Pokaż pełną wersje : W niemczech pary homo mogą adoptować dzieci :(
Nightwalker
26-11-2004, 21:16
Niemcy: Geje i lesbijki mogą adoptować dzieci
Izba wyższa niemieckiego parlamentu (Bundesrat) zaaprobowała ustawę umożliwiającą gejom i lesbijkom adoptowanie dzieci ich partnerów z poprzednich związków.
Ustawę tę, zgłoszoną przez SPD i Zielonych, izba niższa - Bundestag przyjął na początku listopada.
Ustawę poparły kraje związkowe, w których rządzą SPD, Zieloni oraz liberalna FDP.
"Państwo ma obowiązek równego traktowania ludzi i nie ma czego szukać w ich sypialniach" - powiedziała minister sprawiedliwości Berlina, Karin Schubert (SPD).
Bawaria zapowiedziała złożenie skargi do Federalnego Trybunału Konstytucyjnego. Edwin Huber, przedstawiciel tego landu, rządzonego przez chadecką CSU, ocenił ustawę jako naruszenie wartości zawartych w konstytucji, szczególnie zasady ochrony małżeństwa i rodziny.
Nowe prawo stanowi dalszy krok w kierunku zrównania związków homoseksualnych z małżeństwami tradycyjnymi. Geje i lesbijki żyjący w związkach partnerskich od przyszłego roku otrzymają prawo do odmowy zeznań przeciwko partnerowi w śledztwie lub przed sądem. W razie rozwodu bardziej zamożny partner będzie płacił gorzej sytuowanemu alimenty. Geje i lesbijki dostaną także prawo do renty po zmarłym partnerze.
Koalicja rządowa SPD/Zieloni przeforsowała trzy lata temu ustawę zezwalającą gejom i lesbijkom na zawieranie tzw. zarejestrowanych związków. Z tej możliwości skorzystało dotychczas ponad 5 tysięcy par.
Informacja ta pochodzi z Onet.pl
Uczcijmy to minutą ciszy :(
Czy już nikt nie mysli o dobru dzieci?! Pytam się! Co się dzieje na tym świecie! To niedopuszczalne! Tym wręcz UNICEF powinien się zająć, czy jakaś inna organizacja! Jestem strasznie wkurzony X( X( NO JAK TAK MOŻNA! Dziecko MUSI MIEĆ MATKĘ I OJCA! Co ludzie sobie pomyślą i czy dziecku bedzie przyjemnie słuchać "Fajnych masz starych, mili faceci"? Nosz k**wa! TO JEST WŁAŚNE LIBERALIZM WYZNAWANYCH WARTOŚCI! To musi się skonczyć to woła o pomste do NIEBA! uffff..... grrrrrr ja pier**le... Lduzie nie mają sumienia, ani wyobraźni! Czy takie pary wychowają zdrowe (psychicznie) dzieci? Eksperyment na ludziach... X(
Dan the Automator
26-11-2004, 21:24
uffff całe szczęście że się juz urodziłem ;-) Huh, jakbym miał trafić do takiej "rodziny" bym się chyba powiesił jakbym sie zorientował "co jest grane" ;-) Cóż, świat jest dziwny
Powiedzmy, ze masz dwie matki.I jakbys sie zwracal? Matko Jeden i Matko Dwa? :DMasakra...
Shanhaevel
26-11-2004, 21:37
Dla mnie to jest chore... To jest sprzeciwianie się naturze... Niektórzy homo się tłumaczą tym, że u muszek owocówek występują pary homoseksualne... Ja przepraszam! A czym kierują się muszki owocówki w doborze partnera???
Uncle Warrior
26-11-2004, 21:41
Ej, no comment... przeciez to nienormalne... boze... nie wiem po prostu co powiedziec... to jest tak chore ze az mnie zatkalo :| Jak tak mozna? Wspolczuje i to bardzo dzieciom adaoptowanym przez takie "pary"... Z dwojga zlego wolalbym juz chyba na ulicy mieszkac ^^ W szkole gdyby ktos sie dowiedzial o takim czyms to przesrane cale zycie przeciez... wyobrazcie sobie :( Wole juz nawet o tym nie myslec :\
Tekst z matką jeden i matką dwa byl niezly xD
@UP : Widac maja wysokie mniemanie o sobie, porownywac sie do owadow...No i nie maja argumentow widac ;)
Ja niemam nic do homoseksualistów chociaż uważam że to nienormalne zboczenie!! :(
Nie mam nic do nich poki nie afiszują się z tym.
LUDZIE!!!! JA ZACZYNAM CZUĆ SIE JAK JAKIŚ ODMIENIEC BO JESTEM NORMALNEJ ORIENTACJI!!!!!
A z tymi dziećmi to już przesada....
Świat wariuje!!!!
Ludzie zróbcie coś z tym.. PLZ :/
To niech jedna osoba z tej pary zmieni sobie płeć -.-
A tak na serio to jest zeczywiście chore.
LAJF IS BRUTAL! X(
Ja powiem tylko tyle, ze zaj.ebiscie wspolczuje tym dzieciom...
Lesbijki mają łatwiej, bo nawet w jakiejś Rosji mogą mieć dziecko - jeśli tylko zgodzą się na jeden prawdziwy "raz". Ale to jest bez sensu, takie dzieci nie mają żadnego życia przed soba.
adoptowanie dzieci ich partnerów z poprzednich związków
Czyli nie mogą se wziąść dziecka z jakiegoś KinderHausen, a jedynie jeśli wcześniej mieli partnera płci przeciwnej? Hmm to jakiś 40latek z trzema córkami nagle se pomyśli "oooo kurde, on jest piękny, nara Ania, wychodzę za niego i zabieram dziewczynki"?
$corcerer
26-11-2004, 22:29
chore
<blablablabla>
Masakra, dobrze, że w polsce nie ma czegoś takiego, bo znając polską tolerancję te dzieci nie miałyby normalnego życia :( .
@down
Smutne, ale prawdziwe :/
@up
Jakby sie reszta dzieciakow dowiedziala to byłby lincz... pewnie nie tylko by sie wyśmiewali ale pewnie znaleźli by sie tacy co by to dziecko pobili... A co tu jest dziecko winne. No i co my na to poradzimy ;( Smutne...
Niech sobie homoseksualiści żyją, ale bez ingerencji w życie ,,hetero". Z dziecka adoptowanego przez parę homo na 99% wyrośnie homoseksuualista, przeciez dziecko wzoruje się na rodzicach.
Teraz to pedały przegięły! X( Te dzieci nie są niczemu winne.
Chore jest równeż to że homo mają coraz więcej praw i zaczynają coraz śmielej się ich domagać.
Pozwolenie adoptowania dzieci przez takie " PARY " jest tylko następstwem rosnącej akceptacji geji i lezbijek przez społeczeństwo.
PORĄBANE!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(
Wczoraj Niemcy a dzisiaj Polska???
To mnie właśnie martwi...
Niee...Ja akceptuje pedalow, bo co mam do nich? Chlopakowi podoba sie inny chlopak, niech bedzie. Moze mu sie nawet piesek podobac i z nim tentego, ja nic do tego nie mam.Gorzej byloby, gdybym ja sie takiemu panu podobal ;) Wtedy to mialbym do niego jakies obiekcje....jesli jeszcze by mnie zaczal podrywac (SIC!!), to chyba bym normalnie pod ziemie sie zapadl, a goscia rozstrzelal....
Dzisiaj Niemcy...jutro Polska? Nie wydaje mi sie. Tematy tabu i mala tolerancja "odmiennosci" to w Polsce norma. Jesli chory nie moze sam siebie zabic (nie pamietam jak to sie nazywalo....a pamietalem :|), a aborcje stare babcie zbluzgaly, to co dopiero pary homo....Juz sobie wyobrazam strajki itp...A nawet jesli by doszlo do wprowadzenia takiego czegus jak w Niemczech - wyobrazcie sobie, idzie sobie pedal ulica, babcia z druga babcia "patrz pani, to ten gej czy inny pomiot szatana idzie", jakis kibol "PEEEDAAL! ZABIC!", ktos podchwycibly ten tekst i homoseksualista musialby sie zmyc ;)
Dowizul z Inferny
27-11-2004, 09:08
rosnącej akceptacji geji i lezbijek przez społeczeństwo .PORĄBANE!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(
a co ci przeszkadza ich akceptacjahttp://forum.tibia.pl/images/smilies/mad.gif akceptować się ich powinno a nie odżucać od społeceństwahttp://forum.tibia.pl/images/smilies/mad.gif ale rzeczywiście z ta adopcja to jakas przesada
Hmm to ju Niemcy?
Byłem w Holandii i akurat traviliśmy na zlot tych kochających inaczej :)
Masakra, chłopaki mieli z tyłu rozporki ai się obściskiwali aż mnie sie na bełty zbierało :)
Ja też nie mam nic przeciwko temu, niech se robią co chcą ale oni napewno łatwego życia by niemieli. NAsi Polscy chłopcy by się nimi zajeli i by było tylko na ulicach słychać "JÓZEK BIJ TEGO PIE********* PEDAŁA"
Tragedia...
PS: Najkrótszy kawał o gejach?
>>>TEN TEGO<<<
:D:D
kawał roku o padalach:
- Tato co to jest homoseksualista??? - pyta dziecko tatę
- Idź do mamy ON Ci powie!!! - odpowiada ojciec
oby w Polsce takiego czegoś nie było!!!
]v[ichal
27-11-2004, 14:22
Ale bezsens! Jesli rodzi się dziecko to MUSI miec ojca i matke.Matka musi karmić dziecko piersią , a co bedzie gdy dziecko bedzie wychowywało jakiś 2 facetów? Pewnie dostanie sztuczne , a to juz nie to samo.NIe wspominajac juz o tym ze z tego dziecka wyrośnie pedał/lesbijka! Dobrze ze to w niemczech, niech Oni sobie to tolerują , ja na pewno nie będe.
Matheous
27-11-2004, 14:24
Czlowiek jest kowalem swojego losu... Wg mnie to ze dzieci sie wzoruja na rodzicach i wyjdzie homos to pitolenie, bo jak wiadomo 'serce nie sluga':) wiec watpie zeby chlopak ten tego z innym chlopakiem dlatego ze ma dwoch ojcow... Jak sie zabuja w chlopaku-jego sprawa jak sie zabuja w kobiecie-jego sprawa. I TYLE!
@Nekromanta-zabijanie chorego na jego zyczenie to eutanazja, tez o tym glosno bylo kilka latek temu:)
Aha, w wiekszosci postow-moze i niechcacy-to wg mnie pobrzmiewa pogarda/nietolerancja dla homoseksualistow... A co nas to? Pedofile to inna sprawa, ale u homosow to zwykle aby doszlo do zwiazku to musza sie zgodzic obie strony;) wiec nie ma w tym nic takiego zlego... A ze beda dzeci adoptowac? Spojrzcie na to z ich strony: jest sobie zwiazek dwoch mezczyzn/kobiet. jak wiadomo, nie moga miec dzieci. Kochaja sie nawzajem i CHCA MIEC DZIECKO. I co maja zrobic??? Gdyby sie puszczali z osobnikami przeciwnej plci zeby miec dziecko do swojego zwiazku to pewno tez by bylo halo ze homosy sie puszczaja na prawo i lewo... No to trzeba se jakos radzic!!! Dziecko moze byc szykanowane-ale w szkole co 2giemu dziecku sie dokucza za to ze ma okulary/nie myje sie/jest grube czy cos. Ale jezeli dziecko jest MILE, FAJNE, KOLEZENSKIE to w koncu sie zapomina o tych wadach i sie z nim koleguje pomimo wszystkiego.
Te dzieci jakos sobie poradza-w koncu w doroslym zyciu to same sobie przemysla czy sa homo czy hetero(bo juz beda wiedziec o co chodzi)... Wiec sie nimi nie martwcie...
A gdybyscie sami byli w takiej rodzinie-skad wiecie ze byloby tak strasznie?
AhA, OD RAZU ROZWIEJE WATPLIWOSCI-ani nie jestem homo ani nie mam takich rodzicow... Po prostu mnie to tak nie bulwersuje i tyle!!!
Aha, Dobo-wchodzisz na gejowo.pl a sam masz cos do gejow? Ciekawe:)
To nie są ludzie, którzy non-stop się pier.olą po katch, tylko ludzie, który kochają/pożądają osoby tej same płci [tak jak opisał ktośtam wycieczkę z Holandii - musieliście trafić na ekstremalne zgrupowanie, albo zmyślasz, bo tak ładnie się brechta i oczernia innych]
Ale racja, znając ludzką tolerancję żal mi tych dzieci -.- Póki co od ludzi mogą liczyć tylko na kopa [i to zazwyczaj z drugiej strony tyłka]
EDIT, po namyśle
@całokształt, że krzywda dzieciom itd.: jasne, że jakaś krzywda jest, bo natura stworzyła nas, tak, a nie inaczej, a homo faktycznie nieco dziwnie się zachowują [sprzeciwisz się im z jakimś dziwnym uprawnieniem (było coś, ale nie pamiętam co) i już jesteś homofobem], ale nie zapominajmy, że to nie wariaci z pejczem, którzy pier.olą się 24/7, tylko ludzie.
PS. co byście powiedzieli na nekrofilów? A gdyby im pozowlić adoptować dzieci? Są rzeczy gorsze niż homoseksualizm, np. nekrofilia i pedofilia (Dobra, robi się obrzydliwie...)
Wujek Duncan
27-11-2004, 18:33
zbrodnia. zbrodnia przeciwko ludzkości (dzieciom)
Nightwalker
27-11-2004, 18:47
Post Mathousa skomentuje subtelnie:
BR?
TheNatoorat
27-11-2004, 18:56
- Jasiu! Przyjdź jutro z mamą do szkoły!
- Z którą?
Nieeee! Co, pytam CO się dzieje z tym światem?!
Pewnie lesbijki i geje wychowają swoje dzieci, że najlepiej brać sobie kogoś z tej samej płci, później wszyscy zaczną adoptować dzieci, wyadoptują wszystkie, nie będą chcieli "zrobić" swoich i ludzkość się skończy.
Niech sobie homoseksualiści będą, ale niech zostawią ludzi o innych poglądach seksualnych!
Jeśli homoseksualiści uważają swoje poglądy za normalne, to po co strajki, pikiety?
Wiecie że natura premiuje tylko " normalne " jednostki?
Z takich związków nic nie wyniknie taka prawda.
Są tacy ludzie- ok puki siedzą w domach mi to nie przeszkadza.
Ale po co wręcz prowokować takimi rządaniami jak pozwolenie na adopcje parą homo??
Czy to jest potrzebane???
Shanhaevel
27-11-2004, 20:53
Niemcy po prostu się zdegenerują takimi prawami. Po prostu. Nie wiedzą, że sami sobie szkodzą. I kij im w oko. Nic z tym nie zrobimy.
Nightwalker
27-11-2004, 21:48
Niemcy po prostu się zdegenerują takimi prawami. Po prostu. Nie wiedzą, że sami sobie szkodzą. I kij im w oko. Nic z tym nie zrobimy.
Ehhh niobchodzą mnie niemcy jako naród - zawsze byli dziwni (imperatorskie zapędy) ale chodzi o nic niewinne dzieci... :(
]v[ichal
27-11-2004, 22:38
A co nas to?
no tak , najłatwiej przejść obojętnie i nic sobie z tego nie robić.Ale jest jeszcze cos takiego jak wspolczucie.Postaw sie teraz w sytuacji dziecka tych homoseksualistow. W wieku 7 lat idziesz do szkoły i co sie dzieje? Albo ukrywasz to ze masz dwoj ojcow/dwie matki , albo wychodzi to na jaw i masz krotko mowiac przesrane.Do konca podstawowki bedziesz wysmiewany,wytykany palcami.Co dalej? Pojdziesz do gimnazjum i bedzie jszcze gorzej.Nie wiem jak tam tolerancja w niemczech , ale w polsce dlugo byś nie pozyl -w przenosni.
Pary homoseksualne mi nie przeszkadzaja. Kazdy ma prawo kochac kogo chce. To mi nie przeszkadza.. ale jak chca adoptowac dzieci to przeginaja. Rozumiem, ze chcieliby dziecko, ale.. nie pomysleli co z tym dzieckiem bedzie sie dzialo (w szkole, potem w doroslym zyciu)? Jak dzieciak zrozumie co jest grane to mysle, ze srednio mu sie to bedzie podobac. Nie bede powtarzal w kolko tego co bylo juz mowione kilka razy (o zyciu szkolnym dziecka itp.).
Jestem zdecydowanie na NIE jesli chodzi o adopcje. Ale toleruje homoseksualistow..
(...)Masakra, chłopaki mieli z tyłu rozporki(...)
W tym momencie pewnie wcisnales kit, zeby zaznaczyc, ze im chodzi tylko o seks. Na pewno tak nie jest. Czy pary hetero sa tylko dla seksu? No bo jak ktos mowi o homoseksualistach to od razu sie ludziom kojarzy seks..
Wcale nie musiał tego wymyślić - może i pary homo nie są tylko dla seksu, ale jeśli przychodzą na "paradę miłości" to często właśnie po to, żeby się pokazać.
Kiedyś miałem nieprzyjemność widzieć na dworcu w niemczech grupę jadącą na love parade. Nie którzy byli dziwacznie/futurystycznie ubrani ... to spoko, ale niektórzy np. mieli wycięte pośladki w spodniach, n/c
Zgodzę się, iż dziecko wcale nie musi przejąć homoseksualności po rodzicach ... ale rozważmy taką sytuację ...
Akurat nie było nauczycielki od polskiego i dziecko nie miało dwóch ostatnich lekcji ... wraca do domu i -
(normalna rodzina) zastaje rodziców przy <wiadomej czynności>, no cóż rodzice będą musieli wytłumaczyć dziecku że to nie bocian przynosi dzieci ...
(związek homo) ??? moim zadaniem dla dziecka hetero spaczenie do końca życia
Grrr.... jakby mnie adoptowały pedały...(ale rym :P) to bym skoczył z mostu...
ja osobiście nie popieram homo.. -.-
przeciez to jest obleśne! jak dwóch facetów w parku się liże X(
Byłem naprawde i zobaczyłem to u 2 facetów. Ale tragedia a co do dzieci to Polska młodzież by się tymi dziećmi "dobrze" zajęła.
Tacy to by niemieli życia :(
Ojeja żeby to tylko do Polski nie traviło :o
Nightwalker
28-11-2004, 20:39
Wiem jedno:
Jęśli "prawica" będzie żadziła w kraju do takiego "incydentu" jak w niemczech niedojdzie. (Btw ostatnoi chcieli w Polsce po częsci zalegalizować związki Homo, jednak (i na szczeście) się nie udało.... Rodzina to RODZINA, czy bez czy z dziecmi.... Rodzina = Mężczyzna + Kobieta (ew dzieci, dziadkowie etc)
@Down
Dokładnie...
Dużo by mówić. Niestety, jeden post nie wystarczy, żeby powiedzieć, co o tym myślę. Ale ogólnie:
żadnej akceptacji dla związków homo, jedynie tolerancja na najniższym poziomie
żadnej, ale to żadnej tolerancji dla adopcji dzieci przez pary homo
Jestem zbulwersowany i przerażony tym, co się dzieje.
Boże! Widzisz, a nie grzmisz!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.