Pokaż pełną wersje : Test Server 2008
Witam, przed chwilą ruszył Test Server dla tutorów, założyłem nowy temat albowiem stary byl zagracony tymi domysłami itd... Tutaj prosiłbym wszystkich, którzy mają dostęp do TSa wrzucać Screeny, Komentarze itd.
Własne screeny dodam zaraz po tym, jak Test ruszy spowrotem, chwilowo jest wyłączony, moge już jednak podać kilka opisów.
Party Cake dostępny będzie u NPC Normy za 50gp
Lily Sprzedaje Nowe potiony- Antidote, oraz Small Health Potion.
I coś, co zbiło mnie z nóg- nad znakami "drogowymi" pojawia sie duża niebieska strzałka... no comment.
Te wszystkie nowości ala nowe trade itd znacie z teasera na tibia.com...
Mały up: Handlarze od teraz zaczną krzeczeć na pół rookgaardu... Oczywiście polecając swoje usługi, a gdy przejdziesz obok nich sami zapytają, czy czegoś nie potrzebujesz.
Aha, no i jeszcze jedno, chyba wszystkie budynki na rooku są z drewna ^^.
@Down
Jak chcesz, ale ja nie biorę odpowiedzialności.
adamwiacek
19-06-2008, 17:19
może założyć temat do komentarzy i do galerii z TS 08? Bo zrobi się taki bałagan...
Wow - Rookgaard super - suuper ;D nie mogę się doczekać zmian :)
@up - to utworzę drugi temat dot. komentarzy do TS'a, tu tylko galeria a w tamtym tylko komentarze.
@down - coś ci nie pasuje w moim poście??
@topic - jakoś wolno wklejają (szkoda, że nie mam tutorka), albo już obrabiają i będą wklejać, na tibia.pl i rookgaard.pl już są, skomentuje raz - super, balistyka, nowy Dalheim eh :)
może założyć temat do komentarzy i do galerii z TS 08? Bo zrobi się taki bałagan...
Wow - Rookgaard super - suuper ;D nie mogę się doczekać zmian :)
@up - to utworzę drugi temat dot. komentarzy do TS'a, tu tylko galeria a w tamtym tylko komentarze.
Człowieku widzisz się może?
Własne screeny dodam zaraz po tym, jak Test ruszy spowrotem, chwilowo jest wyłączony, moge już jednak podać kilka opisów.
.
Pisze ci jak z Drewna że będą ss..
Komentarze .... komentowanie ts , pokazywanie screenów ... Nie bałagań na forum jeżeli pisze ze komentarze na pewno ludzie się dowiedzą że pasuje wprawić kilka SS'kow
I coś, co zbiło mnie z nóg- nad znakami "drogowymi" pojawia sie duża niebieska strzałka... no comment.
Ta strzałka będzie się pojawiać tylko na wyspach gdzie się uczy, tak? Czy ja źle zrozumiałam...
Ta strzałka będzie się pojawiać tylko na wyspach gdzie się uczy, tak? Czy ja źle zrozumiałam...
Chyba nie tylko ;)
Tak, tylko na wyspie totalnie początkujących i rookgaardzie.
Dodam coś od siebie... Rookgaard jest teraz... dziwny. Nie mówiąc o wyspie nowych, tam oprócz strzałek podświetla się eq, a nawet skrzynie questowe...
Nie dodałem tu jak wygląda normalny teren, cóż, chyba, że aż tak bardzo was obchodzi kilka dosadzonych drzewek gdzie sie tylko dało...
Następna sprawa: Hyiacynth jest, ale... Domyślcie się sami ^^.
No i kolejna, nowe potiony leczą 70~ hp. Mi wyleczyły jak na ironie 3x 70 (lub 69, życie mi sie ładowało, mogło podskoczyć o 1) a więcej ich przy sobie nie miałem.
Czas na SSy! ^^
Jako, że photobucket to syf i tak ciągle psuje, tutaj jest link do albumu:
http://s122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/
Nie mam zamiaru tego rehostować.
A więc, nowe centrum, oczywiście z drewna:
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/NewRookgaard.png
Wojna?
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/DachBiblioteki.png
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/Yell.png
Trade
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/Nowytrade.png
Gatekeeper zniknął
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/Gatekeep.png?t=1214174947
Goblin Hell i nowe gobliny xD
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/GoblinHell.png?t=1214174766
Orc Tower
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/OrcTower.png?t=1214175333
Kontynuacja w następnym poście...
Spidery...
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/co.png
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/hole.png
TARANTULA! :O!
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/Tarantula.png
I 2 ssy z wyspy nowych
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/Island1.png
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/Island2.png?t=1214175036
Co o tym sądzicie?
To jest Rook?? Ten Rook na którym ja teraz gram ? :o Dziwny to mało powiedziane... I stanowczo za dużo drewna :D Ale tak serio to nie bardzo mi się podoba :/. Teraz wygląda jak jakaś forteca (?). A jak Dalheim (nie wiem jak sie pisze) wyglada :o. A jak sie sprzedaje i kupuje? "Wygodny" jest ten sposób?
@2x down
Zgadzam się, zdjęcia są świetne ; )
Trochę za dużo tych ułatwień... :/
Hmm, ja tam wolałem stare metody i teraz sie gubie, ale sądze, że na dłuższą metę to rozwiązanie jest... Dobre. Szczególnie dla nowych. Chciałem sprawdzić wyspę przeznaczenia innym charem ale cóż- za duży lvl i nie moge zejść do podziemii... a od nowa nie mam zamiaru expić ^^.
adamwiacek
19-06-2008, 20:09
Tarantula - pewnie nie dostępna jak Mino mag - ale nieźle.
Loot z tarantuli :Loot: 0-45 gp, Brass Legs, Plate Shield, Plate Armor (rzadko), Steel Helmet (rzadko), Time Ring (bardzo rzadko). Świetne zdjęcia, opłacało się czekać.
Jajko będzie można dostać w sklepie za 2gp - 200gp=100 jajek... NIEEEE.... Ludzie się męczą tną kurczaki, echhh. Niedługo będzie można skóry i łapy u Toma kupywać...
A zmieniło się coś na mino hell/katana quest czy wysepce ze spike?
Co jest na piętrze gdzie była oracle? Pokaż sklep Obiego w całej okazałości jak możesz.
danke za screens ;* najbardziej podoba mi sie tarantula ^^ to tylko mi sie wydaje ta gra schodzi na psy? ;/ za bardzo sie wczuwaja w grafike dobrze bylo jak bylo po co to zmieniac...wiem ze zmiany sa dobre ale patrze ze nie zawsze...
Na MH/Orc Hell/Bear Room zero zmian. Sklep Obiego... Nie ma tu nic ciekawego... A nie, przepraszam, on tu robi żelazo oO. Może za chwile dam... Musze sprawdzić raty al'dee bo niedaleko od nich jest tarantula.
DaimenPro
19-06-2008, 20:28
@Topic
Jak dla mnie nic po tym Update ciekawego nie będzie,oprócz tej Tarantuli ale i tak na pewno się tam nie będzie można dostać.Nowy system kupowania u NPC może jest dobry ale tylko dla początkujących.
@Ameriov
Skoro teraz będą Small health potion. To tych normalnych na Rooku juz niebędzie?
No dobra zdradze wam tą tajemnice... LFów nie będzie, a antidote rune straciło lvl req~ z niewiadomych powodów... Cóż, z tego co udało mi się narazie wybadać to nie ma nawet co kombinować z tarantulą bo wejście to albo ta "za mała" dziura, albo... teleport? Przydałby się ktoś ze spybotem...
Z opowieści słyszę, że fajna zabawa na tej wyspie przeznaczenia ^^.
Zapomniałbym o "najważniejszym"! Amber i Norma zamieniły się zadaniami, teraz to amber ma backpack a Norma hat! :O
czyli lf'y beda rare itemkiem ? Xd
miszczu Ameriovie wiecej ss plz ^^
Jedna rzecz mnie zaintrygowała...
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/wtf.png
I to tyle, nic więcej ciekawego cipsoft nie wymyślił, myślałem, że bardziej sie postarają... Nieodwiedzone przeze mnie miejsca- Dead Dragon Quest, Salmon Quest, Wodospady, kilka mało znaczących tuneli.
(A ten list na SSie to "fri itan" od Goda, miałem nadzieje na chociażby Spike xd)
@up
torch quest? ;o
@top
to teraz life fluidy to rar będzie?
Powiem tak-ogólnie update mi się podoba. Na pewno nowy wygląd to jakaś miła odmiana, przynajmniej dla mnie.
Co do tych krzyczących NPC-fajny pomysł. :)
Jedna rzecz mnie bardzo zaintrygowała... Tarantula. Bardzo ciekawe.
Czekam z niecierpliwością na kolejne screeny oraz na sam update.
Speedrun
19-06-2008, 21:30
co to te chorokachy i co to te wogule to nie rook to jakis wszechswiat rookowy a propo to bedznie real czy testserver bo nie wiem?
Tom The Tanner
19-06-2008, 21:41
Mnie zbija z tropu to, że na wszystkich stronach fanoskich nikt nie daje screenów z test serva. Wtf? Zabronili im? Czy jak?
Wjal
Może nie mają czasu, zakazu żadnego nie ma.
A ten box to właśnie nie torch quest, torch jest przecież wyżej, Cipsoft znów sie z nami bawi ;<
Przez przypadek nie dodałem tego wcześniej
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/most.png
Update:
Odkryłem do czego jest tajemniczy box
22:45 You have found your student book.
Ale można go użyć tylko poniżej 8lvl.
Pozatym zapomniałem o 1 rzeczy napisać- po niektórych ścianach biega mały, zielony pająk Xd
Zwiedziłem cały rookgaard- nic więcej nie znalazłem. Więc teraz już pozostała tylko TSowa zabawa \o/
o.0 Czyżby nowy kawałek ziemii dla rookerów?
CycuRookslayer
19-06-2008, 23:44
Hmm drażni mnie jedna myśl a mianowicie po co CipSoft dodał tarantule, do której jak na razie nie da się dojść, przeciesz wiadomo że to niesie za sobą nową plage rookstayerów czego oni chyba za bardzo nie chcą.
Hmm drażni mnie jedna myśl a mianowicie po co CipSoft dodał tarantule, do której jak na razie nie da się dojść, przeciesz wiadomo że to niesie za sobą nową plage rookstayerów czego oni chyba za bardzo nie chcą.
I właśnie tu jest haczyk!
Panuje tu równowaga jak pokarm łańcuchowy !
Popatrz to działa tak :D pozwolę sobię to zaprezentować :D
Mianowicie ! :
- Rookerki mówią kolegą że jest to i to np tarantula i że potrzebuję pomocy , zaczyna grać koleś i robi rookera odrazu
Więc tu jest - dla Cipsoftu
Ale! po pewnym czasie on olewa kumpla albo chce rozpocząć gre na mainie
+ dla Cipsoftu
Rookerzy kupują pacc i ich koledzy też
+ dla Cipsoftu
A jeżeli rooker wykupił pacc to Cipsoft nie patrzy na to tak źle
Więcej zagadek = więcej ludu
więcej ludu = Więcej Pacc!
Więcej Pacc = Mają na rachunki xD
DaimenPro
20-06-2008, 00:06
@Carbon
Zgadzam się z tobą. Tarantula przyciągnie dużo ludzi ciekawskich a oni pomyślą pewnie że tp do Tarantuli jest na Pacc Area.Więc kupią Pacc.
Same plusy dla Cipsoftu ;]
@Carbon
Zgadzam się z tobą. Tarantula przyciągnie dużo ludzi ciekawskich a oni pomyślą pewnie że tp do Tarantuli jest na Pacc Area.Więc kupią Pacc.
Same plusy dla Cipsoftu ;]
Dokładnie no ale to daje 1 - Dużo rookstayerow nagle zaczną się plagi noobków które na widok tarantuli będą próbowały się wylogowywać xd
No ale co tam 1 minus do 100 plusów :D
CycuRookslayer
20-06-2008, 00:47
No w sumie mogłem sie domyślić że kiedy nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze ^^
Hmm a tak wogulę to ciekawe co to będzie z tą tarantulą ?:D Jak myslicie ? Nowy "pomnik" dla przyciągnięcia tłumów i ich kasy ?:D Czy może jednak jakaś nowa perspektywa na eq dla rookstayerów ?:P
DaimenPro
20-06-2008, 01:17
@Cycu Rookslayer
Tak sobie dali do nadania grze klimatu.
To już lepiej jak by Gs postawili.
To by się posikali ze szczęścia niektórzy :D
Moje zdanie:
+ War is comming!
+ Tarantula
+ Nowe trade menu
- Jajka po 2 grosze
CycuRookslayer
20-06-2008, 01:41
Ciekawe czy powstanie o nim tyle samo plotek co o Mino Magu i Ghoulu :D.
Bo założe sie że na niedługo po upie forum zasmiecą tematy o "zabiciu tarantuli" :D. Taki urok, sam się tam nie raz pewnie przejde :P. A i jeszcze jedno pytanie a mianowicie co z life fluidami i antidote runkami ?? Bo były jakieś spekulacje na ich temat.
DaimenPro
20-06-2008, 06:09
@Cycu
Life Potion już chyba nie będzie.Ale za to będą Small health Potion:p
A zamiast Antidote Rune będą Antidote fluid czy jakoś tak :]
CycuRookslayer
20-06-2008, 08:45
Można z tego wnioskować że life potiony staną się rarami ?? Czy zamienią się w Small Health Potion ?? Bo jak coś to z jednego by sie kupiło :D.A antidote fluid będą do kupienia ?? I czy pozostałe antidote runy zamienią się w fluid ?? No pomarudzone troche :D:D Z góry thx :)
Speedrun
20-06-2008, 08:48
Może nie mają czasu, zakazu żadnego nie ma.
A ten box to właśnie nie torch quest, torch jest przecież wyżej, Cipsoft znów sie z nami bawi ;<
Przez przypadek nie dodałem tego wcześniej
Update:
Odkryłem do czego jest tajemniczy box
22:45 You have found your student book.
Ale można go użyć tylko poniżej 8lvl.
Pozatym zapomniałem o 1 rzeczy napisać- po niektórych ścianach biega mały, zielony pająk Xd
Zwiedziłem cały rookgaard- nic więcej nie znalazłem. Więc teraz już pozostała tylko TSowa zabawa \o/
ej to bendzie real czy to tylko ts bo ja bym chcial na ten ts ale to tylko dla tr prosze o odpowiedz fast
ej to bendzie real czy to tylko ts bo ja bym chcial na ten ts ale to tylko dla tr prosze o odpowiedz fast
Człowieku Głupi jesteś??
Popatrz na temat "Test Server 2008"
Więc nie zadawaj zbędnych zapytań .....
Ale neibawem takie rzeczy będą na Real...
@co do tarantuli
To już all wyjaśnione...
Mino Mage jak i Ghoul są dla picu ... jak napisał kolega nieco wyżej dla nadania klimatu w grze więc nie sądzę że ktoś będzie mógł biegać w time ringiem po rooku lub rzucać plate seta koledze pod nogi ....
A więc SoF (dla nowych Spike Sword )
Też jest dla picu więc chyba wiadomo że jest on niedostępny...
Owszem może i był w tibi 7.x do 7.80 ale dalej? wątpię ponieważ po pladze rookerów na rookgard woleli zamknąć ten Quest ;)
damianzz1
20-06-2008, 09:05
Wrzućcie jakieś ss z maina B)
@up
To jest temat o ts na rooku, a nie o mainie
@topis
Rook traci sens grania... <wg. mnie ;p>
@up
To jest temat o ts na rooku, a nie o mainie
@topis
Rook traci sens grania... <wg. mnie ;p>
No ale dlaczego traci ten sens?
CycuRookslayer
20-06-2008, 11:31
Troche można odczuć lekki niedosyt co do dalszego rozwoju rooka, ale to chyba zawsze jest taka zasada że to co było już nie wróci a świat zmienia się na gorsze :P
Człowieku Głupi jesteś??
Popatrz na temat "Test Server 2008"
Więc nie zadawaj zbędnych zapytań .....
Ale neibawem takie rzeczy będą na Real...
@co do tarantuli
To już all wyjaśnione...
Mino Mage jak i Ghoul są dla picu ... jak napisał kolega nieco wyżej dla nadania klimatu w grze więc nie sądzę że ktoś będzie mógł biegać w time ringiem po rooku lub rzucać plate seta koledze pod nogi ....
A więc SoF (dla nowych Spike Sword )
Też jest dla picu więc chyba wiadomo że jest on niedostępny...
Owszem może i był w tibi 7.x do 7.80 ale dalej? wątpię ponieważ po pladze rookerów na rookgard woleli zamknąć ten Quest ;)
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Co Ci wyjaśniło, to, że Minotaur Mage i Ghoul na Rookgaardzie jest dla" picu"? Post kolegi wyżej? Czy może obecność Tarantuli, jedynie na Test Serwerze z którą sam nie miałeś styczności od razu uważasz za dowód w dwóch powyższych sprawach? Jaki to ma ze sobą związek? Zostało potwierdzone?
Co do drugiej sprawy, dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd pisząc informacje nie mające żadnego potwierdzenia w rzeczywistości? Skąd wiesz, że jest on niedostępny? Wszystkie przedmioty w grze są dostępne, więc jeżeli nie jesteś w posiadaniu żadnego jednoznacznego dowodu na ten temat, nie wypowiadaj się. W Tibii 7.8( Ba, w Tibii 7.4) już mnóstwo ludzi szukało SoF, więc nie mów, że ten Quest wtedy był dostępny, są jedynie domysły, że na o wiele starszej Tibii broń ta była do zdobycia, jednak nie zostało to potwierdzone żadnymi dowodami, nawet wypowiedziami zasłużonych gracz Rookgaardu, którzy w tym czasie mieli okazje wejść w jego posiadanie. Mógłbym w tym miejscu zacząć rozpisywać się o dowodach historycznych, genezy SoF, jednak nie ten temat, ale gdy widzę, że ktoś próbuje przez brak wiedzy czy nieudolność( jej wykorzystania bądź też myślenia) siać kolejne plotki, zamęt i przekłamania to trzeba interweniować, nie wiesz czegoś- nie wypowiadaj się w tym temacie.
Przepraszam za ten OFF TOPIC jednak wymagało to wyjaśnienia, co do Test Serwera, postaram się wejść jeszcze dzisiaj, jak wrócę z pracy, słyszałem od znajomych wiele wątków, które nie wszędzie zostały poruszone, zresztą na teście wiele jak zwykle nie odkryjemy( poza tym co jasne i oczywiste, widoczne, bądź możliwe do wykonania) więc na ocenę wszystkich zmian poczekamy pewnie tydzień po wprowadzeniu zmian do gry;) Swoją drogą intrygująca jest ta Tarantula, widzę, że już zaczynają się domysły, poczekajmy jeszcze chłodno na wprowadzenie zmian, jeżeli uda mi się wejść na test Serwer jeszcze dzisiaj, postaram się wrzucić kilka screenshots;)
DaimenPro
20-06-2008, 12:19
Można z tego wnioskować że life potiony staną się rarami ?? Czy zamienią się w Small Health Potion ?? Bo jak coś to z jednego by sie kupiło :D.A antidote fluid będą do kupienia ?? I czy pozostałe antidote runy zamienią się w fluid ?? No pomarudzone troche :D:D Z góry thx :)
Life potiony staną się rarami?
1.Raczej tak.
Czy zamienią się w Small Health Potion.
2.Nie.
Czy Antidote Fluid będzie można kupić w sklepie?I czy Antidote runy staną się potionami?
1.Tak
2.Nie.I z tego co wiem będzie zmieniony Lvl potrzebny na użycie runy:o
Oczywiście nie jestem tego 100% pewny.
CycuRookslayer
20-06-2008, 12:23
@up
Aha, wielkie dzięki :)
W takim razie ide se kupić z jednom lifke na przyszłość :D:D
Święta racja kolego , święta racja ...
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Co Ci wyjaśniło, to, że Minotaur Mage i Ghoul na Rookgaardzie jest dla" picu"?
....siać kolejne plotki, zamęt i przekłamania to trzeba interweniować, nie wiesz czegoś- nie wypowiadaj się w tym temacie.
No dobra, podaj mi chodź jedną osobę która kiedykolwiek, dostała się do mm/ghoula lub posiadała ba/sof/pd zdobyty w sposób legalny.
Fakt jest taki, że nie możesz znać takiej osoby. A polemizując z tym i samymi twórcami gry wystawiasz się na pośmiewisko jako twórca kolejnych plotek, zamętu i przekłamań.
PS Bez tutora nie wejdziesz na test.
CycuRookslayer
20-06-2008, 12:49
@up
To prawda ale nie można powiedziec : zdobycie sofa czy dostanie się do MM lub Ghoula jest niemożliwe!
Nie dziwie się zamętowi jaki wokół tego panuje ponieważ nikt tego nie wie i nie prędko się dowie ponieważ szczerze nie licze na ten update :D
DaimenPro
20-06-2008, 13:39
Tylko proszę żebyście nie pisali o: Zagadakach Rookgaardu ^^ ponieważ to nie ten temat.Widzę że niektórzy już znów zaczynają dyskutować o Minomagu ,Sof ble ble.... a tu mamy rozmawiać na temat Test Server 2008. ;]
Speedrun
20-06-2008, 13:41
Tak, tylko na wyspie totalnie początkujących i rookgaardzie.
Dodam coś od siebie... Rookgaard jest teraz... dziwny. Nie mówiąc o wyspie nowych, tam oprócz strzałek podświetla się eq, a nawet skrzynie questowe...
Nie dodałem tu jak wygląda normalny teren, cóż, chyba, że aż tak bardzo was obchodzi kilka dosadzonych drzewek gdzie sie tylko dało...
Następna sprawa: Hyiacynth jest, ale... Domyślcie się sami ^^.
No i kolejna, nowe potiony leczą 70~ hp. Mi wyleczyły jak na ironie 3x 70 (lub 69, życie mi sie ładowało, mogło podskoczyć o 1) a więcej ich przy sobie nie miałem.
Czas na SSy! ^^
A więc, nowe centrum, oczywiście z drewna:
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/NewRookgaard.png
eeeeeeeeee to potiony to na 2 razy bo one takie jakby noo pul wypite i woda w potionach?
edit: daimen pro wielkie thx tylko wwoda w potionach? czyrzby morzna wlewaci napoie j jnne blendy otrtograficzne celowe
DaimenPro
20-06-2008, 13:47
@Speedrun
Nie. One nie są na 2 razy mają po prostu taki wygląd.:)
Valderor
20-06-2008, 13:57
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/co.png
Rzućcie okiem na minimapę. Czyżby usunęli wodospad?
@3xdown: aha, czyli wszystko zostało po staremu.
Scyzor94
20-06-2008, 14:24
A więc może ten wodospad będzie związany z jakimś questem którego nie chcą za wcześnie pokazać?
Speedrun
20-06-2008, 14:29
uwaga jako iz nasza ilosc odwiedzin przed chwila wyniosla 23 mozna zamiscic dodatkowy skrin:)
NIE KIERUJCIE SIE MINIMAPĄ, W CZASIE ROBIENIA SSa NIE BYŁO MNIE TAM. A NIE KOPIOWAŁEM STAREJ MAPY DO FOLDERU TSa!
Screeny, screeny... Ale tu już... chyba... nic nie ma. Dam jak coś sie stanie.
Aha, dla lubiących zagadki- wielkie pajęczyny na ścianach da sie rozwalić ^^.
Spajk Sword kest plz.
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Co Ci wyjaśniło, to, że Minotaur Mage i Ghoul na Rookgaardzie jest dla" picu"? Post kolegi wyżej? Czy może obecność Tarantuli, jedynie na Test Serwerze z którą sam nie miałeś styczności od razu uważasz za dowód w dwóch powyższych sprawach? Jaki to ma ze sobą związek? Zostało potwierdzone?
Co do drugiej sprawy, dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd pisząc informacje nie mające żadnego potwierdzenia w rzeczywistości? Skąd wiesz, że jest on niedostępny? Wszystkie przedmioty w grze są dostępne, więc jeżeli nie jesteś w posiadaniu żadnego jednoznacznego dowodu na ten temat, nie wypowiadaj się. W Tibii 7.8( Ba, w Tibii 7.4) już mnóstwo ludzi szukało SoF, więc nie mów, że ten Quest wtedy był dostępny, są jedynie domysły, że na o wiele starszej Tibii broń ta była do zdobycia, jednak nie zostało to potwierdzone żadnymi dowodami, nawet wypowiedziami zasłużonych gracz Rookgaardu, którzy w tym czasie mieli okazje wejść w jego posiadanie. Mógłbym w tym miejscu zacząć rozpisywać się o dowodach historycznych, genezy SoF, jednak nie ten temat, ale gdy widzę, że ktoś próbuje przez brak wiedzy czy nieudolność( jej wykorzystania bądź też myślenia) siać kolejne plotki, zamęt i przekłamania to trzeba interweniować, nie wiesz czegoś- nie wypowiadaj się w tym temacie.
Przepraszam za ten OFF TOPIC jednak wymagało to wyjaśnienia, co do Test Serwera, postaram się wejść jeszcze dzisiaj, jak wrócę z pracy, słyszałem od znajomych wiele wątków, które nie wszędzie zostały poruszone, zresztą na teście wiele jak zwykle nie odkryjemy( poza tym co jasne i oczywiste, widoczne, bądź możliwe do wykonania) więc na ocenę wszystkich zmian poczekamy pewnie tydzień po wprowadzeniu zmian do gry;) Swoją drogą intrygująca jest ta Tarantula, widzę, że już zaczynają się domysły, poczekajmy jeszcze chłodno na wprowadzenie zmian, jeżeli uda mi się wejść na test Serwer jeszcze dzisiaj, postaram się wrzucić kilka screenshots;)
Ej sorry ale czy uważasz że po rooku bedą ci biegać ludzie z p setem z tarantuli i time ringiem lub life ringolem z ghoula? Raczej nie realne dla tego to teoria te bossy są dla picu
Valderor
20-06-2008, 16:21
Na forum dla tutorów Craban podobno napisał:
We did not implement a consistent questline leading through Rookgaard this time, but it will surely follow in one of the next updates so bear with the existing quests for the moment.
A zatem w następnym update Rookgaard doczeka się nowych questów, które będą tworzyły spójną historię i "prowadziły" gracza przez całą wyspę. Jeśli ktoś grał w TibiaME, pewnie wie, o co chodzi.
No dobra, podaj mi chodź jedną osobę która kiedykolwiek, dostała się do mm/ghoula lub posiadała ba/sof/pd zdobyty w sposób legalny.
Fakt jest taki, że nie możesz znać takiej osoby. A polemizując z tym i samymi twórcami gry wystawiasz się na pośmiewisko jako twórca kolejnych plotek, zamętu i przekłamań.
PS Bez tutora nie wejdziesz na test.
Wydaje mi się, że nie przeczytałeś całego mojego postu. Najpierw zapytałem, skąd ta pewność, że owego Questu niema( tzn. że jak autor cytowanego przeze mnie tekstu napisał- został on zamknięty)? Jakiekolwiek potwierdzenie to, ze nie da się go zdobyć? Wypowiedź pracownika CIP?
Nie ma takiej dlatego tutaj podważyłem Jego słowa, gdyż prawdopodobnie nikt z graczy nie wie jaka jest prawda.
Tu z kolei okazuje się, że nie przeczytałeś mojego postu w całości.
Napisałem, że NIE MA żadnego potwierdzenia( nawet screenshots) na to, że ktoś kiedykolwiek na starszej wersji Tibii zdobył SoF, NEGUJĄC w tym wypadku, ze taki Quest był dostępny dla szerszego grona graczy( tzn. że jeżeli nawet jak autor twierdził istniał, NIE MA na to żadnego dowodu, ze ktoś zdobył ten miecz na starszej wersji).
Więc jak widzisz przeciwstawiłem tu sobie dwie tezy, nigdzie nie zaznaczając, że miecz jest do zdobycia( oprócz cytatu pracowników CIP, że wszystko w grze można zdobyć), że miecz jest do zdobycia lub nie. Napisałem jedynie, że nie ma żadnych jednoznacznych dowodów, żeby uznać jedną z tez za prawdziwą. Tak więc czytaj ze zrozumieniem w przyszłości;)
Carbon
Moim celem nie było atakowanie Cię, tylko szeroko pojętego zjawiska przeinaczania nie popartych tez w dowody, tudzież prawdę. Zgadzam się również z Tobą, że pewnie nie zobaczymy( przynajmniej w szerokim gronie) ludzi biegających w items pochodzących od jak to nazwałeś" bossów". Po prostu mała dygresja przeciw niemalże już faktoidom, szerzącym się na forach;)
P.S. No to szkoda, bo mam Senior Tutora;) Do zobaczenia na teście;)
Gz Mulf mial softy przed wprowadzeniem poi + silver mace tez jest na kilku serverach wiec nie pier... ze wiesz na 100% ze nie da sie spike zdobyc ani wejsc do mino maga.
Ciekawe po co wogóle dodali Letter na rooku. Przecież, jak chce się coś do kogoś napisac pisze sie na vip.
Gz Mulf mial softy przed wprowadzeniem poi + silver mace tez jest na kilku serverach wiec nie pier... ze wiesz na 100% ze nie da sie spike zdobyc ani wejsc do mino maga.
O rly?
Czyli sądzisz ze Cipsoft pozwoli na to że jakiś kolo będzie biegać po zabiciu mm z Taurus Mace po rooku? Dziwne ;)
Cipsoft ma w dupie to co sie dzieje w grze -.-
Cipsoft ma w dupie to co sie dzieje w grze -.-
Hmmm .... Naprawdę?
Gdyby mieli tow dupie to dzisiaj na każdym rogu widziałbyś bootera ...
No , a co moze nie widzisz?
Speedrun
20-06-2008, 22:07
mam pytanko a konkretnie skad pobrac clienta to tego testserva i o ktorej bendzie on bo nie wiem
ps dajcie link do pobrania clienta tego test serva
@Neo~no poprostu mi to z ust wyjales xDDD
@Moze mnie ktos poinformuje kiedy update czy to nie tylko ja nie wiem ;p
Nikast Shynix
20-06-2008, 22:12
mam pytanko a konkretnie skad pobrac clienta to tego testserva i o ktorej bendzie on bo nie wiem
ps dajcie link do pobrania clienta tego test serva
Test server jest zamknięty - mają do niego dostęp tylko tutorzy, senior tutorzy, senatorowie, GMowie i przedstawiciele supportowanych stron fanowskich. Ty raczej nie należysz do żadnej z tych grup, bo gdybyś należał, to raczej wiedziałbyś skąd wziąć klienta na ten TS.
BTW.
No , a co moze nie widzisz?
Signed ;]
Speedrun
20-06-2008, 22:21
jestem tutorem ale nie wiem jak go pobrac XD
Nikast Shynix
20-06-2008, 22:29
jestem tutorem ale nie wiem jak go pobrac XD
To może spójrz na Tutor Board albo w jakieś inne tajemne miejsce, do którego tylko ludzie z rangą od Tutora wzwyż mogą się dostać. Na pewno są tam o tym informacje.
Jesli chce ktos ogladnac fotki z test serva niech wejdzie do mojego tematu. ;)
Speedrun
21-06-2008, 09:21
dajcie link prosze nic nie znalazlem a ten pan 2up nie chce mi pomoc bo jest samolubem
dajcie link prosze nic nie znalazlem a ten pan 2up nie chce mi pomoc bo jest samolubem
Że cię tak nazwę
MATOLE , GŁUPI FRAJERZE
NIE WIDZISZ CO CI NAPISAł? WEJDź NA FORUM.TIBIA.COM I WEJDZ W TUTOR BOARD !!!
Speedrun
21-06-2008, 10:05
eeee a gdzie tutor board bo ja sie ta postacia z kolega dziele i jest jego
CytrynowySorbet
21-06-2008, 10:31
Dwie możliwości:
1) nie jesteś tutorem (kłamiesz)
2) korzystałeś z jakichś pomocy (poprawne odp).
Speedrun
21-06-2008, 10:41
Dwie możliwości:
1) nie jesteś tutorem (kłamiesz)
2) korzystałeś z jakichś pomocy (poprawne odp).
napisalem ze sie dziele z kolega i postac jest jego i on zdawal test ja nie
pomuzcie:(:(:(:(X(X(X(;(;(;(;(
napisalem ze sie dziele z kolega i postac jest jego i on zdawal test ja nie
pomuzcie:(:(:(:(X(X(X(;(;(;(;(
Account sharing jest nielegalny... Jeśli postać jest jego to odradzam wchodzenie na test server ze względu na dużą ilość gmów oraz cmów... Poza tym, sam powinieneś wiedzieć, jak wejść.
Speedrun
21-06-2008, 10:53
ale ja musze wejsc na testserver bo: moj kolega byl, ja tez chce
oraz znam 1 gm-a ktorego spotkalem na rl tibia i on jest a tym testservie kolega mi mowil ale nie wiem gdzie jest tutor board
;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;( pomocy
@up
Zapytaj się kolegi powinien wiedzieć jak wejść i że to jest nielegalne...
Speedrun
21-06-2008, 10:59
on jest w anglii ale poznalismy sie w polsce a nie zagadam do niego z gg wiec powiedzcie mi plx
on jest w anglii ale poznalismy sie w polsce a nie zagadam do niego z gg wiec powiedzcie mi plx
Jeśli współdzielisz z nim konto to napisz do niego na gadu. Nikt tutaj Ci nie pomoże, gdyż sam powinieneś wiedzieć jak wejść. Jeśli tego nie potrafisz to oznacza, iż nie powinieneś się tam znaleźć.
Speedrun
21-06-2008, 11:09
wiem XD ze wchodzisz na www.tibia.com i support boards i tutor board ale po 1
muj kolega wylaczyl opcje tutora i musze zdawac ponownie test
2
zapomnialem passow XD dajcie link plx ameriov daj mi link
wiem XD ze wchodzisz na www.tibia.com i support boards i tutor board ale po 1
muj kolega wylaczyl opcje tutora i musze zdawac ponownie test
2
zapomnialem passow XD dajcie link plx ameriov daj mi link
Jeśli kolega "wyłączył" opcję tutora to zapomnij o tym teście, nie masz szans wejść. Reszty posta pozwolę sobie nie skomentować.
Jeśli kolega "wyłączył" opcję tutora to zapomnij o tym teście, nie masz szans wejść. Reszty posta pozwolę sobie nie skomentować.
Racja Slythia... Aż szkoda tracić sekund na komentowanie tego użytkownika...
@do tego nooba
Człowieku jeżeli napisałeś że on wyłączył opcje tutora to NIE WEJDZIESZ KU**A NA TEST SERVA BO TO tylko DLA TUTKOOOF!
Speedrun
21-06-2008, 11:32
oki znalazlem kartke zdalem test ale nie widze w tematach nic o testservie
oki znalazlem kartke zdalem test ale nie widze w tematach nic o testservie
Jak już wyżej napisałam - jeśli dopiero teraz zdałeś tutor test, to nie masz szans, by się dostać na test server. Mogą na niego wejść tylko tutorzy z dwumiesięcznym? stażem.
o0 jak mozna zdac test na tutora a jednoczesnie byc takim glabem.
Odpowiedz nasuwa sie sama...uzywa spisanych odpowiedzi. A na test i tak nie wejdziesz bo tutorem trzeba byc chyba miesiac przed testem a nie w tym samym dniu co zreszta pisze w ogloszeniach cipsoftu, ale jak sie nie umie czytac... tutor od siedmiu bolsesci.
Speedrun
21-06-2008, 11:43
jaki ze mnie nup przeciez na mojej wlasnej postaci mam senior tutora ale jak przegladam to nic nie widze odnoscie testserva tylko som jakies info odnosnie teaserow
jaki ze mnie nup przeciez na mojej wlasnej postaci mam senior tutora ale jak przegladam to nic nie widze odnoscie testserva tylko som jakies info odnosnie teaserow
ju ar gud men :evul:
Może ktoś wie coś na temat Oracle Figurine?
http://img517.imageshack.us/img517/5172/oraclejz3.png
(Screen oczywiście nie mój ;P)
DaimenPro
21-06-2008, 17:11
A tutaj macie fajny filmik z Test Server 2008.Miłego oglądania.;)
http://pl.youtube.com/watch?v=pS0YLOKakdQ
Tom The Tanner
21-06-2008, 19:07
Może ktoś wie coś na temat Oracle Figurine?
http://img517.imageshack.us/img517/5172/oraclejz3.png
(Screen oczywiście nie mój ;P)
Przenośne Oracle? xD Pewnie dadzą do bp, żeby wyjść w każdym momencie. Bo ktoś przestanie grać w Tibię, bo mu się nie chciało do Oracle iść i stracą potencjalnego gracza, który być może kupiłby pacca.
A może to taka nadmuchiwana Oracle, wiecie... ten tego... ten cały Wolfy on Rook to taki mały kombinatorek tam z tyłu..
Wjal
Eugeniusz Siekiera
21-06-2008, 19:13
Mam zuy plan, a mianowicie:
Jeżeli ten item jest w grze, to nie da sie na niego wejść, nie? (sorry Vial, innym razem). Nasuwa się myśl... trapy? ; <
Pozdro
Sven
Znalazłem chwile żeby ten spam skomentować
Po 1. Zignorujcie tego nooba, nawet jak ma tutora to nie wejdzie jeśli mu nie pomożecie, a tak będzie lepiej.
Po 2. Żal mi tego człowieka, który napisał post o liście.
Po 3. Na Test mogą wchodzić tutorzy z tygodniowym stażem
Po 4. Tej figurki nie widziałem, pewnie fake.
@down Następny agent którego czytać nie nauczyli.
Więc powtórze, to prezent od GODa.
~Ameriov.
CycuRookslayer
21-06-2008, 20:10
Ciekawe po co wogóle dodali Letter na rooku. Przecież, jak chce się coś do kogoś napisac pisze sie na vip.
Wydaje mi się że po to samo co kwiatki czy sztućce - dla ozdoby i klimatu :)
Tom The Tanner
21-06-2008, 20:24
Taki jeden tutor mi mówił, że fajnie się dyma pajęczyny na ścianach i zara się zrespiają. ;] <dumny> I że dziury są w ścianach, ale nie da się wchodzić (zapchane kupom?)..
Wjal
@Vial
[irońja]Nom, ten tótor to mósiau być bardzo mondry i wogule od dziś jest mojim miszczem.[/irońja]
A te pajęczyny to chyba jedyna zabawa dla rookerów na tym TSie... <zieeew>
Tom The Tanner
21-06-2008, 20:49
A te pajęczyny to chyba jedyna zabawa dla rookerów na tym TSie... <zieeew>
Można jeszcze zabijać te nowe żukowate potworki. :p Jak wpisałem ich nazwe (cockrach chyba xd) w translatora to mi przetłumaczyło, że to są Wcięcia Na Penisie. Oo
Wjal
Ale te potworki są na Wyspie Newbie a nie na Wyspie Noobów (Rookgaardzie)!
A wyspa newbie sama w sobie jest bardzo nudna, szkoda, że nie ma tam nic dającego expa, bo wbijałbym tam lvl zamiast na Rooku o.O
@Down
Yyy... Właśnie napisałem, chyba nie zrozumiałeś posta.
Tom The Tanner
21-06-2008, 20:56
A na tej drugiej <ziew> wyspie da rade zdobywać EXPOO? Czy tylko dymanie pajęczyn i penisowe żuki?
Wjal
Widzę, że zdjęcia poznikały :-\
Tom The Tanner
21-06-2008, 21:02
Oto odpowiedz ; )
Mi chodziło o tą trzecią właściwie wyspę (of Destination czy jakoś tak). :f
Edit:
Slythia się kapnęła, a mi chodzi o Island of Destiny i jej expo i czy da radę stamtąd back na Rook.
Wjal
Na Destinejszyn właśnie da sie zdobyć exp ale tylko noobskim 8lvlem jak pójdziesz do podziemii pozabijać noobskie potworki dla eq, a ja tam wyruszyłem 16lvlem i teraz tam utknąłem o.O A na maina nie mam zamiaru wyjść.
Edit: Nawet GM nie mógł mnie z tamtąd tpnąc na rook, jedynie może to zrobić CM więc dla szarego tibijczyka to raczej niemożliwe aby powrócić...
Tak napisaliście, że już nie rozumiem. Pajęczyny można jarać na Rookgaardzie? czy tylko na tej wyspie dla newb? Teraz sa tak jakby 3 terytoria tak? Rookgaard - WYspa dla newb - i co jeszcze? o.o
@down
Tak dzięki, czyli dla lvl 8+ lepiej nie isc na wyspe przeznaczenia? Nie ma wyjścia? A i co z ORCALE? jezeli jest ta przeznaczenia to oracle znikla? czy nadal mozna przez nia wyjsc?
@edit
No tak, dzięki. Ostat. pytanie - Oracle została i nadal się nią wychodzi?
@3edit
Oks rozumiem dzięęęki.
Jest Wyspa Newb, Rookgaard, oraz Wyspa Przeznaczenia.
Na newb dzięki questom uczysz się gry, zdobywasz podstawowe eq oraz 2gi lvl.
Na Rookgaard to co zwykle, tyle, że Oracle wysyła teraz na isle of destiny BEZ profesji.
Na Przeznaczenia uczysz się o profach, wybierasz profesje, dostajesz czar utevo lux, uczysz się używać antidote (tylko u druidów, ale jak pójdziesz tam lvl 15+ to i tak możesz korzystać z niekończącej się runy) Oraz są tam pokoiki dla wbicia pare exp i zdobycia eq (inne dla każdej profesji) Tam też znajduje się statek na mainland.
Pajęczyny można rozwalać wszędzie, ale występują chyba tylko na Rooku i zapewne również na mainie.
Wszystko jasne?
Czyli nie jasne.
Na isle of destiny TRZEBA IŚĆ NA 8 LVL, W PRZECIWNYM WYPADKU NIE BĘDZIESZ MIAŁ DOSTĘPU DO SALI Z EQ I POTWORAMI, NA DODATEK STRACISZ PKT HP/MP JEŚLI WYJDZIESZ NA 8+
TO Z ANTIDOTE TO TAKA CIEKAWOSTKA
Teraz jasne?
Pajęczyny? Chodzi o te jajka co Spidery/PSy wychodzą? jest ich wpizdu w podziemiach tiquandy.
A to z poziomem na IoD na pewno naprawią. A co, jakby aktualni rookstayerzy postanowili się nawrócić? ;p
Chodzi o to:
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/Paj1.png
http://i122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/Paj2.png
Kthxbye
Dobra photobucket sie zepsuł więc sobie sami musicie wejść:
http://s122.photobucket.com/albums/o279/Ameriov/Test%20Server%202008/
Aa, o to xd.
Taki bajer, chyba już teraz gdzieś jest xd.
a te odtrutki to sa antidote rune? czy w ogole cos innego?
CycuRookslayer
22-06-2008, 01:45
@up
Podobno ma być to coś inngo ale co stanie się z runkami które zostały to nie mam pojęcia.
@up
Podobno ma być to coś inngo ale co stanie się z runkami które zostały to nie mam pojęcia.
Po prostu zostaną. Cip nie ma w zwyczaju odbieranie graczom przedmiotów.
Tom The Tanner
22-06-2008, 11:26
A ja mam jeszcze takie pytanie do mondrego tutora. Skoro teraz nowi nie pojawiają się w świątyni, tylko przechodzą przez tą wyspę dla newbie mostem na Rook od południa to co oni tam mają? Szpadla dostają? A jabłka? Nie ma już? Coaty?
Wjal
Jabłka, jak i prawdopodobnie wino będzie "rare".
(wino jest aktualnie za ladą u Normy, jesli będę miał czas to podlecę sprawdzić czy je sprzedaje... lub niech zrobi to ktoś inny)
Dostają na start kurtaje z bagiem w zestawie, club, łopate... To chyba wszystko.
Antidote potiony to te butelki z niebieską cieczą jak już mówiłem.
No i następna rzecz znaleziona, na północ od labiryntu MH widać kawałki nowej ziemi, prawdopodobnie pochodzą one z podziemi isle of destiny, ale jak już mówiłem nie mam do nich dostępu, jakiś inny tutor który tam był mógłby opowiedzieć coś na ten temat...
Czyli LFy i jabłka staną się niedostępnymi już rarkami?
Czyli LFy i jabłka staną się niedostępnymi już rarkami?
teraz pewnie zakladasz miliony nub charow, zbierasz bp backpackow wypelnionych jablkami i tak samo robisz z life fluidami xDDDDDD
@down
psujesz zabawe, rozkrecalem atmosfere ;\
teraz pewnie zakladasz miliony nub charow, zbierasz bp backpackow wypelnionych jablkami i tak samo robisz z life fluidami xDDDDDD
No i po co ten spam???
@edit @up
A to przepraszam :P
te baloniki kolo Normy moze da sie sciagnac? ;p
a kiedy to wszysko bendzie dodane
Update najpewniej będzie albo 24 czerwca, albo 1 lipca.
Update najpewniej będzie albo 24 czerwca, albo 1 lipca.
Na jakiej podstawie tak wnioskujesz? ;)
Na jakiej podstawie tak wnioskujesz? ;)
Analiza dat poprzednich update. Ostatnio ktoś z supportu odgadł poprawną datę... Tym razem ta zasada także najprawdopodobniej zadziała.
kurcze ;/ nie pokazują mi sie ss y !!! ;////X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(X(
moze mi ktos je wysle na maila?...
pls .. ;)
myśle ze znajdzie sie ktoś w miare normalnyy :PP
Ameriov ...?? :):)
Prosta zasada ustalania dat update: 5 lub 6 teaserów, update we wtorek ;].
psyhopatka
22-06-2008, 22:43
Update według mnie nie będzie w ten wtorek tak jak dużo ludzi mówi.
Za dużo rzeczy do poprawienia.
Lidia:*
Poza tym w ten wtorek mają być wyłączone wszystkie niemieckie serwery...
Wątpię, że CIP by wyłączał 2 razy dziennie serwer, za dużo roboty i opinia publiczna nie bylaby zadowolona.
Nie wiadomo kiedy będzie up, w tym było tyle zmian, że może byc open TS dla pacców, wtedy update przeciągnie się o tydzień. Do dzisiaj wiele questów zostało bez rozwiązania, za czym idzie brak sprawdzenia= quest może być zabugowany. A tego Cip nie chcą.
Dla tych, którym zdjęcia nie działają- Stronę wcześniej macie link do albumu.
I dla wszystkich, którzy upierają się w twierdzeniu "wino będzie rarem"- no to zbierajcie sobie buteleczki i napełniajcie je winem, ale wszyscy normalni, uwierzcie mi, wino będzie nadal dostępne. Co więcej, Cipsoft da nam nawet 2 napoje których wcześniej nie było ^^.
Pisali, że nie będzie open test servera.
Uptade bedzie we wtorek zaraz po Resecie WSZYSTKICh serverów
@Ameriov: czyzby tymi dwoma napojami byly potiony? ;p co do win to Ci wierze ^^ ale odp mi na pytanie z balonikami...
Szymi_11
23-06-2008, 09:18
Juppppii jeżeli to prawda jutro będzie update i nowy klient 8.2
jak dla mnie to troche za szybko ten update jeśli jutro, ostatnio był z 3dni później
Speedrun
23-06-2008, 11:14
ale ale.. te baloniki u normy są za blisko lady mozna je poprostu sciagnąc [przynajmniej ja tak sądze] niech ktos kto ma dostep to sprawdzi
Nie można. Jest to element stały zamontowany przez CIP na tą ścianę, a takich elementów nie da się ściągnąć.
Tocallo wam odpowiedział, to tak jak by można było ściągnąć np. głowe demona ze ścian na mainie.
Cipsoft dodał nowe napoje + oddał wino w mini-update TSa, dlatego wcześniej o nich nie mówiłem, a dla tego który sie pytał- nie, nie potiony, napoje isntiejące na mainie.
Nigdzie nie widziałem potwierdzonej informacji o tym, że nie będzie open test server, ale bardzo możliwe, że macie racje.
A ta wasza teoria o tym, że jutro update... No cóż, info daliby dzień wcześniej, teoretycznie mają jeszcze pare godzin... tylko... Oni sie nie wyrobią: 13-16 wprowadzanie aktualizacji przeciw DDoS. I gdzie wy tu widzicie czas na update? Od 18-22, ale wtedy to oni już dawno będą w domu a nie w firmie (Cipsoft pracuje w godzinach +\- 9-17, ale na moje to oni sie zwykle urywają 4h wcześniej ^^) chociaż... zobaczymy.
Instynkt
23-06-2008, 14:07
Heyah
Termin Updatu - skoro wiele questow nie zostalo jeszcze sprawdzonych (ktos juz o tym pisal) + wiele, ktore zaczeto, nie zostalo ukonczonych (codziennie widze komunikaty typu: "Ostatni misja blebleble chodzcie jesli chcecie blebleble") + dodano nowe itemy, obszary, potworki i rozmowy z NPC, ktorych nikt nie raczyl sprawdzic (nowe questy to podstawa i 90% graczy poswieca uwage jedynie im) to wnioski nasuwaja sie same: CipSoft bedzie zwlekal z Updatem do czasy, gdy wszystko zostanie sprawdzone i poprawione. Wprowadzono wiele zmian, ze sprawdzenei ich wymaga sporo czasu ... latwiej jest wprowadzic patcha na serwerze liczacym 300 osob, niz w calej grze liczacej 50k (+ wiele szczegolow).
Publiczny Update - oficjalnie ogloszono, ze takowego nie bedzie. Biorac jednak pod uwage to, iz raportowanie bugow w grze nie jest tak czestotliwe jak byc powinno, istnieje mozliwosc wlaczenia PTS'a < mam taka nadzieje =]
Pozostaje czekac
PeZet Dr. =]
@up
Naprawdę wniosłeś tyle do tematu, że hohohohoho.
Speedrun
23-06-2008, 15:37
wiadomosci odnosnie update : 8.00 : restart serva
9.10 : wiadomosc o gm-a 13.00 : wbicia sie na testserva
15.00 zobaczenie tp i wylogowanie mnie ( testserv sie skonczyl) i co z tym idzie?? to ze kolo mm-a widzialem kogos kto blokowal drzwi ( od wewnarz) pytalem sie ile wstep a on: 50k ja ile klucz on : 100k powiedzilem trade
dal key wzielem look i co?? You see silver key. It weighs 0.10 oz. It is magic key. kupilem ( nie powiem skad kasa) i weszlem z `10 osobowa zaloga i ja mialem najwiecej exp otowrzylem brass 5 gp 1 carrot i broken sword wygonilem zaloge i teleportnelo mnie do tarantuli jak weszlem w tp dedlemi co sracilem?? brass armor reszta zostala ale jak poszelm w miejsce w ktarym widac tarantule widac bylo cialo mm cialo ghoula i ss !!
Wez Speedrun jestes poprostu zalosny, takie bajki to mozesz kolegom z przedszkola opowiadac :D
Jaka tibia wejdzie? 8.2?
Juz widze nastepne tematy na forum "Tarantula"
Trzeba tylko czekać ...
15.00 zobaczenie tp i wylogowanie mnie ( testserv sie skonczyl) i co z tym idzie?? to ze kolo mm-a widzialem kogos kto blokowal drzwi ( od wewnarz) pytalem sie ile wstep a on: 50k ja ile klucz on : 100k powiedzilem trade
dal key wzielem look i co?? You see silver key. It weighs 0.10 oz. It is magic key. kupilem ( nie powiem skad kasa) i weszlem z `10 osobowa zaloga i ja mialem najwiecej exp otowrzylem brass 5 gp 1 carrot i broken sword wygonilem zaloge i teleportnelo mnie do tarantuli jak weszlem w tp dedlemi co sracilem?? brass armor reszta zostala ale jak poszelm w miejsce w ktarym widac tarantule widac bylo cialo mm cialo ghoula i ss !!
Ładna historyjka ; ). Zapomniałeś tylko o jednej rzeczy - pieniądze na teście są nic nie warte.
Co do Update to mi się zdaje że będzie gdzieś w połowie wakacji. Koniec Lipca bądź początek Sierpnia.
Ciekawe
CZłOWIEKU PRZECIEż TY KU**A NIE MASZ TUTORA?!
Pzrestan pie****ic ;)
Speedrun
23-06-2008, 21:33
XD mam tutora wrabialem was buehehehehehhehe nice byl ubaw a ten koles chyba powalony bo dalem mu 100 k a on kupic za to 11 plate shield ode mnie:p
XD mam tutora wrabialem was buehehehehehhehe nice byl ubaw a ten koles chyba powalony bo dalem mu 100 k a on kupic za to 11 plate shield ode mnie:p
Podaj mi nick twojego tutora ..... Server etc.
I polewa to jest z ciebie jak piszesz żałosne wypowiedzi ;)
Zostaw go, nie zawracaj sobie ... takim kretyn**. Po prostu reportnij tak jak ja to zrobilem :-P
@edit
Szkoda tylko, że żaden mod nie raczy tutaj ruszyć PUPY i zrobić porządek.
Zostaw go, nie zawracaj sobie ... takim kretyn**. Po prostu reportnij tak jak ja to zrobilem :-P
Posłucham cię kolego :D
Utyszkodnik
24-06-2008, 20:04
Test server nadal działa i narazie nie widać, żeby update nawet miał być jutro ;d
Jakieś uaktualnienie do test server klienta się dzisiaj ściągało :P
Ja na dal jestem przy swoim ,że Update będzie w piątek B)
100k kupilem ( nie powiem skad kasa)
pewnie jakaś "jedynka" tam była...
Po co komu siano na TS'ie, i dlaczego mieliby blokować wejście?
ja mialem najwiecej exp
jak dla mnie to masz 4lvl
...i, że się tak wyrażę: "Huashuashuashuashuas":D
>>idź lepiej spać :baby:
@down
You advenced in Pierd**enie Głupot.
@up
Ei zostaf ko on miał najlepfshy lefek na test sierviersze!
Pacz pokasfau mi skrenhy!
8o
Ju adwanst from 10 debili to 1490 debili .
Ficisz nie szmhiej sie z naapkof !
@up
kolego, ze zdrowiem wszystko w porzadku?
@up
kolego, ze zdrowiem wszystko w porzadku?
Wiesz co to ironia? Widac ze jestes nowy na forum -.-
kuba1324
26-06-2008, 14:57
I co Wam z tych ironii? Już aronia smaczniejsza...
Co do up-date'a... Tak jak zwykle.
CycuRookslayer
26-06-2008, 16:17
Ja tam nie lubie aroni ... :/ Ale agrest ... mmhmhmm ... :P:P
Ty za to jesteś bardzo starym, mężnym i doświadczonym użytkownikiem, aż od 3 dni.
A twoja "ironia" to po prostu głupota, chciałeś być fajny, jednak Ci nie wyszło.
Sry za offtop ale juz nie moglem sie powstrzymać :P
Instynkt
27-06-2008, 15:38
Heyah
Doskonale wiem w jakim celu otwierane sa TSy ale ... czy ktorys z Was, bedac na obecnym, mial okazje zobaczyc cos, czego normalnie na Rookgaardzie nie ma? (czyt. summon potworkow, itemow itp)
Osobiscie niczego takiego nie widzialem i smialo moge stwierdzic, ze ten TS jest najnudniejszym na jakim bylem ... raportowanie raportowaniem ale troche rozrywki przydaloby sie kazdemu ^^'
Jesli ktos mial ten zaszczyt prosilbym o wrzucenie jakis fotek lub chociaz o opisanie tego i owego
PeZet Dr. =]
Speedrun
28-06-2008, 20:58
Ja na dal jestem przy swoim ,że Update będzie 1 lipca B)
pewnie jakaś "jedynka" tam była...
Po co komu siano na TS'ie, i dlaczego mieliby blokować wejście?
jak dla mnie to masz 4lvl
...i, że się tak wyrażę: "Huashuashuashuashuas":D
>>idź lepiej spać :baby:
@down
You advenced in Pierd**enie Głupot.
ej nalislem ze cytuje: ja mialem najwiecej exp z shega a nie ogolnie czytaj ty ze tak powiem żenua
Spoilerek
28-06-2008, 21:15
@up
podaj nick swojej postaci bo troche nie wieze zeby taki "naab" jak ty mial tutora
@up: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=179758 to chyba all wyjasnia ^^
@topic: nie mam do powiedzenia...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.