibia.
Pewnie straszliwie zamotałem ale jak przeczytasz jeszcze raz to na pewno sobie dasz radę, pozdrawiam

Ale wydaje mi się, że jeszcze kiedyś inny sposób widziałem.