zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jaka profesja najlepsza obecnie ?

Patoxd
24-06-2008, 15:49
Siemano. Jaka jest teraz najbardziej opłacalna profesja ? Chcielibyśmy z
kolegą zacząć na Isarze , ale nie wiemy jakie profesje wybrać. Co byście
nam doradzili ? Jaką profesją się teraz najlepiej gra i którą najszybciej
można coś osiągnąć bez PACCa ??

Ulanix
11-07-2008, 21:37
Knightem będziesz miał sporo kasy.
Więc wybrałbym Knighta :P

Howard-Webb
11-07-2008, 21:39
Knight, Druid, Paladin, Sorcerer <-- najlepsze postacie
Jaka umiesz/chcesz/lubisz grac, taka graj... kazda prof. ma swoje + i -
Nie ma najlepszej i najgorszej profesji

Klosorox
11-07-2008, 21:47
Hmmm... Pallek? Ja bym wybrał pallka :P

GargoinX
11-07-2008, 22:19
Wydaje mi się, że to jest tak:

Po wyjściu z rooka najlepiej ma sorc i druid, ponieważ mają odrazu bronie magiczne i wbijają się za kązdym uderzeniem, dlategoż oni na początku zarabiają najwięcej, lecz również dużo pieniędzy potrzebują (manasy chociażby). Knight ma wtedy na początku słabą broń i małe skille, więc skillować musi dużo, a co za tym idzie kasy nei zarabia. Najogrzej ma na początku paladyn. Speary mają 25 ataku, to prawda, lecz ma to plusi i minusy. W słabe potwory wbija się dość mocno, a w silne słabo, a ze spearó trudno jest skillować bo słabe potwory zabija, a silne zabiją palka ;), więc musi ciułać kasę na kamyki. W średnim etapie gry profesje są mniej więcej wyrównane, lecz w późnych etapach gry różnie bywa. Paladyn wydaje się najsilniejsz, bo duże skille + atak na dystans = profesja doskonała, lecz to nie prawda. Paladyn musi wydawać dużo kasy na potionki, speary / bolty / arrowy co za tym idzie ma duże waste. Następny jest chyba sorc - dużo manasków, dużo spellów i wydaje się silny, ale co za tym idzie też ma duże waste. Druid mniejwięcej jest jak sorc. Knight zaś nie ma chyba takiego waste jak inne profesje, lecz zarabia też mało i wolno bije level.

Więc nie ma najsilniejszych profesji i ich odwrotności.

Uwaga! Wyjaśnienie może być nie prawidłowe, z powodu mojej znajomości gry (nigdy nie miałem bardzo dużych leveli (max 39), więć wiem tylko z opowieści).

@Down:

A speary to może za darmo są, co? Poza tym potiony, mana potiony (oczywiście jeśli chce intensywnie expić).

Piotrek Marycha
12-07-2008, 00:54
bec pacc? zdecydowanie paladyn

PS: nie sluchaj tego UP =) pall prawie nic nie wydaje na expa na <60 lvl (bo chyba wiekszych bez pacca nie zamierzacie robic?)

@down: podac ci moje wyniki z matur, tudzież temat z prezentacji maturalnej?
PS: momentami zastanawiam sie po co ludzie staraja sie byc fajni sugerujac kogoś niski wiek... btw jezeli nie masz nic do powiedzienia to nie musisz tego udowadniac bezsensownym postem

rajaput
12-07-2008, 19:07
@up
Momentami zastanawiam się po co ludzie na forum wpisują sobie, wiek o kilka lat większy, niż rzeczywisty...

@topic
Zaczynam grac na nowo w Tibię i osobiście wybrałem knighta. Może przy wyższym lvl nienajlepiej się nim gra, ale wiem, że nigdy do takiego poziomu nie dojdę. Na początku i dla średniolevelowych knightów gra jest całkiem przyjemna i mam nadzieję, że nie popełniam błędu. ;)

sebastiano
12-07-2008, 20:52
Ja bym chyba wybrał Sorc/Drut ,lub jeśli masz cierpliwość to knight :)

playboy
13-07-2008, 15:35
:crusader::crusader::crusader:bez pacc to raczej pall
ale fajnie sie gra knightem
ale jaka professja jest najlepsza to cięzko stwierdzic
kazda ma zalety ale tagze wady to zalezy od upodobniej

Bas
14-07-2008, 02:24
ale jaka professja jest najlepsza to cięzko stwierdzic
kazda ma zalety ale tagze wady to zalezy od upodobniej
Możesz tłumaczyć debilom pare lat, a jak skończysz to założą nowy temat "Pomocy!!!tragedia- nie wiem kim grać!!!11oneonejedenjedenjedenaście"

AncientOblivion
16-07-2008, 23:35
Jezeli masz zamiar nie kupywac pacca przez dlugi okres czasu to najlepiej knight, ewentualnie paladyn. Jezeli sorcem/druidem, potrenuj troche mlvl, wbij 15 level i kup pacca.

maxen13
16-07-2008, 23:51
Hello? Same już tak powiem kur** nieroby tu są? Kto im wkońcu wbije do głowy żeby nie pisa po pińcset tematów związanych z wyborem postaci? Co dalej? Może jaką herbate mam pic? Jakie chipsy opłaca się kupywac? Wszystkie lody sa najlepsze ale uważam że rożki mają znaczną przewagę nad "patykocami".

Ktoś się tu obudzi i zacznie pilnowac porządku? Ale chyba nie. Lepiej jak będzie syf i malaria. Jedno wielkie ZADUPIE. Tyle na ten Temat. LuL

Hoost
16-07-2008, 23:56
PACC - Sorc or Druid
FACC - Palek or Knight

powiem wam ze profesje sa bardzo dobrze zbalansowane.
jeżeli chodzi o zarobki ($) to lepiej knight, bloczysz albo zbierasz kasę na słabszych potworkach
jeżeli chodzi o bardzo szybki exp to sorc albo druid, manasy + wand/rod + hmm + gurady i dużo więcej = fast exp
jeżeli chodzi o średnie zarobki i średni exp to palek, wydajesz trochę na spery/royal spery i jedziesz na 50lvl z dragami jak chcesz tylko ze na początku ciężko z kamieniami ale jak tyle ludzi sobie dało rade czemu ty byś sobie nie dal

pomyśl nad knightem albo palkiem.. sorca olej i druta tez xD

Fallcon
17-07-2008, 12:24
:king:Liczy sie tylko Calmera:king:

Fallcon
17-07-2008, 12:25
Ja bym wybrał druida ;)

wiewioreq
17-07-2008, 17:55
ja bym radził wybrać knighta, tym bardziej że będziecie sharować postać...

Sehrman
17-07-2008, 18:21
najleprza profesja to informatyk - jeśli chodzi ci o tibie to na 25% knight, 25% sork 25% drut i 25% paladin - czyli juz wiesz

Thadenatris
17-07-2008, 19:39
graj pallem ale odradzam ci Isare sam mam tam chara i jest tam masa pk nawet high lvl klepie low a pozatym bez "wtykow" masz prze**** mojego kolege na POH klepal 100+rp a on mial 17lvl i kazal mu oddac all kase i arma jak zapytal sie za co to tomu odp, ze sie nudzi -.-

Tomows
17-07-2008, 19:42
Weź knajta. Knajtem się najlepiej boci.

Andrealfus
17-07-2008, 20:36
Weź knajta. Knajtem się najlepiej boci.

boci? tobie chyba potrzebny reboot mozgu -.- uzywajac bota cała gra traci sens, nie zauwazyles? wbijajc botem lvl'e nie porownoj sie potem z graczem ktory wbil wszystko uczciwie, kazdy frajer potrafi wejsc na exp wlaczyc bota i sobie pojsc, zaraz pewnie uslusze ze tylko nienormalny siedzi przed monitorem i wbija lvl'e, nie masz czasu? nie chce ci sie? gra nie daje radosci ? TO NIE GRAJ !

a jak juz chcesz pisac tak jak piszesz to powinienes napisac "najta" nie knajta, literka "k" jest niema w tym slowie, (tak na przyszlosc : tak samo sie tyczy slowa "knife" "najf" a nie "knajf")

@topic

nie ma lepszej i gorszej -.- kazda jest rowna i ma swoje wady i zalety, graj ta ktora potrafisz i sprawia ci to przyjemnosc

Trang Oul
17-07-2008, 21:43
Bez PACC magowie sux, knight też nie najlepszy... Chyba najmniej traci palek FACC.

Morets
29-11-2009, 20:31
:mag:MASTER SORCERER:mag:

bonkgod
01-12-2009, 21:30
Weź rookstayera przynajmniej nie będziesz wkur*iał ludzi na mainie.

przemexc
21-02-2010, 20:17
najlepiej zagraj każdą profesją i wybierz którą gra ci się najlepiej i kontynuuj nią gre

mario23
21-02-2010, 23:36
Bez premium account najlepszą profesją jest paladyn - mało obrywa, walczy z dystansu, expi szybko. Na premium to już różnie - każda profesja jest dobra, rp może chodzić samotnie w wiele miejsc. Ms wraz z blokerem może zdziałać cuda swoimi czarami. Bloker nie obejdzie się za to bez ed - profesji która ma dar leczenia innych. Knight jako bloker jest dobry, samotnie też może fajnie poexpić. ;) ;)

B3K0N
22-02-2010, 07:06
PACC - Druid/Sorc
FACC - Knight/Paladyn

pacerapid
10-03-2010, 20:23
Zdecydowanie paladyn :Dxd

Brtek00
11-03-2010, 01:56
Wszyscy mowia ,że wszystkie profesie sa dobrze zbalansowane ale ja powiem ,że odradzil bym odrazu knighta poniewaz nie dosc ze strasznie wolno i monotonnie expi/treni to jeszcze bardzo slabo sie leczy.
Sorc ,druid to to samo prawie tyle ze sorca ma taka przewage ,że ma lepsze zywioly do expa solo np na takich sceptre :d bardzo duzo expa bije ale za to tez duzo traci na tego expa :d Aktualnie najlepsza profesia to Paladin poniewaz od 80+ lvla ma juz takie hity jak sorc to jeszcze 2x mniej od niego traci i ma bardzo dobre leczenie Assassin stary dla mnie zalosne rzecz ktora wprowadzil cipsoft jedna taka kosztuje 100 gp i wali sie z niej jak z sd. :( jak juz grac to paladin to jest najlepsza profesia no alez kiedys to byla najgorsza profka to wrescie musieli cos z nim zrobic BAJ

mattie1333
12-03-2010, 21:48
Nie zadawaj nam takich pytań tylko zadaj sobie pytanie która najlepiej ci się gra.