Pokaż pełną wersje : Teaser V - Nowe właściwości itemów.
Torog Velrock
22-06-2008, 15:07
@2 up
Suczy suczu - won stąd z Imageshackussem.za.peelem -.- keju jeden - wysłałem powiadomienie po raz drugi -.-"
Aevolana
22-06-2008, 16:38
Paladyn już swoje dostał. Royalki,Assasin Stars i inne pierdoly.
Zaniedbani są sorcowe i jak zwykle druidzi.Żadnych nowych różdzek....
doczekam odpowiedzi kiedy ten update czy nie?
ja jestem druidem, ty - sorcem albo druidem (zapewne ) . Nie wiem co ty robisz, ale na pewno nie czytasz tego co komentujesz, pewnie masz jakiś text i go wklejasz za każdym teaserem, bo właśnie tutaj napisali że będą nowe różdżki dla sorców i druidów, a także będą nowe jakieś książki z pomocą których będzie można czarować
tibijskiknight1993
22-06-2008, 16:39
Nie grałem w tibię od kilku miesięcy,zacznę grać po to by zobaczyć co przynosi update ;> z tego co wyczytałem update będzie na +,chociaż mam pewne zastrzeżenia co do wyglądu nowych zbroi ;/ zbyt bajkowe
Afgan007
22-06-2008, 16:56
Trade Window mi się podoba <good idee> dla nowbie,
co do nowych itemsów ekipa z CipSofta chyba za duzo "Gumisiów" się na oglądała!
7,4 7,5 7,6 rox tam miec 100 lvl bylo cos a nie teraz ...
Czlowieku majac kolege na servie wbilem 93 lvl przez 1 1,5 pacc = 4,5 miecha? cos nie halo
wczesniej bylo trudniej...
@update
Itemki: jak juz wprowadzili zywioly ok. urozmaicenie ale ku** na ch** mi grafika jak z .. hmm kolorowanki :p
trade i npc rozmowy: dla mnie na +
outfi: outfit jak outfit i tak bd go robic :p
warzywa ciastka itd. :bezuzyteczne dla jednych (ci co graja 24/7 expia itd.) fajne urozmaicienie dla drugich (ci co sie bawia ta gra. wiedza co to rl life :p)
bronie kina :wyglad - staty+
Rozgi dla sorc drut: fajnie moze wkoncu przestana marudzic mimo ze po ost. up date dostali niezlego powera (eimowiac o offie drutow)
kusze luki : fajnie :p mysle ze i tak bd uzywac dlaczego ? ano dlatego ze idac np. kopalnie demy cokolwiek innego w teamie z blokerem to tew +6 dist i np. +5 dmg da duzo :]
spellbooki: fajnie ze dadza im mlvl (patrz rozgi nie bd narzekac) ale wyglad ekhm...
i chyba najlepsza rzecz jaka dodadza TUTORIAL na rooku mysle ze to swietne rozwiazanie i powinni to wprowadzic
Dziekuje tym co poswiecili ta minutke i to przeczytali :]
Ale sie rozpisalem :D
Btw. to tylko moje zdanie ie musisz sie z nim zgadzac
beznazwy12
22-06-2008, 18:06
@2 up
Suczy suczu - won stąd z Imageshackussem.za.peelem -.- keju jeden - wysłałem powiadomienie po raz drugi -.-"
Moim zdaniem to jest zupełnie niepotrzebne.
Outfit = żenada!!1 :baby:
Przesadzili z iloscią rzeczy w tym Oucie.
Nowe itemy też przesadzone.
Palki/Knightci mają najlepiej,a Druidzi/Magowie są zaniedbywani.
Fajnie chociaż,że nasze polskie pyrasy do Tibii wpakowali xD,lecz to tylko bzdety.
Wracając do poprzednich teaserów wszystko jest ok,ale kolejki w Kazoo to beznadzieja.
Niepodobają mi się też te badziewne okna NPC Trade.
Tibia traci klimat.X(
CipSoft zamiast odnowic stare miejsca to odnawia tylko najmniej odwiedzane,a reszta jest taka sama.
Z kolei podoba mi się Rook w tej chwili bo nabral moim zdaniem totalnych zmian.
Aż chce się expić.:D
:x:
ej jak jestes tego taki pewien to porownaj 200 lvl mag/drut 200 lvl pally/knight to ze grasze przez 5 lat i zdobyles max 30 lvl drutem / magem to nie znaczy ze ta profka jest zaniedbana bo ty pewnie nie umiesz grac i nie masz skilli w tarczy distance i axe/sword/club i ze nie dostajesz + 15 hp lvl i nie masz capa jak knight albo pally moze odrazu spalcie wszystkich na sd albo innym gownie i bedzie spokoj te 2 poprzednie update mialy na celu zrownac profesje gowna prawda za duzo magow i drotow meczylo gm a poza tym co oni dodali dla tych biednych profesji? luki? miecze?
zal.. nie chcesz hotkeyow to po co ich uzywasz? mogles zrobic ani normalnie tak jak za dawnych czasow tibi 7.6 =) czy to az takie trudne ?
haha ale zal , ty myslisz ze jak ktos ma dobrego kompa i kase to odrazu bedzie gral w wowa ? tam nie ma takiego klimatu jak w tibii B)
No masz racje WoW ma owiele lepszy klimat od Tibii. Zagraj se w Warcrafta I-III to zrozumiesz o jaki klimat mi chodzi.
Ciebie chyba ELEAH stara nie kocha
zal bede placil 60$ za miesiac grania w wow-a i jescze sciagac 8 GB updatow i dodatkow. A pryvatne servy to puste jak....
Gralem troszke to przez 2 godziny nikogo n servie nie znalazlem.
Hymmm... Widze, że nawet na privach niegrałeś. Zobacz se Toxic WoW, WoW Scape czy nawet największy polski serwer Avalon czy nawet WoWbeez tam gra około 1000 online graczy. Może ty grałes w Warcrafta III i myślisz, że to WoW ale sorki to nie te same gry. Może stworzyłeś Wow Single Player. Aha Pre-paid kosztuje 99 zł a nie 180... i nie za miesiąc tylko za dwa... hehe widziałeś kiedyś taką strone www.worldofwarcraft.com ??? chyba nie... przeczytałes chociaż jeden temat o WoWie... nieeee... aha ostanie dosyć duże patche miały 1 GB a nie 8... 8 GB waży gra plus dodatek bez patchy... ooo nawet wowa na dysku niemiałeś!!! weź się dziecko schowaj bo gadasz ,,farmazony''... Grałes 2 godziny?? Wogóle niegrałes. Sam wiem co mówie jak byś zagrał to nigdy w życiu nie wróciłbyś to Tibii... Bo poco?
Ludzie coście wy się tak uczepili tego WoW'a?! Tibia, a WoW to 2 różne gry! Niepodoba sie Tibia? to po kiego czorta te durne posty! Powiem tak: Szukacie dziury w całym, a to, ze wprowadzaja nowe itemy to chyba dobrze nie? Kiedys wszyscy latali albo w b robe/mpa/p arm nie rozumiem was ludzie, czego wy byscie chcieli? To prawda, ze w tym roku Cipsoft bardziej nastawil sie na "upiekszenie" Tibii i co w pewnym sensie tez mnie zdenerwowalo, ale pomyslcie co bedzie w Zimowym Updacie! Lekka balansacja i NOWE TERENY!
P.S - zgodze sie rowniez z tym, ze Palek ma za duzo w D...PIE :p
LesioTibiak
22-06-2008, 18:51
Fajne bedą te nowe itemy i bronie ale najgorsze te punkt:)y handlu....
gra zacznie sie nudzichttp://images.tibia.pl/forum/images/smilies/smile.gif
:)
@offtop
Grałem w tibie, zagrałem wowa, i już tam zostałem. WoW ma dla mnie o wiele lepszy klimat niż tibia, to naprawdę fajne uczucie jak się idzie przez takie miejsca, jakie zna się z warcraftów (1,2,3), tam przynajmniej nie ma takiego czegoś że jak kogoś poprosisz o pomoc, to ci jeszcze z sd sieknie (tutaj troche koloryzuje w tibii nie zawsze tak jest).
Btw, zobaczcie sobie wygląd Dragon Slayera a broni tego goscia na dole http://www.worldofwarcraft.com/ z takimi duzymi mieczami :p
LesioTibiak
22-06-2008, 18:55
Itemy poprostu super ale ten handel....Dno.... Niewiem po co to wymyślono, tak jak jest teraz jest ok
Juchasek
22-06-2008, 20:16
Śmiać mi się chce z ludzi którzy wyśmiewają tibie i mówią, iż Wow jest super lepszy, a grafa w tibii wysiada! Ja powiem tak... Grafika w tibii to jest najlepsze cuda, najlepszy pomysł w całej epoce tych całych Wowów itd! Nie dość że ruszym na wszystkim, jest zabawa, jest przyjemność, jest bezsenność, są ciągłe myśli o tym gdzie iść co robić... To jest właśnie MMORPG!! Jeżeli nie podoba się komuś Tibia, to niech usunie konto z forum i nie gra ani nie pisze głupot, bo to jest głupota. Co wy chcecie wypromowaćWowa!? Idzcie na targ i drzyjcie ryje z tekstem "WoW naszym najlepszym przyjacielem jest.." :D:D:D
Co do updejtu,, Hmm zapowiada się ciekawie ;]
Hmm... Nie grałem od 8.0 ale teraz z ciekawości zagram.
Sprzedawanie i kupowanie itemów: Ściągnięte z gry Phobos Online, tylko bardziej dopracowane. Jak dla mnie przydatne.
Pieczenie: Mi to nie przeszkadza. Dla prawdziwych graczy (ci, którzy nie tylko biją lvl) stworzy większy klimat.
Jedzenie: Mi to nie przeszkadza. Fajny dodatek do gry.
Itemy: Baśniowy wygląd? Tibia przecież jest grą w takim klimacie (no bo mi przed chatą nie biegają dragi i demony...)
Odtrutki: Jak Antidote sprzed paru miechów... Przyda się.
Zbroje: Mogą być... Szkoda tylko że legów nie ma...
Łuki i Kusze: Looz...
Bronie dla rycerzy: Jak wyżej.
Różdżki i księgi: Nareszcie...
Outfit: Zbędny, ale może znajdą się chętni, którzy chcą go nosić... Zwykły dodatek.
a kiedy to będzie wogóle bendzie wprowadzone do gry prosze o date
spox ze dodali nev hp na rooq ;]
i antidotum xD
jak sie ma jednego hara na rooku tak jest ... =P
a czy poszczególne nev food bedzie na rooq ?? ;P
a nowe itemy na main'ie maja grafike zbyt bajkową moim zdaniem ...
jak widać dla pall'ów są dobre łuki ;)
Śmiać mi się chce z ludzi którzy wyśmiewają tibie i mówią, iż Wow jest super lepszy, a grafa w tibii wysiada! Ja powiem tak... Grafika w tibii to jest najlepsze cuda, najlepszy pomysł w całej epoce tych całych Wowów itd! Nie dość że ruszym na wszystkim, jest zabawa, jest przyjemność, jest bezsenność, są ciągłe myśli o tym gdzie iść co robić... To jest właśnie MMORPG!! Jeżeli nie podoba się komuś Tibia, to niech usunie konto z forum i nie gra ani nie pisze głupot, bo to jest głupota. Co wy chcecie wypromowaćWowa!? Idzcie na targ i drzyjcie ryje z tekstem "WoW naszym najlepszym przyjacielem jest.." :D:D:D
Co do updejtu,, Hmm zapowiada się ciekawie ;]
Jak coś to nic niemam do tibijskiej grafiki... Aczkolwiek uważam, że te ekhem ,,zbroje'' zrujnują cały wygląd gry. Ale mi to zwisa. Jedyne czego mi brakuje w Tibii
1. grywalność-szybkość akcji-i końca expienia
w WoWie mam 70... i to mi sie właśnie pasuje a nie expić do końca świata i jeden dzień dłużej. Aha i ta zabujcza ilość itemków... mam MPA i juz nic lepszego mieć niebęde... mam 1425 lvl i max skile i poco mi to? Aha zagraj se w wowa bez upszedzen do tej gry gwarantuje ci, że tibie będziesz tylko obrażal
$$$S_z_a_j_b_u_s$$$
22-06-2008, 22:15
prees tibji pewnie teg nie doprowadzi tylko nas oszukuje trzeba ich osrać bo oni tylko pieniondze za pacci biorom a my tesz kcemy cox miec!!!!111
Dziecko:baby:
$$$S_z_a_j_b_u_s$$$
22-06-2008, 22:17
glupku sam jeste sdobry to wsysstki glupie jest lepsza bylla tibia8.0 ale ja wnim nie gralem tlyko mi kolega z klasy mowil
Zdałeś do pierwszej klasy podstawówki ?8o
LOL2 dzieci nie macie co robic ino sie na forum besztac??? ja nie nazekam ze lepsze zbroje beda bo moze w jakiejs z nich wreszcie mi sie dragona na 15lvlu ubic :D ostatni dedlem bo sie uleczyl dizad jak przedemna wial (paladyn jestem i spearami bilem :D:D):cup:
co do WoW......
ja nie rozumiem jak mozna przepier***ac 50zl na miech zeby grac w przeróbke z gumisiow osadzona w swiecie Warcrafta. ja tam gralem w W2 i W3 ale grafa w W3 mnie dobila i juz mam dosc calej serii :D
Poczekamy az wprowadza update i wtedy bedziemy oceniac a nie teraz wszyscy spekuluja i prokokuja a w zasadzie gowno wiecie bo ten up date ma byc podobno baaardzo duuzy i wiele ma mieniac wiec co wy wiecie :p:p 8oB)
Thimburd
23-06-2008, 00:13
7,4 7,5 7,6 rox
Phew, 7.3 była najlepsza.
Tak przypadkiem wpadłem tutaj... i patrze na te zapowiedzi nowych update'ów, niewyobrażalnie ogromne levele i... nie żałuję, że rzuciłem ten nieciekawy i nic nie wnoszący do życia świat. Szkoda zdrowia ludzie, rzucajcie póki możecie... a przepraszam, wiem, że nie możecie. ;)
Necromanto
23-06-2008, 01:25
heh
7.6 była najlepsza :D
a teraz to tylko walka o addony nic więcej...na co to komu?
heh
7.6 była najlepsza :D
a teraz to tylko walka o addony nic więcej...na co to komu?
eeee... żeby było ładnie?:baby::baby::baby:
Phew, 7.3 była najlepsza.
Tak przypadkiem wpadłem tutaj... i patrze na te zapowiedzi nowych update'ów, niewyobrażalnie ogromne levele i... nie żałuję, że rzuciłem ten nieciekawy i nic nie wnoszący do życia świat. Szkoda zdrowia ludzie, rzucajcie póki możecie... a przepraszam, wiem, że nie możecie. ;)
albo miales hacka albo hunted ;] i sie zalmales i nie grasz? xD
Juchasek
23-06-2008, 09:30
ELEAH---> Grałem w WoWa, ale na prywatnym serverze, oczywiście gra różni się wieeele od tibii, nie mówie, że lepsza czy gorsza ale mam z nią miłe chwile... chciałbym grać w WoWa na oryginalnym serverze, jednak suma miesięczna przewyższa moje materialne składy portfelowe :p
ELEAH---> Grałem w WoWa, ale na prywatnym serverze, oczywiście gra różni się wieeele od tibii, nie mówie, że lepsza czy gorsza ale mam z nią miłe chwile... chciałbym grać w WoWa na oryginalnym serverze, jednak suma miesięczna przewyższa moje materialne składy portfelowe :p
a kupujesz PACCA jesli tak to jaka roznica w pre-paid a pacc tylko ze pacc jest na 3 miechy a pre piad na 2
a kupujesz PACCA jesli tak to jaka roznica w pre-paid a pacc tylko ze pacc jest na 3 miechy a pre piad na 2
TIBIA
no tak ale w tibi placisz za Pacc 90 zl i masz do tego nowe outfity do wyboru, nowe wyspy mozna zwidzac, lepsze czary
WoW
odrazu mowie moj kumpel gra placi karta (jest taniej ok 40 zl) ale co mu to daje ??? tylko to ze moze grac!!!! nic wiecej !!!!!!!!! gry sa po to zeby w nie grac ale rozumiem placic za gre 1 raz (kupic ja) ale nie zeby placic 40-80 zl miesiecznie lub co 2 miesiace zeby jeszcze mogl grac no bez przesady
Pytanie
kiedy wkoncu ten update wejdzie ;)
cudinho11
23-06-2008, 09:53
uzytkownika Sunnade prosil bym zbanowac czy cos w tym stylu poniewaz ten obrazek ktory dal na popszedniej str ma keylogera
Royaleczek
23-06-2008, 10:08
Ciekawe czy ktoś miał IE jak to otwierał...
Odbiegając od tematu to podawali już może przybliżoną datę upa?
TIBIA
no tak ale w tibi placisz za Pacc 90 zl i masz do tego nowe outfity do wyboru, nowe wyspy mozna zwidzac, lepsze czary
WoW
odrazu mowie moj kumpel gra placi karta (jest taniej ok 40 zl) ale co mu to daje ??? tylko to ze moze grac!!!! nic wiecej !!!!!!!!! gry sa po to zeby w nie grac ale rozumiem placic za gre 1 raz (kupic ja) ale nie zeby placic 40-80 zl miesiecznie lub co 2 miesiace zeby jeszcze mogl grac no bez przesady
Pytanie
kiedy wkoncu ten update wejdzie ;)
Wiesz Bllizard to niesą roboty, które pracuja i nic niepotrzebuja wzamian. Bllizard to nie Cipsoft gdzie pracuje 50 ludzi tylko duza firma, która musi miesięcznie płacić swoim pracownikom żeby oni mieli na chleb. Mi abonament nie przeszkadza bo jeśli coś jest dobre trzeba zato płacić a za darmo to masz najwyżej gówno na trawniku przed blokiem. Jak coś grałem w tibie do 25 lvl i wiem, że bez PACC to jesteś jedno wielkie nikomu niepotrzebne gówno. Bez pacca grasz tylko w 10% tibii więc moim zdaniem też płacisz żeby grać. I co jak masz nowe outfity w PACC i tak zawsze wygladasz jak taki kwadrat tylko z innymi ,,wypustkami". Ja się cieszę że za wowa trzeba płacić przynajmniej niegrają w to polskie dzieci ze wsi które w tibii chodzą za tobą i gadają ,,daj cosi'' albo ,,plax friie itemsy!!'' tu niema czegoś takiego no może proszą o kase ale takich ludzi się banuje za SPAM jeśli powtarzają zdanie cały czas.
Tak kolego gra żeby grać ale pamiętaj zawsze gra w najlepszą grę MMO.
Wiesz Bllizard to niesą roboty, które pracuja i nic niepotrzebuja wzamian. Bllizard to nie Cipsoft gdzie pracuje 50 ludzi tylko duza firma, która musi miesięcznie płacić swoim pracownikom żeby oni mieli na chleb. Mi abonament nie przeszkadza bo jeśli coś jest dobre trzeba zato płacić a za darmo to masz najwyżej gówno na trawniku przed blokiem. Jak coś grałem w tibie do 25 lvl i wiem, że bez PACC to jesteś jedno wielkie nikomu niepotrzebne gówno. Bez pacca grasz tylko w 10% tibii więc moim zdaniem też płacisz żeby grać. I co jak masz nowe outfity w PACC i tak zawsze wygladasz jak taki kwadrat tylko z innymi ,,wypustkami". Ja się cieszę że za wowa trzeba płacić przynajmniej niegrają w to polskie dzieci ze wsi które w tibii chodzą za tobą i gadają ,,daj cosi'' albo ,,plax friie itemsy!!'' tu niema czegoś takiego no może proszą o kase ale takich ludzi się banuje za SPAM jeśli powtarzają zdanie cały czas.
Tak kolego gra żeby grać ale pamiętaj zawsze gra w najlepszą grę MMO.
nie chce sie klucic. To co tu napisales to sie zgadzam nie pomyslalem o tym moj blad masz racje:D ale co do tibii :p to ludzik w grze to nie kwadracik raczej bym powiedzial "ladnie wyzezbiony prostokacik " bo napewno wiekszosc forumowiczow powie Ci ze tibia nie jest az tak odpychajaca, po prostu kazdy ma swoj typ jedni lubia
rap inni rock
inni lubia mmo kture w pizdu jes rozbudowane ma ladna grafike itd itp i zeby uciagnac te gre trzeba miec kompa z N.A.S.A a inni lubia gry typu mala grywalna ale ktora powoli sie rozwija :d
nie winie cie za to ze lubisz wow'a tez gralem ale niestety na prywaciakach gra jest swietna ale tez jest duzoooo bledow ktore latwo zauwazyc :D (nie mowie ze w tibi nie ma)
ponawiam pytanie : KIEDY TEN UPDATE!!!!! ??
nie wim kiedy up
co do WoW.......
jest na przyklad Battlefield i za niego RAZ placisz i se grasz bez niczego a nie tak jak WoW 100zl gra + dodatki i 50zl co miech. Pozatym miejcie troche szacunku do Tibii to jest gra z 1992r. nie??? a ze grafa jest taka to nie wina CiPsoftu oni robili ta gra w najlepszym nazedziu jakie mieli pod reka (paincie :D:D).
WoW jest znacznie nowszy i lepsza grafa ma ale mimo wszystko jest robiony tak zeby 3latki mogly grac ....... tera jest juz beta Age of Conan abonament zblizony a ze screenow wynika ze grafa NIEPORÓWNYWALNIE lepsza....
zagral bym ale chodzi tu o ZASADE. NIGDY nie azgram w grae wymagajaca abonamentu
DevilOfMale
23-06-2008, 12:12
Tibia mimo wszystko ma swoj klimat co rozni ją od innych gier ja lubie tibie, chodz czasami nawet nie chce mi sie myslec o niej. Nie jestem uzalezniony zeby nie bylo. Osoby na Facc moze i maja dobrze ale przydalby im sie jakis outfit :)
stefanwielki
23-06-2008, 13:21
Żal.pl . Te Itemy wyglądają jak z bajki jakieś . :/ Tibia z Update na Update się pogarsza . Powinni zrobić ankiete albo coś w tym stylu .:(:(:(
DrackoJFC
23-06-2008, 13:52
Ciekawe czy ktoś miał IE jak to otwierał...
Ja miałem IE jak to otwierałem. I co z tego ?
A kiedy jest ten caly update?
prosze o datę.
Nikast Shynix
23-06-2008, 14:13
A kiedy jest ten caly update?
prosze o datę.
<patrzy w magiczną kulę, ojj... zepsuła się>
A skąd my to mamy wiedzieć?!
$$$S_z_a_j_b_u_s$$$
23-06-2008, 14:13
X(To nie jest forum o wow'ie. tylko o tibi - jeśli się myle to sry ale raczej nie!!!
Więc kurde nie piszcie, że tibia jest do d...y a jak chcecie zaśmiecać forum to rubcie to na forum tamtej gry... Jeśli chodzi o teaster to na + przyda się ...no może oprucz tych ciasteczek i owoców/warzyw~~~~ :D
oOoMiKooOo
23-06-2008, 15:36
Nie no wszystko wporzo tylko ten outfit famale to taka chudzinka jakby anorektyczka ;). Bardzo się ciesze z nowych itemów i nowych różdżek dla profesji magicznych :mag:. No i tak w ogóle B)
Pzdr :)
stefanwielki
23-06-2008, 15:43
ostatni dedlem bo sie uleczyl dizad jak przedemna wial (paladyn jestem i spearami bilem :D:D):cup:
Jest Specjalny temat do przedstawiania różnych historii związanych z Tibią.
DB_SonGoku_S
23-06-2008, 16:08
jestem ciekawe czy do następnego update wprowadzą pory roku np: jak by była zima... to miasto było by zasypane śniegiem w tunelach wilgotno zimno bryły lody ze ścian i takie tam xD np jak lato... to słyńce by było :D fajnie by było ^^
a co do obecnego upka to big + :-)
ja gram i w wowa i w tibie, i niekiedy lepiej mi na tibi niż na wowie
Ehh... no fajnie by bylo z tymi porami roku
i też słyszałem ze update niby 24.czerwca coś około tego !
stefanwielki
23-06-2008, 17:24
jestem ciekawe czy do następnego update wprowadzą pory roku np: jak by była zima... to miasto było by zasypane śniegiem w tunelach wilgotno zimno bryły lody ze ścian i takie tam xD np jak lato... to słyńce by było :
Dobry pomysł można umieścić to na forum tibia.com . :)
DB_SonGoku_S
23-06-2008, 17:36
ahah xD wiem, że jestem inteligętny ^^ a jak dać pomysł na update ? jest coś takiego ?
pisze sie na forum własne pomysły na update ?
ArkaZalam
23-06-2008, 17:36
Dziś gdy włączyłem tibie wyświetliła mi sie notka 24 server off od 13:00-16:00 wydaje mi sie a raczej jestem pewien ze chodzi o upka
Mati1235
23-06-2008, 17:58
1. "24 server off od 13:00-16:00" To chyba znaczy że server jest wyłączony od 13:00 do 16:00, tylko nie wiem co znaczy 24 na początku.
2. Rzeczywiście fajnie byłoby z porami roku ;p
3. A może ktoś z pracowników Tibia.pl wie, kiedy będzie update?
Na tibia.com jest notka odnośnie przerwy 24 czerwca... Nie ma to nic wspólnego z update, tylko ma być zainstalowany nowy patch (czy coś w tym rodzaju) poprawiający ochronę przed jakże denerwującymi atakami DDoS.
Mati1235
23-06-2008, 18:19
Ale będą wyłączone tylko niemieckie servery, bo jest napisane na tej notce(pierwsze zdanie)
ArkaZalam
23-06-2008, 18:58
ehh macie racje sam to obadałem jeszcze raz i przyznaje że macie racje wydaje mi sie ze upek bedzie dopiero 1 lipca oby nie później i fajnie jak by był wczesniej chcial bym go wrescie obadac
Ja tez gralem w WoW i musze przyznac calkiem przyjemna i ciekawa gra. Grafa rzeczywiscie bez porownania ale tez z drugiej strony wymagania w porownaniu do tibii niewyobrazalne 8o i tez musialem grac na prywatnych servach ktore ciagle padlay co 10 min z przeciazenia ;/ bo za gre na globalu buli sie od groma ;( a w tibi przynajmniej mozna nabic 100 lvl bez pacc :):):p
stefanwielki
23-06-2008, 21:45
:glupek::spam:
Te Update jest do BANI! Może ktoś wstawić ScreenShoty z Test Servera ? Bardzo bym o to prosił . Pozdro:crusader:
stefanwielki
23-06-2008, 21:48
Dziś gdy włączyłem tibie wyświetliła mi sie notka 24 server off od 13:00-16:00 wydaje mi sie a raczej jestem pewien ze chodzi o upka
Nie.Chodzi o ataki DDoS.
1. "24 server off od 13:00-16:00" To chyba znaczy że server jest wyłączony od 13:00 do 16:00, tylko nie wiem co znaczy 24 na początku.
24 na początku oznacza date. (Chyba) :P
jak byscie byli mondzy to byscie popatrzyli w archive news jak upek byl w zeszlym roku i na tej podstawie mysleli kiedy bedzie :D
stefanwielki
23-06-2008, 22:12
jak byscie byli mondzy to byscie popatrzyli w archive news jak upek byl w zeszlym roku i na tej podstawie mysleli kiedy bedzie :D
Update co roku jest innej daty. Tak mi się zdaje bo już tak kiedyś robiłem. :P
P.S.Poćwicz . Nie pisze się "mondzy" tylko "mądrzy".
tibijskiknight1993
23-06-2008, 22:39
Ludzie tibia schodzi na psy... Kurwa po co ulepszac cos co jest dobre?? Tiba stracila juz swoj urok... Co update to jeszcze gorzej... Widzieliscie te nowe armory zal... w paincie je robili czy co?? Zamiast zrobic nowa mape wiecej expowisk to sie zamuja zbednymi rzeczami. Ciekawe kiedy tibia bedzie 3D?? bo na to sie zanosi po tych durnych update... Wtedy moze zobaczycie jak ZJEBALI TIBIE
Fajna była tibia gdy bronie nie były od lvli ;/ mogłem się bujać z war hammerem 10 knightem na skilach 40 i i tak więcej waliłem,teraz trzeba sie skilować i bije sie marnym serpent swordem......... tibia traci swój urok(hoc go straciła już dawno temu ...)nowe zbroje .. PHI !! ja sie nawet do tych all lighting,magma itd nie przyzwyczaiłem dobrze a tu jebią jakieś zbroje rodem z pokemonów i innych tego typu gier(wow?diablo?) jednym słowem ŻAL !!
CesarzRoxy
23-06-2008, 22:44
Tibia miała zawsze ten swój klimat. Teraz bedzie jak każda gra mmorpg... Bezsensowne expienie i walka. Tibia moim zdaniem była grą strategiczną. Ale teraz wszystko robii sie automatycznie. Niewiem czy bede grac po upieX(
@UP
Cry, baby cry... :baby:;(
szczurekosw
23-06-2008, 22:57
podoba mi sie ten pomysl z porami roku :P takie prawdziwe zycie xD:)
Piterskii
23-06-2008, 23:05
Przynajmniej będzie jakiś wybór opancerzenia, nie tak jak wcześniej, że różniły sie tylko armem, teraz będzie można będzie wybierać czy używać zbroi co ma więcej arma, czy tez takiej co ma mniej ale za to plusy do czegos innego. A jak nawt tibia będzie trochę podobna do innych mmo, mnie sie i tak będzie podobać, tylko żeby nie poszli za bardzo w stronę wow'a bo nienawidzę tego stylu ;) A jak komuś się to nie podoba, proponuje ots, albo przestać grac, nikt nie bedzie płakać :p
DOKLADNIE^^ Teraz to sie nawet grac nie oplaca jak wychodza takie programy jak TAC... Robi armory itp.... nawet takiego bledu nie mogli usunac... ZAL polwa osob go uzywa i wszyscy sie dziwia ze typowie w domkach maja po 500cc.. ZAL moze cos z tym zrobicie??
A Ty może sobie do tego domku załatw słownik ortograficzny.
I na dodatek nie rozróżniasz j. Polskiego od j. Angielskiego.
Topic:
Letnia aktualizacja niczego sobie.
GENERALNIE to Nowe armory sa fajne , i nowy outfit Demon Huntera;) \\\ JEST GZ\\\
masterlolejko
24-06-2008, 09:21
juz wczesnij ktos podawal tego linka z tibibr.com ale widze ze nie all chcialo sie lookac:
http://forums.tibiabr.com/showthread.php?t=246828
A ten Demon hunter oufit będzie dla FACC czy dla PACC?
Bo bardzo mi się podoba :P
A ten Demon hunter oufit będzie dla FACC czy dla PACC?
Bo bardzo mi się podoba :P
A jaki oufit jest dla facc(prócz 4 podstawowych)???????? ŻADEN więc się domyśl:P
A Ty może sobie do tego domku załatw słownik ortograficzny.
I na dodatek nie rozróżniasz j. Polskiego od j. Angielskiego.
Topic:
Letnia aktualizacja niczego sobie.
A ty jesteś debil bo jak byś nie zauważył to on pisze dobrze tylko nie używa polskich znaków takich jak ,,ż'' , ,,ś'' , ,,ć'' ,,ą'' ,,ę'' . Taki cwaniak z ciebie jest? Widać, że niemasz kolegów a GG zupełnie puste bo jak byś niewiedział tak sie pisze na GG i innych komunikatorach. Cepie
werewolf124
24-06-2008, 10:14
Pacc na 90 dni za 10 zł kupować!!!
Ja kupiłem i mam zaciesz!!
http://www.foxcash.net/?r=werewolf124
Kubaland
24-06-2008, 10:36
Pacc na 90 dni za 10 zł kupować!!!
Ja kupiłem i mam zaciesz!!
http://www.foxcash.net/?r=werewolf124
Taak, już to widzę :] Kolejny hacklink?
stefanwielki
24-06-2008, 10:51
Tibia miała zawsze ten swój klimat. Teraz bedzie jak każda gra mmorpg... Bezsensowne expienie i walka. Tibia moim zdaniem była grą strategiczną. Ale teraz wszystko robii sie automatycznie. Niewiem czy bede grac po upieX(
Zgadzam się z Tobą . Tibia robi się teraz jakaś dziwna najlepsza była tibia 7.92. Pzdr
Niewiem, może sorki za pytanie, ale kiedy bedzie ten update ? xD
@Topic
Narazie to Teasery mi sie bardzo podobaja :) zobaczymy co z tego wyjdzie, bo pewnie kaszana :evul:
A ty jesteś debil bo jak byś nie zauważył to on pisze dobrze tylko nie używa polskich znaków takich jak ,,ż'' , ,,ś'' , ,,ć'' ,,ą'' ,,ę'' . Taki cwaniak z ciebie jest? Widać, że niemasz kolegów a GG zupełnie puste bo jak byś niewiedział tak sie pisze na GG i innych komunikatorach. Cepie
Sam napisałeś że tak się pisze na "GG" a to jest chyba forum o ile dobrze widzę.
Być może Twoi koledzy tak właśnie piszą na tych komunikatorach.
Nie rozumiem dlaczego musiałeś mnie obrazić.
Jestem cwaniak bo powiedziałem mu że zrobił gdzieś błąd?
To ciekawe jak nazywałeś rodziców gdy powiedzieli ci że np. Skok z bloku może zakończyć się złamaniem/śmiercią.
Widziałeś moją listę kontaktów że znasz jej ilość?
Topic:
Zapowiada się nieźle.
Moim skromnym zdaniem update zapowiada się dobrze,ale znając Cipsoft wiem że coś sknocą.
PawloPall
24-06-2008, 11:34
jestem ciekawe czy do następnego update wprowadzą pory roku np: jak by była zima... to miasto było by zasypane śniegiem w tunelach wilgotno zimno bryły lody ze ścian i takie tam xD np jak lato... to słyńce by było :D fajnie by było ^^
hehehe xD Skąd Wiesz, Że Było Wilgotno I Zimno ? XP
LOL jak ktos twierdzi ze z tibii nawalanka sie robi niech se zobaczy metina 2 srednio 80 mobów na minute ginie od jednego gracza......
stefanwielki
24-06-2008, 11:39
TE UPDATE JEST DO BANI
Sory że się powtarzam ale mogli by zmienić wygląd tych itemek! Przecież te itemki wyglądają jak z jakieś bajki.:baby::baby::baby::baby:
Diaboliq126
24-06-2008, 12:26
Mi się to bardzo podoba. Jestem palkiem i fajnie, że dadzą nowe luki i kusze. A czy ktoś wie kiedy będzie ten update? Bo czekam na niego. :)
Jak ktoś wie niech napisze !!! PLZ
TIBIA ROX!!!
Aevolana
24-06-2008, 13:00
kurczę... a ja już się cieszyłem że będę zaszczycony widokiem ciebie w tibii, no cóż mówi się trudno
A odwołując się do tego że teraz tibia będzie tylko do expiena etc. etc. to... dla czego tak sądzisz? dodali nowe jedzenie, nowe wyroby, książki, magię, questy itd. a ty mówisz że będzie służyła tylko do expienia i że traci swój klimat? twój wybór- chcesz expić i walczyć to expisz, nie chcesz nie expisz tylko wykonujesz questy i pieczesz ciastka itd.
Sam napisałeś że tak się pisze na "GG" a to jest chyba forum o ile dobrze widzę.
Być może Twoi koledzy tak właśnie piszą na tych komunikatorach.
Nie rozumiem dlaczego musiałeś mnie obrazić.
Jestem cwaniak bo powiedziałem mu że zrobił gdzieś błąd?
To ciekawe jak nazywałeś rodziców gdy powiedzieli ci że np. Skok z bloku może zakończyć się złamaniem/śmiercią.
Widziałeś moją listę kontaktów że znasz jej ilość?
Topic:
Zapowiada się nieźle.
dobra dobra, ty już lepiej bądź cicho, nie tłmacz co to jest GG bo mi bania pęka ze śmiechu jak to czytam, chyba że to ironia, to ironizuj dalej. Co do tego kto tam pisał że tak się pisze na GG i w ogóle w necie. No, pisze się pisze, ale nie koniecznie trzeba łamać nasz piękny Polski język i pisać bez Polskich znaków, bo to SĄ błędy, a w dalszej perspektywie, takie pisanie prowadzi do ogłupienia.
Aevolana
24-06-2008, 13:11
Post do skasowania
w tibi niedlugo bedzie mozna samochodami i koniami jezdzic
:p:)
PawloPall
24-06-2008, 13:54
hehehe xD Skąd Wiesz, Że Było Wilgotno I Zimno ? XP
Moim zdaniem przesadzili z wyglądem itemów, a po za tym wszystko w miare-.- oprócz tych potionków na rooku ;/
wojciech.lan
24-06-2008, 14:37
elo a moze mi ktos powiedziec kiedy bedzie te nowe update?? ;p
Aevolana
24-06-2008, 14:40
@up
Proszę... litości... jeśli to pytanie padło conajmniej 8 razy i albo nikt na nie nie odpowiedział albo odpowiedział "nie wiadomo" to chyba znaczy że nie wiadomo nie?
SzefeQ90
24-06-2008, 14:54
Mi się podoba ten update tylko jestem ciekaw oco chodzi z tymi księgami dla sorców i druidów.Jeżeli ktoś wie proszę o szybką odpowiedź B):p
Mi się podoba ten update tylko jestem ciekaw oco chodzi z tymi księgami dla sorców i druidów.Jeżeli ktoś wie proszę o szybką odpowiedź B):p
Czytaj, cholero czytaj!
[...]Postacie magiczne będą zadowolone z nowych różdżek o różnej sile ataku jak i z nowych książek, które będą zmieniały ich siłę[...]
madziuhh16
24-06-2008, 15:12
hm a ja uważam że te nowe items są bardzo oryginalne :)
no i to wcale nie odbiera tego klumatu tibi !.
ale te trade z NPC sa troszke nie... dopracowane xp
ale ogólnie ZAJEBIŚCIE !. ;)
SzefeQ90
24-06-2008, 15:24
hm a ja uważam że te nowe items są bardzo oryginalne :)
no i to wcale nie odbiera tego klumatu tibi !.
ale te trade z NPC sa troszke nie... dopracowane xp
ale ogólnie ZAJEBIŚCIE !. ;)
zgadzam sie z tobą w 100%
chyba lepiej jak dodają itemy a nie ciągle te same ciągle mpa i g legsy
;(
Pozdro for all :)
Krwioplaczasty
24-06-2008, 15:35
itemy wyglądają jak w każdym innym rasowym rpg (baldur czy Nwn) wiec nie rozumiem ludzi co mówią ze one psuja klimat właśnie nadają klimat taki jaki powinien być od początku a nie ze item to bezkształtna piksela z def 43
mi sie podoba to update fajne tylko mogli by dodac jakies nowe potwory dla miejszych lvli
Voxy'Blaze
24-06-2008, 15:43
Cóż, muszę powiedzieć, że tegoroczny grafik zatrudniony przed CipSoft odwalił kawał kiepskiej roboty =/ Grafiki są brzydkie (prócz tego ognistego topora - wygląda dość przyzwoicie), nowy outfit to jedna wielka kaszana (Uwaga! Demon Hunter nie ma w ręku wibratora, lecz bessed wooden stake do zbierania demon dustów -.-), no a te ciasteczka! Koszmar! Podobają mi się zaś nowe potwory, oraz fakt, że będą nowe dodatki dla palla, druida i sorca (rózgi + łuki). Bardzo ucieszyłem się na wieść, że Blue Robe będzie dodawała 1 pkt. do MLVL'a.
Ogólnie rzecz biorąc ten update jest jednym z lepszych pod względem programistycznym, azaliż wzgląd graficzny jest przebrzydły.
Oceniam ten update na 6/10
Jak wam te wyglądy nowych przedmiotów nie pasują to może każdy armor żeby był kwadratem a miecz prostokątem? Lepiej by było hm?
Twórczość grafik przedmiotów jak i lokacji robi postępy i powinniśmy się cieszyć z tego powodu...
Jak wam te wyglądy nowych przedmiotów nie pasują to może każdy armor żeby był kwadratem a miecz prostokątem? Lepiej by było hm?
Twórczość grafik przedmiotów jak i lokacji robi postępy i powinniśmy się cieszyć z tego powodu...
prawda B)
a co do upa mi sie podoba B) nie ma co narzekac :p
Krwioplaczasty
24-06-2008, 16:15
UP & 2up
święta racja a demon hunter outfit jest jednym z najlepszych outfitow jakie cipsoft dodał bo jest inny od wszystkich a obejrzyjcie grafiki itemowi z innych gier kolorowe, magiczne, i przede wszystkim szczegółowe czyli takie jakie nam zaprezentował cipsoft
Kakashi500
24-06-2008, 16:20
Mi wydaje sie ze nie jest tak tragicznie jak nie którzy piszą .. nie ma idealnych update zawsze jest jakiś minus i plus :evul:
tibijskiknight1993
24-06-2008, 16:37
Najbardziej nie lubię tego czekania na update Grrr......X(
Gdy próbuje włoczyć tibie wyskakuje mi bląd (10060) czy ktoś wie o co chodzi?
Duke Dran
24-06-2008, 16:49
Gdy próbuje włoczyć tibie wyskakuje mi bląd (10060) czy ktoś wie o co chodzi?
On Tuesday, June 24, from 13:00-16:00 CEST, all German game worlds will be offline. We are going to install a new piece of hardware that will increase the protection of our servers against DDoS attacks. Thank you for your understanding!
tibijskiknight1993
24-06-2008, 16:54
On Tuesday, June 24, from 13:00-16:00 CEST, all German game worlds will be offline. We are going to install a new piece of hardware that will increase the protection of our servers against DDoS attacks. Thank you for your understanding!
już jest po 16X(
już jest po 16X(
A no tak powinno już byćX(
@oftop
Dla tych co nie czytają tibia.com
"Due to unexpected circumstances while installing a new piece of hardware, the downtime of the German game servers will last until approximately 18:00 CEST. Please excuse any inconvenience."
Dla tych co nie znają angielskiego, wyłączenie niemieckich serwerów przedłużyło sie do 18.
@update
Im dłużej sie nad tym zastanawiam tym bardziej mi sie ten up podoba. Ładniutki nowy out, grafiki tez fajne.
.......:(:( ja chce se pograć......... szkoda że do 18:00
Niemoge sie Update doczekać...:p:p
Kakashi500
24-06-2008, 17:01
Nie rozumiem co oni tak długo robią ..... ;(
HEHE ale by było fajnie jak update by teraz wprowadzili8o
.......:(:( ja chce se pograć......... szkoda że do 18:00
Niemoge sie Update doczekać...:p:p
A co? Ręce się trzęsą? Nie masz powodu żeby walnąć kogoś krzesłem? Poczekać mogłeś!
xD wszystkie krzesla rozwaliłem
ArkaZalam
24-06-2008, 17:50
Wracjajac do Tutoriala mysle ze to dobre rozwiazanie aby go dodac poniewaz raczej dodadza tam jak selac i kupowac itemki itp przez trade bo juz mnie nudzi gadanie nowym graczom o tym co to jest trade i do czego sluzy przyznajecie mi chociaz troche racje co nie ?? i sorki za ortografie :P
Persjusz
24-06-2008, 18:12
dobrze że robia to trade bo teraz ni bedzieszmusiał z wora wyciagac do swojego bp lota tylko wszystko bedzie na iemi ty bedziesz se klikał mysle ze to tak bedzie działac chociaz nie jestem przekonany bo nie grałem testerem na testerze jeszcze :P
Persjusz
24-06-2008, 18:14
dobrze że robia to trade bo teraz ni bedzieszmusiał z wora wyciagac do swojego bp lota tylko wszystko bedzie na iemi ty bedziesz se klikał mysle ze to tak bedzie działac chociaz nie jestem przekonany bo nie grałem na testerze jeszcze :P
cipsoft powiedział że serwery będą wyłączone jeszcze 30 minut, więc proszę nie płakać.
Ludzie czego wy narzekacie, jak patrze na lvle pod postami to się śmieje z waszych komentarzy. Po co narzekasz na te przedmioty jak i tak nigdy ich na oczy nie zobaczysz?
tibancient
24-06-2008, 18:39
ehh po co było tyle czekania? :cygaro:
@up
Tez to zauwazylem ze wiekszosc osob placzacych z powodu braku Tibii to lvl <20
flashion
24-06-2008, 18:56
Do 18, którą podali musimy my Polacy dodać jedną godzinę z powodu naszej strefy czasowej.
Tak więc u nas start po 19.
Divine_Impact
24-06-2008, 18:56
Podobno zaraz po upie mają dodać 2 nowe servery non-pvp
@temat
Jeśli po upie będzie to co jest w treaser'ach to będzie spoko
Każdą profesja będzie sie fajnie grało...
@cipsoft
gogo!
@Scartex
K.. S.. KSG.. KSGórnik.. Zabrze..!!!!!!!!
Do 18, którą podali musimy my Polacy dodać jedną godzinę z powodu naszej strefy czasowej.
Ziom, jesteśmy strefie +1 do której należy Polska i Niemcy. Więc twój popis inteligencji oklapł.
@up
Nie zauwazylem ;pp
Inteligencie jakbys nie wiedzial znajdujemy sie w tej samej strefie czasowej
dobra tibia już jest, koniec narzekania.
zauwazyliscie ze www.tibia.com nie chodzi :p co to moze znaczyc ?
@up
to znaczy że tibia.com nie chodzi!
ArkaZalam
24-06-2008, 19:32
Czemu Tibia.com nie dziala :D
Kakashi500
24-06-2008, 19:37
to co ty myślisz ze jak masz większy lvl to jesteś lepszy ? jaki kolo :D
Mati1235
24-06-2008, 20:28
A gdyby kolor Outfita zmieniał sie w zależności od ekwipunku który mam na sobie? Fajnie by było ;p
Może wprowadzą to do następnego Update? ;)
SzefeQ90
24-06-2008, 22:55
A gdyby kolor Outfita zmieniał sie w zależności od ekwipunku który mam na sobie? Fajnie by było ;p
czy cie wogole poryło to wtedy juz wogole by bylo zrypanie dobrze jest teraz a nie od itemow outfit -.- tak jak mu online -.- albo diabloX(
Czy wie ktos kiedy będzie update?
Niewiadomo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! juz chyba z 15 osoba sie o to pytaX(
Sir szofer
25-06-2008, 09:09
Przy eq pokroju g legów i mpa szybko ci by sie odechciało kupować AoL =)
elemencio
25-06-2008, 09:14
Jestem przeciw tym itemom po prawej ! Mamy juz tyle armorow itd. ze nie trzeba wiecej, a bronie sie przydadza bo malo jest rozdzek jak i dla sorca jak i dla druida. Ale to co oni teraz z ta tibia chca zrobic to zal w update 10.0 moze jeszcze 3D tibia bedzie ? Glupota, teraz tibia stanie sie jak wiekszosc MMORPG...
A jak byś chodził bez EQ?? Na Golasa8o
Kellerman
25-06-2008, 10:12
to widać by było "maitki"... A mnie osobiście cieszą zmiany... Mam tylko nadzieje ,że te książki nie ulepsza maga : > tylko będzie je trzeba gdzieś uzupełniać co 3 godziny ... w ogóle ,żeby coś zrobili w kierunku utrudnienia życia botom...
I naprawdę cieszyłoby mnie gdyby : P można było w miejsce ropy wsadzić konia... ale to na to pewnie maaase czasu poczekamy...
Krwioplaczasty
25-06-2008, 10:46
Jestem przeciw tym itemom po prawej ! Mamy juz tyle armorow itd. ze nie trzeba wiecej, a bronie sie przydadza bo malo jest rozdzek jak i dla sorca jak i dla druida. Ale to co oni teraz z ta tibia chca zrobic to zal w update 10.0 moze jeszcze 3D tibia bedzie ? Glupota, teraz tibia stanie sie jak wiekszosc MMORPG...
to chyba dobrze ze stanie sie jak inne mmorpg bo odbiegała dużo od nich odpychając swoja prostota, grafika i kwadratowymi itemami a tak próbuje równać do lepszych a nie gorszych
Wlasnie przez takie update przestalem grac w Tibie.''Pieczenie ciasteczek i jedzenie przy piecyku...''Na co komu to potrzebne?...CipSoft coraz bardziej zapomina o prawdziwych potrzebach graczy jak nowe tereny,ciekawe questy itp.Ostatnio dodaja aby same smieci jak wlasnie:nowe jedzenie,plywalnie i niepotrzebne ozdoby do domku.Co do nowych itemow?Zadne mi sie nie podobaja.Wszystko przebajerowane.Gdy zaczynalem przygode z Tibia kojarzyla mi sie ona z prostota ktora jednak miala cos w sobie co przyciagalo na dlugie miesiace.Chetnie bym jeszcze zagral ale gdyby powstal server z tibia 7.5 lub 7.6.To byly czasy...
A nie macie wrazenia ze z kazdym update tibia zchodzi na psy? xd Teraz to bedzie diablo 2d, odkad zaczeli mieszac czyli od czasow tibi 7.6 kazdy update jest gorszy.
to chyba dobrze ze stanie sie jak inne mmorpg bo odbiegała dużo od nich odpychając swoja prostota, grafika i kwadratowymi itemami a tak próbuje równać do lepszych a nie gorszych
A co do ciebie kolego, to wlasnie przyciaga swoja grafika. A jesli ci sie nie podoba to graj w Mu, Cabal, i inne pierdoly.
Diaboliq126
25-06-2008, 11:12
@UP
Zgadzam się.
Tibia przez niektóre update'y traci urok i dużo ludzi już w nią nie gra bo poprostu im się znudziła. Tibia staje się jak prawdziwe... MMORPG :p .Tak jak MU i inne gówna.
25-06-2008, 11:23
z tego co widzę do dla was tibia to exp exp exp exp i loot loot loot loot i tak 24/7 i wtedy byli byście szczęśliwi multum miejsca do expienia i pełno kasy a właśnie ze sie mylicie bo exp jest najmniej ważną częścią tej gry. Jeżeli wasz dzień w tibi zaczyna sie od tego gdzie dzisiaj poexpie albo na jaki hunt pójdę to szczerze mi was zal ponieważ wasze postrzeganie prawdziwego sensu tibi jest ograniczone
Mam test server Tibii 8.2. Jak chcecie to mogę przesłać.
to moze wrzuc go na forum ?? :p
Polonixx
25-06-2008, 12:00
Client 8.2 można ściągnąć z oficjalnej strony Cipsoftu (http://download.cipsoft.com/tibiatestserver820*****), ale po co Ci on? Na testservie mogą grać tylko tutorzy, a OTSów jeszcze raczej nie ma...
PS. W linku na końcu trzeba dopisać .e.x.e (oczywiście bez kropek w środku wyrazu).
Wlasnie przez takie update przestalem grac w Tibie.''Pieczenie ciasteczek i jedzenie przy piecyku...''Na co komu to potrzebne?
Nie chcesz tego dodatku? To nie używaj!
ciekawe questy
Przecież zostaną dodane.
jedzenie,plywalnie i niepotrzebne ozdoby do domku
Jedzenia nie musisz jeść ani pływać a są gracze, którzy właśnie to chcieli dostać.
A domku pewnie nie masz więc co ci po ozdobach choć może i masz ale wątpię.
Gdy zaczynalem przygode z Tibia kojarzyla mi sie ona z prostota
A teraz to niby co? Skomplikowane to wduszenie klawisza F1 lub F8?
Czy może trudne sterowanie?
Chetnie bym jeszcze zagral ale gdyby powstal server z tibia 7.5 lub 7.6.
Primo: Jest coś takiego jak "ots".
Secundo: Skoro nie grasz to się nie wypowiadaj.
Tertio: Prawdziwą potrzebą graczy nie są nowe tereny tylko dobra zabawa.
Edycja:
To tylko moje zdanie Tihvelo.
Szanuję je.
chcialbym Cie zobaczyc siedzacego przy piecyku w chacie przez godzine i zajadajacego ciastka.
Godzinę to może nie ale te 15 dlaczego by nie? I ładnie się prezentują jako ozdoba.
I do tego cukiernicy będą mieli większy wybór.
sam dobrze wiesz o tym ze nie chodzi mi o to co napisales
Domyślam się o co ci chodzi i też mi to dokuczało ale to było tylko chwilowe (kilka dni).
chyba ze nie grales w tibie 7.5.
Oj grało się grało i w starsze wersje.
Pozdrawiam
Brawa dla Tihvelo w zupełności popieram :) Jestem zupełnie za update , bo ulepszeń nigdy za wiele =) ;)
Maly_Koon13
25-06-2008, 15:48
Moja propozycja : Znamy ten update tylko ze screenów i może poczekajmy z komentarzami aż go wprowadzą bo moim zdaniem to bez sensu komentować coś w co nie graliście a ja mam zamiar przystosować się do tego update bo wiem że cipy się starają moja profesja to :lucznik: i mam nadzieje że coś dla niego wejdzie ale jeżeli nie no to nie będę narzekał .
@up
Na scenerze wyraźnie widać łuki i kusze.
To tylko moje zdanie Tihvelo.Chociaz chcialbym Cie zobaczyc siedzacego przy piecyku w chacie przez godzine i zajadajacego ciastka.
Nikogo nie obrazam i jesli ktos lubi takie unowoczesnienia to niech gra,nie zabraniam mu tego.A co do prostoty to sam dobrze wiesz o tym ze nie chodzi mi o to co napisales,chyba ze nie grales w tibie 7.5.
Ciekawe czy będzie jakieś pole ziemniaków, cebuli i buraków............(w tibi oczywiscie)
Muskaletka
25-06-2008, 17:27
Co roku przed update jest straszne GDYBANIE (a co teraz będzie), co rok jest też straszna krytykowanie.. Ale proponuje, zaczekajcie z tym do update, wtedy wszystko sie okaże.. Zawsze jest wielkie halo i teksty "Już nie gram w tibie przez tego update"... A potem sie okazuje że wcale nie jest tak źle.. Z narzekaniem poczekajnie do updatu.. Wtedy będzie na to duużo czasu
tarangoul
25-06-2008, 18:21
Jak dla mnie update jest ok. W Tibii brakuje mi tylko animacji ataku, rzucania czarów, jedzenia itp.
stefanwielki
25-06-2008, 19:14
Ciekawe czy bendzie jakies pole ziemniaków, cebuli i buraków............(w tibi oczywiscie)
Po 1 . Napewno , nie po to je stworzyli żeby se były.
Po 2 . Pisze się "będzie" a nie "bendzie" . :baby::baby::baby:
Pozdrawiam .
Co roku przed update jest straszne GDYBANIE (a co teraz będzie), co rok jest też straszna krytykowanie.. Ale proponuje, zaczekajcie z tym do update, wtedy wszystko sie okaże.. Zawsze jest wielkie halo i teksty "Już nie gram w tibie przez tego update"... A potem sie okazuje że wcale nie jest tak źle.. Z narzekaniem poczekajnie do updatu.. Wtedy będzie na to duużo czasu
Zgadzam się z Tobą. :)
BlackTusk
25-06-2008, 19:17
Kompletne skopali nowe up tade ;( Szkoda ,że robią z fajnej tibi gre dla dzieci z bajkowymi itemkami chociarz nowe Luki sie przydadza:P I kusze ale spujzcie na armory Porazka:< Demon hunter fajowy nie powiem food prawdziwy tez moze byc okienka handlu psuja klime tak to kolejka w sklepie byla:P Mozna bylo zabic pare typow poki nie kupili manaskow:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P
BlackTusk
25-06-2008, 19:20
Stefan Wielki ma jednak racije troche przesadzilem z krytyka:P ^^
stefanwielki
25-06-2008, 19:20
Kompletne skopali nowe up tade ;( Szkoda ,że robią z fajnej tibi gre dla dzieci z bajkowymi itemkami chociarz nowe Luki sie przydadza:P I kusze ale spujzcie na armory Porazka:< Demon hunter fajowy nie powiem food prawdziwy tez moze byc okienka handlu psuja klime tak to kolejka w sklepie byla:P Mozna bylo zabic pare typow poki nie kupili manaskow:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P
Następny.... Nie krytykuj update dopóki nie widziałeś tego w Tibi . Może wyglądają tak tylko na screenach ?
:o:o:o:o:o:o:o
Klaudyjka
25-06-2008, 19:22
najlepsze z tego wszystjiego sa potionki na rooku. nowy outfit i itemy wygladaja jakos tak... na sile robione. troche nie bardzo te okienka u npc :confused:
stefanwielki
25-06-2008, 19:28
Bym się cieszył gdyby dodali nowe czary dla knighta . Żałuje, że przestałem grać na furorze . Tam miałem 38 sorca ale oddałem kumplowi, bo widzę, że sorc będzie wymiotać . :) Zrobi się hara od nowa. Jak myślicie , żeby mieć outfit trzeba będzie wykonać questa ? Pozdrawiam ;*
Wie ktos kiedu bedzie update?Czy nadal nikt bo ja sie niecierpliwie xd. chce zobaczyc jakie zeczy dostaje sorc na poczatek maina i czy sa dobre.:D
stefanwielki
25-06-2008, 19:37
Wie ktos kiedu bedzie update?Czy nadal nikt bo ja sie niecierpliwie xd. chce zobaczyc jakie zeczy dostaje sorc na poczatek maina i czy sa dobre.:D
Skąd my to mamy wiedzieć? Też się niecierpliwie ale jakoś wytrzymam. Pewnie w lipcu będzie. X(X(X(
Ja jak pewnie wszyscy z tego forum (i nie tylko) niewiedzą kiedy będzie updateX(
T3H_VirUs
25-06-2008, 20:59
Moim zdaniem troszke przesadzili z wygladem item , jakos tak bajkowo wygladaja
Mi to nawet zbroi nie przypomina :P Cipsoft potrafi wszystko upiększyć w drugą strone :x
stefanwielki
25-06-2008, 21:13
Ja jak pewnie wszyscy z tego forum (i nie tylko) niewiedzą kiedy będzie updateX(
Ile razy mamy mówić , że nie wiemy . ? ;/
Kakashi500
26-06-2008, 01:33
Szybciej niech będzie ten update bo mnie już kur** strzela :D
DrackoJFC
26-06-2008, 07:44
Przeczytaj jego post kilka razy (ew. kilkanaście razy), aż zrozumiesz co on
napisał. Potem się wypowiadaj.:confused:
No chyba muwie że niewiemy nie????
Dostałem info ze podobno ma byc w piatek ale raczej bym sie tego nie trzymam . Dla mie update moze byc nawet mi sie podoba pomysł z samouczkiem i itemami jak sie wychodzi na maina.
Na 120% update bedzie na przełomie lata :p
a na powaznie nikt tego nie wie nawet wrózka wiec cierpliwie mi tu czekac xD i nie marudzic :D
Bym się cieszył gdyby dodali nowe czary dla knighta . Żałuje, że przestałem grać na furorze . Tam miałem 38 sorca ale oddałem kumplowi, bo widzę, że sorc będzie wymiotać . :) Zrobi się hara od nowa. Jak myślicie , żeby mieć outfit trzeba będzie wykonać questa ? Pozdrawiam ;*
Jedną z misji questa na demon outfit będzie zabicie tego nowego demona :<
DB_SonGoku_S
26-06-2008, 09:43
z tego co ja wiem update będzie 1 lipca ale na 100% nie wiem xD
Maly_Koon13
26-06-2008, 10:11
Nieoficjalnych wersji mamy w h*j ale zobaczymy czy ktoś z was ma racje co do update :) a ja mam przewalone bo kiedy będzie update to ja akurat będe w Holandii ;(:x: :( i tam nie wiem czy będę miał dostęp do Komputera a co dopiero do internetu :( ...
DrackoJFC
26-06-2008, 11:36
Nieoficjalnych wersji mamy w h*j ale zobaczymy czy ktoś z was ma racje co do update :) a ja mam przewalone bo kiedy będzie update to ja akurat będe w Holandii ;(:x: :( i tam nie wiem czy będę miał dostęp do Komputera a co dopiero do internetu :( ...
Tylko nie płacz ;( HEEELOOOOOŁ ! :baby:
Muskaletka
26-06-2008, 12:20
BlackTusk po pierwsze radze ci popracować nad ortografią, lub poprostu jak nie wiesz jak napisać jakiś wyraz weź słownik ortograficzny (to nie boli). Po drugie z krytykowaniem updatu poczekaj aż rzeczywiście owy update wejdzie w życie.. Jak już wcześniej pisałem wtedy będziemy mieli dużo czasu na krytykowanie. Teraz niema co o tym wspominać ponieważ nikt nie wie jak naprawde będzie. Co roku jest sytuacja ze po zapowiedziach jest burza.. Padają wtedy teksty typu "Szkoda, że robią z fajnej tibi gre dla dzieci:baby: z bajkowymi itemkami" "spujzcie na armory Porazka:<" Zaczekajcie z tym wszystkim do update. Wtedy sie wszysto rzeczywiście okaże.. Teraz jest to tylko zbędne "gdybanie". Rok temu okazało sie że jednak nie jest tak źle.. Robicie taką atmosfere jakby miało sie wydarzyć nie wiadomo co.. Rok temu było TO SAMO.. Użytkownicy forum zrobili taką atmosfere jakby to był koniec tibi.. A ja powtarzam, poczekajcie do update..
Pozdrawiam, i życze miłej gry!:baby:;)
stefanwielki
26-06-2008, 12:35
z tego co ja wiem update będzie 1 lipca ale na 100% nie wiem xD
Też tak słyszałem ale nie jestem pewien . Nie mówie , że na 100%.
Podoba mi sie to!!! Ale mam 2 pytania...
1. Kiedy bedzie to update??
2. Trzeba bedzie nową "tibie" ściągać??
stefanwielki
26-06-2008, 12:56
1. Tego nie wiemy. Podobno 1 Lipca ale nie mówie, że napewno.
2. Napewno skoro będą nowe itemy to tak.
:):):)
@up nie zauważyłem
@2xup
1.Nie wiadomo (tylko spokojnie, jak sie chcą po 100x pytać to niech sie pytają chociaż ku woli ścisłości, dla mnie to spam)
2.Klient pobierze aktualizacje automatycznie, lub można ściągnąć nowego klienta.
@1 nie wie tego oficjalnie nikt.
@2 to zależy jak duży będzie ten update(raczej tak).
Mariuszyna
26-06-2008, 13:01
Upek wydaje sie spox więc prosze nie narzekać:)
odkrywcaa
26-06-2008, 13:10
A teraz moje pytanko
Czy wg NIE oficjalnych wieści(sam wiem ze oficjalnie nic nie wiadomo) będą nowe serwery?
spoko jest ten udpade nareszcie coś sensownego :] oficjalnie to wie chyba tylko tibia.com :]
maiki pall of jamera
demon
royal spear
ulminate healing
:]
abo nie zaspamowałem, do usunięcia
tibia padla tibia.com padla ....... cipsoft cos kreci!!!!!
apokalipsy393
26-06-2008, 13:15
mnie rozwiniesz wywaliło ale jak byłem na poh ;/ co oni do ch... Pana robią ??
mogli by dać jakieś info ze wyłączają czy coś zal
odkrywcaa
26-06-2008, 13:16
spoko jest ten udpade nareszcie coś sensownego :] oficjalnie to wie chyba tylko tibia.com :]
maiki pall of jamera
demon
royal spear
ulminate healing
:]
Czytaj ze zrozumieniem pytałem o nieoficjalne wieści
odkrywcaa
26-06-2008, 14:46
Działa juz tibia?
odkrywcaa
26-06-2008, 14:49
A dla tych co narzekają ze nic nie mowili
Widomośc ze str glownej tibia.com
Tomorrow, June 26, between 13:00-15:00 CEST, we will perform some maintenance work at our website servers. For this reason, the website, the login page and the forum will be temporarily unavailable during this time. Please excuse any inconvenience.
Maly_Koon13
26-06-2008, 17:24
Tylko nie płacz ;( HEEELOOOOOŁ ! :baby:
Czy sugerujesz w tym może mój wiek ? już nie wspomnę o tym ,,HEEELOOOOOLŁ''
DB_SonGoku_S
26-06-2008, 18:50
Nie tylko nie to ... Jesli chodzi o NPC fajna sprawa , ale to co zrobili z itemow to jakis zart przez takie cos tibia moze stracic popularnosc ...
Teraz to bedzie jak gra od 3 - 15 lat :/ :evul:
lol co ty chcesz od itemów ? fajne są i nie są bajkowe tylko normalne... wy jesteśćie głupi ktoś pierwszy raz powiedział, że itemy wyglądają jak z bajki to juz odrazu wszyscy zaczynają na*******ać, że itemki są jak z bajki, że to gra dla dzieci... wy sie zastanówcie co piszecie bo mnie fkurfiacie:baby:X(
stefanwielki
26-06-2008, 18:53
Może i są bajkowe. Zobaczymy jak to w tibi wygląda. System NPC mi się podoba chociaż kolejek nie będzie przy sellaniu i kupywaniu. Wkurzają mnie takie gadki jak "Te itemy...." " Kiedy będzie update...? " itd.
Pozdrawiam
ArkaZalam
26-06-2008, 19:07
Może to ktoś przetlumaczyc bo ja z angielskim to mam problem :p
Due to further maintenance work, it is possible that the Tibia website is temporarily not available, tomorrow, June 27, between 10:00-10:30 CEST. Please excuse any inconvenience.
DrackoJFC
26-06-2008, 19:10
Czy sugerujesz w tym może mój wiek ? już nie wspomnę o tym ,,HEEELOOOOOLŁ''
Po Twojej poprzedniej wypowiedzi można wywnioskować, że masz z jakieś
10-13 lat. Jeżeli masz więcej to Ci serdecznie współczuje :confused:
DrackoJFC
26-06-2008, 19:13
Może to ktoś przetlumaczyc bo ja z angielskim to mam problem :p
Due to further maintenance work, it is possible that the Tibia website is temporarily not available, tomorrow, June 27, between 10:00-10:30 CEST. Please excuse any inconvenience.
Z moim angielskim nie jest super, ale łatwo można sie doczytać, że z powodu
prac jest możliwe, że strona Tibii (czyt. tibia.com) nie będzie dostępna jutro
t.j. 27 czerwca między 10:00 a 10:30 ;)
stefanwielki
26-06-2008, 19:33
Mnie najbardziej ciekawi teraz knight . Ale po update nie wiem . Zobaczy się ^^ Może sorcer albo druid ^^ :P
KlonAdam
26-06-2008, 19:56
TIBIA.COM po POLSKU ?
http://www.translate.google.pl/
Na dole wpisz http://www.tibia.com/
Tłumaczy trochę koślawo ale idzie zrozumieć o co kamman ;)
właśnie gadam z tym NPC-em : "hi" , "items".
i mi ta sie zakladka nie wlacza co czeba napisac do NPC?
przyklad: "hi" , "wachaj watrobe" . :]
Diaboliq126
26-06-2008, 20:11
Wie ktoś czy dla "najta" będzie więcej broni ?? Bo na screen'ach jest ich mało:p
Jak wiecie to napiszcie. I czy to prawda, że już w ten piątek będzie UPDATE?
Z góry dzięki za odpowiedzi :]
Mlvl: 4
Skille: 60/60 idą w górę :)
Gildia: ----------------
Lepiej by zrobili runy nie od leveli jak kiedyś.Ostatnio mnie koleś w tibi oszukał sprzedawał pacca za 120k tam mówił że sprzedał juz 2 pacce i mu zostały 3 dwa za 120k jeden za 140k w prawdzie kolega z tibi i mu uwierzyłem..Jeszcze wcześniej próbowałem wygrać tutaj za sms'a pacc'a tez sie nie udało ale już mnie na prawdę wkurzył kolegi brat mówił że mi sprzeda pacc'a za 90 zł bo od kolesia kupuje z kolega 3 za 240zł coś takiego, a potem mi kity wciskał że go oszukali itp... no i mnie hakneli teraz w dodatku więc jak by zrobili runy nie od lvl od nowa i na pewno większość by tak wolała :)(no każdy sorc i druid) ciężko grać bez sd explo itp... na 20+lvl :(
stefanwielki
26-06-2008, 20:57
Lepiej by zrobili runy nie od leveli jak kiedyś.Ostatnio mnie koleś w tibi oszukał sprzedawał pacca za 120k tam mówił że sprzedał juz 2 pacce i mu zostały 3 dwa za 120k jeden za 140k w prawdzie kolega z tibi i mu uwierzyłem..Jeszcze wcześniej próbowałem wygrać tutaj za sms'a pacc'a tez sie nie udało ale już mnie na prawdę wkurzył kolegi brat mówił że mi sprzeda pacc'a za 90 zł bo od kolesia kupuje z kolega 3 za 240zł coś takiego, a potem mi kity wciskał że go oszukali itp... no i mnie hakneli teraz w dodatku więc jak by zrobili runy nie od lvl od nowa i na pewno większość by tak wolała :)(no każdy sorc i druid) ciężko grać bez sd explo itp... na 20+lvl :(
Za łatwo by było. 8 lvl biegał by i z explo nawalał. Wolę się pomęczyć. I napewno nie tylko ja .
KrystianO
26-06-2008, 21:21
Za łatwo by było. 8 lvl biegał by i z explo nawalał. Wolę się pomęczyć. I napewno nie tylko ja .
I widzicie? Jak wchodziły runy na lvl, to był tylko jęk i zgrzyt zębów, a teraz proszę! "to nawet dobrze". Myślę że i tym razem tak się stanie. Przed update wszyscy płaczą a potem się radują.
stefanwielki
26-06-2008, 21:27
Zgadzam się z Tobą KrystianQ. Akurat runy na level to dobry pomysł. Wczesniej się napotykało PK'rów lvl 25 i z SD Cie walili. Teraz jest dobrze .
Tak tylko dla tych którzy mają pacc'a... na facc'u dobrze tylko grać knightem i palem, sorcem i druidem to jest 2-3 razy więcej czasu na exp itp... pograj se sorcem postawisz 2 berki lub coś innego i expisz tylko zaraz ci przyleci noobek i zajebie je, a tak z sd go klepiesz i s*******a jakoś jak była tibia 8.0 nie widziałem 8 leveli z explo...może te wandy i rody będą lepsze oby :p
milanello75
26-06-2008, 22:28
Przywrócic to ze runy nie sa od lvla tylko od magic ;p kiedys to sie PKowalo sorkiem/drutem:) i jeszcze to zeby mozna bylo jednoczesnie uzywac run i sie exuraowac ;p
odkrywcaa
26-06-2008, 22:46
Będą nowe serwerki?
stefanwielki
26-06-2008, 22:58
Będą nowe serwerki?
Nie wiadomo .
Elitek70
26-06-2008, 23:04
I co pewnie jeszcze te wandy i rody beda bily do 100 zal... Po upie sorek i drut beda bic np. draga jakies 5 sec, teraz bija jakies 8 sec podczas gdy pall i knight mecza sie dluzszy czas (w sumie to postacie magiczne traca mane ale tu raczej o czas expienia chodzi). Jak by przynajmniej dali palkowi i knightowi takie cos ze hity nie moga siadac mniejsze niz wynosi np. polowa skilla.
wgutbier
27-06-2008, 01:43
JA wam powiem tak
wszyscy mówicie ze tibia straci na swoim klimacie po update 2008
A ja wam mowie tak
Ona dopiero straci jak będzie w 3D(oby to nie nastąpiło )
I co pewnie jeszcze te wandy i rody beda bily do 100 zal... Po upie sorek i drut beda bic np. draga jakies 5 sec, teraz bija jakies 8 sec podczas gdy pall i knight mecza sie dluzszy czas
to porownanie 100 sorca z 50 palkiem jak mniemam
(w sumie to postacie magiczne traca mane ale tu raczej o czas expienia chodzi)
nikt ci nie broni zalozyc gwiazdek i sciagnac draga na 2 hity i do tego dolozyc sd jako palek lub exori gran jako rycek
Jak by przynajmniej dali palkowi i knightowi takie cos ze hity nie moga siadac mniejsze niz wynosi np. polowa skilla.
w kazdym RPG jest mozliwosc nietrafienia
A co do profesji nie pasuje jedna wez inna (bylo dobrze jak sorc bil z ss bo ich malo bylo i jak juz wbilo sie lvl to cos taki sorc znaczyl)
A co do trafien i ich sily to "hunt" sorcem jest nieporownywalnie drozszy niz hunt palkiem czy ryckiem i wiem to z doswiadczenia (domyslam sie ze to twoja jedyna postac skoro piszesz takie bzdury i przez takich ludzi jak ty to cale "balansowanie" sie zaczelo).
A jakby sie mial jakis "home made polonista" przyczepic to nie daje polskich znakow i interpunkcji bo mi sie nie chce ;)
nikt ci nie broni zalozyc gwiazdek i sciagnac draga na 2 hity i do tego dolozyc sd jako palek lub exori gran jako rycek
A co do profesji nie pasuje jedna wez inna (bylo dobrze jak sorc bil z ss bo ich malo bylo i jak juz wbilo sie lvl to cos taki sorc znaczyl)
A co do trafien i ich sily to "hunt" sorcem jest nieporownywalnie drozszy niz hunt palkiem czy ryckiem i wiem to z doswiadczenia (domyslam sie ze to twoja jedyna postac skoro piszesz takie bzdury i przez takich ludzi jak ty to cale "balansowanie" sie zaczelo).
A jakby sie mial jakis "home made polonista" przyczepic to nie daje polskich znakow i interpunkcji bo mi sie nie chce ;)
ciekawe jakby lekarz po operacji nie zaszył pacjenta i powiedział "bo mi się nie chce"
Myśle ze to fajne jest z tymi okienkami trade , ale te bronie... ;/ wszyscy sie przeniosą na inne gry bo w wiekszosci gier mmorpg np. Conquer , Perfect World jest tak , ja bym został przy tych broniach , bo to radość zdobywać nowe rzeczy i wogle ... a teraz wszystko w sklepach bedzie :(:(:(:(:(:(:(
dzieki za odpowiedz. pozdro
DB_SonGoku_S
27-06-2008, 11:03
Myśle ze to fajne jest z tymi okienkami trade , ale te bronie... ;/ wszyscy sie przeniosą na inne gry bo w wiekszosci gier mmorpg np. Conquer , Perfect World jest tak , ja bym został przy tych broniach , bo to radość zdobywać nowe rzeczy i wogle ... a teraz wszystko w sklepach bedzie :(:(:(:(:(:(:(
buahaha wszystko w sklepach jasne.... to ja sobie kupie u NPc MPA -.-
Patrickus
27-06-2008, 11:08
BlackTusk po pierwsze radze ci popracować nad ortografią, lub poprostu jak nie wiesz jak napisać jakiś wyraz weź słownik ortograficzny (to nie boli). (...) Teraz niema co o tym wspominać poniewasz nikt nie wie jak naprawde będzie...
Auć. :( .
ja sie zgadzam w 100% na nowości w grze skoro majom bys nowe ruszczki itp.ZGADZAM sie.!!!!!!!!!:)
Diaboliq126
27-06-2008, 12:04
A wie ktoś czy będą jakieś nowe fajne czary ?? Bo z tymi knight'em jakoś cienko się gra :)
nawet jakby były to i tak dla paccuff więc po co pytasz... facci to tak jak więźniowie, zawsze będą poniewierani :) Mając z 4 pacci w życiu nawet tytuł elite knight mi nie został, a już raczej nie kupię bo otsa to sobie sam mogę odpalić na kompie i cieszyć oczy :)
@edit: podpis masz do ustawienia w profilu, a nie rób tak jak teraz, że wklejasz co post
JA wam powiem tak
wszyscy mówicie ze tibia straci na swoim klimacie po update 2008
A ja wam mowie tak
Ona dopiero straci jak będzie w 3D(oby to nie nastąpiło )
ale co ma stracić jak już wszystko straciła? :> owszem stracić jeszcze może - ale graczy, co raczej nie nastąpi bo półmózgi lubią takie łatwe giery hehe hi mission yes yes yes yes bye You have found blablabala.
Elitek70
27-06-2008, 13:08
Po 1 nie porownuje 100 sorca do 50 palka tylko mowie ze rozdzki beda bily do STU.
Po 2 moze i pallek wezmie sobie gwiazdki ale knight ma exori grana i nie moze sie przygotowac tak jak magowie z sd i pallek ze starami tylko musi tachac bp of mp i na huncie laduje mane bo exori gran to czar spontaniczny, a nie runa czy bron.
Po 3 nie mowie, ze calkowicie powinni wycofac nietrafienia tylko te male zalosne hity.
Po 4 jak odemnie moglo sie zaczac balansowanie profesji? Ja decyduje o tym co Cipsoft wprowadzi czy co?
Ta, tylko sobie zobacz ile kosztuje Cie jeden royal spear a ile 1 sd... Pozatym na http://tibia.wikia.com/wiki/Updates/8.2 masz napiane, że będą wandy walić tyle co teraz, tylko inny żywioł... Do bani... :(
hmmm... to jest bardzo ciekawe
Itemki są fajne tylko lekko jak z bajki,outfit spox,food spox
mam pytanie kiedy będzie update:]??
kakademona111
27-06-2008, 14:25
Bedzie dzis tak jak w co kazdy piatek nowy news? dotyczacy summer update????? :confused:
Ciekawe co powiedzą w nowym newsie :D
bajerfull
27-06-2008, 15:40
jest new teaser :)
Duke Dran
27-06-2008, 15:45
Lipa, nic ciekawego w tym nowym teaserku.
a bedzie chociaz tlumaczenie tego treasera??? :DD
Fajnie by bylo z czarami jakimis dla palka nowymi
Tak jaby ktoś chciał
http://www.tibiahispano.com/images/bib/articulos/2758.jpg http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://www.tibiahispano.com/images/bib/articulos/2758.jpg) http://www.tibiahispano.com/images/bib/articulos/2759.jpg http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://www.tibiahispano.com/images/bib/articulos/2759.jpg)
http://www.tibiahispano.com/images/bib/articulos/2761.jpg http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://www.tibiahispano.com/images/bib/articulos/2761.jpg)
http://www.tibiahispano.com/images/bib/articulos/2757.jpg http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://www.tibiahispano.com/images/bib/articulos/2757.jpg)
http://images.tibiabr.com/news/wyrm.jpg http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://images.tibiabr.com/news/wyrm.jpg)
http://www.tibiahispano.com/images/bib/articulos/2760.jpg http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif (http://urlguard.pl/l/http://www.tibiahispano.com/images/bib/articulos/2760.jpg)
Moje tłumaczenie 6 tesera, może być niedokładnie i zawierać błędy.(Proszę mi je wytykać)
Letni update, przyniesie nie tylko zmiany na mapie, nowe przedmioty i qesty, ale też i nowe potwory. Niektóre z nich chcemy przedstawić w dzisiejszym traserze.
Po letnim updatcie, cockroach będzie pierwszym stworzeniem napotkanym przez poszukiwaczy przygód na rookgardzie. Piwnica Santiago jest pełna, tych obrzydliwych lecz nieszkodliwych stworzeń.
Rycerze i magowie będą mogli sprawdzić swoje wyposażenie, w specjalnych, dla profesji, podziemiach, na nowej Wyspie Przeznaczenia. Skeleton warior, będzie pierwszym przeciwnikiem, na nowej wyspie. Siła, i fakt że są nieumarli, sprawi że młodzi magowie, nie będą mieli z nimi lekko. Rycerze spotkają nowe krasnoludy, zwane dwarf miners.
Pierwszymi stworzeniami, na które zazwyczaj poluje się na Mainie, są gobliny. Te małe zielone potwory, doznają liftingu twarzy, oraz w ich szeregi dojdą dwie nowe klasy. Gobli assasin, jest bardzo przebiegły i stosuje różne sztuczki, a goblin scavenger woli walkę na dystans zatrutymi brońmy.
Wyrmy, to silne i zwinne potwory. Ich ostre zęby zadają duże obrażenia. Inne kreatury , sea serpenty, występujące pod Thais są na tyle silne żeby zniszczyć okręt. Podobno nowy żywioł się obudził. Faktem jest, że destruktywne siły ziemi i energii, obdarzone ciałem występują w rożnych rozmiarach. Co jeszcze? Water element al dostał kompletnie nowy wygląd.
Bog riders i wisp, po tym jak ktoś umiera w bólu lub strachu, rosną w siłę obok ich miejsca zamieszkania. (trochę nie wiem o co chodzi). Atmosferę tego miejsca, tworzą rozkładające się szczątki. Bog rider’s prowadzeni są rzez obłęd co sprawia że są groźnymi przeciwnikami. Wisp, pobierają energie z sił natury. Nie są złe, lecz nie mają pojęcia co robią. Ich dotknięcie, wysysa z ciebie energie życiową. Grim repery są duchami jak whisky, lecz złymi natury. Kontrolują ciała bez życia, by wywoływać w śród ludzi strach i zamęt. Najgorsze jest to, że nawet ktoś dobry ich nie zabije. Nawet po pokonaniu, w ich ciałach jest dusza.
Po więcej, cipsoft odsyła na strony fanowskie.
Fajnie by bylo z czarami jakimis dla palka nowymi
ryba pobił się z neopostmanem bo nie doszli do porozumienia kto ma tłumaczyć i prędko nie będzie... Podobno cała ekipa supportu razem z adminami tłumaczą ale ciężko im to idzie.
lubicie tłumaczenia z błędami? google zaprasza http://translate.google.pl/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.tibia.com%2Fnews%2F%3 Fsubtopic%3Dlatestnews&hl=pl&ie=UTF8&sl=en&tl=pl
ArkaZalam
27-06-2008, 18:45
Dobra chce przetlumaczyc tego nowego lista na tibia.com niewiem czy dobze bo przez google a napewno nie bede siedzial i go tlumaczyl caly dzien :P
Latem aktualizacji będzie nie tylko wprowadzają na nowo obszarów, nowe funkcje i samouczków, ale także kilka nowych potworów. Niektóre z nich chcielibyśmy wprowadzić do was w dzisiejszym liścik.
Po aktualizacji lato, karaluchami to będzie pierwszy, że nowe potwory Tibia przygód spotkają się w Rookgaard. Santiago w piwnicy jest zarażonych tych nieprzyjemnych, ale nieszkodliwe szkodników.
Ponadto, rycerzy i czarownicy, że ich test nowego sprzętu w szczególnych lochy w sprawie powołania nowego Island of Destiny spotka nowych przeciwników. Skeleton bohaterowie są bohaterami poprzednich którzy postanowili poświęcić swoje Afterlife do straży niektóre szczególne miejsce. Łącząc siły z undead i prowess ich dawnego życia, młodzieży czarownicy nie powinny brać je lekko. Rycerze będą musiały stawić czoła karzeł górników którzy są dobrze znane ze swej wyjątkowej konstytucji i ogromną moc.
Niektóre z pierwszych stworzeń, które zazwyczaj są głównym polować na Goblins. Mały dostał zielone potwory Modernizacja i były jednolite z dwoma nowo odkrytych krewnych. Goblin assassins są z pewnością najbardziej skomplikowane i iz ich rodzaju, przy jednoczesnym goblin scavengers preferują atak z dużej odległości, najlepiej z broni zatruty.
Wyrms są silne, że bojownicy są zadziwiająco zwinny. Ponadto mają bardzo ostre zęby, że łatwo poprzez cięcie większości materiałów. Także morze węże są potężne i zwinny stworzeń. Są one wystarczająco silne, aby zniszczyć cały statek, więc można sobie wyobrazić, co z pewnością jednym lub nurek pływak ma prawo oczekiwać od tych zwierzat.
Ekonomia, że ma nowe elementals zostały obudziły się przez złego stanu środowiska. Faktem jest, niszczących uprawnień ziemi i energii elementals, znajdujących się w różnych rozmiarach i mocnych stron, wkrótce Tibian plagą na ziemie. Co więcej, woda elementals dostał kompletny nowy wygląd.
Bog Raiders i wzrost po obu wisps ktoś umarł w bólu i strachu w torfowisk. A zgniłe szkielet owinięty rundy z masy roślin i liści tworzą organ ten jest straszne. Sterowany przez szaleństwo niż inteligencja, bog Raiders są niebezpiecznych wrogów. Wisps rozwijać od wyrobów spirytusowych w tych biednych stypendystów, że zmarł w bagnach. Oni nie są złe z natury, lecz działa jak sleepwalkers nieświadomi swoich działań. Niemniej jednak, ich dotykać kanalizacji życia życie żywych stworzeń, które czyni je perilous wrogów.
Grim żniwiarzy wisps są jak duchy, ale zło do rdzenia. Te organy kontroli undead napędzane przez ich celem jest przyczyną zła, bólu i strachu. Najgorszą rzeczą jest jednak to, że nie mogą one zostać zabite na dobre. Nawet jeśli ciało jest zniszczone, posiadających duch ucieka nienaruszone.
Mac-Graw
27-06-2008, 22:06
Macie tu tłumaczenie:
Teaser VI - Nowe Potwory (http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=2144526#post2144526)
Bo administracja ma znowu za ciężko, żeby wydrzeć 20 min ze swojego super napiętego planu dnia... xd
@down.
A w sam raz mi przyszło do głowy, że ktoś to przetłumaczył i wpie... wrzucił w komentarze do starego teasera -.-
Tłumaczenie od Googli poprawiło mi humor na resztę dnia xD. Mam to w podpisie, bo jest po prostu genialne!
Aevolana
28-06-2008, 00:42
łahaha świetne, też se wkleiłem do podpisu, zawsze wiedziałem że takie słowniki są wystarczające :p
Mi udpaty by mogly sie zatrzymac jak byla tibia 7.6.
ja zacząłem graćna 7.4 i niezłe jazdy miałem, np zanim wbiłem 2 lvl to padłem z 3 razy na ratach, a jak już dowiedziałem się co to main to oczywiście wyszedłem na maina i do 25 lvlu mimo iż grałem knightem to niewiedziałem co to skile i latałem z war hammerem i ledwie sobie radziłem z dwoma orc warriorami - fajnie było być noobem :) i myślałem że 1 platynka to 1k hehe ale przynajmniej nigdy nie prosiłem o free itemki, a podróż na nieznany wówczas poh miło się skończyła w świątyni dzięki dużemu pajączkowi
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.