Pokaż pełną wersje : Metallica's DEATH MAGNETIC.
Lord Dreathan
19-06-2008, 16:52
Nowa płyta Metalliki już tuż tuż! Możecie posłuchać sobie fragmentów riffów, które pojawią się na nadchodzącym krążku we Wrześniu :) Chciałbym poznać waszą opinię - co sądzicie? Jaki według was będzie nowy album? Ja osobiście pokładam w nim dość duże nadzieje, chociaż z drugiej strony do pobicia St.Angera niewiele im trzeba :> Piszcie!
2x wolniejszy slayer ze znanym wszystkim wokalem xdddddddd
Na pewno będzie lepsza od St. Anger, ale czy pobiją Kill'em all, Master Of Puppets lub Black Album to nie wiem..
Johnny121
19-06-2008, 17:35
Graaagh, kolejny heavy metal.
Tak, uważam, że Metka nigdy nie grała thrashu.
<8>Borys<8>
19-06-2008, 17:41
Życzę im żeby album był jak najlepszy, jednak wątpię by przebili MoP czy Black Album.
Metaloffcy ;'< Przejrzyjcie na oczy Hip-Hop jest lepszy :D Do tego wyszła nowa płyta Tedego ;>
znam piosenke stop ten mikrofon to glok i jest denna ;\\
Metaloffcy ;'< Przejrzyjcie na oczy Hip-Hop jest lepszy :D Do tego wyszła nowa płyta Tedego ;>
Przedstawienie Tedego jak ikony polskiego hh jest hmm... żałosne.
A po metalice nie można spodziewać się wiele, dinozaury maja swoje miejsce w szyku i nie powinny się z niego wyłamywać.
Johnny121
19-06-2008, 20:27
Nic nie przebije Reload
Bwhahahahahahahahahah!
Kill'em all, Master Of Puppets lub Black Album to nie wiem..
Co jest takiego "och,ach" w tych albumach?
to, ze sa lepsze od innych? -.-
Co jest takiego "och,ach" w tych albumach?
A co jest takiego "och,ach" w Reign in Blood - Slayera?
Johnny121
19-06-2008, 20:55
A co jest takiego "och,ach" w Reign in Blood - Slayera?
Nie wiem. Ale oprócz tego, że potem 3/4 kapel thrashowych zaczęło od nich zrzynać, to chyba nic. A i tak połowa fanów Metki uważa, że stworzyła thrash, etc.
Rethfing on Aldora
19-06-2008, 22:18
Nawet jeśli zrzynali, to im się udało, bo w końcu wyszlo im coś co zna cały świat.
Necromantor
19-06-2008, 22:38
ten caly tede possysa po calosci,a metka jest kul.
Czy wy naprawdę już nie umiecie normalnie rozmawiać o muzyce? Powinniście wiedzieć, jak ciężko jest teraz modom, a ciągle dajecie powody do wysyłania raportów. Równie dobrze mogę się zacząć kłócić, że thrash zapoczątkowało D.R.I.
@Topic
Metallici nigdy za bardzo nie lubiłem, spodobała mi się pierwsza płyta (Metal Militia!). Jak usłyszę nową, to się wypowiem. Mam nadzieję, że dali radę powrócić do formy jaką mieli chociażby przy Black Albumie (de facto 17 lat temu). A Slayer rzeczywiście wymiata, chociaż ich najnowsza płyta też taka najlepsza nie jest (Jihad...).
Kill 'Em All wymiata to prawda ;p Co do wypowiedzi Johnnego, racją jest, że czego teraz nie zagra kapela thrashowa to i tak wyjdzie Slayer ^^
@topic Jeżeli nie wyjdzie St. Anger albo jakieś Reload/Load II to będzie dobrze. Oczekuje czegoś takiego jak ...And Justice for All, czyli płyty bardziej progresywnej, pożyjemy zobaczymy ;)
Johnny121
20-06-2008, 11:39
thrash zapoczątkowało D.R.I.
Oczywiście jeżeli nigdy nie powstał Venom, Overkill i Voivod :)
Metal w sumie ssie, ale chętnie posłucham nowego albumu, bo K'eA i RTL lubię bardzo, a MoP czy BA też ujdą.
Raz, że hip-hop nie jest lepszy, dwa, że Tedego ja bym nie zaliczył nawet do znośnego hip-hopu (ciekawe, czy będzie flejmłor).
Metallici nigdy za bardzo nie lubiłem, spodobała mi się pierwsza płyta (Metal Militia!). Jak usłyszę nową, to się wypowiem. Mam nadzieję, że dali radę powrócić do formy jaką mieli chociażby przy Black Albumie (de facto 17 lat temu). A Slayer rzeczywiście wymiata, chociaż ich najnowsza płyta też taka najlepsza nie jest (Jihad...).
Mi się tam akurat Jihad podoba. The Eyes of the Insane i Cult mi jeszcze leżą z Christ Illusion.
Nie wiem. Ale oprócz tego, że potem 3/4 kapel thrashowych zaczęło od nich zrzynać, to chyba nic.
To jest skutek tego że płyta jest "och,ach" (bo jest), ale co czyni ją "och,ach"? Dla mnie Slayer jest wspaniałym zespołem bo gra wspaniałą muzykę, a nie dlatego że jest bogiem thrashu i zrewolucjonizował ten gatunek. Zresztą, piszesz że Metallika nigdy nie grała thrashu - jakby to było coś złego. Grała, nie grała, gra - pies to trącał, to tylko etykietka, nie ma czegoś takiego że Thrash Metal > Heavy Metal - niezależnie od zespołu.
Istnieje coś takiego jak gusta, pogódź się z tym i nie kłóć się o takie pierdoły.
Oczywiście jeżeli nigdy nie powstał Venom, Overkill i Voivod :)
Motorhead! Przebiłem? ;)
Mi się tam akurat Jihad podoba. The Eyes of the Insane i Cult mi jeszcze leżą z Christ Illusion.
Nie no, ja wiem, że wiele rzeczy ci leży. Ale, że Jihad?
To jest skutek tego że płyta jest "och,ach" (bo jest), ale co czyni ją "och,ach"? Dla mnie Slayer jest wspaniałym zespołem bo gra wspaniałą muzykę, a nie dlatego że jest bogiem thrashu i zrewolucjonizował ten gatunek. Zresztą, piszesz że Metallika nigdy nie grała thrashu - jakby to było coś złego. Grała, nie grała, gra - pies to trącał, to tylko etykietka, nie ma czegoś takiego że Thrash Metal > Heavy Metal - niezależnie od zespołu.
Istnieje coś takiego jak gusta, pogódź się z tym i nie kłóć się o takie pierdoły.
A zespoły grające od dinozaurów już i tak w większości zahaczyły o sporo gatunków. Przylepiając etykietkę, chyba lepiej przylepić ją do płyty, nie zespołu. Czuję się trochę tak jakbyście się kłócili, czy RHCP to funk metal.
Chwala Metallice za to, ze przestala grac thrash (bo niby do jakiego innego gatunku zaliczycie KEA?;) ). Dlaczego? Bo nie sa dupkami siedzacymi ciagle w jednej zamknietej szczelnie puszce, wypuszczajac co 2 lata identycznie brzmiacych albumow ze zmienionymi tekstami jak to niektore zespoly maja w swoim zwyczaju. Ciagle ida do przodu, graja cos innego. Loady moze nie sa albumami genialnymi, ale wiele kawalkow jak Bleeding me, Outlaw Torn, Fixxxer czy Devils Dance sa miazdzaco dobre. A St Anger... to jest album ktory trzeba zrozumiec. Sam przez dlugi czas mialem spory wstret do niego, odrzucalo mnie jak tylko slyszalem pierwsze dzwieki Frantica. Az raz w specyficznym nastroju sobie to wlaczylem i stwierdzilem ze to jest kurewsko dobre.
Death Magnetic- tytul jak tytul, nie ma co oceniac bez znajomosci kontekstu. Sam brzmi raczej dziwnie, ale wierze ze tekst tytulowego utworu bedzie swietnie uzasadnial dlaczego wlasnie tak to nazwano. Sama muzyka ktorej fragmenty, pojedyncze riffy itd mozna juz posluchac na missionmetallica zapowiadaja zdecydowany powrot do ery pomiedzy Masterem, Justice i Blackiem. Surowe, szybkie granie w starym, dobrym stylu. Czuje ze ten album nas we wrzesniu zmiazdzy
oczywiscie, ludzie pewnego pokroju beda mieli kolejna szanse powiedziec jak to metallica sie sprzedala i poszla w komercje bo wydala album w starym stylu bo tego chcieli fani ;) no ale coz, kretyni zawsze sie rodza ;)
Czuję się trochę tak jakbyście się kłócili, czy RHCP to funk metal.
Chyba się nie zrozumieliśmy. Dla mnie podział na gatunki sprawdza się tylko w sklepach, poza nimi tworzy tylko niepotrzebne kłótnie. Zdecydowanie za dużo ludzi stosuje gatunki jako sposób do określania który zespół jest dobry a który nie. Mam gdzieś to do jakiego gatunku zaliczane jest RHCP czy jakikolwiek inny zespół, liczy się muzyka, a nie to do jakiego gatunku się ją zalicza.
semiliren
20-06-2008, 22:43
Jesli ktos jest metalem to ma tylko sluchac metalu by byc "tru"? Nie. Moze sluchac wszystkiego, by poszerzac swoje horyzonty. Tyle.
Mam nadzieje, ze Metallica powroci do korzeni...
Chyba się nie zrozumieliśmy. Dla mnie podział na gatunki sprawdza się tylko w sklepach, poza nimi tworzy tylko niepotrzebne kłótnie. Zdecydowanie za dużo ludzi stosuje gatunki jako sposób do określania który zespół jest dobry a który nie. Mam gdzieś to do jakiego gatunku zaliczane jest RHCP czy jakikolwiek inny zespół, liczy się muzyka, a nie to do jakiego gatunku się ją zalicza.
Wiem wiem. Nie atakowałem ciebie tylko napisałem w nawiązaniu do twojego posta, którego zacytowałem. Sam też niewielką uwagę zwracam na gatunki (IMHO wiele zespołów można określić po prostu Crossover).
@Thero-wcześniej: Ba, lubię dżihad. Lubię też Vermillion pt. 2 Slipgniota. I co, wyśmiejesz mnie? : p
ciekawe co by sie stało gdybym zrobil nowy temat o nadchodzącym krążku britney spears. a co do tematu to nie wiem co o tym myśleć po prostu niesamowite!
Wiem wiem. Nie atakowałem ciebie tylko napisałem w nawiązaniu do twojego posta, którego zacytowałem.
My bad. FTSL
@Thero-wcześniej: Ba, lubię dżihad. Lubię też Vermillion pt. 2 Slipgniota. I co, wyśmiejesz mnie? : p
Hehe, no przecież pamiętam twój stary av. ;) Ogólnie to ja Slipgniota całkiem lubię, nawet Vermilion.
<8>Borys<8>
12-09-2008, 14:50
Dziś premiera Death Magnetic (ale założę się że większość tydzień temu już płytkę słyszało;>) co o niej sądzicie? Moim zdaniem jest zajebista ;D co prawda ich najlepszym płytką nie dorównuje ale w sumie nawet nie marzyłem że uda im się dorównać ;p świetnie się jej słucha (zwłaszcza na religii na 1 ucho ;P) piosenki takie jak TDTNC, 2 pierwsze na płycie czy Cyanide albo my apocalypse są świetne, nie miałem wątpliwości że to Metallica:cup: Jedyne co mnie rozczarowało to The Unforgiven III ;/ po 2 poprzednich częściach spodziewałem się czegoś lepszego. Ale to taka ocena na świeżo, może bardziej mi się spodoba jak więcej posłucham ;p No i 1 jest pewne; solówki Hammett & Hetfield rządzą!:cup:
Pozdro dal wszystkich fanów Mety:evul::cup::evul:
Articuno
12-09-2008, 15:21
A mi sie Unforgiven III bardzo podoba, jest zupelnie inne od 2 poprzednich czesci. Z kolei That Day That Never Comes zwala z nog! Zreszta, kazdy utwor na tej plycie jest na prawde ponad przecietny.
METALLICA 4EVER!
down: no tak lepiej sluchac: umcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcum cumcumcumcumc
Nie rozumiem ludzi słuchających metalu.
down: no tak lepiej sluchac: umcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcumcum cumcumcumcumc
Co do tego nie mam wątpliwości.
Hanndo90
12-09-2008, 15:28
To oni jeszcze Grają?! :)
Kuboszek
12-09-2008, 15:42
Metalica najlepszy rockowy metal (heavy rockowy) kupię albo sciogne to pytke i na pewno przeslucham
Porównywanie techno do "umcumc" jest równie nietrafne, jak porównywanie metalu do "AAAAAAAAAAAAAAAAA SATAN"lub rapu do "jebać policje kurwa jjojo"
@down
Wszystko zależy od punktu widzenia
sphinx123
12-09-2008, 16:02
Właśnie że nie, bo techno to jedyny gatunek, który perfekcyjnie mieści się w ramy stereotypów ;)
@topic
Meta rzondzi for evah
Mój kumpel od początku roku czekał na ten dzień, mimo że znał wszystkie utwory :P
.hobnail
12-09-2008, 18:19
Techno jest dobre do wprowadzenia imprezowej atmosfery, reggae rozwesela, przy metalu można się wyżyć, pop raczej nie ma zastosowania, sama muzyka, jazz odstresowuje, disco polo jak komu się podoba. A co z HH? Co takiego robi, oprócz wrogiego nastawiania ludzi do innych/policji? ^^'
@Topic
Płyta zajebista.
Granteon
13-09-2008, 14:33
@UP
A znasz takie pojęcie jak przekaz? Lubie słuchać rockowej muzyki, ale czasami lubie posłuchać dobrego hip-hopu, nie jakieś tam Tede, peja czy inne komercyjne ścierwa robione pod publike. Co do techna to kiedyś słuchałem tej muzyki, ale kiedy otwarłem oczy to zmieniłem to...
Kurczakos
13-09-2008, 19:26
To oni jeszcze Grają?! :)
Nie, nie grają, na CH** zadajesz tak durne i bezsensowne pytania? Przecież skoro x osób pisze x postów w którym piszą że nie mogą się doczekać nowej płyty a Ty jak ostatni idiota pytasz się "czy oni jeszcze grają". Widać że gówno wiesz i wiedziałeś o tym zespole.
btw. Płytkę ściągnęłem i jest wg. mnie zajebista.
Płytkę ściągnęłem i jest wg. mnie zajebista.
Złodziej!
I napinacz!
Płyta zajebista, ale nie wybaczę im, że nie dodali tego mistycznego utworu, którego riff pojawia się w trailerze na www.missionmetallica.com ;(
Plyta jest najlepszym ich dokonaniem od wydania AJFA w 88 roku. Wszystkie kolejne plyty bardzo lubie, ale cholera, to co zrobili na DM moze sie rownac jedynie z Justice. That was just your life, Broken Beat & Scarred, TDTNC, All Nightmare Long, Unforgiven 3, Suicide & Redempition i My Apocalypse to zdecydownie najlepsze kawalki z plyty(a poza nimi sa tylko 3 inne, rowniez dobre, ale nie az tak).
Wczoraj na koncercie w Berlinie zagrali na zywo polowe plyty, utwory prezentuja sie zajebiscie! Szkoda tylko ze na That was just your life, ktory byl otwieraczem koncertu i na End of the Line byly jakies problemy z dzwiekiem na plycie i kiepsko bylo slychac. Ale ogolnie kawalki miazdza na zywo
W ogole, koncert halowy to zupelnei inna atmosfera niz stadion ;) nawet mimo tego ze Niemcy bawic sie absolutnie nie potrafia, stanie 3-4 metry od mikrofonu, praktycznie twarza w twarz z zespolem to cos niezapomnianego :D
http://www.metallica.com/index.asp?item=601231
Cala plytka online, jakby ktos chcial.
Lord Dreathan
14-09-2008, 09:27
Wczoraj na koncercie w Berlinie zagrali na zywo polowe plyty, utwory prezentuja sie zajebiscie! Szkoda tylko ze na That was just your life, ktory byl otwieraczem koncertu i na End of the Line byly jakies problemy z dzwiekiem na plycie i kiepsko bylo slychac. Ale ogolnie kawalki miazdza na zywo
W ogole, koncert halowy to zupelnei inna atmosfera niz stadion ;) nawet mimo tego ze Niemcy bawic sie absolutnie nie potrafia, stanie 3-4 metry od mikrofonu, praktycznie twarza w twarz z zespolem to cos niezapomnianego :D
Też miałem jechać, ale niestety nie mogłem ;/
Muszę przyznać, że na początku byłem pełen obaw. Gdy jakieś pół roku temu zagrali w Korei "The New Song" zacząłem się zastanawiać czy istotnie Metallica potrafi coś z siebie jeszcze wyciągnąć. Gdy zobaczyłem trailer na missionmetallica odzyskałem wiarę, a gdy świat ujrzał Cyanide i The Day That Never Comes już nie miałem żadnych wątpliwości, że Death Magnetic zawojuje świat.
Przesłuchałem tę płytę ze 3 czy 4 razy. I chyba mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jest dobra. W każdym bądź razie lepsza od St.Anger (na której jako zagorzały fan Metallici też potrafiłem znaleźć swoje perełki ; ). Podoba mi się to, że powrócili do korzeni, że znowu grają surowo i mocno, że wróciłi solówki. Choć te solówki to już nie to co kiedyś, to nie ten sam kunszt. Kirk próbował się chyba tanio popisać swoją szybkością, keidyś te solówki były jednak trochę inne, moim srkomnym zdaniem -lepsze ; ) ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo wsio razem brzmi naprawdę nieźle. Największe zastrzeżenia u mnie budzi Unforgiven III. Skopali to ; < Wg. mnie to duży minus. W każdym bądź razie będę czekał na kolejną płytę. ; )
W ogóle coś o uszy mi się obiło, że za rok znowu mają przyjechać do Polski! Coś, ktoś na ten temat wie?
Lord Dreathan
14-09-2008, 16:34
Cóż, jako naoczny świadek kolejnej obietnicy ze strony Larsa (nie było to dokładnie tak, ale mniej więcej) "See you next year!"), wypowiedzianej po ostatnim koncercie Metalliki w Polsce, uważam że istotnie przyjadą w przyszłym roku. A to z prostego powodu (patrz: nazwa tematu).
@Unforgiven III
Zacytuję pewien komentarz
Bardzo dobra piosenka, ale nie powinna nazywac się Unforgiven III
W takim stylu to dawno nie grali. Powiadam Wam, jedna z najlepszych. ;)
Pewnie zaraz usuną tego linka ale może ktoś zdąży sobie pobrać. Cała płyta w bardzo dobrej jakości.
http://rapidshare.com/files/144707420/Metallica_-_Death_Magnetic*****
Na końcu trzeba dopisać kropke i rar
Enjoy:)
Granteon
15-09-2008, 20:15
Nie, nie grają, na CH** zadajesz tak durne i bezsensowne pytania? Przecież skoro x osób pisze x postów w którym piszą że nie mogą się doczekać nowej płyty a Ty jak ostatni idiota pytasz się "czy oni jeszcze grają". Widać że gówno wiesz i wiedziałeś o tym zespole.
btw. Płytkę ściągnęłem i jest wg. mnie zajebista.
Jak troche podrośniesz to może zrozumiesz co Hanndo miał na myśli... po za tym co to za fan Metallici co ściąga ich płyty z Internetu...
Włączyłem dziś sobie parę kawałków z tej płyty, które ktoś tu rekomendował, i... nie przesłuchałem żadnego. Może ja po prostu "wyrosłem" z metalu i nie jestem w stanie docenić tej płyty, ale dla mnie nijak ma się do tego, co w Metallice lubiłem i co do dziś wspominam w miarę chętnie.
Jpo za tym co to za fan Metallici co ściąga ich płyty z Internetu...
Taki sam fan jak wszyscy inni tylko może środki finansowe nie pozwalają mu na kupno płyty. Proste nie? Ja osobiście nie widzę nic złego w ściąganiu płyt z internetu i założe się, że Ty, który tu burzysz sie tak o ściąganie płyt sam nie raz ściągałeś muzykę z internetu. Dopóki przemysł muzyczny w Polsce będzie taki jaki jest do tego czasu będę wszystkie płyty pobierać z internetu jak i udostępniać je innym użytkownikom. Pozdro
Dredu- wlasnie z powodu tego pretekstu do sciagania plyt z internetu powstalo cos takiego jak polskie wydanie ;) Nie pamietam juz ile ono kosztuje, ale cos kolo 30 zl. To juz nie majatek. A dlaczego jest tansze? Poniewaz okladka to nie ksiazeczka z tekstami, a jedynie 1 kartka. I zaoszczedzasz w ten sposob 30zl.
Nie pamietam juz ile ono kosztuje, ale cos kolo 30 zl. To juz nie majatek.
Faktycznie jeśli patrzy się tylko na tą jedną płytę to nie wydaje się to dużo, ale przecież nie tylko Metallica wydaje nowe płytki i jeśli ktoś wcześniej zakupił CD innych zespołów to może już nie mieć kasy na tą. Jeśli miałbym kupować orginalne płyty tych zespołów, których słucham to naprawdę nie mam pojęcia, skąd miałbym wziąść na to kasę.
Haha, przed chwila kurier przyniosl mi plytke zamowiona w empiku. Zamawialem wersje PL(tansza) + dostep do platinum, po to zeby miec szanse na bilet do Berlina. Dostep do platinum dostalem kilka dni po zamowieniu, bilet kupilem no i czekalem tylko na plytke. Dzisiaj otwieram paczke... A tam wersja normalna, z pelna okladka w formie ksiazeczki z tekstami zamiast 1kartkowej okladki wersji pl ;) Czyli za polska cene dostalem oryginalne wydanie :D to sie nazywa szczescie...:D
@Dredu
a kupujesz jakiekolwiek plyty? czy wszystkie sciagasz? kup chociaz te na ktore wystarczy ci pieniedzy, zawsze to lepsze niz sciagniecie wszystkich, bo twoj argument ze jak sie kilka kupi to na reszte nie wystarczy wiec nie powinno sie w ogole kupowac, jest pozbawiony sensu.
Hm... równa niezła płyta, nic przełomowego, ale napawa optymizmem, chociaż trafił się 'bubel' w postaci Unforgiven III, dla mnie zupełnie niepotrzebny kawałek..
@Dredu
a kupujesz jakiekolwiek plyty? czy wszystkie sciagasz? kup chociaz te na ktore wystarczy ci pieniedzy, zawsze to lepsze niz sciagniecie wszystkich, bo twoj argument ze jak sie kilka kupi to na reszte nie wystarczy wiec nie powinno sie w ogole kupowac, jest pozbawiony sensu.
Kupuje płyty oryginalne. Nie wszystkie ale jednak. Poza tym w Polsce ciężko jest dostać płyty mało znanych zespołów metalowych/rockowych, których słucham. A mój argument, że lepiej wszystkie płyty ściągać z internetu nie jest bezsensu bo możesz mieć to samo za darmo i za tą kasę wybrać sie na przykład na koncert tego zespołu. Zespół wtedy też zarabia a Ty masz jego płytę. Wilk syty i owca cała. Pozdro
Co za bełkot, to też kradzież, mój ty "fanie zespołu".
Necromantor
18-09-2008, 16:14
Nie da się bo mają wysokie pipkające bramki!
noo i potem one tak pipkaja i sie na ciebie wszyyscy rzucaja X(
Dark Sven
19-09-2008, 15:32
Wg. mnie ta płyta jest bardzo średnia...
A ulubiony album? Ride the Lightning.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.