Pokaż pełną wersje : Bardzo proszę was o pilną i grzecznościową pomoc.
Mystlich
18-06-2008, 20:53
Witam was serdecznie.
Drodzy użytkownicy Tibia.pl
Kiedyś pisałem tutaj , że biorę udział w programie "Mam Talent". Chodzi o śpiewanie. Otóż przeszłem precasting w Chorzowie i jestem w II etapie.
Sprawa dotyczy tego , że musze im na casting dostarczyć Prawo Autorskie od kompozytora/wykonawcy żeby można było wyemitować ten podkład muzyczny w programie.
Nie wiem jak to uzyskać. Więc bardzo , ale to bardzo was prosze adminów i userów oto aby mi pomogli w uzyskaniu tego Prawa. Kieruje sie do was w każdym temacie z grzecznoscią i pomocą oraz szacunkiem , więc prosze oto samo was.
Bardzo prosze was o rady i pomoc w tej sprawie i żadnych obraźliwych/ironicznych wypowiedzi bo sprawa jest ostro poważna !
Teraz info o piosence/podkładzie:
Tytuł: " Over the Rainbow"
Kompozytor podkładu(podkład jest instrumental): Dave Koz
Autor słów: Judy Garland / Arlen Harburg
Więc jeszcze was prosze was o pilną pomoc , casting mam 25 czerwca(środa). Sprawa jest poważna i poważnie proszę was o pomoc.
Bardzo zależy mi na programie. Nie gram w Tibię i zajmuję sie treningami.
Pozdrawiam was ciepło
Mystlich :)
Wejdź na stronę http://www.zpav.pl/, tj. związek producentów audio video, któremu płaci się za odtwarzanie danego utworu. Jednorazowe wykonanie kosztuje grosze, ale najlepiej skontaktować się z nimi i przedstawić sprawę, oni od razu ustalą kwotę i udzielą wszystkich informacji.
Powodzenia w konkursie :)
@Up
A z ZAiKSem nic nie trzeba?
@Topic
Powodzenia, bede trzymal kciuki ;)
Ojciec Dyrektor
18-06-2008, 21:13
A może skontaktuj się z ZAIKS'em ?
http://www.zaiks.org.pl
Tam znajdują się odpowiednie wnioski i formularze oraz porady. ;) pozdro
Kontakt z ZAiKS'em, albo menagerami kompozytorów. ; )
@Grocix
Jak skontaktuje się z zpav-em, to uzyska wszelkie informacje ; )
Mystlich
18-06-2008, 21:19
Wszystko fajnie , super ale czas ;/////
Dzisiaj mamy : 18 czerwiec 2008r.
Casting mam: 25 czerwiec 2008r.
Dzisiaj zostałem poinformowany o tym wymaganiu....
Walekifa
18-06-2008, 21:23
To zadzwoń najlepiej. Bo na odpowiedź na e-maila możesz poczeeeeekać!
Przede wszystkim bądź upierdliwy. Dzwoń, przedstaw swoją sytuację i spytaj, ile to zajmie czasu. Możesz nawet do nich jechać. Poznałeś kogoś podczas castingu? Go też spytałeś, jak załatwić te prawa? Pamiętaj, że jak tego nie załatwisz, to będzie spora porażka.
Powodzenia.
Rethfing on Aldora
19-06-2008, 10:17
Ale przecież to nie Ty puścisz tą piosenke wtedy, tylko organizatorzy, więc nie rozumiem. Oni robiąc taki program powinni mieć podpisaną zgodę na wyemitowanie iluś tam utworów. Czy coś..
Mystlich
19-06-2008, 19:46
Jutro moja mama dzwoni do ZAiKS-u i przedstawia całą sprawę. Najgorzej będzie jak trzeba będzie zapadać do Warszawy ;//// Ja mieszkam w Siemianowicach(woj. śląskie)
Do kolegi dzwoniłem i powiedział że on sobie załatwił bo skontaktował się z twórcą(kolega ma radochę bo wybrał polskiego wykonawcę a ja angielskiego)
Może napiszę do wykonawcy e-maila po angielsku (dam wam tekst a wy go przetłumaczycie na angielski)
Mój problem daje zaraz na inne fora na których jestem.....oby mi pomogli.
Kurde.....modlitwy,czas poświęcony na ćwiczenia,wiele wyrzeczeń,trudne warunki , radość z dostania sie do II etapu i wszystko to pójdzie w dziurę ?!
Jutro śpiewam rodzicom tą piosenkę bo stać mnie , zerwę nockę dziś na intensywne ćwiczenia i pokaże im na co mnie stać. Wystąpię przed kolegami i znajomymi/krewnymi no robie wszystko , wszystkie możliwe sposoby byle tylko być w tym II etapie bo nie na daremno mnie wybrali....
TERAZ MóJ UDZIAł STANął POD WIELKIM ZNAKIEM ?
Nie będziesz musiał, w Katosach jest oddział ZAiKS-u, na ulicy P. Skargi (przy dworcu autobusowym, niedaleko Empik-u).
Mystlich
19-06-2008, 19:57
Marla dziękuje Ci bardzo za ten info8o:) Bradzo Ci dziękuje normalnie uratowałaś moje dalsze losy.Widzę że jesteś z Siemianowic moze sie znamy ;)
Nie ważne ... ale za tą pomoc daję Cię do listy przyjaciół
DZIęKUJE :)
Teraz tylko trzymać kciuki za to żeby bez trudu otrzymał licencję i ofc. dostał sie do Półfinału;)
Jeszcze raz marla bardzo Ci dziękuje =*
Hehe jakas forumowa milosc nam kwitnie.
Nie ma sprawy, trzeba sobie pomagać ; ) Tylko jak już będziesz w tv, to proszę o pozdrowienia : P
Mystlich
19-06-2008, 20:08
@up
Nie ma sprawy ;)
Spoko
Btw. powiedz nam potem jak Ci poszło ;) życzę powodzenia.
Mystlich
20-06-2008, 12:38
Wszystko się poprzewracało/pozmieniało po dzisiejszym telefonie do ZAiKS-u....
Pani która odebrałą telefon powiedziała że nie potrzebuję uzyskania prawa autorskiego tylko TVN. Powiedziałą że swobodnie mogę ją zaśpiewać tą piosenkę.....
.....wszystko było fajnie do telefonu do TVN. Powiedzieli że wymagają Prawa Autorskiego , który znajduje się gdzieś w internecie na stronie WWW. Mam wszystko przepisać co tam sie znajduje i wysłać SMS-em.
Teraz macie zadanie bojowe znaleźdź tą stronkę i podać link tu lub na PW do mnie.
Narazie google nic nie wyszukało więc proszę teraz was o pomoc w znalezieniu tej stroneczki.
Normalnie odethnę jak wyślę tego SMSa;)
Jeszcze raz podaję dane:
Autor podkładu: Dave Koz
Autor słów: Arlen Harburg/Judy Garland
Kto po raz pierwszy wykonał tą piosenkę: Judy Garland w filmie "Czarnoksiężnik w Krainie Oz"
Ja też tej stronki szukam , więc nie mówcie że ja nic nie robię.....
P.S. Jeżeli będe mieć czas to postaram się o jakiś prezent do was za tą pomoc :)
A WIĘC SZUKAMY !
__HAPPY_SVEN__
20-06-2008, 13:54
a spieprzaj dziadu ;)
Powiedz chociaż w jakim programie występujesz, bo chce Ci kibicować bo już na 100% go wygrasz.
Ja ci to prawo autorskie moge faxem wysłać... tylko nr podaj ;)
sven nikt cie nie prosił o swój psi głos więc leżeć :)
Życze powodzenia :D
Mystlich
20-06-2008, 14:20
Ja wam bardzo dziękuje za wsparcie i pozdrowienia jesteście fajni
Ale pomoc w tej sprawie bardzo mi się przyda i będe bardzo ale to bardzo zadowolony jeśli znajdziecie tą stronkę;):)
Walekifa
20-06-2008, 14:23
Ale jak ta piosenka się nazywa? Tytuł.
Edit: Sorry,napisałeś w pierwszym poście ; p
Edit2:
http://en.wikipedia.org/wiki/Over_the_Rainbow-O to chodzi,tak?
__HAPPY_SVEN__
20-06-2008, 14:27
@Up
AKYSZ!
Walekifa
20-06-2008, 14:32
Teraz nie jestem pewien na 100% Ale możliwe,że było nagrywane w Decca Records label. O, tutaj:
(Masz Terms of Use)
http://www.deccaclassics.com/dmg/tou.html
Z tym,że mogę się mylić.
__HAPPY_SVEN__
20-06-2008, 14:38
Czemu pomagacie temu kolesiowi ? A jak jakis inny 14 latek chcial zeby mu prace z fizy odrobic to go zebsztaliscie, a tu jakis *****szon chce zeby mu prawa autorskie dac i w tv wystapi dostanie za to kase kurcze blaszka, motyla noga! X(
Capality
20-06-2008, 14:59
@Sven
az takie to straszne x.x? "cieszmy sie cudzym szczesciem"
Walekifa
20-06-2008, 15:08
Jakbym umiał,to bym zrobił ; p Ledwo zdałem z fizyki.
Edit:
Wy mi lepiej powiedźcie,czy dobrze trafiłem. Trochę kuleje z Angielskiego,ale tam na Angielskiej wikipedii na pewno pisało,w jakim labelu to nagrywali,zakładam więc,że to właśnie ten ; p
Mystlich
20-06-2008, 15:12
Właśnie mi się przypomniało że ten mężczyzna mówił o jakiś prefiksach w tych prawach.
CZYżBY TO BYłO TO ?????? \/\/\/\/
http://i295.photobucket.com/albums/mm132/Mystlich/wskazwka.jpg
http://i295.photobucket.com/albums/mm132/Mystlich/wskazowka2.jpg
Autor podkładu i tytuł zgadzają się idealnie !
Jednak na których z tych zdjęć są te prawa(i prefiksy) ?
Czyżby to jest to ??
Bo jeśli tak to muszę to wpisać w SMS i wysłać a jak wiadomo że jeśli mówił że SMS to te prawa są krótkie !
Mystlich
20-06-2008, 16:07
Refresh.
Odpowie ktoś czy to jest Prawo Autorskie czy nie ?
Walekifa
20-06-2008, 16:32
http://www.deccaclassics.com/dmg/tou.html <- A może o to chodzi? : P Drugi raz się pytam,bo nie wiem.
Mystlich
20-06-2008, 16:35
@up
Nie........
Coś mi się zdaje (w 99%) że to co jest zaznaczone czerwonym kolorem na obrazkach to to są te prawa........jeśli tak to super
Ale nie jestem pewny ;/
nie wiem co masz na mysli mowiac wyslac smsem prawa autorskie... bo sformulowanie to jest conajmniej bezsensowne w doslownym znaczeniu;) ale jezeli szukasz po prostu tego, kto ma te prawa autorskie to dobrze trafiles, (c) oznacza copyright czyli wlasnie prawa autorskie
Mystlich
20-06-2008, 17:00
Alleluja!
Nareszcie znalazłem moją igłę w stogu siana:D
Teraz muszę to napisać w wiadomości SMS i wysłać do tego pana z TVN lub przekazać telefonicznie albo na casting to przynieść;)
Wielkie dzięki za porady i pomoc jaką okazaliście
Do użytkownika Happy Seven:
Zastanów sie chłopie co piszesz czasami , bo jeśli nie będziesz pomagać innym to nic w życiu nie osiągniesz.
Wielkie podziękowania mam dla Marli za to że poinformowała mnie o tym ZAiKSie w Katowicach i Gtyk za tą informacje.
Dziękuje również userom za to że mnie dopingują i życzą mi powodzenia.
Z całego serca wam dziękuje i spokojnych , zdrowych wakacji
Wasz użytkownik:
Mystlich =*
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA
Dobra, dobra, koniec wazeliny, w tv mam zobaczyć pozdrowienia dla całego OWioNu.
__HAPPY_SVEN__
21-06-2008, 20:08
oj beznadziejnie spiewales, jak kastrat jakis -_-
Necromantor
21-06-2008, 20:14
suen ma nowy nick,happy seven 8o:D:cup::baby::confused::]B) ej jak macie to mam talent na ju tubie to dajcie.
Czemu pomagacie temu kolesiowi ? A jak jakis inny 14 latek chcial zeby mu prace z fizy odrobic to go zebsztaliscie, a tu jakis *****szon chce zeby mu prawa autorskie dac i w tv wystapi dostanie za to kase kurcze blaszka, motyla noga! X(
Mały offtop, ale ten użytkownik bije takie rekordy w głupocie i niezrozumieniu, że aż chce się iźdź stont.
Rozumiem pojęcie ironii, ale jak na moje to jest coś w rodzaju popisywaniu się 14 letniego dziecka, które pewnie zapomniało zresetować Neo przed zrobieniem nowego konta. Ja to nazywam bardziej *****arstwem, ale z logicznych powodów tego nie napiszę.
Chłopak chce zrobić jakieś postępy, prawdopodobnie w czymś co lubi... Prosi o pomoc co jest oczywistą oznaką zaufania do nas, a ty jeszcze się pytasz czemu inni mu pomagają. Jednak tak naprawdę wiem czemu. Chłopak prawdopodobnie zostanie kimś, bo ma swoje cele i pokazał nam już, że coś potrafi- nie tylko w swojej dziedzinie-, ale potrafi poprosić. A Ty na 100% nigdy nie osiągniesz czegoś podobnego. Wiesz czemu? Ponieważ jesteś typem człowieka, który nie potrafi nic zrobić. Nic poza ogólno dostępnymi umiejętnościami. Nie muszę nawet Cię znać, aby to stwierdzić. Jednak mówię prawdę. A Ty zazdrościsz mu za to, że dostanie kilka groszy i kupi sobie coś. Czemu? Bo wiesz, że ty tych kilku groszy nie dostaniesz nigdy za kilka minut śpiewania, czy czegoś tam innego. Po prostu zapewne będziesz pracował za kilka złotych/h.
Srry za mały offtop, ale iloraz inteligencji niektórych ludzi jest po prostu tak wielki, jak u światowych geniuszy iloczyn.
@Mystlich
Mógłbyś powiedzieć na jakim castingu byłeś? Jaki program, jak poszło, możesz udostępnić jakieś nagranie z twojego występu?
@down
Myślałem że ten drugi etap już się odbył, dopiero teraz zauważyłem że jest 25.
W takim razie... Mystlich:
Powodzenia w środę, mam nadzieje że jeszcze tego samego dnia napiszesz czy dostałeś się dalej.
Na jakim kanale jest ten program?
@Liado
W pierwszym poście masz wszystko napisane, a występ obejrzymy chyba dopiero w tv ; )
Walekifa
22-06-2008, 19:29
Tylko żadnego "Walekifa" na antenie.. Nie pozdrawiaj lepiej forum tego bo sobie przypału narobisz; p
Davido16
23-06-2008, 21:04
Tylko żadnego "Walekifa" na antenie.. Nie pozdrawiaj lepiej forum tego bo sobie przypału narobisz; p
Lepiej powiedzieć: "Pozdrawiam pewne forum o pewnej tematyce.". Będzie git xd
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.