Pokaż pełną wersje : Pytanie dotyczące rekrutacji do szkół ponadgminazjalnych
Witam,dzisiaj jak wiadomo zostały ogłoszone listy uczniów przyjętych do jakich tam szkół wybrali,mam mały problemik bo na stronce pokazuje że dostałem się do 1 klasy a tak naprawdę jak bylem zobaczyć w szkole to tak jakby dostałem się na wszysktie profile ale na liście mnie niema bo mialem inne klasy wyżej na liście jak je wybierałem,i tu mam problem,nie zaklasyfikowany mimo tego że mam o wiele więcej punktów niż inni ale jeżeli pójdę do szkoły i powiem że chcę uczestniczyć w nauce w danej klasie to wskakuje za jakąś osobę która ma mniej punktów czy jak to jest ? Proszę o konkretną odpowiedz,nie wiesz nie odpowiadaj,zbędne odpowiedzi będa raportowane,POZDRO !
eisscheriann
27-06-2008, 19:19
dzisiaj jak wiadomo zostały ogłoszone listy uczniów przyjętych do jakich tam szkół wybrali
o.o
zdawało mi się, że u mnie jest dopiero 30, chyba że to zależy od regionu/szkoły.
Co do Twojej sytuacji, pytałeś w sekretariacie szkoły?
Nie mozesz kogos wyrzucic z klasy do ktorej juz sie dostal. Zakwalfikowales sie do tej, do ktorej sie zglaszales, tylko. Jednak, mozesz pojsc do szkoly, dowiedziec sie czy ktos nie zrezygnowal i wskoczyc na jego miejsce. Chyba tyle...
Nie mozesz kogos wyrzucic z klasy do ktorej juz sie dostal. Zakwalfikowales sie do tej, do ktorej sie zglaszales, tylko. Jednak, mozesz pojsc do szkoly, dowiedziec sie czy ktos nie zrezygnowal i wskoczyc na jego miejsce. Chyba tyle...
do tej klasy też się zgłaszalem... tylko że była w dalszej kolejnosci tzw. mniej mi na niej zależało. :/
Ależ Ty stanowczy i bezwzględny... Wyluzuj ; ) Jeśli zaistniała taka sytuacja, to po prostu pójdź do sekretariatu w tej szkole i ją wyjaśnij/zapytaj się/przedstaw swój problem/zgłoś to im, a nie nam. Sytuacja jest rzeczywiście nietypowa i wątpię, że ktokolwiek będzie tutaj wiedział co z tym zrobić. Więc to jest najlepsze wyjście z tej sytuacji, (swoją drogą, to myślenie nie boli). Wątpię, że ktokolwiek ma styczność z tą szkołą, (ba! nawet nie powiedziałeś co to za szkoła!), małe też szanse, że ktoś tu miał taki sam przypadek jak Ty. W sekretariacie głowy Ci nie urwą jak im o tym powiesz, sądzę iż, nawet będą zadowoleni, że zwróciłeś na ten fakt uwagę. ; )
I się tak nie pień. ; )
@EDIT:
@Down:
No to fajnie, że największe. I tak o nim nigdy nie słyszałem... ; ) Ale i ja, oraz inni przede mną dokładnie Ci wytłumaczyli co zrobić. Nikt więcej, nic tu na to nie poradzi...
Zespół Szkół Technicznych w Rybniku
Największe technikum na śląsku B)
@Pipcio
A Śląskie Techniczne Zakłady Naukowe? <sorry za offtopic>
@Pipcio
A Śląskie Techniczne Zakłady Naukowe? <sorry za offtopic>
ke ? <djaskoskldhsadjkhfjhsjklfhaskjfhasdhjk>
Ehh... więcej info tutaj (http://www.sltzn.katowice.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=70&Itemid=33).
Glon Elriel
27-06-2008, 19:48
<3 Rybnik.
Punkty swoją drogą, a jakie miałeś zachowanie? Na to też czasem patrzą.
Strona informuje Cię, do której klasy się dostałeś i raczej nie powinieneś mieć z tym problemów. Skoro to pierwsza klasa z listy, to znaczy, że ta, która Cię najbardziej interesuje. Pójdź i złóż potrzebne dokumenty. Możesz dostać się tylko do jednej klasy. Na pewno nic nie przeoczyłeś? Kiedy sam zanosiłem papiery do szkoły parę lat temu, musiałem donieść też wydruk ze strony. Jeśli dane w nim zawarte nie będą się zgadzać z tym, co będzie mieć pani odbierająca od Ciebie dokumenty, to dopiero powinieneś zacząć się martwić. Nie wiem, po co miałbyś iść do sekretariatu, jak rozumiem przyjmowanie papierów jest już otwarte i tam powinni rozwiązać wszystkie problemy. Chyba, że w innym województwie i parę lat później jest zupełnie inaczej.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.