zaloguj się

Pokaż pełną wersje : FAQ - pacc, promocja, domki i nie tylko

MatKus
28-11-2003, 15:09
Postanowiłem napisać małe FAQ, co może trochę zmniejszy ilość takich samych tematów.

Jak zdobyć premium Account?
Wejdź na www.tibia.com, zaloguj tam się na swoje konto, kliknij przycisk [Get Premium Account], i wypełnij formulatrze, które tam są. Jeśli nie znasz angielskiego, poproś jakiegoś kumpla, który zna, albo skorzystaj ze słownika.
Teoretycznie można też dogadać się z innym graczem, płacąc mu pieniądze w grze, by ten zapłacił ci za PACC prawdziwymi pieniędzmi, jednak 99% takich ofert to jedynie próby wyłudzenia numeru konta i hasła w celu okradzenia go.

Ile kosztuje Pacc i jak się płaci?
Premium Account opłacić możesz na :
3 miesiące (90 dni) - 21.99 USD
7 miesięcy (210 dni) - 43.99 USD
11 miesięcy (330 dni) - 65.99 USD
płacić możesz w kilku innych walutach. m.in. w EURO.
sposoby płatności to :
- karta kredytowa [najszybciej. masz pacc w ten sam dzień]
- przelew
- czek
- gotówka
dwa ostatnie w pocztą. chyba że osobiście...

Co daje Pacc? Dostęp do nowych terenów (Edron, Darashia, i kawałek Rookgaard)
Nowe czary
Nowe potwory (Necromancer, Ghost, Stalker, Vampire, Priestesse, Hero, Behemoth, Demon)
Można tworzyć i współtworzyć gildie
Możesz kupować domki i mieszkania
Możesz wykupić promocję
Możesz więcej osób wrzucić do VIP listy (max 50)
Lepsze zabezpieczenia konta
Możesz zakładać postać na świecie Premia
Nie masz problemów z logowaniem się
Możesz korzystać ze statków by przemieszczać się między miastami
Co się dzieje, gdy skończy mi się premiu account?
Jeśli masz promocję, tracisz ją. Jeśli mieszkałeś na edron, to już mieszkasz w Thais. Jeśli miałeś domek, cała jego zawartość zostaje przeniesiona do twojego depo w tym mieście, w którym miałeś domek (niezły bałagan zwykle z tego wychodzi). Jeśli miałeś coś w depo w Edron lub w Daramie, to dalej to tam sobie lezy do czasu, aż ponownie wykupisz PACC.
Jeśli miałeś czary lub promocję, tracisz je. Jednak gdy ponownie wykupisz pacc, oddadzą ci zarówno czary, jak i promocję.

Jak zdobyć Domek
Po pierwsze, musisz mieć Premium Account
Potem wchodzisz na www.tibia.com, tam klikasz community, houses, i tam możesz kupić.
Obstawiasz kwotę, jaką maksymalnie jesteś gotów zapłacić za domek. Możesz odrazu dać wyższą kwotę, o ile tylko masz. System automatycznie podnosi zawsze o 1, tak, byś zapłacić jak najmniej, tak więc jeśli nikt inny oprócz ciebie nie chce kupić domku, dostaniesz go za darmo, jeśli ktoś ta 500 gp, a ty napiszesz 10 000, to i tak zostanie wpisane 501, byle tylko przebić tamtego.
Po zakończeniu licytacji musisz mieć pieniądze za aukcję plus pierwszy czynsz w depo w mieście, do którego jest przypisany domek.

Czy bez pacc można mieć domek
Bez premium account możesz mieć możliwość wejścia do domku, który posiada ktoś inny, jednak posiadać domek może tylko postać z premium account. Właściciel może wpiścić do domku, kogo chce. Równierz z łużek mogą korzystać tylko posiadacze premium account

Ile mogę mieć domków?
Na jednym koncie można mieć maksymalnie jeden domek na jednym świecie, obojętnie, ile masz postaci. Ponadto łącznie możesz mieć maksymalnie 3 domki na wszystkich światach.

Jak wykupić promocję
Po pierwsze, musisz spełniać 3 warunki:
1) Musisz mieć premium account
2) Musisz mieć poziom 20 lub lepszy
3) Musisz mieć 20 000gp
Udaj się teraz do króla w Thais, Królowej w Carlin bądź Imperatora w Kazordoon, i porozmawiaj z nimi.

Co daje promocja?
- Ładny tytuł (Elite/Master/Elder/Royal, zależnie od profesji)
- Mniejsze straty w expie po śmierci(7% zamiast 10%)
- dostęp do nowych czarów
- szybsza regeneracja many i życia (a co za tym idzie szybciej idzie ci magic lvl)

Co się dzieje z moją promocją, gdy stracę pacc lub 20 poziom
Tracisz promocję i wszystko, co z nią związane (w tym czary) do czasu, aż ponownie wykupisz pacc. Po wykupieniu za darmo odzyskujesz promo.
Tracąc poziom poniżej 20 nadal zachowujesz wszelkie przywileje promocji.

Berials
05-12-2003, 20:59
Mam jedno pytanie:
Czy jak mam promocje i zostane zrookowany to promocja zostanie?
A jescze jedno promocja kosztuje 20K i kupuję się ją chyba w THAIS

MatKus
08-12-2003, 01:59
Jak zostaniesz zrookowany, to tracisz wszystko, włącznie z promocją.
A jescze jedno promocja kosztuje 20K i kupuję się ją chyba w THAIS
To akurat jest przecież napisane.

cytuję to, co pisze parę linijek wyżej :
Jak wykupić promocję
3) Musisz mieć 20 000gp
Udaj się teraz do króla w Thais, Królowej w Carlin bądź Imperatora w Kazordoon, i porozmawiaj z nimi.

Androj
27-12-2003, 13:11
Też mam małe pytanko :)
Czy jak założę chara na premii, to po wyczerpaniu się pacca, char zostaje, mogę nim normalnie grać jako free acc?

Dan the Automator
27-12-2003, 13:20
re.up
Nie

MatKus
27-12-2003, 15:17
A dokładniej : postać zostaje, ale bez pacc się na nią nie zalogujesz.

wutalidi
15-01-2004, 15:05
CZy jełśi wykupie pacca to jest on np. od 1 stycznia jednego roku do 1 stycznia roku następnego??? czy liczy się tylko wtedy kiedy się zaloguje??????

Polinik
15-01-2004, 15:22
Oryginalnie dodany przez wutalidi
CZy jełśi wykupie pacca to jest on np. od 1 stycznia jednego roku do 1 stycznia roku następnego??? czy liczy się tylko wtedy kiedy się zaloguje??????

Zaczyna odliczac w dniu, w ktorym zalogujesz sie po raz pierwszy po kupieniu, a potem juz leci bez wzgledu czy jestes online w Tibii czy nie.

benator
19-01-2004, 08:43
A jak ja jestem niepełnoletni, to jak(najszybciej) moge kupić pacc'a? Opisz troszkę t en sposób. PLX

kotomaniak
19-01-2004, 09:24
@up
Tak jak normalinie. Wpisz swój realny wiek przy wypełnianiu tej ankiety. Potem pokarze ci sie zapytanie czy masz pozwolenie od rodziców. Klikasz YES i daalej robisz wszystko normalnie. Pozdro

Majen
05-02-2004, 01:09
A jezeli zamierzam sobie wykupić pacc(kartą) to z usług jakiego banku powinienłem kożystać np. czy moge zapłacić kartą z banku PKO S.A .

Monoron
07-02-2004, 14:58
A ja kiedyś od kogoś słyszałem, że można mieć PACC za darmo jak się jakąś ankietę wypałeni...

Gremlin
08-02-2004, 08:00
Oryginalnie dodany przez Monoron
A ja kiedyś od kogoś słyszałem, że można mieć PACC za darmo jak się jakąś ankietę wypałeni...

Na tej samej zasadzie co mozna miec free itemy jak wypelnisz jakas tam ankiete.

Zwykle jedno z pytan to numer i haslo twojego konta - chyba nie musze tlumaczyc co dalej jesli powiem ze CIP takiej ankiety nie sponsoruje?

MicNeo
08-02-2004, 15:09
Czy można zapłacić w zł?I jak myślicie w czym będzie najlepiej zapłacić?w EURO ,USD,czy jakaś inna waluta,tak żeby wyszło najtaniej bo tak to kosztuje ok 80zeta... :(

Majen
08-02-2004, 15:23
Można dlatego się pytam z usług jakiego banku najlepiwj kożystać, no bo to wkońcu onie zmienią na drugą walute. Jeżeli miał byś płacic to radze w USD bo EURO ma wysoki kurs.

Vodinesi
08-02-2004, 15:50
No własnie jak by to zrobić...
Bo teraz kończe te 13 lat i moge założyc se konto...
Chce w Inteligo (to nie jest żadna reklama :P ) no i mam pytania:

1. Jak wygłada kupno pacca przez karte??
2.W jakiej walucie płacić i czy żeby zapłacić np. w USD albo w EURO trezba mieć na koncie tą walutę czy oni zamieniają złote na tą walutę?
3.Czy biorą jakąś prowizję za taką wymianę kasy?

Proszę o odpowiedzi!!

Majen
10-02-2004, 20:24
Właśnie usłyszałem od matkusa że jeżeli o karte to można płacić tylko kredytową a nie płatnicza.

MatKus
10-02-2004, 21:06
Oryginalnie dodany przez Vodinesi
1. Jak wygłada kupno pacca przez karte??
2.W jakiej walucie płacić i czy żeby zapłacić np. w USD albo w EURO trezba mieć na koncie tą walutę czy oni zamieniają złote na tą walutę?
3.Czy biorą jakąś prowizję za taką wymianę kasy?
Proszę o odpowiedzi!!

1) Normalnie. Wchodzisz na stronę, wypełniasz formularz, i już
2) przeliczą na pewno
3) pewnie coś wezmą, a ile, to zalezy od banku

Co do płacenia kartami płatniczymi, to nie wiem dokładnie jak to jest, ale ani przez Bank Zachodni WBK ani przez PKO (oba) nie da się.
Byćmoże to jest coś z bankiem związane i jakiś bank pozwoli, ale nie wiem za wiele na ten temat, a nie chcę wprowadzać kogoś w błąd.

Waselicitrinuz
12-02-2004, 17:34
mam pytanie czy kiedy mam free acont to moge walczyc z potworami takimi jak DEMON??????

Berials
12-02-2004, 17:45
Nie możesz walczyć z Demonem bez pacca.Bo jego resp jest na terenie tylko dla Pacców.

Pytanie mam o domek:
Jak mam Pacca i mam domek to co muszę zrobić aby do niego inne osoby zaprosić??

Polinik
12-02-2004, 17:47
Oryginalnie dodany przez Waselicitrinuz
mam pytanie czy kiedy mam free acont to moge walczyc z potworami takimi jak DEMON??????

Tak. Na test serwerze. Na zwyklych serwerach nie.

Przemyœlanin
12-02-2004, 18:37
Wreszcie ktos o tym napisal jestes boski i bardzo ci za to dziekuje bo ja tam troszke nie kapowalem o co chodzi ! powinienes za to nie dostac 1 posat tylko od razu z 50 :P

Majen
13-02-2004, 07:44
Co ci to da, że na test serweże. Przecież test serwer nie jest włączony non-stop. Zresztą wszystko co dostaniesz na teście masz tylko na teście.

Owoc
16-02-2004, 20:26
Oryginalnie dodany przez Berials
Jak mam Pacca i mam domek to co muszę zrobić aby do niego inne osoby zaprosić??

Właściwie to powinienem napisać RTFM i wstawić link do odpowiedniej strony w manualu, ale jednak udzielę odpowiedzi:

1. Aby zaprosić kogoś do domku, musisz wejść do domku i powiedzieć "aleta sio". Pojawia się lista i wpisujesz nicki postaci.
2. Najlepiej dać im możliwość otwarcia drzwi, dzięki czemu nie będziesz musiał mieć cały czas otwartych drzwi i n00by nie powrzucają ci śmieci. Aby to zrobić, stajesz przed drzwiami i mówisz "aleta grav". Pojawia się lista i wpisujesz nicki postaci.

Bambuko
18-02-2004, 16:36
Oryginalnie dodany przez matkus
sposoby płatności to :
- przelew
- czek
- gotówka

Poczta gotówką - mój kolega i jego brat chcieli kupić w ten sposób PACCa, każdy osobno. Pierwszy dostał po 5 dniach, drugi czeka od miesiąca i jeszcze nie ma.

Przelew - kolega chciał przelewem, ale pamiętajcie, że to jest za granicą - kiedy okazało się, że za przelew musi zapłacić drugie tyle co za PACCa zrezygnował.

Karta - ten kolega chce kupić przez kartę, ale musi być kredytowa. Wszyscy w jego rodzinie mają Maestro - odpada. W szkole pytał all, ale mają VisaElectron bądź Maestro - nie pomogą mu. Musi być kredytowa np. MasterCard bądź Visa.

Matheous
18-02-2004, 18:30
Moze noobowskie pytanie ale sie odwaze;)-O co chodzi w kupowaniu PACCa za gp?(mowie o przypadku ze gosc jest uczciwy)Wtedy po prostu on przyjmuje GP i kupuje go za ciebie?A moze CIPy prowadza taka akcje i przyjmuja PACCi za niebotyczne ilosci gp?

Vodinesi
18-02-2004, 18:56
Mam pytanko do supermana...
Czym sie róznia te karty bo nie wiemczy jak bede mail inteligo to moge kupic pacca...

U$3r
18-02-2004, 19:55
Czym sie róznia te karty bo nie wiemczy jak bede mail inteligo to moge kupic pacca...

Poniewaz mozesz placic tylko karta kredytowa a nie karta platnicza. Wiec placic mozesz internetowo tylko kartami wypuklymi, a nie plaskimi...spytaj rodzicow moze maja..jesli kcesz miec kontow inteligo to na pewno dadza ci cos w stylu Visa Electron,,tak jak ja mam w BPh.ta karta nie zaplacisz za pacca sry:(

U$3r

Przemyœlanin
20-02-2004, 08:43
Kupowanie pacca za gp jets nielegalne to po 1 a pacca sprzedaja jacys goscie co nie maja co z kasa rl zrobic i sprzedaja ja za gp rozumiesz ?

Mily
23-02-2004, 09:13
Oryginalnie dodany przez U$3r

Poniewaz mozesz placic tylko karta kredytowa a nie karta platnicza. Wiec placic mozesz internetowo tylko kartami wypuklymi, a nie plaskimi...spytaj rodzicow moze maja..jesli kcesz miec kontow inteligo to na pewno dadza ci cos w stylu Visa Electron,,tak jak ja mam w BPh.ta karta nie zaplacisz za pacca sry:(

U$3r

Jeżeli masz konto w Inteligo to dostajesz ViseElectron przystosowaną do płacenia przez Internet !

Wniosek wyciagnijcie sami...

jogol
25-02-2004, 22:55
Witam!!!!!!!!!!
Czy ktoś z was kupował pacca , płacac przelewem?
Ile czasu czekaliscie na premium account ??

Tychanowicz
28-02-2004, 21:05
Witam,
Mam takie pytanko:czym się różni karta płatnicza od karty kredytowej??

kotomaniak
04-03-2004, 14:51
@upup
Ja czekałem coś koło 2 tygodni.
@up
Płatnicza to karta dzieki której możesz pobierać z konta, nie ma kasy na koncie, nie dziala. A kredytowa może tak jakby zaciągąc kredyt. Nie ma kasy nakoncie ale możesz nią płacić.

Jasne all? :D

vade
04-03-2004, 15:10
Ej co do płacenia przez poczte. Możecie powiedzieć coś mniej więcej o tym ??

Kaczor
04-03-2004, 15:30
Ja wlozylem po prostu 22 dolary do koperty zawinalem je w kartke z numerem referencyjnym transakcji i mialem pacc po...3 dniach:] (wyslalem w srode w poludnie a w sobote rano mi aktywowali).List wysłalem poleconym priorytetem(okolo 10 zł) tak wiec koszt calego pacca na 3 miechy wyniósł mnie 22$+10 zł za list:)

Firegod
04-03-2004, 17:40
Nowe potwory (Necromancer, Ghost, Stalker Vampire, Priestesse, Hero, Behemoth, Demon)

Pomyłka. Na mainie jest jeden Wielki resp z Stalkerami.
A obok nich DS'y ale to już co innego...

btw nie pytać mnie gdzie na mainie są stalkery bo i tak nie powiem ~~ bo to quest ~~

A co do pacc'a mam pytanie (jak każdy =D)

Z tego co widziałem ludzie (hakerzy) jak okradli konta to nakręcają filmiki, ale ja widze filmiki tylko z Pacc... wienc nie wiem boje sie ze kupie se pacca a po 2 dniach ktos mnie hacknie :/// a moze sie myle?? jak to jest

Misiek-Wariat
04-03-2004, 18:24
Ja chciałbym żeby mi ktoś jak już kończy sie pacc na 2 dni żebym mugł płynąć do edron bo mam tam knight armor plz kontaktujcie się ze mną na muj e-mail [email protected]

Lord optyk
04-03-2004, 18:46
Sorry ale zowu noobowskie pytanie do Kaczora co to jest ten Numer referencyjny 8)

vade
04-03-2004, 21:58
Więc mówicie że można kupić pacc'a przez poczte ??.

Jak tak to kupuje :P.

Triciol Pogromca
04-03-2004, 22:14
Jak mam kupic PaCC przez poczte??? Czy zapłace tyle samo co np. place za treningi na poczcie i dodatkowo 3,5 czy będe musiał zapłacic więcej. SŁyszałem że w polsce jest jakas firma posrednik.

Lord optyk
05-03-2004, 05:32
Kurde czy ktoś w końcu powie co to jest ten numer Referencyjny i co trzeba na kopercie napisac X(

Kaczor
05-03-2004, 10:49
Dobra opisze tu jeszcze raz jak kupic pacca przez poczte i prosze nei zadawajcie mi wiecej juz pytan ani tutaj ani na priv;]
Po pierwsze trzeba przejsc procedure wybrou pacca, czyli logujemy sie na swoje KONTO, wybieramy opcje get premium account i daleh postepujemy tak jak prowadzi nas program(jak ktos nei zna jakiegos zachodniego jezyka to ma problem, mozna poprosic zaufana osobe o pomoc).Przy sposobie zaplaty wybieramy GOTOWKE, na koniec dostajemy NR REFERENCYJNY TRANSAKCJI.TEN NUMER SLUZY DO IDENTYFIKACJI TRANSAKCJI,WIEC TRZEBA GO UMIESCIC W KOPERCIE RAZEM Z PIENIEDZMI(i tylko ten numer, nie podawajcie czasem nr konta lub hasla).Dostajemy tez adres na ktory trzeba wyslac pieniadze.Dalej idziemy do kantoru lub banku i kupujemy potrzebna sumew walucie ktora wybralismy(polecam dolary ze wzgledu na w miare niski kurs).Dalej kupujemy koperte piszemy na niej adres pod ktory ma dojsc kasa, bierzemy jakas kartke i piszemy na niej NR REFERENCYJNY ktory otrzymalismy i najlepiej zawijamy w nia pieniadze i wkladamy do koperty.Idziemy na poczte i prosimy o nadanie LISTU POLECONEGO Z PRIORYTETEM.Koszt opłat na poczcie to 10 zł wiec nei tak dużo.
Wydaje mi się, ze to wyczerpuje problem pacca przez poczte;]
Aha i polecony jest po to ,zeby dojsc do tego co sie stalo z przesylka a priorytet zeby nei czekac ponad tydzien.

Bobek
05-03-2004, 16:37
ej a jak chcem zaplacic gotuwka to gdzie mam to wyslac
???

Lord optyk
05-03-2004, 18:57
Na adres share it puzniej jest to podane

Czkowron
07-03-2004, 18:22
No dzięki wielkie matkusowi i kaczorowi :)
Wreszcie sie komus zachcialo opisać od początku do końca , jak założyć pacca ;]

Dzięki wielkie ;]

DDoS
09-03-2004, 23:04
Tylko 3 dni trwalo dojscie listu do Niemiec ?(

shae
09-03-2004, 23:23
Oryginalnie dodany przez czuk85
Tylko 3 dni trwalo dojscie listu do Niemiec ?(

To jest możliwe. Przyjaciółka wysłała mi kilka listów ze Szczecina do Warszawy; wysyłała jednego dnia rano, na drugi dzień popołudniem przychodził listonosz. Niemcy są blisko nas, więc 3 dni są bardzo realne.

PS. I ja też dziękuję za dokładne opisanie, bo już wiem, że to nie takie straszne, nawet jak się karty nie ma ;>

Sathriss
14-03-2004, 11:17
zainteresowało mnie qpno PACCA przez pocztę ale trzeba tam wybrać rodzaj płacenia to "gotówka" tlyko nie wiem jak to po angielsku jest "cash" ? a i jeszcze jedno co wpisać w "ZIP / Postal Code *" ?(

Yomhuidel
14-03-2004, 15:15
a ja wysłałem kase we wtorek i do dzisaj nie mam :( listem wartościowym express. jak mi jutro nie za aktywują to im ide firme spalić :evil:

re.down
w opcji zaplaty dajesz "cash"
a zip code wpisujesz kod miasta :P np 09-402

edit1. jeżeli wysyła sie kase poczta to wysyłaja majlem jakies potwierdzenie ze dostali kase ? czy wysyłają mejal jak zrealizują zamówienie ?

re.down2
np gram na securze a tak pozatym to niewiem czy dobrze ale ja tak wypelnilem :)

re.down3
w mailu ktory dostajesz jak wszystko wypelnisz :) eeee... a nie lepiej na gg pogadac ?( :D

Sathriss
14-03-2004, 17:00
siet no X( plz odpowiedzcie ma moje pytanie!!!

re: up
Wielkie THX THX i jeszcze raz THX Yom jesteś moim dłużnikiem jak grasz na Danoobi to zagadaj xDDD

Eee jeszcze coś, bo tak... gdzie u licha napisany jest ten adres na który mam go wysłać?!?!?!

Yomhuidel
18-03-2004, 12:58
zaukcjonowalem domek, i jestem ciekawy jak zaniego zaplaic gdy wygram aukcje ??

Kruk
18-03-2004, 14:46
A co to jest Pacc? ?(

Kaczor
18-03-2004, 15:09
Oryginalnie dodany przez Yomhuidel
zaukcjonowalem domek, i jestem ciekawy jak zaniego zaplaic gdy wygram aukcje ??

Musisz miec niezbedna sume w depo miasta w ktorym mieszkasz.Kwota ta zostanei pobrana automatycznie, tak samo musisz miec co miesiac grosze na czynsz;)

Yomhuidel
19-03-2004, 13:36
re. up TY za odpowiedz.

a jeszcze jakby mi mogł kots coś więcej o spaniu w tibi powiedzial :)

miras
19-03-2004, 16:51
Czy kupowanie premium account za gp jest legalne??bo jeden tutor sprzedaje pacc i chcailbym kupic ale boje sie czy potem niedostane bana bo mi powiedza ze to jest nielegalne....

marred
19-03-2004, 18:35
Jest nielegalne (punkt regulaminu o zamianie gp na real kase), a jak to sprzedaje tutor, to na 100% dostanie sie potem bana.

Jedi
20-03-2004, 00:48
Moja mama właśnie dostała jako dobry klient od banku tą kartę:
http://www.kartykredytowe.pl/bursztynowa.dhtml
I jak się tym opłaca? Bo kartami jeszcze nigdy nie płaciłem i gdyby ktoś wiedział...

Gangrel
26-03-2004, 15:53
A gdzie sie wysyła kase za pacca? Jakiś adres albo konto?

Villen
02-04-2004, 22:45
To ja zadam pytanie.Przekonałem moją mame żeby kupiła karte kredytową.I mam pytanie to jest Master Card tam z PBK i BHP i na odwrocie ma Credit Silver.Można tą kartą zapłacić?

Shog
02-04-2004, 23:02
Oryginalnie dodany przez matkus
Tracisz promocję i wszystko, co z nią związane (w tym czary) do czasu, aż ponownie wykupisz pacc. Po wykupieniu za darmo odzyskujesz promo.

MOhahaha niby dlaczego jak sie nei ma 20 lvla to promocji nie mozna miec ? wtf ? widzialem 7 sorca z promocja wiec nie gadaj glupot... Promocja zostaje nawet jak nie masz pacca zobacz sobie na tibia.com
Messiah 102 master sorcerer free acc ban do na zawsze za mass pk i to takie ostre ze jego cala Nova pamieta 75 m lv to byl ziom... :P

Villen
03-04-2004, 13:19
MOhahaha niby dlaczego jak sie nei ma 20 lvla to promocji nie mozna miec ? wtf ? widzialem 7 sorca z promocja wiec nie gadaj glupot... Promocja zostaje nawet jak nie masz pacca zobacz sobie na tibia.com

O co ci biega?Przecież masz napisane że jak masz poniżej 20 lv i wykupiłeś promocje to ją nadal masz.

pihorinio
05-04-2004, 16:39
Niech ktos napisze cos o płaceniu ptrzelewem za pacc! Wszystkie potrzebne informacje i skąd oni będą wiedzeli że to moja mama czy tata wpłacili ta kase skoro ja w tym formularzu wpisue swoje dane!

Lord Tomekk
05-04-2004, 17:15
THX, za dokładny opis, ale jak się np. kupuje Pacca przez przelew?
Opowiedzcie wszystkie sposoby kupowania Pacca.
Jak raz ktoś baaardzo mądrze powiedział:
"Czy niewarto odłożyć po 1-2 zł dziennie..."
Ja tak robię :)) I niechcę ,żeby stracić kasy przez złe wysłanie :(

Lord Tomekk
05-04-2004, 17:19
THX za fajną odpowiedz, ale jak się kupuje pacca w inny sposób? ?( ?(
Jak to ktoś kiedyś powiedział:
"Czy niewarto odłożyć sobie po 1-2 zł dziennie?"
Ja tak robię ( :)) ) i niechcę stracić kasy ( :( )

Master Paxx
07-04-2004, 14:50
A ja mam zamiar kupic sobie PACC-a bezposrednio, tzn. co jakis czas jezdze do niemiec wiec pojde do nich i zaplace. I chcialbym sie dowiedziec czy ktos juz placil w taki sposob? po jakim zcasie dostal PACC-a no i gdzie isc i wogle co tam robic.

Raul
15-04-2004, 16:57
Ja mam problem. Bo chce pacc'a kupić wysyłając kase ale nie wiem na jaki adres. Wchodzę na strona tibia.com dalej My Account dalej Get Premium Account. Tutaj są wszystkie przywileje, które daje pacc klikam Continue. Dalej jest umowa i klikam I agree. Dalej podaje rok i czas na jaki kupuję pacc'a i klikam Submit. Klikam Yes, że mam pozwolenie rodziców. Pojawia się coś takiego:

Please review your provided information and click on "Continue" to access the secure form where your can enter yourpayment information. Our payment service provider ShareIt will process your payment.

Review your selection

You have the permission of your parents to sign up for a Premium Account.
You want to sign up for a three months Premium Account for USD 21.99.

Klikam Continue i się pojawia:

Nie można wyświetlić strony

Co mam zrobić???

marred
15-04-2004, 17:10
Razem z wyslaniem zamowienia powinienes dostac mejla na adres, ktory podawales w trakcie skladania zamowienia. Jesli tego nie dostaniesz, to nie wysylaj pieniedzy, nawet jak ktos ci poda adres, bo musisz tez na kopercie napisac numer, ktory ci daja razem z adresem do nich, zeby wiedzieli ze to od ciebie kasa.

Raul
15-04-2004, 17:18
Ale ja nie podawałem żadnego mejla. Tak jak mówiłem nie chce mi się strona dalej otworzyć.

Gremlin
15-04-2004, 18:04
Oryginalnie dodany przez Raul
Ale ja nie podawałem żadnego mejla. Tak jak mówiłem nie chce mi się strona dalej otworzyć.

Dwie opcje:
1. Strona tibia.com jak to zwykle jest przeladowana, poczekaj i zrob to w nocy/wczesnie rano.

2. Masz zablokowane bezpieczne polaczenia i dlatego strona nie moze sie zaladowac.

Raul
15-04-2004, 18:34
A jak się odblokowywuje to bezpieczne połączenie. Bo przed otwarciem tej strony właśnie pojawia się komunikat o Bezpiczenym Połączeniu.

Avanti Sorcerrer
15-04-2004, 20:52
Czy CIP'ki obslugoja karty VISA ELEKTRON ?? ( bank WBK o ile cos wam to mowi ;p ) PLX o odp. bo ja zamawialem pacca na ta karte i go nie otrzymalem ;/

Maleto
17-04-2004, 20:02
Ja miałbym OGROMNĄ proźbę do tego kto kupował PACCa przlewem aby dokładnie opisał co trzeba robić aby za ów PACCa przelewem zapłacić.

Dioskas
19-04-2004, 21:46
ja mam jeszcze taki problem...
Wypełniłem ankiete (gotówka , poczta) i pokazala sie strona z podsumowaniem i dostałem e-maila.
I adres na który mam wysłac jest i na stronie i w e-mailu
Tylko jeden od drugiego troche się różni
Na stronie:(to jest część adresu of corz)
D-50823 Cologne
A w e-mailu mam :
50823 Cologne

I nie wiem który jest w końu poprawny..
Prosze o syzbka odpowiedz , dzieki z góry

knight<oczywiscie>
23-04-2004, 20:32
Ale czy cipowie nie pszylajom zadnych listuw do rodzicuw i nie powiadzamiajom ich ze ich dzieci kupujom PACCA?jak sie nie ma 18stki?

knight<oczywiscie>
23-04-2004, 20:33
??

marred
23-04-2004, 21:08
Oryginalnie dodany przez knight<oczywiscie>
??

Odpowiedz:

!!

A tak na serio, to gdy sie sklada podanie, to piszesz swoj wiek i jak masz mniej niz 18 lat, to wyskaqje okienko z pytaniem, czy masz pozwolenie od rodzicow. I co by to CIPom dalo, ze by wyslali list? (i tak moi rodzice nie znaja obcych jezykow poza ruskim :P) Dla nich liczy sie kasa i nie beda sie bawic w wysylanie listow do rodzicow.

Wietnam
26-04-2004, 22:31
3 pytania co do domków:
1)Jak mam domek na przykład do 27 kwietnia a dziś jest 26 to jak zrobić żeby przedłużyć żeby np. trwał do 27 maja???
2)Jak dać komuś invinte żeby mógł wchodzić do domku???
3)Jak szybko rośnie hp/manna podczas spania jak mam master sorca ??? I co na to wpływa??

Czekam na szybka i konkretna odpowiedź :D

marred
26-04-2004, 22:52
1) Podczas save serva w dniu, ktorego konczy sie termin, pieniadze zostana automatycznie pobrane z depo
2)Wchodzisz do domku, mowisz 'aleta sio' i wpisujesz imiona osob, ktore chcesz zaprosic.
3) Nie jestem pewien, czy tak jest. Wg. mnie to jesli najadles sie do pelna i pojdziesz spac, to przez sen zregeneruje ci sie hp i mana za to jedzenie, a jak sie zalogujesz znowu, to bedziesz mial pusty brzuszek :)

Piotras
02-05-2004, 19:10
A według mnie nie muszisz nic szamać przed kimą, to poprostu rośnie, ale wolniej niż gdy jesteś online.

Chaosgiver
03-05-2004, 19:11
dzięki Kaczor za opisanie tego jak sie paca poczta kupuje ;) Ja tak zrobiłem i też paca po 3 dniach dostałem. :))

cankel
05-05-2004, 17:42
Przyłanczam się do podziękowań i wysyłam mu prywatną wiadość z podziękowaniami. :D

zagor
08-05-2004, 05:10
Mam pytanie jezeli muj kolega ma karte bankomatowo [master card] moze mi zaplacic przelewem pacc a jezeli tak to czy pisze numer konta na tibia.com ?(

Xodapi
08-05-2004, 06:49
No jak wreszcie. Można płacić master card? Jeśli tak to powiedzcie dokładnie jak to zrobić. JTylko jak najszybciej bo chciałbym jeszcze dzisiaj kupić

Sir Destruktor
14-05-2004, 23:28
No fajnie, mam 13 lat ale rodzice nie chcą mi kupić PACCa, mówie że im oddam kase z kieszonkowego
a oni "NIE bo to jest głupota płacić za gre" To jak ja
moge kupić Pacca? prosze o jakąś podpowiedź albo
cuś w tym stylu

Ludzie myślą czasem jak zabić czas, a to czas ich zabija.

A ja wole tak:

Ludzie czasem myślą jak zabić Tibie, a to Tibia ich zabija.

Gram od nowa w tibie bo moja postać została zhakowana

Tesux-Druid-Libera

Toony Knight
15-05-2004, 09:13
Oryginalnie dodany przez Sir Destruktor
No fajnie, mam 13 lat ale rodzice nie chcą mi kupić PACCa, mówie że im oddam kase z kieszonkowego
a oni "NIE bo to jest głupota płacić za gre" To jak ja
moge kupić Pacca? prosze o jakąś podpowiedź albo
cuś w tym stylu
Miałem jeszcze 30 minut to samo w domu mimo ze chciałem kupić za swoją kase 8o
Jednak w końcu mama sie zgodziła :D
Powiedziałem, że tak jak włącze w sobote rano to potem musze siedzieć cały dzień bo sie nie zaloguje, a jak bede mial pacc'a to moge sobie kiedy chce i bede mogl spokojnie odchodzic od kompa. Poza tym puść im pare tekstów, że masz dostep do nowych czarow, na edron darme i takie tam - nie zrozumieja ale co tam :D

Karol
16-05-2004, 09:22
A ja przeczytalem caly temat i tylko i metlik w glowie zrobilo ?(

A wiec pytam: Czy zaplace za pacca karta Visa Electron z konta w Inteligo??

Lerek
16-05-2004, 10:30
Oryginalnie dodany przez Piotras
A według mnie nie muszisz nic szamać przed kimą, to poprostu rośnie, ale wolniej niż gdy jesteś online.

Nie masz racji... mana i hp odnawiają się z taką szybkością jak normalnie tyle ile zjesz, czyli jesz na maxa,wchodzisz na 2 minutki do gry, robisz runki i śpisz dalej pół godziny :)

RozDusz
16-05-2004, 21:47
A jak zrobie sobie paca to musze zrobić nową postać czy moge grać tą starą??

Druid
17-05-2004, 12:11
Mam jeszcze 2 pytania dotyczące kupna PACC przez wysłanie kasy pocztą.

1. Czy żeby wysłać te pieniądze potrzebna jest jakaś specjalna koperta? (Może i to głupie, ale dla mnie ważne :P)
2. Jak jestem niepełnoletni to normalnie moge wysłać ta kopertę, czy musi któryś z rodziców ja wysłać?

Bedę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi.
Pozdro all.

Kaczor
17-05-2004, 12:45
Oryginalnie dodany przez Druid
Mam jeszcze 2 pytania dotyczące kupna PACC przez wysłanie kasy pocztą.

1. Czy żeby wysłać te pieniądze potrzebna jest jakaś specjalna koperta? (Może i to głupie, ale dla mnie ważne :P)
2. Jak jestem niepełnoletni to normalnie moge wysłać ta kopertę, czy musi któryś z rodziców ja wysłać?

Bedę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi.
Pozdro all.

Najlepiej taka zeby nei bylo widac kasy.
Jak jestes niepelnoletni to teoretycznei nie masz prawa zamowic pacca(zawsze mozesz sklamac tylko przy personalizacji konta lipa;]) Jak wyslalem pierwszym razem nei bylo problemow, teraz wyslalem znowu i jestem ciekaw czy ktos z poczty nie podpieprzyl, bo szkoda jednak miec 100 zeta w plecy:>

Gimlos
17-05-2004, 13:47
Oryginalnie dodany przez RozDusz
A jak zrobie sobie paca to musze zrobić nową postać czy moge grać tą starą??
mozesz grać starą

Karol
17-05-2004, 16:18
A ja mam pytanie o przelew bankowy. Tez by chyba szybko doszlo tylko czy ktos wie ktore banki nie dokladaja duzych prowizji czy co tam jest za przelew za granice? Zastanawiam sie bo moze Inteligo albo mBank nie dokladaly by oplat za przelew za granice. Wie ktos?

PiXik
17-05-2004, 18:13
napiszcie mi doqadnie co trzeba zrobic plx:P

RozDusz
17-05-2004, 19:34
zrobiłem to co trzeba i dostałem account number ale niewiem co robić dalej ( wybrałem możliwość bank\tranzaction jak mam to przelać i co zrobić z tym numwerkem co mi dali ??????????????????

RozDusz
17-05-2004, 19:44
ale noob ze mie ale prosze o opisanie krok po kroku jak pacca pocztą zrobić (lącznie z uzupełnianiem na tibia .com) Plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ?(

RozDusz
17-05-2004, 20:00
czyki w adreśie mam wpisać na kopercie :

share-it!
element 5 AG
Vogelsanger Str. 78
D-50823 Cologne
Germany
czy tak????

RozDusz
17-05-2004, 20:05
a jak dostaną kasę to mi prześlą passworda mailem???

Michal Barbarian
17-05-2004, 23:43
Kilka pytań na które wcześniej odp. nie znalazłem

1. Jak sie ma sprawa przedłuzania Pacca to znaczy na ile dni przed końcem pacca kase wysłać, za pomocą poczty ??

2. Jak sie ma przedłuzanie Pacca do tego, że konto kupiłem od kogoś kto płacił kartą kredytową, a ja chce pacca przedłużyć wysyłając kase przez poczte. Czy musze wzwiązku z tym podać dane poprzedniego właściciela, czy mogą być inne, jak to najlepiej rzowiązać ??

Kaczor
19-05-2004, 10:13
Oryginalnie dodany przez RozDusz
a jak dostaną kasę to mi prześlą passworda mailem???

Ku... a przeczytac calego tematu nie łaska?Dla kazdego leniwego nooba mam wszystko od nowa pisac?Wez sie w garsc czlowieku i zrob cos ze soba, bo slabo ciebie w tibii widze z takim poziomem lenistwa:>

krolik
22-05-2004, 19:45
ja kase (wlasna) na pacca mam juz od dawna tylko rodzice nie chca sie zgodzic na przelew lub zaplacenie karta ;( a to moje pieniadze przeciez i ja je chce tak wykorystac :( pomozcie plz ;(

Lord optyk
24-05-2004, 16:13
;( plz pomużcie jak moge przeżucić pacc z jednego acc na drugie ;(

Vilejuw
25-05-2004, 12:35
Tego sie nie da zrobic. Jezeli chcesz miec pacc na innym koncie to musisz sobie nowy kupic.

Nova - ab'dendriel - Vilejuw :miecz: - sorc - 22 lvl - 38 mlvl

paro
30-05-2004, 14:39
Można uzywac polskich (ń, ó, ś...) znaków przy wypełnianiu swoich danych ??

Pogromca pk
03-06-2004, 19:59
A co jak wypełniłem ten formularz, a potem zmieniłem zdanie i nie zapłace? Albo jak zdecyduje sie na inna forme zapłaty?

Czarny Druid
04-06-2004, 20:53
Czy koś może mi powiedzieć :
1.ile musze mieć (żeby zamienić) Zetów zeby mieć pacc na 7 miesięcy . z 100zł ???????
ODPOWIEDZCIE PLZ!!

Realm
09-06-2004, 13:29
Siemanko mam pytanie dotyczące Pacc'a.

A więc czy w formularzu mam podawać swoje prawidziwe Imie i nazwisko, numer telefonu i adres zamieszkania ?! jeśli tak to do czego one Cipom mogą sie przydać?? a także mam pytanie dotyczące zapłaty.
Wybrałem CASH - to czyli pocztą tak ? i 3 pytanie... jak chce wysłać pocztą to co mam dokładnie zrobić? ktos napisał coś o Liście z Priorytetem. Co to oznacza i jak sie taki list wypełnia co sie z nim robie itp. thx :)

prosze o szybką odpowiedz.

ahaw
09-06-2004, 16:54
ja wysylalem tak:
-wydrukowalem ten formulaz
-owinolem w niego $$
-na odwrocie napisalem adres zwrotyn i nr #REF
-zaadreesowalem i wyslalem
-po 6 dniach cieszylem sie z pacca :]

ahaw
09-06-2004, 17:29
Oryginalnie dodany przez Czarny Druid
Czy koś może mi powiedzieć :
1.ile musze mieć (żeby zamienić) Zetów zeby mieć pacc na 7 miesięcy . z 100zł ???????
ODPOWIEDZCIE PLZ!!

to zalezy jaki ma kurs waluta w ktorej kupujesz ale za 100 zl to bedzie 3 miesiace za 7 jest kolo 160

sry za podwojny post

Realm
09-06-2004, 18:37
Witam. Właśnie wysłałem pieniądze do cipów.

Mam pytanie do tych którzy mają PAcca.

Podczas nadawania na poczcie listu poleconego z priorytetem pani dała mi karteczkę z polami : Nadawca i Adresat. wypełniłem ją ona wzieła list z pieniążkami podsteplowała nakleiła znaczki list wzieła a karteczke mi oddała. Spytałem sie po co ona mi to ona że w razie odsyłki. 1 pytanie: gdy poczta odeśle mi list z pieniedzmi to bende musial pokazać te kartkę?
2 pytanie: skąd sie dowiem że mam pacc'a? z mojego ACC? czy e mail do mnie dojdzie? oraz czy gdy bende mial juz pacc' to bende musial go jakoś aktywować czy nie? thx prosze o szybkie odpowiedzi

ceviz
09-06-2004, 21:10
Mam pytanie. Na jaki adres wysłać kase poczta, bo przelewem ani karta nie idzie (ta ******* biurokracja X( )
Edit: Wypełniłem formularz i teraz chcę zmienić typ płatności (z przelewu na gotowke) jak to zrobic???? plz odpowiedzcie.

Realm
10-06-2004, 11:38
Omg Ceviz to jest proste. Powiem teraz ja co robić aby wysłać pacca pocztą.

1. Kupujemy koperte.
2.Wypełniamy formularz na tibia.com w naszym Acc (trza kliknąć na GET PREMIUM ACCOUNT)
3.Pod koniec wypełniania zostaje nam podany numer Referencyjny, czy jakoś tak. Tak czy owak będzie obok pisało #REF i ten zapiszczie se na jakąs kartke.
4.Poniżej numeru REF jest podany Adres na jaki mamy wysłać pieniążki.
5. Bierzemy koperte i na niej piszemy dane Nadawcy(nasze:P miejsce zamieszkania itp.) oraz Adresata czyli cipów.
6.Idziemy do kantora i kupujemy 22 dolary (na 3 miesiące chyba że chcesz na wiecej to kup wiencej dolców). nie kupujemy 21 dolców i 99 centów poniewarz centy są metalowe i mogą być jakieś problemy na poczcie, wkoncu cipom dacie napiwek w wysokości 1 centa ^_^.
7.Bierzemy jakąs kartke którą składamy na 2 części żeby weszła do koperty (bezpieczeństwo aby poczta myślała ze to jest list jakiś bo jak włożycie poprostu kase i małą kartke to zauważa to i wam pod*******ą kase :( )
8. Na tej dużej kartce piszemy nasz numer REF i wkładamy pieniądze PROSTO! nie składamy ich na pół.
9. Idziemy na pocztę podchodzimy do okienka i prosimy o NADANIE LISTU POLECONEGO Z PRIORYTETEM. Zażąda ona od was za to 10 zł. Potem da wam karteczkę małą z polami na: Adresat i Nadawca.
10. Wpisujemy na niej to samo co na kopercie czyli dane.
11. Pani stępluje kartke i nam oddaje, stępluje także list, nakleja specjalne znaczki i zostawia na wysłanie.

KONIEC i teraz czekamy na PACC'a (Bóg wie ile :[)

EDIT. BTW jak nie wiesz na jaki adres wysłać kase to wejdz na swój e-mail i tam bende e mail od cipów z podanym adresem.

ceviz
10-06-2004, 13:25
Dzieki Realm, tylko który adres bo na mailu od nich sa dwa.
Ten:
element 5 AG - share-it!, Vogelsanger Str. 78, 50823
Cologne, Germany

czy ten:

CipSoft GmbH
Bismarckplatz 8
93047 Regensburg
Germany
???
I jeszcze jedno pytanie,jak zmienić typ płatności???? bo najpierw dałem przelew a chce zmienic wlasnie na gotowke.

Realm
10-06-2004, 14:54

na ten :)

hmm a zeby zmienic sposub platnosci to musisz od nowa chyba wzionsc get premium account i tam od nowa musisz wypelnic formularzei zaznaczyć CASH

Kajzer
10-06-2004, 16:11
a gdzie jest numer konta bankowego cipow dam accept na stronce a pozniej co mam zrobic? ile mama czasu na zaplacenie boje sie zeby mi nie dali bana za to ze sie ociagam bo widzialem ze juz koles dostal

ceviz
11-06-2004, 12:45
Nie dostałem zbyt dokładnej odpowiedzi dotyczącej pytania jak zmienić rodzaj płatności, więc sam napisze jak mi sie udało to zrobić. Wszedłem na strone share-itu na faq potem submitt question i zadałem pytanie: how can i change my payment from wire transfer to cash(coś mniej więcej takiego). Na drugi dzień dostałem maila z adresem na który kase wysłać, potem wszedłem na swoje konto z moim zamowieniem i payment method zmieniło mi sie na cash :))

Edit: Zaznaczyłem że zapłace w euro ale sie rozmyśliłem(i nie wiem jak zmienić,ale spróbuje tak jak z metoda zapłaty :] ),moge im wysłać dolary skoro zaznaczyłem ze zaplace w euro i mi przyjma czy musze placic w euro,albo zmienic na dolary w zamowieniu?

morphy
12-06-2004, 16:38
no myśle że cipy sie nie obrażą i ci dadzom pacca bp jak nie to bedą łąmali prawo (i bedziesz mogl ich oskarżyć o kradzież):]

Gregor_mistrz :P
12-06-2004, 18:44
Kto płacił kartą Visa??
W czwartek wypełniłem formulaż. Chiałem zapłacić kartą Visa (wpisałem numer karty i date ważności). Wieczorem przyszedł mi mail ze słowami:
Dear Customer,

Unfortunately, your card could not be authorized. Please verify that you
have entered your information correctly and contact Visa to resolve this
matter.

If Visa is not able to help, or if you feel you may have entered your
credit card data incorrectly, please contact our customer service
department.........................

Wkurzyłem się i chciałem zobaczyć do jakiego banku pójdzie kasa jeśli zapłacę przelwem. Rozpoczełem więc następną transakcję przelewem. Nie zalożyłem jednak nowego konta w share it. Teraz nie mogę jej usunąć ani niczego z nią zrobić.
Mogę teraz rozpocząć jeszcze jedną?? Chce jeszcze raz spróbowac zapłacić kartą.

PiXik
14-06-2004, 15:27
Ale czy numer referencyjny napisać długopisem czy wydrukować lepiej!!napiszcie!!ważne plx

Amera Trooper
16-06-2004, 16:30
Nie stety musisz kupic 2 pacca na 2 acc ;/ I mozna placic ruznymi walutami np. euro, dolary....
Jak by co to msg me na gg -5421194

don'diego
18-06-2004, 22:24
mam wielki problem
bo wypelnilem wszystko
w tej ankiecie
na koncu jak juz wsystko poszlo (placilem karta kredytowa master kard)
cos tam bylo ze za 4 godziny bedzie odpowiedz patrze po 4 godzinach a tu mi pisza ze nie moga pobrac kasy a wiem ze na karcie jest grubo kasy

blagam pomozcie

Real Finuko
19-06-2004, 08:33
a ja mam bardzo ważne pytanie!
Na jaki adres trzeba było wysłać ten list:
Cologne, Germany
czy
element 5 AG - share-it!, Vogelsanger Str. 78,
D-50823 (nie pamietam czy jest tam myslnik, ale to D mnie denerwuje... )
Cologne, Germany

kidler
22-06-2004, 19:15
a ja mma pytanie
mam karte z invest banku VisaElectron jest to karta plaska mozna wyplacac nia z bankomatu i mozna placic nia w sklepach/stacjach benzynowych itp. itd.

czy taka karta moge zaplacic za paca????????

Azaroo
29-06-2004, 19:08
Ja jestem wlasnie w takiej samej sytuacji co kidler mam karte vise electron y czy moge ja placic za paca. Bo przeciez jak sie wypelnia te rubryki dla credit card to tam jest tylko do wybrania visa, master card i cos tam jeszcze a ja mam vise electron a nie vise wiec jak to jest?

Kajzer
29-06-2004, 23:25
kaczor ok ale jak masz polecony to do kogo dajesz list? przeciez nie daja nazwiska ani imeinia tylko adres

Kajzer
30-06-2004, 15:39
aha i jeszcze jedno jak sie zarejestrowałem jako na pacc ile mam czasu na zaplacenie bo widziałem jak ktos dostał bana gdy za dlugo zwlekał ile mam czasu? ?(

Sajajit
30-06-2004, 18:48
Tylko VisaElectron.

Muddo
30-06-2004, 20:23
Thank you for your order!

Thank you for your order from share-it!

We value you as a customer and look forward to serving you again in the near future.

Below you will find specific information pertaining to your order. We have received your order. Please note your reference number, which is used to identify your order: REF# xxxxxxx.
Your credit card was declined by Visa.
If you are sure that you have entered all data correctly, please contact Visa to clarify the situation.

PO wypelnieniu wszystkiego na tibia.com co do platnosci karta (na 1000000000000% wsyzstko wypelnilem dobrze, sprzawdzalem 1000 razy) wyskakuje mi zawsze cos takiego :(:(:(:( ludzie help potrzebuje pacca!

Karusa
03-07-2004, 11:54
Co to jest quest? ?(

Przemas
05-07-2004, 00:15
poczta polska sux :( wysłałem polecony priorytet 18 czerwca i do dzis nie mam PACCa :( wszystkim znajomym aktywowali po 3-4 dniach :( jutro ide na poczte zrobić im awanture ale czuje że to nic nie da :( jeśli mi nie aktywuja PACCa to koniec z Tibią ... ;( X(

Cezol
05-07-2004, 23:23
dobra ja mam prozbe do jakiejs osoby ktora zakupila pacca za pomoa poczty.
mam z tym wszystkim problem. niech sie ktos odezwie do mnie i powie co i jak. z gory dzieki :)

gg 228373
albo w grze Aldora serv : Knight En'vec

stukniety druid
17-07-2004, 11:42
ja mam problem z domkami... kupuje wlasnie domek 21 kratek w thais no i......... jakis koles tam spi a ten dom nawet nei jest jego zabarykadowal drzwi jakimis szafkami czy jak kupie domek to on nadal bezdie tam spal? bo jak tak to ja niechce....... i jak kupie ten dom to czy bedzie sie dalo jakos wywalic jak on od miesiaca nie jest on line :P to tyle nara

Perdurabo
18-07-2004, 20:05
omg... nigdy nie kupujcie pacca pocztą! listonosz wie kiedy w kopercie jest gotowka :P

Cezol
19-07-2004, 10:46
no i lol, myslalem ze tak bedzie, wyslalem im kase 14 lipca listem poleconym prirytetem no i nadal nie doszedl, widzialem tam jakas wypowiedz ze dolcow nie trzeba skadac tylko zeby byly one proste i ze trzeba schowac ta kase a ja wlozyle, ale za bardzo nie przeswitywalo bo dalem koperte ochronna, wiec co jest, odezwijcie sie do mnie i tak wogle to po co czekac, list do nich dochodzi w ciagu 3 dni i co oni robia, nie odbieraja czy co ? :/ i czemu niekotrym szlo 1 miech ale dochdzilo
odpowiedzcie tutaj plx albo przez gg
2283737

Cezol
19-07-2004, 10:48
no i lol, myslalem ze tak bedzie, wyslalem im kase 14 lipca listem poleconym prirytetem no i nadal nie doszedl, widzialem tam jakas wypowiedz ze dolcow nie trzeba skadac tylko zeby byly one proste i ze trzeba schowac ta kase a ja wlozyle, ale za bardzo nie przeswitywalo bo dalem koperte ochronna, wiec co jest, odezwijcie sie do mnie i tak wogle to po co czekac, list do nich dochodzi w ciagu 3 dni i co oni robia, nie odbieraja czy co ? :/ i czemu niekotrym szlo 1 miech ale dochdzilo
odpowiedzcie tutaj plx albo przez gg
2283737

Perdurabo
19-07-2004, 13:16
hmm moze dlatego ze cora wiecej osob gra w tibie i coraz wiecej osob chce paca :P i maja nawal listow, poczekaj z 2 miechy

Herosik
21-07-2004, 13:35
A teraz małe pytanko dotyczące promocji:
Dlaczego Knightowi po kupieniu promocji odnawia się mana tak samo jak przed promocją?
To samo jest u czarodziejów i druidów tyle, że im tak samo odnawia się hp.
A palladyn ma o wiele lepiej bo i mana i hp odnawia mu sie szybciej...
Wie moze ktos dlaczego tak jest niesprawiedliwie i czy moze CipSoft powroci do szybszego odnawiania hp i many sprzed updatu ?

Bishi15
25-07-2004, 02:21
Nie zgadzam sie z tym , że trzeba wykupic premie i miec premium account zeby miec podtutul itp X( , bajery chodzi koles na julerze i invitowal wiare do gildi przyjal mnie moja kolezanke :P i ona miala 21 lvl i awansowala jakos na elite knight przypominam ze niema wykupionego pacca ty bardziej premii. Może mi to ktoś wyjaśnić

orsydek
26-07-2004, 10:19
jesli jakis gracz posiada PACC czy moze on odpalić innemu graczowi PACC na 1 dzień jeśli tak to jak to można zrobić??? ;(

Muddo
26-07-2004, 13:49
@Herosik

Teraz jest sprawiedliwie.... zreszta..... pokaze Ci to matematycznie, powiedzmy porownajmy sorca i palka

Sorcerer bez promocji - mana co 6 sekund zycie co 12 sekund

W 48 sekund zrobi 8 many i 4 zycia czyli razem 12

Palek bez promocji - mana co 8 sekund zycie co 8 sekund

W 48 sekund zrobi 6 many i 6 zycia czyli razem 12

Co oznacza ze bez promocji jest sprawiedliwie.

Teraz z promocją :

Master Sorcerer - mana co 4 sekundy zycie co 12 sekund

W 48 sekund zrobi 12 many i 4 zycia czyli razem 16

Royal Paladin - mana co 6 sekund zycie co 6 sekund

W 48 sekund zrobi 8 many i 8 zycia czyli razem 16

czyli z promocja tez jest rowno.

Wiem ze na pierwszy rzut oka wyglada to ze palek ma lepiej ale jest rowniotko :) mam nadzieje ze zrozumiales.
(sorry ze tlumaczylem to krok po kroku jak debilowi ale tutaj sa tacy ludzie na forum ze mozna sie wsyzstkiego spodziewac)

Kuxitazo
31-07-2004, 00:01
ostatnie pytanie...

Jezeli sie konczy pacc, to trzeba na nowo zrobic formularz, czy poprostu wplacic pieniadze?

Pozdrawiam ;-)

Krzysiek mistrz miecza
31-07-2004, 11:44
Mam pytanie...
Mam karte visa electron ale nie jestem pewny czy ta karta mozna placic ?(
Najlepiej zeby jeszcze dzis ktos odpowiedzial na moje pytanie... spieszy mi sie :]
Ulubiony potwór:
http://www.tibia.pl/images/monsters/beholder.gif

Hegemmon
31-07-2004, 14:24
Oryginalnie dodany przez orsydek
jesli jakis gracz posiada PACC czy moze on odpalić innemu graczowi PACC na 1 dzień jeśli tak to jak to można zrobić??? ;(

To jest niemożliwe.
Pacc wykupuje się na 3, 7 albo 11 miesięcy i nie można koledze oddać chocby jednego dnia.

Herosik
31-07-2004, 23:08
@Muddo

Dziex za wytlumaczenie.
Widze ze masz racje, ale jak kupilem Pacca to napalilem sie ze po kupnie promocji szybciej mi wskoczy mlvl, a tu taka niemila niespodzianka. No coz trudno sie mowi.
Jeszcze raz dziex za odpowiedz. Pozdro

Apocalipse
05-08-2004, 06:59
Mam pytanko
wiem, ze placic mozna w wielu walutach jednak gdzie sprawdzic w jakich... wiem tylko ile wynosi koszt w USD, ale nie wiem np. w EURO badz innej walucie ;(

Apocalipse
05-08-2004, 07:17
I jeszcze jedno pytanie
Jaka jest wysokość prowizji za orperacje bankową, wiem że w każdym banku to inaczej... ale o jakiej okolo kwocie mowa... :))

Dewimon
05-08-2004, 21:29
Skoro chce zaplacic za pacc gotowka to jak mam ja wyslac prosze o podanie mi adresu itp ppxp6wp.pl to muj e-mail

Goku
06-08-2004, 11:19
Mozecie mi odpowiedziec na jedno pytanie?

Czy płacenie karta ViSA przez internet jest bezpieczne czy czasem jacys hakerzy nie wybiora wszystkich pieniedzy ?

Prosze o szybka odpowiedz!!!

Moj mail: [email protected]?(

Sty!a
07-08-2004, 09:28
@up
Chlopie jak sie boisz to nie kupuj karta,ja kupilem dzisiaj rano dokladnie 30 minut temu wlasnie w ten sposob tez sie troche boje bo stara sie ostro wku*** jak jej konto wyczyszcza,ale jestem dobrej mysli i jest giteZ 8)
mam pytanie jak juz bede mogl aktywowac pacca to jak to wyglada?loguje sie i wyskakuje info ze mam pacca czy co?!sorka za lamerskie pytanko :P

aktus
07-08-2004, 21:44
pod wyborem postaci pisze ci ile jeszcze masz paca tzn ile dni liczac od pierwszego zalogowania.
co do kupowania karta to o ile sobie przypominam cipsoft to firma i tylko ona ma prawo uzywania twojej karty. jest tez cos takiego jak hasla jednorazowe... kumpel w mbanku ma konto, dostal karte tylko do placenia w internecie i musial wpisac tai numerek, wiec problem z glowy. jezeli niedaj boze do tego dojdzie ( a nie sadze bo jak by sie rozeszlo to by cipy szybko stracili prace ) to sprawa moze trafic na wokande... prawo miedzynarodowe tez dziala w niemczech i usa ;)

Gremlin
08-08-2004, 08:48
re: Karta i ryzyko okradzenia
1. To nie CIP zajmuja sie platnosciami tylko firma "ShereIt!" jest to dosyc powazna firma jesli chodzi o ta dziedzine.

2. Wieksza szansa jest ze ci wyczyszcza karte na stacji benzynowej jak zaplacisz za tankowanie niz przy tranzakcji przez internet (zakladamy i tu i tu w miare solidne firmy a nie placenie za dostemp na jakas porn stronke).

3. 20-30 tysiecy osob gra w Tibie, duzo kupuje PAC i jeszcze o ani jednym przypadku problemow ze znikajaca kasa nie slyszalem.

Vegefa Ziom
16-08-2004, 09:06
Mam pytanie...
Mam karte visa electron ale nie jestem pewny czy ta karta mozna placic ?(
Najlepiej zeby jeszcze dzis ktos odpowiedzial na moje pytanie... spieszy mi sie :]
Ulubiony potwór:
http://www.tibia.pl/images/monsters/beholder.gif

No więc nie zapłacisz kartą Visa electron za PACCa bo jest to tlyko i wyłącznie wynalazek POLSKI i płacić można zwykłą Visą, a także 2 innymi(nie pamiętam już jakie)

Parys
16-08-2004, 09:12
@ up. Karta visa Electron jest to karta bankomatowa, a visa, mastercard płatnicza.m Można ropoznać czy sie da płacicć czy nie po tym, że karta powinna mieć wypukłe literki.

Ogoras de pal
19-08-2004, 22:14
Czy muglby mi ktos wyjasnic wszystkie zasady placenia za pacc przelewem?? Wiem tylko ze trzeba wejsc get premium i nic wiencej. Prubowalem tam cos robic ale rozumiem co drugie slowo. Plz dajcie pelny opis co trzeba robic po kolei i gdzie ta kase przelac.

Seban PL
19-08-2004, 23:35
Moze ktos to mowil ale niemialem czasu zcytac all stron.
Kolega mi powiedzial za PACCa moge u GMa kupic za gp czy to prawda to bylo by naprawde extra a jaktak to za ile daja?:)

Dioskas
20-08-2004, 14:04
Moze ktos to mowil ale niemialem czasu zcytac all stron.
Kolega mi powiedzial za PACCa moge u GMa kupic za gp czy to prawda to bylo by naprawde extra a jaktak to za ile daja?:)
To brednie... GM mogą Ci dać bana za sprzedawanie bo jest to nielegalne. Ale tak czy siak dużo osób kupuje za gp pacc od innych ppl.

Kuba.Sz
20-08-2004, 19:11
Postanowiłem napisać małe FAQ, co może trochę zmniejszy ilość takich samych tematów.

Jak zdobyć premium Account?
Wejdź na www.tibia.com, zaloguj tam się na swoje konto, kliknij przycisk [Get Premium Account], i wypełnij formulatrze, które tam są. Jeśli nie znasz angielskiego, poproś jakiegoś kumpla, który zna, albo skorzystaj ze słownika.
Teoretycznie można też dogadać się z innym graczem, płacąc mu pieniądze w grze, by ten zapłacił ci za PACC prawdziwymi pieniędzmi, jednak 99% takich ofert to jedynie próby wyłudzenia numeru konta i hasła w celu okradzenia go.

sposoby płatności to :
- przelew
- czek
- gotówka

Co daje Pacc? Dostęp do nowych terenów (Edron, Darashia, i kawałek Rookgaard)
Nowe czary
Nowe potwory (Necromancer, Ghost, Stalker, Vampire, Priestesse, Hero, Behemoth, Demon)
Można tworzyć i współtworzyć gildie
Możesz kupować domki i mieszkania
Możesz wykupić promocję
Możesz więcej osób wrzucić do VIP listy (max 50)
Lepsze zabezpieczenia konta
Nie masz problemów z logowaniem się
Możesz korzystać ze statków by przemieszczać się między miastami
Co się dzieje, gdy skończy mi się premiu account?
Jeśli masz promocję, tracisz ją. Jeśli mieszkałeś na edron, to już mieszkasz w Thais. Jeśli miałeś domek, cała jego zawartość zostaje przeniesiona do twojego depo w tym mieście, w którym miałeś domek (niezły bałagan zwykle z tego wychodzi). Jeśli miałeś coś w depo w Edron lub w Daramie, to dalej to tam sobie lezy do czasu, aż ponownie wykupisz PACC.
Jeśli miałeś czary lub promocję, tracisz je. Jednak gdy ponownie wykupisz pacc, oddadzą ci zarówno czary, jak i promocję.

Jak zdobyć Domek
Po pierwsze, musisz mieć Premium Account
Potem wchodzisz na www.tibia.com, tam klikasz community, houses, i tam możesz kupić.
Obstawiasz kwotę, jaką maksymalnie jesteś gotów zapłacić za domek. Możesz odrazu dać wyższą kwotę, o ile tylko masz. System automatycznie podnosi zawsze o 1, tak, byś zapłacić jak najmniej, tak więc jeśli nikt inny oprócz ciebie nie chce kupić domku, dostaniesz go za darmo, jeśli ktoś ta 500 gp, a ty napiszesz 10 000, to i tak zostanie wpisane 501, byle tylko przebić tamtego.
Po zakończeniu licytacji musisz mieć pieniądze za aukcję plus pierwszy czynsz w depo w mieście, do którego jest przypisany domek.

Czy bez pacc można mieć domek
Bez premium account możesz mieć możliwość wejścia do domku, który posiada ktoś inny, jednak posiadać domek może tylko postać z premium account. Właściciel może wpiścić do domku, kogo chce. Równierz z łużek mogą korzystać tylko posiadacze premium account

Ile mogę mieć domków?
Na jednym koncie można mieć maksymalnie jeden domek na jednym świecie, obojętnie, ile masz postaci. Ponadto łącznie możesz mieć maksymalnie 3 domki na wszystkich światach.

Jak wykupić promocję
3) Musisz mieć 20 000gp

Co daje promocja?
- Ładny tytuł (Elite/Master/Elder/Royal, zależnie od profesji)
- Mniejsze straty w expie po śmierci(7% zamiast 10%)
- dostęp do nowych czarów
- szybsza regeneracja many i życia (a co za tym idzie szybciej idzie ci magic lvl)

ej po0wiedce jak wysłaż zdienćia ALBO X(

Gollum
22-08-2004, 02:59
Przejrzałem cały temat(troszku zajęło ;) ), i mam parę pytań, na które chiba nie udzielono odpowiedzi:

1.Czy to prawda, że jak mam wykupiony pacc i promocje i gdy skończy mi się pacc, to nadal mam tytuł?
2.Jak strace pacca to tracę dodatkowy wygląd postaci? :]
3.Czy warto w ogóle inwestować w tą grę? Mam zamiar wykupić na 3 miesiące, by sprawdzić czy się opłaca :)
4.Również w temacie usłyszałem, że mogę mieć promocję bez 20 levelu to prawda? Nie chodzi mi, że strace 20 level, tylko czy jest wymagany.

To na razie tyle ;)

aktus
22-08-2004, 21:28
re up:
ad 1)
nie nie bedziesz mial tutulu
ad 2)
co rozumiesz przez slowa stracic pacca? to ze ci sie skonczy? ze cie zhackuja?
jezeli chodzi o skonczenie czasu wykupionego to nie bedzie problemu
ad 3)
jak najbardziej sie oplaca. kupilem pacaa na 3 miechy zeby wyprobowac i na 100% przedluzam :)
ad 4)
musisz miec 20 lvl zeby promocje wykupic. potem mozesz zdedzic nawet do 5 lvl na ktorym wywala cie na rooka ( tam juz oczywiscie miec go nie bedziesz )

Senadex
28-08-2004, 14:23
Jestem troche poddenerwowany czytajac wciaz te same pytania na któwe było ze sto odpowiedzi ludzie przeczytajcie cały temat a nie zadajecie pytania które już były !!

Desigit
16-09-2004, 22:29
Ja pytanie z innej bajki:Zeby miec promo podchodze do krolowej i co mowie?,,Hi qeen promotion,,Czy dobrze napisalem?Jak cos to poprawcie plz ;)

Prawo Kruka
29-09-2004, 15:19
A wiec:
Postanowilem zakupic sobie pacca. Chce zalozyc sobie konto w zachodnim/wbk. I co wtedy? Jak zaplace? Dadza mi tylko electron/maestro!
Da sie moze jakos? Jezeli nie, istnieje jakis inny bank (moze internetowy) w ktorym dadza mi jakas karte, ktora moge zaplacic za pacca? Prosze pomozcie!

Penesero
30-09-2004, 18:45
Mam pewne pytanie dotyczace zakupienia pacca karta kerdytowa.
A wiec moj ojciec posiada w PKO BP karte Olimpijską (tego roczna)
I jak juz zamowie pacca to co najpierw robia:
Zakladaja Pacca czy czekaja na kase ?
Druga sprawa to w jaki sposob bank odciągnie odemnie pieniadze
Automatycznie czy musze przelew sam zrobic do banku ?
Prosilbym o jaknajszybsze odpisanie na moje pytanie
Z góry dzięki
:)

Vegefa Ziom
02-10-2004, 14:11
Mógłby mi ktoś podać link albo wyłumaczyć dokładnie jak n00bowi jak zapłacić przelewem za PACCa?:baby:
( zgóry sorx za n00bowskiego posta)

Elite Pietras
11-10-2004, 22:00
Ja mam takie pytanie. Chce wyslac pieniadze do CIPsoftu przelewem bankowym ( na przyklad Western Union ). Tylko co z numerem referencyjnym??? Skad CIPsoft bedzie wiedzial jaki jest moj numer referencyjny i od kogo otrzymal pieniadze??? Czy pieniadze musza być przkazane z konta na konto, czy mozna to zrobic bez udzialu mojego osobistego konta bankowego ( chodzi mi o wplacenie pieniedzy w banku z pominieciem wplacania pieniedzy na konto bankowe ), czy tez CIPsoft musi znac numer mojego konta??? Prosz o szybka odpowiedz, zalezy mi na czasie. ;)

Muzynek
12-10-2004, 07:27
Witam! mam pytanie (a) o pacc. Wczoraj około 16.00 skończyłem wszystko wypełnmiać nacisnołem "order" i wyskoczyło mi "thank you for order" (wiem co to znaczy :p) a pacca nie dostałem! w tym temacie jest napisane ze dostaje sie tego samego dnia, a ja nie dostałem. Może popełniłem jakiś błąd albo trzeba go jakoś aktywować?
Odpiszcie szypko plz! Z góry thx!

Sir Zaku
12-10-2004, 15:08
A wysłałeś pieniadze na Premium Account ? Poza tym Pacc w ten sam dzień przychodzi tylko jak sie płaci kartą :)

roland
26-10-2004, 09:43
Jak kupić pacca kartą kredytową(prosił bym o dokładny opis)??
Z góry dziękuje

pan Niewiadomski
29-10-2004, 11:09
co to jest rec key??
bardzo prosze o pomoc

Phob'
31-10-2004, 07:46
REC-KEY pomoze ci odzyskac konto w przypadku hacka,
mozesz tez zmienic maila w ciagu kilku minut jesli poprzedniego zapomniales.
Bye

Para
08-11-2004, 18:48
Mam pytnako mam karte kredytowa od niedawna i przy zakupieniu pacc trzeba wpisac nr. karty kredytowje wiec ktory to jest numer?!? ten na karcie sa 2!?:D wiec ile on ma okolo cyferek ?? prosze o dopwiedz

Eleander
08-12-2004, 22:42
Zeby kupic pacc albo cokolwiek w internecie trzeba miec kartę która pozwala na platnosci online.Ja mam karte virtualna Invest Banku i świetnie sie sprawdza.Przy innych kartach wystaczy zapytac się w banku czy mozna kupować w internecie i Pani w banku bedzie wiedziala co powiedziec.Najczęściej NIE!!!!
Ale jak juz mamy karte to zauważcie że na niej wszystko pisze i nie trzeba specjalnych uzdolnien aby z niej korzystać ,Jak Cię pytają o numer karty to na pewno nie jest to ten 3 lub 4 cyfrowy numerek tylko ten dlugi, jak pytaja o billing adress to na pewno nie o adres twojego domciu tylko o adres który jest podany na karcie małym druczkiem.Jak pytają o numer dodatkowy wymahgany do potwierdzenia to jest ten maly numer :)Tzn. mający niewiele liczb.Choc ja na swojej Visie nie mam takiego numerka a Virtual ma.Przelew idzie natychmiast i kasa jest u Cipów praktycznie natychmiast ale musi potrwać aż zaksiegują na koncie.Wasze ciężko wyżebrane u rodziców złotówki są zamieniane powiedzmy że na dolary po kursie sprzedaży w danym dniu w waszym banku, można się domyślić że chodzi o ten większy czyli jak pisze 3,1234-3,345 to oczywiscie Wasz bank przeliczy 21,99 razy 3,345i tyle ściągnie Wam z konta. :cup: Ekhm ... za obsluge tyz ale niewiele.

Warlord Konrad
14-12-2004, 16:10
Czy podajac numer karty i cale te dane oni mogą mi wyczyscic konto <zabrac cala kaske> i zbankrutuje i czy pobieraja podatek itd. Ile to by wynosilo. Pomocy !

Jestes zdenerwowany tym calym paccem !.

I czy po podaniu danych oni wysysaja kase <zamieniaja na USD>
I nie trzeba nic placic,po prostu podaje dane oni pobieraja kaske i juz mam??

Bartekk
15-12-2004, 13:17
mam pytanie co do kupna pacca przez przelew bo mam vise electron i taka chyba nie poge placic jak kredytowa?? Prosze o dokladne opisanie jak mam to zrobic poprzez przelew.Bardzo mi zalezy.I czy przez poczte jest w 100% pewne ze dojdzie?

L-fan
17-12-2004, 08:56
ja wyslalem kase poczta we wtorek raniutko i mysle ze za pare dni juz powinienem miec pacca :-) tylko 1 pytanko: (ktos juz sie chyba o to pytal ale nie dostal jednoznacznej odpowiedzi...) skad sie dowiem ze juz mam pacca? komus chyba ktos napisal ze przy logowaniu, ale chodzi o logowanie sie do gry, czy logowanie sie na tibia.com? czy dostane jakas wiadomosc e-mailem ze juz mam pacca? i czy musze go jakos specjalnie aktywowac, czy tak poprostu go dostaje i juz? kupuje pacca pierwszy raz i niezbyt duzo o tym wiem... :-) czekam na odp. pozdro all

Sasek62
17-12-2004, 09:21
A co to jest Pacc? ?(Ja ci radze bo zarobisz z 3 dedy w ciagu dnia a wiec?? i sie stuknij w leb PACC:Premium Acc mozesz se domek kupic gildie robic i takie rozne...

L-fan
17-12-2004, 14:12
Chcialbym sie dowiedziec dokladnie, jak przebiega aktywacja pacca. Wyslalem kase poczta we wtorek rano i mam nadzieje ze za kilka dni share-it! ja dostanie :) ale co wtedy? ktos napisal ze pacc aktywuje sie automatyczni przy nastepnym zalogowaniu, ale czy chodzi o logowanie sie do gry, czy na tibia.com? Czy dostane maila z powiadomieniem ze juz mam pacca (albo cos w tym stylu)? Czy musze jakos specjalnie go aktywowac? Prosze, niech mi ktos napisze bo kupuje pacca pierwszy raz no i chcialbym wiedziec jak to dokladnie jest... pzdr all! :)

L-fan
17-12-2004, 14:14
heh i jeszcze jedno: sorki ze sie tak powtarzam! :)

Skraps
19-12-2004, 15:29
Czesc,

Czy eKartą z mbanku mozna placic za pacca ? Prosze o dokładną odpowiedz a nie "kolega mojego kolegi mowił ze podobno mozna".

iglarf
08-01-2005, 22:47
EJ powiedzcie mi DOKLADNIE KROK PO KROKU co trzeba zrobic by zaplacic za PACCA karta???????
PLZ!!!!
W sprawach od PACCA jestem newbie wiec pomouszcie PLZ!

Fu'Yara
11-01-2005, 20:11
Ja bym jescze dodał zaklencia na invite do domku itp!

Rybast
19-01-2005, 20:54
Ello
3 miechy temu zamawiałem pacca i wszystko dobrze poszło. Teraz tez chcem jeszcze raz i niewiem co robić??
Slyszałem od kolegów ze jak juz raz kupywalem i mam Ref to teraz poprostu wysyłam go na kartce z kasiorą. Więc niewiem czy moge spokojnie to wysłać??
Czy mam znowu siedzieć przy wypelnianiu tych tabelek??
Prosze napiszcie szybko bo chcem szybko kupić zeby mieć na ferie

P.S Jakby co to sorry za blędt- Mam nato papierki

Tapczan
10-02-2005, 08:40
Słuchajcie, mam pewien problem. Ostatnio kolega kupil mi pacca. Ale stwierdzilem ze ja go nie chce i przy potwierdzaniu kliknąłem "Reject". I co się stało z pieniędzmi ? Czy poszedł przelew spowrotem na konto mojego kolegi ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

aTomo
19-02-2005, 14:40
Zalozmy. Kupilem sobie domek, i konczy mi sie pacc. Jak sie skoczy to mam nadal domek czy juz nie?

Macio
20-03-2005, 17:28
Mam jedno pytanko jezeli zpelniem te 3 warunki o ktorych mowiliscie to mam isc do krolowej (jestem w carlin) i co mam do niej powiedziec :confused:

BuZz
23-03-2005, 14:37
A czy jak kupie, pacca na allego.pl, to cos innego ? <--- Jestem poczatkujacy i nieznam sie : /

Dwimenor
23-03-2005, 14:41
A czy jak kupie, pacca na allego.pl, to cos innego ? <--- Jestem poczatkujacy i nieznam sie : /

Nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi, ale zdaje się, że pytasz, czy Pacc kupiony na Allegro jest inny od kupionego samodzielnie.
Odpowiedź:Nie, niczym się nie różni(w grze), poza ceną i sposobem transferu kasy(w rl).

pokemonlol
23-03-2005, 14:45
Jak aktywować PACC'a plx plx?

Oskar111
13-04-2005, 16:38
czy jest jakies ograniczenie ze promocje tylko miedzy20-25 lvl czy od 20 lvl w gore?

Pacek
21-04-2005, 15:12
pzrepraszam co mam powiedziec do krolowej w carlin aby ta mnie wysłuchała i dała mi promocje, próbowałem już z każdej strony hi, hello, good mornig ale cały czas słysze żebym ogładził swoje maniery, prosze o odpowedz

Jacko
21-04-2005, 15:37
No jak dobrze pamietam to trzeba powiedziec Hello Queen (a nie same hello), albo Hail Queen. Potem 'promotion' 'yes' i tyle ;-)

zajac Gro Sho
26-04-2005, 23:07
mam pytanko jesli wykupie pacca ale nie kupie tej promocji u tego krola to mana mi bedzie rosnac tak samo jak kazdemu facc czy szybciej???

dziadek1989
28-04-2005, 18:25
a ja mam pytanko dotyczące domków z ogródkami
czy rośnie mana w ogródku? czy jest tam pz?

Zeo
21-05-2005, 19:51
Ej a ja kiedys slyszalem ze promocja i czary zostaja... Wiem ze bylo napisane w TYM temacie ze znika <chodzi mi o czary i promocje> ale prosze modkow i uzytkownikow o sprawdzenie o sprawdzenie tego podpunktu plz

z gory thx

Heroldso
25-06-2005, 22:38
Posiadam pacc i promocje jak mam dac ochrone komus? tak zeby bylo napisane jak wezme look ze ochrania mojego kupla Heroldso ?? byl bym wdzieczny za odpowiedz

Kret master
26-06-2005, 07:56
Posiadam pacc i promocje jak mam dac ochrone komus? tak zeby bylo napisane jak wezme look ze ochrania mojego kupla Heroldso ?? byl bym wdzieczny za odpowiedz

twój kumpel musi być w jakieś gildii i wtedy lider tej gildii moze dodac taki napisik (protected by........) ale moze tez byc na przyklad (noob killer) albo (dumny wojownik) moj kumpel z mythery mial napisane (protected by cachero) ale to szczegół ;)

daraa
27-06-2005, 22:33
Cześć mam problem z tibią. Przy uruchomieniu kompa wszystko chodzijak należy6 nic sięnie zcina. a po włącvzeniu tibi poprostu kszmar. myszka i te sprawy taklaguja że się nie da nic robić. Mam windows a xp i może to przez to wątpie żeby przez procek choćmam tylko 400 mhz ale na tym kompie tibia już szła io to jak urza. Prosze o pomoc.

Tibio-gracz
11-08-2005, 16:50
Mam pytanie co do promocji.Ta promocja kosztuje 20k.Jak ide króla to musze miec 20k w plecaku.Mowie co trzeba i jak dostaje promo to to 20 k znika czy to 20k jest po to zeby krol widzial , ze jestem bogaty i jak dostane promo to se moge to 20k z powrotem schowac do depo?

Lodzi
03-10-2005, 15:26
Może i to nie ten temat ale wpisze. Czy jak kuie pacc musze go jakoś aktualizować? ;( Sam nie wiem

ox sky master
03-10-2005, 19:17
Teoretycznie można też dogadać się z innym graczem, płacąc mu pieniądze w grze, by ten zapłacił ci za PACC prawdziwymi pieniędzmi

jak mogę rozpoznać takiego gościa i czy dużo takich jest na servach. szczegulnie chodzi mi o server Askara. Jeśli ktoś by znał kogoś na tym servie to niech tu napisze

Blue
05-10-2005, 18:53
Daraa, może być wiele powdów dla których Tibia chodzi wolno.
Radze oczyścić dysk i wyrzucić zbędne programy (mozliwe że jest on nieco zatłoczony...) A także sprawdzić czy z dostępem do internetu wszystko jest w pożadku. A przedewszystkim zaopatrz się w dobrego antyvirusa :)

Tibio-gracz, niestety po kupieniu promotion Twoje ciężko zarobione 20k znikną... ale polecam tak postąpić, bo oprócz ładnego tytułu w zależności od profesji dzięki promocji dochodzi więcej punktów życia, oraz many :)

Lodzi, jeżeli kupisz pacc (wyślesz pieniądze) czekasz tydzień. W tym czasie powinien dojść. Jeżeli Twoje dane są zgodne, a pieniędzy jest wystarczająca ilość (3 miesiące ok 90zł... itd) nic się nie martw pacca napewno dostaniesz. Wystarczy tylko grać grać i jeszcze raz grać, a w pewnym momencie kiedy się zalogujesz on już po prostu będzie :D Na dole pojawi się liczba dni pacca które jeszcze Ci zostały do jego zakończenia.

Ox sky master, oczywiście jest paru takich ludzi, niestety radzę nie ryzykować, bo często gęsto pacc-a za tibijską kase sprzedają oszuści... a jeżeli już są wiarygodni to bardzo dużo sobie liczą...
Ja kiedyś osobiście kupowałam kumplowi pacca na 3 miesiace, ale tylko dlatego że dostałam za to DSM która na moim serverze warta jest 200k =]

Skrabs
30-10-2005, 10:18
Czy to prawda, że po kupnie promocji soule lecą co 15 sekund ??

full seciurity
03-11-2005, 19:49
Prosze o podanie komend do domków

Sharky
05-11-2005, 14:53
Jak wycofać się z licytacji domku :baby: ?? ;)

Chmielok
05-11-2005, 20:49
Czy to prawda, że po kupnie promocji soule lecą co 15 sekund ??
Tak

Prosze o podanie komend do domków
Ponizsze komendy nalezy wpisywac podczas pobytu w domku.

Aleta Sio - ustalasz kto moze wejsc do domku.

Tu wyjatkowo trzeba sie ustawic twarza przed drzwiami. \/

Aleta Grav - ustalasz kto moze otwierac, zamykac drzwi i cos tam jeszcze.

I jeszcze taki ktory wyrzuca kolesia z twojego domku niestety nie pamietam jaki on byl.

Zajdo
05-12-2005, 09:26
Jestem w carlin prubuje na różne sposoby zagadac o promo i nic. X( Plx pomóżcie :(

Shinjix
05-12-2005, 09:37
Jestem w carlin prubuje na różne sposoby zagadac o promo i nic. X( Plx pomóżcie :(
-hello queen
-promotion
-yes

Musisz mieć 20 level i 20k w backpacku.

Zajdo
05-12-2005, 11:54
Dziekuje za pomoc :D:D

KoZa01
25-12-2005, 12:15
mam pytanko gdzie sie kupuje czary dla pacc ? ;> gdyz zamierzam kupic pacc a lepiej zawczasu wiedziec :D z góry thx

Berials
25-12-2005, 13:51
Te dostępne tylko dla PACC (np. Haste,Levitate) w wieży magicznej na Edron.
Te dla postaci z promocją, u NPC Eremo na Cormay.

Adow Adan
13-07-2006, 01:34
Powiedzcie jak przekonać rodziców zeby mi pacca kupili??
U mnie jest tak:
Ja:Mamo kupićie mi Pacc??
M:A co to jest??
Ja:Takie coś co uprzyjemnia grę w pewniej grze
M:Chyba cie pogieło zeby płacić za jakąś głupią gre, a ile kosztuje??
Ja: około 80-90 zł
M: :o chyba cie po....o
Koniec rozmowy.
Powiedzcie mi co mam zrobić??

Paul Reaver
20-08-2006, 19:47
po upie rzecz do poprawki. pacc daje latwe odzyskiwanie konta ale facc ma teraz tak samo ;] pozdro

Aber Vego
25-08-2006, 10:08
Gdzie sie placi czynsz za domek ;)?? prosze o odp..

Filthy
25-08-2006, 15:11
Gdzie sie placi czynsz za domek ;)?? prosze o odp..

Czynsz jest sam zabierany z Twojego depo. Musisz mieć pieniądze w depo w momencie płacenia czynszu, bo w innym wypadku dostaniesz bana na kupowanie domków. I pamiętaj! Pieniądze mają być w pojemniku o nazwie "DEPOT" a nie w skrzynce "Locker"

Arek_
29-08-2006, 08:34
Być może było już to pytanie ale musze je zadać. Czy pacc obejmuje wszystkie postacie na końcie czy tylko jedną postać?

Drzamich
30-08-2006, 11:30
Być może było już to pytanie ale musze je zadać. Czy pacc obejmuje wszystkie postacie na końcie czy tylko jedną postać?

Wszystkie postaci na koncie.
PACC to premium ACCOUNT, a nie premium player.

kubaal
10-11-2006, 09:13
Jak zostaniesz zrookowany, to tracisz wszystko, włącznie z promocją.

To akurat jest przecież napisane.

cytuję to, co pisze parę linijek wyżej :
Jak wykupić promocję
3) Musisz mieć 20 000gp

Co trzeba napisać do królowej w Carlin aby kupić promocję ??

jeri_ghost
26-12-2006, 19:42
Tekst niby ok, ale...

Po pierwsze są literówki (a conajmniej jedna "krytyczna"
Po drugie artykuł nie jest napisany, tak jak powinien, tzn. powinien zachęcać do kupna pacc, na maxa eksponować zalety pacca, a nie być tylko suchym wypisaniem faktów...

telesim
02-01-2007, 21:01
witam,
mam zamiar kupić domek na Candii w związku z tym mam pytanie. Na tym świecie mam 3 chary a tylko jeden z nich ma wystarczająca ilość gotówki na domek. Czy istnieje możliwość wyboru ownera czy odbywa się to automatycznie ? i czy domki oznaczone(auctioned (no bid yet)) będą kiedyś wystawione na aukcję ?
z góry thx za odpowiedz

Asero
04-01-2007, 21:59
:] mam takie małe pytanie czy jak mam pacca to jezeli kupie 2-gi to on sie naklada na tamtego bo nie jestem do konca pewnien a chce sie upewnic :)

telesim
04-01-2007, 22:33
PACC sie sumuje nic się nie nakłada :)

Goldscorpion
20-01-2007, 13:49
Jeżeli było przepraszam ale nie sposób przeczytać całego tematu.

1. Czy jeżeli mam kupiony domek i skończy mi się pacc to domek przepada i cała kasa jaką za niego dałem? Muszę go sprzedać zanim skończy mi się pacc?

Ramstain
22-01-2007, 13:26
Chwila , chwila.Chyba czegoś nie zrozumiałem.To jak sie kupi Pacca i powiedzmy że sie wyczerpał to tak jakby trace chara??Chyba źle zrozumiałem ale proszę o odpowiedź!!!!!!!!!!

Zygfryt
27-01-2007, 14:42
To raczej głupie pytanie, ale zaryzykuję, bo chcę być pewny. xD

Czy jak zalicytuję domek i wygram licytację to nie muszę mieć kasy w depo tylko na koncie?
Po to ten bank chyba. :)

Już znalazłem odpowiedź. Jak się posty usuwa?

Ununul
15-02-2007, 16:51
Matko jedyna pełno byków!!!!
Popraw!

Shor'tugal
20-02-2007, 13:57
Witam.
Czy jest możliwość kupowania Pacc na jeden/kilka dni (np 3 dni ). Niechodzi mi rzecz jasna zeby poexpic na terenach pacc lecz o postman questa ;) .

Elwer Balus
20-02-2007, 15:44
@up: nie.minimum 3 miesiące.

kamm216
04-07-2007, 15:45
Mam pytanie
Jak kupilem domek (shop) to jest jakas komenda zeby wypisywac rzeczy ktore mam na sell?
Jaka jest komenda zeby wszyscy wchodzili do domku?

Cumulus23
05-07-2007, 12:16
Mam pytanie
Jak kupilem domek (shop) to jest jakas komenda zeby wypisywac rzeczy ktore mam na sell?
Jaka jest komenda zeby wszyscy wchodzili do domku?

Wiesz ile jest faq na temat domkow???? Poszukaj cos a nie idz na proscizne. np. tutuaj masz http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=83664

G17
17-11-2007, 08:14
Witam mam kilka pytań na temat pacc.

1. Czy się w ogóle opłaca kupować premium account?

2. Co robić w przypadku oszustwa przez Allegro?

3.Jaki procent graczy w tibii ma premium account? <na oko>

4.Od którego lvla zalecacie kupno pacca?

drut'neptera
17-11-2007, 22:09
A czy jesli mam konto pko inteligo to tez moge kupic pacca???

Adalgarin
18-11-2007, 19:18

stworzyc mozna zawsze, ale grac juz nie ;) blad

adamOo
24-12-2007, 23:20
Załóżmy, że mam 40 $ i chcę kupić za nie pacc. Czy za dolary też sprzedają pacc ? Patrząc na kursy walut wnioskuję, że lepiej jest kupić za dolary.

Raphinn
27-12-2007, 15:36
Mam pytanie czym sie różni swiat Premia od zwyklego

Vasth
27-12-2007, 16:39
Mam pytanie czym sie różni swiat Premia od zwyklego

Inteligencją graczy.

Bist
17-01-2008, 21:34