Pokaż pełną wersje : Neostrada
Jarasek9595
27-06-2008, 11:00
Witam.Gram sobie w tibie expie itp. , a tu nagle lag i net mi się odłącza i wywala mnie z tibi.Zaliczyłem już deda przez tego neta ;( co zrobić aby się nie rozłączał.Czytałem że przed graniem powinienem rozłączyć kilka razy neo, robię czasami tak ale to nie działa zawsze.Proszę o pomoc.Jeśli nie najlepszy to dział to sorry ale nie wiedziałem, gdzie to napisać.
apokalipsy393
27-06-2008, 11:06
jaka prędkość, gdzie mieszkasz (ma znaczenie ), powyłączaj komunikatory i przeglądarkę
@down o właśnie to tez ma znaczenie w ogóle dla mnie Neostrada jest lipna cena i te z problemem technicznymi łącze 6 MB/s (po co to udostępniać jak są problemy powinno kosztować dużo mniej jak kosztuje )
Internet jest przewodowy czy bezprzewodowy?
Jarasek9595
27-06-2008, 11:31
net przewodowy mieszkam w gminnej miejsowości według mnie szybkość nie ma znaczenia
net przewodowy mieszkam w gminnej miejsowości według mnie szybkość nie ma znaczenia
Jakiś taki wyjątkowo skąpy jesteś w udzielaniu informacji.
Masz problem z netem, to oczywiste - dzwoń na błękitną linie neozdrady i mów, że masz lagi w tibii, jak taki wszechwiedzący jesteś =P
kodpocztowy
27-06-2008, 11:49
Pewnie jakies problemy w centrali.
Jarasek9595
27-06-2008, 12:31
nie ma lagów tylko net się rozłącza co jakiś czas.Lagi mam tylko jak jest jakaś burza albo wichura wiadomo
Zadzwoń do obsługi powiedz, że podłożyłeś bombę i jak nie naprawia Ci neta w ciągu 5 minut to ich rozpierd**isz.
Przy okazji powiedz, że takie bomby podłożyłeś w całej Polsce i dla nas też zażądaj poprawienia jakości ; )
Tak na serio to neostrada była jednym z powodów, dla których nigdy nie robiłem wielkiego pg a ostatecznie przestałem grać(nie jedynym i nie największym). Rozłączanie się (minimalnie raz dziennie, bo tak musi być) to duży kłopot podczas dłuższego expienia.
Ale mimo wszystko pozostanę przy neostradzie, bo cena do prędkości ma się nieźle, no i trochę z lenistwa oraz lęku przed... cośtam jednego tańszego kiedyś znalazłem.
Przy okazji tego tematu: może macie jakieś propozycje tańszego stałego łącza z dobrą jakością?
apokalipsy393
27-06-2008, 13:31
zmień neta na kablówkę mam miesiąc i sobie chwalę ie czekasz jakieś tam 3 dni od podpisania umowy tylko odrazy przychodzi montuje modem 30 min i masz wszystko zainstalowane
Rany, poprostu nie instaluj programu do neo. Zainstaluj jakieś porządne sterowniki do modemu i tyle.
Cloudres
27-06-2008, 14:28
Przy okazji powiedz, że takie bomby podłożyłeś w całej Polsce i dla nas też zażądaj poprawienia jakości ; )
Tak na serio to neostrada była jednym z powodów, dla których nigdy nie robiłem wielkiego pg a ostatecznie przestałem grać(nie jedynym i nie największym). Rozłączanie się (minimalnie raz dziennie, bo tak musi być) to duży kłopot podczas dłuższego expienia.
Ale mimo wszystko pozostanę przy neostradzie, bo cena do prędkości ma się nieźle, no i trochę z lenistwa oraz lęku przed... cośtam jednego tańszego kiedyś znalazłem.
Przy okazji tego tematu: może macie jakieś propozycje tańszego stałego łącza z dobrą jakością?
Ja jadę na Netii, ceny są nieco niższe niż w TePsie i jest jakaś tam większa niezawodność (dla mnie tak raz na tydzień zdarza się że nie ma neta ale to tak na dłuższy czas, ok 2 godzin) ale to tylko w nocy.
Lechista
27-06-2008, 14:59
Jakiś taki wyjątkowo skąpy jesteś w udzielaniu informacji.
Masz problem z netem, to oczywiste - dzwoń na błękitną linie neozdrady i mów, że masz lagi w tibii, jak taki wszechwiedzący jesteś =P
Po co ma podawac szybkośc internetu. To nie ma tu znaczenia.
Nie wiem czy cos w ogóle na to poradzisz. Jak możesz to zmień internet na netie, chello
Jarasek9595
27-06-2008, 15:20
nie mogę zmienić teraz neta może da się jakoś ustawić w ustawieniach albo co?
ShadowEdek
27-06-2008, 18:44
Zadzwoń do obsługi powiedz, że podłożyłeś bombę i jak nie naprawia Ci neta w ciągu 5 minut to ich rozpierd**isz.
a Ty powiedz starej, że podłożyłeś bombe pod wasz sklep z kondonami...
i sie puknij w tą pustą banie imbecylu
@do autora
nie masz co się martwić dziś się dowiedziałem, że w TP są prowadzone prace nad serverami i liniami potrwa to jeszcze ok. tygodnia ;)
w Tibi szybkość neta nie ma znaczenia ;]
Lechista
27-06-2008, 21:00
a Ty powiedz starej, że podłożyłeś bombe pod wasz sklep z kondonami...
i sie puknij w tą pustą banie imbecylu
]
Zawsze znajdzie się ktoś kto nie poczuje ironi?? Tekst jest zajebisty xD
Przypomniała mi się pewna historia z kumplem
Ja: Ty to nigdy nie wyczujesz ironi
Kumpel: teraz nie wyczułem bo mam zatkany nos
Own3d
Prison_Break
28-06-2008, 10:04
Powiedz lepiej jaki masz modem, bo ja mialem taki sam problem.
Jesli masz modem Sagema to radze Ci zmienic na Speedtouch'a Thomsona. Tez mialem podobny problem, zakupilem nowy modem i 0 problemow. Mowie Ci naprawde warto
moze ja popros zeby sie nie wylaczala? mi tez czasami pada net i nie placze przez to... i tez padlem juz nie raz
@down
a Twoj post cos mu pomogl? ...
Jarasek9595
28-06-2008, 17:28
@up
I po co to piszesz nie chcesz pomóc to nie pisz... kolejny noobek...
1. Sprawdz czy masz wszystko poprawnie skonfigurowane.
2. Mozesz sprobowac przeinstalowac program.
3. Mozesz nie instalowac programu do neo tylko przez polaczenia internetowe to zrobic czy przez sieciowe ( moze dotyczyc tylko routera bo tam masz po skretce neta a nie przez usb)
Ja osobiscie mam neo i nie mam zadnych problemow, rozlacza mi sie router okolo godziny 6 rano i tyle na 1minute.
PS to nie radiowka zeby deszcz i wiatr mialy cos do gadania w sprawie do predkosci i jakosci neta.
@Jarasek
A można wiedzieć jaki masz modem? Może sagem f@st ?? Jak tak to nie instaluj syfu z cd neo ściągani jakieś sterowniki z neta na ten właśnie modem który powinien w mniejszości naprawić to rozłączanie, albo wymień modem bo będziesz miał takie problemy bez przerwy ;/
bulamen7
21-07-2008, 19:31
speed touch 330 i kicki sie zaczely tydzien temu :S 3 deady w tym czasie :( a przez 2 lata bylo wszystko ok :baby:
Kileros fire'son
21-07-2008, 20:17
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=59217&highlight=Po%B3%B1czenie+Manualne
Powinno pomóc, sam tak kiedyś miałem. Teraz na szczęście mam routera.
bulamen7
21-07-2008, 21:33
router mi nie pomoze bo zanim polaczy ponownie bede juz lezal ;]
Od kilku dni tez to mam, tak jakby na chwile net rozlaczalo i po chwili znow jest. Mam radiowke od marca i nigdy wczesniej sie to nie zdarzalo.
@Wie moze ktos czym to moze byc spowodowane?
0 800 102 102
po chwili naciśnij 1.
przedstaw swoj problem.
Dla tych niezdecydowanych desperatów spod szyldu "ginę ciągle w tej tibii, co mam zrobić".
qwerty1610
21-07-2008, 22:15
Witam. Od razu dzwoń do nich że ci nic nie działa a jak nic oni nie pomogą to:
1. Sprawdź co się dzieje z modemem w trakcie rozłączenia( ile lampek się pali czy któraś z nich miga, czy gasną wszystkie)
1)Jeśli pala się obie lampki przy rozłączeniu lub nie pali sie rzadna wina siedzi w komputerze, masz go najprawdopodobniej zawirusowanego lub nie masz ustawionego nie oszczędzania energii na portach USB. Możesz spróbować także połączenia manualnego(nie przez to okienko od neo)
2) Miga jedna z lampek. Wina siedzi po stronie tych konowałów nic nie robiących. Dzwonisz do nich, że ci net w ogóle nie działa i mają natychmiast przyjeżdżać(jak się monter wysłany spóźnia chociaż godzinę dzwonisz do nich ze skargą) Monter który przyjdzie prawdopodobnie zleci zmianę prędkości internetu na niższą(oczywiście za tą samą cenę jaką masz w umowie) i teraz stoisz przed wyborem: jeśli możesz zmienic dotawcę internetu mówisz im, że nie zgadzasz sie na nic i labo ci naprawią net albo zrywasz umowę 8o jeśli nie masz jednak możliwości zmiany dostawcy netu skorzystaj ze zmniejszenia prędkości, no chyba że monterek po technikum to naprawi, w co wątpie
bulamen7
22-07-2008, 14:13
ciagle zmywaja mnie jakimis bredniami :( robie tak jak mowia i nic nie pomaga :)
A byli u ciebie monterzy?
bulamen7
22-07-2008, 16:22
nie , nie bylo :S za ciezko im te dupy ruszyc
zadzwon do nich i powedz ze ŻĄDASZ aby przyjachali monterzy, bo zglaszales usterke wczesniej a ich rady nie pomogly. beda ci wciskac swoje tandetne sposoby ale nie mozesz ustapic
Azatar90
22-07-2008, 16:39
Hmmm a telefon ma sygnal mozesz dzwonic moze gniazdko nie dziala telefoniczne
bulamen7
22-07-2008, 17:11
dziala telefon tylko szmery sa :S ale to tak ciagle jest i dzialalo tylko niedawno sie zaczely kicki :(
Pan_Budzik
22-07-2008, 17:38
Szmery są ?
U mnie też były ale jest taki filter (taka przedłużka) i nie ma szmerów :)
bulamen7
22-07-2008, 18:15
mam ten filter ...
bulamen7
25-07-2008, 17:37
double post .... jak dostaje kicka to na modemie miga jedna dioda .. moze to wina modemu ? ale po 20 sekundach lapie sygnal a ja laduje w temple :)
CaptainAmerica
25-07-2008, 19:46
mi kiedys rozlaczyli pewnego dnia i 3 miesiace nie chcieli przywrócic!!!
istny skandal, a gdy zadzwonilismy do nich powiedzieli: "przeciez panstwo sami zrezygnowaliscie" - bylo to oczywiscie brednia...
wykonalismy setki telefonów, zawsze mowili, cos w stylu "jutro bedzie internet przywrócony" a w efekcie nigdy tak sie nie zdarzało...
mielismy sprawe podawac do sadu nawet, ale spotkalo nas szczescie, gdyz troszke dalszy sasiad pracowal w TP, byl nawet kierownikiem jakiegos oddzialu i przypilnowal nam azeby neta przywrócono i tak sie tez stało, lecz przypominam DOPIERO PO 3 MIESIACACH!!!X(
Gdybym mial sobie teraz zakladac nowy internet napewno nie byla by to neostrada.
P$ychop@ta
26-07-2008, 12:41
Trza było nie kupywać neo z promocji :o
Ja mam neo 512 kb/s a nic mi się nie dzieje, kumpel ma 1mb/s i ma taki sam problem co ty.
bulamen7
26-07-2008, 13:40
smieszne ja tez mam 1 mb :) a na 320 nie mialem takiego problemu :/
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.