zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Potrzebna wasza opinia i pomoc

Snejk
23-06-2008, 11:46
Jak w temacie:
1. Co myslicie o expie knightem (na paccu) na zolwiach na -3; -4 (2 pozostale wyspy) na lv 37 i skillach 73/73?
2. Potrzebuje jakiegos ustronnego miejsca, gdzie NIKT nie chodzi, JEST z dala od expowisk i jak bede skillowal na monku NIKT go nie uslyszy...
Wydaje sie trudne ale na pewno istanieja owe miejsce...

Z gory dziekuje za pomoc i prosze przemyslec 10x swoj post zanim go napiszecie ;)

Slythia
23-06-2008, 11:49
Jak w temacie:
1. Co myslicie o expie knightem (na paccu) na zolwiach na -3; -4 (2 pozostale wyspy) na lv 37 i skillach 73/73?
2. Potrzebuje jakiegos ustronnego miejsca, gdzie NIKT nie chodzi, JEST z dala od expowisk i jak bede skillowal na monku NIKT go nie uslyszy...
Wydaje sie trudne ale na pewno istanieja owe miejsce...

Z gory dziekuje za pomoc i prosze przemyslec 10x swoj post zanim go napiszecie ;)
1) Spokojnie sobie poradzisz ; ). Na wyższym poziomie i podobnych skillach biegałam sobie tam, było nawet przyjemnie...
2) Senja? Znajdź jakiś pusty korytarz...

Snejk
23-06-2008, 11:52
Ale dokladne miejsce bym prosil, np na mapce... wstyd sie przyznac ale slabo znam Facc area w dodatku okolice Carlin, ktorego jakos nie lubie ;/

Slythia
23-06-2008, 12:03
Nie ma sprawy ; ).

Na początek może mała historia. Senja jest jedną z lodowych wysp, pod którą znajduje się dość duże expowisko. Najczęściej jest ono puste, gdyż przy wejściu trzeba zabić mino maga, co dla niektórych graczy stanowi nie lada problem. Ci, którzy potrafią już to bezpiecznie zrobić, znają lepsze miejsca do zdobywania expa.

By się tam dostać należy wykonać najpierw Dark Helmet Questa, by otrzymać klucz do ów podziemi.

Całe expowisko znajduje się na poziomie -3 pod Foldą. Dlatego też ciężko jest tam kogoś odnaleźć przy pomocy exivy, prowadzą do niego tylko dwa wejścia (i jedno wyjście). Są tam także drzwi, za którymi można się zamknąć.

Oto wejście: http://tibia.pl/earth.php?x=32106&y=31578&z=10&q=48.68&r=1

Na wschód od tego miejsca znajduje się bardzo wiele pustych korytarzy.

Innym rozwiązaniem byłaby wysepka i ice witchami (prawie niemożliwe jest odnalezienie jej dzięki exivie), lecz jest to normalne expowisko i miałbyś problem, by się tam dostać.

@down
Ale są notki ; D.

Dodam jeszcze, że nie spotkałam tam nikogo... A dość długo na Senji się bawiłam.

Snejk
23-06-2008, 12:14
Wielkie dzieki, szkoda, ze sie punktow reputacji nie da stawiac, bo by z pewnoscia polecial :)
Mam nadzieje, ze zna ktos jeszcze jakies dobre miejscowki do postawienia Monka, z dala od ludzi, ktorzy potrafia byc bardzo wnerwiajacy. Jelsi tak to prosze o nastepne ciekawe pomysly :P

Pozdrawiam, ~Argon

Shadowpiece
24-06-2008, 13:21
Ja skillowałem tutaj:
http://tibia.pl/earth.php?x=32454&y=31968&z=10&q=235.18&r=1
Wystarczy wybić Guardy i Soldy(1 lub 2 możesz sobie zostawić żeby ci na defa właził) i zamknąć się w tym pokoiku(klucz z questa w kazz), większość noobków nie posiada tego kluczyka więc powinno być spokojnie.