PDA

Pokaż pełną wersje : Tibia a Muzyka

Dzoshu
29-11-2003, 00:07
Jak powszechnie wiadomo nasi kochani CIPowie nie wyposazyli Tibii w muzyke ani tez w zadne efekty dzwiekowe ... zastanawia mnie czy sluchacie jakiejs muzy podczas gry w Tibie.

Cos potegujacego klimat ? Moze poprostu ulubiona muzyczka plumkajaca w tle ? Telewizorek z zalaczonym programem muzycznym ? :rolleyes:

U mnei tak sie sklada, ze muza ktorej slucham na codzien IMO pasuje do Naparzanki w klimatach fantasy ... teraz slcham sobie plytki FireFrost Arcanum polskiego zespolu blackowego - Vesania ... a wy ? :)

nightkin
29-11-2003, 00:23
Ja gram w ciszy, a raczej nie zwracam uwagi na otoczenie :)
A jezeli juz to czasami puszczam muzyke z wiezy (winamp muli), ale to raczej przy treningu albo lowieniu ryb :)

Magus
29-11-2003, 06:57
Cóż... taki temat juz jest: Forum tibia.pl ť Real ť Muzyka

Ale jesli bardzo chcesz wiedziec to lubie metal/rock/gothic (konkretniej nie chce mi sie wymieniac).

zadki
29-11-2003, 07:30
Niewiem jak wy ale ja przy tibi słycham wyłoącznnie trash metal

Dan the Automator
29-11-2003, 09:42
Oryginalnie dodany przez Dzoshu
Vesania

Dużo czytałem o tym zespole... Godny uwagii?

IMHO Do klimatu fantasy najbardziej pasuje power metal. No ale nie jestem w stanie cały czas słychać Iced Earth

Pozatym słucham czego popadnie (oczywiście tylko z Metal oraz HH)

Więc aktualnie:
Dying Fetus
Anal Cunt
Nevermore
O.S.T.R
Rotting Christ
52 Dębiec (xD)
Amon Amarth (to też pasuje pod klimat fantasy)

nawigator
29-11-2003, 10:13
hmm widze ze słuchacie podobnych zeczy do mojej mamy :D tak na serio czasem zdaza mi sie slyszec THERIONA. IRON MAIDEN. ale głównie na Hip Hopie jade hmm ciekawy jestem tej wasze j muzyki

and14
29-11-2003, 10:59
A ja słucham z reguły listy na winampie(ok 3900 mp3), ewentualnie radia internetowego(hitzradio.com) :D . Czasami lubie sobie pograć w zupełnej ciszy, ale żadko się to zdarza :)

szynka48
29-11-2003, 11:14
Ulubiona muzyczka... O tak :)
Albo cisza... Zapowiada sie super :)

Dzoshu
29-11-2003, 11:19
Sorki jesli taki temat juz byl ... przegladalem forum i nie znalazlem :(

Oryginalnie dodany przez Dobo

Ba ... moim zdaniem jeden z ciekawszych zespolow polskiej sceny ... IMO zjada Lux Occulte na sniadanie ;)

Anal cunt pasowalby do zarzynania czegos ... ale to musialaby byc krotka walka jesli wiesz o czym mowie ;)

A fakt power czy epic najbardziej pasuje ...
Amon Amarth u krasnoludow
Nightwish w Ab
Summoning w twierdzy orkow :]

Dan the Automator
29-11-2003, 12:39
Oryginalnie dodany przez Dzoshu
Sorki jesli taki temat juz byl ... przegladalem forum i nie znalazlem :(

Oryginalnie dodany przez Dobo

Ba ... moim zdaniem jeden z ciekawszych zespolow polskiej sceny ... IMO zjada Lux Occulte na sniadanie ;)

Anal cunt pasowalby do zarzynania czegos ... ale to musialaby byc krotka walka jesli wiesz o czym mowie ;)

A fakt power czy epic najbardziej pasuje ...
Amon Amarth u krasnoludow
Nightwish w Ab
Summoning w twierdzy orkow :]

1) Szkoda że nie mam tego numeru Thrash'em all :(
2) Anal Cunt - bno z 44 sekundy xD - wiem że specjalnie kreatywny zespół to nie jest, ale lubie sobie czasem takiej sieki posłuchac xD Ale i tak wieksza polewkę mam czytając ich lyrici xD
3) Amon Amarth - death in fire 8o 8o 8o 8o
Temat narazie zostanie - bo narazier się ciekawa rozmowa wywiązuje.

Dzoshu
29-11-2003, 13:14
A co byla plytka z Vesania dolaczona do Thrashemalla ? Ja mam Raincarnation z jakiejs gazety ... taki fajny Doom z Wroclawia ... polecam jakby co ...

A jesli chodzi o gorowe klimaty to kocham Haemorrhage ... slyszales ? :D

Linek
29-11-2003, 14:13
Ja tylko HipHopu.Oczywiście Pfk (Paktofonika jakby ktoś nie wiedział) hmmmm... zdarza się coś innego zagranicznego na przykład starocie Cypress Hill albo Snoopa.Ogólnie mi to pasuje do Tibii, bo z reguły to ja krążę po mieście więc nie musze mieć muzyki do walki :P Chociaż czasem pasuje też Fenomen-Ludzie przeciwko ludziom.:)

ReM
29-11-2003, 18:34
ja nic nieslucham :]

Ithelios
29-11-2003, 18:54
Słucham Gotyku zabarwionego metalem(Nightwish:*),albo metalu czystego(to różni wykonawcy)

Szatan-zg
29-11-2003, 23:04
Ja mam w pokoju TV zaraz za plecami więc często leci mi jakaś muza, albo wiadomości (byle, żeby nie było cicho) zdarza się, że jestem tak zapatrzony w monitor, że leci jakiś brazylijski serial a ja sobie spokojnie gram ;)

Eustachy
29-11-2003, 23:27
ja przewaznie puszczam jakies techno .... :P
a sciagleliscie se "tibia rewolucje 2" ??
tak jest taki moment : dark ... so dark ..... taki szmer paczki od kranczipsuw i...... trzy trzy ahhhhhhhh i zADYMA :P:P:P:P to jez jest spoxowe lol

Linek
02-12-2003, 00:17
Zauważyłem że ludzie tutaj za bardzo nie słuchają HipHopu...qrde chyba tu nie pasuję... :P A tak na serio to rzeczywiście jakoś tak jest że ci którzy lubią fantasy RPG nie słuchają HH.A ja lubię i słucham ;).A z innymi to nie wiem bo nie znam fanów jakichś systemów cyber-RPG :)

Szumek
02-12-2003, 08:34
Poco w tibi muzyka tyle miesiecy sie gralo bez niej i bylo dobrze poco psuc ten nastroj.
Od muzyki masz WINAMP -a zarzucasz jakies fajne kawaleczki i gtrasz. Efekty dwiekowe nie sa wcale potrzebne, takie jest moje zdanie.

Dzoshu
02-12-2003, 13:44
Oryginalnie dodany przez Szumek
Poco w tibi muzyka tyle miesiecy sie gralo bez niej i bylo dobrze poco psuc ten nastroj.
Od muzyki masz WINAMP -a zarzucasz jakies fajne kawaleczki i gtrasz. Efekty dwiekowe nie sa wcale potrzebne, takie jest moje zdanie.

Tak to jest jak ktos ocenia temat tylko po jego nazwie :D

Sir_alex
11-01-2004, 03:11
Jak gram w tibie to slycham linkin parka

tak sie spoko gra

DarkBraver
11-01-2004, 06:35
Co do grania w tibie i słuchania muzyki, to powiem szczerze ze ja sobie nie wyobrazam siedzenia na kompie bez muzy, jako ze jestem czlowiekiem dosc muzykalnym :P Sprawilem sobie lepsze glosniczki, zaopatrzylem sie w zapas mp3 i muza leci non stop, czy gram w Tibie, ucze sie czy siedze z panienka :P
Najczesciej leci polski hardcore, troche metalu poprzez trash i ska <jak mam dobry humor> as do hh <ale nie za wiele>

$corcerer
11-01-2004, 07:05
Metallica (wszystkie plyty)
Iron Maiden (większość)
Megadeth (większość)
Teraz jeszcze ściągam Sepulturke i Acid Drinkersów

I wszystko to na jednej playliście w Winampie, losowo :)

EDIT: Zapomnialem o System of a Down :)

Havash
11-01-2004, 07:50
A ja lubie grać słuchając mojich ulubionych zespołów czyli THERIONa, MOONSPELLa i TIAMATu. Robi to niesamowity klimat gry, polecam wszystkim taką muze podczas gry!

tusiak
13-01-2004, 06:09
stawiajac na klimat to slucham Symphony X, Dream Theater( ktos moze slyszal o tych niezwykle ambitnych zespolach z gatunku progresive metal/rock??)... a i od kolegi dostalem plyte ze sredniowieczna muzyka swiecka:D tez jest dobre

sesaj
13-01-2004, 06:34
A ja lubie podczas grania posluchac sobie troche techno, troche HH.
Ostatnio slucham nowej plyty Outkasta x).
Nie wyobrazam sobie grac w Tibie przy ciszy, zawsze jakas muza musi byc wlaczona.

nightkin
13-01-2004, 06:36
Oryginalnie dodany przez Pfk
Zauważyłem że ludzie tutaj za bardzo nie słuchają HipHopu...qrde chyba tu nie pasuję... :P

Ja slucham hiphopu, tyle ze troche innego - glownie tego co wychodzi w Anticonie i Rawkusie.

eerion
13-01-2004, 06:53
Ja słucham Safri Duo, a jak potrzebuje czegoś do walki to puszczam 2 utwory
- era- gate
- sepultura- intro- morbid visions
Ogólnie nie lubie sepultury itp. ale ten kawałek ejst boski (trwa 80 sec.- muzyka jak w apokalipsie- ale nie zespole, chodzi mi o muze jak np. w filmie ejst koniec świata- taka straczeńcza :P
No nie wiem jak ją nazwać, ale jest spoko. A poza tym Safri Duo Rulez!!!! Nei ma lepszego zespoły. :D :D :D

SkiLo
15-05-2004, 20:08
ja tam na winampie zapuszczam losowo jakie kawalki.

co do muzyki w grze to ostatnio pogrywam w KO i musze przyznac ze dzwieki i muza w grze powalaja. Nie ma to jak dwoch magow stojacych po oby stronach ciebie i rzucajacy fire balle lub cos w ym stylu. Normalnie basiki nawalaja az milo (i to w stereo). Full wypas

co do tibii to mozna by wprowadzic dzwieki, mim zdaniem ulepszylo by to troche gierke.

Jabatop
15-05-2004, 20:24
JA tam preferuje coś typu LINKIN PARk czyli Rock albo HH np: 18L, Liber
i tego typu, nie wyobrażam sobie w ogóle siedzenia pzred kompem bez muzyki:)

Dzisiaj kupiłem sobie nowe słuchawki:):)

Grevil
17-05-2004, 15:35
Ja to spędzam mega dużo godzin przy trejnie i bez muzy hyba bym umarł z nudów!Zresztą nie ma dnia żebym se muzy nie posłuchał.Najlepiej mi się expi przy nucie Iron Maiden. 8o 8o 8o

Sitawuze
18-05-2004, 13:36
Hehehe to jest prawda w ciszy ja też bym umarł musze coś zawsze porobić albo większości słucham muzy a najczęściej przy treningu Techniawki :P

--------------------------------------------------------------------

Nie zatrzymasz mnie jak zachodzącego słońca !!

yombi
19-05-2004, 09:11
Ja podczas grania tylko slucham HIP-HOP wtedy czuje moc Tibii:D:)

ca1z
19-05-2004, 09:50
ja slucham tego co w opisie : ]]

RTP
19-05-2004, 11:08
Moim zdaniem klimat w Tibiii najlepiej budują kawałki zespołu "Era" i "Within Temptation" (Mother Earth Album) ;) . A poza tym to słuchał głownie Cypress Hill (jedna płytka), The Darkness , Offspring, Baby Bash (:)) ) i może jeszce czasem Linkin Park ;) ;]